![]() |
Cytat:
2 Jak już pisałem, pracował z Ondraskiem bo odszedł Carlitos, pracował z Kolarem bo nie miał Ondraska. Stolarczyk zwyczajnie nie miał wyjścia. Mógł ewentualnie wystawiać Bogusia na szpicy. 3 Jak na razie to co roku jesteśmy na etapie "kto nowym trenerem Wisły?" więc nihil novi. I raz jeszcze, trudno żeby zabijać się o drwali z bidnej Arki, ale: Szwoch gra(ł) w Legii, Marcjanik w Emploli, Zaandia w Waregem, a Steinbors w Jadze. Tak samo mógłbym pisać: wszyscy poszli do lepszych klubów. Także spokojnie. Ja jeszcze raz tylko przypominam, żeby nie oczekiwać cudów po Dollu czy tym Hyballi, bo możecie się wszyscy bardzo pomylić. |
Cytat:
https://www.transfermarkt.pl/wis%C5%...ie_id/0/plus/1 Niestety w wielu przypadkach przychodziło wyczerpanie materiału ... Liczke wywaliliśmy po takim bilansie: 8-3-1 ? Myślałem, że gorsze wyniki notował :] Najczęściej : Moskal, Smuda, Nawałka.. Kula. Wynika jasno, że następną szansę powinien otrzymać Adaś. W Amice totalnie skompromitował się, co nie znaczy, że u nas średniaka typu górnik byłoby podobnie. Wydaje mi się, że Nawałka sprawdziłby się u nas, szkoda tylko że to SF, skoda, że chyba już nigdy nie zobaczymy go w Wiśle. Czerepuch może sobie Marca analizowac, to czemu nie mogę wspomnieć z sentymentem Nawałkę :] |
Co do Liczki to przy składzie jakim miał to wcale nie były dobre wyniki, dodatkowo odpadł z PP (tutaj masz uwzględnianą tylko ligę) oraz gra Wisły była słaba, wszyscy mieli jeszcze w pamięci zespół Kasperczaka i ładowanie gola za golem.
|
Jak czytam o Ojrzyńskim czy Letterim...ehhh.To może już faktycznie dajmy do końca sezonu szanse Kmiecikowi a nie róbmy z niego kolejny raz zapchajdziury
|
Cytat:
|
Nie przeczę że jest widoczna pewna różnica jakościowa między Stolarczykiem a Skowronkiem. Kłopot w tym, że okazało się że "może kiedyś coś się udało, ale to wszystko za mało".Jak pisałem wyżej: skoro było tak dobrze to czemu było/jest tak źle? Sam piszesz, że decyzja o zwolnieniu eksperta w budowaniu piłkarzy była jedyną słuszną.
Najstarsi górale nie pamiętają kiedy trener Wisły wytrzymał pełne dwa lata, ostatnim któremu się to udało był Skorża, który miał mega pakę. A tu widzę hurraoptymizm, Hyballa i Doll trenerzy na lata!!! Naprawdę w to wierzycie? |
Skorża (2007-2010) i Kasperczak (2002-2004) byli prawie 3 lata. Pierwszemu brakło 3 miesięcy, a drugiemu 4.
|
Okej, poprawiłem wpis, ale oni mieli tzw. mega pakę z np. Kosą czy Żurawskim, która sama się broniła, a co będzie miał Doll czy ktokolwiek inny? Poza tym to wciąż już mija dekada od ostatniej kadencji Skorży. Prehistoria, ci piłkarze są w większości na emeryturze. Jak przytaczano wyżej, Liczke zwolniono z bilansem 8-3-1. Teraz taki bilans i tacy grajkowie to marzenia.
|
Cytat:
|
Kazdy pamięta po tych 7 z rzędu porażkach Stolara (w tym blamaż na łazienkowskiej), że Maciek wypowiedziami na konfach irytował porównywalnie jak teraz Skowronek. Każdy mówił, że Stolarczyk już nie panuje nad drużyną i odleciał zupełnie. Dla zarządu była to bardzo trudna decyzja, ale drużyna w tamtym momencie potrzebowała wstrząsu może? Nie wiem. kto wie czy jakby został i dostał w zimie te same transfery (Hebert, Turgeman...) to czy Stolarczyk też nie wyszedłby obronną ręką?
Grunt się jednak palił, była ogromna presja, a z każdą kolejną porażką drużyna popadała w coraz głębszy kryzys. Teraz u Skowronka wyszły różne kwiatki na wierzch i fakty, że zwyczajnie jest słabym trenerem. Według mnie: Stolar > Skowron. |
Cytat:
Jak można snuć jakiekolwiek plany skoro my tak naprawdę nie wiemy w jakim kierunku ma zmierzać Wisła? |
niechaj ktos zmieni nazwę tematu
|
Mowia na miesce, ze jeszcze dzis ktos z dwojki Doll-Hyballa ma przyleciec do Krk dopinac kontrakt.
|
Franc Smuda nie musi znikąd przylatywać żeby dopiąć kontrakt. I opcja niemiecka jest - imię, język perfekt. A Kuba jest za opcją niemiecką...
|
Cytat:
|
krysztalku,
moze i tak pisza na sport pl nie wiem. Nie czytam szmatlawca ;-) Natomiast powiedz jak to z tym paralitykiem wyszlo. Kto mial racje ze nic z tego nie bedzie? Drugi ogryzek moglby sie wypowiedziec :D :D :D Nie lubie miec racji w takich sytuacjach, ale bede z was cisnac beke przez dlugie miesiace "eksperty" od siedmiu bolesci. |
Hyballa na papierze wygląda solidnie. Mam tylko nadzieję, że nie będzie kwasów z zarządem, jak nie dostanie wzmocnień takich, jakie chce.
|
Cytat:
Że niby co, myliłem się co do Skowronka to mam się kajać? Coś masz z głową znowu nie tak? Nie jestem jasnowidzem a tym bardziej nieomylny. Nie mam z tym problemu że myliłem się w kilku sprawach. Do siebie jestem równie samokrytyczny jak do innych :) Zresztą prywatnie wolę takich co wyciągają wnioski również po błędach niż nawiedzieni którzy pisali "od poczatku wiedziałem" - bo znaczy że nie używają rozumu tylko intuicji. Rozumiem że w marnym życiu to twoja chwila "chwały". No cóż, naprawde masz marne życie. Beke to ja z ciebie mogę kręcić "proroku". |
Cytat:
Na mieście mówią....no ....a idiota |
Lepszym wyborem bylby Doll niz Hyballa ale zapewne nas nie stac na tego pierwszego.
|
Cytat:
Zresztą można dyskutować który byłby lepszy, ale każdy z nich 2 jest dobry. Kwestia który bardziej pasuje do Wisły. |
Skoro ,,zarząd' i Jakub bardzo długo nie reagowali, a nawet przedłużyli kontrakt z niezrozumiałych powodów.
Od bardzo dawna było widać, że z tej mąki chleba nie będzie. Po meczu z KSZO do dnia dzisiejszego nikt nie zareagował, Jakub zyskał nowy przydomek: milczący Jakub. Po raz kolejny przekonaliśmy się, że samouwielbienie, zakaz krytyki, tworzenie coraz większej twierdzy do niczego dobrego nie prowadzi. A pytań odnośnie przyszłości klubu jest coraz więcej. Tylko nie ma kto odpowiedzieć. Po dwóch latach nie znamy kierunku wytyczonego przez rządzących, a organizacja, która powołała się samoistnie? do obrony porządku i majestatu nie reaguje, tylko wolała bronić, bronić i jeszcze raz bronić. Historia pokazała, że pewnych spraw nie da się obronić. Cytując byłego Pezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego: ,,nie idźcie tą drogą", a wy cały czas z pełną premedytacją i świadomością idziecie w przegrane sprawy ku akceptacji obrońców. Po dwóch latach znamy sytuację Wisły, miejsce w tabeli, jakość kilkunastu transferów. Kto ma rację, a kto jej nie ma i nie będzie miał. |
Cytat:
Kiedy się nawróciłeś, ja dla przykładu jakoś z 5-6 kolejek temu już byłem mocno zniesmaczony, czyli stosunkowo długo wierzyłęm, że MOŻE będziemy średniakiem z tym trenerem... Remis z Górnikiem czy Rakowem nie przysłonił mi oczu, dalej widziałem padline. Napisz, a będzie Ci wybaczone i wspominane kiedy trzeba :D EDIT: Gdybanie co by było za Stolarczyka jest bezsensowne. Utrzymaliśmy się i jest ok, nie mamy gwarancji, że byłoby utrzymanie. Choć faktycznie zimą przyszło pare niezłych grajków. W każdym razie powtórzę to co pisałem a gimby podniecające się byle wygraną i psioczące po porażce nicym chorągwie krytykowały mnie: HEBERT>> FRYDRYCH póki co, |
Cytat:
Snuć można wiele, wizję akademii, perspektywy rozwoju, sukcesów ect, jeśli wszystko się dobrze układa. Natomiast kryzys/przesilenie materiału zawsze prędzej czy później przyjdzie. Natomiast inna sprawa że Hyballa odszedł z Dunajskiej Stredy bo po 2 latach projekt się zrobił dla niego zbyt ciasny. Panowie rozstali się bez żalu z poczuciem dobrze wykonanej roboty. U nas może być bardzo podobnie, jeśli Wisła w perspektywie dwóch lat nie będzie grała w pucharach. |
Cytat:
Niestety teraz jesteśmy w niewiele lepszej sytuacji jak rok temu z tą nadzieją że może teraz trafi do nas ten dobry trener. Oby dobry i z wizją :) |
Chwała Skowronkowi, że nas utrzymał w Eklapie. Jest to fakt i nie można temu w żadnej mierze zaprzeczyć... wyciągnął nas dosłownie z czeluści...
Jednak drugim faktem jest to, że od powrotu po pandemii jesteśmy najgorszą drużyną w Eklapie... gramy bez ładu i składu i bez kondycji. Wina oczywiście nie leży wyłacznie po stronie Skowronka... choć o tym przekonamy się pod panowaniem nowego trenera. A kto nowym trenerem? Osobiście chciałem aby został nim Ojrzyńśki ale niestety został trenerem Stali Mielec... Wszystkie jego drużyny grały ponad stan i oczekiwania... i w sumie o to nam chodzi... Chyba nikt nie powie, że mamy mocny skład... a raczej bardzo przeciętny... ale nie tak słaby aby co roku kompromitować się w Pucharze Polski... bo mnie po tych meczach krew zalewała... Ale cóż temat Ojrzyńskiego dawno zamknięty. A z opcji Nawałka, Skorża, Hyballa, czy może Doll? Tu trzeba zastanowić się nad tym, o co chcemy walczyć i kim chcemy walczyć w Eklapie... Nawałka spalił się w Lechu Poznań... Skorża spalił się w Pogoni Szczecin... Doll spalił się w Hanoverze 96... a Hyballa spalił się w NEC Nijmegen... Tak czy inaczej bardziej przemawiają do mnie trenerzy niemieccy... zawsze to coś nowego, a i każdy z nich CV ma ciekawe... Hyballa ma taką zaletę, że już pokazał Probierzowi gdzie jego miejsce :) |
Ja napisze. Mamy mocny sklad. Nie na mistrzostwo czy puchary, ale spokojnie na pierwsza osemke.
Przede wszystkim jest glebia i ma kto wchodzic z lawki. A tego dawno nie bylo w Wisle. ogryzek, ciebie to juz twoj wlasny dziadek podsumowal i szkoda na ciebie strzepic dalej ryja. Ale beda okazje ze wypomne ci slepa milosc do ptaszyny :D |
|
No i miałby w Krakowie Sławka Peszkę : )
|
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...st-wazny-powod
Adama nie weżmiemy bo w Rudawie przeczekuje pandemie |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl