Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

TOMEK 11 07.02.2018 12:46

właśnie z tego trzeba wyciągnąć nauczkę i być mądrzejszym w przyszłości i np pisać roczny kontrakt, ale z opcją przedłużenia o 2 lata i podwyżką +25%

s1mone 07.02.2018 16:29

Przecież Portugalska druga liga to poziom naszej 1 ligi, może ciut wyższy od naszego zaplecza. Ja rozumiem, że inne ligi są ciekawe dla nas pod względem piłkarskim - ale akurat szkolenie bramkarzy to my mamy w Polsce na najwyższym poziomie. Także moim zdaniem nie jest to jakiś łakomy kąsek.

Ten Kieszek ma takie same szanse wypalić jak ktokolwiek z naszej 1 ligi.

Wasiu 07.02.2018 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1493585)
Przecież Portugalska druga liga to poziom naszej 1 ligi, może ciut wyższy od naszego zaplecza. Ja rozumiem, że inne ligi są ciekawe dla nas pod względem piłkarskim - ale akurat szkolenie bramkarzy to my mamy w Polsce na najwyższym poziomie. Także moim zdaniem niezbyt dobry pomysł.

To teraz szybki rzut oka na google maps gdzie leży Cordoba.
Kieszek jak nahbardziej, już w przeszłości były podobno do niego podchody robione. Może Tytoń by chciał do Polski wrócić :)

s1mone 07.02.2018 16:35

Cordoba oczywiście w Hiszpanii. Dobrze to wiem :D

Po prostu zasugerowałem się tym, że Kieszek długie lata próbował się przebijać w Portugalii :) A to Iberia i to Iberia, więc mój mózg nastawiony cały czas na Portugalię nie zanotował tej drobnej różnicy:). Tak czy siak moim zdaniem prędzej sprawdzi się gość z przełomu Primera / Segunda (Cuesta) niż z Segunda/Terceta (Kieszek).

Casus ten sam, mamy mocniejszych bramkarzy pod ręką.

bob85 07.02.2018 17:36

taka ciekawostka:

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...oba-fc/d5pen8s

a tu niedziałający już link z 2012

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...-portugalskiej

AntyMod 07.02.2018 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1493567)
właśnie z tego trzeba wyciągnąć nauczkę i być mądrzejszym w przyszłości i np pisać roczny kontrakt, ale z opcją przedłużenia o 2 lata i podwyżką +25%

albo w kontrakcie klauzule : do legii za 2 mln euro , i tak robic z kazdym zawodnikiem

MaLk 07.02.2018 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1493592)
albo w kontrakcie klauzule : do legii za 2 mln euro , i tak robic z kazdym zawodnikiem

Oj tam oj tam. Kupi go Zagłębie Sosnowiec za mniejszą kwotę, a następnie wypożyczy do Legii. Świat transferowy nie z takimi klauzulami sobie radził.

Nie wspominając już o tym, że Komisja Legii z miejsca uzna klauzulę za niedozwoloną i takie tam :P

ashkeczup 07.02.2018 23:46

Miśki, klauzula działa tylko i wyłącznie na korzyść zawodnika.

konik28 08.02.2018 02:53

Chyba kogoś Bóg opuścił jak mówi że mamy lepszych bramkarzy od Kieszka :) :) :) :)

TOMEK 11 08.02.2018 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1493614)
Miśki, klauzula działa tylko i wyłącznie na korzyść zawodnika.

Nie tylko i przykład Carlitosa pokazuje to najlepiej, myślisz że gdyby nie było klauzuli w jego kontrakcie, to Carlitos grałby jeszcze w Wiśle? Mylisz się, byłby już w Legiuni. Klauzule to bardzo dobra rzecz i trzeba umieć ich używać. W przypadku np takiego Kieszka, słuchaj Paweł nie znamy twojej formy więc kontrakt na rok, ale gdy się sprawdzisz masz automatycznie 2 lata i 25% podwyżki. My mamy piłkę po swojej stronie, a Ty masz 25% podwyżki jak dobrze grasz.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konik28 (Post 1493616)
Chyba kogoś Bóg opuścił jak mówi że mamy lepszych bramkarzy od Kieszka :) :) :) :)

Podejrzewam, że choćby naszych wszystkich 3 bramkarzy złączył, to nie będą od niego lepsi. :)

PhantomRanger 08.02.2018 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konik28 (Post 1493616)

Niestety, ale Cuesta to nieporozumienie. Praktycznie cały czas jest kontuzjowany. Na nasze szczęście kontrakt tylko na rok. Tak więc Kieszek w obecnej sytuacji nie byłby złym wyborem. Pytanie jednak czy chciałby u nas grać, gdyby było takie zainteresowanie ze strony Wisły.

Ma_niek 08.02.2018 12:01

Cuesta i Buchalik ten sam poziom. Iobu sie konczy kontrakt w lato. Odpalil bym dwóch ale pewnie Buchal zostanie bo nie beda szukac dwoch bramkarz. Mieli Kostala wypozyczyc i cos cisza a szkoda bo by sie ogral.

Marcinnno 08.02.2018 12:10

Prawda jest taka, że potrzebujemy bramkarza, a najlepiej dwóch. Najważniejsza luka, czyli prawy pomocnik został załatwiony, to w lecie czas na bramkarzy. Buchalik, to tylko Buchalik niestety.

ashkeczup 08.02.2018 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1493624)
Nie tylko i przykład Carlitosa pokazuje to najlepiej, myślisz że gdyby nie było klauzuli w jego kontrakcie, to Carlitos grałby jeszcze w Wiśle? Mylisz się, byłby już w Legiuni. Klauzule to bardzo dobra rzecz i trzeba umieć ich używać. W przypadku np takiego Kieszka, słuchaj Paweł nie znamy twojej formy więc kontrakt na rok, ale gdy się sprawdzisz masz automatycznie 2 lata i 25% podwyżki. My mamy piłkę po swojej stronie, a Ty masz 25% podwyżki jak dobrze grasz.

Podejrzewam, że choćby naszych wszystkich 3 bramkarzy złączył, to nie będą od niego lepsi. :)

Nie sprecyzowałem. Chodziło mi oczywiście o klauzule odstępnego

TOMEK 11 08.02.2018 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1493633)
Nie sprecyzowałem. Chodziło mi oczywiście o klauzule odstępnego

W Hiszpanii masz kosmiczne klauzule po 500-600mln€ obecnie, bo tam jest obowiązek klauzul w kontraktach piłkarzy, Neymar też miał kosmiczną, ale PSG postanowiło polecieć w kosmos i zapłaciło 222mln€, ogólnie klauzula dla klubu też nie jest niczym złym, tylko musi wynosić jakąś 2-krotność realnej wartości piłkarza, typu Carlitosowi wpisać 5-6mln€

Coolpick 08.02.2018 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1493636)
W Hiszpanii masz kosmiczne klauzule po 500-600mln€ obecnie, bo tam jest obowiązek klauzul w kontraktach piłkarzy, Neymar też miał kosmiczną, ale PSG postanowiło polecieć w kosmos i zapłaciło 222mln€, ogólnie klauzula dla klubu też nie jest niczym złym, tylko musi wynosić jakąś 2-krotność realnej wartości piłkarza, typu Carlitosowi wpisać 5-6mln€

Tylko że kontrakt z Carlitosem podpisywaliśmy w czerwcu, jaka wtedy była jego realna wartość? 200 tysięcy euro? Czyli wg Ciebie powinniśmy mu zapisać w kontrakcie max 500 tysiecy euro, tak?

Podaj proszę przykład, w którym to, że piłkarz ma zapisaną kwotę odstępnego jest z korzyścią dla klubu, bo nie rozumiem.

arti 08.02.2018 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1493624)

Powiedzcie gdzie oglądacie 2 ligę hiszpańską bo też chcę obejrzeć kilka meczów tego asa.
Ale ale... Dlaczego gra w ogonie 2 ligi, dlaczego nie wzięła go czołówka drugiej albo przeciętniak/słabeusz z pierwszej?
Oczywiście para Buchalik&szklanka jest do wymiany, ale nie wiem (bo skąd) czy akurat na Kieszka.

TOMEK 11 08.02.2018 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1493671)
Powiedzcie gdzie oglądacie 2 ligę hiszpańską bo też chcę obejrzeć kilka meczów tego asa.
Ale ale... Dlaczego gra w ogonie 2 ligi, dlaczego nie wzięła go czołówka drugiej albo przeciętniak/słabeusz z pierwszej?
Oczywiście para Buchalik&szklanka jest do wymiany, ale nie wiem (bo skąd) czy akurat na Kieszka.

https://youtu.be/ipN-ibCDWBw

https://youtu.be/E0nFojPmbiE

Kieszek to dobry bramkarz, pytanie tylko czy chciałby u nas grać i czy zwyczajnie nas na niego stać

s1mone 08.02.2018 21:49

Buchalikowi też by taką kompilacje możnaby zmontować. Pawełkowi również.

Niekoniecznie uważam, że zawsze trzeba brać bramkarskie odpady z zagranicznych lig.

W kwestii bramkarzy wolałbym kogoś kto regularnie broni w naszej drugiej lidze (przykładowo) i się tam wybija niż kogoś kto dużo ławkował za granicą i szuka miejsca, żeby się przebić.

Jeżeli jakiś bramkarz większość kariery ławkuje to nie sprawi to, że będzie dobrze bronił, bo swoje się wysiedział i wiek dla bramkarza dobry (+30). Z reguły najlepiej bronią Ci co bronią regularnie.

Takie moje trzy grosze. Dokładnie kariery Kieszka nie śledziłem, ale po pobieżnej analizie uważam, że najzwyczajniej w świecie - nie ma się czym podniecać. Trochę posiedział, trochę pobronił na niższym poziomie. Osobiście wolałbym pierwszego bramkarza z 1-2 ligi, który tam się wybija i regularnie gra.

AntyMod 08.02.2018 22:37

Zaluska sie nawet niezle-srednio u nas prezentowal , za duzo pawelkow nie mial .....moze nie jakis gigant bramkarski le tez nie recznik jak Buchalik ( oprocz meczu zycia w poznaniu) , pisze o nim bo przez kilka ostatnich l;at to chyba uciemiezniona ciota Radek mial lepszy okres - ale tez za dlugo nie pobronil , ogolnie nie licze na dobrego bramkarza bo od czasow Emiliana Judasza mielismy pecha do bramkarzy .....a Pareike to ja osobiscie nizej cenie niz nawet klauna Pawelka( ale to tylko moja osobista mysl ) , tez liczylem na tego Cueste - ale to taki raczej podobny Buchalik ,,,,mam nadzieje ze Junco cos latem wyciagnie z Hiszpanii

Arek95 09.02.2018 01:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1493675)
Buchalikowi też by taką kompilacje możnaby zmontować. Pawełkowi również.

Niekoniecznie uważam, że zawsze trzeba brać bramkarskie odpady z zagranicznych lig.

W kwestii bramkarzy wolałbym kogoś kto regularnie broni w naszej drugiej lidze (przykładowo) i się tam wybija niż kogoś kto dużo ławkował za granicą i szuka miejsca, żeby się przebić.

Jeżeli jakiś bramkarz większość kariery ławkuje to nie sprawi to, że będzie dobrze bronił, bo swoje się wysiedział i wiek dla bramkarza dobry (+30). Z reguły najlepiej bronią Ci co bronią regularnie.

Takie moje trzy grosze. Dokładnie kariery Kieszka nie śledziłem, ale po pobieżnej analizie uważam, że najzwyczajniej w świecie - nie ma się czym podniecać. Trochę posiedział, trochę pobronił na niższym poziomie. Osobiście wolałbym pierwszego bramkarza z 1-2 ligi, który tam się wybija i regularnie gra.

Dokładnie, czy to Buchalik czy Cuesta czy nawet paralityczny swojego czasu Hugues każdy mógł by mieć swoją "kompilację świetnych zagrań" na YT. Swojego czasu taki rumun był co na youtubie w swoim filmiku to wyglądał jak mistrz świata na treningu juniorów, ale jakoś w Krakowie się zablokował i doszczętnie zapomniał jak się w piłkę gra. Może smog go otumanił? Może Frantic go wciągnął? Mniejsza z tym... Zachwytu nad Kieszkiem nie rozumiem za cholerę... Ktoś rzucił temat, inny go rozdmuchał, trzeci w to uwierzył i namówił czwartego itd. Jednym słowem: zahuczało, zagrzmiało i przestało... Tak samo był wałkowany temat dot. Mazka, a czy to on przypadkiem by nie odszedł z Lubina i przyszedł do nas bo gość jest szybki i przyda się na skrzydło. Tak samo było z innymi Kuświkami, Nalepami czy innymi "świetnymi" graczami Ekstraklasy (czyt. kopiącymi się po czołach). Temat Kieszka już był wydaje mi się kilkukrotnie przelewany na forum ale jakoś nigdy z tego nie było, żadnych konkretów. Pomimo tego że gość jest zwyczajnie słaby, albo miał jedną góra dwie dobre rundy w swoim wykonaniu tak zapadł wszystkim w pamięci jak panowie powyżej, że co okno transferowe jest poruszany temat transferu, który po czasie okazuje się być tłumiony przez forumowiczów.

Abstrahując od tego to system szkolenia bramkarzy w Polsce mamy jeden z najlepszych w Europie! No chyba że przypadki pokroju W.Szczęsny, Dudek, Boruc traktujemy w kontekście jednorazowego wybryku powtarzającego się z częstotliwością ok. dwa może trzy lata. Po co trener i zarząd, którzy rzekomo chcą walczyć o czołówkę mieli by się interesować gościem, który mając na karku 34 lata no nie oszukujmy się przez całą karierę absolutnie NIC NIE OSIĄGNĄŁ (podkreślone i pogrubione celowo, by uwydatnić dramaturgię całej sytuacji). To już będąc upierdliwym i trzymając się głównego warunku, a mianowicie polskiego bramkarza to dlaczego by nie zainteresować się chociażby Adamem Stachowiakiem, Krzyśkiem Kamińskim czy Piotrem Parzyszkiem? Poza pierwszym, który ma już 31 lat to pozostała dwójka jest młoda i wciąż ma szansę na dalszy rozwój, a doświadczenie zebrane w innych ligach z pewnością było by jakimś atutem. Chyba, że czekamy na cudowne objawienie i zjawi się u nas bramkarz, który będzie miał ręce i nogi, którymi będzie strzegł bramki. IMO gdyby Pareiko trafił na bardziej pewną i poukładaną obronę to można śmiało mówić, że był to nasz najlepszy bramkarz ostatnimi laty. Tyle że czekając na cud możemy nigdy go nie doczekać, albo trafić na kogoś jeszcze słabszego, który będzie totalnym niewypałem. Niestety, ale nasi goalkeeperzy cierpią na nieuleczalną klątwę i każdy z nich przynajmniej raz na rundę zalicza spektakularnego "Pawełka" o którym jest potem srogi śmiech "we internetach", a ludzie którzy to oglądają łapią się za głowy.

Jeżeli sytuacja w dalszej części sezony będzie wyglądała tak, że Cuesta będzie trenował tydzień (może dwa) i łapać kontuzję na miesiąc, a Buchalik będzie grać piach (daj Boże siły by miał rundę życia) to w lecie pożegnamy się z dwójką bramkarzy, historia zatoczy koło i zostanie sam młody Kacper Chorążka.

filemon 09.02.2018 03:32

Masz sporo racji, ale Piotr Parzyszek to napastnik :-)

PSYCHOLTSW 09.02.2018 07:13

@Arek95 wybacz ale każdy bramkarz co jakiś czas ma "pawełka" czy to nasz rodzimy czy z Bundesligi albo La ligi. po prostu taka dola bramkarza, można by nawet rzecz garbata. także nie przesadzaj z tym krytykowaniem, bo to nie jest zbyt obiektywne. bramkarza powinno się rozliczać z udanych interwencji a nie z "pawełków". czy dobrym bramkarzem jest ten co obronił 90 strzałów i puścił 10 pawełków czy może ten co obronił 60 strzałów i puścił 40 bramek bez pawełka? to pojęcie względne :) także na pawełki nie ma co patrzeć...

TOMEK 11 09.02.2018 09:16

s1mone

to mu zrób, obawiam się, że nie było by z czego

czy kiedykolwiek kibice Wisły zrobili taki film o Buchaliku jak kibice Cordoby o Kieszku?:rotfl: jakoś nie widzę, żeby Buchalik tu łapał pizzę czy buty:>

odpady to my mamy 2, jeden ciągle kontuzjowany, a drugi wystraszony chłopiec między słupkami, który się czerwieni i puszcza babola za babolem, wychodzi z bramki po czym się cofa i wiele innych

jak ktoś się będzie wybijał w 2 lidze i będzie młodym Polakiem, to zaraz będzie kosztował 500k euro i będą go chciały Lech i Legia, wytrzymasz z nimi obecnie finansowo?

ławkował z 10 lat temu, a ostatnimi czasy leci mu 7 regularny sezon, rozegrał ponad 200 meczów w ligach lepszych od naszej:

https://iv.pl/images/46175917748093874183.png

co ty pier.dolisz w ogóle? większość kariery ławkuje? i zdążył rozegrać 250 meczów? pytanie jeszcze czy transfermarkt w tych najstarszych latach jest aktualny, podejrzewam że nie, także tych meczów jest jeszcze więcej

i broni 7 sezonów regularnie, jakieś pytania jeszcze?

dokładnie nie śledziłeś? to było napisać, nie musiałbym męczyć klawiatury na gościa który nie zbada tematu, a opowiada farmazony...

wam ku.rwa Ronaldo sprowadzić, to nie dogodzi, byłoby że za dużo na solarium chodzi, za szybko biega, za dużo się kiwa, no ....a szkoda klawiatury na wymysły i kłamstwa niektórych...

szprotson 09.02.2018 09:59

ja wiem ze on czesto smieszny ze swoimi tekstami, ale raczej to racje ma :)

serek.c2 09.02.2018 10:18

Jeden sezon, w którym puścił mniej niż zagrał meczów? Słabiak!

:D ;)

brylant17 09.02.2018 12:05

Kieszek ma 33 lata ile u nas pogra ? 2 lata ? a potem co znowu szukaj bramkarza

seba_109 09.02.2018 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1493709)
Kieszek ma 33 lata ile u nas pogra ? 2 lata ? a potem co znowu szukaj bramkarza

bramkarza jest nie problem zgrywać z drużyną jak np zawodnika z pola

ashkeczup 09.02.2018 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seba_109 (Post 1493715)
bramkarza jest nie problem zgrywać z drużyną jak np zawodnika z pola

Raczej bramkarz nie jest po to, żeby go ukształtować i na nim zarobić, bo kto kupi bramkarza z klubu ze środka tabeli za dobry kesz? Jeśli byłby to 18 letni Drągowski czy 19 Milinković-Savić to ok, ale ilu bramkarzy w tym wieku ma odpowiednie umiejętności, żeby bronić w lidze? Perełki. Mamy Chorążke i myślę, że za 2 lata dostanie swoją szansę.

mitmichael 09.02.2018 17:22

Trzeba nam bramkarza mlodszego, ktory podpisze na pare lat kontrakt a nie jak ostatni bramkarze na rok i sru zaraz ich nie bylo

Karherop 09.02.2018 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1493729)
Raczej bramkarz nie jest po to, żeby go ukształtować i na nim zarobić, bo kto kupi bramkarza z klubu ze środka tabeli za dobry kesz? Jeśli byłby to 18 letni Drągowski czy 19 Milinković-Savić to ok, ale ilu bramkarzy w tym wieku ma odpowiednie umiejętności, żeby bronić w lidze? Perełki. Mamy Chorążke i myślę, że za 2 lata dostanie swoją szansę.

Nie do końca się zgodzę, bo i z zespołu środka tabeli mozna kogos upchnąć za dobry kesz. Sandomierski, Skorupski, paru ich bylo. Kwestia dobrych warunków fizycznych i trochę szczęścia.

Chorazka ma tem problem że ma kiepskie warunki fizyczne i musi cuda wyczyniac w bramce by zrobić karierę. Miec dobre wykopy, byc odważnym na.przedpolu. Trochę taki typ bramkarza jak cierzniak. Powiniem juz teraz pograc w 1 lidze, zamoast w CLJ.

silver03 09.02.2018 20:00

Potrzebny nam bramkarz, który potrafi bronić. Tyle.

s1mone 09.02.2018 20:12

TOMEK 11 :

O, faktycznie pograł ze 2-3 sezony więcej niż sądziłem - ewidentnie czas leci nieubłaganie :) Wydawało mi się, że on w Porto się nie przebił z 4 lata temu, a tu proszę - 7 lat minęło.

I faktycznie trochę od tego czasu pograł - mea culpa.

Jednakże z tym czy w lepszej lidze niż nasza czysto pod kątem umiejętności bramkarzy to bym mógł polemizować. Szczególnie jeśli chodzi o półwysep iberyjski, gdzie bramkarzy z reguły mają mocno średnich.

No ale spoko, faktycznie trochę pograł od tego czasu, tylko, że to nadal jest bramkarz na chwilę. A ja po prostu bym wolał kogoś kogoby można wypromować, a potem na nim sensownie zarobić. Za Kieszka nikt nigdy nie dał złamanego grosza i teraz pewnie by się ten casus powtórzył.

Wracając do golkiperów grających regularnie w 1-2 lidze. Jesteś pewny, że są nie do wyciągnięcia? Ja nie. Uważam, że bramkarz to jedna z najmniej docenianych pozycji i myślę, że spokojnie można wyciągnąć gościa z papierami na grę wyżej. Generalnie bardzo ciekawa sprawa - ja wcale nie uważam, że pomiędzy bramkarzami z ekstraklasy jest jakaś przepaść w stosunku do tych ligę - dwie niżej. Czy nawet w innych ligach w Europie. To jest pozycja, na której różnice są często minimalne i wielu przypadkach bramkarze są źle oceniani. Chociażby patrząc na casus Załuski, który moim zdaniem bramkarzem był na poziomie Buchalika, z tymże akurat u nas większość wtop uchodziła mu na sucho. w Pogonii już niekoniecznie.

Takie moje zdanie i tyle. Ja generalnie nie jestem i nigdy nie będę fanem ściągania wypalonych graczy, którzy są już po drugiej stronie rzeki lub tam zmierzają. Zawsze uważam, że gość, który ma sobie coś do udowodnienia ma potencjał na coś więcej. Na stanie się świetnym bramkarzem, na potencjalny zarobek, na fajną historię. A gość, któremu brakuje 2-3 sezony do końca kariery albo przyjedzie odcinać kupony albo zagra sezon, max 2 na przeciętnym poziomie i wróci skąd przyszedł.

Dla mnie bardzo ważnym czynnikiem przy sprowadzeniu jakiegoś piłkarza jest głód gry / sukcesów. Nie lubię stawiania na zgrane karty. A jeśli już są to zgrane karty niech to będzie taki Wasyl czy Brożek wracający z wojaży. A nie jakiś Kieszek.

Już rozumiesz podejście?

Kamson 09.02.2018 20:47

http://oi68.tinypic.com/sawgew.jpg

Petar?

El'kabat 09.02.2018 20:51

Albo wraca z walizką za niego :)

Charlie 09.02.2018 21:30

A nie jest to po prostu Gdańsk? Obserwuje Panią Prezes na facebooku i tam się właśnie "zameldowała".

luczyk 09.02.2018 21:50

Z Genui

do Gdańska jest lot, do Krakowa nie ma wiec .....? Ciekawe

rozarian 16.02.2018 10:31

Muszę przyznać, że coraz trudniej mi patrzeć na grę Boguskiego i Małeckiego na skrzydłach. Dobrze, że wreszcie postanowiono coś zmienić. Junco, brawo za Suljicia na prawą stronę (na lewej też może grać). Przydałby się też ktoś z dobrą lewą nogą. Może jakiś dynamiczny Murzynek? No, np. ten:

https://www.youtube.com/watch?v=5KpHcRC6ec4
https://www.youtube.com/watch?v=zSrnB1uJUT8

Percy "Dynamite" Tau nigdy nie grał w Europie. Nie wiem ile oni tam zarabiają w tej ich lidze i czy da się kogoś takiego stamtąd wyciągnąć. Może za parę miesięcy Wisła będzie lepiej stała finansowo. Skrzydła Suljić-Tau i coś by się działo na boisku :-D

tofik 16.02.2018 13:13

Małecki i Boguski grają straszny kał. Fakt, że jeden jak i drugi potrafi od czasu do czasu odpalić i zdobyć bramkę, ale to jest za mało, boczni pomocnicy muszą być siłą, napędzać grę cały czas, a wspomniana dwójka więcej energii i czasu poświęca opanowaniu futbolówki, pilnując by za daleko nie odskoczyła.

Proud 17.02.2018 18:51

Może kogoś zainteresuje, że Petar Brlek miał być dziś w Krakowie.

Czyli albo coś jest na rzeczy, albo przyjedzie mecz obejrzeć tylko ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl