![]() |
O ile Lewandowski gra jeszcze w Lechu bo o ile pamiętam to dosyć szybko stamtąd uciekał, ale może jeszcze siedzi ;).
Ja natomiast pogrywam sobie Czeskimi Teplicami, mam 2013 rok. w 2011 zająłem 6. miejsce. A już w 2012 miejsce 1. ^^ http://img4.imageshack.us/img4/808/t...tabela1213.jpg Do Wisły mogę chyba polecić (nie wiem jak oni grają na początku gry): Tomas Pekhart (napastnik, na początku gra w Tothenhamie, więc pewnie trudno będzie go wyciągnąć. W 2010 przechodzi z wolnego transferu ) i Alexandru Curtean (na początku gra w Gaz Metan) Gram na łatce 9.0.3 ;) pzdr. |
Jak ustawić normalną ( od bramkarza po napastników ) kolejność w zakładce " oceny piłkarzy " pokazującym się w trakcie meczu ?
|
jak klikasz zawodników wybierając ich do składu, to zrob to w takiej kolejnosci jakiej oczekujesz, jak na boisku w taktyce bedziesz ich mial na zlych pozycjach to po prostu pozamieniaj (tylko na tym boisku!). Mam nadziej ze rozumiesz
|
To tak jak by zależy od ustawienia kółek na planszy z taktyką. Jak chcesz mieć np. napastnika na dole listy, a masz tam pomocnika to musisz ich kółka zamienić na planszy taktyki. Tylko nie jestem pewien czy można tak po prostu przeciągnąć jednego na drugiego, chyba trzeba było najpier jednego przesunąć w inne miejsce, potem tego drugiego na to zwolnione i wtedy tego pierwszego na to teraz zwolnione... Ale zagmatwałem :/
|
Cytat:
|
Mascio sciagnijcie! za 100 tys na pewno przyjdzie i znakomity Pomocnik !
|
Cytat:
Mam jedno pytanie, a mianowicie nie wiem dlaczego nie pokazuje mi strzałeczek wzrostu atrybutów. Jeśli ktoś z Was wie o co chodzi- proszę pomóżcie. |
Cytat:
Wejdź w byle jakiego zawodnika ze swojej drużyny tak abyś widział jego atrybuty i w prawym górnym rogu masz Tryby widoku wybierasz to a później zaznaczasz Pokazuj zmiany wysokości atrybutów. PS. Co do Mascio to on jest chyba tylko na patchu 9.0.1 i 9.0.2. Gdzieś była na jego temat dyskusja i chyba formalnie taki zawodnik nawet nie istnieje. Co nie zmienia faktu że jest prze kotem w FM |
ja go mialem w łatce 9.3.0 tylko u mnie jest Brazylijczykiem a u kolegi jest Włochem:>
|
Cytat:
|
dymek to ci sprawdze jutro:> bo wiem ze go mialem na 9.3.0:>
|
Cytat:
Cytat:
Po Mistrzostwach Europy w 2012 chciałbym odejść z Wisły. Jaki według was kierunek jest najlepszy dla młodego, ambitnego managera który osiągnął wszystko co możliwe na krajowym podwórku i to kilkakrotnie oraz awansował trzy razy do fazy grupowej Ligi Mistrzów ? Umówmy się, o Realach i Milanach nie rozmawiamy ;) |
Mario, to zależy od Ciebie - jakie ligi lubisz, jakie kluby lubisz. Ja bym Ci proponował kluby z ligi Włoskiej, Angielskiej oraz Hiszpańskiej które walczą o górną część tabeli. Np. Lazio, Udinese, WHU, Tottenham, Deportivo, Espanyol. Po 3-4 sezonach dobrego zarządzania klubem możesz spokojnie walczyć o najwyższe cele z każdym klubem.
|
Mario Nh oczywiście każdy robi ,jak chce. Ja bym ci radził przejść do silnej ligi ,ale nie jednej z 4 najsilniejszych (czyt.angielska,hiszpańska, włoska,niemiecka).Najlepsze kierunki to Holandia,Francja czy Szkocja. Oczywiście wybieramy kluby-"dominatory" tej ligi,które w każdym roku mają praktycznie zapewnioną LM takie jak : Celtic, Lyon,Ajax czy PSV. Pozwoli ci to spokojnie budować zespół na przyszłe sukcesy w Europie , a pózniej zgłoszą się do ciebie lepsze kluby....
|
Cytat:
|
Miał ktoś może w swojej drużynie Igora Budana ? Jak się ewentualnie sprawował ?
|
Właśnie dostałem ofertę pracy na stanowisku menedżera reprezentacji WKS, potrzebuję zatrudnić scouta, najlepiej dwóch. Znacie jakiś dobrych? I jak ich zatrudnić? ;-)
A mówiąc już o reprezentacji, ma ktoś dla mnie jakieś cenne wskazówki dotyczące prowadzenia reprezentacji? ;-) To mój absolutny debiut na arenie państwowej o ile mogę to tak nazwać. |
Cytat:
|
Tak, scoutów do reprezentacji, może to brzmi dziwnie. Chciał bym aby szukali mi młodych i utalentowanych kandydatów do gry w reprezentacji.
|
zatrudniasz jako trenerów i dajesz im przydziały zeby szukali ;p
ja tak mialem w Polsce |
To dobrze, a Ty kamilll1906 jakich zatrudniłeś? Chodzi mi o imiona i nazwiska. Ja muszę szukać z ludzi którzy są mieszkańcami WKS'u?
|
nie pamietam jakich save mi padł i nie moge sprawdzic, szukaj scoutów co maja wysoka ocenę potencjału i obecnych umiejętności gracza,
|
Jesli dana federacja nie ma specyficznych zasad, to kazdy zawodnik ktory "przezyl" odpowiedni czas w danym kraju moze byc reprezentantem.Dodatkowo kazdy ktory ma druga narodowosc ktora nas interesuje. Wiekszosc federacji w FM tak wlasnie wyglada.
Znudzila mi sie gra w polskiej lidze....Nudno straszliwie. Reputacja ligi nigdy nie wzrosnie wiec o utrzymaniu/zatrudnieniu gracza o swiatowej renomie mozna zapomniec. Zostawiajac Legie na 1 miejscu w lidze dalem ogloszenie o prace. Dostalem oferte z Wisly Krakow oraz PSV. Wybor byl prosty ;) Druzyna odpowiednia i sklad w miare dobry, fundusze takie sobie, ale sprzedac mozna za duza kase kilku zawodnikow. Szkolka juniorow i infrastruktura rewelacyjna jesli porownywac z PL. Sklad bez wiekszych zmian jesli chodzi o wzmocnienia. Parejo ( z Legii ;) ) oraz Keirrison to wszystko na co bylo mnie w tej chwili stac. Do konca sezonu pozostalo 7 kolejek a mam tyle samo punktow co Ajax wiec bezposredni mecz na wyjezdzie zadecyduje o mistrzostwie. |
A ja mam jeszcze jedno pytanie, jak szukać tych scoutów? ;-)
|
A mnie natomiast sie wykrzaczyl save Garbarni po zdobyciu PUEFA, wiec.... rozpoczalem od nowa :D
Tyle, ze: 24 kraje, pelne ligi. Stad gram w slamazarnym tempie. 1. sezon - w ostatniej kolejce uratowalem sie pokonujac motor Lublin u siebie. Zarzad zachwycony - dostaje kontrakt na 3 lata. 2. sezon, po jesieni 16. miejsce :( Ale na wiosne marsz Juliusza Cezara na Rzym. W ostatniej kolejce potrzebne zwyciestwo w Swinoujsciu aby awnasowac do barazy. W 93. minucie strzelamy ze spalonego na 2:1 i dwumecz z Arka staje sie faktem. Baraze to siwe wlosy. U siebie 3:0 i koncert Kostrubaly wykupionego za 1000eu z Dresovii. Rewanz.... po 5 minutach 2:0 w plecy i rzut karny dla tych oslow z Gdyni. Lawa strzela w poprzeczke. Przez kolejne 85 nie wychodze ze swojej polowy. Arka mnie demoluje. ale Mioduszewski w bramce po prostu fruwa. Sensacyjny awans staje sie faktem. Obecnie rozpoczynam 3. sezon. Klub podpisal umowe sposnsorska na 3 lata na... uwaga: 13.5 mln eu za sezon :lol: Wlasnie walcze o podpis Mariusza Lewandowskiego (free), Rasiaka (free), i Arkadiusza Barana (free). Sklad: Cebanu (Juszczyk) - Szeliga (Mikolajczyk), Drozd (Benitez), Hinc (Duda), Petasz (Szymiczek) - Kadela (Janik 2), Janik (Ledesma), Bukowiec (Wywrocki), Niedziela (Gudewicz) - Drozdowicz (Guaye), Kostrubala (Wojcik) Budzet: 12mln eu, na transfery 26tys eu, budzet placowy 2.3mln eu Drozdowicz - kawal grajka. Dostal kapitana, status gwiazdy, chwale go po kazdym meczu i daje NO PRESSURE! przed meczem - rozkrecal sie 14 kolejek, ale jak juz zaskoczyl.... Obronca Tomasz Drozd - obecnie 19 lat, sciagniety z darmo jako 17-latek. Mega gosc. Srodk pom Tomasz Janik - Sobolewski 2. I 88% skutecznosci podan w 29 kolejkach. Reputacja klubu beznadziejna. Zdobycie mistrza Polskie przez Garbarnie bukmacherzy typuja 1001:1 :D |
Gram drugi sezon krakowską Wisła i... po 14 meczach i prowadzeniu w tabeli z drużyny ' zeszło powietrze '. Napastnicy przestali strzelać bramki, mało rozgrywania w środku pola... po prostu dramat. Od nowego sezony chce kupić lewoskrzydłowego i napastnika, problem w tym, że nie wiem jakich tych grajków ściągnać... macie kogoś godnego polecenia?
|
Czy mi się wydaje cz w FM 09 poprawili zmienianie reputacji klubów? W trzecim sezonie przyszli do mnie Materazzi i Arturo Lupoli(i taki rozgrywający urugwajski z Udine-Suracco czy jakoś tak:D). A jak grałem w 08 to po paru latach nieustannego awansowania do LM nie chieli do mnie przychodzić do lepsi z polskiej ligi.
|
Polecam http://www.cmrev.com/talenty/fm2009.html
A tak nawiasem mówiąc to Kirm to rzeczywiście król asyst,w 15 meczach ma ich 20 i 5 bramek :D Kupujcie bo na prawdę się opłaca do składu,robi większy wiatr niż Kosa |
U mnie Andraz Kirm gra w CSKA Moskwa... i trochę za niego trzeba wyłożyć.
Ten link co podałeś coś mi nie działa. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl