![]() |
Cytat:
Mi chodziło o ludzi, których Gówno Wybiórcze, TVN i inne media, chcą zrobić wzorem prawdziwego kibica, a którzy nigdy nie byli na meczu i nigdy już nie przyjdą, bo przecież nie jest tai piknikowo jak na Małyszu, a Kibole robią oprawy i piszą o: - Dniu Niepodległości, - Święcie 3 Maja, - przypominają o Katyniu, - przypominają Rotmistrza Pileckiego i innych zapomnianych bohaterów. A o tym normalny obywatel, tzw. wzorowy kibic ma nie pamiętać. On ma wiedzieć, że piłka to duży biznes, ma wydawać kasę na sponsorów i cicho siedzieć, co najwyżej może popiszczeć jak nastolatka na widok Justina Bibera. |
Cytat:
Ja to rozumiem inaczej - potrafię oddzielić politykę od wydarzenia sportowego. Nigdy nie byłem zwolennikiem obecnej ekipy rządzącej, ale "wyżywanie" się na turnieju jest dla mnie głupie. Jesteśmy chyba jedynym narodem, który postrzega tego typu wydarzenia jako zagrożenie suwerenności państwa czy naszej tożsamości narodowej. Czy to nie przypadkiem początek jakiejś schizofrenii? To może idźmy dalej - protestujmy przeciwko innym turniejom, Lidze Światowej, Pucharze Świata na żużlu, a co? Jak z fantazją, to z fantazją... Mądry obserwator wie i widzi, jaka jest faktyczna sytuacja w naszym kraju, ale nie transferuje tego na Euo, bo to głupota. Przyjdzie czas rozliczeń. Ale robienie wiochy sobie samym, psucie wizerunku poprzez tego typu wydarzenia - na to mojej zgody nie ma i nie będzie. Jestem ciekaw, kto stoi za tymi młodymi ludźmi, którzy jeszcze nie tak dawno atakowali Majchrowskiego, obarczając go winą za brak Euro w Krakowie, a teraz ganiają z transparentami "Fuck Euro". Błędy młodości? Terefere. Manipulacja i wykorzystywanie młodych osób, które są zbyt mało świadome, żeby decydować samemu. Albo zwykła chuliganeria. Jedno i drugie to głupota. |
do Domin Czyzyny:nie jestem maestro na Forum wiec musze przyznac ze poruszam sie dosc niemrawo. Musze potrenowac, czytaj moj post ze zrozumieniem to zrozumiesz ze ja twoj ton szanuje, nie rozumiem tylko twojej krytki ludzi na forum ktorzy maja inne zdanie do twojego i teraz zrozum ze chodzi mi o twoja krytkke ludzi a nie ich opinii czy zdania na tym forum. Kazdy kto wyraza sie inne zdanie na tym forum stal sie twoim rozmowca. Zobacz droge jaka idzie nasza rozmowa. Ja krytykuje akcje ktora moim zdaniem byla nie udana ty krytykujesz mnie zaslaniajac sie moim zdaniem chybionymi w tym wypadku argumentami. Pewnie w wiekszosci wypadkow macie racje i jak zauwazyles nigdy na temat waszych czynow sie nie wypowiadam, tym razem cos nie wyszlo i sprowadziliscie protest do rynsztoka dajac pretekst wszystkim by nas krytykowac.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Trzeba być Stevie Wonderem albo wyjątkową cynicznym człowiekiem, który dla poparcia swoich osądów nie chce znaleźć punktu wspólnego między Euro a tym co dzieje się w ostatnich latach. Rząd przy porozumieniu z wielkimi koncernami medialnymi wytoczył wojnę kibicom, tworząc na jej użytek nowe sformułowania słownikowe, oczywiście nacechowane pejoratywnym znaczeniem - np. KIBOL. Otóż okazuje się, że nagle wszystkie działania przestępcze w kraju mają związek ze środowiskiem kibiców. Wjazd na burdele w Białymstoku i okazało się, że ich właściciele chodzą na Jagiellonię. Wjazd na jedno, drugie trzecie mieszkanie jakiegoś bandziora, ale to kibic się okazuje, bo znaleziono w szafie szalik z wzorem sprzed dwudziestu lat. O sytuacji w Kielcach nawet nie wspominam, bo tam w imię euro po prostu zaczęto je*ać nawet nie kibiców/kiboli, ale zwykłych i przeciętnych obywateli, którzy stają się kryminalistami, bo za wcześnie wyszli ze stadionu albo usiedli nie na tym krześle co wskazuje numer na bilecie. Setki bezpodstawnych zakazów stadionowych, zamykanie stadionów na mecze ligowe. Oczywiście całkiem przypadkowym jest też ciągłe nagłaśnianie co tydzień afery w Bydgoszczy, a później tego co działo się na Marszu Niepodległości. I z tym wszystkim co powyżej opisałem oraz masą innych zdarzeń Euro oczywiście nie ma kompletnie nic wspólnego. Nic, a nic. |
Cytat:
Inni moderatorzy powinni cię poprzeć ..... Szacunek. |
Cytat:
Moralnosc Kalego po prostu. Zeby bylo uczciwie i zeby mozna bylo mowic o jakimkolwiek szacunku, to szanowny moderator powinien sobie tez zafundowac bana. W koncu jesli tak sie burzycie o 'demokracje' i 'rowne prawa dla wszystkich' na stadionie, to moze zacznijcie od rownosci na forum. |
Cytat:
Cytat:
Piszesz, jakby policja biła niewiniątka dla zabawy - rozrywka taka i polityczna nagonka na "prawdziwych Polaków" ceniących tradycję itp. Nic nie piszesz o "kibicach", którzy np m.in. w trakcie meczu (jeszcze na starym stadionie) postanowili przejść z C na E do sektora gości w taki sposób, że tak długo kilku debili rzucało się (własnym organizmem) na siatkę, aż ją zerwało. Potem był "chrzest" pałą i gazem i wrócili dumni na C. Już "prawdziwi kibice", kumaci itp :evil: Normalni kibice to ludzie, którzy kibicują KLUBOWI SPORTOWEMU trzymając od sportu z daleka politykę, rasizmy itp. Inni to hołota, która wykorzysta każdy pretekst, żeby być "niepokorni i hardkorowi". Jak Dolha przyjechał do nas z Lechem to udało się bez bluzgów, tylko gwizdami, gościowi pokazać nasz stosunek do niego, przez resztę czasu dopingując Wisełkę. Pomyliły się niektórym rejony - stadion to miejsce sportowe, nie polityczne. Wiele osób na forum wkleja sobie hasła krytykujące GW, Komorowskiego, Tuska - czemu nie piszecie kogo popieracie. Czemu tylko "anty doping" (czasem chamski). Czym to się różni od śpiewania na Cracovii, na każdym meczu "Wisła to stara ...", obojętnie z kim grają. |
Cytat:
Każdy klub ma swoją historię. Często prawdziwych kibiców jakieś wyższe wartości trzymają przy klubie niż tylko przejściowe koniunkturalne sukcesy. |
Cytat:
Piszesz bzdury jakbyś jednak kiedyś dostał. Byle jaki wyjazd a nawet czasami u siebie można dostać rykoszetem stojąc w samym centrum sektora dla pikników. mniej internetu polecam! |
Cytat:
http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/p...ie,363534.html Ale bydlo, tak srac we wlasne gniazdo jak tych kilku przyglupow udajacych goryli. Marcelo nikt o zdanie pytac nie bedzie. W swiat poszla wiadomosc o tym, jak pieknie na Wisle traktuja czarnych. |
Cytat:
|
Cytat:
bez wyborzcej, naszegomiasta.pl, gazety.pl sports.pl- to wszystko należcy do jednego koncernu.Tvn jest w bliskiej z nimi współpracy.W świat nie pójdzie żadna informaja.Pójdzie informacja do Polaków.Od nich zależy czy tą papkę zjedzą ze smakiem. |
Cytat:
Cytat:
Nie wiem co chciałeś udowodnić tym postem. Jasne, że jak jest jakaś zadyma to i rykoszetem można dostać. Ale po co zadyma na zawodach sportowych ???? W czasie Mistrzostw Świata we Francji byłem za granicą. Mecz Francja - Włochy oglądałem w knajpie - połowa Francuzów, połowa Włochów. Kibicowali swoim, śpiewali, krzyczeli. Po meczu wspólnie pili piwo i dyskutowali, kłócili się o niesłuszne decyzje sędziego itp. Nie było policji, gazu, pał, bójek, zadymy, polityki. Da się. |
Cytat:
W Londynie się gorzej traktuje ludzi więc już nie chrzań. Poza tym na TVN24 kiedyś mówili że wśród kiboli jest 95% morderców, handlarzy narkotyków i mafii. Czy Wy za granicą nie odbieracie normalnych kanałów informacyjnych ?? |
Cytat:
Wyjaśnij mi, skoro taki niezorientowany jestem. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Szkoda że nie byłeś w Kopenhadze podczas ostatniego meczu między Danią a Szwecją (to było chyba podczas MŚ) - jak kilkaset osób się lało w centrum miasta bo w jednej z knajp jakiś Szwed krzyknął "Dania jest głupia" :) |
Cytat:
Można się oczywiście nimi tłumaczyć, że skoro oni to i my możemy (zaraz potem na meczu z np Śląskiem zaczniemy śpiewać kto jest Legia i co jej trzeba robić - w końcu na Kałuży tak robią). Możemy też nie równać do głupszych, ale to wymaga ... |
Cytat:
Poza tym jesteśmy na tych stadionach trochę dłużej niż "nowa fala kibicowania". |
Cytat:
|
Cytat:
To nie kibice wprowadzili politykę na stadion. To politycy wpieprzyli się w środowisko kibiców z polityką. |
Przestańcie z tą polityką. Dorabiacie ideologie do śmierdzącego gówna. Wybryk grupy neandertalczyków nie miał nic wspólnego z polityką, to objaw kretynizmu i tyle! Po kiego ch...ja usprawiedliwiacie to polityką?!
Tak jakbym się wysrał sąsiadowi na wycieraczkę i powiedział, że protestuję przeciwko podwyższeniu wieku emerytalnego... Nie rzucaj pereł między wieprze. Ta banda debili (mam nadzieję, że mała) zna się tyle na polityce, co ja na astronawigacji! P.S. Byłem w Nancy. Tam była identyczna sytuacja, 3/4 sektora udawało małpy. Przeciwko komu wtedy protestowali? Przeciwko Euro? Przeciwko Tuskowi? Przeciwko mediom? Dajcie spokój... |
Willow - nie wypowiadałem się w kontekście treningu Holendrów. Nie wiem w ogóle skąd przyszło Ci do głowy mieszać to co (podobno) wydarzyło się na Reymonta z ostatnimi wypowiedziami w tym temacie...
|
Cytat:
|
Cytat:
Słuchałeś chyba tylko niektórych "starszych kolegów". Operujesz domysłami, kolego. "Większość z nas", to znaczy z kogo i skąd wiesz?? Wyniki badań masz?? "trochę dłużej niż ..." - przecież ty nie masz pojęcia ile mam lat, a co dopiero jak długo na Wisłę chodzę itp. Przestań podpierać się frazesami tylko napisz coś konkretnego. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czasem przyjezdni kibice (część) sama prosi o takie traktowanie. Poza tym wśród policji i skorpionków też dużo debili ("prawdziwych fanatyków") |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam. |
Cytat:
Byłes na teningu? Udawałeś goryla? Zachowywałeś się tak, żeby dać mediom pretekst do najeżdzania na Kraków i na Wisłę oraz jej kibiców? Jesli nie, to Cie nie obraziłem. Jesli byłeś i robiłeś to wszystko, to po prostu postawiłem diagnozę |
Mam nadzieje że te tłumy "normalnych" kibiców pojawią się na spotkaniu SKWK lub przy najbliższej okazji podejdą pod gniazdo i wyjaśnią pewne kwestie które ich tak bolą w 4 oczy a nie poprzez kabel.:alleluja:
|
Cytat:
|
akurat Azory walczą, Wisła tam - jak to napisałeś - robi porządek, więc szacunek dla nich.
A w latach 80' to by chyba nikt Ci kosy w żebra nie wbił za śpiewanie na Salwatorze 'Wisła Pany' czyż nie? Czasy się troszkę zmieniły. |
Dokładnie troszke inne czasy.Czy ja kogoś strasze? nie, poprostu uważam że nie ma co niepotrzebnie napinać się w internecie kiedy można normalnie pogadać.Wydaje mi się że ruch Kibicowski na Wiśle ma sięcoraz lepiej czego przykładami mogą być promowanie chodzenia na siłownie czy Trenowanie Sztuk Walk.Bilety dla Małolatów wszystko robione jest tak że śmiało optymistycznie można patrzeć w przyszłość.Gdzie zdobyć szacunek uwierz naprawdę nie musisz mnie pouczać.A co do tych mitologizowanych Azorów uwierz że nie jest tam aż tak źle jak się może przez zakłamaną pasiastą propagande wydaje.
|
A no dokładnie troszkę inne czasy.. Noszenie kosy w kieszeni było przestepstwem. Dzisiaj w czasach "wolności " i "bezstresowego wychowania" maczeta jest argumentem w dyskusji. W temacie zajścia na treningu nie znalazłęm niestety ZADNYCh logicznych argumentów za tym kompromitującym incydentem. Oczywiście rozdmuchanym ,oczywiście nagłosnionym , oczywiście oblepiającym Wisłe błotem. Nobrawo brawo tępogłowi. Ale Wy podobno wiecie lepiej co ważniejsze......
|
Cytat:
|
Cytat:
Nauczcie się w końcu nie oceniać przez pryzmat własnej moralności, uzasadniając to, tak, jak wam się wydaje. Stadiony są miejscem jak każdym innym, i można na min robić wiele różnych rzeczy, bo to nam dała .......ona demokracja, i jak piknik sobie chce usiąść to siedzi, jak kibol drzeć ryja to drze ryja. "Bydło" nie jest przypadkiem frazesem? Cytat:
Każdy z was ulega tej manipulacji i temu ogłupianiu, ale to już wasza sprawa... |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W kościele się modlisz, na stadionie kibicujesz, na zebraniu partyjnym politykujesz. Nie sądzę, żeby ktoś powiedział ci również, że na zebraniu partii nie ma miejsca na przyśpiewkę, kto jest Legia, a jednak nikt tam tego nie śpiewa. Z rozumu można korzystać lub nie - wybór należy do właściciela :) (wygląda, że nie przypadkowo nicka wybrałeś ;) ) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl