Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

korzychxp 22.02.2010 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palladynTS (Post 858014)
Myśle że Kosa,Franek czuy Żuraw bardzo by się ucieszyli z twojego posta.
Dowiedzieć się po paru latach gry dla Wisły że kiedyś byli "niczym" :>

czemu od razu niczym ?

nawet Brożek mógł spokojnie lecieć do 1 ligi francuskiej, myśle że Nancy nie prezentowało wówczas poziomu bardzo oddalonego od obecnej np Borussi Dortmund Kuby. Czy tam Fullham. Wystarczyło nie dawać zaporowych cen.

marco94 22.02.2010 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 857930)
A co do tego calego zamieszania z Dongiem - gdyby w Polsce bylo miliard ludzi to napewno juz dawno jakis zawodnik by gral w Czerwonych Diablach.

Dasz głowę, że by grał. Oczywiście chodzi mi o graczy z pola, a nie bramkarzy.

Kamil_mchw 22.02.2010 22:50

jeśli to nie koniecznie muszą być Czerwone Diabły to np. Kuba, który podejrzewam już dawno by grał w Liverpool-u gdyby nie kontuzje...

Wojtas 22.02.2010 23:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 857952)
Ciężko kopanie się w rezerwach Espanyolu nazwać grą:)

Takich Alvarezów na zachodzie są setki. Bardzo cenię jego umiejętności,zaangażowanie, ale pamiętajcie,że błyszczy on w naszej lidze. W Italii nie gra,bo nie łapał się do składu w bardzo przeciętnym włoskim klubie. Z takimi zawodnikami Europy się nie podbija,choć napewno zaistnieć już można. Alvarez,Uche tak powinna wyglądać nasza polityka transferowa. A priorytetem obecnie powinny być twarde negocjację z Reggianą i zatrzymanie Alvareza. Lepszego w tej cenie nie znajdziemy. Pokazuje to tylko ,że można dobrze i rozsądnie wydawać kasę. Szkoda tylko,że nie uczyniono podobnie w przypadku Łobodzińskiego i Garguły.

z Uche to byl ten myk ze on na poczatku grał taka kiche nawet gorszą od Lobodzinskiego.
Dostawal jednak szanse i sie wyrobil.

I to jest tez kolejny czynnik ...polscy trenerzy pracujac pod presja oczekiwan zarzadu ,wlasciciela musza robic wynik na juz .Nie ma tutaj szansy wlasnie konsekwncje w dzialaniu i polityke dlugofalową.
To napedza bledna machine i tak naprawde do niczego nie prowadzi.nasz przyklad to Dudu.Skorza jakos nie mogl ,nie chcial ?? mu zaufac i szybko sie go pozbyto pod pretekstem ze byl za slaby.A dzis bylby wzmocnieniem.I taka ta nasza polityka i wizja rozwoju klubu.

<Crasch> 23.02.2010 01:15

Alov napisał:
Cytat:

Nie rozumiem jak sie mozna podniecac jakims chinczykiem - skoro byl/ jest taki dobry i terminowal w MU to co on robi w lidze polskiej, z ktorej to druzyny regularnie potykaja sie na najprostszych przeszkodach w europie, nikt z obcokrajowcow grajacych tutaj nie wybil sie i nie rozwinal swojej kariery (no chyba ze szczytem jest wyjad do Rumunii, na Cypr czy do Grecji), gdzie nie placi sie zbyt wiele, a jak juz ktos sobie wywalczy kontrakt (np Lobo) to sie przy kazdej okazji jedzie po nim niemilosiernie ?
Czy naprawde myslicie ze zawodnik majac jakakolwiek inna alernatywe z klubu zachodniej Europy zdecydowalby sie grac w Polsce ?

To wszystko plus aktualne umiejetnosci naszych pilkarzy sprawiaja ze bardzo trudno sciagnac kogos odpowiedniego i dlatego nie zdziwie sie jesli Ba bedzie naszym jedynym transferem do konca sezonu.
Wczoraj
Dajcie sobie spokój z tym Dongiem.
Po pierwsze nie dotyczy on Wisly.
Po drugie primo gdyby grałby on teraz dla Wisly, pialibyście z zachwytu jakiż to on nie jest wspanialy.
Po trzecie primo jeśli jakiś zawodnik jest sprowadzany do drużyn klasy Man utd, Roma itd. oznacza że coś sobą prezentuje. A z tego co widać kiedy, gral w sparingach Legii, to widać że on sobą jednak coś prezentuje.

A wy już natrzepaliście chyba z 5 stron tego tematu o Ping Dongu że kupiony tylko dlatego że tam mieszka miliard ludzi...

funkykoval 23.02.2010 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marco94 (Post 858123)
Dasz głowę, że by grał. Oczywiście chodzi mi o graczy z pola, a nie bramkarzy.

Dam głowę - jakby było nas miliard - to przecież byle jakiego leszcza by wzięli - bo nieźle zarobiliby na promocji wśród potencjalnych kibiców:rotfl:

tomasz_19 23.02.2010 10:06

28 lutego zimowe okienko transferowe dobiegnie końca, ciekaw jestem czy ktoś nas miło zaskoczy :) nowy napastnik najlepiej bez testów, potrzebny od zaraz.... taki drugi Marcelo, ale to tylko mrzonki.....

Dean 23.02.2010 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 858226)
28 lutego zimowe okienko transferowe dobiegnie końca, ciekaw jestem czy ktoś nas miło zaskoczy :) nowy napastnik najlepiej bez testów, potrzebny od zaraz.... taki drugi Marcelo, ale to tylko mrzonki.....

Jakiś skrzydłowy chyba jeszcze by się przydał...

4fan_player 23.02.2010 10:21

I nawet bramkarz by się przydał... Proponuje nie robić sobie żadnych nadziei - transferów w tym okienku już nie będzie!

_ukoL 23.02.2010 13:32

No to można uznać okienko transferowe za bardzo udane. Wisła wzmocniła się na bramce, w obronie oraz w linii pomocy. Nie udało się jedynie znaleźć napastnika. Ekhem... :-)

klubus 23.02.2010 13:54

Tak naprawdę to potrzebny nam jest bramkarz (powody wiadome) lewy obrońca (żeby pietia miał rywalizację) prawy pomocnik (no nazwisko Łobodziński wszystko wyjaśnia) no i napastnik (troszke ich mało)

ToTylkoJa 23.02.2010 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 858220)
Dam głowę - jakby było nas miliard - to przecież byle jakiego leszcza by wzięli - bo nieźle zarobiliby na promocji wśród potencjalnych kibiców:rotfl:

to byś już chyba nie miał głowy.

1 166 079 217 - jest to liczba ludności Hindusów (2 po Chinach najbardziej zaludniony kraj). Wskaż mi jakiegoś Hindusa w barwach MU, Chelsea, Barcelony itp(jakiś klasowy zespół, obojętnie jaki). Ja takiego nie znalazłem, ale mogłem coś przeoczyć (jeśli znajdziesz, to mnie popraw)

Tenzen 23.02.2010 14:06

@ToTylkoJa - Pierwszy link na szybko z google:
http://beta.thehindu.com/sport/footb...ticle62525.ece

ToTylkoJa 23.02.2010 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 858303)
@ToTylkoJa - Pierwszy link na szybko z google:
http://beta.thehindu.com/sport/footb...ticle62525.ece

sorry, ale chyba jestem ślepy, bo nie mogę się tam doczytać o zawodniku w jakimś wielkim klubie.

cyke 23.02.2010 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 858302)
to byś już chyba nie miał głowy.

1 166 079 217 - jest to liczba ludności Hindusów (2 po Chinach najbardziej zaludniony kraj). Wskaż mi jakiegoś Hindusa w barwach MU, Chelsea, Barcelony itp(jakiś klasowy zespół, obojętnie jaki). Ja takiego nie znalazłem, ale mogłem coś przeoczyć (jeśli znajdziesz, to mnie popraw)

no tak tylko, że Hindusów i Brytyjczyków łączy inna dochodowa dyscyplina, krykiet. ale jeśli chodzi o nich w brytyjskich klubach to należy ich szukać ale w kategorii "właściciel".

jeszcze niedawno byłem optymistą jeśli chodzi o transfery ale coś czuje, że to wielkie wzmocnienie na skrzydło to Gołoś. obrońca też się znajdzie bo jak już ktoś wspomniał to Singlar wróci, a Pietia znajdzie konkurencje w postaci Juniora, no bo na środek pomocy wrócił Mączyński i doszedł Ba. rewelacja po prostu. mistrz w cuglach jak nic.

tofik 23.02.2010 15:41

Heh a powiedz skąd fundusze na kibicowskie zachcianki ? Ma sobie Wisła wydrukować banknoty euro ?
Trzeba zrozumieć, że klub aby wydać, musi zarobić. Kolejna pożyczka od Cupiała ?Całe życie na garnuszku ? A nie lepiej się uniezależnić od jego finansowych kaprysów ?
Poczekajmy będzie stadion, będzie kasa z biletów, może awans do ligi europejskiej. Wtedy można planowac wydatki.

Co do mistrzostwa. To jest owe bliżej niż przed sezonem, więc po co płacz ? Jakby ktoś nie zauważył, to mamy skład wystarczająco silny by nie wygrywac, a miażdzyć tę beznadziejną ligę. Jedyne problemy to Lech i Legia, które potrafią grać w piłkę, a i to naciągane stwierdzenie.

cyke 23.02.2010 17:00

zachcianki? policz ilu mamy napastników i bocznych pomocników. rewelacja. w to, że zdobędziemy mistrzostwo wierze ja najbardziej, ale jakoś nie dostrzegam tego składu który miał by miażdżyć tą ligę.
nie wymagam od działaczy transferów gotówkowych, wystarczy, że spróbują poszukać więcej zawodników w stylu Ba. jak popatrzeć na niektórych testowanych graczy to nawet Beto zdaje się mieć lepsze rekomendacje do grania.
muszę się z Tobą jednak zgodzić, że trzeba mieć nadzieje i wraz z nowym stadionem, poprawi się stan klubowej kasy na tyle by szukać transferów gotówkowych jak i wzmocnić skauting.

tsw biała gwiazda 23.02.2010 17:37

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...9334687025.jpg

Czy ktoś poznaje tego zawodnika

Marcin_fan 23.02.2010 17:45

Patryk Małecki :P a poważnie to pewnie jakiś z Młodej Wisły....

koyoot 23.02.2010 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cyke (Post 858363)
zachcianki? policz ilu mamy napastników i bocznych pomocników. rewelacja. w to, że zdobędziemy mistrzostwo wierze ja najbardziej, ale jakoś nie dostrzegam tego składu który miał by miażdżyć tą ligę.
nie wymagam od działaczy transferów gotówkowych, wystarczy, że spróbują poszukać więcej zawodników w stylu Ba. jak popatrzeć na niektórych testowanych graczy to nawet Beto zdaje się mieć lepsze rekomendacje do grania.
muszę się z Tobą jednak zgodzić, że trzeba mieć nadzieje i wraz z nowym stadionem, poprawi się stan klubowej kasy na tyle by szukać transferów gotówkowych jak i wzmocnić skauting.

A po co mamy miazdzyc lige? Wystarczy jak bedziemy wygrywac po 1:0 i zdobedziemy mistrzostwo. Zreszta Lech i Legia pogubia punkty.

WhiteStarDvisionTheBest 23.02.2010 17:55

Papież to jest przecież na tej fotce z Małym

1q2 23.02.2010 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 858375)
A po co mamy miazdzyc lige? Wystarczy jak bedziemy wygrywac po 1:0 i zdobedziemy mistrzostwo. Zreszta Lech i Legia pogubia punkty.

Z tak profesjonalnym podejściem, na bank powtórka z rozrywki w lipcu nam nie grozi!Powygrywać z leszczami po 1-0, w bezpośrednich z Amiką i Lechem można przejebać(bo i tak pogubią).parchy...ech znów nie wyszło ale przecież za tydzień ogramy Piasta 1-0.

ToTylkoJa 23.02.2010 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cyke (Post 858313)
no tak tylko, że Hindusów i Brytyjczyków łączy inna dochodowa dyscyplina, krykiet. ale jeśli chodzi o nich w brytyjskich klubach to należy ich szukać ale w kategorii "właściciel".

Niby tak, ale teza była taka, że jeśli jakieś państwo ma około miliarda ludności, to kupuje się zawodnika z tego państwa, aby nabijać kasę na gadżetach. Koszykówka w Polsce to również nie sport nr 1, ale zainteresowanie Gortatem jest ogromne.

wolfy 23.02.2010 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 858399)
Niby tak, ale teza była taka, że jeśli jakieś państwo ma około miliarda ludności, to kupuje się zawodnika z tego państwa, aby nabijać kasę na gadżetach. Koszykówka w Polsce to również nie sport nr 1, ale zainteresowanie Gortatem jest ogromne.

Teza była taka, że ping pong jest cienki, inaczej Skorża ze swoimi genialnymi skautami już dawno by go sprowadzili. I wszelkie dyskusje na ten temat są bez sensu, ponieważ podważają dogmat nieomylności Skorży.
Dla własnego zdrowia odpuść, wszyscy rozsądni ludzie i tak widzą, że gość jest w zupełnie innej kategorii niż testowane przez nas kloce (czytaj - umie COKOLWIEK).

A czy się sprawdzi - zobaczymy. Osobiście nadzieję pokładam w Urbanie, że odkopie Chińczyka dopiero wtedy, gdy już będzie pozamiatane. Do tej pory stawianie na jego ograniczenia się sprawdzało, mam nadzieję, że i tym razem też nas nie zawiedzie:>

Coolpick 23.02.2010 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 858428)
Teza była taka, że ping pong jest cienki, inaczej Skorża ze swoimi genialnymi skautami już dawno by go sprowadzili. I wszelkie dyskusje na ten temat są bez sensu, ponieważ podważają dogmat nieomylności Skorży.
Dla własnego zdrowia odpuść, wszyscy rozsądni ludzie i tak widzą, że gość jest w zupełnie innej kategorii niż testowane przez nas kloce (czytaj - umie COKOLWIEK).

A czy się sprawdzi - zobaczymy. Osobiście nadzieję pokładam w Urbanie, że odkopie Chińczyka dopiero wtedy, gdy już będzie pozamiatane. Do tej pory stawianie na jego ograniczenia się sprawdzało, mam nadzieję, że i tym razem też nas nie zawiedzie:>

czy Ty każdą dyskusje musisz sprowadzić do najeżdżania na Skorże?

Wojtas 24.02.2010 00:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 858375)

no my mozemy ciułac po 1;0 z Piastem albo Koroną i tym sie szczycic.

juz kij z tymi wynikami w Esktrkalasie ,tu trzeba patrzec na kwestie naszej gry pod katem pokazania sie po raz kolejny w Pucharach......przyznam ze kiedy to pisze to mi sie jakos zmino zrobilo....

mic 24.02.2010 14:33

Co sie dzieje z testowanym 'mega-talentem' z Ukrainy ? Dostal juz kopa ?

szprotson 24.02.2010 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 858714)
Co sie dzieje z testowanym 'mega-talentem' z Ukrainy ? Dostal juz kopa ?

daj spokoj mic.
to był chłopak dla ME, a ze korzystnie wypadł to Kulawik podesłał go Skorży.

Poczekajmy na początek sezonu i bedzie wtedy najezdzac jak nie bedzie wynikow.

maci0s 24.02.2010 15:39

Panowie poczekajcie do jutra, cierpliwie... Ma się coś wydarzyć miłego dla nas

tragez88 24.02.2010 15:58

ciekawe kiedy go przetestujemy ;) nie no tak poważnie to fajnie by było kogoś jednak zakontraktować nawet na końcu okienka ;)

P.S. oby jutro temat- Konkurs o Wiśle edycja 7 był ostro edytowany ;)

maci0s 24.02.2010 16:04

tragez88 nie ma czasu na testy, wezmą go i tyle... albo jest jakiś dobry i będzie z niego pozytek albo kupują dla ilości... Nic nie wiem o tym kto to ma byc poza pozycją na którą jest sciągany

brylant17 24.02.2010 16:25

Już jeden pisał o tym, że na 100% będzie Kowalewski i Costly w Wiśle, nie zobaczę nie uwierzę jeżeli takowy będzie wyrazy uznania dla ciebie maci0s

Romy S. 24.02.2010 17:32

O ping-pongu, pogodzie i plotkach dyskutujemy gdzie indziej !

Galonek 24.02.2010 19:44

Czyżby maci0s miał na myśli tego pana?

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ulgarskiej-ek/

tomasz_19 24.02.2010 19:52

Zachowujemy prawa do tego zawodnika. Piłkarz w dalszym ciągu nie podpisał żadnych dokumentów, gdyż musi on przejść najpierw badania - ujawnił bułgarskim mediom menedżer klubu z Sofii, Georgi Iwanow-Gonzo.

Wychodzi na to, że jak Bułgar się u nas sprawdzi to i tak go nie pozyskamy... po co brać zawodnika bez prawa pierwokupu? U nas się odbuduje po czym wróci do Lewskiego, bez sensu....

tofik 24.02.2010 19:54

Uważam, że już od dawna powinniśmy się wzmacniać na zasadzie wypożyczeń. Żaden grzech, a świetny sposób na uzupełnienie kadry. A z tymi lepszymi zastrzegamy sobie prawo pierwokupu i jak się sprawdza to bierzemy.

Galonek 24.02.2010 19:56

Dywagacje na temat tego transferu to na razie i tak dzielenie skóry na niedźwiedziu. Na razie nic nie podpisano, więc nie wiadomo jak umowa będzie wyglądać. Tomasz_19, poczekaj z narzekaniem do momentu aż go wypożyczą ;)

kangurekm 24.02.2010 19:58

Tak jak już ktos pisął wyżej - póki na oficjalnej nie będzie podane że gość podpisuje z nami kontrakt to nie uwierzę - testy testami , a i tak moze ( a to jest wersja najbardziej prawdopodobna) do nas nie przyjśc ...

maci0s 24.02.2010 20:03

;-) to do jutra...:] Jak już pisałem nie uwierzyłbym w Wiśle w sprawie transferu sprzątaczce, ochronie, ale jeśli mówi mi ten PAN takie rzeczy to wierze.. :] Ale czekam do jutra aż sie pojawi:)

Na zdjęciu oczywiście Papież... ME

jarcze 24.02.2010 20:10

Oglądałem 3 mecze Lewskiego w grupie LE - dwa z Villarealem i jedno z rezerwami Lazio (6 kolejka, obie drużyny nie miały już szans na wyjście z grupy) Hristow zupelnie niczym się nie wyróżnił, wogóle sobie jego strzałów nie przypominam. Prócz Tasevskiego i Dimitrova to tam nikt ciekawy nie gra. No ale jako uzupełnienie składu lepszy on niż nikt.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl