![]() |
Polski ład ale przede wszystkim powrót Tuska do polskiej polityki
|
Wiadomo, że Putin, przecież on za wszystko odpowiada.
|
Cytat:
|
Wbiłem sobie Wisła Kraków w KRS, bo przypomniałem sobie, że u nas zimą były zmiany w akcjonariacie, które przeszły bez echa. Co jakiś czas sobie sprawdzam.
Jest p. Róg z Orlenu, członek Zarządu, którego przyjęliśmy w zamian za sponsoring Orlenu na koszulkach, ale o tym pisaliście. W podmiotach powiązanych wyskoczył mi już tylko jeden Pan z dawnego Rakowa, w Fundacji Wisły Kraków. Ostatnim razem, jak sprawdzałem, było chyba więcej tych ludzi. Okazuje się, że od trzech lat TS ma spółkę Wisła Sport Development, której prezesem jest Arek Głowacki. Ktoś wie, jaka w praktyce jest rola tej spółki? Działalność prowadzona jest zresztą przez spółkę komandytową, w której uczestniczą pp. Ziętara, Łanoszka, Maraszewski (z Dematec, sponsora drużyny piłkarskiej), Szydłowski (z Dasta Invest, sponsora drużyny piłkarskiej) Przy okazji: co to jest i czym się zajmuje spółka Wisła Kraków s. z o.o.? Niejaki Józef Neć ma w niej 100% udziałów, w zarządzie są Robert Neć i Konrad Neć, w radzie Seweryn Brodowski, Marian Neć i Józef Neć. PS Nasz dawny znajomy Nortbert Bernatzky, który naprawdę nazywał się Norbert Bernacki, zmienił nazwisko na Buchmann. Pięknie brzmi. Ciekawe, z jakiego kraju ze wschodu był Jorg Loser. |
Wisła Kraków Sp. z o.o. nie ma (oprócz nazwy) nic wspólnego ze sportem ani żadnym z podmiotów TS/SA.
O reszcie już się tutaj produkowałem kiedyś. Najprościej, wbrew pozorom, po prostu przeczytać dokładnie sprawozdania. |
Ok, ok. To poszukam w temacie albo rzeczywiście zerknę :)
|
Cytat:
Ech, stare czasy... |
ciekawe kiedy jakiś jadczak-bis odsłoni nam kulisy tej calej sprawy krzesełkowej , którą w internetach uwiarygadniał Miga , a w Canal + Baszczyński
|
|
Cytat:
Cytat:
|
Mial nas przejmować Stechert, "potentat" w branży krzesełek. Miała nastać epoka wiecznej szczęśliwości. Wymienionym - i kilku niewymienionym - publicznie przytrafił się wtedy przedwczesny wytrysk.
|
Racja, zapomniałem już o tym.
|
Cytat:
|
już mi sie miesza to wszystko...
|
Cytat:
Miga szwabow, Baszczyński kambodżańskiego księcia a Citko rowerzystę :D |
Pakować mandżur i wy..lać
|
Gratuluje rozjebania klubu, szczególnie Panom Błaszczykowskim.
|
W dniu nominacji wujka Jurka pisałem:
Cytat:
Kto miał rację? Ja. Zatrudnienie wujka Jurka do spółki z prezesem Dawidem to największa kompromitacja w historii klubu. Brawo Wy! Klakierzy Dawidka, będziecie dalej pouczać? |
Gdybyśmy naprawdę mieli skromny budżet, albo z czystym sumieniem ściągnęli tu najlepszych ludzi, albo skupili się na drużynie i grze w piłkę, albo gdybyśmy chociaż nie awanturowali się ze środowiskiem i byłymi pracownikami, łatwiej byłoby mi to przełknąć i zrozumieć.
Nieprawdopodobna porażka. Zupełnie niepotrzebny spadek w złym stylu sportowym i wizerunkowym. |
Chu
Huj dupa i kamieni kupa nie wyjdziemy szybko z I ligi |
Powinna być jedna decyzja - won z Wisły. Wszyscy.
Błaszczykowscy i ich wujek to jedni z najbardziej skompromitowanych postaci w całej historii klubu. Spaść z takiej ligi to coś niesamowitego. Święty Jakub powinien być dożywotni zakaz wstępu na Wisłę. |
Cytat:
|
Nie wyjdziemy. Teraz dwa miesiące szukania winnych , następnie gorączkowe budowanie składu a na dzień dobry wyjazd do jakiegoś Opola u siebie z Sosnowcem i wyjazd do Skry Częstochowa .1 remis 2 porażki i budzimy się w 1 szo ligowej rzeczywistości.
|
Panowie muszą sprzedać klub przez 3 lata nie wyciągnięto żadnych wniosków a w strukturach pracują dyletancji od prezesa po trenerów.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak że Twoje wysrywy w stylu "trio out" są stratą czasu. |
Cytat:
Po powiązaniu SA z TS? Przy całej otoczce pozasportowej? Przy finansach? Przy prawdopodobnych trupach w szafach? |
Będzie albo nauka na błędach.
Albo trwanie w błędzie. |
Edit edit..
|
damy rade bo jestesmy wielkim klubem i za rok feta na rynku z okazji awansu, tez mnie wqw bierze ale po meczu z Jaga sie wlasciwie pogodzilem
|
schalke spadlo jak my i awansowalo zaraz
|
Ruch spadł i nie było za ciekawie.
|
Cytat:
|
Interesuje mnie jedynie to, czy zostaniemy zakładnikami charakteru Kuby na zawsze czy tylko na jakiś czas.
|
Ja tam nie jestem blisko wnetrza klubu, ale stety lub niestety jestesmy skazani na ten zarzad i na tych ludzi , bo po prostu lepszych nie ma i nie bedzie. Jedyne czegooczekuje to wyjebanie tego pseudo trenera ,ale pewnie tego tez nie bedzie...
|
za to do czego Ci ludzie doprowadzili, wypie.rdalac
juz mozna z nimi jechac |
Won . Tylko kto to przejmie teraz ?
|
graty dla Tomasza Jażdżyńskiego - Wisła bezapelacyjnie będzie najstarszym klubem w I lidze
graty dla Jarosława Królewskiego - gdy prawdziwy Elon Musk kupił twittera, polski Elon s.......ił 116-letni klub z ekstraklasy no i oczywiście dla tego, przy którym reszta akcjonariuszy to dworzanie |
Ale chociaż starzy forumowicze się odezwali... zawsze jakiś pozytyw.
Ciężko cokolwiek napisać. Nie wierzyłem w spadek, cieszyłem się z obu goli dzisiaj. Ale to, co się stało później, to jakiś kosmos. Czy Karol Angielski jest takim niesamowitym napastnikiem? Czy może Wisła nie ma obrony? Przecież dzisiaj - niby najlepszy - Frydrych, nie dawał rady. A gdzie reszta? Wygląda na to, że mamy 3-4 piłkarzy, którzy faktycznie potrafią coś zagrać. Będzie ciężko wrócić. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl