Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

szprotson 26.02.2010 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sqbi (Post 859650)
Swoją drogą zastanawiam się dlaczego nasza oficjalna strona nie prowadzi relacji live video z konferencji prasowych. Myślę, że szczególnie dziś zainteresowanie byłoby bardzo duże.

masz racje.
niestety jest kilka pomysłow o ktorych mozna powiedziec - "dlaczego tego nie robią"

jebana prezentacje druzyny chociazby mogli zrobic.

Wizard 26.02.2010 11:31

Jeśli te dwa transfery zostaną dzisiaj faktycznie dopięte i z Makinwą nie jest to jakaś bujda, to myślę, że dzień 26 lutego 2010r. warto zaznaczyć w kalendarzu dużym czerwonym kółkiem :). Dawno nie było takiej ofensywy transferowej, dwóch napastników zagranicznych z jakąś już renomą w ciągu dwóch dni - kilka latek będzie :). Choć ja póki co jestem sceptyczny co do Makinwy, nastawiam się na samego Hristowa. Za kilka godzin będzie wiadomo dużo więcej :).

bravelukas 26.02.2010 11:48

jesli ten zwrot akcji to prawda to znaczy ze bedzie tak jak myslałem czyli ze makinwa był alternatywa dla hristova

Dean 26.02.2010 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 859668)
jesli ten zwrot akcji to prawda to znaczy ze bedzie tak jak myslałem czyli ze makinwa był alternatywa dla hristova

Jaki zwrot akcji? Narazie wszystko idzie w dobrym kierunku... Czekajmy:P

szprotson 26.02.2010 11:53

dobra panowie bo zaraz zacznie sie płacz.

Chcielismy napastnika, nie napastników, wiec ja bede sie cieszyl jak przyjdzie napastnik. Wystarczy 1.
Jesli przyjdzie ich 2, i to wymienionych to bedzie super, ale koszulke Makinwy kupie dopiero wtedy gdy na oficjalnej stronie zobacze go w barwach.
gdyby to okazało sie prawda, to były chyba najwiekszy hit transferowy wszechczasów. Jakby nie było zawodnik z Lazio przyszedłby do Polski. Nie Hondurasu, Bośni, Słowacji a z mocnej ligi włoskiej, o ktorej polscy piłkarze mogą sobie pomarzyc.

to jest zwrot akcji :
Agent piłkarza twierdzi, że w ostatnich godzinach nic się w sprawie nie wydarzyło. Prawdopodobnie nie ma oficjalnej oferty od Wisły i że kierunek polski był bardziej życzeniem zawodnika.

4fan_player 26.02.2010 11:54

Przecież po pewne że przyjdzie tylko jeden napastnik. Nasza sytuacja finansowa raczej nie jest na tyle stabilna żeby zatrudnić dwóch napastników na takim poziomie nawet jeśli to są tylko wypożyczenia. Pensje tych zawodników na pewno nie zaliczają się do najniższych a biorąc pod uwagę to że jeden z nich z pewnością nie występowałby regularnie to takie rozwiązanie nie ma sensu.

tofik 26.02.2010 11:56

Nie możliwe, że Polska była życzeniem zawodnika. No bądźmy poważni! :lol:
Chyba, że rzucał lotkami w mapę Europy mówiąc "No tam gdzie trafię tam idę na wypożyczenie"

Maciuś 26.02.2010 11:56

Chyba nie mysliscie ze przyjdzie i Hristov i Makinwa. Wybierzemy lepszego i tyle.

bravelukas 26.02.2010 11:59

futbol.pl

Piłkarz Lazio w Wiśle? Agent potwierdza
Agent Stephena Makinwy, Silvano Martina, potwierdził, że 26-latek jest bliski opuszczenia rzymskiego Lazio. Najbliżej zatrudnienia nigeryjskiego napastnika jest Wisła Kraków.
Istnieją pogłoski, że były piłkarz Palermo przeniesie się do ligi rumuńskiej, ale jego agent zaznaczył, że to Polska jest najbardziej prawdopodobnym kierunkiem. - Stephen nie chce iść do Rumunii, a kontrakt z Wisłą już na niego czeka - powiedział Martina w rozmowie z serwisem Cittaceleste.it. - Transakcja może zostać zawarta w ciągu kilku najbliższych dni - dodał.
Z kolei serwis Lalaziosiamonoi.it podaje, że piłkarz prowadzi rozmowy z mistrzem Polski i jest skłonny przenieść się do Krakowa na zasadzie czteromiesięcznego wypożyczenia. Oficjalne oświadczenie w tej sprawie może zostać podane do publicznej wiadomości w ciągu najbliższych godzin, gdyż okno transferowe w Polsce kończy się w ten weekend.

Ciastek1 26.02.2010 12:00

Po odejściu Ćwielonga zwolnił się etat na pozycji napastnika który wypełni teraz Bułgar , ale nie zapominajmy , że za Pepe dostaliśmy trochę grosza . Także odejście Cantoro odciążyło budżet płacowy więc nie widze problemu z kasą na jeszcze jednego napastnika tym bardziej , że są to wypożyczenia a nie transfery definitywne .No chyba , że znowu forsa pójdzie na łatanie rzekomej dziury budżetowej

tupet 26.02.2010 12:00

Jak g.... weicie to poco piszecie poczekajcie troszke potem zestawiajcie skład i cykl treningowy:>

palladynTS 26.02.2010 12:04

...panowie a mi się wydaje że Hristova to my klepnęli już....stąd też ta press conferency.
Zapowiada się miły piąteczek :-)

nesta 26.02.2010 12:09

Ale gdyby jeden mial byc alternatywa dla drugiego to nie rozumiem dlaczego najpierw probuje sie sprowadzic Hristova, a nie Makinwe, ktory na pewno jest lepszym i bardziej doswiadczonym napastnikiem.. No ale moze akurat uda sie pozyskac dwoch. Bialonski tak pisal, ze Cupial postanowil sprowadzic duet atakujacych.

zloty1906 26.02.2010 12:09

Panowie przecież wg. tekstu p. Białońskiego wszystko już jest przesądzone. Przechodzi testy medyczne i jest nasz. Jednak jest jedno ale.......Wcześniejsze informacje tegoż pana nakazują być w tym momencie sceptycznym. Kilka razy tytuły na Interii wręcz "krzyczały" że jakiś zawodnik jest już nasz choćby dotyczące Costly'ego czy wcześniej bramkarza Gikiewicza , a wszyscy wiemy jak to się skończyło.

"Wisła porozumiała się już z Lazio co do kwoty za wypożyczenie, a z samym Makinwą co do kontraktu. Do podpisania umowy brakuje tylko testów medycznych piłkarza"

For_FuN_ 26.02.2010 12:09

Spokojnie, mial dzisiaj przyleciec na testy medyczne, wiec jak popoludniu pojawi sie w Krakowie, to na 99% dojdzie do transferu.

Kamil_mchw 26.02.2010 12:09

jeśli wszystko pójdzie dobrze i wypożyczymy Makinwe (4 miesiące) i Hristova ( rok?) to za pół roku będzie duży problem... a mianowicie przyjdzie pora na wykupienie piłkarzy (o ile to jest w planach) Czyli Alvareza i Makinwe ( jeśli przyjdzie ). Jedynym wyjściem będzie sprzedaż Marcelo,albo Kirma bo wątpię żeby znalazł się kupca na Brozia za taką kasę jaką oczekuje Wisła :/

bravelukas 26.02.2010 12:09

konferencja prasowa to związana jest głowne z meczem z bełchatowem

cassius31krakow 26.02.2010 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palladynTS (Post 859687)
...panowie a mi się wydaje że Hristova to my klepnęli już....stąd też ta press conferency.

Zaczyna się liga, więc zaczynają się też przedmeczowe konferencje Skorży.
Mam nadzieję, że oprócz wypowiedzi o najbliższym meczu Wisełki zostaniemy poinformowani o podpisaniu transferu.

TeeS 26.02.2010 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palladynTS (Post 859687)

Przed każdym meczem w Ekstraklasie jest organizowana przez Wisłę konferencja prasowa. A to czy zostanie na niej zaprezentowany ktoś nowy, czy nie - to się okaże już wkrótce - z pewnością byłby to miły akcent :)

Obaj zawodnicy "mają papiery na granie" w naszej marnej lidze. I dobrze, że kontynuowana jest polityka podbierania słabszych graczy z mocnych lig (Serie A) - dla nas tak jak ktoś zauważył - sufitem jest to, co dla innych jest tylko podłogą.

pozdrawiam

Adamek21 26.02.2010 12:16

Szczerze to te transfery jeśli doszły by do skutku było by to okienko transferowe bardzo udane 3 dobrych zawodników zagranicznych Ba(już jest),Hristov,Makinwa(czekamy z niecierpliwością)Potrzebujemy świeżej krwi,a ci zawodnicy mogą stanowić o silę naszego klubu.Gdyby oba transfery doszły do skutku prawdopodobnie Łobo nie grałby już od pierwszej minuty,gdyż jego miejsce zajmie Małecki,lub któryś z pozyskanych zawodników.Dziwię się dlaczego Wisła nie zgodziła się sprzedać Jopa do Odry przecież on nie jest nam potrzebny mamy Głowe ,Marcelo,Clebera(kontuzja) i Czekaja nie lepiej było by dać szansę młodemu Czekajowi gość ma 1,95 wzrostu ma dopiero 17 lat mógłby być zastępcą Głowy na wiele sezonów.Tak jak napisałem jeśli te transfery dojdą do skutku to będziemy mogli się cieszyć.

Tak jak piszą inni na dole fajnie było by gdyby pokazywano filmiki z konferencji bylibyśmy o wiele mądrzejsi i spokojniejsi jeżeli chodzi o transfery i nie tylko.

Marszałek 26.02.2010 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 859691)
Ale gdyby jeden mial byc alternatywa dla drugiego to nie rozumiem dlaczego najpierw probuje sie sprowadzic Hristova, a nie Makinwe, ktory na pewno jest lepszym i bardziej doswiadczonym napastnikiem.. No ale moze akurat uda sie pozyskac dwoch. Bialonski tak pisal, ze Cupial postanowil sprowadzic duet atakujacych.

Bo Hrostov jak się sprawdzi jest wart 500 tysięcy euro a Makinwa pewnie jest poza naszym zasięgiem.

Bialoński wkręcił w całą sprawę personalnie Nadprezesa. I albo jest to pewne info albo facet idzie po bardzo kruchym gruncie nadszarpując wiarygodność swoją i prezesa.

koyoot 26.02.2010 12:26

Ja nie chce nic mowic, ale mam glupie wrazenie ze cala Polska Liga mocno sie wzmocnila. Juz nawet abstrachujac od tematu tego czy Makinwa i Hristov przyjda do Wisly, to potwierdzaja sie przypuszczenia. Wisla zaczela prowadzic inna zupelnie polityke malych kroczkow, ktora w bardzo niedlugim czasie zaprocentuje.

Zamiast kupowac mlode niewiadome sprowadzamy pilkarzy ktorzy sa w sile wieku pilkarskiego oraz maja juz jakas renome i umiejetnosci.

Quality, not quanity jak mawiaja Anglicy. To sie sprawdza.

szprotson 26.02.2010 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adamek21 (Post 859700)
.Dziwię się dlaczego Wisła nie zgodziła się sprzedać Jopa do Odry przecież on nie jest nam potrzebny mamy Głowe ,Marcelo,Clebera(kontuzja) i Czekaja nie lepiej było by dać szansę młodemu

Tak jak piszą inni na dole fajnie było by gdyby pokazywano filmiki z konferencji bylibyśmy o wiele mądrzejsi i spokojniejsi jeżeli chodzi o transfery i nie tylko.

a to Jopika chciała Odra?
A nawet jeśli chciała, sadzisz ze Mariusz poszedłby tam na słabym kontrakcie licząc tylko na dobre pieniadze wtedy gdy sie utrzymaja?
Do tego Skorża, widząc połamanego Clebera, myslisz ze chciał ryzykowac i miec nie tylko dziurawy atak ale i obronę?
Wypozyczajac Kowalskiego i sprzedając Jopika samy sobie strzelamy swojaka. Jakby nie było, Jopik w meczach grał prze pyte, ale juz ostatni występ czy dwa ,to były bardzo dobrze spotkania w jego wykonaniu.

bravelukas 26.02.2010 12:27

Makinwa jest wart obecnie 650 tys euro według transfmarket

el Nuero 26.02.2010 12:29

Apeniński łącznik informuje...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 859642)
el Nuero - kolejne zadanie dla Ciebie :) - z góry dzięki
http://www.lalaziosiamonoi.it/?actio...dnotizia=10715

Cytat:

...per ora non c’è stata nessuna richiesta ufficiale – ha sottolineato l’agente Silvano Martina, contattato da la redazione de lalaziosiamonoi.it - . Nelle ultime ore non è successo niente, perché di veramente concreto non c’è nulla. La destinazione polacca sarebbe gradita dal giocatore, ma in Romania domani il mercato chiude e dubito che tutto possa sbloccarsi in poche ore. Io sono a Milano ed ancora non ho sentito nessuno, sinceramente non so se Lazio in questi momenti stia portando avanti delle trattative”.
Żeby nie było za słodko - słowo w słowo:
Jak na razie, nie została złożona żadna oficjalna prośba - podkreślił agent Silvano Martina - kontaktując się z redakcją lalaziosiamonoi. W ostatnich godzinach nic się nie wydarzyło się, ponieważ naprawdę nie ma żadnych konkretów. Kierunek polski byłby bardzo mile widziany przez zawodnika, ale też w Rumunii jutro zamyka się okienko transferowe i wątpię, że w kilka godzin wszystko da się rozwiązać. Jestem teraz w Mediolanie i nic nie słyszałem, naprawdę nie wiem, czy Lazio w tej chwili prowadzi rozmowy transferowe.

Czyli menago też nie do końca zorientowany. A wyśmiewany Nigeryjczyk chce odejść, i wcale mu się nie dziwię.

wislakrakow124 26.02.2010 12:33

Albo jego menager nie mowi prawdy albo do transferu nie dojdzie!! Christov raczej jest juz nasz!! Badania raczej przeszedl bez problemu chociaz tyle:)

tofik 26.02.2010 12:34

Ja Białońskiemu nie wierzę nawet gdy mówi dzień dobry. Dlatego Makinwy nie wyczekuję. Jest Hristov i Ba. W lidze damy radę.
Oczywiście Murzyn byłby świetnym grajkiem dla nas co już pisałem podjarany :)

Ivory1906 26.02.2010 12:35

O konferencjach live mozecie zapomniec :P wlasnie dostalem takie info z gg :) : " [FONT='Tahoma']Proponujemy zorientować się w koszcie przeprowadzenia takiej relacji. Jest on zbyt duży, a chętnych do obejrzenia za mało " :D koniec kropka ;p co do trnasferow...Wisla mnie juz nauczyla ze na kazde pogloski transferowe trzeba patrzec bardzo ostroznie i nie spodziewac sie wielkich konkretow, i tym razem nie bede myslal inaczej.
[/FONT]

Pablo84 26.02.2010 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 859708)
Żeby nie było za słodko - słowo w słowo:
Jak na razie, nie została złożona żadna oficjalna prośba - podkreślił agent Silvano Martina - kontaktując się z redakcją lalaziosiamonoi. W ostatnich godzinach nic się nie wydarzyło się, ponieważ naprawdę nie ma żadnych konkretów. Kierunek polski byłby bardzo mile widziany przez zawodnika, ale też w Rumunii jutro zamyka się okienko transferowe i wątpię, że w kilka godzin wszystko da się rozwiązać. Jestem teraz w Mediolanie i nic nie słyszałem, naprawdę nie wiem, czy Lazio w tej chwili prowadzi rozmowy transferowe.

Czyli menago też nie do końca zorientowany. A wyśmiewany Nigeryjczyk chce odejść, i wcale mu się nie dziwię.

Może to być zwyczajne podbijanie ceny, albo dla rumunów, albo dla nas

zig 26.02.2010 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ivory1906 (Post 859712)
O konferencjach live mozecie zapomniec :P wlasnie dostalem takie info z gg :) : " [FONT='Tahoma']Proponujemy zorientować się w koszcie przeprowadzenia takiej relacji. Jest on zbyt duży, a chętnych do obejrzenia za mało " :D koniec kropka ;p co do trnasferow...Wisla mnie juz nauczyla ze na kazde pogloski transferowe trzeba patrzec bardzo ostroznie i nie spodziewac sie wielkich konkretow, i tym razem nie bede myslal inaczej.
[/FONT]

Jakie koszty? Wystarczy wejść na dach okrąglaka. :D

Ivory1906 26.02.2010 12:46

no nie wiem takie info dostalem :P chetni mysle ze by sie znalezli :D

PhantomRanger 26.02.2010 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 859675)
Chyba nie mysliscie ze przyjdzie i Hristov i Makinwa. Wybierzemy lepszego i tyle.

Chciałeś chyba powiedzieć tańszego :) Jednak kto wie może obaj przyjdą. Zastanawia mnie tylko dlaczego nie można było tak grudniu czy styczniu ?

Syn Kangura z 1984 26.02.2010 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 859722)
Chciałeś chyba powiedzieć tańszego :) Jednak kto wie może obaj przyjdą. Zastanawia mnie tylko dlaczego nie można było tak grudniu czy styczniu ?

Zapewne dlatego że okienka w lepszych ligach już się pozamykały, a u nas jeszcze nie i jakby tak w styczniu informacja że chcemy kogoś kupić przedostała się do mediów na 99% jakiś klub włączyłby się do walki o zawodnika którego byśmy chcieli, a że budżet mamy taki jaki mamy to raczej tą walkę byśmy przegrali :p

TeeS 26.02.2010 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 859722)

Bo w grudniu albo styczniu wszyscy grajkowie mają nadzieję na wyjazd do "dobrej" ligi. A nie do Polski... Jak się komuś taka ucieczka nie uda, to się może ewentualnie zastanowić nad zesłaniem do Polski...

W skrócie - gracz Lazio w momencie otwartego okienka na Zachodzie zabiłby przedstawicieli każdego polskiego klubu śmiechem ;)

AS82 26.02.2010 13:03

Makingwa ,ktorego wartosc w pewnym momencie wynosila 7,5 mln euro ,w Wiśle to byłoby cos

Adamek21 26.02.2010 13:06

PhantomRanger napisał(a):

Cytat:

Chciałeś chyba powiedzieć tańszego Jednak kto wie może obaj przyjdą. Zastanawia mnie tylko dlaczego nie można było tak grudniu czy styczniu ?
Może myśleli,że wielkimi gwiazdami staną się Oleksij Babyr, Punosevac i Rogerio,a tak poważnie to może chcieli poczekać, aż w innych ligach zamknie się okno transferowe i dopiero teraz chcą ich wziąć trzeba poczekać do wieczora może będzie więcej informacji.

szprotson 26.02.2010 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TeeS (Post 859727)
Bo w grudniu albo styczniu wszyscy grajkowie mają nadzieję na wyjazd do "dobrej" ligi. A nie do Polski... Jak się komuś taka ucieczka nie uda, to się może ewentualnie zastanowić nad zesłaniem do Polski...

W skrócie - gracz Lazio w momencie otwartego okienka na Zachodzie zabiłby przedstawicieli każdego polskiego klubu śmiechem ;)

No dobrze, ale powiedzmy 4 lata temu, taki Makinwa zabijałby śmiechem słysząc Polska.
I tak jest progres.

Maciuś 26.02.2010 13:13

Genialna polityka transferowa polegajaca na tzw. "przeczekaniu". Inni sie juz wyprztykali i teraz do stolu moga podejsc maluczcy. Zbierajmy odpady ktore pomoga nam przetrwac kolejny rok.

szprotson 26.02.2010 13:15

Maciuś, to jest takie samo jak rewia telentow na Florianskiej od 2 do 5 w nocy
Idziesz, bierzesz najbardziej nieprzytomną i wracasz. Takie polskie veni vidi vici.
13:30 prasówka, zobaczymy, moze jakies nowe info sie znajdzie np. o Agalim i Tristanie

maci0s 26.02.2010 13:16

Mankinwa jest juz w klubie, został rano przywieziony przez R. Czerwca... ale nie wiem czy dzis podpisze, chyba badan mu nie zdązyli jeszcze w tf w myślenicach zrobic

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl