Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Eustachy 20.04.2009 21:34

Ok, nie przecze ze skrzydlowi tez by sie nam przydali, tylko powiedz, co zrobimy jesli Brozek w przyszlym sezonie (zakladajac ze rzeczywiscie zostanie), takze dozna kontuzji, wykluczajacej go z gry na znacznie dluzszy okres czasu (odpukac) ?
Myslisz, ze obroncy beda nam nieustannie ratowac skore ?
Bo ja obawiam sie, ze nic nie trwa wiecznie i szybko mozna zaprzepascic szanse na ugranie czegos wiecej.
W dodatku nowy sezon, to najprawdopodobniej walka na czterech frontach (no moze trzech, nieliczac pucharu smietnika), a do tego jeden napastnik to troche malo.

BRTS39 20.04.2009 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 712161)
Piszczek? Za duzy potencjal zeby go Hertha puscila.
Grosicki? Z hazardu nie mozna sie wyleczyc.
Janczyk, legionista, onanista i wogole.

tak z innej beczki skąd wiesz że janczyk to onanista
ja twierdze ze wiekszosc mezczyzn uzywa pewnej techniki ....

ale zeby nie bylo o niczym to napisze że gdybym był Bednarzem zalatwial bym transfery w marcu to by tylko 1 lipca je podpisac ( z drugiej trony niewiem czy mozliwe jest negocjowanie z pilkarzem w czasie nieokienka:)

wolfy 20.04.2009 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 712215)
ale zeby nie bylo o niczym to napisze że gdybym był Bednarzem zalatwial bym transfery w marcu to by tylko 1 lipca je podpisac ( z drugiej trony niewiem czy mozliwe jest negocjowanie z pilkarzem w czasie nieokienka:)

Bez zgody macierzystego klubu? Tylko, jeśli do wygaśnięcia kontraktu zostało pół roku, bądź mniej.
W przeciwnym wypadku trzeba się liczyć z bardzo poważnymi sankcjami ze strony PZPN-u i/lub UEFA.
Tak więc - dobrze, że nie jesteś na miejscu Bednarza.

JrQ- 20.04.2009 21:54

A ja na miejscu Zieńczuka widziałbym nawet Szczota z Górnika. Ma fajny ciąg na bramkę, jak niegdyś Kosowski, nawet podobny jest (no powiedzmy). Trochę drewniany technicznie, ale ma szybkość, a to dość istotne na skrzydle. Mankament - 27 lat...

atomek21 20.04.2009 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 712228)
Mankament - 27 lat...

czyli co? wolałbyś 33 lata? czy może 17? 27 lat to bardzo dobry wiek dla piłkarza.

justek 20.04.2009 22:54

Szczot ledwo co do Gornika dolaczyl i na pewno go nie pusczcza...jesli trzeba bylo brac go to wczesniej.

BRTS39 21.04.2009 06:59

Mimo wszytko zapytał bym tego goscia czy niechcialby by przejsc.

http://www.sport.pl/sport/1,65025,65...mpaign=4606275

4fan_player 21.04.2009 07:10

Jeśli on będzie wracał do Polski to tylko do Legii.

Marszałek 21.04.2009 07:24

Sagan by się nam przydał.

Z tym Piszczkiem to nie jest głupi pomysł tylko,że jak chłopak zobaczył trochę zawodowego futbolu, to wątpię aby chciał wracać do Polski na prowincję. Pewnie wyląduje w jakimś średniaku zza Odry. Lepsza kasa, lepsza liga. Natomiast pomysł z Grosickim jest też dobry ale nie realny. On nie nadaje się do poważnej piłki mimo,że kopać ją potrafi i to nieżle. Przyszedłby do nas to oznaczałoby jego koniec. On może grać tylko na zadupiu. Poza tym w dalszym ciągu jest to piłkarz Legii, wątpie aby nam go pozwolili pozyskać. Raczej czekają jak się chłop będzie nadal tak korzystnie prezentować i go opchną jakiemuś średniakowi. Albo zostanie w Jagielloni. Ciekawe,że facet jest relatywnie młody, w piłkę grać potrafi ale piłkarsko jest przegrany.

JrQ- 21.04.2009 09:11

O Saganie zapomnijcie, bez przesady, znajdzie sobie jakiś inny klub w Anglii, strzelał trochę tych bramek tam...

wisl@k_TS 21.04.2009 11:39

Gdybym był Bednarzem....to bym dwoił się i troił aby pozyskać (no i przekonać do tego Bossa i RN) Macieja Żurawskiego. Wiadomo, tani w utrzymaniu nie będzie, ale raczej na pewno będzie mocno wyróżniającym sie napastnikiem w naszej lidze (vide Frankowski).
Poza tym po przeczytaniu artykułu że Amica nie interesuję sie nim, jestem niemal pewny że poczynili już pierwsze kroki aby go pozyskać...

Manager89 21.04.2009 11:46

Mówiło się coś o inwestowaniu w młodych zawodników... W Ekstraklasie lub I-lidze jest kilku utalentowanych zawodników, sądzę żę warto się im uważnie przyjrzeć. W moim zestawieniu nie uwzględniam zawodników z Lecha i Legii bo wydaje mi się żę ich nie puszczą do nas. A więc uważam ,że warto obserwować następujących piłkarzy:
Bramkarze: Rafał Gikiewicz (87)* Jagiellonia, Michał Gliwa (88) Polonia W.
Obrońcy: Kamil Glik (88) Piast, Jarosław Fojut (87) Śląsk, Maciej Sadlok (89) Ruch,
Adam Marciniak (88) Górnik Z.
Prawi: Michał Pazdan (87) Górnik Z., Tadeusz Socha (88) Śląsk
Lewi: Krzysztof Król (87) Jagiellonia, Michał Płotka (88) Arka
Pomocnicy: Kamil Wilczek (88) Piast, Mateusz Cetnarski (88) GKS Bełchatów,
Szymon Matuszek (89) Jagiellonia, Marcin Budziński (90) Arka
Prawi: Jacek Kiełb (88) Korona, Daniel Mąka (88) Polonia W.
Lewi: Damir Kajosevic (87) Jagiellonia, Bartosz Osoliński (88) Znicz
Napastnicy: Piotr Gawęcki (89) Korona, Artur Sobiech (90) Ruch, Michał Twardowski (89) Jagiellonia
Michał Fidziukiewicz (91) Jagiellonia
*-w nawiasach rok urodzenia.

Maciuś 21.04.2009 12:09

Wyslij swoj post mailem do Bednarza zanim sprowadzi nam kolejnego Beto.

Manager89 21.04.2009 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 712366)
Wyslij swoj post mailem do Bednarza zanim sprowadzi nam kolejnego Beto.

OK. To daj adres. A tak poważnie to nie mówie żeby kupić wszystkich tych zawodników ale bacznie obserwować ich rozwój. Bo znowu ucieknie nam jakaś perełka jak ostatnio np. Robert Lewandowski czy wcześniej Radek Majewski.

A co do Beto to ja wierze, że ten zawodnik strzeli (bądź wypracuje) jeszcze dla Wisły kilka bramek

AYALA 21.04.2009 12:16

Cetnarski radzi sobie całkiem dobrze w Bełchatowie, ma zadatki na klasowego playmakera.Można sie nim zainteresowac chociaż za podkupienie Garguły to PGE pewnie wystawi zaporowa cene na niego dla Wisły.

Trener2008 21.04.2009 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 712371)
Cetnarski radzi sobie całkiem dobrze w Bełchatowie, ma zadatki na klasowego playmakera.Można sie nim zainteresowac chociaż za podkupienie Garguły to PGE pewnie wystawi zaporowa cene na niego dla Wisły.

Niestety ale dla nas każda cena jest w tej chwili zaporowa. A sądze że Bełchatów nie będzie miał innego wyjścia PGE wycofuje się z finansowania klubu... A poza tym z niewolnika nie ma pracownika.

kristos 21.04.2009 12:49

Ja to zatrudniłbym Trenera2008 i Managera89 i jak się to mówi ,"wszystkie troski pójdą precz".

Manager89 21.04.2009 12:57

kristos czy ja mówie o zatrudnianiu wszystkich tych piłkarzy?? Nie!! Mówie ,że powinno sie ich bacznie obserwować. Najprościej jest mówić że wszyscy są "bee..."

matti123 21.04.2009 13:25

Jacek Kiełb - Korona Kielce jeszcze o nim usłyszycie. Siedlce rulez:)

MacieqLeo 21.04.2009 19:48

Jak dla mnie to należy kupić Rafała Kujawę. 21 lat, gra w ŁKS-ie, cena napewno byłaby niska, a chłop ma talent i jeszcze się bęzie rozwijał.

Ogryzek 21.04.2009 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MacieqLeo (Post 712636)
Jak dla mnie to należy kupić Rafała Kujawę. 21 lat, gra w ŁKS-ie, cena napewno byłaby niska, a chłop ma talent i jeszcze się bęzie rozwijał.

W dodatku uniwersalny - zagrał już w tej rundzie jako środkowy obrońca i napastnik:)

martinius028 21.04.2009 20:12

No to pewnie po niego sięgniemy będzie takie 2 w 1

Wiślak1994 22.04.2009 08:48

Hmmmm a może ten Pan ??? Większość z was go pewnie zna. Ma 29 lat więc jeszce 2-3 lata może na wysokim poziomie pograć. W razie nie przedłużenia kontraktu z Sobolem jak dla mnie idealna alternatywa.

http://transfermarkt.de/de/spieler/6...rt/profil.html

Środek- Sobol - Mozart a pózniej Mozart- Garguła prezentowałby się imponująco.

W razie gdyby sie dobrze spisywał to można go wziąść do reprezentacji:D :D :D

A tu drugi Pan :

http://transfermarkt.de/de/spieler/7...on/profil.html

W polskiej lidze to mógłby nawet do 40 grać..... Przebieg jego kariery mówi sam za siebie.... Spokojnie moze grać na defensywnej pomocy albo na środku obrony ... Wyobrażacie sobie to ? Były piłkarz Realu Madryt, AC Milanu i Juventusu w Polsce ???????:D :D :D :D

lord damien 22.04.2009 09:11

marzenia... TAcy kolesie zarabiają(zarabiali) tak dużo, że już nic nie muszą. Polska liga to nie taki prestiż żeby się przemęczać na starośc

kristos 22.04.2009 11:59

Myślę że ktoś powinien pomyśleć o założeniu tematu pt." popierdółki transferowe" i tam znależli by miejsce różnego rodzaju nawiedzeni .

Marszałek 22.04.2009 12:41

Mozart, fakt,że gość miał gorszy okres i nie grał,ale w przerwie zimowej szukał klubu. W tym czasie sprowadzono na jego pozycję Cariocę, a Mozert był dogadany z Udine, tylko,że oni tak naprawdę go nie chcieli.
Fakt ujawniony po czasie. Poza tym jak odszedł Laudrup to może Mozart zacznie znów grać. Tak czy siak facet kasuje coś rzędu 700 tysięcy za rok.Marzenia.

Mnie nurtuje fakt jeden. Gdzie zostanie wypozyczony lub sprzedany Beto. Wszak on nic nie umie. Bo to,że grać u nas raczej nie będzie jest jasne.

AYALA 22.04.2009 14:31

skoro nie udało sie ściągnąc Lewandowskiego przed rokiem to może warto zainteresowac sie obecnie najlepszym napastnikiem Znicza Pruszków Tomaszem Chałasem.Podoba mi sie jego zimna krew pod bramką, większych problemów nie sprawia mu wygranie pojedynku jeden na jeden.
Wychowanek Znicza to pozatym charakterny facet pobił sie na jednym z treningów jak był w Legii za co został wydalonu ze stołecznego klubu.Chałasem interesuje sie też Lech.

szprotson 22.04.2009 14:48

Chałas jest wypozyczony z Legii

Zaza 22.04.2009 17:45

Chałas nie jest wypożyczony, tylko rozwiązał kontrakt z legią o ile sie nie myle.

szprotson 22.04.2009 18:27

http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,360...Pruszkowa.html

Wg. tego tekstu jest wypożyczony, chyba że już nieaktualne.

Zaza 22.04.2009 19:06

http://legia.com/www/index.php?akt=4306

Już sam niewiem, co nie znaczy ze popytać o niego nie mogą :)

bearex 22.04.2009 19:59

Na transfermarkcie pisze ze tak jakby on z Znicza był wypożyczony do Legii

08/09 12.2008 http://www.transfermarkt.de/bilder/flaggen/135.gif Legia Warschau B http://www.transfermarkt.de/bilder/flaggen/135.gif Znicz Pruszkow
ablösefrei 08/09 07.2008 http://www.transfermarkt.de/bilder/flaggen/135.gif Znicz Pruszkow http://www.transfermarkt.de/bilder/flaggen/135.gif Legia Warschau B
ablösefrei

Zaza 22.04.2009 21:04

Na Legi też pisze ze był on wypożyczony ze Znicza do nich, i wychodzi na to ze przedwcześnie oddali im go z powrotem, ze względu na kłopoty dyscyplinarne :)
W każdym bądź razie nie należy on do legi

IncognitoTSW 22.04.2009 21:10

tekst z weszło na temat Nowaka i Grosickiego, trafnie obrazujący jaki to wielki piłkarz ten Nowak ;] :
"Najdziwnieszy tekst ukazał się w "Polsce", gdzie Robert Zieliński napisał o Kamilu Grosickim: "Bo talent i szybkość ma nie mniejsze nie tylko od Chinyamy, ale nawet od Dirka Kuyta z Liverpoolu i szkoda go marnować w Białymstoku". Hmm, Grosicki ma talent nie mniejszy niż Kuyt? Sorry, ale to chyba najbardziej nierozsądne zdanie, jakie w tym roku przeczytaliśmy. Chociaż chwilę później Zieliński znów daje do pieca: "Ale i tak najbardziej mi żal Dawida Nowaka. To talent na miarę Lubańskiego, jednak ten to dopiero trafił zatrutą czekoladkę". Nowak na miarę Lubańskiego? Ma 25 lat i strzelił w karierze 16 goli w ekstraklasie, Lubański w tym wieku miał ich 148 (do tego był 7 razy mistrzem Polski i 4 razy królem strzelców). Komentarz zbyteczny."

Wiślak1994 - rozwaliłeś mnie tym Emersonem ;] Za takie grosze by tu grał?

***WIERNOSC*** 22.04.2009 21:25

Ja gdybym był bednarzem to wyłoniłnym króla strzelców Pierwszej ligii Polskiej.

Eustachy 22.04.2009 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 713408)
tekst z weszło na temat Nowaka i Grosickiego, trafnie obrazujący jaki to wielki piłkarz ten Nowak ;] :

Nie no, z tym porownaniem do Lubanskiego pan dziennikarz grubo przesadzil.
Z drugiej strony mozna zadac pytanie, ile goli w ekstraklasie mial Zurawski gdy w podobnym wieku przychodzil do Wisly z Lecha ? Tez mu troche do Lubanskiego brakowalo, ale potem sporo nadrobil.

Stasik 23.04.2009 05:35

tylko nie ukrzyzujcie mnie za te nazwiska :

wg mnie powinnismy sie zainteresowac Przyrowskim kontrakt konczy mu sie za rok, klub taki jak wisla powinien miec reprentacyjnego bramkarza :)

no i oczywiscie napastnikow:
moze wartoby bylo zlozyc oferte saganowskiemu ? sam mowi ze z southampton konczy po tym sezonie, ma tez 30 lat na karku wiec moze mysli juz o powrocie do polski - do sciagniecia chyba za darmo a napewno 2-3 lata pogra na przyzwotym poziomie:)

cassius31krakow 23.04.2009 08:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stasik (Post 713510)
no i oczywiscie napastnikow:
moze wartoby bylo zlozyc oferte saganowskiemu ? sam mowi ze z southampton konczy po tym sezonie, ma tez 30 lat na karku wiec moze mysli juz o powrocie do polski - do sciagniecia chyba za darmo a napewno 2-3 lata pogra na przyzwotym poziomie:)

Bierzmy Sagana - gość będzie ekscytował trybuny, po każdym strzelonym golu układając palce w literę L. (tak jak w czasie meczu pucharowego z Vittorią Guimaraes).:lol:

skeba 23.04.2009 09:22

Cytat:

wg mnie powinnismy sie zainteresowac Przyrowskim kontrakt konczy mu sie za rok, klub taki jak wisla powinien miec reprentacyjnego bramkarza :)
Wiesz, reprezentacyjnym bramkarzem jest również Pawełek, ale to nie oznacza, że jest dobry.

kristos 23.04.2009 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 713544)
Bierzmy Sagana - gość będzie ekscytował trybuny, po każdym strzelonym golu układając palce w literę L. (tak jak w czasie meczu pucharowego z Vittorią Guimaraes).:lol:

Jest wyjście z sytuacji - obetnie mu się kciuki....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl