![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Hehehe - jasne - przeniesienie licencji z Grodziska do Warszawy to kontinuum Polonii ? :D Gdzieś tam Polonia w dol jest - jeśli nie ma - wina samych polonistów że zaczęli kibiców "licencji Groclinu" a nie "Polonii Warszawa". Smród się ciągnie dalej - i jeśli Król faktycznie wróci do Warszawy jako Polonia to ktoś kto ma jakikolwiek honor i nazywa się kibicem Polonii powinien to olać. GKS zaczął od 4 ligi i to samo powinni zrobić poloniści. |
A kto zagra w ekstraklasie w takim wypadku> (pytanie retoryczne)
|
Cytat:
Ale barwy są, nazwa jest, stadion też, nie widzę innego "uzurpatora" do ww. w niższych ligach, jak to się czasami działo przy okazji przerzucania licencji jak worek kartofli. Nie sugeruję tym samym, że gdzie właściciel barw - tam barwy, kibice i prawowity klub. Bo tradycję Polonii "trzyma" dalej Wojciechowski. To jest uwarunkowane prawem, a nie widzimisię kibiców. Świat kibicowski oczywiście uznałby klub piłkarski nawiązujący do Polonii działający równocześnie z tym na licencji Dyskobolii, i tak dalej. Ale ja nie o tym rozmawiam i nie mam zamiaru rozpoczynać dyskusji, w jakim stopniu Lech to Amica, a Polonia to Groclin. To kwestie prawne. My też chyba wydzieliliśmy się z TS-u, spółka powstała w latach 90., ma inny herb itd. Nikt oprócz Jacka Masioty publicznie nie przyzna, że Lech to Amica oprócz podśmie.....k kibiców. No ale Polonia to taki worek treningowy, więc można wymierzyć kilka kopów. Poloniści dostali drugą szansę, ale co to zmieni jeżeli wystartują od IV ligi? I tak nikt ich nie będzie szanował tak, jak - nawet na tym forum - szanuje się legionistów, którzy kilkanaście miesięcy temu śpiewali, że Legia to oni i chodzili na CWKS (drużyna o takiej nazwie, rzekomo założona w 1916 funkcjonuje w lidze okręgowej; piszę o tym na marginesie, ponieważ nie znam sytuacji prawnej), a teraz posłusznie zasilają kasę ITI. Z tego nikt się nie śmieje. A szkoda, bo to według mnie gorsze niż akceptowanie tego że drużyna z tymi samymi barwami podskoczyła o poziom wyżej. Dlaczego jedni mają mieć honor, a drudzy nie? Znicze i kwiaty KSP składali zapewne ci sami, którzy kilkanaście miechów wcześniej deklarowali niedopingowanie tworu ITI i rzucali tortami w decydentów Waltera, a teraz wszystko niby gra. Piszę "niby", bo nawet słynna strona konieciti.pl dalej się burzy w niektórych sprawach. Tak tak, wiem. To nie ten kaliber sprawy, i tak dalej... samozwańczy kodeks honorowy i tak ustala się w zależności od punktu siedzenia. Nie mam zamiaru bronić kibiców Polonii, których mam w dupie podobnie jak kibiców 13 innych drużyn ekstraklasy, zanim ktokolwiek zacznie mnie wyzywać od kosmitów albo posądzać o sympatię do murzyńskich koszul. Cały post w telegraficznym skrócie - jeżeli oni uznają klub za swój, to co stoi na przeszkodzie żeby tak było dalej? |
W ostatnim zdaniu właśnie odwołujesz się do pierwszego :)
Kwestia sumienia. To nie jest problem zmiany nazwy czy dodania SSA przed nazwą klubu. To jest przeniesienie klubu do innego miasta i zastąpienie istniejącego. Jeśli uznają "nie swój klub" to ich problem - dalej wszyscy będą się z nich śmiać. Co powinni zrobić - zacząć właśnie od IV ligi. Nikt już nie powie wtedy "Groclin" ale Polonia / Czarnuchy i może to być obraźliwe ale będzie to prawdziwa Polonia. A co do Lecha - dalej wszyscy się z nich śmieją i nie przestaną bo oficjalne stanowisko klubu brzmiało "Nie jesteśmy spadkobiercami dawnego Lecha POznań" :) Dlatego pyrlandia to ostatnia grupa społeczna która ma prawo się śmiać z Polonii. EDIT: Watts - no i teraz wszystko jest ok wytłumaczone :) |
Cytat:
No, ale ja patrzę z punktu widzenia kibiców tegoż klubu. Jeżeli ten klub uznają za swój, to powinni założyć ręce i bimbać wszystkich dookoła, bo to ich sprawa. Nie napisałem, że z punktu widzenia kibica innego klubu zgadzam się z tym. :> |
Ja to się dziwie ludziom. Takie ekipy w jednym momencie się spotykają a na trybunach pustki. Naprawdę nie ma zapotrzebowania na konkretne granie ? Osobiście żałuje, że nie widziałem Benfiki na żywo. Szkoda, bo zespół to znakomity, do tego bardzo rzadko goszczący w naszym kraju. Może za n-lat Wisełka na nich trafi w pucharach ?
Tak swoją drogą to ktoś wie czy za rok będzie taki turniej? |
Cytat:
|
Dobry pomysł z tym turniejem. Co roku kilka uznanych firm przyjedzie, fama pójdzie w świat i turniej po czasie bedzie juz z odpowiednia renomą :) Oby więcej takich pomysłów w naszej lidze. Gratulacje dla Wroclawia za inicjatywe.
W kwestii Polonii : Nie wiem jak slepym trzeba być by nie widzieć JASNEGO przekazu jaki wystawili sobie pewni ludzie zwiazani jakby nie patrzec z profesionalna pilka. Pan Wojciechowski postawil laske na Polonie, mial jej nie robic krzywdy, zostawic w dobrym stanie i co wyszlo? Mniej wiecej tyle co w przypadku gdy z biblioteki wypozyczyc stara, zdezelowana ksiazke a oddac kilka kartek bez okladki. Kibice z Katowic porozmawiali, obrzucili czym trzeba dom Króla i zmiękła rura frajerowi. Tak bo Król jest zwykłym frajerem, do tego bez odpowiednich srodków finansowych. Obrazil sie spekulant na kibiców to cytuję "Zabieram zabawki i melduję sie w Warszawie". Tutaj rodzi się problem bo kibice Polonii ruszyli już machine pod tytułem "IV liga" i jakby nie patrzeć zjednoczyli sie we wspolnej sprawie. Doszlo do tego, ze dołączyli do nich ci, ktorzy po walku z Groclinem mieli na ten twór wyjebane. Oczywiscie pojawiaja sie glosy zeby z Krolem porozmawiac, ale grupa ktora usiadzie do rozmow ma do powiedzenia tylko jedno slowo "Wypierdalaj". To nie podoba sie pewnej grupie malo znaczacych ludzi bez honoru i o to sie rozchodzi. Tu nie chodzi o .......y typu od ktorej ligi bedzie Polonia grac. Tu chodzi o to, ze Krol do nich przychodzi tylko dlatego ze z Katowic go pogonili i jeszcze kilka dni temu mial kibiców tej Polonii w glebokiej dupie. Jesli przewazy glos mniejszosci to do konca swiata ten klub bedzie najbardziej wysmiewanym klubem w Polsce, przy ktorym Amika i stara Hydrobudowa to pikus. Cokolwiek bedzie beda w mniej lub bardziej glebokiej dupie. Kibice Legii nie tyle sie ciesza, bo to normalne w takich sytuacjach, co zdaja sobie sprawe ze jesli takie zachowania nie spotkaja sie z KATEGORYCZNYM SPRZECIWEM WSZYSTKICH GRUP KIBICOWSKICH to za kilka lat to nas moze taka patologiczna sytuacja dotyczyc. |
zamiast organizowac kolejne turnieje chyba lepiej te pieniądze przeznaczyc na zatrudnienie trenerów z dyplomami do pracy z najmłodszymi
|
Pomysl z tym turniejem jest znakomity, chodzi o pokazanie ze Ślask/Wroclaw/Polska to nie zadupie i mozna tu cos fajnego zrobic. Co z tego ze Solorz sypnalby milionami skoro nikt by tu nie przyszedl z racji ze to prowincja, polska bieda itp. Marketingowcy z operatora stadionu spisali sie na szostke.
Fakt ze malo ludzi bylo ale: to byl mecz towarzyski, sa wakacje, ceny tez nie male, godziny meczow **owe. Daj Boze zeby co roku takie zespoly przyjezdzaly na sparingi do nas a nie jakies drugoligowe z Litwy czy Malty. |
Król w Polonii, i ok. Może liga nie będzie ciekawsza ale na pewno weselsza.
Skoro Polish Masters ma być imprezą cykliczną i to z takimi firmami, to proponuje aby z strony polskiej reprezenotwał nas MP oraz zespół z eliminacji tzn z 2 miejsca w lidze na koniec sezonu. Jest się o co bić wtedy myśle. |
Brawo dla kibiców GKS Katowice, że zajęli się własną sprawą i że udało im się poniekąd sprawić, że nikt nie zatopił ich klubu. No a Polonia niemal jak Jezus - zmartwychwstała po trzech dniach.
|
Cytat:
|
Spokojnie, w naturze nic nie ginie. Spadną nie spadną, będą GKSą. Czy nie o to chodzi w tym sporcie? Sponsorów można sprowadzać, pieniądze wydawać itd. ale nie KUPOWAĆ licencje, że o honorze nie będę pisał...
|
Dzieje biedy, część kolejna:
Cytat:
Naprawdę nieciekawie robi się w polskiej piłce. Chociaż nie powiem, żebym jakoś szczególnie żałował Bełchatowa. |
Jak to jest, że w Ekstraklasie największe emocje są zwykle PRZED rozpoczęciem sezonu. I nie chodzi tu o transfery, ale które kluby dostaną licencję, a które zbankrutują?
|
Cytat:
PS nadal śpiewamy LEGIA TO MY (ale chyba nie wiesz o co z tym chodzi. Ba, nawet mamy taką flagę. |
Cytat:
1) Nadal są w Polsce idioci, którzy myślą że na piłce da się zarobić grubą kasę a skoro da się na niej zarobić to podchodzą do niej jak do innych swoich interesów i prędzej czy później zostawiają za sobą spaloną ziemię. 2) Nadal w Polsce są idioci, którzy mają w dupie tradycje,honor,przywiązanie do barw, kibiców i z niczym ani z nikim nie mają zamiaru się liczyć 3) Nadal są w Polsce idioci, którym ktoś notorycznie pluje w twarz a oni myślą że deszcz pada. 4) Mamy kryzys :D |
Cytat:
W skrócie - dziwi mnie, że największymi lustratorami polonijnej moralności są ludzie, którzy potykali się z Walterem i spółką na dżihady, torty i gołe pięści, a po jakimś czasie przestało im to przeszkadzać. Oczywiście z wyjątkiem ludzi, którzy z własnego widzimisię mecze na Ł3 i tak bojkotują albo np. siedzą w pierdlu. PS Tak, nie wiem o co chodzi z "Legia to my", dopiero przyleciałem z Jowisza :lol: Na temat flag nie będę kontynuował gadki, bo co do herosów których czcicie na płotach mam zdanie niebezpiecznie tożsame z tym polonijnym, jeżeli kumasz o co mi chodzi ;) |
Co by nie pisać to dalej w Warszawie pod nazwą Polonia będzie grał Groclin Grodzisk Wielkopolski i nie ma sensu tworzyć teorii, że tak nie jest. Odnośnie Bełchatowa, no cóż można się tylko zapytać gdzie są dzisiaj ci co nie tak dawno roztaczali wizję , że po Euro 2012 kluby i całą ligę czekają wyjątkowo tłuste lata.
|
Cytat:
|
Cytat:
Niemożliwe żeby to był Rudy, on przecież nie kłamie ... :-p Z Bełchatowem mam nadzieję że jak padną to za miesiąc, wtedy polecą walkowery dla reszty drużyn a nie zacznie się znowu przekręt z licencjami. |
Jakby kogos interesowało to Puchar Polski w pilce noznej przez najblizsze 2 lata w Orange Sport.
|
GKS nic nie wnosił do naszej ligi. Tylko kasę doili jak Płock, przystań dla wielu miernot, pewny grosz nie było się o co martwić, bo sponsor za wiele nie wymagał. No i się zesrało.........
|
Mi też nie będzie żal Bełchatowa. Zawsze uważałem ich za klub dla kopaczy bez ambicji, lokalnych gwiazdek. Zero wymagań, zero presji, a kasa niezła. Zawsze w środku tabeli, żeby przypadkiem ani nie spaść, ani nie wejść do pucharów. Idealnie podsumować można ich strachem Nowaka przed normalną rywalizacją w Polonii.
|
Cytat:
Niestety kolejny klub przetrącony... Doliczymy się w całej naszej piłce chociaż ze 20 stabilnych finansowo klubów? Widzew, Bełchatów, Polonia pewnie ktoś jeszcze z extra będą ledwie dychać. W 1 lidze są Pejsy, Zawisza, Miedź i może Bogdanka i może póki co Bruk, który nie będzie walczył o awans bo po co mu on. A poza tym? Rozwój piłki pełną parą...:/ |
Może PGE miało dość słabych wyników,nie oszukujmy się, ale nie były to oszałamiające wyniki.14 miejsce nie jest idealne i PGE powiedziało STOP.
|
Ale co Tych chesz od Bruku? Ekstraklasa byłaby czymś ponad ich stan i możliwości. I liga jest w sam raz dla nich.
Rozwój piłki.....a powiedz mi który sport w Polsce się rozwija lub przeżywa renesans ? Siatkówka może ale reszta?Wszędzie zapaść. Powiedzmy sobie to jasno i szczerze, w Polsce ludziom nie jest potrzebny sport. |
Cytat:
Zmierzam do tego, że już prawie nawet na siłę nie jesteśmy w stanie zebrać 16 drużyn, które byłyby w stanie przetrwać finansowo rok w extra bez historii, że wiszą grajkom pensje czy premie za pół roku czy rok. Dość smutne spostrzeżenie jak dla mnie. Hmm...tygrys Europy...A przecież piłka to mimo wszystko cały czas najpopularniejsza dyscyplina w Polsce. |
Cytat:
|
Jedno jest pewne - mimo wycofania sie PGE ze sponsorowania GKS-u Bełchatow druzyna nadal bedzie grala w ekstraklasie ale pilkarze beda dostawali mniejsze wynagrodzenia. Ci co beda w takim razie chcieli odejsc to odejda, Ci co zaakceptuja nowe warunki zostaną a jezeli beda braki kadrowe na ekstraklase to do skladu zostana wlaczeni zawodnicy z Mlodej Ekstraklasy.
|
PGE prawdopodobnie podpisze nową umowę z GKS Bełchatów ale na innych warunkach no i oczywiście w gre beda wchodziły dużo mniejsze pieniądze. Info od kolegi z Bełchatowa.
|
|
"ekstraklasa dla grubasa" :D:D
|
Cytat:
|
NIE.
2000 znaków. |
Wzrosły znacznie szanse, że Cracovia jednak zagra na zapleczu ekstraklasy :D
|
Cytat:
Potykaliśmy się i wywalczyliśmy swoje - herb a nie trumnę, niskie bilety na Żyletę, możliwość stania na Żylecie gdzie się chce a nie na miejscu na bilecie, masa zdjętych zakazów stadionowych nałożonych przez klub, 90% puli biletów na wyjazdy sprzedaje SKLW. A patologia jak była tak jest nadal, race na trybunach i na murawie itp. Tak się przejmujemy Walterem, że klub płaci największe kary finansowe w ekstraklasie za zachowanie fanów. Wy też nie macie łatwo na trybunach a jednak nic nie robicie i wielbicie Cupiała. My coś działaliśmy,a wy nic. Może i wiesz o co chodzi z tym Legia To My, ale tego nie rozumiesz. Na temat Deyny nie będę się wypowiadał, bo i po co. A ja się nie będę wypowiada na temat waszej walki o przywrócenie herbu zamiast loga. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl