![]() |
No zobaczymy, ale za bardzo dobrą grę głową, niezłą szybkość chyba warto zapłacić mu tyle. To są cechy których potrzebujemy.
W kwiecie wieku i z doświadczeniem. Jak był mecz z CSKA to się zastanawiałem że grają 1 napastnikiem i to brazylijczykiem, a przecież Bułgaria słynie z dobrych napastników. No wtedy chciałem żebyśmy mieli Nei u siebie, może się spełni:) |
Pamietajcie o jednym: Nei nie jest mlody (28 lat) i pewnie nie zarobimy na nim.
|
Cytat:
Tylko ze ten transfer bylby inwestycją na parę sezonów :) |
A ile lat mial Zuraw jak wyciagnelismy za niego 3 banki:>?
Jak dla mnie Nei to nadal s/f -taki pierd puszczony by troche atmosfere prasowa rozladowac , bo jada po nas rowno;) Choc nie ukrywam ze bylbym bardzo mile zaskoczony gdyby sie pojawil u nas. |
no wszystko fajnie i pieknie ale ciekawe czy my go chcemy czy prasa?? Bo przeciez niedawno mówiono za nie mamy kasy a 1 milion euro no dla naszego klubu jest majatek... i zostaje kwestia czy nikt nas nie przebije ( ci turcy oni nie licza kasy) i czy Nei zechce u nas grac....
ale bądzmy dobrej myśli:) :) |
Cytat:
Czy możecie mi powiedzieć gdzie widzieliście tego piłkarza, że twierdzicie, że byłby takim wielkim wzmocnieniem? Jedna bramka z 40 metrów to trochę mało, żeby nazywać kogoś gwiazdą. Ani ja ani Wy nie widzieliśmy go tak naprawdę w akcji, więc nie będę się do tego odnosił. Natomiast na papierze, no cóż on jak dla mnie na papierze wygląda jak pieniądze wyrzucone w błoto, a nie gwiazda. Zacznijmy od tego, że jest to zawodnik 28-letni, dla którego Wisła byłaby prawdopodobnie najlepszą drużyną w jakiej w życiu grał. To już samo w sobie nie przemawia za tym zawodnikiem. Dodajmy, że prawdopodobieństwo, że jest to nieodkryty talent jest znikome. Facet grał kilka sezonów w Portugalii i nic wielkiego tam nie zrobił. W sezonie przed transferem strzelił w lidze portugalskiej 10 bramek, no ale grał w średniaku. Niestety jego dorobek z CSKA nie jest o wiele lepszy( gdzieś czytałem 14 bramek, na sport.pl podają, że 10), z czego trzy bramki wepchnął jednemu przeciwnikowi. Na dodatek CSKA rządziło w lidze bułgarskiej równie niepodzielnie co Wisła w OE, na koniec CSKA miało 16 punktów przewagi nad drugą drużyną. Tym bardziej dorobek strzelecki tego zawodnika nie wygląda zbyt imponująco. Jakby tego było mało, koleś wcale nie jest olbrzymem 1,87 metra wzrostu to raczej wyższe stany średnie. Do tego dołóżmy cytat ze sport.pl: Cytat:
Nie piszę tego po to żeby stwierdzić, że Nei to na pewno zły zawodnik, który z pewnością Wiśle się nie przyda, tylko żeby uzmysłowić wam fakt, że gwiazdą obwołaliście piłkarzyka bardzo przeciętnego. Czytając Was mam wrażenie, że nie liczy się jakość piłkarza tylko za ile ma przyjść. Jak przychodzi za darmo to cienias, jak do 0,5 miliona euro, to na ławkę, jak 0,5-1 mln to będzie wzmocnienie, jak więcej to orgazm. |
Nei gwiazdą?
To swietny piłkarz ale nie gwiazda:) To piłkarz który strzelił 14 goli (10 inna wersja) w lidze bułgarskiej - czyli pewnie tak samo silnej albo trochę silniejszej niz nasza. Jak ktoś strzela tam tyle bramek to nie jest słaby - myslę że to poziom Rengifo z naszej ligi. Czy to zły zawodnik jako uzupełnienie ataku? Myślę że razem z Brozkiem mogą być naprawdę groźni. Oczywiście ze gdyby był wielką gwiazdą nawet nie byłoby sensu o niego pytać (cena)! Ciekawe czy Lech sprzedałby nam Rengifo? Ja myślę że nie i dlatego szukamy tej klasy piłkarza za granicą. Ale nikt nie nazywa Nei gwiazdą w kategoriach Europy! On bedzie gwiazdą w naszej lidze i myślę że w UEFA:D Oby do nas przyszedł! |
Natrafilem na kilka bramek Neia, ktorych tu chyba jeszcze nikt nie zamieszczal :
http://www.goal4replay.net/VideoWatc...?ID=7774&Ln=En http://www.goal4replay.net/VideoWatc...?ID=7780&Ln=En http://www.goal4replay.net/VideoWatc...?ID=6359&Ln=En http://www.goal4replay.net/VideoWatc...?ID=8373&Ln=En http://www.goal4replay.net/VideoWatc...?Ln=En&ID=7420 jakby ktos mial problemy z identyfikacja, to pod spodem w komentarzach podani sa strzelcy |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
2006-2007 - Naval 1º de Maio - 28 (10) 2007- CSKA Sofia - 27 (14) Malo Ci ****a? , moze Drogbe kupimy skoro o nim wspominasz....187 to tez malo , moze koszykarza 212?? Koles strzela bramy w Portugalii , w druzynie mistrza Bulgarii( gdzie liga jest na znacznie wyzszym poziomie niz nasza) a Tobie sie cos nie podoba?? Kosztuje 3 razy mniej niz gwiazdor Dudka , byc moze zgodzi sie na zarobki o 10% wyzsze niz nastepny gwiazdor Lobodznski a Ty nazekasz:) Paranoja |
Gwoli ścisłości: przymierzany do Wisły Claudinei Aparecido strzelił w lidze bułgarskiej 14 bramek w tym 3 z karnego. (źródło)
|
Cytat:
analiza polega na tym,że rozpatruje się zarówno plusy i jak i minusy każdego przedsięwzięcia.ty pokazałeś tylko plusy,a o ewentualnych minusach zapomniałeś czy wygodniej było je pominąć? |
picasso - minusy zostawil Tobie;)
Ja generalnie widze tylko 1 minus(pomijajac ryzyko ze sie rozpadnie , ma hifa czy jest alkoholikiem bo tego nie wiemy:) Brzmi on - nie dla psa kielbasa:/ |
Niestety, taki urok futbolu. Kazdy klub na swiecie, kupujac zawodnikow ryzykuje. Dlatego tez to zajecie dla pasjonatow, wlascicieli szalonych na punkcie pilki, ktorzy nie ogladaja kazdej zlotowki dziesiec razy, bo w ten sposob nigdy nic by nie osiagneli. Malo kto kupuje klub zeby na nim zarabiac albo po prostu go miec i w ogole sie nim nie zajmowac.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeżeli CSKA Sofia za Neia żąda około 1 mln euro, a jego roczne zarobki miałyby oscylować w granicach 280-300 tys. euro TO TEN TRANSFER jest NIEMOŻLIWY. Nawet nie ma co tego tematu drążyć.
Teraz priorytet transferowy Wisły to nie Jodłowiec (za którego Drzymała chce sowitej zapłaty) tylko Hernani i manewr pod tytułem jak zachęcić Koronę do rozwiązania kontraktu i wyjęcie chłopaka za darmo. |
Cytat:
bo ja znalazłem takiego napastnika: XXXX, YYYY, ur. 23.02.1979 2001/02 26-14 2002/03 22-10 2003/04 18-10 te powżej to ekstraklasa bułgarska a poniżej już gra w I lidze angielskiej: 2004/05 35-16 2005/06 17-6 2006/07 39-18 2007/08 23-6 podoba sie? Ciekawe statystyki? Dodam, że w zasięgu finansowym Wisły. Bierzemy? Dać nazwisko? |
Konrad - po pierwsze to 'czy widziales' ,to samo w sobie zaprzecza jakiejkolwiek szansy do sprowadzenia do Wisly(nie liczac OE ale przeciez nie o tym rozmawiamy)
Po drugie, statystyki nie zawsze mowia prawde ale prawda jest tez taka ze grajek ktory strzela sporo bramek, w dodatku we w miare przywoitych klubach, jest dla nas potrzebny jak tlen do zycia. Kariere supersnajpera w naszej lidze zrobilo tak wielu grajkow , ktorzy obiektywnie byli chujowi jak przesolony barszcz, ze ja dam sobie reke uciac ze ten koles, gdy tylko omina go kontuzje, bedzie gwiazda ,jakiej tu dawno nie bylo...tyle ze niestety szanse na jego pozyskanie sa jak dla mnie zadne. |
Naprawdę tego nie rozumiem, żaden z Was go nie widział w meczu, a jednak nie chcecie nawet dopuścić do siebie możliwości, że to zawodnik na poziomie Paulisty. Dla Waszej wiadomości Nei wcale nie grał w przyzwoitych klubach, tylko w drużynach, które broniły się przed spadkiem z pierwszej ligi portugalskiej i CSKA Sofia, które zrobiło w tym sezonie mistrza w ten sposób, że polecieli do drugiej ligi. Jeżeli to są dla Was przyzwoite kluby, to ja się nie dziwię fali samobójstw po wylosowaniu Beitaru, z takim myśleniem zawsze będziemy zaściankiem.
Jeszcze raz podkreślę, że nie piszę tego wszystkiego, żeby przeforsować opinię, że Nei to cienias. Piszę to po to żebyście zauważyli, że za gwiazdę uważacie piłkarza, którego największym osiągnięciem w wieku 28 lat jest mistrzostwo Bułgarii i którego na dodatek nie widzieliście jeszcze w żadnym meczu. Wychodzicie tylko z założenia, że Brazylijczyk w mistrzu Bułgarii to musi być asior. Szkoda, że tacy frajerzy tylko w Polsce, bo takto może by ktoś od nas odkupił Cantoro za ciężkie pieniądze. Nie wiem czemu wychodzicie z założenia, że Polska to kraj gdzie psy dupami szczekają, a wszędzie dookoła wielki świat. Nie wiem dlaczego zupełnie nie wierzycie w naszych piłkarzy( tj. Wiślaków), nie wiem czemu uważacie, że liga bułgarska jest lepsza od polskiej, dlaczego dostajecie orgazmu na myśl o piłkarzu z dołu tabeli ligi portugalskiej i dlaczego macie pełne gacie na samą myśl o Beitarze. Jak dla mnie to może być efekt długotrwałego wystawienia na twórczość naszych dziennikarzy, poparta najnowszymi Benhałeryzmami- "w Polsce nie ma piłki nożnej". |
|
Cytat:
|
dobra panowie narazie wstrzymajmy sie z komentowaniem bo tak naprawde to my nigdy nie wiedzielismy czy chcemy kupic (Kallona, Baste, i wiele tych innych nazwisk) no i Nei`a.... narazie to tylko prasa,, tak samo moze byc z Costlim...
ja tam czekam do ŚRODY bo wtedy ma sie cos wyjasnic( słowa Pana Bednarza) , juz w poniedziałek pewniee nowy sponsor ( nowa kasa) i w Krakowie ma czekac na Wisłe nowy bramkarz.... tak więc CZEKAMY ( my kibice Wisły umiemy to najlepiej) |
Cytat:
|
Cytat:
a teraz sobie pomyśl ile w Rosji będzie zarabiał. obawiam się, że "kilka złotych" więcej niż mógłby u nas Poza tym kto chce przyjść do Polski, jak może do Rosji? Bo co? Bo "skusi go perspektywa walki o Ligę Mistrzów"? :rotfl: Poza tym on ma 32 lata |
no właśnie, też teraz się natknąłem na informacje o sprzedanym Petre. jeśli był jednym z czołowych pomocników tamtej ligi, to chyba tylko potwierdza że zawodnikiem jest bardzo dobrym. tyle, że teraz to się już wiekowy zrobił, myślałem że coś młodszy jest. ile to lat temu był o nim szum u nas? trzy? cztery? :)
ps. przestańcie wróżyć z fusów (czyt. statystyk, czy jutuba) |
Cytat:
P.S. Dziękuje za wczorajsze skasowanie mojego postu. Have a nice day. :] |
Ja ciągle czekam na tego Perrone, bo to jedyny "gazetowy cel transferowy" o którym mówił Bednarz, a spóźnia sie juz dwa dni...
|
Barreto spoznia sie 2 tygodnie i co xD
|
|
Ja jestem na tak jesli chodzi o Costlego. Glowa gra znakomicie i za pieniadze, ktore klub chce wydac na pewno nie znajdzie lepszego napastnika w tym elemencie. Do tego spokoj, dobra technika, niezly przeglad pola jak na tego typu gracza. Mysle, ze w dobrym zespole jak Wisla, gdzie grano by na niego, gdzie mialby wiele sytuacji w meczu, spokojnie moglby strzelac 10+ bramek na sezon.
|
W****ia mnie gadanie ze Nei to slaby pilkarz grajacy w slabej lidze. Koles w kazdym z 3 ostatnich sezonow pakowal grubo ponad 10 bramek w ligach portugalskiej i blugarskiej. Zespoly z tych lig graja w LM albo dochodza daleko w PUEFA. Ludzie, w momencie gdy Wisla byla w dobrej formie, grala 2 mecze z CSKA (sparingi). W obu byla znacznie slabsza. Nei w tych meczach dobrze, lepiej niz Matusiak i Brozek. A wam ciagle malo. Nie przyjdzie do nas Drogba, ani Eto ani Torres. Pogodzcie sie z tym. Jestem w stanie zalozyc o flaszke ze jak Nei zagra w Wisle, to strzeli wiecej niz 10 goli.
Sorry za to ze nie uzywam polskich znakow, w Niemczech jestem. |
Cytat:
Jeeeaaaa mamy Neia!! wiedzialem, jaki jestem szczesliwy!!!...:lol: uwielbiam te sensacje... juz czekam na krytykow "pewnego" transferu do Wisly ze niby slaby :-) bo jak cos jest daleko to sie tego chce a jak jest " pozornie" blisko to juz zaczyna sie upatrywac spisku ze slaby itp :) Wojtek_Lok idziemy sie spic na promenade ze szczescia ze transfery sie zblizaja?? :) |
Ja jestem na nie jeśli chodzi o Costlego. Wystarczy mi do oceny to, co zobaczyłem w meczach Wisła - Bełchatów/ Bełchatów - Wisła. Jego nieporadność i bicie głową w mur, gdy miał przeciwko sobie obrońców klasy Clebera i "Głowy" obligują mnie do stwierdzenia, że nic z niego nie będzie. Pewnego pułapu ten piłkarz nie przeskoczy nawet w zespole pokroju Wisły.
|
Cytat:
|
Ciekawe jaki GKS ma interes wypozyczac za darmo swojego najlepszego napastnika ? :lol:
|
Cytat:
Polityka sportowa Bednarza mi sie bardzo podoba!!! kupowanie z pomyslem ,jakosc a nie ilosc jak to wczesniej bywalo. za odchudzenie kady naleza mu sie ogromne brawa !!! Przy obecnej infrastrukturze nie ma co inwestowac w pilkarzy bo i tak nie bedziemy grac u siebie a kadre jak na polska lige i tak mamy dobra !!! Bedzie stadion to mysle ze i sportowo zyskamy, bo prowadzenie klubu to nie tylko sprawy sportowe ale i finanse. my nie mozemy sobie pozwolic na bezmyslne i rozrzutne wydawanie pieniedzy jak robia ta kluby ukrainskie czy rosyjskie, gdzie lokalni "biznesmeni" pompuja ogromne pieniadze na pilke. nas nie stac na takie dzialania. 100% poparcia dla Bednarza!!! |
Cytat:
|
O Nei już było bardzo dużo napisane ale biorąc pod uwagę mizerię jaką ostatnio testowaliśmy to gdyby rzeczywiscie udało się go sciągnąc byłoby to dobrym ruchem.Oczywiscie nie jest to piłkarz o takim nazwisku jak Kluivert czy nawet Kallon ale własnie dzięki temu przestaje byc to w moich oczach transfer sf.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl