![]() |
Cytat:
Jednak ma wpłyyw na nasze kluby!! Nazwałem to umową miedzynarodową zeby to zobrazowac a nie trzymac sie stricte definicji tego pojęcia... Jak chcesz to nazwe to "porozumieniem ponad podziałami... " :D |
Nie do końca jest tak, ale sens zachowujesz. Sytuacja jest analogiczna co wejście na teren prywatnej piaskownicy. Możesz się w niej bawić itp. ale prawem właściciela jest Cię z niej wyprosić, jak np. zgarniesz łopatki. Nie oznacza to jednak, że możesz dać innemu dziecku w pysk (bo tego zabrania prawo państwowe). Mówiąc inaczej, musimy przestrzegać prawa FIFA i UEFA bo nas wy... z piaskownicy. Nie oznacza to jednak, że bawiąc się w sposób przez nie nieprzewidziane łamiemy prawo.
|
Jezu o czym ty mówisz... ? ja myslalem ze my o prawie pierwokupu rozmawiamy a nie o zamkach z piasku...:/
Nadrzędnym prawem dla klubiu jest prawo fifa uefa... ale masz racje... jak tam dadzą ze mozna zawodników zabijać, to tego zrobic w polsce nie możemy... widzisz jaka skrajnosć? jak cholernie przerysowałem ta sytuacje?? |
Mnie tylko jedna rzecz zastanawia z tym murzynkiem.. Jak tylko się pojawił Hristov to od razu wywiady, filmy.. w takim razie czego trzymają w tajemnicy sprawę z tym Makinwa?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Z murzynem sprawa nie jest oczywista, stąd milczenie ps jeszcze 'słówko' a propos przebudzenia się krytykantów, krytykujących tych co krytykują;) Ja lubię krytykować i staram się to robić merytorycznie, tak samo jeśli jest za co chwalić to chwalę - Tak na oko(bo wszystko zweryfikuje murawa) wygląda że Skorża jeśli chodzi o 2 transfery , wykonał dobrą robotę. Pozbył się kompletnie nieskutecznego Ćwielonga, sprowadził gościa co strzelać potrafi.Podobnie jeśli chodzi o pomoc -Slaby od lat Cantoro , zamiast niego niewiadoma ale rokująca lepiej. Ogólnie cieszę się ale nie podniecam - na to przyjdzie czas, gdy zobaczę lepiej grającą Wisłę. ps i czekam na murzyna - Wierze że Boniek wie co mówi - taki byk na naszą ligę to by mógł być prawdziwy postrach wszystkich obrońców i bramkarzy.Różnica w poziomie obu lig jest tak gigantyczna że można na to liczyć. |
Cytat:
|
royalmichael
Może to jest wymysł mediów ale z kolei ja ten cały maci0s stoi przy stadionie jak wartownicy przy grobie Nieznanego Żołnierza(bez obrazy)i wypatrzył jakiegoś murzynka to może do jest Makinwa,nie wiem ale mam taką nadzieję.Ciekawi mnie wypowiedź Skorży o sprowadzeniu lewego obrońcy.Pożyjemy zobaczymy. |
Cytat:
|
Uran ja juz sie zapędziłem ale to dlatego ze mnie trafia...
Pierwokup to pierwokup.... Wisła zapłaci, zawodnik chce, Wisła ma nowego zawodnika. Lewski nie moze podwyższyć kwoty transferu a tym samym powiedziec "rozmyśliliśmy sie, bo dzisiaj jest droższy" |
Cytat:
|
Cytat:
pierwszy sceptyk RP albo asekurant... w Bułgara tez mi nie wierzyłeś... |
Żeby Makinwa nie pojechal na Kałuży :lol:
|
Może tym tajemniczym dzikim którego widziano z Czerwcem jest Eugene Sepuya. Wisła się nim interesowała ale wtedy trzaba było za niego bulić, a teraz jest bez klubu.
|
Cytat:
|
Ja myślę,że można zaufać maci0s nie to ,że się podlizuję czy coś w tym stylu,ale gość pisał o tym ze zawodnik przyjedzie- przyjechał to czemu nadal piszecie że co będzie pisał jak się nie spełni to co pisze zaufajcie mu w końcu.Dopiero jak nie będzie tego 2 zawodnika to możecie mieć pretensje.
|
Cytat:
|
Pozytywne jest to że Skorża nie zaprzeczył tego że prowadzą rozmowy z Makinwą. Mam nadzieję że media i kolega z forum mają rację.
Bardzo bym chciał żeby Makinwa do nas przyszedł, bo to swego czasu był jeden z 3 obok Martinsa i Obinny najlepszych Nigeryjczyków w Serie A. Wiadomo że w Lazio ciężko się gra, szczególnie jak się jest czarnym... |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Zresztą zastanawia mnie to, czemu tak naprawdę żaden Nigeryjski napastnik nie zrobił przez ostatnie lata wielkiej kariery. Tacy goście jak Yakubu, Martins, Obinna czy Makinwa to naprawde byli (są) bardzo utalentowani zawodnicy, szybcy, silni, ale zawsze czegoś brakuje by osiągnąć poziom chociażby Drogby czy Eto. |
http://wisla-online.pl/news/makinwa-...w-krakowie-887
Czyli jednak Makinwa jest tym tajemniczym osobnikiem :) |
Troche nie w temacie ale oglądam mecz koszykarek i nasi kibice wywiesili " Prawda jest taka nie chcemy w Wisle Łaciaka " wiadomo o co chodzi?
|
Bo nas zdradził z Parchami.
|
Cytat:
No i wyszlo Cupial wk**** sie po sparingu z Sosnowcem i sypnał kasą ciekawe sa te info ze kogos widziano ,ktos gdzies byl :) my akurat mamy wiele przykladow ze niektorzy w samolotach siedzieli itd wiec nie napalajmy sie Cytat:
|
Noi co teraz wierzycie w to co pisał maci0s
Jak udało nam się dowiedzieć, Stephen Makinwa pojawił się dzisiaj na krakowskich Balicach. Z lotniska odebrał go kierownik drużyny - Ryszard Czerwiec. Panowie natychmiast skierowali się ku wyjściu, wsiedli w auto i odjechali w kierunku Myślenic. Zawodnik przejdzie tam szereg testów medycznych - to one ostatecznie zadecydują czy podpisze kontrakt z klubem Mistrza Polski. Ostatnią kwestią porozumienia pomiędzy klubami pozostaje klauzula pierwokupu, a raczej jej wysokość. Zawodnik został uznany za niepotrzebnego drużynie, jednak Rzymianie nie zamierzają oddać go za darmo. Na proponowane przez Wisłę 400tysięcy euro, Lazio odpowiedziało milionem. Negocjacje w tej sprawie prowadzi Dyrektor Wykonawczy, Jakub Jarosz. Pozostaje on w ścisłym kontakcie z Panem Bogusławem Cupiałem, dzięki którego dobrodziejstwu Wisła znowu ruszyła do transferowej ofensywy Pragniemy również zdementować informacje, jakoby Pan Bogusław Cupiał wściekł się po meczu z Zagłębiem Sosnowiec. Lista potencjalnych kandydatów do wzmocnienia formacji ataku została przedstawiona Bossowi krakowskiej Wisły podczas spotkania z trenerem Skorżą, w Myślenicach. Zgoda na rozpoczęcie rozmów została wyrażona już wcześniej. |
Tak to wszystko jest na stronie www.wisla-online.pl i to co pisal Maci0s jest prawdą.
|
Mówiłem ze widziałem?
Ale oczywiście Griszka30kr wie lepiej co widział maci0s... i jak lazio zejdzie z sumy odstępnego to będzie drugi napastnik... A tak przy okazji dla tych którzy twierdzili ze Levski moze nie sprzedać za te 400 bo zechce wziąć więcej... To po co wpisywac taką klauzulę? Po co Lazio walczy o 1 mln? przeciez mogli by wpisać 1 euro i potem powiedziec veto...;] Nie mogą tego zrobić, raz zapisana suma pierwokupu powoduje zgodę na transfer za taką własnie kwotę, jeśli klub dojdzie do porozumienia z samym zawodnikiem. AMEN |
Powiem szczerze, że nie ma co podniecac się wiadomością z wisla-online.pl bo oni juz pisali ze Costly został piłkarzem Wisły.
|
Dokladnie, chociaz akurat w poprzednim okienku nawet pisali wiarygodne newsy o transferach.
Poza tym kwestia jest tego czy sami "odkryli" ze ten Makinwa juz jest czy po prostu skopiowali info od maci0sa (dla ktorego swoja droga ogromny szacun). |
Chłopaki czytajcie stronke skwk
Najbardziej wiarygodna strona o Wiśle bo mają wtyki w klubie... Jak oni piszą z nazwiska o piłkarzu tzn ze faktycznie Wisła z nim rozmawia... Poza tym na ich spotkaniach zarząd i rzecznik mówią więcej niz normalnie |
Cytat:
Cytat:
|
Zawsze czytam teksty zamieszczane na stronach Wiślackich i o tym, że Costly trafi nie bylo chyba typowo napisane, a ze jest bardzo blisko klubu. A to, ze go Rumuni podkupili i podbili cenę może się zdarzyc w kazdej transakcji.
Z tego co kiedys pytalem droga mailowa to maja tam sprawdzone źródła odnosnie transferów. Zreszta pozyjemy, zobaczymy :) Oby to byla prawda, bo wszystkim zalezy na Naszym Klubie. |
Pamiętam jak na S.K.W.K. było napisane że Jodłowiec w Wiśle. Najbardziej wiarygodna strona to oficjalna.
|
http://www.90minut.pl/news/116/news1...w-w-Wisle.html
Mistrz Polski negocjuje także transfer jeszcze jednego napastnika. Według nieoficjalnych informacji ma być to Stephen Ayodele Makinwa z SS Lazio. Myślę, że będzie tak jak mówi maci0s :-D |
Cytat:
Sorry, ale pamiętam tytuł : "Jodłowiec na 99 % w Wiśle" albo "Jodłowiec jedną nogą w Wiśle" 99% to nie 100% a jedna noga to nie dwie :D Więc nie było powiedziane że NAPEWNO będzie Wiślakiem. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
http://futbolnet.pl/wiadomosci/pawel...-wisly-krakow-
czytaliscie? chyba osoby pracujacy dla tej strony czytaja to forum ;] |
Cytat:
OCzywiście ze pisałes, juz sie ze mną u bułgara kłociłes i przepowiadałes ze zadnego nie będzie transferu, tylko admin potem pousuwał posty... krótka pamieć |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl