![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
A ironia jest tym lepsza im trudniej się zorientować czy to ironia. Więc nie pitol. |
Odnośnie Waydy, w ostatnim"WSieci" jest artykuł o pewnym zdarzeniu w jego rodzinie. Rzecz dotyczy kolejnego zabójstwa (pierwszym był operator Bartłomiej Frykowski, który wykrwawił się w dworku jego córki) tym razem od strony żony. Ofiarą był Bogdan Chojna (ten co wymyslił godło "Teraz Polska") zabity przez psychopatę związanym z córką Zachwatowicz (siostra zony Waydy). Psychopata jest juz na wolności (parę latek w szpitalu psychiatrycznym i ...wolny) i zaczyna tym razem zastraszać rodzine Chojnów. Tzw. wymiar sprawiedliwości jak widac nie jest wiekszym problemem dla Waydów.
P.S. Bardzo ciekawy artykuł o Wegrzech. Niech przeczytaja ci co tak na Orbanie psy wieszali. Może się coś dowiedzą. Lepiej póxno niż wcale :) |
Ciekawy? Dawno nie czytałem tak stronniczego artykułu na temat polityczny. Po Górnym tego jednak się spodziewałem :D
Rozwaliło mnie szczególnie wychwalanie socjalu jaki liberał Orban chętnie stosuje, aby utrzeć nosa lewicy. JEDREK76, no właśnie to nie mój problem, że widzisz więcej niż powinieneś widzieć. Koleś pisze dyrdymały, ale łapiąc się za każde słówko, albo robiąc takie nadinterpretacje jeszcze bardziej kompromitujecie się. Z kontekstu nigdzie nie wynikało, że na 100% pisał o Wajdzie (wcześniej wymieniał filmy, które powinniście obejrzeć), a już wszystkie hamulce puściły. Jedynie Bbudowniczy czasem jeszcze potrafi zachować spokój, a reszta rzuca jadem niczym na onecie jak ktoś już wspomniał kilka postów wcześniej. Natomiast jeśli chodzi o "Przesłuchanie" (mój top2 pierwszej połowy lat 80-tych po "Przypadku" Kieślowskiego) to zamiast czepiać się jakiś słówek i naciągać rzeczywistość (udział Wajdy był naprawdę znaczący przy kręceniu tego filmu, ale zarówno w sposób pozytywny, jak i negatywny) przeczytajcie książkę Bugajskiego na temat kulisów kręcenia tego filmu i zapoznajcie się z relacjami drugiej strony. |
Cytat:
Żałosny jesteś, tłumaczone było ci to już wielokrotnie, że sprawa bardzo szybko okazała się skur...kim pomówieniem, ale najlepiej udać, że się o niczym nie wie i dalej powtarzać banialuki, które "nie muszą, ale mogą być kłamstwem". Żyj dalej w bagnie swoich bankietów, "aparatczyku" i może przytocz mi choć jedno kłamstwo z mojej strony, które komuś zarzuciłem w podobny do ciebie sposób. |
Co brzmi lepiej?
Będziesz wyciągał jedną sytuację, którą i tak naciągacie do granic możliwości jak to robił aparatczyk wislak68, gdzie nie znając tematu napisałem o informacji, którą usłyszałem na pewnym bankiecie. Ani nikogo nie zabiłem, ani nie obrabowałem, a napisałem o ciekawostce, która nie musi, a może być prawdą. Czyż produkujecie w smoleńskim podobnych rozkminek co do różnych osób od dwóch lat? |
Cytat:
Również nie mam wątpliwości, że kuba j.g.się zagalopował. Cytat:
Poprosiłabym o wyjaśnienie. |
Cytat:
A Kondrat to nie błazen? Straszenie PIS-em z jego strony jest mega żenujące. Marek "Boje się PIS" Kondrat. Błazen jakich mało, płakał o zwiększenie inwigilacji za PIS-u, ale jak PO inwigiluje na dużo szerszą skalę to już mu to nie przeszkadza nagle?. Z innymi poglądami można dyskutować, ale jak ktoś w ten sposób jest niekonsekwentny i jeszcze pierdzieli coś o mowie nienawiści z jednej strony(uważa, że ekipa rządząca sprawiła, że jest w Polsce pod tym względem dużo lepiej) to kim jest?. "Wszyscy artyści to prostytutki" |
Nałęcza też nagrodzono (30 tyś zł) za obrone rządu Komora
http://wpolityce.pl/wydarzenia/47328...awac-pieniedzy w czasach kryzysu takie nagrody sobie przyznawać to troche nie w porządku.Te 30 tyś zł to często jest roczny dochód dla milionów Polaków.Jak widać "Zielona Wyspa" dla niektórych jest w POlsce, a Ci co sobie chcą poprawić los niech jadą do zbierania pomidorów w Holandii albo na szparagi do Niemiec |
Cytat:
Pewnie rozwaliło Cię to, że Orban zwolnił 7 tys. urzędników gdy w Polsce Słońce Peru zatrudnia ich coraz więcej. Rozwaliło Cię też pewnie to, że Orban zlikwidował wypłacanie sobie nagród i premii gdyż uważa, ze w kraju podczas kryzysu tak nie wolno robić. Zapewne ucieszyło Cię natomiast wypłacanie sobie ogromnej kasy przez koryciarzy Tuska i ...Komorowskiego. Rozwaliło Cię, też że na Węgrzech spada bezrobocie a w Polsce rośnie. A na końcu pewnie to , że Fidesz Orbana zerwał umowę z Światowym Funduszem Walutowym, wytrzymał naciski USA i UE i mając ...48 % poparcie wygra w cuglach przyszłoroczne wybory. |
Gwiaździsty mógłbym rozbić w pył każdy z tych punktów podając w kontrze argumenty na stronniczość i fakt, że nie przedstawia się argumentów drugiej strony co jest podstawą dziennikarskiego rzemiosła (ktoś ostatnio z prawicowego obozu pił do tego, że bodajże jakiś tygodnik zrobił artykuł, gdzie wyłącznie przedstawiano relacje z jednej stron - nie pamiętam dokładnie artykułu, zanik pamięci, może przypomnę sobie później). Nie zrobię jednak tego, gdyż szkoda czasu na pastwienie się.
Dlatego posłużę się wyłącznie artykułem... Górnego z końca stycznia, gdzie rzetelnie przedstawił jak wyglądają ostatnie sondaże, czego nie uczynił w artykule. Czemu? Znam odpowiedź, ale nie podzielę się nią. wis.la/dci1q Cytat:
|
Cytat:
|
Dzisiaj temat przewodni- mama Madzi. TVN24,Polsat News Tvp Info.
|
Cytat:
|
Mama Madzi będzie tematem "przykrywką" na najbliższe pół roku. Kiedy trzeba będzie przysłonić niewygodne dla rządu i PO informacje, wtedy 15 % czasu wiadomości będzie wypełniać Mama Madzi. Relacje z sądu co powiedziała, co zrobiła,jak się ubrała, codzienne newsy.
Dziennikarze (nie reżimowi) już dawno zauważyli, że w mediach dominują wiadomości śmieci aby Polacy nie zajmowali się tym co istotne dla ich życia bo wtedy mogliby się zdenerwować. Więc zamiast pakietu klimatycznego i nadchodzącej katastrofy związanej z jego wprowadzeniem będą się zajmować ...Mamą Madzi. |
W sumie jutro będą debatować nad wprowadzeniem paktu fiskalnego- ale to pewnie nic nie znacząca umowa.
|
reżim Donka jest miszczem w organizacji igrzysk dla mas (czyt.odwracaniem uwagi od najwazniejszych problemów) bo rządzenie cieniutko im idzie.Jak nie związki partnerskie,Grodzka,dopalacze to sprawa matki Madzi, pewnie następna bedzie aborcja na tapecie jako temat zastępczy
|
Cytat:
Cytując klasyka: Cytat:
|
Nie słyszałem .Zakrztusiłem się przez Ciebie herbatą :lol:
|
Cytat:
Ale spójrz też na media pod kątem tego co im się najlepiej "sprzedaje". Większość społeczeństwa nie interesuje się polityką. Potrafią narzekać, jednak z diagnozą dlaczego jest źle już gorzej. Media widząc, że takich ludzi jest najwięcej "sprzedają" na szklanym ekranie to, co interesuje największą liczbę odbiorców. A przeciętnego Polaka interesuje właśnie sprawa Katarzyny W. znanej szerzej jako "mama Madzi". Oprócz tego istotne jest z kim ostatnio dzielił łoże Borys Szyc lub jakim autem jeździ showman Kuba W. Jeśli ktoś chce na swojej działalnosci telewizyjnej zarobić to właśnie takie informacje będzie sprzedawał. Informacjami politycznymi większość ludzi czuje się znudzona. Z prostego powodu: oglądają, ale nie rozumieją. A ludzie nie lubią, gdy mówi się o rzeczach dla nich niezrozumiałych, bo wtedy nieświadomie odkrywają własną głupotę. Dlatego łatwiej puścić "Pamiętniki z wakacji", Drzyzge z jej "Rozmowami" itp, ponieważ takie programy odwołują się do najniższych odczuć, a Polacy mogą przejrzeć się w nich jak w lustrze. Tabloidyzacja mediów to fakt. Teraz zastanówmy się co było wcześniej: tabloidy i tv ogłupiło społeczeństwo, czy to społeczeństwo już od dawna jest mało ambitne i media tylko trafiają w gusta większości odbiorców? |
Najlepszym tematem zastepczym jest teraz to co dzieje sie w Vatykanie , czyli abdykacja papieża. 10 razy dziennie informacje zza spiżowej bramy , czy papież pomachał , czy wydukał coś po polsku ,jak sie czuje ,gdzie bedzie spedzał emeryture , jak wielkim był człowiekiem (choć jakby kogoś zapytać to nikt nie wie na czym jego wielkość polegała ) czyli typowe wieści dla polskiego Katolandu
|
Społeczeństwo szybko przestanie się nudzić polityką jak nagle zaczną tracić pracę, płacic wyższe podatki, opłaty za śmieci, prąd, wodę itp., o zasiłku pośmiertnym nikt już nie pamięta, ze rząd okradł każdego z nas ale przeciez umiera się raz :) i wtedy bedzie za późno, zresztą ktoś inny z rodziny zapłaci niedobór, zaraz pewnie trzeba bedzie płacić za wizyty u lekarza, niebawem będzie mozna dostać pałą w łeb od np. niemieckiego pałkarza gdy Tusk sprowadzi sobie na mocy ustawy (właśnie przygotowywanej) gdy nie bedzie już ufał miejscowej tubylczej policji, gdy polska ziemia w całości znajdzie się w obcych rękach. Może wtedy łaskawie Polak przestanie się nudzić polityką ?
|
Cytat:
|
A na czym polega interesowanie sie polityką ? Na tym że sie oglada sześciu debili ,po jednym z kazdej partii w studio teleizyjnym , którzy przez godzine mówią a tak naprawdę nie mówią nic, kłócą się a po programie przybijają sobie piątki ? Każdy już od dawna wie ,ze poltycy są dla siebie , a obywateli mają w dupie . Coraz bardziej racjonalne jest nie chodzenie na wybory i wrzucanie kartek na złodziei niż interesowanie się polityką w nadziei ,że coś komuś z tego skapnie.
|
Cytat:
|
Szczerze mówiąc, byłbym za, by osobom takim jak Ty, odebrać jeden z argumentów, do którego można się przyjebać.Teraz wkońcu napieprzanie na kościół jest takie modne...
Sam jestem marnym katolikiem- chodzę do kościoła rzadko, modlę się jeszcze rzadziej, ale wiem, że kościół robi więcej dobrego niż złego na tym świecie.Znam osoby świeckie ale inteligentne- im kościół nie przeszkadza, nawet po części są nim zafascynowane, ale traktują wiarę jako filozofię.Filozofia wzbogadza duszę i osobowość, skoro to robi, to po co się jej pozbywać? Zawsze się znajdą wrogowie, którzy przypieprzą się o komisjie , pedofilii, bo wszystko co ludzkie nie jest idealne i idealne nigdy nie będzie. |
No widzisz ,a ja jestem zdania ,że Kościół a w zasadzie kler ,a nie cały Kościół robi i robił więcej złego niż dobrego i nie wiem czemu mają być nadal pod parasolem ochronnym choćby mediów czy polityków .
|
Cytat:
Mnie mimo wszystko bardziej interesuje co robi rząd z moimi podatkami, co robi z ziemią, za którą ginęły miliony Polaków z różnych generacji, co robi z zakładami pracy, co robi z Polską ? Róznica jest taka, ze państwo ze mnie zdziera ile chce a pieniądze dla kościoła daję tyle ile ja chcę i z własnej nie przymuszonej woli. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
"Aferę" lewactwo rozkręciło - bo wg.nich za dużo Koscioł dostawał i za nie taką kase oddawali działki - a jak sami dostają kasę z różnych urzędów przez dotacje, zaniżane czynsze, reklamy w ich antypolskich gazetkach to szumu nie robią. "postepowcom" to nie przeszkadza - ważne uderzyć w Kościół bo to teraz modne i mają poparcie tefalenów i wybiorczych. Cóż póki zdrowy i ma na grilla to lewak kozakuje.A jak ciężko zachoruje bliska osoba albo sam "postępowiec" to jeden z drugim będą jeździc do Częstochowy,Lourdes czy Fatimy błagać o zdrowie ,cuda i obiecywać poprawę. Mało takich każdy z nas zna? Na każdego przyjdzie czas i - spokojnie -niech walczą z Bogiem - we właściwym czasie zostanie im odpłacone. Jak powiedział stary góral " Pon Bócek powolutku chodzi ale każdemu dogodzi" Amen. |
Cytat:
Ponad 30 lat musiałem przeżyć żeby dowiedzieć się że Kościół a w zasadzie kler odpowiada za kryzys w strefie Euro oraz tragiczną sytuację finansową Polski w większości dziedzin życia. Dzięki chłopie !:gp: |
Cytat:
100% racji, sam znalem czlowieka ktory byla zawsze anty kosciol, opowiadal ze tylko kradna, dzieci gwalca itp i dopadla go choroba i nagle wielkie nawrocenie, chodzil do spowiedzi co 2,3 tydzien i siedzial w pierwszej badz drugiej lawce....... |
wreszcie zdjęty ban ... demokracja na forum pelną gębą.
do powyższego: co innego kochać Boga, a co innego Kościół. Kościół to instytucja, wiara to stan umysłu. |
Cytat:
Inna sprawa, że w dobie informacji dostępnych na wyciągnięcie ręki pisanie o "tematach zastępczych" jest dla mnie niezrozumiałe. Oglądać telewizję i narzekać, że opowiadają w niej o pierdołach to w sumie tak, jakby żywić się kompostem i ubolewać, że od niego zajeżdża. |
|
Cytat:
|
Jak na luidzi którzy nie ogladaja pierdół w TV, nie czytaja tabloidów, świetnie sie orientujecie (chyba) o czym sie w nich rozpisują dziennikarzyny...
|
Cytat:
Tobie nie wystarczyło pare wywiadów z Kondratem...tobie wystarczyło to, że Kondrat nie prezentuje jedynie słusznej wizji i nie popiera jedynego słusznego "męza stanu"...Typowe |
Jak to nie prezentuje? Przecież się boi powrotu Kaczyńskiego ... jak każdy leming. hehehe
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl