Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

royalmichael 26.10.2010 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 999706)
Widocznych było kilka miejsc, w których murawa wymaga naprawy. Pewnie pozostałości po meczu z Lechią.
Teraz mają 2 tyg na to, aby murawę doprowadzić do lepszego stanu, chociaż przy obecnej temperaturze proste to nie będzie.

W piątek na R22 gra MESA.

Arapaho 26.10.2010 22:45

Wystarczy zobaczyć murawę na polu karnym.Jak to jest dobra murawa to ja dziękuję.I to po może w sumie 10 meczach

PiotrG 26.10.2010 22:47

^^
faktycznie, zapomniałem o niej zupełnie.
W każdym razie ten tydzień będą mieć, powinno sobie z ubytkami poradzić. Nie ma co teraz liczyć na trawnik jak w sierpniu czy wrześniu, nie ta wegetacja, a lamp doświetlających raczej nie sprowadzą.

crazykaro 26.10.2010 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 999706)
Widocznych było kilka miejsc, w których murawa wymaga naprawy. Pewnie pozostałości po meczu z Lechią.
Teraz mają 2 tyg na to, aby murawę doprowadzić do lepszego stanu, chociaż przy obecnej temperaturze proste to nie będzie.

Teraz to pogoda jest taka że trawa zaprzestaje wegetacji i jedyne zabiegi pielęgnacyjne to rówanie boiska bo niewiele trawa urośnie jeśi już nie przestała przy takich temperaturach. Ponadto połowa boiska (od strony G) praktycznie cały dzień znajduje się w cieniu co również nie jest korzystne dla tej częsci murawy

PiotrG 26.10.2010 23:10

Naprawa tej murawy nawet w chwili obecnej to nie jest jakimś mission impossible - włączyć podgrzewanie, do tego lampy doświetlające i wróciłaby do kondycji. Te bagienka w polach bramkowych trzeba jednak wymienić.
Kwestia tego, co zrobi firma odpowiedzialna za stan murawy i czy klub zgłosi żądanie naprawy.
Ten fragment przy trybunie południowej trzeba będzie doświetlać tak czy siak, aby murawa była takiej jakości jak na reszcie boiska.

MatMario 27.10.2010 12:38

A nikogo nie razi to że krzesełka są montowane w nie takiej kolejności jak powinny?

Górne piętro jest układane nie wiem w jakiej kolejności ale szachownica to tam nie powstanie. A jeśli już to bardzo niebieska.

KoPer 27.10.2010 12:40

też to rozkminiałem na meczu wczoraj i jedyne wyłumaczenie to takie że narożnik bedzie cały niebieski, tak jak to ma miejsce na wschodniej ...

http://tsw.com.pl/upload/gallery/gjXljftKJd.jpg

dj_ibutti 27.10.2010 13:00

Krzesełka mają być lustrzanym odbiciem E. Dlatego narożnik będzie cały niebieski :)

BTW: Ktoś tu wrzucał takie fajne zdjęcie stadionu w nocy, bodajże zrobione z AGH. Mógłbym o nie prosić? :>

MatMario 27.10.2010 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KoPer (Post 999926)
też to rozkminiałem na meczu wczoraj i jedyne wyłumaczenie to takie że narożnik bedzie cały niebieski, tak jak to ma miejsce na wschodniej ...

A no racja :) Jakoś tego nie zauważyłem na stadionie.

royalmichael 27.10.2010 18:14

W ogóle to będą jakieś ławki rezerwowe czy zostajemy z tym co mamy?

crazykaro 27.10.2010 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 1000090)
W ogóle to będą jakieś ławki rezerwowe czy zostajemy z tym co mamy?

Zostajemy... przynajmniej do końca rundy

Arapaho 27.10.2010 20:31

Nowe ławki rezerwowych są już ponoć zamówione. Terminów jednak nie znam

PiotrG 27.10.2010 20:42

Na nowe ławki przeniosą się pewnie dopiero po oddaniu trybuny zachodniej, czyli wątpię że w tym sezonie z nich skorzystają nasi gracze.

qchar90 27.10.2010 21:22

ładne jajca z telebimami
http://www.gazetakrakowska.pl/aktual...tml#material_2

bomber85 28.10.2010 06:06

Własnie widzialem ze układaja czerwone krzesełka. Odrazu ładniej :)

coonta 28.10.2010 08:39

http://sportowetempo.pl/sportowa_mal...znurkach_a_Pan

Radny Bystrowski odpowiada redaktorowi Niemcowi. Czy działania Majchrowskiego stanowczo były skierowane przeciwko Wiśle? My wiemy, a kolejne osoby to potwierdzają.

buczo1985 28.10.2010 09:14

Można prosić o zrzut z kamerki bo w pracy na kompie nie mam podglądu na główną.

Wicked 28.10.2010 09:45

http://img190.imageshack.us/img190/7...2810h41m37.png

bomber85 28.10.2010 09:57

Dopierniczaja z instalacja oparc krzeselek:) O 7 patrzyłem i było moze z 6 rzedów jednego sektora, a tu prosze juz 2 sektory:D

dj_ibutti 28.10.2010 10:14

Cytat:

Widzą każdą trybunę inną, nie pasującą do siebie nawzajem. Kilkaset miejsc na stadionie gdzie nie widać całego boiska!!! Całkowicie zadaszony stadion, a deszcz pada na łukach na głowy kibiców. Słynne przepychanki z jedną szatnią dla drużyn! Jedna drużyna ma szatnię, a druga przebiera się w autokarze.
Archaiczna bryła z lat 80-tych doskonale odpowiada ambicjom kierownictwa PZPN i wykonawców obiektu.
To radny Bystrowski pojechał... Każda trybuna inna, nie pasująca do siebie? To chyba na Cracovii, a nie u nas...

KILKASET MIEJSC?

Deszcz? Nie zdażyło mi się, a chodze na narożniki obecnie... (w ramach zwiedzania stadionu ;))

Autokar?

Wicked 28.10.2010 11:10

No kilkaset miejsc to by się znalazło.
Np wszystkie siedzenia z pierwszych 5-6 rzędów na E gdzie nie widać linii końcowej, miejsca gdzie barierki od wejścia zasłaniają kawałek boiska (mam takie miejsce) itd.

Oldpara 28.10.2010 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1000358)
To radny Bystrowski pojechał... Każda trybuna inna, nie pasująca do siebie? To chyba na Cracovii, a nie u nas...

KILKASET MIEJSC?

Deszcz? Nie zdażyło mi się, a chodze na narożniki obecnie... (w ramach zwiedzania stadionu ;))

Autokar?

Zwykłe przepychanki przedwyborcze. Bystrowski jest przeciwnikiem reelekcji Majchrowskiego, więc słusznie atakuje naszym stadionem. Bo to najsilniejsze działo.
Ktoś tu kiedyś napisał, ze Bystrowski był przeciwko naszej hali, a to nieprawda. Zawsze był za, tylko raz głosował przeciwko jednemu konkretnemu projektowi, bo był źle sformułowany, za co nawet przepraszał na swojej stronie.

Arapaho 28.10.2010 12:34

Czy fotografa oficjalnej strony nie stać raz w tygodniu na więcej niż 3 zdjęcia z wnętrza trybuny? To już nie pierwszy raz jak robi fotorelację i robi jakiś wycinek zdjęć. Nie da się zrobić - grupy zdjęć sprzed zachodniej, grupy sprzed północnej i po kilka zdjęć z wewnątrz każdej kondygnacji z opisem która jest która (obecnie trzeba sie tego domyślać) To taki problem bedąc juz na budowie wejść wszędzie i cyknąć kilka fotek

medyk 28.10.2010 14:29

Czy wokół stadionu została juz wyburzona ta cała 'mała' architektura w postaci starych kas, magazynków itd? Co jeszcze zostało? zwłaszcza chodzi mi o ten syf od Reymonta?

Proud 28.10.2010 14:40

^^ zostały stare kasy na sektor B.

Mam nadzieję, że je zburzą w najbliższym czasie.

Reszta terenu jest sprzątana, i wykładana kostką, aż do ulicy Reymonta. Dziś pracują przy samy pomniku H. Reymana.

Nie wiem, jak sprawa będzie wyglądała z placem pod samą trybuną D. Ale obawiam się, że wyleją tam asfalt.

Liczę, że w niedalekiej przyszłości teren ten zostanie wyłożony tak jak plac wokół Cracovii, czyli ładną kostką, jakimiś ławeczkami, pasami zieleni. Choć to zapewne marzenia ściętej głowy.

jaszczur90 28.10.2010 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1000457)
^^ zostały stare kasy na sektor B.

Mam nadzieję, że je zburzą w najbliższym czasie.

Reszta terenu jest sprzątana, i wykładana kostką, aż do ulicy Reymonta. Dziś pracują przy samy pomniku H. Reymana.

Nie wiem, jak sprawa będzie wyglądała z placem pod samą trybuną D. Ale obawiam się, że wyleją tam asfalt.

Liczę, że w niedalekiej przyszłości teren ten zostanie wyłożony tak jak plac wokół Cracovii, czyli ładną kostką, jakimiś ławeczkami, pasami zieleni. Choć to zapewne marzenia ściętej głowy.

Będzie takie samo "morze" asfaltu jak za trybuną G . :-P A w projekcie oczywiście były płyty granitowe.. A tak to dają nam ochłap w postaci najtańszej kostki bauma ( chyba zostało im z remontu Długiej ) + asfalt .

WRzŚ 28.10.2010 16:01

w telebimach najwazniejsza jest jasnosc diody. sa tylko 2 rodzaje 5500 i 8000, ta pierwsza to sredniowiecze, 8000 to teraz standard, jak np pejsy czy Legia. czemu u nas jest 5500 w przetargu - te flety oszczedzaja tam gdzie nie powinni a przetarg ustawiaja pod wybrana firme, na co nam telebim na 6.12 jak wtedsy gramy w Gdyni? Lepiej zrobic na luty ale porządnie...:-/

medyk 28.10.2010 16:10

sa jakies inne strony niz google maps gdzie moza by zobaczyc aktualne zdjecia satelitarne? bo na gm jest stan sprzed 2 lat chyba

ktulu 28.10.2010 16:40

zumi.pl ma zdjęcia satelitarne, lecz nie wiem jak z aktualnością

Proud 28.10.2010 16:43

Na zumi.pl też są stare zdj.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl