Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Mistel 29.03.2011 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibicka (Post 1070683)
Jakby Ci nikt nie pożyczył to zobacz w bibliotece na Rajskiej, dużo podręczników do angielskiego mają.

Dzięki ;) A na jakiej zasadzie tam pożyczają? Na dowód wystarczy?

tomo 29.03.2011 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 1070729)
Dzięki ;) A na jakiej zasadzie tam pożyczają? Na dowód wystarczy?

Najpierw musisz wyrobić sobie kartę. Zapiszesz się, potwierdzisz tożsamość i możesz korzystać do woli ze zbiorów.

didzej132 29.03.2011 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1070695)
Na sektorze D (ten dalszy narożnik od młyna) prowadzony jest jakiś doping czy raczej piknikowo?

Koledzy kiedyś byli to podobno masakra , oprócz nich było jeszcze dosłownie kilka osób do dopingu to jakiś gość ich upominał żeby usiedli bo zasłaniają :) to w 2 połowie poszli na F :)

Konfliktowy 29.03.2011 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1070566)
Windows 7 Home, Outlook 2010. To da się ustawić to hasło czy nie?

http://www.outlook.pl/ochrona-dostep...rzez-haslo/306

BronekTS 30.03.2011 12:45

Brat podpisał umowę z C+. Za 1 zł miesięcznie dali mu kartę do Multiroom. Nie ta stara którą trzeba "ładować" co 6 h, tylko zwykła karta, podobno ona poprostu musi być w pobliżu tamtej głównej.

Pytanie - jaki dekoder spasuje mi do tej karty żebym podłączył na podwójnym konwerterze i wszystko hulało ?

Nie musi być koniecznie HD chociaż taki by najbardziej odpowiadał mi. W Cyfrze oferują jakiś HD za 200 zł, wolałbym jakąś dużo tańszą opcję.

Pytanie 2 - Czy musi być jakaś większa antena przy dwóch dekoderach na podwójnym konwerterze? Bo Pan w C+ stwierdził że jak mam mały talerz bodjaże 50 cm to mało i muszę mieć taki największy 70 cm. Nie wydaje mi się by to była prawda, śmierdzi mi zwykłą próbą wciśnięcia anteny. Doradźcie.

harimata 30.03.2011 13:01

Gdzie w Krakowie kupię używany garnitur może coś na Bronowicach ? taki do 150-200zł. Bo na gumtree nie chce mi się jeździć i mierzyć.

tomek_TSW 30.03.2011 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BronekTS (Post 1070841)
Brat podpisał umowę z C+. Za 1 zł miesięcznie dali mu kartę do Multiroom. Nie ta stara którą trzeba "ładować" co 6 h, tylko zwykła karta, podobno ona poprostu musi być w pobliżu tamtej głównej.

Pytanie - jaki dekoder spasuje mi do tej karty żebym podłączył na podwójnym konwerterze i wszystko hulało ?

Nie musi być koniecznie HD chociaż taki by najbardziej odpowiadał mi. W Cyfrze oferują jakiś HD za 200 zł, wolałbym jakąś dużo tańszą opcję.

Pytanie 2 - Czy musi być jakaś większa antena przy dwóch dekoderach na podwójnym konwerterze? Bo Pan w C+ stwierdził że jak mam mały talerz bodjaże 50 cm to mało i muszę mieć taki największy 70 cm. Nie wydaje mi się by to była prawda, śmierdzi mi zwykłą próbą wciśnięcia anteny. Doradźcie.

1. dekoder obojętny jaki byle był kompatybilny z cyfrą np philips dsx 6010 albo strong srt 6880. Popytaj w punkcie jakims cyfry czy maja stare na sprzedaż, jak nie to allegro

2. Gówno prawda, mały talerz starcza przy dobrym konwerterze

Mistel 30.03.2011 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harimata (Post 1070847)
Gdzie w Krakowie kupię używany garnitur może coś na Bronowicach ? taki do 150-200zł. Bo na gumtree nie chce mi się jeździć i mierzyć.

Poszukaj bo może nowy kupisz za 200, póki sa promocje po studniówce. Znajomy kupił dla syna na bierzmowanie za tyle.

W rynku w Dobczycach są normalnie za tyle i całkiem porządne.

Konfliktowy 30.03.2011 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek_TSW (Post 1070849)
2. Gówno prawda, mały talerz starcza przy dobrym konwerterze

Do momentu, aż przyjdzie zima i na czaszy będzie zalegał śnieg, który nie koniecznie chce z niej spaść(wiem co pisze bo to przerabiałem). Generalnie im większa czasza tym większy zasięg, a przede wszystkim zainwestowałbym w większa, bo może kiedyś będziesz jednak chciał oglądać w hd, a tu mały talerz już nie wystarczy.
Ja mam czasze 90 cm wysoko na dachu i nie ma żadnych zwisów itp, a przy 60 niestety to było dość nagminne.

harimata 30.03.2011 13:22

A na tym targu Tandeta to tam same budy wietnamskie czy jakieś sklepy bo patrzyłem na necie to dużo osób tam kupuje.

tomek_TSW 30.03.2011 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konfliktowy (Post 1070860)
Do momentu, aż przyjdzie zima i na czaszy będzie zalegał śnieg, który nie koniecznie chce z niej spaść(wiem co pisze bo to przerabiałem). Generalnie im większa czasza tym większy zasięg, a przede wszystkim zainwestowałbym w większa, bo może kiedyś będziesz jednak chciał oglądać w hd, a tu mały talerz już nie wystarczy.
Ja mam czasze 90 cm wysoko na dachu i nie ma żadnych zwisów itp, a przy 60 niestety to było dość nagminne.

akurat ja mam mała czasze i w zimie zalegał na niej śnieg (nie było go dużo) i działało bez żadnych problemów.

Mam pakiet hd i na małej czaszy działają bez zarzutu.

Konfliktowy 30.03.2011 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek_TSW (Post 1070871)
akurat ja mam mała czasze i w zimie zalegał na niej śnieg (nie było go dużo) i działało bez żadnych problemów.

Czyli punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia :) ja mimo wszystko zainwestowałbym w coś większego.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1768038.html

Coglin 30.03.2011 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harimata (Post 1070861)
A na tym targu Tandeta to tam same budy wietnamskie czy jakieś sklepy bo patrzyłem na necie to dużo osób tam kupuje.

http://www.cht.net.pl/index.php

harimata 30.03.2011 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1070875)

Dzięki, myślałem zawsze, że tam same budy wietnamskie a tu widzę kultura :)

Eternit 30.03.2011 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harimata (Post 1070881)
Dzięki, myślałem zawsze, że tam same budy wietnamskie a tu widzę kultura :)

Wbrew pozorom i nazwie wcale super tanio tam nie jest:P

medyk 30.03.2011 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek_TSW (Post 1070871)

tez mam mala i dziala HD

Eternit 30.03.2011 20:57

Jeżeli na forum jest osoba dobrze obeznana z szlakami w Tatrach, to proszę o kontakt na PRIV.

markokrk 30.03.2011 21:46

działa wam megavideo?

snyrting 30.03.2011 21:52

Działa bez zarzutu.

BronekTS 30.03.2011 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 1070930)
tez mam mala i dziala HD

Ciągnąc dalej temat anten, dekoderów itd

1. Wątpię by w punkcie C+ powiedzieli mi jakie dekodery ( te starsze ) zadziałają z tą kartą bo chyba wolą żebym u nich kupił dekoder. Mógłby mi ktoś, oprócz w/w modeli przytoczyć jakie jeszcze będą pasować ?

2. Antenę mam przy balkonie, z balkonu do niej dosięgam i śnieg zawsze mogę zgarnąć. Teraz jest podłączony pod nią jeden dekoder HD i działa wszystko bez zarzutu na nim. Więc jak podepnę drugi na podwójnym konwerterze nie powinno być problemu ? Tak myślę że najwyżej na razie mogę podpiąć pod tą antenę wszystko a najwyżej później dokupię antenę i po problemie, prawda ?

Dzięki za pomoc.

tomek_TSW 30.03.2011 23:17

1. http://cyfraplus.pl/technologie/sprzet.html. Jak nie punkt cyfry to może jakies serwis rtv będzie miał.

2. Możesz tak zrobic, nie powinno byc problemu

neq. 31.03.2011 13:34

gdzie w krakowie ( najlepiej nh ) mozna zrobic zdjecia do dowodu w przyzwoitej cenie a nie 40pln za 4 fotki

saint1906 31.03.2011 13:39

"gdzie w krakowie ( najlepiej nh ) mozna zrobic zdjecia do dowodu w przyzwoitej cenie a nie 40pln za 4 fotki"

fotopress na karmelickiej legitymacyjne: na poczekaniu 8 sztuk 17 złotych, na drugi dzień 8 sztuk 9 złotych
Nie jest to w Hucie, ale może będziesz przejazdem. Taniej w Krakowie chyba nie ma.

węgorz2 31.03.2011 15:46

mam pytanie a zarazem wielka prosbę do WIŚLAKÓW ,WŁASNIE GODZINE TEMU DOWIEDZIAŁEM SIE ŻE RESTAURACJA GDZIE MIALEM UMÓWIONA KOMUNIE DLA DZIECKA ZBANKRUTOWAŁA! swoim torem wyegzekwuje zaliczke i zobowiązania podpisanej umowy ale... moglibyście pomoc mi w znalezieniu restauracji ,knajpy itp,na komunie 15 05 2011 w NOWEJ HUCIE na ok 30 osób ,może zna ktoś kogoś lub macie coś koło siebie ,proszę o pomoc,priv lub numery restauracji -zadzwonię sobie!

WISŁAZWE 31.03.2011 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez neq. (Post 1071177)
gdzie w krakowie ( najlepiej nh ) mozna zrobic zdjecia do dowodu w przyzwoitej cenie a nie 40pln za 4 fotki

Plac w Bieńczycach do góry schodkami i na pewno znajdziesz, o ile jeszcze tam jest ale nie dawno robiłem zdjęcia i jeszcze było i drogo też nie mają( nie pamiętam dokładnie ile, ale nie były to kosmiczne ceny) , zdjęcia na miejscu wywołane, jest możliwość wyboru najlepszego :)

Tak jakby nad agencją pocztową i kwiaciarnią koło Alior banku.

maksinho 31.03.2011 17:05

Mam pytanie - czy na Grobla (na boisko) można sobie od tak wejść, czy trzeba tam jakiś dokument okazać przy okazji?

Jachcik 31.03.2011 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1071218)
Plac w Bieńczycach do góry schodkami i na pewno znajdziesz, o ile jeszcze tam jest ale nie dawno robiłem zdjęcia i jeszcze było i drogo też nie mają( nie pamiętam dokładnie ile, ale nie były to kosmiczne ceny) , zdjęcia na miejscu wywołane, jest możliwość wyboru najlepszego :)

Tak jakby nad agencją pocztową i kwiaciarnią koło Alior banku.

Ja bodajże w listopadzie, na Starowiślnej tam chyba Kodak jest, zrobiłem 8 zdjęć za 12 zl, bo jakaś zniżka dla studentów i uczniów o 50 % była. Nie wiem jak teraz ;)

tomo 31.03.2011 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez neq. (Post 1071177)

Nie wiem jak w Hucie, ale w Jubilacie za 7 zdjęć masz 28 zł. Pewnie za 2 fotki będzie mniej. Podpytaj też Żmijki gdzie tanio można takie foty zrobić :p

Marcin_fan 31.03.2011 18:24

jak moge sie nauczyc na poziomie dośc swobodnego porozumienia sie języka hiszpańskiego?? przez oglądane filmy w : "dzieciństwie" tych seriali wenezuelskich, meksykańskich ograniam tam pare ( naście, dziesiąt? ) słówek czy zwrotów ale większgo pojęcia o tym języku nie mam... a strasznie podoba mi sie ten język. Wystarczy jakiś słownik czy rozmówki...??

gypsy 31.03.2011 18:57

Marcin_fan - rozmówki i jakieś kursy, których jest masę w empiku oczywiście są bardzo przydatne, szczególnie do nauki słóek, gramatyki itd. Mnie osobiście dużo dało osłuchanie się z tym językiem, oglądanie różnych programów po hiszpańsku, wywiadów, wspomnianych przez ciebie telenowel, słuchanie hiszpańskiej muzyki. Mogę ci tylko doradzić, że jeśli chcesz polepszyć właśnie swoje rozumienie ze słuchu to raczej szukaj "materiałów" południowoamerykańskich, bo Hiszpanie mówią dość szybko i niewyraźnie :)

Marcin_fan 31.03.2011 19:38

Dzięki wielkie za odzew i rady E: Z tego co pamiętam to tamtejsze aktorki są wyjątkowej urody:)

harimata 31.03.2011 19:59

Kiedy jest losowanie biletów na euro 2012 ?

wisl@k_TS 31.03.2011 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harimata (Post 1071284)
Kiedy jest losowanie biletów na euro 2012 ?

Słyszałem że w połowie kwietnia.

gypsy 31.03.2011 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1071275)
Dzięki wielkie za odzew i rady E: Z tego co pamiętam to tamtejsze aktorki są wyjątkowej urody:)

to swoją drogą :) w ogóle latynosi mają ciekawy typ urody

WISŁAZWE 31.03.2011 21:36

Posiada ktoś konto w Alior banku?
Mam takie pytanie do posiadaczy owego konta, czy pobierają jakąś prowizję za wpłatę pieniędzy na własne konto ?
Bo chciałbym wpłacić a nie chce być nie mile zaskoczony w oddziale :)

Edit:

Podziękował dobra Kobieto i do tego Wiślaczko :)

Kobieta_Wislak 31.03.2011 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1071322)
Posiada ktoś konto w Alior banku?
Mam takie pytanie do posiadaczy owego konta, czy pobierają jakąś prowizję za wpłatę pieniędzy na własne konto ?
Bo chciałbym wpłacić a nie chce być nie mile zaskoczony w oddziale :)

przyjeżdżają, załatwiają, prowizji nie pobierają :-p
tabela opłat i prowizji Alior Banku

Rocky55 31.03.2011 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez węgorz2 (Post 1071210)
mam pytanie a zarazem wielka prosbę do WIŚLAKÓW ,WŁASNIE GODZINE TEMU DOWIEDZIAŁEM SIE ŻE RESTAURACJA GDZIE MIALEM UMÓWIONA KOMUNIE DLA DZIECKA ZBANKRUTOWAŁA! swoim torem wyegzekwuje zaliczke i zobowiązania podpisanej umowy ale... moglibyście pomoc mi w znalezieniu restauracji ,knajpy itp,na komunie 15 05 2011 w NOWEJ HUCIE na ok 30 osób ,może zna ktoś kogoś lub macie coś koło siebie ,proszę o pomoc,priv lub numery restauracji -zadzwonię sobie!

Proponuje Błekitna Lagune w hucie, adres bodajze Makuszyńskiego 2, tel: 12 684 18 00
Moja siostra robila tam 3 lata temu chrzciny córki, wszystko wypadlo dobrze, ładnie wszystko zorganizowane bylo.

węgorz2 01.04.2011 08:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rocky55 (Post 1071337)
Proponuje Błekitna Lagune w hucie, adres bodajze Makuszyńskiego 2, tel: 12 684 18 00
Moja siostra robila tam 3 lata temu chrzciny córki, wszystko wypadlo dobrze, ładnie wszystko zorganizowane bylo.

dzieki za duzy odzew na priv, znalazlem ZAJAZD MOGILSKI NA KLASZTORNEJ ,jeszcze raz wielkie dzięki

David. 01.04.2011 13:55

Orientuje się ktoś może, jaka jest kara za jazdę na bilecie ulgowym, bez ważnej legitymacji? Mam bilet semestralny, na karcie uczelnianej a naklejkę dostanę dopiero w przyszłym tygodniu. A wiem, że w pierwszych dniach zawsze sprawdzają ważność. Chodzi o MPK rzecz jasna.

ponury 01.04.2011 14:00

Z tego co kojarzę to stówa bo to po prostu przejazd bez ważnego biletu.

A. Jak dostaniesz karę, a nie długo później będziesz miał naklejkę to jedź na ulicę Wawrzyńca do MPK, zapewne Ci anulują i zapłacisz 5zł ;-)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl