Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Kamson 13.07.2012 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1262920)
"Polish Ekstraklasa to be available in the UK on SportsTonightTV We'll be broadcasting from 7.30pm on a Friday, 4.00pm on a Sunday and 5.30pm on a Monday every week!"
https://twitter.com/sportstonighttv

Liga coraz gorsza, zasięg coraz większy. Info cieszy mimo wszystko.

Ciekawe czy mecze będą w kategorii "sport" czy może jednak "komedia".

Najpierw sobie angol oglądnie jak Rooney strzela z przewrotki, a potem jak Sikorski nie trafia do pustej bramki z 2 metrów. Ciekawa odskocznia :D

kreseq 13.07.2012 14:15

To jak z horrorami klasy Z - Do czasu kiedy nie zobaczysz chociaż jednego, nie wiesz czy nie pokochasz tego rodzaju filmów :D

Edyta: Z tego co widzę to jest chyba stacja internetowa ale tak czy siak liga idzie w świat ;)

0 22 14.07.2012 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1262839)
Pijacy złodzieje to kibice z Warszawy
a legia to złodziejsko przemytniczy klub

i tak w kolko kilka razy. Wszystko co spiewaja sie zgadza :) ale skad pomysl na taki dzinkiel. Moze sie ktos orientuje??

Złodzieje i pijacy są
kibice z Warszawy
Złodziejsko przemytniczy klub
to Legia Warszawa

Tak to dokładnie brzmi i ma... różne podstawy. Od wyżej wspomnianej wtopy dewizowej, po tryb życia niektórych kibiców oraz szyderę z wrzucania nam od złodziei przez kibiców innych drużyn.

Śpiewane normalnie na meczach.

brylant17 15.07.2012 11:39

Czytam i nie wierzę.Po ewentualnej fuzji Disco-Polo z GKS Katowice mają grać u nas na naszym stadionie :shock: Komuś chyba coś się w główce po...iło :shock:

szprotson 15.07.2012 11:43

jak nam dadzą dwóch chłopów z Polonii w zamian za korzystanie ze stadionu. to z pocałowaniem ręki.

E: Pablo jak my graliśmy w Sosnowcu, na Hutniku to ....a było dobrze, ale jak u nas by chciał ktoś grać to źle .Uff, dobrze ze Odra Wodzisław nie jest jak Pablo bo kilka drużyn ze Śląska by w lidze nie było.

Pablo84 15.07.2012 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1263235)
jak nam dadzą dwóch chłopów z Polonii w zamian za korzystanie ze stadionu. to z pocałowaniem ręki.

W takim razie współczuje Ci.

Kocur 16.07.2012 09:41

Co do samego stadionu - historia zatacza koło. My kiedyś graliśmy w Sosnowcu - teraz na naszym ktoś zagra.

Podstawowa sprawa to nie wyjść jak Zabłocki na umowie wynajmu bo się okaże że murawa do wymiany (2x więcej meczy w sezonie) a z wynajmu mamy 20 tys ...

Skoro tych debili z zarządu Gieksy stać na kupno Groclinu to walnąć im porządną kwotę za granie.

Nic innego tutaj już nie poradzimy :/

kreseq 16.07.2012 09:46

Z tego co czytałem .. u Nas na forum to za grę na waszym stadionie chcecie Wszołka i kogoś jeszcze, to prawda czy jakis wymysl pismaków albo kogoś od nas?

Lukasz 16.07.2012 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1263235)

Wedle tego tu:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

to nie zamierzają dać.

Cytat:

Szykuje się również rewolucja w kadrze zespołu, który rok temu uplasował się dopiero na 14. pozycji w I lidze. Z Polonii na pewno dołączą do składu Tomasz Jodłowiec, Władimir Dwaliszwili i Paweł Wszołek. Większość pozostałych piłkarzy ma już nowe kluby i umowy.
Skąd takie info?

AYALA 16.07.2012 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1263360)
Z tego co czytałem .. u Nas na forum to za grę na waszym stadionie chcecie Wszołka i kogoś jeszcze, to prawda czy jakis wymysl pismaków albo kogoś od nas?

oby to była prawda z Wszołkiem:-):-):-) ale to jednak wymysł pismaków.Za Wszołka cena jest 700 tyś € :-/

Co do KP Katowice to kolejny jednosezonowiec,chyba ten magnat ze Ślunska nie ma co z pieniędzmi robic

elliot_ness 16.07.2012 10:08

kks amica lech poznań wronki drutex bytów i dyskobolia groclin polonia warszawa kp gieksa katowice to będzie hit tego sezonu w ekstraklasie :)

mcovalski 16.07.2012 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez elliot_ness (Post 1263364)
kks amica lech poznań wronki drutex bytów i dyskobolia groclin polonia warszawa kp gieksa katowice to będzie hit tego sezonu w ekstraklasie :)

drutex bytów ? skąd oni ?

Elendil 16.07.2012 10:17

czyli...

Legia będzie grac derby Warszawy w Krakowie z drużyna KP Katowice, która wcześniej nazywała się Groclin Grodzisk Wlkp?

tarantulaw2 16.07.2012 10:19

Pierwszy wynik w Google :)
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/art...ORZE/120719748

kreseq 16.07.2012 10:23

Legia nie będzie grać derbów jeszcze przez wiele lat, tak jak oficjalnie niby grala przez ostatnie lata...tyle ze z klubem z Grodziska. Jesli ktoś to u nich pociągnie to za kilka lat znowu zawitaja do ekstraklasy i wtedy mimo ze ich szczerze nienawidzę będę nazywał taki mecz Derbami Warszawy.
Traktują licencję, historię, kibiców jak jakiś .......ony worek ziemniaków. To w tym wszystkim jest najgorsze.
Szkoda mi kibiców z Katowic, autentycznie i szczerze mi ich szkoda. Może i My tego nie zrozumiemy, bo Wisła czy Legia nie będzie w najbliższych latach w takiej sytuacji.
Postawcie się na chwilę w sytuacji kibiców GieKSy. Cholernie w....iające uczucie.

TeeS 16.07.2012 10:47

Skąd pomysł, że Polonia/Groclin miałaby nam dawać jakichś zawodników w zamian za grę na stadionie MIEJSKIM? Albo że Wisła miałaby mieć z tego tytułu jakąś kasę??
IMHO to oni się dogadają z miastem jak już i ten nowy twór będzie płacił kasę miastu, a nie Wiśle. Pomijam sensowność i prawdopdobieństwo takiego rozwiązania które jak dla mnie jest bliskie 0.

Chyba, że przegapiłem podpisanie umowy na zarządzanie stadionem? Jeśli tak, to dajcie proszę info.

Marszałek 16.07.2012 10:47

Ciekawe ile osób na coś takiego będzie przychodzić. Przewiduje masy ludzkie w ilościach 5-7 tysięcy

Kraswq piszesz,że w przypadku Wisły i Legii takie rzeczy raczej nie są możliwe. Wiesz GKS na początku lat 90 tych to byłą potęga, i co roku kopali się w UEFA. Skąd wiesz jaki los spotka nasze kluby za taki czas?

Dla osób piszących teksty do gazet, pieszczotliwe zwanych dziennikarzami, mała wskazówka. Wisła wynajmuje stadion od miasta,tak więc raczej ni dostanie żadnego Wszołka za to ,że Katowice będą się tutaj kopać,bo ma do stadionu takie same prawa jak ten nowy twór.

jacekbum 16.07.2012 11:06

Moim zdaniem bez zgody Wisły samo miasto nie może wynająć innej drużynie stadionu; Wisła nie płaci od meczu za stadion tylko za pewien okres np rok i w tym czasie ma prawo trenować kiedy chce i spedzać na boisku tyle czasu ile chce .Prosty przykład ktoś wynajmuje od miasta lokal prowadzi restauracje a miasto mu każe zamykać lokal na weekendy bo chce urządzać konferencje w tym lokalu za który najemca płaci...gdyby było to możliwe to byłoby to głupie.

River 16.07.2012 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1263366)
czyli...

Legia będzie grac derby Warszawy w Krakowie z drużyna KP Katowice, która wcześniej nazywała się Groclin Grodzisk Wlkp?

To nie Legia bedzie grac derby w Krakowie. Tu odbywac sie beda derby Wielkopolski Amica - Groclin.

Swoja droga co to za poroniony pomysl, ze ten nowy twor mialby grac na R22. Przeciez to nie bedzie mialo kibicow wiec po cholere im wynajmowac taki duzy stadion? Niech graja na Hutniku, taniej im wyjdzie.

Bardzo prawdopodobny scenariusz jest taki, ze ten nowy wybryk zwany KP Katowice bedzie bil sie w Ekstraklasie o czolowe miejsca. Przykre to ale taka jest nasza liga.

fialo 16.07.2012 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1263373)
Ciekawe ile osób na coś takiego będzie przychodzić. Przewiduje masy ludzkie w ilościach 5-7 tysięcy

Ileeee?? Ja przewiduje, że nikt ogarnięty z Katowic nie będzie na taki twór jeździć, Janusze stamtąd też nie (wiadomo za daleko), z Krakowa wątpie, czy ktokolwiek przyjdzie, załóżmy, że znajdzie się ok 500 fanów polskiej piłki w wydaniu ekstraklasowym, także sądzę, że na coś takiego to tak max 1000 w porywach, jak jakaś Amica przyjedzie.

Mam nadzieję, że nie będą grać w Krakowie, wyobrażacie sobie to w ogóle? Przyjeżdża Legia w 2000, czy Widzew i może na naszym stadionie robić co chce.. Jak dla mnie to strasznie przykra perspektywa. Chociaż pewnie wszyscy solidarnie zbojkotują ten twór. Absolutne nie dla tego pomysłu, oby to był tylko wymysł chorej wyobraźni dziennikarzyny..

TeeS 16.07.2012 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacekbum (Post 1263376)
Moim zdaniem bez zgody Wisły samo miasto nie może wynająć innej drużynie stadionu; Wisła nie płaci od meczu za stadion tylko za pewien okres np rok i w tym czasie ma prawo trenować kiedy chce i spedzać na boisku tyle czasu ile chce .Prosty przykład ktoś wynajmuje od miasta lokal prowadzi restauracje a miasto mu każe zamykać lokal na weekendy bo chce urządzać konferencje w tym lokalu za który najemca płaci...gdyby było to możliwe to byłoby to głupie.

I dlatego Amico-Lech pozbył się Warty ze "swojego" stadionu - dopiero jak mocno związany z kibicami operator Bulwa-Areny podyktował im cenę 3x wyższą niż płacili do tej pory i się ten biznes przestał warciarzom opłacać?

pozdrawiam

Kociewiak 16.07.2012 11:26

Niech grają w Kauflandzie na Kałuży :)

Marcin_fan 16.07.2012 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1263381)
Niech grają w Kauflandzie na Kałuży :)

Albo na Hutniku...

!!IRIVER!! 16.07.2012 11:34

Jesteśmy chyba krajem pionierskim jeśli chodzi o handlowanie licencjami, sprzedawanie tradycji, historii, deptanie tego, niszczenie, oranie, sranie na to i rozpierdalanie wszystkiego, co ma jakieś wartości. Ogromny żal, że tak zasłużony dla historii polskiej piłki klub jak GKS Katowice wchodzi w to gówno za sprawą jakiegoś .......onego biznesmenka, któremu za lat kilka się znudzi i znowu sprzeda tę licencję gdzieś dalej...

TeeS 16.07.2012 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1263384)
Jesteśmy chyba krajem pionierskim jeśli chodzi o handlowanie licencjami, sprzedawanie tradycji, historii, deptanie tego, niszczenie, oranie, sranie na to i rozpierdalanie wszystkiego, co ma jakieś wartości. Ogromny żal, że tak zasłużony dla historii polskiej piłki klub jak GKS Katowice wchodzi w to gówno za sprawą jakiegoś .......onego biznesmenka, któremu za lat kilka się znudzi i znowu sprzeda tę licencję gdzieś dalej...

Myślę że znalazłyby się podobne przykłady nie tylko u nas. Pierwsze co mi się pojawia w głowie - to RED BULL i ich działania w Austrii czy (chyba) Niemczech.
O wiele ciekawsze jest jednak podejście samych kibiców - bo tu o zgrozo, są tacy co nie mają problemów, żeby sprzedać się za obietnicę sukcesów.

Ale czego tu wymagać, skoro za taką samą obietnicę sukcesu spora część Polaków kibicowała kadrze PZPN prowadzonej przez Smudę...

pozdrawiam

QBAS 16.07.2012 12:59

Gdzieś czytałem, że na Hutniku to już kilka drużyn chce grać. O ile mnie pamięć nie myli to m.in. Okocimski. No i na chłopski rozum, bardziej opłacać im się będzie wynajęcie marketu przy Kałuży. W końcu mniejszy = tańszy. A więcej niż 2-3 tyś widzów (świadomie nie piszę kibiców) chyba nikt tam nie przewiduje.

Tak jak kilku z Was wspomniało, żal mi w tej całej sytuacji chłopaków z Katowic, którzy żeby się oczyścić kilka lat temu zaczynali od okręgowej ligi i jak już byli tak blisko (I liga) to jakiś buc niweczy ich starania... Ech.. a przecież wystarczyło GKS Katowice kupić i jeśli gość rzeczywiście ma kasę to najpóźniej za 2 sezony Ekstraklasa byłaby LEGALNIE w Katowicach. No i prawdziwi kibice wspieraliby drużynę. A tak..

syryls 16.07.2012 13:28

Jednym słowem... Paranoja

kreseq 16.07.2012 13:29

Pewnie już było

Wydatki na transfery w Ekstraklasie :

2012-13: 1 500 000
2011-12: 7 450 000
2010-11: 18 677 500
2009-10: 5 960 000
2008-09: 10 967 500
2007-08: 6 883 500
2006-07: 5 980 500
2005-06: 7 675 750
2004-05: 2 446 500
2003-04: 1 695 000

Ten rok będzie ciekawy jeśli chodzi o puchary i poziom ligi. Niby troche młodych jest ale wątpie by podniesli odpowiednio poziom ligi.

Kocur 16.07.2012 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1263402)

Ten rok będzie ciekawy jeśli chodzi o puchary i poziom ligi. Niby troche młodych jest ale wątpie by podniesli odpowiednio poziom ligi.

poziom tej ligi można już tylko podnieść - chyba że dno odpadnie ;)

Krav 16.07.2012 13:38

Niech grają na Kauflandzie - żydki będą mogły mówić, że mają ekstraklasę :lol:

labtec 16.07.2012 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1263367)

i po co się śmiejesz z Drutexa, jak my kiedyś graliśmy z Unimilem na koszulkach.
Patrz na siebie pierw, zanim zaczniesz z kogoś cisnąć bekę.

labtec 16.07.2012 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1263378)
Ileeee?? Ja przewiduje, że nikt ogarnięty z Katowic nie będzie na taki twór jeździć, Janusze stamtąd też nie (wiadomo za daleko), z Krakowa wątpie, czy ktokolwiek przyjdzie, załóżmy, że znajdzie się ok 500 fanów polskiej piłki w wydaniu ekstraklasowym, także sądzę, że na coś takiego to tak max 1000 w porywach, jak jakaś Amica przyjedzie.

Mam nadzieję, że nie będą grać w Krakowie, wyobrażacie sobie to w ogóle? Przyjeżdża Legia w 2000, czy Widzew i może na naszym stadionie robić co chce.. Jak dla mnie to strasznie przykra perspektywa. Chociaż pewnie wszyscy solidarnie zbojkotują ten twór. Absolutne nie dla tego pomysłu, oby to był tylko wymysł chorej wyobraźni dziennikarzyny..

mówisz, że wszyscy kumaci zbojkotują taki twór, no a jak wygląda właśnie ta sprawa w samych Katowicach - ktoś się orientuje ?

No bo w zeszłym sezonie pod Blaszokiem mieli transparenty " ekstraklasa albo śmierć ". Wiadomo że chodziło o awans w uczciwy sposób, nie tylnymi drzwiami z licencjami kupionymi itd.

No ale co mówią gieksiarze ktoś wie ?

Jose 16.07.2012 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1263368)
Szkoda mi kibiców z Katowic, autentycznie i szczerze mi ich szkoda. Może i My tego nie zrozumiemy, bo Wisła czy Legia nie będzie w najbliższych latach w takiej sytuacji.
Postawcie się na chwilę w sytuacji kibiców GieKSy. Cholernie w....iające uczucie.

A kibice Lecha byli i są w takiej sytuacji i są szczęśliwi z tego powodu. Nie ważne dla nich, że to inny klub pod ich nazwą im wystarczy, ze jest nazwa ich klubu i się cieszą, że dzięki temu grają w pucharach i są czołową drużyną a nie przeciętniakiem.

BiałaGwiazda 16.07.2012 14:21

http://forumgieksy.pl/showthread.php?t=4273&page=963

tutaj kibice GieKSy coś piszą na ten temat. Wypowiadają się raczej z ironią o tym wszystkim i nie do śmiechu im ta fuzja.Ale również nie do śmiechu jest dla nich perspektywa całkowitego upadku klubu,a tak moze się stac gdy zbojkotują nową GieKSe,bo nie będą mieli gdzie chodzic na mecze i komu kibicowac( drugoligowa GieKSa przestanie wtedy istniec).Są między młotem a kowadłem,specjalnie zaczynali odbudowę klubu od 4 ligi,a teraz taki wałek.

Marszałek 16.07.2012 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1263384)

W USA często przenoszą drużyny z miasta do miasta. Tak więc to nic nowego. Tyle, że tam przenoszą zespoły aby te miały większą oglądalność, natomiast w tym wypadku nie wiem czym to tłumaczyć. Zastanawiające jest także to iż poziom I ligi jest taki,że za cenę licencji można się tak wzmocnić, że spokojnie zdobędzie się awans. Przez rok do tego by sobie ogarnęli stadion, i miałoby to ręce i nogi a tak ? Ani to kibiców mieć nie będzie, ani dochodowe specjalnie też. Dziwne top wszystko.

0 22 16.07.2012 17:17

Cytat:

Ciekawe ile osób na coś takiego będzie przychodzić. Przewiduje masy ludzkie w ilościach 5-7 tysięcy.

Ale skąd aż tyle? Tysiąc jak się znajdzie to będzie rewelacja. Chyba, że zastosują wariant jak na Warcie - bilety za darmo itp - wtedy może faktycznie osiągną Twój wynik. Ale na ile? Na dwa miesiące?

Cytat:

Kraswq piszesz,że w przypadku Wisły i Legii takie rzeczy raczej nie są możliwe. Wiesz GKS na początku lat 90 tych to byłą potęga, i co roku kopali się w UEFA. Skąd wiesz jaki los spotka nasze kluby za taki czas?

Nie przepadam za Wami, ale nie róbmy sobie jaj i nie porównujmy klubu na poziomie Zagłębia Lubin do Wisły czy Legii. Potęgą to oni byli tak wielką, że mimo przeróżnych zagrywek Dziurowicza ani razu nie udało im się zdobyć mistrza. Pograli parę lat na wysokim poziomie i wrócili na prowincjonalne stadiony. W Polsce istnieje co najmniej kilka poważniejszych klubów niż GKS Katowice.

speedfashion 16.07.2012 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1263378)

No ale przecież nie będą tego robić w starciu z nami, lecz z... no właśnie, nie do końca wiadomo czym.

Gdyby doszło do takiej fuzji, najpewniej musieliby sobie szukać stadionu, na którym gra inna drużyna z ekstraklasy (zbieżność terminarza itp.). Wszystko to chore, ale cóż poradzić. Pieniądze, pieniądze, pieniądze.

brylant17 16.07.2012 20:51

Jeszcze dorzucę jedno ,czy w ogóle jak do tej fuzji i nie daj boże do gry na naszym stadionie tfu tfu tfu to nam w ogóle coś zapłacą za grę?Opłacą prąd i wodę? Do tego dojdzie szybsze zużycie murawy i trzeba będzie ja wymienić zapłacą za nią? Jakoś sobie, nie wyobrażam gry na naszym stadionie.Po drugiej stronie błoń też jest stadion znaczy Kaufland :D

Kocur 16.07.2012 21:26

Jeśli prawdziwi kibice zbojkotują to gówno co powstanie po Groclinie to w Krakowie nie będzie więcej niż 500 osób na meczu.

Już widzę pikników jeżdżących do "miasta latających noży" ;)

Daję im maks 1 sezon i albo spadną albo ich sprzedadzą dalej bo Canal + na pewno nie będzie pokazywał transmisji z meczu gdzie na stadionie na 30 tys siedzi 500 osób i żre popcorn. Więc z tego tytułu kasy też nie będzie.

killzone 16.07.2012 21:29

http://i47.tinypic.com/e8wejc.jpg

Cytat:

PILNE! KP GKS Katowice zastąpi Polonię Warszawa w T-Mobile Ekstraklasie! Jutro klub wyda oficjalny komunikat

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl