Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Stroje meczowe Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3263)

Kon®ado 11.07.2011 20:23

my nie musimy udowadniac ze jestesmy Polskim zespolem, wiec mnie bardziej martwi brak Bialej Gwiazdy na piersi niz Polskiej flagi..

wonski_eNHa 11.07.2011 20:30

Mam nadzieję, że nasz zarząd nie wpadł na pomysł umieszczenia polskiej flagi na koszulce. Śląsk, Amica POZnan* powinny mieć flagę Polski na koszulce. Niech obcy wiedzą, że Wrocław i Poznan są polskie. Wisła tego nie potrzebuje :P (tylko nie reagujcie z byt ostro).

Stroje bramkarzy mają się nijak do strojów zawodników z pola. Bramkarze mogą mieć inny krój stroju nawet co pół roku, ważne jest, żeby marka się zgadzała.

Dziwne jest przystąpienie do pierwszego oficjalnego meczu w sezonie w strojach z poprzedniego sezonu, niech to znaczy, że klub dopina formalności z głównym sponsorem i prezentację koszulek zrobi w jednym czasie z zaprezentowaniem nowego sponsora.

//btw Szkoda, że większości kibiców nie zależy na BG na koszulce...

Natalia_TSW 11.07.2011 20:38

Wydaje mi się ze dla "elity" tworzone śa unikatowe stroje tzn., że każdy klub czy to Real, Barca, ManU mają dla siebie stworzony dany krój, którego inny klub nie bedzie miał. Natomiast kluby mniej medialne i znane mają masówki. Dla porownania koszulki od Pumy:
1. Burnley http://www.footballshirtculture.com/...ll-shirt-a.png
2. Motherwell http://www.footballshirtculture.com/...a-home-kit.jpg

szymon_k 12.07.2011 08:32

Cytat:

A kim Ty jesteś, że już wiesz jakie będą nasze koszulki?
Nowy poziom trollowania tutaj, narzekanie jeszcze przed zobaczeniem produktu.
Jestem zwykłym kibicem i nie piszę tutaj jakie będą koszulki tylko na podstawie zdjęć Pareiki domniemywam nowych stroi. Nie narzekam tylko piszę swoją opinie, że był bym zawiedziony gdybyśmy mieli ww. stroje. Trolowania nie będę komentował... P.S.: Dalej nie wiem kim jest Darkh, że ma taką siłę perswazji, ale też chcę wierzyć, że rzeczywiście to co pisze o koszulkach jest prawdą i będa zajebiste.
Cytat:

nie musisz krzyczeć, nie martw się, na naszych monitorach widać jeszcze tekst bez pogrubienia...
Masz rację pogrubienie jest zbędne...
[/QUOTE]@szymon_k, zachowujesz się dzieciak. Na razie nie ma powodów do narzekań. Jeśli to co mówi Darkh jest prawdą, to nasze nowe koszulki będą całkiem znośne.
Czy nowy krój zostanie zaprezentowany po dwumeczu ze Skonto? Czy może jeszcze przed rewanżem w Krakowie? [/QUOTE] Być może zachowuje się jak narzekający dzieciak, ale poprostu nie podoba mi się ww. strój i chciał bym DEDYKOWANEGO stroju dla Wisły. Taki jak nam obiecano rok temu, a nie jakąś masową buc*we...

szymon_k 12.07.2011 08:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tenzen (Post 1124472)
przecież pareiko już wystąpił w takim trykocie jaki pokazał (tu) szymon_k więc wydaje się to przynajmniej trochę prawdopodobne. Bo chyba nikt nie zaprzeczy, że strój w którym wybiegł pareiko fizycznie istnieje i został wykonany przez adidasa dla wisły ;) może adidas wyprodukował np. 3 podglądowe komplety z których wisła mogła sobie coś wybrać? A jeśli przygotowali dla wisły tylko jeden model to siłą rzeczy musi to być ten komplet w którym się pokazał pareiko. Bo przecież pareiko sam dla siebie nie zamówił tego kompletu u adidasa dla własnej zachcianki ;)

no ale jak będzie na 100% powinniśmy się dowiedzieć już niedługo ;) nie ma co się denerwować ;) mi w sumie podobają się obie wersje.

dzięki za zrozumienie :kumple:

WiernyWiśle 12.07.2011 10:02

Dlaczego od razu robicie problem z koszulek dla bramkarza?! Zawsze grają w masówkach! (Chyba tylko Real i Hiszpania są inaczej traktowani)

Pareiko:
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...0298335247.jpg
Neuer:
http://c.photoshelter.com/img-get/I0...2050411615.JPG

Jak by ktoś nie widział to jest ten sam model :P

A tu Reina:
http://www.soccerfanatic.com/blog/wp...a_2011_kit.jpg
. Bramkarzy praktycznie wszędzie traktuje się masowo... A szansa na to że piłkarze z pola będą mieć takie same stroje jak bramkarz są zajeb.... małe :)

szprotson 12.07.2011 10:18

a ta czarna bluza Sergieja to on w niej bronił jakies mecze w lidze ?
Bo ja pamiętam tylko żółtą i tą dwukolorową taką.

Dark cos pisał ze "bedzie" koszulka w stylu retro, moze chodzi o model podobny do tego jaki miało Schalke .... dlaczego tak? Bluza bramkarza identyczna, do tego ten dzieciak pareiko jest .....w modelu koszulki jaki Schalke miało na wyjazdy.

WiernyWiśle 12.07.2011 10:26

Na 100% ci nie powiem czy bronił w niej w lidze ale wydaje mi się że tak.

Św. Mikołaj 12.07.2011 10:55

http://img16.allegroimg.pl/photos/40.../94/1701119457

Z allegro, bluza Jovanicia tylko tutaj jakoś ten herb źle przyszyty

szymon_k 12.07.2011 11:51

Z tego co pamiętam, rok temu podczas występów Wisły w Pucharach była akcja, że mieliśmy cały strój w kolorze czerwonym gdzie normalnie powinna być czerwona koszulka, białe spodenki i getry. Wtedy kiedy pojawiły się pytania dlaczego tak jest, mówiono, że przed rozpoczęciem kwalifikacji zostały błędnie zgłoszone stroje tzn. całe czerwone i do końca edycji Pucharowej Wisła musiała tak grać... Zmierzam do tego, że jeśli rok temu był obowiązek zgłoszenia strojów do UEFA to i w tym roku chyba też tak jest, co za tym idzie, że Wisła powinna grać ze Skonto w nowych strojach. Co o tym myślicie??

Kon®ado 12.07.2011 12:02

ale tu chodzilo o kolor nie o model :P bo ich to wali czy beda mialy kolnierzyk taki sramty a kolor musi byc zgloszony by potem ustalac w jakim grac :P

Św. Mikołaj 12.07.2011 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szymon_k (Post 1124868)
Z tego co pamiętam, rok temu podczas występów Wisły w Pucharach była akcja, że mieliśmy cały strój w kolorze czerwonym gdzie normalnie powinna być czerwona koszulka, białe spodenki i getry. Wtedy kiedy pojawiły się pytania dlaczego tak jest, mówiono, że przed rozpoczęciem kwalifikacji zostały błędnie zgłoszone stroje tzn. całe czerwone i do końca edycji Pucharowej Wisła musiała tak grać... Zmierzam do tego, że jeśli rok temu był obowiązek zgłoszenia strojów do UEFA to i w tym roku chyba też tak jest, co za tym idzie, że Wisła powinna grać ze Skonto w nowych strojach. Co o tym myślicie??

Nie wiem jak to jest, zawsze w meczach z Legia i Amicą na wyjeździe gramy w całych czerwonych, wynika to pewnie z tego , że Legia ma białe koszulki, a z Amicą że mają białe spodenki i getry.

boczek 12.07.2011 12:10

Nie wiem skąd Mikołaju ta koszulka Milana, on ma jeszcze taką, gdzie znaczek adidasa jest po jego prawej stronie, lekko u góry - a nie jak u Ciebie na środku. a znaczek ekstraklasy jest NASZYTY ! nie prasowanka.

No i herb po lewej stronie normalnie, a nie ku środkowi jak u Ciebie.

Ta z allegro to może być jakaś własnoróbka w celach zarobkowych.

Na zdjęciach niżej koszulka od Milana;

http://img853.imageshack.us/img853/764/imag0134z.jpg

http://img818.imageshack.us/img818/2235/imag0135ckl.jpg

szymon_k 12.07.2011 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kon®ado (Post 1124873)
ale tu chodzilo o kolor nie o model :P bo ich to wali czy beda mialy kolnierzyk taki sramty a kolor musi byc zgloszony by potem ustalac w jakim grac :P

No może tak być, że tylko muszą kolor zgłosić do UEFA a model jest już nie ważny. No to jeśli nie zagrają w nowych koszulkach ze Skonto to ciekawe kiedy?:detektyw: Już się nie mogę doczekać..

Św. Mikołaj 12.07.2011 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez boczek (Post 1124880)
Nie wiem skąd Mikołaju ta koszulka Milana, on ma jeszcze taką, gdzie znaczek adidasa jest po jego prawej stronie, lekko u góry - a nie jak u Ciebie na środku. a znaczek ekstraklasy jest NASZYTY ! nie prasowanka.

No i herb po lewej stronie normalnie, a nie ku środkowi jak u Ciebie.

Ta z allegro to może być jakaś własnoróbka w celach zarobkowych.

Na zdjęciach niżej koszulka od Milana;

Raczej autentyczna, nie jestem jej posiadaczem, na 1 na dole jest logo Ekstraklasy, a nie widziałem żeby na podróbkach takowe było.

http://img16.allegroimg.pl/photos/or...4/1701119457_1

boczek 12.07.2011 12:35

no dobra, ja też mam logo ekstraklasy ;-).

Mniejsza z tym co kto ma, ale ta moja jest na pewno oryginalna, bo po meczu z Polonią Wawa dostałem, a ta z allegro to nie wiem.

Natalia_TSW 12.07.2011 19:07

Jutro lub w meczu u siebie może dowiemy się czy nasi grają w starych czy nowych trykotach w nadchodzącym sezonie... chwile cierpliwości i wszystko będzie jasne

Św. Mikołaj 12.07.2011 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Natalia_TSW (Post 1125187)
Jutro lub w meczu u siebie może dowiemy się czy nasi grają w starych czy nowych trykotach w nadchodzącym sezonie... chwile cierpliwości i wszystko będzie jasne

Ale to że na nowy sezon będą nowe stroje to oczywiste ze Skonto na pewno nie zagramy w nowych.

Kon®ado 13.07.2011 09:11

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile..._8309530_n.jpg

Nowe zdjęcie po lewej stronie naszego profilu, a na nim fotografie zawodników z osławionej sesji zdjęciowej, którą pokazywało w swoich materiałach TVP.Tak, to są dokładnie takie same koszulki jak w poprzednim sezonie.
O nowych na razie nic Wam nie powiemy, bo to tajemnica, ale nie zobaczycie na razie ich ani w meczach pucharowych, ani najpewniej w pierwszych meczach ligowych
.
info z fb hmmm ...

serek.c2 13.07.2011 09:32

To chyba jest tylko jedno wytłumaczenie takiej zwłoki z prezentacją nowych koszulek - zaawansowane rozmowy z nowym sponsorem strategicznym.

Kon®ado 13.07.2011 09:44

tez mam taka nadzieje ale pozniej odpisali tak: czasem wina nie leży po stronie klubu, tylko po tej drugiej... :p mieszaja jak zawsze oby tylko ta zwloka to byl znak wlasnie sponsora i Bialej Gwiazdy na koszulkach...

cinekw 13.07.2011 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1125474)
To chyba jest tylko jedno wytłumaczenie takiej zwłoki z prezentacją nowych koszulek - zaawansowane rozmowy z nowym sponsorem strategicznym.

Raczej tak nie jest. Podobno poprostu adidas zawalił sprawe i trzeba czekać do końca sierpnia. Nawet na FB w komentarzach to potwierdzili ;)

serek.c2 13.07.2011 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 1125480)
Raczej tak nie jest. Podobno poprostu adidas zawalił sprawe i trzeba czekać do końca sierpnia. Nawet na FB w komentarzach to potwierdzili ;)

Jeśli to prawda to jest to wręcz komedia... Co można zawalić w tak prostej sprawie? Zapomnieli uszyć koszulki?

sayek89 13.07.2011 09:53

Jak tak poważna firma jak Adidas mogła zawalić tak bardzo ważną sprawę... i to dla Mistrza Polski co by nie było...

dj_ibutti 13.07.2011 10:16

Może Adidas chciał nam walnąć masówkę i zapomniał o swojej obietnicy z 'unikalnym wzorem', a Basałaj im przypomniał, że "marka Adidas może wiele stracić tracąc wiarygodność przez składanie pustych obietnic" ;)

A co do bramkarzy, to w 99% przypadków i klubów każdego wiąże tylko firma sponsora. Koszulkę zamawia sobie sam, z tego względu że musi mu w niej być... wygodnie. Nic nie może blokować ruchu ręki itp. Niektórzy grają w krótkim rękawie, co jest w ogóle rzadko spotykane jeżeli chodzi o masowo produkowane bluzy bramkarskie, inni w długich. Niektórzy ze ściągaczem, inni bez itp.

wściekłe pięści węża 13.07.2011 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 1124643)
Dziwne jest przystąpienie do pierwszego oficjalnego meczu w sezonie w strojach z poprzedniego sezonu, niech to znaczy, że klub dopina formalności z głównym sponsorem i prezentację koszulek zrobi w jednym czasie z zaprezentowaniem nowego sponsora.

Jeśli nawet to prawda, to chęć przyoszczędzenia iluś tam złotych (na powiedzmy, trzech kompletach koszulek), dlatego, że może będzie nowy sponsor i odsunięcie z tego względu prezentacji nowych strojów i tak by wieeeeele mówiła o profesjonalizmie naszego zarządu z prezesem na czele.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 1124643)
//btw Szkoda, że większości kibiców nie zależy na BG na koszulce...

Bez przesady. ;) Część tego forum, to nie jest "większość kibiców". Do tego sporo osób stąd jednak wie jakie dla każdego wiślaka powinny być priorytety. Wiemy, że są rzeczy ważniejsze niż nowy piłkarz dla którego pokemony są gotowe sprzedawać własne matki. Byle był transfer. Jak jednak widać, inicjatywa przywrócenia BG na koszulki jest olewana przez Basałaja, któremu nie chce się nawet polecić sekretarce, aby zrobiła ctrl c, ctrl v ileś tam razy, albo kazać swojemu przydupa... tzn. rzecznikowi prasowemu, żeby ustosunkował się do sprawy. Ale po co? Lepiej udawać, że wszystko jest cacy niż starać się dyskutować o problemach. Ja o tym i o innych działaniach prezesa pamiętam zawsze ilekroć ktoś tutaj kręci śmigłem pod jego "profesjonalizm". Bo profesjonalizm, to nie tylko zatrudnienie dyr sportowego, który potem ściąga trenera, tylko coś znacznie więcej, ale nie chcę odbiegać od tematu. No nic, sam jestem bardzo ciekaw, co jak zakończy się sprawa nowych koszulek i czym tym razem nas zaskoczą. Może będziemy mieć np. zielone spodenki?:P

Cytat:

Może Adidas chciał nam walnąć masówkę i zapomniał o swojej obietnicy z 'unikalnym wzorem', a Basałaj im przypomniał, że "marka Adidas może wiele stracić tracąc wiarygodność przez składanie pustych obietnic" ;)
Aaaaaaaaahahahahahaah :D

serek.c2 13.07.2011 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1125500)

Mnie się wydaje, że Basałaj walczy o "Białą Gwiazdę" ;)

Kon®ado 13.07.2011 10:30

w to akurat watpie by on oto walczyl ;p chyba ze kibice mu dom spala i bedzie sie bal lol2, a tak powaznie nie pozostaje nam nic jak tylko czekac ;pp

_ukoL 13.07.2011 11:02

Byle zdążyli zaprezentować te nowe stroje w europejskich pucharach.

crate digger 13.07.2011 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1125527)
Byle zdążyli zaprezentować te nowe stroje w europejskich pucharach.

to już od drużyny zależy a nie od adidasa :P

Fiti 13.07.2011 11:34

Ja myślę że albo klub walczy o BG albo załatwia nowego sponsora. Z tego wpisu na Fb wygląda tak jakby szykowali jakąś niespodziankę ;]

martin_6 13.07.2011 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1125502)
Mnie się wydaje, że Basałaj walczy o "Białą Gwiazdę" ;)

Eeee... z kim niby walczy? Z samym sobą? :D

serek.c2 13.07.2011 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1125548)
Eeee... z kim niby walczy? Z samym sobą? :D

;)

No przecież prezes zapowiadał "Politykę historyczną" :D

stas 14.07.2011 21:43

może do Pana Bogusława Cupiała napisać jakąś petycję w sprawie Białej Gwiazdy na koszulkach? przecież mówił że od dziecka kibicował Wiśle więc powinien nas zrozumieć :) no chyba że już była pisana

Mario Nh 15.07.2011 07:43

Koszulki Fenerbahce na nowy sezon
Całkiem ładne i różniące się od tego co przetacza się w internecie.

Kibic1928 15.07.2011 09:43

To są ich wszystkie komplety? Dużo tego:-D

4fan_player 15.07.2011 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stas (Post 1126695)
może do Pana Bogusława Cupiała napisać jakąś petycję w sprawie Białej Gwiazdy na koszulkach? przecież mówił że od dziecka kibicował Wiśle więc powinien nas zrozumieć :) no chyba że już była pisana

Samo pisanie do Cupiała uważam za niepoprawne a zwłaszcza w sprawie koszulek. Patrząc racjonalnie na tą całą sytuację mogę wam powiedzieć, że na 100% nie będzie Białej Gwiazdy na koszulkach. No chyba, że jako jakiś element dodatkowy a na pewno nie w miejsce obecne herbu SA.

stas 15.07.2011 10:35

to do kogo można taką petycję napisać? Basałaj nas nie rozumie to może Pan Cupiał zrozumie? Może do Pana Miętty Mikołajewicza?

4fan_player 15.07.2011 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stas (Post 1126883)
to do kogo można taką petycję napisać? Basałaj nas nie rozumie to może Pan Cupiał zrozumie? Może do Pana Miętty Mikołajewicza?

Żeby taka petycja miała zasadność to naprawdę musiałoby się pod nią podpisać kilka tysięcy osób. Do Pana Miętty Mikołajewicza nie masz co pisać bo on jak Prezes TS nie ma żadnego prawnego wpływu na SA.

Genio 15.07.2011 11:13

post do usunięcia.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl