Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

canarinhos 29.06.2009 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibicka (Post 752645)
a co z Gołosiem? Wczoraj nie zagrał ani minuty..

i ciekawe co z Varga??? znowu kontuzja, czy nie wrocil z kraju?;/

IncognitoTSW 29.06.2009 11:29

W sumie z Gołosiem podobnie... To choroba, to kontuzja. Pieniądze w błoto.

sharkey 29.06.2009 11:41

Obaj obawiam się że Wiśle się już do niczego nie przydadzą Varga po prostu nie ma zamiaru u nas grać natomiast Goły ma kupę pecha i nie wiem czy się jeszcze załapie do składu, a w rezerwach to się będzie tylko marnował...:/

vote-for-mikey 29.06.2009 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez canarinhos (Post 753120)

poczytaj forum :)
Norbert jest z żoną w Rumuni i oczekuje na poród.

Baala 29.06.2009 13:13

Cytat:

Konrad Gołoś w ubiegłym tygodniu przeszedł operację kolana - poinformowała oficjalna strona Wisła Kraków wisla.krakow.pl..
- Ze względu na nasilający się, pomimo prób leczenia zachowawczego, ból w prawym kolanie, podjęliśmy decyzję o zabiegu operacyjnym. Konrad kilka dni temu przeszedł rekonstrukcję chrząstki stawowej w klinice w Poznaniu - powiedział oficjalnemu serwisowi Wisły lekarz pierwszej drużyny Mariusz Urban.

26-letniego pomocnika czeka ok. 4-5 miesięcy przerwy w treningach. Zawodnik będzie przechodził rehabilitację w Krakowie pod okiem sztabu medycznego Wisły.

90minut.pl

arti 29.06.2009 13:42

Ech-trza Go było sprzedać do Zabrza po wypożyczeniu. Byłoby chociaż paręset tys. bo piłkarza i tak jakbyśmy nie mieli.

IncognitoTSW 29.06.2009 16:10

W sumie to chociaż jakby ktoś dał tysiąc złotych to i tak lepiej niż mamy mu płacić.

mcovalski 29.06.2009 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 753315)
W sumie to chociaż jakby ktoś dał tysiąc złotych to i tak lepiej niż mamy mu płacić.

zus mu płaci

IncognitoTSW 29.06.2009 20:39

A Dawidowskiemu nie płacił? Też myślałem, że ZUS płaci kontuzjowanym - ale po narzekaniach na pobory Dawidowskiego stwierdziłem, że się na tym nie znam.

banasik 29.06.2009 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 753104)
Nie przesadzaj. Łobo się spłacił, tyle w temacie. Nie narzekajcie.

Dla mnie Łobo się nie spłacił - dwie bramki to za mało, jak na wydane prawie 700 tyś euro w dwa lata na kontrakt. Dwa lata mecz w mecz kopał się po czole, a po jednym z meczów już nie stawiamy go w rzędzie niewypałów? On był/jest niewypałem.

picasso 29.06.2009 20:59

zus płaci tylko 6 miesięcy i to chyba tylko z umów o pracę.przy kontraktach chyba nie.

Jaroo1 29.06.2009 21:02

Cytat:

Dla mnie Łobo się nie spłacił - dwie bramki to za mało, jak na wydane prawie 700 tyś euro w dwa lata na kontrakt. Dwa lata mecz w mecz kopał się po czole, a po jednym z meczów już nie stawiamy go w rzędzie niewypałów? On był/jest niewypałem.
zalezy z jakiej strony na to patrzec. Wiesz gdyby nie strzelił tych 2 bramek w Gdansku to moze by nie było majstra? A jakby majstra nie było to sobie omysl ile kasy by Wisła straciła (a raczej nie zyskała), jak sie tak na to spojrzy to moze i sie spłacił?
Ale na razie nie ma co o tym dyskutowac, ma nadal kontrakt do wypełniania i jeszcze sie moze spłaci wielokrotnie i jestem przkeonany z etak bedzie bo chłopak ma potencjał, oby sie go kontuzje nie imały a wtedy spokojnie sobie przepracuje jakis czas i wroci do rownej formy

banasik 29.06.2009 21:10

Ja stawiam go w tym samym rzędzie co Matusiaka, Dawidowskiego, Niedzielana, Svitlicy i innych tego typu tragicznych wyborów naszego zarządu.

Dwie bramki nie sprawiły, że nagle nauczył się grać

Eustachy 29.06.2009 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1
zalezy z jakiej strony na to patrzec. Wiesz gdyby nie strzelił tych 2 bramek w Gdansku to moze by nie było majstra? A jakby majstra nie było to sobie omysl ile kasy by Wisła straciła (a raczej nie zyskała), jak sie tak na to spojrzy to moze i sie spłacił?

Mozna na to spojrzec jeszcze z innej strony. Gdyby Lobodzinski w przekroju calego sezonu zamiast dawac popis nieudolnosci, gral tak jak przystalo na kogos z jego zarobkami, czyli przykladowo strzelil 7 bramek i zaliczyl 9 asyst, to losy mistrzostwa roztrzygnelyby sie jeszcze przed meczem w Gdansku i nie byloby absurdalnego gadania, ze ktos nam zalatwil "majstra" jednym udanym wystepem.

F-A-> 30.06.2009 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez canarinhos (Post 753120)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 753175)
poczytaj forum :)
Norbert jest z żoną w Rumuni i oczekuje na poród.

Odnośnie Vargi - wczorajszy njus z oficjalnej (http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...z_24_a_nie_23/)
Odnośnie Łobodzińskiego - długo nie zapomnę asysty przy czwartym golu z Beitarem (dla odświeżenia -> http://www.youtube.com/watch?v=82NUd...eature=related). Ja bym go jeszcze nie skreślał - liczę, że jeszcze pokaże na co go stać.

MCX 30.06.2009 23:59

Asysta jak asysta... ale bramki z Lechią zostaną w pamięci każdego Wiślaka ;)
Jasne, że nie jest tak przebojowy jak Błaszczykowski, tak efektowny jak Uche... ale moim zdaniem jest ważnym ogniwem naszej drużyny. Przykłady? Zeszłoroczne derby z Cracovią. Tegoroczny mecz w Gdańsku, czy w Łodzi. Albo asysta z Lechią przy Reymonta... Nie wiem czemu tyle osób się go uczepiło. Nie jest dryblerem na miarę Ronaldo, ale "swoje" wnosi do gry :) Mamy jego i Małeckiego - przy takiej obsadzie jestem spokojny o prawą flankę,

Eustachy 01.07.2009 00:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 754266)
Asysta jak asysta... ale bramki z Lechią zostaną w pamięci każdego Wiślaka ;)
Jasne, że nie jest tak przebojowy jak Błaszczykowski, tak efektowny jak Uche... ale moim zdaniem jest ważnym ogniwem naszej drużyny. Przykłady? Zeszłoroczne derby z Cracovią. Tegoroczny mecz w Gdańsku, czy w Łodzi. Albo asysta z Lechią przy Reymonta... Nie wiem czemu tyle osób się go uczepiło. Nie jest dryblerem na miarę Ronaldo, ale "swoje" wnosi do gry :) Mamy jego i Małeckiego - przy takiej obsadzie jestem spokojny o prawą flankę,

Gdyby wszystkich oceniac w taki sposob, czyli wylacznie poprzez pryzmat nielicznych udanych zagran, najczesciej w starciach z ligowym dolem tabeli, to wyjdzie na to, ze slabi pilkarze praktycznie nie istnieja :)

Wezmy takiego Pawla Kryszalowicza z okresu gry w Wisle. Nie byl moze tak przebokowy jak Zuraw, tak sprytny jak Frankowski, ale swoje do druzyny wnosil. Przyklady ? Dwa gole z Wisla Plock, asysta z Lechem, a jego lob z polowy boiska na krotko przed rozwiazaniem kontraktu, to po prostu mistrzostwo swiata :-)

martin_6 01.07.2009 09:12

Kto wie - może jak Varga przepracuje porządnie okres przygotowawczy to jeszcze jakiś pożytek z niego będzie? Taka rezerwowa zapchajdziura by się przydała :)

IncognitoTSW 01.07.2009 09:23

No ja myślę, że w końcu zacznie się pojawiać w składzie meczowym...

kinoautorskie 01.07.2009 09:26

Dla mnie nawet w obecnym składzie (wliczając Kirma i zdrowych Boguskiego i Gargułe) mamy duży potencjał.

-----------------Pawełek(Nurkovic)-----------------------
Małecki(Singar)-Marcelo-Głowacki-Diaz(Pi.Brożek)
----------------------Sobolewski--------------------
Łobo(Małecki)--Garguła-Boguski-Kirm
-------------------------Brożek----------------------

Mówicie o braku prawego obrońcy. A jak zapatrujecie się na pomysł (wspomniany swego czasu przed samego Skorże) gry Małeckiego na prawej obronie. Jak to nasz trener powiedział "ultraofensywny obrońca, ktoś taki jak Lahm". Fantastycznie by wspomagał Łobodzińskiego. Taki dynamiczny, bardzo ofensywnie nastawiony skrydłowy obrońca. Problem prawego obrońcy byłby wówczas załatwiony. Brakłoby jedynie następcy Brożka.

Środek pomocy przy zdrowych Boguskim i Garguła mamy bez wątpienia najbardziek kreatywny w całej lidze, wręcz reprezentacyjny, bo to na daną chwilę najlepsi polscy rozrywający.

matizaq 01.07.2009 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemek_wisla (Post 754320)
nie zgadzam się z toba. Jeśli Jirsak i łobo bedą w formię no jak to brzmi. ?? hmmm.. kiedy oni byli w formię ...pomocnik jest ważniejszy od stopera. gdzie jest marcelo diaz głowa singlar moze grać.

Tak Singlar będzie grał na stoperze a kto na prawej ? Burliga ? Taka jest prawda ,że gdy Marcelo lub Głowa doznają kontuzjii to nie ma kto grać na stoperze. A pomocnicy ? Do pierwszej jedenastki :Sobol,Kirm,Małecki,Garguła. Garguła nie może grać to gra Jirsak lub nawet Diaz ( 2 defensywni). Sobol nie może zagrac to wchodzi Cantoro lub Varga .Małecki nie gra to jest Łobo..... Pomoc to jest nasza najsilniejsza formacja . jeżeli Paweł i Rafał są zdrowi to porównywalnie silny jest atak......Jednak rezerwowy napastnik sie przyda ponieważ :
- Boguski jest kontuzjowany (może grać Ćwielong narazie ,ale jak będą silniejsi rywale?)
- Ubyło nam z kadry 3 napastników ( Beto,Niedzielan ,Dawidowski)Kimś trzeba ich zastąpić . Inne rozwiązanie to dawanie szans Leszczakowi czy Batko...

P.S Nie wiem dlaczego większość umieszcza Boguskiego w pomocy ? Przecież Rafał jest napastnikiem. Do tej pory Pan Skorża łatał nim poprostu dziury jak nie miał kim grać...Teraz na pewno będzie grał w ataku !

HEDu 01.07.2009 09:35

Boguskim to my załatalismy dziure w napadzie (przekwalifikowanie) bo jest jak to po niemiecku mowia allrounderem, czyli wszędzie w pomocy może grać (noo moze bez defensywnego :D). Napastnikiem jest słabym, jako tym wysuniętym bynajmniej.

kinoautorskie 01.07.2009 09:55

Jeszcze raz napiszę, żeby Małeckiego wystawiać na prawej obronie, a będziemy mieć ofensywnego bocznego obrońce jakiego jeszcze nie wiedzieliśmy. To:
1. dobrze dla Wisły - gra i Łobodziński i młody Małecki
2. dobrze dla Małeckiego w kontekście gry w kadrze - ani na gre w ataku ani na grę na prawym skrzydle w kadrze nie ma w najbliższych latach najmniejszych szans (czytaj Błaszczykowski, Jeleń). A bocznych obrońców nam brak.

tofik 01.07.2009 10:07

czemu nie, pamiętamy wszyscy jak Kuba błaszczykowski wymiatal z pao na prawej obronie, Może Małecki spełni te sama funkcje w tych eliminacjach?

banasik 01.07.2009 10:16

Co z ttego, że będzi grał ofensywnie, jak skrzydłowi innych klubów wyczują słaby punkt obrony właśnie na naszej prawej stronie i będziemy tracić mnóstwo bramek tą stroną?

Małecki to nominalny NAPASTNIK, a nie obrońca.

Odnośnie bocznych obrońców w kadrze - akurat Mały nie będzie miał tam szans grac za sprawą Wasilewskiego

unpredictable_wislaczka 01.07.2009 11:57

Dla mnie to on jest urodzonym graczem ofensywnym. Będzie się włączał w akcje ofensywne, ale tak jak banasik napisał,że może się to odbić na traconych bramkach, bo będzie go ciągnęło do przodu. Ale z drugiej strony rzeczywiście po Kubie też mało kto się spodziewał takie meczu jak z PAO,ale sam Błaszczykowski przyznawał,że jak musiał grać w Borussii na obronie,to nie było dla niego spełnienie marzeń.

A Patryk grał w jakimś meczu na lewej pomocy zamiast Zieńczuka? Może tam by się sprawdził, jeżeli mieliby grać z Łobodzińskim razem w 11 ?

HEDu 01.07.2009 11:59

Na lewej pomocy grał często, ale bardziej przesuwany w trakcie spotkania. Na obrone chyba sie nie nadaje, jest "za mały", słaby odbiór. To gracz bardzo ofensywny, nawet nie pomocnik tylko skrzydłowy.

MCX 01.07.2009 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 754272)
Gdyby wszystkich oceniac w taki sposob, czyli wylacznie poprzez pryzmat nielicznych udanych zagran, najczesciej w starciach z ligowym dolem tabeli, to wyjdzie na to, ze slabi pilkarze praktycznie nie istnieja :)

Wezmy takiego Pawla Kryszalowicza z okresu gry w Wisle. Nie byl moze tak przebokowy jak Zuraw, tak sprytny jak Frankowski, ale swoje do druzyny wnosil. Przyklady ? Dwa gole z Wisla Plock, asysta z Lechem, a jego lob z polowy boiska na krotko przed rozwiazaniem kontraktu, to po prostu mistrzostwo swiata :-)

Meczu wyjazdowego z Lechią (2 gole) czy zeszłorocznych derbów(2 asysty) albo zeszłorocznego meczu z Lechem na wyjeździe (1 asysta) nie klasyfikowałbym jako meczów ze słabeuszami. Owszem, Lechia do ostatniej kolejki walczyła o utrzymanie ale każdy chyba pamięta z jaką determinacją z nami walczyli. Tak samo Cracovia, derby to derby. Łobodziński nie jest słabym piłkarzem, jest nam przydatny, chociażby jako zmiennik dla Małeckiego - w tym sezonie świetnie się sprawdzał właśnie grając w końcówkach. Dośrodkowanie ma bardzo dobre i jego asysty to nie są przypadki. Ja będę go bronił i uważam, że jest ważnym piłkarzem w naszej kadrze.

Lysy 01.07.2009 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kinoautorskie (Post 754347)
1. dobrze dla Wisły - gra i Łobodziński i młody Małecki

Tylko , że jak Łobodziński grał od pierwszej minuty to zawsze graliśmy w dziesiątkę. Łobo jedyne co robił dobrze to dawał zmiany w końcówkach meczów, gdy wchodził na pomęczonych rywali.

Eustachy 01.07.2009 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 754445)
Meczu wyjazdowego z Lechią (2 gole) czy zeszłorocznych derbów(2 asysty) albo zeszłorocznego meczu z Lechem na wyjeździe (1 asysta) nie klasyfikowałbym jako meczów ze słabeuszami. Owszem, Lechia do ostatniej kolejki walczyła o utrzymanie ale każdy chyba pamięta z jaką determinacją z nami walczyli. Tak samo Cracovia, derby to derby. Łobodziński nie jest słabym piłkarzem, jest nam przydatny, chociażby jako zmiennik dla Małeckiego - w tym sezonie świetnie się sprawdzał właśnie grając w końcówkach. Dośrodkowanie ma bardzo dobre i jego asysty to nie są przypadki. Ja będę go bronił i uważam, że jest ważnym piłkarzem w naszej kadrze.

Nie kwestionuje zaslug Lobodzinskiego w meczach z wymienionych przeciwnikami, obojetnie jakby nie ocenic ich potencjalu. Z calym szacunkiem, ale Lechia to jednak slaby zespol i determinacja tego nie zmienia. Na dowod tego, ze Lobo najlepiej czuje sie w takich starciach, niech swiadczy fakt, ze w kolejnym meczu ze znacznie lepszym Slaskiem, byl juz najslabszy na murawie.
Pragnalem tez nadmienic, ze prawdziwy obraz pilkarza uzyskuje sie, gdy wezmiemy pod uwage wszystkie jego wystepy. Ty uwazasz, ze Lobo nie jest slabym zawodnikiem, bo dobrze kopnal w trzech meczach, a ja bede sie upieral, ze pilkarzem jest slabym, poniewaz w pozostalych kilkudziesieciu wystepach, zwykle wyraznie odstawal in minus na tle calej druzyny bedac zupelnie nieprzydatnym.
Nie ma przeciez pilkarzy, ktorym nigdy nic nie wychodzi.
Normalna rzecza jest jednak, kiedy to slabe wystepy stanowia dla kazdego futbolisty znikomy odsetek, a nie te dobre.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos
Porównywałbym go z Markiem Zieńczukiem.Jak tylko przepracuje cały cykl treningowy ,to jestem niemal pewny ,ze będziemy mieli z niego pożytek.

Od dwoch lat co pol roku czytam ten sam tekst i juz nie moge sie doczekac, a w miedzyczasie Sobol, ktory w calosci nie przepracowal okresu przygotowawczego, zostaje najlepszym pomocnikiem ligi. Ciekawe przez ile lat jeszcze ten tekst nie bedzie wychodzil z mody ? :D

kristos 01.07.2009 13:24

Dla mnie Łobo jest dobrym zawodnikiem.
Moze nie jest to zawodnik błyskotliwy posiadający,jakiś wyśmienity drybling ,ale potrafi dobrze zacentrować ,nie żle uderzyć na bramkę ,posiada dobre warunki fizyczne.
Porównywałbym go z Markiem Zieńczukiem.Jak tylko przepracuje cały cykl treningowy ,to jestem niemal pewny ,ze będziemy mieli z niego pożytek.

tofik 01.07.2009 14:24

Wg mnie to on jest jednak słabym zawodnikiem. Koordynacja żyrafy, słaba wrzutka, mało dynamiczny i przewidywalny (uniemożliwić mu robienie swojego zwodu do linii i nie ma argumentów).
Kurde wcale nie chciałem mu tak pojechać :(
Jak widać każdy ma swój punkt widzenia, któego się trzyma. I teraz mecze zweryfikują wszystko.

IncognitoTSW 01.07.2009 14:33

A nie sądzisz, że Małecki jest zbyt filigranowy jak na obrońcę?

canarinhos 01.07.2009 14:39

Ciekawy pomysl, ale Skorza wie co robi :)

Coach 01.07.2009 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 754554)
A nie sądzisz, że Małecki jest zbyt filigranowy jak na obrońcę?

O Błaszczu też tak wszyscy myśleli, a jak się z PAO pokazał też pamiętamy :)

1q2 01.07.2009 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 754500)
Dla mnie Łobo jest dobrym zawodnikiem.
Moze nie jest to zawodnik błyskotliwy posiadający,jakiś wyśmienity drybling ,ale potrafi dobrze zacentrować ,nie żle uderzyć na bramkę ,posiada dobre warunki fizyczne.

A jest jakiś w ogóle zawodnik w historii Wisły który grał w 1 składzie a którego uważasz za słabego?
Przykro mi ale jedno dośrodkowanie na 10 meczy, jeden strzał na 20 i 1 dobre przyjęcie na 5 , to jak dla mnie za mało.Co będzie w przyszłości tego nie wiem ale wole skupić się na teraźniejszości.

fialo 01.07.2009 16:44

Haha - słyszeliście, że nasza wielka nadzieja, niejaki pan Leszczak nie stawił się na zbiórce na obóz w poniedziałek bo ... "zaspał" :D Ten cudzysłów jest tu jak najbardziej wskazany, bo Ci co od czasu do czasu przejdą się do jednego lub drugiego klubu, zapewne wiedzą dlaczego Pan Leszczak "zaspał". Szkoda, bo ma taletnt, ale we łbie takie siano, że to przechodzi ludzlkie pojęcie...

pirat.z.karaibow 01.07.2009 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 754639)
Tak, budzik, który słyszeli także redaktorzy z faktu którzy przypadkiem byli u niego w domu z samego ranka.

On ma siano w głowie, to jest fakt.

royalmichael 01.07.2009 16:57

Powtarzasz głupoty, które napisał Fakt. Nawet nie wiadomo czy w ogóle był powołany na to zgrupowanie... A nawet jeśli to pewnie Fakt sobie wymyślił powód bo niby skąd mogliby to wiedzieć...

MCX 01.07.2009 17:15

http://www.sport.pl/sport/1,67926,3888702.html

Mateusz Rajfur, chłopak spędził kilka lat w szkółce Bordeaux.
Mamy go w składzie na Młodą Ekstraklasę.
Dlaczego w ogóle trafił do nas skoro był taki "rozchwytywany" przez zachodnie kluby?
I w ogóle mógłby ktoś, kto widział go w akcji napisać o nim parę słów, jak się prezentuje na boisku?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl