Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

DeadOrAlive 19.05.2014 07:57

Debil do kwadratu, rozwiązać kontrakt i tyle w temacie. Gówno mnie interesuję, co ten ćwierć mózg obstawiał, zrobił to.. jest zawodowym piłkarzem i takich miejsc powinien się wystrzegać...

Lechista69 19.05.2014 08:26

Ciekawe jak (o ile) dziś zagra.. swoją drogą dla mnie ani picie ani hazard nigdy nie były chorobą a stylem życia.. to jest coś co człowiek robi na własne życzenie dlatego nie jest mi go żal..

brylant17 19.05.2014 08:27

Poczekajcie na oficjalne oświadczenie klubu i piłkarza a nie wydajecie wyrok od razu.

Lechista69 19.05.2014 08:33

A co tu mozna oswiadczac ? Ze nagranie zostalo zmontowane aby zniszczyc dobry klimat panujacy w obozie Wisly przed meczem z Ruchem ? Jesli jest taki przepis ze pilkarz ma zakaz chodzenia do buka to Burliga faktycznie powinien zostac jeszcze dzis odsuniety od zespolu..

adam_09 19.05.2014 08:34

może obstawiał Radwańską ?

fialo 19.05.2014 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1361339)

I kto wejdzie w jego miejsce, skoro ( O ZGROZO) to jest nasz najlepszy boczny obrońca w tym momencie

A co mnie to ....a obchodzi ? Może grać Bartosz, moze grać ktokolwiek, szczególnie że "poziom sportowy" Łukasza B. jest mocno wątpliwy mówiąc delikatnie. Ma w kontrakcie zapis, że NIE MOŻE GRAĆ U BUKMACHERA, to ma NIE GRAĆ U BUKMACHERA, nie stosuje sie do zasad - do widzenia. Już wystarczy, że jednego patałacha z wyrokiem za ustawianie meczów muszę znosić (jeszcze mu chcą dać nowy kontrakt..).

Imbecyl. który kiedyś Skorży wszedł na balkon, później pół życia w kasynie, teraz bukmacherka na tapecie. Niech spierdala. Mam nadzieję, że jak Jackowi zabraknie jaj, to PZPN go zawiesi.

Cytat:

Czytelnik "Przeglądu Sportowego", który poinformował o zdarzeniu, dał do zrozumienia, że zawodnika widział w tym miejscu nie po raz pierwszy. Kiedyś defensor odbierał podobno wygraną w wysokości około pięciu tysięcy złotych. Czytelnik ujawnił, że wśród obstawianych przez Burligę spotkań są mecze T-Mobile Ekstraklasy. - W piątek typował poniżej 2,5 gola w starciu Widzewa z Jagiellonią. I trafił, bo było 1:1 - napisał redakcji "PS". Sam piłkarz w rozmowie z dziennikiem unikał odpowiedzi na pytanie o cele wizyty u bukmachera. Mówił, że "nie pamięta", czy obstawiał mecz Ekstraklasy.

JacobCFC 19.05.2014 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1361345)
A co mnie to ....a obchodzi ? Może grać Bartosz, moze grać ktokolwiek, szczególnie że "poziom sportowy" Łukasza B. jest mocno wątpliwy mówiąc delikatnie. Ma w kontrakcie zapis, że NIE MOŻE GRAĆ U BUKMACHERA, to ma NIE GRAĆ U BUKMACHERA, nie stosuje sie do zasad - do widzenia. Już wystarczy, że jednego patałacha z wyrokiem za ustawianie meczów muszę znosić (jeszcze mu chcą dać nowy kontrakt..).

Imbecyl. który kiedyś Skorży wszedł na balkon, później pół życia w kasynie, teraz bukmacherka na tapecie. Niech spierdala. Mam nadzieję, że jak Jackowi zabraknie jaj, to PZPN go zawiesi.

Jak kojak wydawał 400 zakazów bez podstaw prawnych jakoś wam to nie przeszkadzało, a nagle powołujecie się na przepisy.:alleluja:

PS: Szkoda, że nie staliście na straży, jak za Maskanta piłkarze chodzili co weekend najebani po klubach- to chyba też jest nieprofesjonalne?

Gwiaździsty 19.05.2014 08:47

Może Bury tylko przyniósł klucze od mieszkania znajomemu tam pracujacemu, zeby mu kwiatki podlał jak do Chorzowa pojedzie :)

fialo 19.05.2014 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1361346)
Jak kojak wydawał 400 zakazów bez podstaw prawnych jakoś wam to nie przeszkadzało, a nagle powołujecie się na przepisy.:alleluja:

Czy Ty jesteś pojebany? Mnie nie przeszkadzało ? Od czasów derbów nie byłem na meczu pomimo ważnego karnetu i nie zamierzam, aż do ostatniego dnai bojkotu. Niech to Ci wystarczy za komentarz, nie zamierzam się Ci z niczego tłumaczyć.

Lubisz być ruchany przez piłkarzyków-hazardzistów? Proszę bardzo, ja natomiast nie. Wkłady mają za dobrze, jak na to co sobą prezentują. Dla nich nie może być taryfy ulgowej. Nie wy.......ą Burligii to jeden młody z drugim pogra sobie na przeciwinika, bo przecież co mu zrobią, dostanie naganę? Ogarnij się, skórokopy powinny być za takie akcje jebane do bólu, szczególnie że żaden nie był na tyle odważny, żeby pokazać jaja i przyznać, że sytuacja na Wiśle jest chora, albo ładnie ująć, że Bednarz to cwel. Zero szacunku dla nich.

Jak ktoś jest ciekawy sprawy, może sobie podejść na Kleparz do Fortuny, popytać babeczkę za ile gra Burliga przeważnie, ja tam za bardzo szanuje swój czas.

Garguła, Burliga - wypierdalać!

Lechista69 19.05.2014 09:00

Wisła zawsze dbała o swój pr dotyczący odcinania się od udziału w ustawianiu meczy.. i umówmy się jako jedna z nielicznych zespołów Ekstraklasy jest czyta..po tym filmiku natomiast ludzie już zaczynają opowiadać o 15 zółtych kartkach Burligi oraz które z nich były na jego kuponach.. dziś pewnie zagra bo w przeglądzie piszą..

We wtorek Łukasz Burliga ma spotkać się z Jackiem Bednarzem, prezesem Wisły. Klub prawdopodobnie podejmie wówczas decyzję co do ewentualnego ukarania piłkarza. Na razie na oficjalnej stronie Białej Gwiazdy zamieszczone zostało oświadczenie. "Zawodnik złożył krótkie wyjaśnienie, w którym zapewnił, że nie typował meczów T-Mobile Ekstraklasy. Pełne wyjaśnienie ma złożyć podczas spotkania z Zarządem Klubu" - to jego fragment.

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...macherow/ps5bz

No i pytanie.. to gość który nagrywał twierdzi że stawiał Jage poniżej 2,5 bramki a sam Burliga twierdzi że Ekstraklasy nie ruszał.. i jak to sprawdzą ?

pysio 19.05.2014 09:00

Może Burliga obstawiał zwycięstwo Wisły?

Dalej chcecie go karać?

Gwiaździsty 19.05.2014 09:02

A może w imieniu Smudy, kolejną porażkę na wyjeździe ? Pewna kas do podziału na dwóch.

armani199 19.05.2014 10:44

Mam nadzieję że historia nauczyła juz klub że poblażliwość i niekaranie zawodników nie popłaca na dłuższą metę ! Burliga powinien byc natychmiast zawieszony, a potem won z Wisły . Nie można sprawy tak poważnego naruszenia obowiazków zawodnika przesłaniać trudną sytuacja kadrową

Lukasz 19.05.2014 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1361339)
Jak klub nie wypłaca pensji to Bury musi sobie jakoś radzić, a że długi z przed lat trzeba oddawać...

Podbijam - dajcie mu grać w spokoju.
Przecież to piłkarz a oni, tak jak i aktorzy, są od grania.

Każdemu może się zdarzyć się źle zinterpertować kontrakt. :P

Kon®ado 19.05.2014 11:02

Jakkolwiek Burliga zrobił źle, i nie tłumaczy go nawet słaba kondycja finansowa klubu (brak wypłat) to jednak ten kto to nagrał, "strażnik Teksasu" wielki to dla mnie zwykły konfident i nic nie znacząca łajza, bo rozumiem że może komuś sie nie podobać too co on zrobił, ale dla sensacji i paru groszy lecieć z tym do mediów? Mógł do niego podejść i zobaczyć reakcję, pewnie też by zarobił, a nie lecieć jak konfident do gazety.

pysio 19.05.2014 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kon®ado (Post 1361358)
Jakkolwiek Burliga zrobił źle, i nie tłumaczy go nawet słaba kondycja finansowa klubu (brak wypłat) to jednak ten kto to nagrał, "strażnik Teksasu" wielki to dla mnie zwykły konfident i nic nie znacząca łajza, bo rozumiem że może komuś sie nie podobać too co on zrobił, ale dla sensacji i paru groszy lecieć z tym do mediów? Mógł do niego podejść i zobaczyć reakcję, pewnie też by zarobił, a nie lecieć jak konfident do gazety.

Skąd wiesz, że nie był to kibic Cracovii?

Mimo wszystko piłkarze Wisły ciągle są w topie rozpoznawalnych osobliwości na mieście.
Ja bez problemu 10 piłkarzy Cracovii na mieście bym poznał, a Wisły wszystkich :)

staszek2309 19.05.2014 11:13

Ten co nagrał Łukaszka to konfident?????
Po pierwsze nie wiesz czy to był kibic Wisły. Może to był parchaty albo gumior? Zresztą nie ma to dla mnie żadnego znaczenia. Co byś zrobił widząc któregoś z naszych pseudokopaczy u buka? Pewnie poszedłbyś zapytać jak obstawia, bo miałbyś pewną wygraną?
Po pierwsze gość zasługiwał na liścia już tam u buka. Teraz zasługuje na dyscyplinarny wylot z Wisły. I dla mnie nie ma znaczenia, czy nazywa się Burliga, czy byłby to Głowacki, Brożek, czy ktokolwiek inny. Gość robi sobie jaja z nas, kibiców. A tłumaczenie, że nie pamięta, czy grał na ekstraklasę jest k...a żałosne. Trzeba się Łukaszkowi zrzucić na lecytynę.
Dla mnie nie ma tłumaczenia. I nie ma znaczenia czy ma kto grać w Wiśle, czy nie. Nie po to nosi się Białą Gwaizdę na piersiach, żeby ją plamić.

iq1000 19.05.2014 11:15

Ha ha, a co? Prawdziwy kibic Wisły miałby obowiązek dorzucić mu 5 zł do kuponu i poradzić jakiegoś pewniaka? :D
To choroba, to się leczy.
Rozumiem, że ojcu alkoholikowi kupilibyście skrzynkę piwa i kilka litrów wódki, by się zapił na śmierć ;)

Kon®ado 19.05.2014 11:22

Owszem mógłby nawet liścia dostać, dlatego zamiast lecieć z tym do mediów żeby zarobić na tym jeszcze, to bym sobie z nim pogadał na osobności, wyjasniajac to i owo, a tak to dla mnie konfidenctwo, koniec kropka. Jak taki "strażnik Teksasu" to czemu teraz boii się ujawnić swoje dane? Boi się Łukaszka? Za bezprawne użycie czyjegoś wizerunku też można dostać karę, i tak jak mówię nigdy nie pochwalam takiego zachowania jak Burligi, ale można było to inaczej rozwiązać, a nie jak leszcz lecieć do mediów.
A że kibic Wisły? Tak piszą w mediach, więc albo przekrecaja specjalnie, albo to prawda.

dulli78 19.05.2014 11:43

Ładnie się Burliga wystawił na strzał, nie ma co. Wygląda na to, że będzie musiał zawiesić buty na kołku - szkoda bo wydawało się, że właśnie zaczyna ogarniać swoją piłkarską karierę. Ale jak ktoś ma siano zamiast mózgu to na to lekarstwa nie ma.

iq1000 19.05.2014 11:44

Frustracja przez ostatnie przegrane Wisły + widok kopacza Wisły w takim miejscu + wiedza o jego problemach + podejrzenie o możliwość obstawienia porażki Wisły + chęć zemsty na kopaczu + przytulenie pieniążków od brukowca.

Skoro z Burym kibice przybijali sobie piątki po meczu zamiast wychowawczo strzelać liście to komuś w końcu przyszło do głowy na tym zarobić ;) W kraju, gdzie ludzie godzą się na pracę za 4zł/h mnie to nie dziwi.

Kon®ado 19.05.2014 11:48

@dulli78 jesteś pewien że będzie musiał zawiesić? Chyba jednak nie.
"Jeśli Burliga faktycznie obstawiał mecze ekstraklasy, co zapewne będzie trudne do udowodnienia, czekają go kłopoty. Regulamin dyscyplinarny PZPN w artykule 107 przewiduje kary za typowanie w zakładach bukmacherskich wyników meczów piłki nożnej z udziałem drużyn krajowych. Najniższa kara to grzywna w wysokości minimum 5 tys. zł. Inne to dyskwalifikacja powyżej roku, zawieszenie, a nawet wykluczenie z PZPN. Te najgroźniejsze kary są przeznaczone dla osób, którym udowodniono obstawianie meczów z ich udziałem."

@up no to chyba jedyne "logiczne" wytłumaczenie

dulli78 19.05.2014 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KonŽado (Post 1361369)
@up jesteś pewien że będzie musiał zawiesić? Chyba jednak nie.
"Jeśli Burliga faktycznie obstawiał mecze ekstraklasy, co zapewne będzie trudne do udowodnienia, czekają go kłopoty. Regulamin dyscyplinarny PZPN w artykule 107 przewiduje kary za typowanie w zakładach bukmacherskich wyników meczów piłki nożnej z udziałem drużyn krajowych. Najniższa kara to grzywna w wysokości minimum 5 tys. zł. Inne to dyskwalifikacja powyżej roku, zawieszenie, a nawet wykluczenie z PZPN. Te najgroźniejsze kary są przeznaczone dla osób, którym udowodniono obstawianie meczów z ich udziałem."

Chodziło mi o to, że pewno na jakiś czas. Zobaczymy, pewnie bukmacher ma zestawienie co obstawiał, karę przyłoży mu i klub i PZPN (a ten wątpię, żeby nie postąpił podobnie jak w przypadku Siejewicza)

Kon®ado 19.05.2014 12:00

Wydaje mi się że jak dostanie zawieszenie to krótkie, jednak między piłkarzem a sędzią jest spora różnica, sędzia możę wpłynąć na wyniki wszystkich meczów, a piłkarz tylko swojej drużyny, a skoro jej nie obstawiał, to raczej nie dostanie najsurowszej kary. Zresztą chyba AŻ taki głupi nie jest

iq1000 19.05.2014 12:06

A jest jakiś lepszy sposób na wyjście z długów niż obstawienie ostatnich oszczędności, że się dostanie żółtą kartkę w następnym meczu? ;)

Nie ważne czy tak było czy nie, ważne, że będąc u buka stracił wiarygodność u swojego pracodawcy, czyli Wisły Kraków. Która dodatkowo zastrzegła sobie w kontrakcie, że nie wolno chodzić do buka ;)

Pytanie czy zarząd Wisły przyjmie to naplucie w twarz ze stoickim spokojem, bo nie mamy piłkarzy do gry, a w przyszłym sezonie będzie ich jeszcze mniej.

Paweł 19.05.2014 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 1361368)
(...) podejrzenie o możliwość obstawienia porażki Wisły (...)

Ciebie to chyba lekko ponosi. Jakie niby podejrzenia?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000
A jest jakiś lepszy sposób na wyjście z długów niż obstawienie ostatnich oszczędności, że się dostanie żółtą kartkę w następnym meczu?

Jesteś pewien, że bukmacherzy mieli w ogóle takie zakłady w ofercie, czy tak rzucasz oskarżeniami?

iq1000 19.05.2014 12:25

Przeczytaj uważnie. Dam Ci drugą szansę z pogrubieniem:

Cytat:

Nie ważne czy tak było czy nie, ważne, że będąc u buka stracił wiarygodność u swojego pracodawcy, czyli Wisły Kraków.

sandbender 19.05.2014 12:29

Dla ustalenia uwagi - skąd to cytat?

"Poszło jak zwykle o pieniądze, tym razem o niewypłacone w zimie premie. "

Paweł 19.05.2014 12:29

Drugą szansę to daj przede wszystkim sobie, bo pierwszą zaprzepaściłeś. Oczywistym jest, że piłkarz powinien unikać tego typu sytuacji, ale gra u bukmachera, a Twoje pisanie o podejrzeniach o obstawianiu rezultatów na niekorzyść własną i drużyny to jednak dość istotna różnica.

iq1000 19.05.2014 12:36

Żadna różnica. Złamał zapis w umowie z klubem, bo poszedł do buka. To pokazuje, że jest nieuczciwy i nie godny zaufania. Równie dobrze mógł albo mógłby sprzedać mecz lub obstawić przeciwko Wiśle. Żadna różnica.

Co więcej, klub boryka się z problemem braku sponsora. Jakaś prywatna firma szuka go klubowi. Ten incydent z Burym na pewno w tym przeszkodzi, bo to kolejne uderzenie w wizerunek klubu.

Ale przecież "true kibice z móżdżkami wielkości hehe rekinów" chcą, żeby klub tracił póki jest w sporze z SKWK. W tej swojej pokrętnej, chorej logice za pewne niektórzy się cieszą z wybryku Burego i między innymi dlatego go usprawiedliwiają :D

JacobCFC 19.05.2014 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 1361377)
Żadna różnica. Złamał zapis w umowie z klubem, bo poszedł do buka. To pokazuje, że jest nieuczciwy i nie godny zaufania. Równie dobrze mógł albo mógłby sprzedać mecz lub obstawić przeciwko Wiśle. Żadna różnica.

Co więcej, klub boryka się z problemem braku sponsora. Jakaś prywatna firma szuka go klubowi. Ten incydent z Burym na pewno w tym przeszkodzi, bo to kolejne uderzenie w wizerunek klubu.

Ale przecież "true kibice z móżdżkami wielkości hehe rekinów" chcą, żeby klub tracił póki jest w sporze z SKWK. W tej swojej pokrętnej, chorej logice za pewne niektórzy się cieszą z wybryku Burego i między innymi dlatego go usprawiedliwiają :D

Ad1. Ty na pewno wiesz jaki Burliga ma kontrakt z klubem i znasz jego każdy akapit.
Ad2. No to juz wiemy czemu nei mamy sponsora od X lat. Przez Miśka, SKWK i Burlige
Ad3. "Ci kibice z móżdżkami rekina" prowadzą firmy i interesy u których Ty możesz co najwyżej być zwykłym pracownikiem

huberix 19.05.2014 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 1361377)

Oczywiście Jacuś jest Święty i to SKWK i twoi "true kibice z móżdżkami wielkości hehe rekinów" chcą tylko i wyłącznie dopuścić do bankructwa Wisły i spadnięcia do IV ligi. Ogarnij się gościu, wy dalej nie widzicie co łysy odwala. Każdy narzeka na media itd. ale jak widać dużo osób czerpie wiedze z tych źródeł i ufa im :/

bódyń 19.05.2014 13:02

Otoz co do gry u buka to Regulamin Dyscyplinarny ze strony PZPN http://www.pzpn.pl/federacja/dokumenty
stanowi
http://oi60.tinypic.com/2ir7q13.jpg
Wiec pilkarz moze grac lecz nie moze obstawiac polskich druzyn.
Co do tego co ma w kontrakcie to oczywiscie malo kto wie.

iq1000 19.05.2014 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1361381)
Oczywiście Jacuś jest Święty i to SKWK i twoi "true kibice z móżdżkami wielkości hehe rekinów" chcą tylko i wyłącznie dopuścić do bankructwa Wisły i spadnięcia do IV ligi. Ogarnij się gościu, wy dalej nie widzicie co łysy odwala. Każdy narzeka na media itd. ale jak widać dużo osób czerpie wiedze z tych źródeł i ufa im :/

http://wislakrakow.com/forum/showpos...9&postcount=37

@bódyń

Według mediów we wtorek ma zostać podjęta decyzja czy Burliga zostanie wyrzucony za "złamanie zapisu w kontrakcie" czy nie. Czyli pytaniem nie jest czy miał taki zapis, ale czy klubowi opłaca się wymierzyć sprawiedliwość, bo przecież Bury jaki by nie był to wielu kopaczy nie mamy w kadrze.

Viper 19.05.2014 13:17

hehe, generalnie to Burliga mógł iść w zaparte, że to nie on jest na tym nagraniu. Firmie w której pracuje kilka razy na mieście ukradziono sprzęt. Raz sprawcy dali się złapać na monitoring z jakością nagrania niewiele lepszą niż ta z burym. Jednak szli w zaparte, że to nie oni. Sprzętu przy nich nie znaleziono, odcisków nie zostawili i zostali uniewinnieni. Sąd stwierdził, że nagranie jest zbyt słabe by ze 100% pewnością stwierdzić, że to oskarżeni są na nagraniu :D

Lechista69 19.05.2014 14:07

pytanie podstawowe, film z burliga jest w fortunie jak mniemam.. czy fortuna oferuje tego typu zaklady jak obstawienie "Czy Burliga dostanie zolta kartke?" Bo nie widzialem w Gdansku takiego czegos w ofercie..

Viper 19.05.2014 14:09

^^ Ale to już kwestia drugorzędna, piłkarzowi w ogóle nie wolno obstawiać jakichkolwiek wyników sportowych. Obstawianie żółtej kartki to były przecież gdybania w kategorii żartu jak mniemam.

JacobCFC 19.05.2014 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1361404)
^^ Ale to już kwestia drugorzędna, piłkarzowi w ogóle nie wolno obstawiać jakichkolwiek wyników sportowych. Obstawianie żółtej kartki to były przecież gdybania w kategorii żartu jak mniemam.

Piłkarzowi nie wolno obstawiać jedynie rozgrywek krajowych oraz pucharów z udziałem polskich klubów jeżeli nie ma ogólnego zakazu w kontakcie.

gypsy 19.05.2014 14:18

Mnie jest Burego najzwyczajniej w świecie szkoda... Facet ma poważny problem i to nie dlatego, że obstawia mecze będąc czynnym sportowcem. Jest chory, uzależniony od hazardu.

Nie wiem, jak postąpi wobec niego klub, ale nie zdziwię się, jak kontrakt zostanie zerwany. I nie będę mieć o to do nikogo pretensji.

Viper 19.05.2014 14:18

^^ Tak w teorii jest taki zapis. Jednak wizyta piłkarza w u bukmachera daje możliwość, że obstawiał mecze piłkarskie. Ciężko tu udowodnić, że tego nie zrobił. Dlatego też piłkarz w ogóle nie może założyć konta u bukmachera online. Choć teoretycznie można by bu dać konto z zablokowaną możliwością obstawiania piłki nożnej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl