Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Błaszczykowski, Jażdżyński, Królewski - właściciele Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10278)

krysztal 11.05.2022 16:42

Polski ład ale przede wszystkim powrót Tuska do polskiej polityki

beckenbauer 11.05.2022 16:46

Wiadomo, że Putin, przecież on za wszystko odpowiada.

doktor granat 11.05.2022 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1583246)
No ale co z tej kasy skoro:

1. Inflacja, wzrost cen jest ogromny na przestrzeni 1-3 lat więc i wydatki większe
2. Dług, niech powiedzą ile długu splacili, bo moze np tam idzie spora część nadwyżki?
3. Chwalenie sie że jest 2 czy 4 razy więcej kasy od sponsorów. To jest statystyka, ile realnie to jest pieniędzy bo może porównują to do roku gdzie byly problemy ze sponsorami przez Sarapaty i wtedy te wpływy byly male więc nie trudno je podwoic. A poza tym jest różnica miec od sponsorów dzis 100 zl a jutro 1000, czyli az 10 razy więcej ale da to 900 zl, a dzis 1 mln a jutro 2 mln, czyli raptem 2 razy wiecej ale az milion zł.
4. To samo może dotyczyć przychodu z dnia meczowego. Zalezy do jakiego okresu oni to porównują.
5. Z tegotego co pamiętam za czasow WSH toto jeszcze mielismy na tyle mocna ekipe ze umielismy sprzedać piłkarzy za jakąś kase. Zawsze tanio sprzedawalismy ale nawet niech wpadnie te 1-2 mln euro lacznie to jest 5-10 mln zlotych. Takze automatycznie te wszystkie bajeczne zyski obecnie, wtedy były mniejsze ale niwelowane przez inne wplywy.

Odnoszę wrażenie, że nasz klub to jest mocny marketingowo. Ładnie potrafią wszystko przedstawić, dobrze sie odnajdują w socjal mediach, każdy ma swojaw role, jeden sobie moze pozowlic na obrazenie np Obidzinskiego, drugi na wojownie na tweeterze itp i nikt za takie wyskoki odpowiedzialności nie ponosi bo przecież to wspólna firma i kazdy jest wolny. I tak samo sie rozmywa odpowiedzialność za działania organizacyjne i wyniki sportowe. Nigdy nie ma winnego wśród trio ale za to trio zawsze chwali sie sukcesami i dobrze pompuje te swoje zasługi...

Naprawdę nie ma tu nikogo, kto ma pojęcie o księgowości i wytłumaczyłbym reszcie co znaczą liczby w odpowiednich wierszach sprawozdania za 2021?

czaro 12.05.2022 14:42

Wbiłem sobie Wisła Kraków w KRS, bo przypomniałem sobie, że u nas zimą były zmiany w akcjonariacie, które przeszły bez echa. Co jakiś czas sobie sprawdzam.

Jest p. Róg z Orlenu, członek Zarządu, którego przyjęliśmy w zamian za sponsoring Orlenu na koszulkach, ale o tym pisaliście.

W podmiotach powiązanych wyskoczył mi już tylko jeden Pan z dawnego Rakowa, w Fundacji Wisły Kraków. Ostatnim razem, jak sprawdzałem, było chyba więcej tych ludzi.

Okazuje się, że od trzech lat TS ma spółkę Wisła Sport Development, której prezesem jest Arek Głowacki. Ktoś wie, jaka w praktyce jest rola tej spółki? Działalność prowadzona jest zresztą przez spółkę komandytową, w której uczestniczą pp. Ziętara, Łanoszka, Maraszewski (z Dematec, sponsora drużyny piłkarskiej), Szydłowski (z Dasta Invest, sponsora drużyny piłkarskiej)

Przy okazji: co to jest i czym się zajmuje spółka Wisła Kraków s. z o.o.? Niejaki Józef Neć ma w niej 100% udziałów, w zarządzie są Robert Neć i Konrad Neć, w radzie Seweryn Brodowski, Marian Neć i Józef Neć.

PS Nasz dawny znajomy Nortbert Bernatzky, który naprawdę nazywał się Norbert Bernacki, zmienił nazwisko na Buchmann. Pięknie brzmi. Ciekawe, z jakiego kraju ze wschodu był Jorg Loser.

MaLk 12.05.2022 15:05

Wisła Kraków Sp. z o.o. nie ma (oprócz nazwy) nic wspólnego ze sportem ani żadnym z podmiotów TS/SA.

O reszcie już się tutaj produkowałem kiedyś. Najprościej, wbrew pozorom, po prostu przeczytać dokładnie sprawozdania.

czaro 12.05.2022 15:24

Ok, ok. To poszukam w temacie albo rzeczywiście zerknę :)

MaLk 12.05.2022 17:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1583326)
PS Nasz dawny znajomy Nortbert Bernatzky, który naprawdę nazywał się Norbert Bernacki, zmienił nazwisko na Buchmann. Pięknie brzmi. Ciekawe, z jakiego kraju ze wschodu był Jorg Loser.

A jego nowa firma ma siedzibę dwa kroki od (byłej) kancelarii Marzeny. Zbieg okoliczności pewnie ;)

Ech, stare czasy...

Arkadiusz.Czerepach 12.05.2022 19:22

ciekawe kiedy jakiś jadczak-bis odsłoni nam kulisy tej calej sprawy krzesełkowej , którą w internetach uwiarygadniał Miga , a w Canal + Baszczyński

KOALIK 12.05.2022 22:24

https://lovekrakow.pl/aktualnosci/wi...tow_46030.html

kowalkowskij 13.05.2022 06:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1583326)
Okazuje się, że od trzech lat TS ma spółkę Wisła Sport Development, której prezesem jest Arek Głowacki. Ktoś wie, jaka w praktyce jest rola tej spółki? Działalność prowadzona jest zresztą przez spółkę komandytową, w której uczestniczą pp. Ziętara, Łanoszka, Maraszewski (z Dematec, sponsora drużyny piłkarskiej), Szydłowski (z Dasta Invest, sponsora drużyny piłkarskiej)

A to nie jest ta spółka do funduszu transferowego?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1583339)
ciekawe kiedy jakiś jadczak-bis odsłoni nam kulisy tej calej sprawy krzesełkowej , którą w internetach uwiarygadniał Miga , a w Canal + Baszczyński

O co w tym chodziło?

crux.a 13.05.2022 07:20

Mial nas przejmować Stechert, "potentat" w branży krzesełek. Miała nastać epoka wiecznej szczęśliwości. Wymienionym - i kilku niewymienionym - publicznie przytrafił się wtedy przedwczesny wytrysk.

kowalkowskij 13.05.2022 08:26

Racja, zapomniałem już o tym.

krysztal 13.05.2022 08:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1583339)

Baszczyński to chyba uwiarygadniał Vanę Lee

Arkadiusz.Czerepach 13.05.2022 17:09

już mi sie miesza to wszystko...

ciastek88 13.05.2022 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1583361)
Baszczyński to chyba uwiarygadniał Vanę Lee

Miga szwabow, Baszczyński kambodżańskiego księcia a Citko rowerzystę :D

brylant17 14.05.2022 19:57

Pakować mandżur i wy..lać

silver03 15.05.2022 18:21

Gratuluje rozjebania klubu, szczególnie Panom Błaszczykowskim.

KOALIK 15.05.2022 18:25

W dniu nominacji wujka Jurka pisałem:

Cytat:

Pisałem już o tym od miesięcy. Niektórzy zaprzeczali, niektórzy atakowali i kto miał rację?

To miał być docelowy szkoleniowiec w obecnym układzie rodzinnym.

Dla mnie dzisiejsza decyzja jest równoznaczna ze zmianą nazwy klubu na Błaszczykowscy&Family Kraków.

Wisły już nie ma.

Dzisiejszą decyzję można porównać do zmiany Amiki na Lecha.

Jest to jawny sabotaż. Jeden właścicielem, drugi prezesem, wujek trenerem.

Skończmy już bajki o ratowaniu.

To smutny dzień, ale kolejny w ostatnich latach.

Skoro ludzie z wyrokami wam nie przeszkadzali, to skompromitowany wujek też jest ok.

Po trzech latach burdelu transferowego, po przyjściu niezliczonego szrotu, serii kompromitujących porażek : 0:7 z Legią, 0:5 z Lechem, 0:5 że Śląskiem, dwóch hańbach w PP, ciągłej walce o utrzymanie w naszej przaśnej lidze.

Wisły już nie ma. Jest jeden wielki wstyd...

Tylko czy Nieomylny zareaguje przy kolejnej serii porażek? Prędzej zgasi klub niż wywali wujka.

Zrobiliście z Wisły pośmiewisko.

Kto miał rację? Ja. Zatrudnienie wujka Jurka do spółki z prezesem Dawidem to największa kompromitacja w historii klubu.

Brawo Wy!

Klakierzy Dawidka, będziecie dalej pouczać?

czaro 15.05.2022 18:25

Gdybyśmy naprawdę mieli skromny budżet, albo z czystym sumieniem ściągnęli tu najlepszych ludzi, albo skupili się na drużynie i grze w piłkę, albo gdybyśmy chociaż nie awanturowali się ze środowiskiem i byłymi pracownikami, łatwiej byłoby mi to przełknąć i zrozumieć.

Nieprawdopodobna porażka. Zupełnie niepotrzebny spadek w złym stylu sportowym i wizerunkowym.

JacekFan 15.05.2022 18:26

Chu
Huj dupa i kamieni kupa nie wyjdziemy szybko z I ligi

KOALIK 15.05.2022 18:28

Powinna być jedna decyzja - won z Wisły. Wszyscy.

Błaszczykowscy i ich wujek to jedni z najbardziej skompromitowanych postaci w całej historii klubu.

Spaść z takiej ligi to coś niesamowitego.

Święty Jakub powinien być dożywotni zakaz wstępu na Wisłę.

czaro 15.05.2022 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1583627)
Powinna być jedna decyzja - won z Wisły. Wszyscy.

Weź leki i dwa oddechy i wytłumacz, kto ma taką decyzję podjąć i ją wyegzekwować oraz kto ma zastąpić wszystkich.

Szneka 15.05.2022 18:30

Nie wyjdziemy. Teraz dwa miesiące szukania winnych , następnie gorączkowe budowanie składu a na dzień dobry wyjazd do jakiegoś Opola u siebie z Sosnowcem i wyjazd do Skry Częstochowa .1 remis 2 porażki i budzimy się w 1 szo ligowej rzeczywistości.

Merkury 15.05.2022 18:30

Panowie muszą sprzedać klub przez 3 lata nie wyciągnięto żadnych wniosków a w strukturach pracują dyletancji od prezesa po trenerów.

czaro 15.05.2022 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1583634)
Panowie muszą sprzedać klub przez 3 lata nie wyciągnięto żadnych wniosków a w strukturach pracują dyletancji od prezesa po trenerów.

A są chętni?

Merkury 15.05.2022 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1583635)
A są chętni?

A chcesz oglądać dalsze spadki przecież oni niczego już nie wymyślą.

wolfy 15.05.2022 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1583642)

Znowu będzie że jestem zły, ale jesteś kompletnym idiotą. Zadał Ci proste, retoryczne pytanie. Nie, nikt nie chce Wisły Kraków, Cupiał i Sharksi zostawili zadłużonego trupa.

Tak że Twoje wysrywy w stylu "trio out" są stratą czasu.

czaro 15.05.2022 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1583642)

Ale to jest niewłaściwie postawione pytanie. Ja też wolałbym ogarniętego właściciela/i, ale nic nie wskazuje, żeby był na na horyzoncie ktokolwiek lepszy od trio, kto chciałby Wisłę przejąć.

Po powiązaniu SA z TS?
Przy całej otoczce pozasportowej?
Przy finansach?
Przy prawdopodobnych trupach w szafach?

Arronax 15.05.2022 18:40

Będzie albo nauka na błędach.

Albo trwanie w błędzie.

aNouc 15.05.2022 18:42

Edit edit..

Vashut 15.05.2022 18:42

damy rade bo jestesmy wielkim klubem i za rok feta na rynku z okazji awansu, tez mnie wqw bierze ale po meczu z Jaga sie wlasciwie pogodzilem

Vashut 15.05.2022 18:43

schalke spadlo jak my i awansowalo zaraz

R33 15.05.2022 18:47

Ruch spadł i nie było za ciekawie.

czaro 15.05.2022 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vashut (Post 1583657)
schalke spadlo jak my i awansowalo zaraz

Widzew też spadł.

MaLk 15.05.2022 18:56

Interesuje mnie jedynie to, czy zostaniemy zakładnikami charakteru Kuby na zawsze czy tylko na jakiś czas.

AS82 15.05.2022 18:59

Ja tam nie jestem blisko wnetrza klubu, ale stety lub niestety jestesmy skazani na ten zarzad i na tych ludzi , bo po prostu lepszych nie ma i nie bedzie. Jedyne czegooczekuje to wyjebanie tego pseudo trenera ,ale pewnie tego tez nie bedzie...

Kac 15.05.2022 19:01

za to do czego Ci ludzie doprowadzili, wypie.rdalac

juz mozna z nimi jechac

markowywislak 15.05.2022 19:04

Won . Tylko kto to przejmie teraz ?

Watts 15.05.2022 19:06

graty dla Tomasza Jażdżyńskiego - Wisła bezapelacyjnie będzie najstarszym klubem w I lidze
graty dla Jarosława Królewskiego - gdy prawdziwy Elon Musk kupił twittera, polski Elon s.......ił 116-letni klub z ekstraklasy
no i oczywiście dla tego, przy którym reszta akcjonariuszy to dworzanie

maxx304 15.05.2022 19:09

Ale chociaż starzy forumowicze się odezwali... zawsze jakiś pozytyw.
Ciężko cokolwiek napisać.
Nie wierzyłem w spadek, cieszyłem się z obu goli dzisiaj.
Ale to, co się stało później, to jakiś kosmos.
Czy Karol Angielski jest takim niesamowitym napastnikiem?
Czy może Wisła nie ma obrony?
Przecież dzisiaj - niby najlepszy - Frydrych, nie dawał rady.
A gdzie reszta? Wygląda na to, że mamy 3-4 piłkarzy, którzy faktycznie potrafią coś zagrać.
Będzie ciężko wrócić.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl