![]() |
O matko, nie myślałem że w przestrzeni publicznej jeszcze jest ktoś, kto dalej uważa Frankowskiego za zdrajcę :)
|
Akurat pod tym hasłem zacząłem się podpisywać właśnie ze względu na jego działalnośc w PE.
|
Tu wchodzi już w grę upodobania polityczne/światopoglądowe a nie aspekty kibicowskie
Dla nas to informacja wyżej nie oznacza kompletnie nic. |
A w międzyczasie nasz były Petrescu wydał za mąż swoją najstarszą córkę.
Zdjęcia z imprezy tutaj A od 30 kwietnia ponownie jest trenerem w CFR Cluj po powrocie z Korei, gdzie trenował Jeonbuk Hyundai Motors i znalazł się z tą drużyną w finale pucharu. |
z wywiadu z Peszką dla GK:
Oczywiście monitorujemy dużo piłkarzy, na każdej pozycję, na którą jest potrzeba. Skauting pracuje, Rysiu Czerwiec czy Marcin Kuźba, dyrektor Kapka... |
Cytat:
|
Cytat:
a jak Marcina Kuźbę pogoniono z Wisły, to się nie dziwię, że poszedł tam gdzie go chcieli... ps. o Kapce jedno można powiedzieć, cytując z filmu Poszukiwany poszukiwana Barei "mój mąż? Mąż jest z zawodu dyrektorem |
Jak jest kasa na przepłacanie kopaczy, to skautem może być dowolny pracownik klubu.
Jest drużyna z II ligi, odpala transfermarkt, wybiera sobie zawodników z Ekstraklasy, klika Szukaj i proponuje kontrakty. Na chwilę obecną Kwiecień idzie szturmem, bo go po prostu stać na kadrę przerastającą ligę. Działa podobnie jak Cupiał, nie buduje struktur, nie inwestuje w szkolenie młodzieży, tylko kupuje sobie awans tu i teraz. |
Dodałbym do tego fakt że dla Kwietnia jeśli ktoś ma stempel Wisła to go zatrudnia w klubie.
Ciekawe czy na 1 ligę będzie chciał już podnająć nasz stadion, bo to raczej nie kwestia czy tylko kiedy Wieczysta zacznie u nas grać. |
Cytat:
https://zis.krakow.pl/klub-sportowy-...tow-sportowych Nie chce mi się szukać, był Peszko w Footrucku, gdzie oprowadzał po budynkach/zapleczu Wieczystej i wyglądało to imponująco, przynajmniej jak miejsce w którym się znajdowali. Więc ....... ......., będzie wiosna. Kwiecień łeb na karku ma. |
Pracownicy Wisły już tam są.
Pomału wszystko zmierza do scenariusza, w którym Wieczysta wchodzi do I ligi, wzmacnia się, potem Wisła bankrutuje, a Wieczysta zmienia nazwę na Wisła i robi awans do Ekstraklasy. Nierealne? |
Zobaczymy na ile mu starczy pary (i kasy). Jakby awansował w tym sezonie, a chyba na to się zanosi, bo w miejsce 20 graczy, których wywalił na bruk, ściąga sobie grajków z Ekstraklasy, to zrobi się ciekawie.
Wszystko zależy od tego, czy stać go na kupienie awansu z I ligi do Ekstraklasy w kolejnym sezonie. Rodzi się też pytanie czy Peszkin mu to ogarnie od strony sportowej. |
Cytat:
A majetiejszych właścicieli poza SSP czy klubami miejskimi, to chyba tylko mają w Lublinie, Warszawie, Częstochowie i Poznaniu. |
Cytat:
|
Mnie również projekt Cupial bis nie przekonuje, ale jak pokazuje piłkarski świat, taka bezkompromisowa polityka potrafi zdominować rynek i rozgrywki.
Wieczysta nie ma na pewno tego co ma Wisła, czyli 40 mln długów. A że ludzie będą co raz więcej chorować, to hajs z aptek będzie tylko większy. Uważam że ten projekt może wyhamować najwcześniej po awansie do ekstraklasy i pierwszym zderzeniem z narastającymi kosztami. Coś jak Raków obecnie. |
Wieczysta to na ten moment klub z praktycznie zerową publicznością, z malutkim stadionem.
Umówmy się, że żeby im się to spinało finansowo, to musieliby zacząć grać na R22 i mieć chociaż te 10 tysięcy na każdym meczu. Oni już teraz mają budżet płacowy na poziomie ekstraklasowym, a ich dochody z pamiątek czy biletów są najpewniej symboliczne. Póki Kwiecień zasypuje to wszystko kasą (jak Cupiał), to wszystko gra, nie muszą się liczyć z kosztami. Problem pojawi się, jak się Kwietniowi z jakiegoś powodu znudzi. |
to już takie myślenie życzeniowe
pilnujmy swojego podwórka Kwiecień wzorowo ogarnął swoje a ten scenariusz ze zmianą nazwy na Wisła... no prosze Was kto by sie na to zgodził , po tylu latach szydery z Lecha ? zreszta wątpie aby chciał tego sam Kwiecień ja przynajmniej bym nie chciał gdybym zbudował coś od zera, niszczyć to tylko po to żeby podać kroplówke naszemu bagienku |
Cytat:
Albo o bagienku? Przecież byłby wtedy zupełnie nowy zarząd, nowe struktury, solidne podstawy finansowe, brak długów. Poza tym (zanim ktoś mnie zaatakuje) - nie twierdzę, że o tym marzę. Tylko mi się taki scenariusz układa skoro wszyscy cały czas podkreślają jak to Kwiecień jest kibicem Wisły. |
Cytat:
Jakby Wieczysta doszła do ekstraklasy i miała ludzi, którzy potrafią wynaleźć niezłych piłkarzy, a nie w większości szrot jak my i trenera, który potrafi z nich coś wykrzesać to wpływy ekstraklasy i praw już im dużo dadzą. Poza tym moim zdaniem Kwiecień będzie w stanie przekonać kolegów biznesmenów żeby wrzucali jakąś kasę za sponsoring. Będąc w 5 czy 6 lidze mieli bodajże Mercedesa na koszulkach to tym bardziej ktoś się znajdzie w extra. Przejście 2 a potem 1 ligi może zająć trochę czasu i jeśli potrwa długo to wtedy może może mu się znudzić. Ale oczywiście życzę Mu powodzenia m.in. dlatego, że robi to za swoje. |
tak no byłaby nowa Amica Wronki w Poznaniu , bez długów , ale myślisz że bez bagienka ?
za silne są wpływy kibicowskie w krakowie |
Jeśli Kwiecień jest pogodzony z tym, że w Ekstraklasie co sezon będzie wychodzić na zero, względnie na delikatny (dla niego) minus, to sprawa zapełnionych trybun zejdzie na dalszy plan.
W Ekstraklasie trzeba mieć co sezon te minimum ~20 baniek na wynagrodzenia, żeby się w niej w miarę komfortowo utrzymać, oczywiście mając do dyspozycji trenera i sztab, który dowiezie to od strony sportowej. Wpływ z praw TV za sezon 2022/2023 były na minimalnym poziomie ok. 8 mln PLN, także ze sponsoringu i merchu trzeba jeszcze sporo dozbierać. |
Cytat:
Abstrahując oczywiście od tego, czy sam Kwiecień by tego chciał. |
a jednak Lechia czy Śląsk odmówiły w analogicznej sytuacji (a Polonia czy Lech nie)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast zwracam uwagę szanownych Kolegów (Ciebie i Martinho) na fakt, że - wiedząc iż czytający mają niekiedy problem z odbiorem tego, co npiszę - na końcu wypowiedzi umyślnie zamieściłem specjalnie taką ikonkę " ;) " żeby zaznaczyć, że to była wypowiedź z przymrużeniem oka. Ale, jak widać, i to nie pomogło ;) |
|
Za różne wypowiedzi u nas raczej nielubiany , ale wciąż - choćby za 2 tytuły mistrzowskie - jeden z najlepszych trenerów w historii klubu. R.I.P.
|
Inteligentny mądry człowiek
co w świeci kopanej nie jest atutem szkoda |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl