Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

wolfy 11.02.2014 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1348139)

To super wiadomość, bo "Głowa" to obecnie najlepszy stoper w lidze i jedyny pewny zawodnik w Wiśle na tej pozycji. Między nim a Bunozą czy Chavezem (których zresztą chcemy się pozbyć z uwagi na kontrakty) jest przepaść.

Dobrze żeby któryś z młodych miał się od kogo uczyć.

Paweł 13.02.2014 10:28

Treningi jak u Petrescu

Wywiad z Pawłem Brożkiem:
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...escu,id,t.html

gypsy 13.02.2014 16:20

Donald Guerrier: Poprosiłem trenera o dodatkowe treningi
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...dodatkowe.html

Widać, że chłopak się stara i to się ceni. Mimo ciężkich treningów u Smudy, on sam dokłada sobie większe obciążenia. Profeska.

speedfashion 13.02.2014 18:12

Chwali się mu to. Mam nadzieję, że, jak to Smuda zapowiada, wiosną będzie grał jeszcze lepiej. Może kiedyś uda się wziąć za niego przyzwoitą kwotę.

xanti1906 13.02.2014 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1348527)
Chwali się mu to. Mam nadzieję, że, jak to Smuda zapowiada, wiosną będzie grał jeszcze lepiej. Może kiedyś uda się wziąć za niego przyzwoitą kwotę.

Obok Chrapka to będzie pewnie najbardziej chodliwy towar.

QBAS 13.02.2014 20:04

Trzeba Guerrierowi przyznać, że wiele razy czytałem w wywiadach z polskimi grajkami, że "wzorują" się na Messim czy innym Zlatanie. Ale u nich kończy się to chyba na oglądaniu filmików na yt, a np dodatkowym treningu, który Donald "zapożyczył" od CR7.

fanfan 13.02.2014 20:31

Donald powinien teraz jeśli chce dodatkowe treningi skupić się jednak na treningu taktycznym ponieważ świeżość też jest potrzebna a przez zbyt dużą liczbę treningów również można sobie zaszkodzić zwłaszcza ,że przygotowanie były bardzo ciężkie z tego co się słyszy .

SharksiK 14.02.2014 01:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1348551)
Trzeba Guerrierowi przyznać, że wiele razy czytałem w wywiadach z polskimi grajkami, że "wzorują" się na Messim czy innym Zlatanie. Ale u nich kończy się to chyba na oglądaniu filmików na yt, a np dodatkowym treningu, który Donald "zapożyczył" od CR7.

Jeszcze niech sobie uczepi oponę od jelcza u szyi i tak ją ciągnie w wolnych chwilach, metodą zapożyczoną od mistrzyni Kowalczyk, to może kiedyś zdobędzie pierwszy w historii haitańskich biegów narciarskich złoty medal.

QBAS 14.02.2014 03:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1348556)
Donald powinien teraz jeśli chce dodatkowe treningi skupić się jednak na treningu taktycznym ponieważ świeżość też jest potrzebna a przez zbyt dużą liczbę treningów również można sobie zaszkodzić zwłaszcza ,że przygotowanie były bardzo ciężkie z tego co się słyszy .

Ale przecież nie robi tego na własną rękę tylko po konsultacji z coachem. Więc nie bójta się wójta

Kapcok7 14.02.2014 18:08

Dziś zauważyłem, nie wiem czy wiecie ale w trakcie treningu auta zawodników są dokładnie myte, co więcej jednemu samochodowi poświęca się ok 45 minut :D

Smok 14.02.2014 20:52

temu białemu???

Kapcok7 14.02.2014 22:05

Dziś akurat trzy białe były myte ;)

s1mone 15.02.2014 02:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SharksiK (Post 1348591)
Jeszcze niech sobie uczepi oponę od jelcza u szyi i tak ją ciągnie w wolnych chwilach, metodą zapożyczoną od mistrzyni Kowalczyk, to może kiedyś zdobędzie pierwszy w historii haitańskich biegów narciarskich złoty medal.

Typowe Polactwo.
Jak ktoś chce być dobry i podpatruje najlepszych to trzeba zmieszać z błotem.
Jak ktoś wzoruje się na Messim czy C.Ronaldo to jest przygłupem, bo przecież i tak nigdy nie osiągnie ich poziomu.

To co, Donald zamiast wzorować się na czołowych piłkarzach, ma się wzorować na Heniu spod sklepu? Czy na Sharksiku spod bloku?

Taka Polska.
Bierze dodatkowe treningi, bo chce trenować. Źle.
Robi ćwiczenia na pół gwizdka, bo nie chce mu się trenować. Źle.
Podpatruje ćwiczenia C. Ronaldo i robi brzuszki. Źle.
Podpatruje ćwiczenia Henia/Sharksika i codziennie chleje wódę, też źle! :)

Masakra

SharksiK 15.02.2014 07:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1348709)
Typowe Polactwo.
Jak ktoś chce być dobry i podpatruje najlepszych to trzeba zmieszać z błotem.
Jak ktoś wzoruje się na Messim czy C.Ronaldo to jest przygłupem, bo przecież i tak nigdy nie osiągnie ich poziomu.

To co, Donald zamiast wzorować się na czołowych piłkarzach, ma się wzorować na Heniu spod sklepu? Czy na Sharksiku spod bloku?

Taka Polska.
Bierze dodatkowe treningi, bo chce trenować. Źle.
Robi ćwiczenia na pół gwizdka, bo nie chce mu się trenować. Źle.
Podpatruje ćwiczenia C. Ronaldo i robi brzuszki. Źle.
Podpatruje ćwiczenia Henia/Sharksika i codziennie chleje wódę, też źle! :)

Masakra

Jak dla mnie oraz mojego serdecznego kompana Henia , to Donald może się wzorować nawet na samym Jurij Gagarinie.
Czy to wystarczy by zostać Haitańskim kosmonautą i spacerować w kosmosie? Pewnie tak.
Zresztą co ja tam mogę wiedzieć, chlejąc wódę codziennie? Oczywiście można by iść na łatwiznę, wzorować się na s1mone lub innym wynalzku...jednak, przepraszam ale na alkohol to ja jeszcze mam.

JEśli Donald już tak bardzo musi się wzorować nz CR7 to racja, niech robi te jego brzuszki bo na więcej niestety trudno liczyć.
No i to świeceniem publicznie genitaliami. Wzorce chyba od samego Michała Anioła zaczerpnięte, sztuka dla sztuki...

Chłop aplikuje sobie dodatkowy trening bo widocznie ma wiele do poprawy a tutaj podnieta profeską i gromkie brawa z naciskiem na milionowy zysk...

Ma zapierdalać bo od tego tutaj jest. Więcej treningów a mniej Fejsa powinno mu tylko pomóc, jeśli nie, to wróci do pomocy przy minimalizowaniu skutków haitańskiego kataklizmu.

silver03 15.02.2014 12:05

Przypierdalanie się do wszystkiego dla zasady.

s1mone 15.02.2014 12:11

Dokładnie, jak wyżej :)

Chyba komuś żywo dopiekł ten fallus nad koszulką.

Reserve 15.02.2014 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SharksiK (Post 1348716)
Jak dla mnie oraz mojego serdecznego kompana Henia , to Donald może się wzorować nawet na samym Jurij Gagarinie.
Czy to wystarczy by zostać Haitańskim kosmonautą i spacerować w kosmosie? Pewnie tak.
Zresztą co ja tam mogę wiedzieć, chlejąc wódę codziennie? Oczywiście można by iść na łatwiznę, wzorować się na s1mone lub innym wynalzku...jednak, przepraszam ale na alkohol to ja jeszcze mam.

JEśli Donald już tak bardzo musi się wzorować nz CR7 to racja, niech robi te jego brzuszki bo na więcej niestety trudno liczyć.
No i to świeceniem publicznie genitaliami. Wzorce chyba od samego Michała Anioła zaczerpnięte, sztuka dla sztuki...

Chłop aplikuje sobie dodatkowy trening bo widocznie ma wiele do poprawy a tutaj podnieta profeską i gromkie brawa z naciskiem na milionowy zysk...

Ma zapierdalać bo od tego tutaj jest. Więcej treningów a mniej Fejsa powinno mu tylko pomóc, jeśli nie, to wróci do pomocy przy minimalizowaniu skutków haitańskiego kataklizmu.

Ty to tak naprawdę czy mi się daty pomyliły i dziś jest 1 kwietnia?

Ma zapierdalać, ale nie zmusisz go do roboty poza treningiem. To że chłop stara się być coraz lepszym trzeba docenić. A jeśli uważasz to za obowiązek to nie pisz na temat Donalda, tylko reszty zawodników którzy NIE zapierdalają po treningach.
A myślenie o nim w kategorii następnego transferu i dużego zysku - a ktoś się tu myli? Oprócz może Chrapka, Miśkiewicza to kogo jeszcze możnaby wytransferować z zyskiem? Gargułę? Czy może Brożka? Oświeć mnie mistrzu.

laxa 15.02.2014 13:16

Marko Jovanović nie trenuje od początku roku, kiedy podczas rutynowych badań przed rozpoczęciem przygotowań do rundy wiosennej lekarze wykryli u niego nieprawidłowości w pracy serca. Serbski obrońca Wisły Kraków został poddany kolejnej serii badań. Po niej 25-letni piłkarz usłyszał od lekarzy dramatyczną diagnozę – podejrzewają u niego białaczkę.

– Marko zostanie przebadany w Szwajcarii – mówi Ofensywnym trener Wisły Franciszek Smuda. – Głęboko wierzę, że wcześniejsze diagnozy o białaczce się nie potwierdzą i lekarze stwierdzą coś innego. Całą drużyną jesteśmy z nim. W takich sytuacjach piłka schodzi na dalszy plan, bo najważniejsze jest w tej chwili zdrowie Marko – mówi Smuda.

źródło: przegladsportowy.pl

Uran235 15.02.2014 14:51

Trzymaj się Marko!

mitmichael 15.02.2014 15:32

Trzymamy kciuki zeby wszystko było OK zelazna defensywa w rundzie jesiennej takze dzieki jego swietnej postawie bedzie Nam go brakowac.

radek2323 15.02.2014 15:46

fingers crossed Marko !!!!

QBAS 15.02.2014 16:33

Mam nadzieję, że jakiś transparent pokażemy ze słowami otuchy dla Marka. Nie wygląda to dobrze ale na szczęście nie jest to jeszcze ostatecznie potwierdzone...

Mario Nh 15.02.2014 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1348778)
Mam nadzieję, że jakiś transparent pokażemy ze słowami otuchy dla Marka. Nie wygląda to dobrze ale na szczęście nie jest to jeszcze ostatecznie potwierdzone...

Czyli te problemy z sercem były od początku przykrywką, miały być do momentu pomyślnych badań...

Masakra. Transparent obowiązkowo.

MiroPL 15.02.2014 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laxa (Post 1348752)
Marko Jovanović nie trenuje od początku roku, kiedy podczas rutynowych badań przed rozpoczęciem przygotowań do rundy wiosennej lekarze wykryli u niego nieprawidłowości w pracy serca. Serbski obrońca Wisły Kraków został poddany kolejnej serii badań. Po niej 25-letni piłkarz usłyszał od lekarzy dramatyczną diagnozę – podejrzewają u niego białaczkę.

– Marko zostanie przebadany w Szwajcarii – mówi Ofensywnym trener Wisły Franciszek Smuda. – Głęboko wierzę, że wcześniejsze diagnozy o białaczce się nie potwierdzą i lekarze stwierdzą coś innego. Całą drużyną jesteśmy z nim. W takich sytuacjach piłka schodzi na dalszy plan, bo najważniejsze jest w tej chwili zdrowie Marko – mówi Smuda.

źródło: przegladsportowy.pl

Mam nadzieję, że okaże się, że to jednak coś innego i szybko wróci do zdrowia.

-Goral- 15.02.2014 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1348790)
Czyli te problemy z sercem były od początku przykrywką, miały być do momentu pomyślnych badań...

A skąd niby ten wniosek o przykrywce. Myślisz, że białaczka jest taka neutralna dla serca ?

Trzymaj się Marco.

63.5 Kg 15.02.2014 21:57

Panowie jak dla mnie to wygląda tak.

Marco przechodzi grype.
Po grypie nagle pojawiają się kłopoty z sercem które mogly zostać spowodowane osłabianiem organizmu Marco co w tym przypadku może tlumaczyc te podejzrenia o białaczce...

Tragedia jak prawda...

Mario Nh 15.02.2014 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 1348818)
A skąd niby ten wniosek o przykrywce. Myślisz, że białaczka jest taka neutralna dla serca ?

Trzymaj się Marco.

Nie miałem tego na myśli.
Wywnioskowalem to z gdzieś z zapisanych słów Smudy: "(...)mam nadzieję, że wcześniejsze diagnozy się nie potwierdzą."
U mnie też podejrzewano białaczkę, wiem doskonale co człowiek czuje w takiej chwili.
Życzę Ci Marco byś miał tyle samo szczęścia.

63,5: Mi się niestety wydaje co innego.
Wygląda na to, że miał już robione pierwsze badania. Rozmaz krwi itp..
Jeśli tak to raczej niestety ciężko o nadzieję, choć sama choroba to nie wyrok.

Objawy często występują po grypie. Bóle stawów, zasinienia skóry po dotyku, powiększone węzły chłonne.

hunter 16.02.2014 18:40

Kogoś kto się orientuje w przepisach wypadałoby spytać, czy Stilić to może grać.

W 2012 roku po fecie w Poznaniu zawiesili go na sześć meczów ligowych i latem odszedł do Lwowa. Teraz wraca do naszej ligi, ale co się stało z tamtą karą? W związku z odejściem z polskiej ligi została naturalnie "skasowana"? Nie odbębnił kary bo zmienił klub na zagraniczny...

siara 16.02.2014 18:46

A czy nie odpokutował tego właśnie na Ukrainie ?

speedfashion 16.02.2014 18:46

Ktoś tu już chyba pisał, że Stilic swoje "odsiedział" po przeniesieniu za wschodnią granicę.

Tutaj ze strony bulgarska.pl (tak na potwierdzenie):

"Tymczasem Najwyższa Komisja Odwoławcza PZPN zmniejszyła Semirowi Stiliciowi karę za wulgarne przyśpiewki pod adresem Legii Warszawa. Zamiast sześciu meczów dyskwalifikacji Stilić będzie pauzował w czterech spotkaniach".

EDIT

Ok, to, co wkleiłem, niewiele wyjaśnia, ale napisane zostało w kontekście występów zawodnika w nowym klubie.

Poza tym - Jovanovic był w takiej samej sytuacji, przychodząc do Krakowa.

wislak2214 16.02.2014 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1348891)
Kogoś kto się orientuje w przepisach wypadałoby spytać, czy Stilić to może grać.

W 2012 roku po fecie w Poznaniu zawiesili go na sześć meczów ligowych i latem odszedł do Lwowa. Teraz wraca do naszej ligi, ale co się stało z tamtą karą? W związku z odejściem z polskiej ligi została naturalnie "skasowana"? Nie odbębnił kary bo zmienił klub na zagraniczny...

No to trzeba dokładnie czytać... kara obowiązywała na terenie europy.

bódyń 17.02.2014 10:15

Wywiad ze Stilicem
http://www.weszlo.com/news/18580-Sem..._bylem_mlodszy

QBAS 17.02.2014 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1348969)

Nie wklejajcie linków (po co nabijać im odsłony) tylko wrzućcie sam tekst. Ile razy można...

darean 17.02.2014 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1348976)
Nie wklejajcie linków (po co nabijać im odsłony) tylko wrzućcie sam tekst. Ile razy można...

jeśli chodzi o ten wywiad to ten dziennikarz tak Semira podpusczał że nie mogę ...

QBAS 17.02.2014 12:40

@darean: heh, czemu się dziwisz. Jeśli czytasz weszlo to musisz wiedzieć kto się za wywiadem kryje i odbierać go z dystansem. Zresztą (prawie) każdy dziennikarz zainteresowany jest sensacją, a nie faktami które nie przyniosą żadnego ciekawego newsa na żółty pasek ;)

Mario Nh 17.02.2014 13:34

Po co oni w ogóle udzielają tyle tych wywiadów?
Potem Smuda powie jakieś konkretne rzeczy w PS czy Fakcie i non stop latają do niego z pytaniami bo wiedzą, ze jak go podpuszczą to mogą się ciekawych rzeczy dowiedzieć...

Sylwek1906 17.02.2014 22:45

a ci znowu o tym ełro :D

Ventigo 19.02.2014 15:31

Dzięki Bogu to nie białaczka.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...o_jovanovicia/

buczo1985 19.02.2014 16:02

Będzie dobrze. Oby jak najszybciej wrócił do zdrowia :)

mitmichael 19.02.2014 20:22

Fantastyczna wiadomosc niech szybko wraca do zdrowia bedzie druzynie bardzo potrzebny

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl