Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Elefant 05.01.2012 20:18

Iliew ma w stu procentach racje. Kiedyś juz o tym pisałem. Przy aprobacie różnych Węgrzynów i innych pseudo specjalistów polscy sędziowe promują brutalna grę poza jakimikolwiek przepisami. Porównanie z piłką angielską jest zupełnie nie na miejscu. Tam się gra twardo, ale zgodnie z przepisami. U nas grą faul, która dopuszczają sędziowie, nadrabia się braki szybkościowe i techniczne. Wystarczy tylko porównać niektóre nasze mecze w lidze z meczami w LE. Też uważam, że jest to hamulec naszej piłki.

szprotson 05.01.2012 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1207366)
. Tam się gra twardo, ale zgodnie z przepisami. U nas grą faul, która dopuszczają sędziowie, nadrabia się braki szybkościowe i techniczne. Wystarczy tylko porównać niektóre nasze mecze w lidze z meczami w LE. .

no własnie.
Był faul na Pareiko czy nie było ?
Czy bodajże Chavez w pierwszych 5 minutach nie faulował w polu karnym chłopa z Odense?

chociaz Ty, zapewne chciałbyś porównac ostatni mecz z Twente, gdzie mieli wyjebane.
Czy moze pierwszy mecz z Fulham, i ten straszny faul na Nunezie ?

Jeśli w polskiej lidze mielibyśmy chronić napastników, to Osman Chavez nigdy nie powinien wyjść na plac gry.

lazy 05.01.2012 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1207366)
Iliew ma w stu procentach racje. Kiedyś juz o tym pisałem. Przy aprobacie różnych Węgrzynów i innych pseudo specjalistów polscy sędziowe promują brutalna grę poza jakimikolwiek przepisami. Porównanie z piłką angielską jest zupełnie nie na miejscu. Tam się gra twardo, ale zgodnie z przepisami. U nas grą faul, która dopuszczają sędziowie, nadrabia się braki szybkościowe i techniczne. Wystarczy tylko porównać niektóre nasze mecze w lidze z meczami w LE. Też uważam, że jest to hamulec naszej piłki.

Całkowita racja.
Myślę, że i Maskaant i Stan nie spodziewali się liczby drwali na polskich boiskach.
Stąd tez wzieli się u nas Branco i Boukhari i dlatego też sobie tu nie pograli.
A jak Maskaant zrozumiał, że w naszej lidze mecze wygrywa się walką i wybieganiem zmienił taktykę na bardziej defensywną.

Elefant 05.01.2012 21:02

Cytat:

Jeśli w polskiej lidze mielibyśmy chronić napastników, to Osman Chavez nigdy nie powinien wyjść na plac gry.
Osman Chavez pewnie tak.

Nie chodzi o wyszukiwanie pojedyńczych fauli a o ogólny obraz gry.

Chyba w pierwszym meczu z Odense (lub może którymś z wcześniejszych) nasi zaczeli w standardzie polskim, czyli podbięgne od tyłu i uwalę, przytrzymam za koszulkę, ściągnę do parteru, jak mnie przejdzie to uwale od tyłu. Dość szybko byli sprowadzeni przez sędziego na ziemię.

Wszystkie mecze w LE wyglądały zupełnie inaczej w TME. O wiele przyjemniej się je oglądało, bez tej okrutnej kopaniny na każdym kroku. Na drugim biegunie był mecz np. Polonią.

Głos Iliewa nie jest pierwszy. Nie chce mi sie szukać, ale to nie pierwsza wypowiedź obcokrajowca zaskoczonego brutalnością naszej ligi.

Rybka1928 05.01.2012 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1207370)
Stąd tez wzieli się u nas Branco i Boukhari i dlatego też sobie tu nie pograli.

Ten to by nawet na szkolnym boisku nie pograł.

JrQ- 06.01.2012 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1207362)
2 lata temu narzekaliśy ze sedziowie za duzo gwizdza, piłkarze sie przewracają za często i ogolnie kazda akcja konczy sie faulem
w tamtym roku narzekaliśmy ze piłkarze słabo grają bo jest zbyt duza przerwa miedzy rozgrywkami
w tym roku że piłkarze ofensywni nie sa odpowiedni chronieni.
za rok bedziemy narzekać że piłki są zbyt mocno napompowane

Ivicę bardzo lubie, ale chłopowi który ma jedną symulkę na mecz nie przystoi oceniać sędziów imho.
Dajcie wywiad z Arboledą, na bank by powiedział ze obrońcy nie są chronieni.Albo taki OSman, ciekawe czy miałby takie samo zdanie jak skunks, Iliev czy Kosa.

Nie wiem, moze mam taki pogląd bo lubie ligę angielską i brak kunktatorstwa.

ale to nie o to chodzi, żeby gwizdać przy każdym kontakcie
chodzi o to, że kartki dawane są zdecydowanie za rzadko za zbyt ostre, wręcz chamskie wejścia

Dariook 06.01.2012 00:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1207417)
ale to nie o to chodzi, żeby gwizdać przy każdym kontakcie
chodzi o to, że kartki dawane są zdecydowanie za rzadko za zbyt ostre, wręcz chamskie wejścia

Rexona men...

neq. 06.01.2012 11:51

dobrze Iliev mówi, bo sam jak większość z was nie lubie symulki i płaczu o każdy kontakt,wole ostrą, lecz nie brutalną grę, a u nas zamiast grać ciałem ale robić czyste wślizgi to obrońcy skrobią po achillesach kiedy tylko się da, wślizgi z nogami na wysokości kolana, gdzie w ogóle nie interesuje ich piłka, w ogóle jak oglądam defensywne akcje w polskiej lidze to mam wrażenie że tam nikogo nie interesuje żeby trafić w piłke tylko żeby wyjebać przeciwnikowi bo sędzia i tak nie gwizdnie.

rocklee 06.01.2012 13:19

Brutalne, chamskie faule trzeba karać (nie mylić z twardą grą), tak samo jak symulowanie i nurkowanie przy każdym kontakcie. Narzekając na sędziów wypadałoby samemu grać uczciwie.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

syryls 06.01.2012 13:21

Ta agresja w naszej lidze jest spowodowana taktyką, bez waleczności nie ma wyników.

Keczup 06.01.2012 13:58

Jak się nie ma techniki to trza nadrabiać kopaniną i chamstwem.

Lysy 06.01.2012 14:07

Iliev i Nunez to ostatni zawodnicy którzy powinni wypowiadać się o poziomie sędziowania.

gypsy 06.01.2012 21:44

W szczególności Nunez... Największy nurek w naszym zespole. Z całym szacunkiem do tego chłopaka, skręca mnie jak widzę jak symuluje faule.

JrQ- 06.01.2012 22:22

@up - LOL
cały jeden raz w rundzie, rzeczywiście dużo :lol:

elliot_ness 06.01.2012 22:26

Gdyby Nunez grał w Atenach niewykluczone , że gralibysmy w LM. Zabrakło tam cwaniactwa i symulki aby wybić Greków z transu. Niestety nikt taki wtedy nie grał.

xanti1906 06.01.2012 23:48

Takim przykładem waleczności i determinacji jest dla mnie Czarek Wilk i gdyby cała drużyna grała z takim zacięciem jak on to poziom Wisły poszedłby ostro w górę.

Lacrima 06.01.2012 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1207609)
W szczególności Nunez... Największy nurek w naszym zespole. Z całym szacunkiem do tego chłopaka, skręca mnie jak widzę jak symuluje faule.

Ale pewnie jak Wisła ma korzyść z tego, to się cieszysz, prawda? :)
Potrzebny jest w drużynie taki cwaniak. Tym bardziej, że Nunez nie przewraca się bez sensu 150 razy na mecz.

skeba 07.01.2012 01:06

Największymi nurkami w ekstraklasie są Serbowie.

1. Radovic
2. Iliev

syryls 07.01.2012 11:10

Jak w barcie ktoś symuluje to na drugi dzień jest tego pełna masa artykułów. A oni mają to głęboko gdzieś.

brylant17 07.01.2012 17:02

Mam pytanko Sobol wyleczył już kontuzję? i czy pojedzie na pierwszy obóz przygotowawczy

Lacrima Dzięki musiałem to przegapić :P

Lacrima 07.01.2012 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1207778)
Mam pytanko Sobol wyleczył już kontuzję? i czy pojedzie na pierwszy obóz przygotowawczy

Sobol dochodzi już do pełni sił, pisali kiedyś na oficjalnej, że wyjedzie na obóz.

Maciuś 08.01.2012 19:23

Czlowiek-chorągiewka w koncu sie okreslil:
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/m...0,artykul.html

mitmichael 08.01.2012 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1208026)

Myslalem, ze to juz dawno zostalo wyjasnione

Dzimi 08.01.2012 19:51

I bardzo dobrze że będzie grał dla Izraela. Jaki jest jego związek z Polską poza tym, że jego matka ma polskie korzenie i że od 12 miesięcy występuje w polskim klubie? odp: żaden. Poza tym to czysty Izraelczyk. Powinien już wcześniej jednoznacznie odmówić Smudzie, co ucięłoby tą całą falę medialną i serial pt. "Czy Melikson zagra dla Polski?" z sierpnia-września.

felipe 08.01.2012 20:18

Dopóki nie zobaczę gościa w w meczu o punkty w żydowskiej koszulce to mimo wszystko mu nie uwierzę.

Dariook 08.01.2012 20:34

Cytat:

Szczerze , to ja mam głęboko w dupie jakiej reprezentacji będzie grał Melikson.:alleluja:

Teqcontroller 08.01.2012 20:48

Niech róbta co chceta , ważne żeby w Wiśle grał dobrze.

Chrisman 08.01.2012 21:26

Cytat:

mam nadzieje ze nie będzie nowego sezonu tego serialu

flamengista 08.01.2012 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1208051)
Szczerze , to ja mam głęboko w dupie jakiej reprezentacji będzie grał Melikson.:alleluja:

Ja jednak nie, bo dalszego cyrku w wykonaniu drużyny PZPN i Smudy nie chcę. Więc cieszę się z rezygnacji Meliksona, tak samo jak z żenującej formy Arboledy. Ale to już temat do innego wątku.

Dla nas to jednak dobrze, że temat "Meleks dla Polski" się skończył. Tylko atmosfera wokół piłkarza się psuła, a to odbijało się na jego formie.

Keczup 08.01.2012 21:57

Koniec i kropka i spokój...........

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl