Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

pirat.z.karaibow 26.08.2009 16:44

Oczywiście za chwilę odezwie się Cracovia- że Widzew nielegalnie, że ciągną laski pod zielonym stolikiem. Ale co najlepsze- to na pewno wina GTS'u! O zgrozo.

:lol:

unpredictable_wislaczka 26.08.2009 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 784862)
Ale co najlepsze- to na pewno wina GTS'u! O zgrozo.

:lol:

Nauralnie ! Inna opcja nie wchodzi w grę :P

To może by tak zamiast wstrzymania ligi, to ją zakończyć, rozdać medale i zacząć nową. Wszyscy byliby zadowoleni :lol:

ed: Źle to ujęłam kreseq :D Widzew wygra każdą sprawę bez problemu, to wiadomo. Chodziło mi,że oni w PZPN-ie zazwyczaj mają jakiś genialny pomysł,żeby było po ich myśli. Zrobił się burdel, jakiej decyzji nie podejmą, to zawsze ktoś będzie niezadowolony

kreseq 26.08.2009 17:08

PZPN nie moze po prostu powiedziec " Nie da rady " Oni maja przej**** teraz bo :

1) Widzew gra w ekstraklasie - Burdel, ogolne zniesmaczenie, problemy z terminarzem, moze nawet sprawy sadowe Korony i innych "firm" ktore dzieki temu dostana zielone swiatlo o czym doskonale wie PZPN i czego sie panicznie boi.

2) Widzew nie gra w lidze - Oddanie sprawy do sadu w ktorym Widzew wygra bez problemow. Zdajesz sobie sprawe Wislaczko jakie odszkodowanie w razie odmowy gry w ekstraklasie dostac moze Widzew? Komisja PZPN to jedna bajka, komisja ktora oddalila wyrok PZPN to druga bajka,

Sprawa jest patowa i to bez zartow.

PS: Wislaczko, ich genialne pomysly kiedys doprowadza do tego , ze do wladz PZPN trzeba bedzie sprowadzac ludzi z Japonii, tak jak to jest teraz z arbitrami. Przeginaja pale i teraz zakopali sie na amen. Bedzie zle i to widac.

ZNAMEK 26.08.2009 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 784819)
obawiam sie że jeśli Widzew zostanie dołączony do ekstraklasy to zmniejszy sie suma pieniądzy od canal plus dla pozostałych drużyn w tym i dla Wisły.Bo najpierw kwota pieniędzy od stacji telewizyjnej była dzielona na 16 zespołów a teraz na 17 ?

Myślę, że pieniądze dla Widzewa to problem PZPNu a nie 16 klubów z ekstraklasy.

elomike 26.08.2009 17:16

Nie, wprowadzanie drużyny do Ekstraklasy po pięciu kolejkach? ŻENADA.

0 22 26.08.2009 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 784746)
bo wasi prezesi i trener w przeciwieństwie do was nie sa kibicami sukcesu.

Właściciel jest kibicem Wisły. :)

Cytat:

2) Widzew nie gra w lidze - Oddanie sprawy do sadu w ktorym Widzew wygra bez problemow.
Widze znawca. Myslisz, ze na sadzie wieksze wrazenie zrobi wyrok trybunału PKOL czy moze wytyczna Sądu Najwyższego?

kreseq 26.08.2009 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 784906)
Właściciel jest kibicem Wisły. :)

Widze znawca. Myslisz, ze na sadzie wieksze wrazenie zrobi wyrok trybunału PKOL czy moze wytyczna Sądu Najwyższego?

Wrazenia a dowody to woda i ognien. Powiedz mi znawco czy wiesz o co chodzi? Nie wiesz chyba :) Sprawdz za co Widzew chcieli posadzic, i na UZASADNIENIE zniesienia tej kary. Nadal widzisz znawce kolego po szalu?

0 22 26.08.2009 18:47

Oddaje Ci głos, prosze oświeć mnie za co chcieli posadzić Widzew jak nie za korupcję i czemu PKOL oddał do ponownego rozpatrzenia (a nie zniósł znawco) tą sprawę.. I jak do tego wszystkiego ma się orzeczenie SN zawierające wytyczną dla Trybunału, ze korupcja w sporcie nie ulega przedawnieniu tak jakby chciał Widzew.

grogoriogreg 26.08.2009 19:42

Ja nie wyobrażam sobie ligi 17 osobowej, cały terminarz musiałby być zmieniany, ja daję 1 % na grę Widzewa w Ekstraklasie, przecież teraz nie zrzucą Korony lub Craxy

Ala1955 26.08.2009 19:42

Jesli tak popatrzeć z boku na 3 ostatnie posty to dwóch legionistów "kłóci się" ze sobą na forum Wisły Kraków o sprawę Widzewa Łódź :-P. Dość specyficzna sytauacja, rzekłabym :)

For_FuN_ 26.08.2009 20:53

http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html - jak widac kazda druzyna w Polsca(niezaleznie od klasy rozgrywkowej) ogrywa Zaglebie :D.

P. S - Ciekawe jaki byl kurs? Pewnie niektorzy Miedziowi chcieli dorobic do pensji :).

kicu 26.08.2009 21:01

W Lubinie piłkarze grają przeciwko Lesiakowi moim zdaniem. Nie chce mi się wierzyć, żeby wcale nie taka najgorsza drużyna przegrywała 5 pierwszych meczów w sezonie.

wolfy 26.08.2009 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Onet
"W kolejnej rundzie chciałbym trafić na kogoś z trójki - Lech Poznań, Wisła Kraków, Legia Warszawa" - rozmarzył się trener Piasta (Kobylin).

Mam nadzieję, że nie trafią na nas...

Vinci 26.08.2009 21:34

Gdzie to jest w ogóle?

As 26.08.2009 21:35

Przestancie histeryzowac, Widzew nigdzie sie nie wybiera. Wyrok trybunalu w praktyce oznacza ze PZPN jeszcze raz musi rozpatrzyc sprawe i wlasciwie znowu moze wydac taki sam wyrok. Czyli nic sie nie zmieni, Widzew po raz kolejny sie odwola i znowu zacznie sie caly mechanizm.

Kocur 26.08.2009 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 784997)
Gdzie to jest w ogóle?

Cytat:

Kobylin to miasto w woj. wielkopolskim, w powiecie krotoszyńskim, siedziba gminy miejsko-wiejskiej Kobylin. Według danych z 31 grudnia 2004, miasto miało 3018 mieszkańców.
gdzieś koło poznańskich słowików chyba :)

maaarcin 26.08.2009 21:42

90 km na północ od Wrocławia

krzywy 26.08.2009 21:49

Stadion Lecha do użytku dopiero od listopada
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wla...430,1,833.html
No to zagramy z Amicą we............ Wronkach :)

Marszałek 26.08.2009 21:52

Coś musi być na rzeczy w Lubinie, bo to jest nie do pomyslenia co wyprawiają. Niemniej jak grają przeciwko trenerowi to prezes powinien wywalić zawodników,do rezerw i cześć a grać juniorami nawet. Niepodoba ci się trener to idź sobie tam gdzie ci się podoba.Juniorzy przynajmniej by walczyli a przecież MP zdobyli więc maja,teoretycznie kim grać.

Wojtas 26.08.2009 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 785018)
Coś musi być na rzeczy w Lubinie, bo to jest nie do pomyslenia co wyprawiają. Niemniej jak grają przeciwko trenerowi to prezes powinien wywalić zawodników,do rezerw i cześć a grać juniorami nawet. Niepodoba ci się trener to idź sobie tam gdzie ci się podoba.Juniorzy przynajmniej by walczyli a przecież MP zdobyli więc maja,teoretycznie kim grać.

Powinna byc od poczatku ustalona zasada,przez prezeza najlepiej odgórnie wyczytana..

Predzej ty wylecisz z klubu niz trener...tez cos mi sie wydaje ze ich wyniki mogly by byc inne.

Slayer666 26.08.2009 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 785028)
Predzej ty wylecisz z klubu niz trener...tez cos mi sie wydaje ze ich wyniki mogly by byc inne.

Była dość niedawno taka taktyka stosowana w pewnym krakowskim klubie. Nie sprawdziło się za bardzo (no dobra, raz nas nawet wyprzedzil, ale wiadomo, jak to wtedy było. :D)

funkykoval 27.08.2009 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 784998)
Przestancie histeryzowac, Widzew nigdzie sie nie wybiera. Wyrok trybunalu w praktyce oznacza ze PZPN jeszcze raz musi rozpatrzyc sprawe i wlasciwie znowu moze wydac taki sam wyrok. Czyli nic sie nie zmieni, Widzew po raz kolejny sie odwola i znowu zacznie sie caly mechanizm.

Dokładnie tak będzie - cała zadyma zacznie się od początku - Widzew próbuje wymusić cokolwiek, ale może się to dla niego skończyć tym, że WD znowu orzeknie o degradacji, Widzew się odwoła, Trybunał Arbitrażowy znowu "zajmie się sprawą" i jak orzeknie inaczej, to PZPN zaskarży wyrok do Sądu Najwyższego i tak wkoło Macieju.....

ladek1989 27.08.2009 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 784994)
Mam nadzieję, że nie trafią na nas...

Kurczę, mamy bać się 4 ligowego klubu?! no to chyba lekka przesada chyba. mimo, że wygrali z miedziakami, którzy grają anytyfutbol i dostają w każdym meczu, to Wisła taką drużynę powinna młodą ekstraklasą rozjeżdżać po 3:0. wszystkie drużyny w PP są do ogrania i nie ma mowy o jakims koncercie życzeń na kogo Wisła trafi, bo mistrzostwo zobowiązuje!

eye63 27.08.2009 10:44

Ale powiedzcie mi - bo będzie tak jak mówi As - PZPN rozpatrzy jeszcze raz sprawę Widzewa, a rozpatrywać będzie ją długo - to pewne, z rezultatem znanym nam wszystkim. Tyle, że Widzew znowu się odwoła itd. - chodzi mi o to, czy jest w tej drodze (teoretycznie przynajmniej) przewidziany ostatni przystanek? Może w końcu dojść do tego, że Sąd nakaże PZPN-owi całkowite odwołanie zarzutów wobec Widzewa?

tragez88 27.08.2009 11:33

Nie jestem pewien czy artykul da Ci oczekiwana odpowiedź ale napewno daje jakąś tam jasność co do sytuacji:
http://sport.interia.pl/raport/korup...-szans,1358359

AYALA 27.08.2009 12:33

Widzew przywrócą i zdegradują ? Komedii pt. tytułem "pzpn" ciąg dalszy.Sprytnie sobie to leśne dziadki wykombinowały.Polak potrafi :):D

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html

Pan Jotka 27.08.2009 12:41

Koniec sagi Rogera. Legioniści pewnie odetchnęli z ulgą :P Podpisano kontrakt na 4ery lata z AEK Ateny.

eMTe 27.08.2009 13:04

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

No, no wzmocnienie godne walki o mistrza <rotfl>

martin_6 27.08.2009 13:14

Nie przesadzaj. Solidny ligowiec, w sam raz jak na ich ambicje.

yogul 27.08.2009 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eMTe (Post 785204)
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

No, no wzmocnienie godne walki o mistrza <rotfl>

Nawet w Wiśle by nie przeszkadzał, Skorża go niedawno jeszcze chciał.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl