![]() |
Cytat:
|
Mam nadzieje ze skorza mówił prawdę z tym ze zaczyna działać dopiero pod koniec okna:) i jakby ich sprowadzili to w Polsce nam nikt by nie podskoczył.a pamiętam ze jak gral ten Nigeryjczyk chyba w Palermo to bylo o nim głośno on jest dobry "asystent" ale pewnie na ławie by byl:P
|
Cytat:
Ja nie zmyślam i nie pisze o tym "co mi sie wydaje".... Co do tej konferencji dzisiejszej to jest Bułgar, a o drugim napastniku wiem tyle ze miał być do niedzieli, ale moze im się udało coś przyspieszyć i pokazą obu... |
Gdyby się udało zakontraktować obu napastników można by naprawdę odetchnąć z ulgą. Konkurencja może tylko wyjść wszystkim na dobre, bo mam nadzieję że np gdyby Mały usiadł na ławie to nie będzie się obrażał ale będzie starał się jeszcze bardziej. No i w końcu Skorża miałby pole manewru również w pomocy bo Mały mógłby częściej walczyć z Łobo o miejsce na skrzydle.
|
Jesteście ciekawi co sądzą o Makinwie fani Lazio? Tutaj macie odpowiedź
http://www.lazioforever.com/lazio-players/makinwa!!/ |
taki zawodnik, który grał w Serie A już tyle sezonów bez wątpienia bedzie dla nas wzmocnieniem ;) Pozostaje tylko czekać na rozwój wypadków i będe wniebowzięty jak złoży podpis tuż przed zakonczeniem okienka transferowego ;)
|
Cytat:
No i trzeba pamiętać, że to co dla jednych jest sufitem, dla innych może być podłogą, albo piwnicą :) Osobiście jednak uważam, że to plotka. Nie wierzę w pana Murzyna w Wisełce. Białoński mi sie kojarzy z bzdurami zupełnie oderwanymi od realiów. E: To jest dobre o Makinwie :) Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
No nieźle po nim jadą. Wręcz przypominają mi się teksty niektórych z forum dot. Łobo, żeby ktoś go wziął za darmo :D |
Ja jestem zdania że taki Makinwa dla klubu z polskiej ligi to skarb. Wy chyba czasem zapominacie jaki poziom jest w Polsce (wszystko przez te 3 miesięczne przerwy w rozgrywkach. Jest za duzo czasu na myslenie i fantazjowanie). Potem przychodzi liga i każdy widzi czym tak naprawdę jest polska piłka.:D
Podobnie jak (oczywiście zachowując skalę) Cisse, którego nie chcieli już nigdzie, w Anglii czy Francji a w lidze greckiej jest mega gwiazdą... |
Na tym forum fani Lazio nazywają tego Makinwę małpą... Oni chyba otwarcie uznają biały za jedyny słuszny kolor skóry.
Cytat:
|
Apeniński łącznik informuje...
Tak na szybko o "włoskim" Nigeryjczyku, który może do nas przyjść:
Jeśli informacje o nim podają tylko serwisy ogólnosportowe, można przyjąć do jako zwykłe dziennikarskie dywagacje z tuttumercatoweb albo calcionews24. Jeśli jednak strona o klubie (Lazio - cittaceleste.it) - podaje wiadomość o Makinwa jako 1 z pięciu głównych newsów poranka, można podejść do tego poważniej. Oto co piszą Włosi (dosłownie): Cytat:
Jak widać, włoski serwis nie wyklucza żadnej możliwości. Jeśli jednak, na dzień przed starciem ligowym z Fiorentiną, Włosi negocjują "opylenie" zawodnika do Polski, to moim zdaniem sprawy są dosyć zaawansowane. Inaczej nie byłoby to działanie logiczne. jova - dziwisz się? Nie tak dawno fani (a raczej radykalne skrzydło, wiązane z partią faszystowską), podniosło alarm, że "nie chcą Żydów w Lazio" (chodziło o sprawę pozyskania do Lazio młodego gracza reprezentacji Izraela). Makinwę nazywają największym rozczarowaniem w całej historii klubu i śmieją się, że uefa powinna pozwolić Nigeryjczykowi grać rękami ;-) Ogólnie cieszą się, jeśli się go pozbędą. |
Kibice Lazio to rasiści nawet pisząc o swoim grajku nie mogą się pohamować. Śmieszni ludzie.
|
Cytat:
Wiadomo, że nie kupimy z Lazio gościa, który gra tam pierwsze skrzypce. Musimy kupić kogoś, kto coś już pokazał i łudzić się, że znowu pokaże. Jeśli ten transfer rzeczywiście dojdzie do skutku, to może być naprawdę hit. |
http://www.lalaziosiamonoi.it/?actio...dnotizia=10711 - tu jeszcze więcej piszą
|
Wezcie tylko poprawkę że gra w Lazio i wiadomo że oceny mogą nie być za wysokie... ale na Wisłę i Polską ligę zapewne byłby strzałem w dychę...
co do nazywania go małpą to bym się nie przejmował.. wiadomo jaki mają stosunek do nich i Żydów.. choćby był dobry to nie będą go widzieć w klubie i koniec kropka |
Cytat:
Edit: Nie zdążyłeś z "końcem i kropką". |
mam pytanie, czy jeśli dzisiaj podpiszemy kontrakt z Hristovem to będzie on mógł zagrać już z Bełchatowem czy raczej nie? Będziemy musieli czekać na jakieś pozwolenie na grę itp?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
O to właśnie mi chodzi... tam sa inne wytyczne, u nas inne... tam może być co najwyżej rezerwowym a u nas grać pierwsze skrzypce, nie tyle co u nas co w całej lidze..
|
Cytat:
Murzynowi faktycznie mogło być tam bardzo ciężko, ale to z kolei nie tłumaczy kiepskiej gry na wypożyczeniach. |
pamiętam jak kibice Lazio protestowali jak kupiono z Ajaxu Arona Wintera który był czarnoskóry i do tego żyd.Był niemiłosiernie wygwizdywany i obrażany.Wytrzymał pół roku w Lazio
Nie dziwie sie ze Makinwa nie chce dla nich grac.Po cichu licze że to będzie taki drugi Uche |
Coś mi sie wydaje, że dni Brożka są już policzone...
|
jeśli Makinwa i Hristov przyjdzie to bedzie wzmocnienie naszej lini ataku, tylko szkoda ze oni maja przyjsc w ostatnim dniu okienka, ale mam nadzieje ze sie zgraja.
|
Cytat:
|
Apeniński łącznik informuje...
Cytat:
Cytat:
Wydaje się, że „przeznaczonym” do odejścia z Lazio jest Makinwa. Chcieli go w Rumunii, ale wydaje się, że napastnik woli Polskę. Jest bliski Wisły Kraków, Lotilo jest w trakcie rozmów o wypożyczeniu go aż do czerwca. Makinwa jest gotowy na transfer czasowy. Okienko transferowe w Polsce zamyka się za 24 godziny, więc obie strony kontaktują się ze sobą. Oficjalna informacja powinna zostać wydana pod koniec dnia. Wisła bardzo się śpieszy, jest pierwsza w tabeli i bardzo potrzebuje napastnika o określonej charakterystyce. Makinwa chce i potrzebuje gry i ma nadzieję, że włączy się w walkę o mistrzostwo Polski. W ostatnich miesiącach Nigeryjczyk był wielokrotnie „przymierzany” do wypożyczenia, ale z różnych przyczyn nie doszło to do skutku. Obecny krok powinien być dobrym posunięciem. Przed nim jawi się okazja do gry i Makinwa jest gotowy odejść. Może pozyskamy drugiego Kalu Uche (sportowo) ? |
Cytat:
Chciałbym jeszcze wrócić do jednej sprawy związanej z liga włoską. Otóż razem z Alvarezem mieliśmy wypozyczyć Stuaniego. Ten Urugwajczyk nie miał nawet połowy doświadczenia Makinwy z Serie A. Mało grał i mało strzelał. Ostatecznie poszedł na wypożyczenie do 2 ligi hiszpańskiej, do Albacete i jest tam wyrózniajacym się zawodnikiem. Zdobył 11 bramek, czyli radzi sobie lepiej niż Franek , kiedy grał w Elche. Dlatego warto wziąć pod uwagę, że ci, co już są we Włoszech, Hiszpanii, Anglii są prześwietleni na wylot i muszą coś w sobie mieć, że się tam w ogóle dostali. To tyle przemyśleń :) |
Poczekajmy najpierw na info na oficjalnej. :)
|
...no no.No to szykują się dwa sztosy.Kto by pomyślał że na koniec okna tak pozytywnie nas zaskoczą?
No to czekamy.Pewnie o 14 wszystko będzie jasne! |
Na Goal.com jest to druga informacja dnia. Z tym,że jest tam podana wypowiedź agenta. Istotne jest to,że portale i strony związane z klubem podają tą wiadomość, więc wszytko wskazuje na to,że rozmowy są prowadzone. Kaczuszka dziennikarska to nie jest. Więc pozostaje nam tylko czekać.
|
Cytat:
"Dni" w cudzysłowiu ;) Hristov/Makinwa nie wydają mi się być ściągani tylko po to by być, kolejno, 3 i 4 napastnikiem. No chyba, że Skorża przestawi zespół na grę trójką z przodu - choć moim zdaniem nie pora na eksperymenty. |
Liga włoska jest najtrudniejszą ligą świata dla napastników, więc radzę nie wybrzydzać. Makinwa jak by do nas przyszedł byłby gwiazdą. Bo moim skromnym zdaniem inaczej się gra przeciwko Nescie a inaczej na choćby Jodłowca. Ponad 100 meczów w Serie A o czymś świadczy. A bramki?? Napastnik może jeszcze podawać, ściągać na siebie obrońców i robić miejsce dla chocby Pawła B. To byłaby nowa jakość w Wiśle.
Do ludzi ciądle narzekających - dajcie sobie spokój z pisaniem to się robi już nudne. |
Muszę powiedzieć szczerze - jestem zniesmaczony. Zniesmaczony zachowaniem tutejszych przeciwników Skorży, którzy chyba jeszcze śpią, bo nic nie tłumaczy ich milczenia przy okazji zaklepywania takich transferów - czytając w nocy o Makinwie spodziewałem się z rana ujrzeć radosną twórczość wolfy'ego na temat żałosnej skuteczności Makinwy we Włoszech, czy insynuacji, jakoby Hristov był odpadem bułgarskim. Może jeszcze zaślepieni przeciwnicy Skorży śpią, skoro jeszcze tu nie wywołali wojny przeciwko niemu?
Ad rem - Makinwa to piłkarz znakomity fizycznie, fantastycznie pasujący do wymagań Skorży, ale dość drogi, starszy, charakterny, na dodatek mocno nieograny w ostatnich miesiącach. Owszem, to może być wielki hit, ale i kit na miarę Matusiaka - nie wiadomo, czy on nie złapie rytmu meczowego w kwietniu. Hristov wygląda zdecydowanie lepiej, ale tu znów pojawia się pytanie, czy takiego piłkarza Wiśle potrzeba - na dwie pozycje napastników klub ma już Boguskiego, Brożka i Małeckiego. Po ściągnięciu dwóch tej klasy piłkarzy będzie w zespole co najmniej czterech (Małecki pewnie zostanie na skrzydło przestawiony) snajperów, gdzie każdy będzie chciał grać jak najwięcej. A Hristov podobno dubluje profilem piłkarskim Boguskiego i Brożka, to Makinwa jest w taktyce potrzebny. Będziemy mądrzejsi o 13:30. :) |
el Nuero - kolejne zadanie dla Ciebie :) - z góry dzięki
http://www.lalaziosiamonoi.it/?actio...dnotizia=10715 Chyba jakiś zwrot akcji. |
Cytat:
|
UWAGA!!
nie radzę wchodzić na cytowany llink bez antyvira z pliku video następuje próba wyludzenia informacji http://www.symantec.com/business/sec...jsp?asid=23616 Cytat:
|
Cytat:
|
Makinwa to jest napastnik. Napastnik przez duze N. Takiego gracza nam potrzeba, ale czy to nie jest sci-fi ?
Niby Alvarez przyszedł z serie A, no ale Makinwa to inna półka. Nie uwierze w nikogo dopoki nie bedzie w koszulce Wisły, ale za murzyna trzymam kciuki. Czy to ten dzien dzis w którym rusza liga? Juz nie moge sie doczekac |
Swoją drogą zastanawiam się dlaczego nasza oficjalna strona nie prowadzi relacji live video z konferencji prasowych. Myślę, że szczególnie dziś zainteresowanie byłoby bardzo duże.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl