Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Albert Rudé trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10963)

Markus 30.05.2024 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1625629)
Cytując klasyka "ręce opadają" lol

tyś widział tych asów IV ligi w akcji??

Wielokrotnie. Każdy z nich moim zdaniem rokuje znacznie lepiej na przyszłość niż wspomniani Łasicki, Żyro czy Talar. Ty oceniasz Kuziemkę tylko po jednym meczu? :rotfl: No to gratuluję. W wielu wcześniejszych pokazał, że jest szybkim piłkarzem, nieźle wyszkolonym technicznie jak na polskie warunki, ładnie panującym nad piłką, dysponującym przyzwoitym strzałem z prawej nogi. W przyszłości może być z niego wartościowy zawodnik, oczywiście jeśli nie pójdzie drogą na przykład Bruda czy Kuzery. Jest sens inwestować w takiego zawodnika.

Ramirez to najlepszy środkowy obrońca rezerw. Dobrze wyszkolony technicznie jak na stopera, potrafi wyprowadzać piłkę, grać głową, zwykle ma mnóstwo odbiorów. Oczywiście musi się jeszcze wiele nauczyć, ale wbrew pozorom nie odstaje aż tak bardzo od tego, co pokazywał Łasicki w meczach ligowych w tym sezonie.

Złoch jest słabszy, ale talentu nie można mu odmówić. Potrafi ładnie wyprowadzać piłkę, inteligentnie się ustawić, myśli na boisku. Klub powinien mieć na niego jakiś plan, a nie doprowadzić do zmarnowania go jak wielu innych młodych zawodników przed nim.

Grau to lider drużyny rezerw i jej najlepiej technicznie wyszkolony zawodnik, o najlepszym przeglądzie pola. Gra do przodu, widzi możliwość podań prostopadłych i po nie sięga, umie też bronić. Dla mnie ciekawy zawodnik, który też nie powinien zostać zmarnowany. Od takiego Bashy z obecnego sezonu nie dzieli go żadna przepaść, a i zapewne grałby ze znacznie większym zaangażowaniem niż Sapała.

Kaczówka to piłkarz bardzo dynamiczny, który już strzelił tam parę bramek. Też chłopak z przyszłością o ile będzie dobrze prowadzony. Co do Baniowskiego zgoda.

Markus 30.05.2024 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1625622)

Stwierdziłem to kilka dni temu i od tego czasu przyczepiłeś się jak rzep do psiego ogona i się ciskasz w różnych tematach. Po co.

Co Ty sobie stwierdziłeś czy uroiłeś mnie nie interesuje. Szczególnie gdy jest to tak kreatywne i przekłamane jak zwykle.

Miałem odnieść się do tych Twoich tradycyjnych insynuacji, ale nie ma sensu. Szkoda czasu. Bardzo mi się podoba, że nie czujesz się już od pewnego czasu komfortowo w wypisywaniu swoich bzdur i masz problem z narracją, która je demaskuje. :-D

emjot 30.05.2024 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1625652)
Wielokrotnie. Każdy z nich moim zdaniem rokuje znacznie lepiej na przyszłość niż wspomniani Łasicki, Żyro czy Talar. Ty oceniasz Kuziemkę tylko po jednym meczu? :rotfl: No to gratuluję. W wielu wcześniejszych pokazał, że jest szybkim piłkarzem, nieźle wyszkolonym technicznie jak na polskie warunki, ładnie panującym nad piłką, dysponującym przyzwoitym strzałem z prawej nogi. W przyszłości może być z niego wartościowy zawodnik, oczywiście jeśli nie pójdzie drogą na przykład Bruda czy Kuzery. Jest sens inwestować w takiego zawodnika.

Ramirez to najlepszy środkowy obrońca rezerw. Dobrze wyszkolony technicznie jak na stopera, potrafi wyprowadzać piłkę, grać głową, zwykle ma mnóstwo odbiorów. Oczywiście musi się jeszcze wiele nauczyć, ale wbrew pozorom nie odstaje aż tak bardzo od tego, co pokazywał Łasicki w meczach ligowych w tym sezonie.

Złoch jest słabszy, ale talentu nie można mu odmówić. Potrafi ładnie wyprowadzać piłkę, inteligentnie się ustawić, myśli na boisku. Klub powinien mieć na niego jakiś plan, a nie doprowadzić do zmarnowania go jak wielu innych młodych zawodników przed nim.

Grau to lider drużyny rezerw i jej najlepiej technicznie wyszkolony zawodnik, o najlepszym przeglądzie pola. Gra do przodu, widzi możliwość podań prostopadłych i po nie sięga, umie też bronić. Dla mnie ciekawy zawodnik, który też nie powinien zostać zmarnowany. Od takiego Bashy z obecnego sezonu nie dzieli go żadna przepaść, a i zapewne grałby ze znacznie większym zaangażowaniem niż Sapała.

Kaczówka to piłkarz bardzo dynamiczny, który już strzelił tam parę bramek. Też chłopak z przyszłością o ile będzie dobrze prowadzony. Co do Baniowskiego zgoda.

Kuziemkę oceniam po jednym meczu w całości
i kilku oglądanych skrótowo

nic w nim nie widzę

Złoch to nieporozumienie
a bycie lepszym do Bashy to żaden wyróżnik talentu

co do reszty pozostaję przy swoim zdaniu

ps. taki Chełmecki biega jak szalony w Stali St. Wola: efekt żaden lub prawie żaden 2 bramki i 5 asyst po 30 kilku spotkaniach. Wczoraj w meczu z Chojniczanką zostawił kupę zdrowia na boisku, ale nic z tego nie wynikało. Oczywiście można powiedzieć że realizował założenia trenerskie bla bla bla.... nic to nie zmienia, że to zawodnik, który jest max na II ligę. I podobnie widzę Kuziemkę. Choć nawet ta II liga to chyba dla niego za wysokie progi

Drozd 30.05.2024 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1625636)
pieprzysz jak potłuczony
ale nie ma zamiaru toczyć z tobą jakiejkolwiek dyskusji

Wcale się nie dziwię...

sandomingo 30.05.2024 22:37

Panowie...
3 lata temu Duda z Szywaczem stanowili o sile 2 ligowej Garbarni.
Duda coś tam w 1 lidze gra ale Szywacz się.od tego poziomu po prostu odbił - a w 4 lidze wygląda jak zawodnik z innego świata.
Nie piszcie o tych chłopakach z 4 ligi, że zbawią Wisłę, bo tak nie będzie. Kutwa wyszedł na GKS i się spłakał. A chłop od pół roku jest non stop z pierwszą drużyną.

Curvaldinho 30.05.2024 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1625552)
ps. dla tych co klęczą mam propozycję: poszukajcie sobie gdzieś w necie spotkań z obecnie granych ME U17 Hiszpanii: jakie piękne katastrofy 1-2 z Portugalią, 0-1 z Francją, 1-3 z Anglią. Klepanie piłeczki. Skansen.

A z drugiej strony najlepsi trenerzy młodego pokolenia to Hiszpanie w postaci Xaviego Alonso czy Artety. Trochę próbują ich gonić Włosi z de Zerbim, Mottą czy (być może) Mareską. Wszyscy rozwijają system innego Hiszpana - Guardioli, bo następców gegenpressingu nie widać zbytnio. Przyznam, że po cichu liczyłem, że będziemy mieć gościa, co naśladuje ich, a nie kadrę del Bosque'a.
Oczywiście wiem o co Ci chodzi, bo np. jak byłem w Portugalii i oglądałem dość przypadkowe mecze II ligi portugalskiej to tam poziom był bardzo niski - dla porównania druga liga holenderska jest już o wiele wyżej - i w konsekwencji w Portugalii za wyszkolenie odpowiada do 5 klubów, reszta to przypadki. Z Hiszpanią widocznie jest podobnie, choć akurat jakiś niższych lig hiszpańskich nie znam.

KOALIK 31.05.2024 00:26

Dobrze, że była przewaga po jesieni, bo Albercik jeszcze wplątałby Wisłę w walkę o utrzymanie.

Pół roku temu domagałem się nawet protestu przeciwko zatrudnieniu tego sutenera.

Moje uzasadnione przypuszczenia zostały zignorowane.

Dzisiaj, gdy Albercik wraz ze swoimi wynalazkami doprowadzili Wisłę do najgorszego miejsca w historii nagle zaczyna być krytyka.

A pamiętam jaki był atak na mnie przy jednoczesnej propagandzie o Al, o Alberciku i o Omranim.

Markusik bardzo tego bronił.

Należy wyjaśnić wreszcie, kto na tym zarabiał i dalej zarabia - na promowaniu tego szrotu z Hiszpanii.

Menedżerowie w łatwy sposób mogą ładnie okradać Wisłę.

Jaroo1 31.05.2024 04:54

Myślałem że po kompromitacji Rudego, Zaskrońca i większości zaciągu hiszpańskiego Markus i drozd zamkną mordę - lesiupw się zamknął całkowicie, wolfy mniej pajacuje - ale to co wyczyniają tu drozd z markusem przechodzi ludzkie pojęcie.
Jeśli wy nie macie za to płacone to jesteście po prostu .......nięci i się nadajecie na leczenie psychiatryczne jak najszybciej. Zero honoru, 100 procent propagandy.

emjot 31.05.2024 08:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1625671)
Panowie...
3 lata temu Duda z Szywaczem stanowili o sile 2 ligowej Garbarni.
Duda coś tam w 1 lidze gra ale Szywacz się.od tego poziomu po prostu odbił - a w 4 lidze wygląda jak zawodnik z innego świata.
Nie piszcie o tych chłopakach z 4 ligi, że zbawią Wisłę, bo tak nie będzie. Kutwa wyszedł na GKS i się spłakał. A chłop od pół roku jest non stop z pierwszą drużyną.

ja to wiem
ale nie sądzę, że wiedzą to wszyscy :)
co do Szywacza, klub zmarnował mu rok w IV lidze, trzeba było go wypożyczyć do II ligi (Hutnik, Stalowa Wola, Sandecja... gdziebądź) i może po sezonie możnaby go było sprzedać do tej II ligi. Bo wyżej to on kariery nie zrobi

emjot 31.05.2024 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Curvaldinho (Post 1625680)
A z drugiej strony najlepsi trenerzy młodego pokolenia to Hiszpanie w postaci Xaviego Alonso czy Artety. Trochę próbują ich gonić Włosi z de Zerbim, Mottą czy (być może) Mareską. Wszyscy rozwijają system innego Hiszpana - Guardioli, bo następców gegenpressingu nie widać zbytnio. Przyznam, że po cichu liczyłem, że będziemy mieć gościa, co naśladuje ich, a nie kadrę del Bosque'a.
Oczywiście wiem o co Ci chodzi, bo np. jak byłem w Portugalii i oglądałem dość przypadkowe mecze II ligi portugalskiej to tam poziom był bardzo niski - dla porównania druga liga holenderska jest już o wiele wyżej - i w konsekwencji w Portugalii za wyszkolenie odpowiada do 5 klubów, reszta to przypadki. Z Hiszpanią widocznie jest podobnie, choć akurat jakiś niższych lig hiszpańskich nie znam.

porównać analityka z Kostaryki do dwóch gorących nazwisk trenerskich no szacun

ps. jak Arteta rozwija tiki takę Guardioli to ja jestem ksiądz proboszcz

krysztal 31.05.2024 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1625612)
Ręce opadają. :shock: Najpierw kapitan zespołu po Głogowie, a potem Gogół po Rzeszowie w przypływie szczerości wygadują się i przyznają do gry bez należytego zaangażowania, a tu niektórzy ruszają na wyścigi ich tłumaczyć i wmawiają, że tak naprawdę nie mieli na myśli tego, co powiedzieli, tylko byli za głupi na powiedzenie czegoś innego itd. itp. :rotfl::-D

I że chodziło im o twardą walkę, tak jakby twarda walka nie wynikała z zaangażowania i nie łączyła się z nim. :lol:

Wszystko, byleby Uryga, Szot, Krzyżanowski, Sapała, Duda i spółka nie wyszli na gorszych od Rude i najbardziej winnych tego, co się działo w wielu meczach tego sezonu. Hiszpanie tacy jak Carbo, Rodado czy Alfaro pod względem zaangażowania i profesjonalnego podejścia do obowiązków prezentowali się od nich zupełnie inaczej, ale oczywiście na tej samej zasadzie i oni są wrzucani z nimi do jednego worka. No bo Uryga i spółka nie mogą być najgorsi, nawet jeśli w tym elemencie przez cały sezon najbardziej dawali dupy. :lol:

Gratuluję podejścia.

Uryga, Szot, Krzyżanowski, Sapała, Żyro, Łasicki, Sobczak, Talar, Basha, być może nawet i Jaroch powinni za ten sezon i swój całokształt oraz swą obecną jakość dostać czerwone kartki od klubu i kibiców, a nie tłumaczenia i oglądania się na Hiszpanów, z których również paru powinno wylecieć (i zresztą już wyleciało).

U nas jest na odwrót. Ba, dzięki zagubionemu właścicielowi popełniającemu coraz więcej błędów i kuriozalnych ruchów, tym którzy należeli do najsłabszych w przekroju całego sezonu proponuje się w nagrodę nowe kontrakty. :lol: Ale tłumaczcie tych piłkarzy dalej na potęgę, koncentrujcie się na Hiszpanach, a nie na tym, co oni pokazali.:-D

W rezerwach mamy paru ciekawych zawodników: Kuziemkę, Ramireza, Graua, Baniowskiego, Złocha, Kaczówkę. Lepiej na nich postawić niż na takiego Łasickiego, Żyrę czy Talara.

Dlatego pisałem to z szyderą, mecenasie. Również Carbo przecież nogi nigdy nie wkłada, prawda?:evil: :rotfl: Nie to, co Krzyżanowski czy Jaroch. :evil: Więc i o nim musiał myśleć Uryga :lol: . Dla ułatwienia dodam, że to kolejna szydera. :-D

Taki już twój urok.Jak palniesz jakąś totalną głupotę to zaraz potem piszesz,że to była ironia,sarkazm,szydera.
Co do Carbo-uznaję że trzeba cie prostować na bieżąco-to widzieliśmy jak ta nogę wkłada w ostatnim meczu albo tym z Sosnowcem.

krysztal 31.05.2024 08:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1625632)
E tam roku, nie pierwszy raz o tym wspominam, ani nie pierwszy raz taka operacja jest przeprowadzana. Problem w tym że patałach Rude z nieudacznikiem Królewskim wygrali puchar i zarobili dla klubu niezłą bułę. W takich okolicznościach trudno żądać wykopania obu. Choć i takie desperackie próby są podejmowane.

Rozumiem, że niektórym w głowie się nie mieści, że można kosztem wyników załatwiać personalne tematy, ale wtedy odsyłam do "cieszynki" i temat się kończy.

A to co Rude bramki strzelał a Królewski stał na bramce,że puchar wygrali?
Aaaa zapomniałem że jak wygrywa to Rude z Królewskim a jak przegrywa to drużyna nieudaczników.

krysztal 31.05.2024 09:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1625695)
porównać analityka z Kostaryki do dwóch gorących nazwisk trenerskich no szacun

ps. jak Arteta rozwija tiki takę Guardioli to ja jestem ksiądz proboszcz

Co się dziwisz jak tu pewien ananas nie dalej jak tydzień temu porównywał Puszcze do Atletico a Tułacza do Murinho. Tak,pisał całkowicie poważnie....

Karherop 31.05.2024 09:04

Wystarczyło że finał trwałby 30 sek krócej i nie było żadnych argumentów na obronę Rude i żadnego super zastrzyku finansowego.

Jeśli stawia się takie argumenty na szali z tragiczna wiosna w lidze i 10 miejscem to coś tu jest nie tak.

Inaczej dochodzimy do tego czego (w teorii) nienawidzi JK.- czyli ocenianie trenera przez pryzmat jednego meczu. Ok były 3 dobre mecze w PP, ale po prawdzie jakbyś dwa skończyłyby się nasza porażka to nie byłoby w tym żadnej winy trenera. Ot jedna sytuacja która decyduje o tym czy ktoś jest zwycięzcą czy przegranym.

Ogryzek 31.05.2024 09:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1625699)
Wystarczyło że finał trwałby 30 sek krócej i nie było żadnych argumentów na obronę Rude i żadnego super zastrzyku finansowego.

Jeśli stawia się takie argumenty na szali z tragiczna wiosna w lidze i 10 miejscem to coś tu jest nie tak.

Inaczej dochodzimy do tego czego (w teorii) nienawidzi JK.- czyli ocenianie trenera przez pryzmat jednego meczu. Ok były 3 dobre mecze w PP, ale po prawdzie jakbyś dwa skończyłyby się nasza porażka to nie byłoby w tym żadnej winy trenera. Ot jedna sytuacja która decyduje o tym czy ktoś jest zwycięzcą czy przegranym.

Trudno się z tym nie zgodzić.

Patryko 31.05.2024 09:34

Tak naprawdę gdyby nie co najmniej dyskusyjne (łagodnie rzecz ujmując) decyzje sędziów w meczu z Widzewem, nie byłoby żadnego finału.

PP to umówmy się splot szczęśliwych okoliczności, który tak naprawdę ratuje tyłek JK. Jeszcze raz powtórzę - w tym momencie, bez szczęśliwego zastrzyku kasy z PP, byłoby albo gorączkowe poszukiwanie wspólnika, albo siłowe wręcz próby sprzedaży Rodado i Dudy.

FraMat 31.05.2024 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1625701)
Tak naprawdę gdyby nie co najmniej dyskusyjne (łagodnie rzecz ujmując) decyzje sędziów w meczu z Widzewem, nie byłoby żadnego finału.
.

To słaby argument.
Umówmy się też, że gdyby były inne, bardziej sprawiedliwe decyzje sędziowskie w meczu z Widzewem to mogliśmy ten mecz wygrać w regulaminowym czasie gry.

KOALIK 31.05.2024 09:43

Gdyby nie fart z Widzewem, ze Stalą Rzeszów i gdyby była presja ze strony środowisk kibicowskich, to Albercik byłby szybko zwolniony.

Byłby Brosz, Moskal lub Jop i sytuacja w tabeli byłaby o wiele lepsza.

krysztal 31.05.2024 10:13

To wypada jeszcze przypomnieć że od porażki w dogrywce uratowało nas nadepnięcie linii 16 metra przez zawodnika Widzewa przy wznowieniu gry przez Ratona

wolfy 31.05.2024 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1625703)
To słaby argument.
Umówmy się też, że gdyby były inne, bardziej sprawiedliwe decyzje sędziowskie w meczu z Widzewem to mogliśmy ten mecz wygrać w regulaminowym czasie gry.

Dokładnie. Żenujące jak umniejszany jest nasz jedyny sukces sportowy w ostatnim dziesięcioleciu bo zrobił go trener którego wielu tutaj nienawidzi. Chore.

Karny dla Widzewa był z dupy, nam nie podyktowano minimum jednego bardziej ewidetnego a Żyro powinien wylecieć z boiska z czerwoną kartką. Ale to nie pasuje do tezy, prawda?

Potem Wisła wygrała jeszcze dwa mecze, tak dla porządku przypominam.

Patryko 31.05.2024 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1625721)
Dokładnie. Żenujące jak umniejszany jest nasz jedyny sukces sportowy w ostatnim dziesięcioleciu bo zrobił go trener którego wielu tutaj nienawidzi. Chore.

Karny dla Widzewa był z dupy, nam nie podyktowano minimum jednego bardziej ewidetnego a Żyro powinien wylecieć z boiska z czerwoną kartką. Ale to nie pasuje do tezy, prawda?

Potem Wisła wygrała jeszcze dwa mecze, tak dla porządku przypominam.

Nikt tu nie umniejsza sukcesu, jakim zdecydowanie jest zdobycie PP. Pieniądze z PP to kroplówka, która utrzyma nas przy życiu w następnym sezonie. Sukcesu, w którym Wisła miała mega dużo farta.

Natomiast nie można tym sukcesem maskować chujni, jaką Rude i jego piłkarze odstawili w lidze, gdzie był do zrealizowania główny cel.

Witalis 31.05.2024 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=363
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=509

Książę Palownik 31.05.2024 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1625730)
Nikt tu nie umniejsza sukcesu, jakim zdecydowanie jest zdobycie PP. Pieniądze z PP to kroplówka, która utrzyma nas przy życiu w następnym sezonie. Sukcesu, w którym Wisła miała mega dużo farta.

Natomiast nie można tym sukcesem maskować chujni, jaką Rude i jego piłkarze odstawili w lidze, gdzie był do zrealizowania główny cel.

Pisanie, że PP został zdobyty fartem to nie jest umniejszanie?

W trzech kolejnych meczach, z Widzewem, Piastem i Pogonią to Wisła była drużyną zdecydowanie lepszą. Lepiej budowaliśmy grę, utrzymywaliśmy się przy piłce, wygrywaliśmy pojedynki.

To jest fart?

Ligę przegraliśmy bo w tej lidze nie da się grać tak jak z zespołami z Ekstraklasy. W PP graliśmy trochę niżej obroną, więc wady takiego Urygi nie były tak bardzo widoczne. Ale w lidze chcieliśmy dominować rywala a nie mamy do tego obrony. Brak jest szybkich stoperów, którzy będą wygrywać pojedynki 1 na 1.

Prawda jest taka, że Wisła pod kierunkiem Rude na pewno ma pewien potencjał, bo dowiodła tego z drużynami o kilka klas lepszymi niż Odra Opole czy Resovia. Pytanie tylko jak się z tej parszywej ligi wygramolić.

Jaroo1 31.05.2024 11:22

Ludzie zacietrzewieni z góry wymyśloną tezą, ze Rude i Hiszpanie są super oraz że sukces w PP przyszedł bardzo łatwo nie odpuszczają na krok. Non stop .......enie jacy Hiszpanie eleganccy i wmawianie sobie, że wygrana PP nie była na farcie - w 2 na 3 mecze wygraliśmy szczęśliwe, równie dobrze mogliśmy odpaść z Widzewem i przegrać z Pogonią. 2 na 3 mecze wygrane w PP to były REMISY w 90 minut gry. Takze bilans pkt z ekstraklasowiczami 1,66 pkt na mecz, 1-2-0.

A o Hiszpanach nie ma co mówić. Jedynie Rodado jest ponad wszystkich. Reszta to szrot. Carbo też już raczej pikuje mocno w dół.

Ja już tu słuchać nie mogę tego .......enia, szczegolnie obłąkanego markusa, który został opętany przez panów z Hiszpani.

Gadanie, że Polacy źli a Hiszpanie dobrzy, ze Hiszpanie nam wygrali PP.
Mecz z Pogonią
- 4 Hiszpanów w wyjściowym składzie, później sa zmiany, jedni schodzą, za nich wchodzą rodacy i dochodzi na zmianę piąty Hiszpan - Eneko.
Eneko fartownie strzela gola w ostatniej sekundzie. Później robotę robi Rodado.
Czyli 4-5 Hiszpanów wygrało na finał PP, inni to tam ...., 5 Hiszpanów ograło 11stkę Pogoni.

Mecz z Piastem. Gra 5 Hiszpanów w tym cienki Raton na bramce bo jeszcze Cziczkana nie wystawiali żeby Raton mógł łapać minuty i mieć kontrakt.
Bramka pierwsza to Sobczak, asysta Dudy. Druga bramka Alfaro.
No i znowu pieknie, 4 Hiszpanów z pola ograło Piasta.

Mecz z Widzewem. 4 Hiszpanów w składzie, w tym cienki Raton zeby dostał kontrakt. W 63 minucie wchodzi Goku za Bregu więc jest 5 Hiszpanów na boisku ale w 97 minucie schodzi Alfaro a wchodzi Żyro więc jest znowu 4 Hiszpanów. Bramka Rodado na koniec meczu a w 119 minucie gol Sobczaka.
No co za pech, znowu wszyscy źli i tych 4 Hiszpanów nam mecz wygrało.

Odliczając od tego uniwersum hiszpańskiego Rodado, bo do niego nikt nie ma pretensji i nie jest tu traktowany jak szrot. To prędzej można powiedzieć, że puchar nam wygrał Sobczak i oczywiście Rodado. No ale zjeb markus nie widzi goli Sobczaka i udaje, że tych 3-4 Hiszpanów w polu, w tym Rodado, sami ograli 3 kluby z ekstraklasy.

To co wypisują te zjeby pariackie przekracza granice żenady. Za takie .......enie głupot powinny być bany.

Patryko 31.05.2024 11:31

Mecz z Pogonią to była kalka naszych meczów z ligi, gdzie przeważamy, ale jakimś cudem to rywal strzela bramki.

Nazywanie rzeczy po imieniu (bo czym jest bramka w OSTATNIEJ akcji meczu, po rozpaczliwym podaniu na 60 metrów), to nie umniejszanie sukcesu. Ja się z PP cieszę, bo daje nam tlen na jeszcze jedno podejście pod awans. Bez tych pieniędzy, w tym momencie w klubie sytuacja finansowa byłaby dramatyczna.

Jaroo1 31.05.2024 11:45

Co się odwlecze to nie uciecze. Zaskroniec nie ma żadnego pomysłu na Wisłę. Nie miał rok temu gdy odrzucił MADĘ i powiedział, ze jakoś to będzie z finansami. Nie umie sprawić aby Wisła awansowała, a teraz nawet zapowiada już że celem nie jest awans a budowa na kolejne lata.
Nie miał pomysłu co teraz w razie braku awansu i skąd brać kasę. Udało się na farcie z PP. Nie ma pomysłu co za rok jeśli nie będzie awansu i kasy.

To jest człowiek, który dużo mówi a mało robi, kreuje się na dobrego zarządce ale wszystko robi źle i jedynie na farcie to jeszcze ciągnie (kasa z PP) i jedyne co robi to walenie ściemy, ze budujemy i spoko, z kasa będzie ok jakoś sobie poradzimy.

Markus 31.05.2024 11:58

Mimo nieustannego plucia się hejtera Jaroo i paru innych osób dążących do przedstawienia wajchy, decyzje w sprawie przyszłości Rude i tak będzie podejmował samodzielnie Królewski kierując się własnym zdaniem i swoją docelową wizją klubu, w której najważniejsze są algorytmy i sztuczna inteligencja, a której to wizji ja nie podzielam. Więc choćbyście na rzęsach chodzili i obrażali wszystkich dookoła tak jak Jaroo, który już dawno powinien dostać za to bana, nic na nim nie wymusicie, ani nic mu nie wmówicie.

On zapewne będzie brał pod uwagę Puchar Polski, który bez względu na to ile jeszcze z siebie hejterzy wyplują jadu był największym sukcesem Wisły od 12 lat, którego żadna inna nie hiszpańska Wisła po odejściu Cupiała nie była w stanie zrobić - i ten 13 milionowy niespodziewany zysk do budżetu, który przyniósł. Tym sukcesem Hiszpanie mu się poniekąd spłacili.

Nie będzie oceny sezonu tylko przez pryzmat ligi, z robieniem z Hiszpanów głównych winowajców wszelkich problemów jak wielu chciałoby.

Tyle w temacie. Piłka jest po stronie Królewskiego, dalsza dyskusja jest po prostu zbędna. Obojętnie, kto będzie trenerem będzie musiał realizować jego wizję klubu i gry.

klubus 31.05.2024 12:01

Mam podobne zdanie co Jaroo1.
Królewski dużo mówi mało robi. Jak ostatnio poprawił sprawę dot. cateringu? Tyle się o tym mówiło. Tak na początku sezonu wspominał o powrocie do historycznego herbu plus odświeżenie. I co? Cisza. Ciągłe gadki o rozwoju, projekcie itd. a tu trzeba po prostu wziąć polskiego doświadczonego trenera, który już robił awans, plus kilku zawodników na realia 1-ligowe. Przy naszym budżecie myśmy powinni spokojnie awansować. A teraz co? Zostanie Rude i znowu jakieś dziwolągi z zagranicy tym razem poparte AI. Szkoda słów panowie..

Witalis 31.05.2024 12:16

Komuś sufit się zwalił na głowę, jeśli pisze, że forumowicze dążą do "przestawienia wajchy".

Forumowicze wyrażają swoją krytykę, do czego mają prawo i w czym mają rację, ale co jest kontrowane przez jakiegoś typa, który tu wpadł nagle wypisywać androny na pół strony i drugiego, który wyładowuje tu frustracje i poniża dyskutantów.

FraMat 31.05.2024 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1625757)
Mimo nieustannego plucia się hejtera Jaroo i paru innych osób dążących do przedstawienia wajchy, decyzje w sprawie przyszłości Rude i tak będzie podejmował samodzielnie Królewski kierując się własnym zdaniem i swoją docelową wizją klubu, w której najważniejsze są algorytmy i sztuczna inteligencja, a której to wizji ja nie podzielam. Więc choćbyście na rzęsach chodzili i obrażali wszystkich dookoła tak jak Jaroo, który już dawno powinien dostać za to bana, nic na nim nie wymusicie, ani nic mu nie wmówicie.
.

Oczywiście.
Tak, jak przestrogami i cytatami z prasy i mediów rumuńskich nie wymusiliśmy na "podejmującym samodzielnie decyzje" Królewskim rezygnacji z zatrudnienia ewidentnego szrotu, jakim dla każdego trzeźwo myślącego kibica był Omrani.

Niestety, Królewski mógłby skorzystać czasami z podpowiedzi czynionych w dobrej wierze, ale jak do tej pory rzadko wykazuje taką chęć.
Szkoda, że go w tym popierałeś.

KOALIK 31.05.2024 12:35

Sprawa z Omranim powinna być dyskwalifikująca dla Markusika.

Wracając do oceny Albercika.

Jop po zrywie zostawił Wisłę w dość dobrej sytuacji, z niewielką stratą do lidera.

Awans bezpośredni był na wyciągnięcie ręki.

Tylko co się wydarzyło?

Runda wiosenna okazała się katastrofą.

Gigantyczna strata punktowa do Lechii i GKS-u, a ogólnie spadek na dziesiąte miejsce w tabeli pod batutą trenera z Hiszpanii, dyrektora z Hiszpanii i niezliczonej liczby Hiszpanów na boisku.

Przez miesiące Sobolewski był osądzany od wszystkiego najgorszego.

To pojawił się wymarzony trener z Hiszpanii, który wg Markusika miał być gwarantem sukcesu.

Finał?

Brak awansu nawet do baraży.

To jest największa kompromitacja w historii Wisły.

Ale ogólnie te 5,5 roku to jedna wielka żenada.

Coraz większy dramat sportowy - spadek i trzeci sezon z rzędu w pierwszej lidze.

Winnych?

Brak.

Na początku odnowienia były duże plany, dzisiaj jest najgorsza sytuacja w historii.

Jarek cały czas opowiada jakieś bzdury o technologiach, zamiast skupić się na ocenie sportowej tych 5,5 roku.

Ta ocena jest bardzo, bardzo negatywna.

Zaskroniec traktuje Wisłę jako zabawkę, eksperyment, a przypominam, że Wisła to nie klub na środek tabeli pierwszej ligi, tylko na walkę o najwyższe cele w Polsce.

Za czas od ponownego zatrudnienia Kikuśka, kiedy to ponoć Jarek sam podejmuje decyzje, czyli w konsekwencji za dwie katastrofy pierwszoligowe powinno być jedno hasło:

,,, Królewski won z Wisły".

DeadOrAlive 31.05.2024 14:53

A taki był piękny, modelowy.

Adios.

KOALIK 31.05.2024 14:53

Wypierdalaj za dziesiąte miejsce w tabeli i za najgorsze miejsce w historii Wisły.

nero 31.05.2024 14:58

Albert Rudé nie będzie dłużej prowadził Wisły Kraków. Klub oraz szkoleniowiec podjęli decyzję o zakończeniu projektu. Dziękujemy i życzymy powodzenia, trenerze!

emjot 31.05.2024 14:59

a kto umarł ten nie żyje

to teraz Moskal Motyka czy Targosz :P

Stelio 31.05.2024 14:59

Nie wiem czy się cieszyć, bo ten pseudotrener odchodzi, czy smucić bo okoliczności tego odejścia są najprawdopodobniej takie, że mimo błagań Królewicza o pozostanie, nie chciał mieć już z tym środowiskiem nic wspólnego XD

As 31.05.2024 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1625793)
a kto umarł ten nie żyje

to teraz Moskal Motyka czy Targosz :P

Ja bym brał Moskala. Swój wybór i argumentuje tym, że potrzebujemy trenera, który zna ligę i robił już awanse.
Moskal zna ligę i robił awanse. Żaden trener oczywiście gwarancji sukcesu nie da ale trudno sobie wyobrazić nazwisko obarczone mniejszym ryzykiem.

Karherop 31.05.2024 15:06

Pora na zmianę nazwy tematu. Dzięki Panie Rude, powodzenia w w dalszej karierze.

Pora na Misiure, Szulczka, Jopa czy Moskala?

Chciałbym opcje nr 1 lub 4, ale chyba Szulczek jest najbardziej w typie JK.

emjot 31.05.2024 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1625800)
Pora na zmianę nazwy tematu. Dzięki Panie Rude, powodzenia w w dalszej karierze.

Pora na Misiure, Szulczka, Jopa czy Moskala?

Chciałbym opcje nr 1 lub 4, ale chyba Szulczek jest najbardziej w typie JK.

Misiura dogadany z Płockiem
wypada
Szulczyk do ŁKS
tak że .... pewnie Jop wątpię by Moskal chciał się pchać w to bagno króleskie

FraMat 31.05.2024 15:11

Oj szkoda, szkoda.... z Rude przynajmniej wiadomo było w każdym meczu, że strzelimy mało, stracimy dużo.
A teraz taka niepewność.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl