Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

yoda79 03.01.2014 18:26

Widzę, że chlopakom kończy się zajawka na Wisłę. Stolarski przebąkuje o Legii, Małecki będzie umierał za Pogoń.

bódyń 03.01.2014 23:02

A tutaj dla przypomnienia kilka wypowiedzi Maleckiego jak on kocha Wisle
http://www.weszlo.com/news/17988-Kro...ierac_za_Pogon

Dzimi 03.01.2014 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1343445)
Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1343443)
A wg mnie to zagranie które ma zmotywowac Pana Jacka znanego tu i tam jako Łysy ....j do wysilenia się z propozycja kontraktową dla Pawła.

Dorzuć się do kontraktu to Jackowi zadanie ułatwisz

Kutfa - dobry prezes mówi do właściciela tak - ten piłkarz jest dla nas ważny, nie miałem wyboru, musiałem dać mu taki kontrakt. Zwróci się to nam w przyszłosći. Dobry prezes broni interesu klubu jak tylko może. I kropka.

Cienki prezes charakteryzuje się tym, że modli się o transfery z klubu (jak Bednarz), lub tym, że otwarcie rozgłasza wszem i wobec na specjalnie zorganizowanej konferencji prasowej (jak Bednarz w marcu 2012) iż klub ma problemy finansowe - czyniąc klubowi poważną szkodę wizerunkową oraz wpływając negatywnie na postawę zespołu do końca sezonu (czyli wiekszość rundy wiosennej).

Czy to jest warszawski Konrad Wallenrod?

SharksiK 03.01.2014 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1343602)
A tutaj dla przypomnienia kilka wypowiedzi Maleckiego jak on kocha Wisle
http://www.weszlo.com/news/17988-Kro...ierac_za_Pogon

Na przyszłość prośba. Daruj sobie linki do tego szmatławca.

rozarian 03.01.2014 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 1343577)
Widzę, że chlopakom kończy się zajawka na Wisłę. Stolarski przebąkuje o Legii, Małecki będzie umierał za Pogoń.

O rety! Nikt nie chce kochać biednego klubu? Może nie należy się zanadto dziwić, skoro prezesem tego biednego klubu jest osobnik tak przytłaczający swoim pesymizmem otoczenie, że jego obecność odstraszyłaby w marcu kocury z miejsca, gdzie byłaby dostępna jedyna kotka.

silver03 04.01.2014 00:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1343605)
Kutfa - dobry prezes mówi do właściciela tak - ten piłkarz jest dla nas ważny, nie miałem wyboru, musiałem dać mu taki kontrakt. Zwróci się to nam w przyszłosći. Dobry prezes broni interesu klubu jak tylko może. I kropka.

Cienki prezes charakteryzuje się tym, że modli się o transfery z klubu (jak Bednarz), lub tym, że otwarcie rozgłasza wszem i wobec na specjalnie zorganizowanej konferencji prasowej (jak Bednarz w marcu 2012) iż klub ma problemy finansowe - czyniąc klubowi poważną szkodę wizerunkową oraz wpływając negatywnie na postawę zespołu do końca sezonu (czyli wiekszość rundy wiosennej).

Czy to jest warszawski Konrad Wallenrod?

Dzimi nie masz pojęcia o czym piszesz.

IncognitoTSW 04.01.2014 09:50

http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp...era-smudy.html

Cytat:

Gdyby nie mój powrót z Turcji, to Wisła byłaby na zakręcie i mogłaby nawet spaść do I ligi.
Strach się bać.

rafkur 04.01.2014 10:43

Gość już dawno odpłynął. Nie rozumie, że po powrocie z Turcji mógł wylądować albo w Wiśle ( która bardziej w tym momencie jemu pomogła niż on jej) albo w jakiejś Niecieczy czy innej Łęcznej.
Dajmy mu już spokój.

Ja mu szczerze życzę, żeby się w tej Pogoni odbudował i grał na przynajmniej średnim poziomie.

Reszta już w temacie "byli".

kpn 04.01.2014 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1343625)

Ach ten nasz Zbawiciel
:lol:

felipe 04.01.2014 13:18

Uratował Wisłę, a rok później wprowadzi Pogoń do Europy.
Zuch piłkarz!

Janusz 04.01.2014 13:42

Pytanie do tych co znają prywatnie Patryka Zbawiciela, on tak na co dzień to normalnie się zachowywał?
Bo tekst z tego wywiadu "Takie do mnie dochodziły głosy" w tej sytuacji można różnie rozumieć...

cfa 04.01.2014 14:02

Jednak jakiś tam smutek we mnie siedzi z powodu Małeckiego, jednak zastanawiam się co by było gdyby Maciek Skorża dalej siedział w Legii i co by Patryk zrobił gdyby ten wyciągnął do niego rękę ?

c. 04.01.2014 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janusz (Post 1343654)
Pytanie do tych co znają prywatnie Patryka Zbawiciela, on tak na co dzień to normalnie się zachowywał?
Bo tekst z tego wywiadu "Takie do mnie dochodziły głosy" w tej sytuacji można różnie rozumieć...

Maly jest caly czas w kontakcie z sharksami czy ultrasami, wszystko jest w porządku.

a weszlo i media mogą przekręcac .... wie co, owszem, Maly będzie umieral za Pogon jako pilkarz, ale nadal jest kibolem Wisly i jego serce jest w ksztalcie Bialej Gwiazdy. Sobol tez umiera za Gornik, Majdan z wytatuowanym herbem Pogoni umieral za Wisle. taka rola pilkarza.

mati. 04.01.2014 17:50

Dokładnie tak nie ma co ciągnąć tematu tylko życzyć małemu powodzenia może akurat odżyje po przeprowadzce jak sobol

gaudi10 04.01.2014 19:47

I przyjedzie Mały na Wisłę z Pogonią i dostajemy 3-0 po hattricku Małego bo będzie umierał za swój nowy klub :-). A jak pamiętam to Mały ( dawniej bo nie po powrocie z Turcji ) nakręcał się na tzw. topowe mecze , zwłaszcza u siebie ( derby , legia ) wiec wcale się nie zdziwię jak nam jakieś brameczki puknie i obym się mylił. A może przed meczem z nami będzie symulował kontuzję żeby nie krzywdzić ukochanego klubu.

SharksiK 04.01.2014 21:01

A pamiętacie tych co walą kocopoły i wiecznie się srają o Brożkach rozwalających szatnie?

Radosław Matusiak:
Cytat:

W szatni też było całkiem sympatycznie. Atmosferę robili: Baszczu, Darek Dudka, Brozie, Andrzej Niedzielan

emjot 07.01.2014 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SharksiK (Post 1343694)
A pamiętacie tych co walą kocopoły i wiecznie się srają o Brożkach rozwalających szatnie?

Radosław Matusiak:

no proszę to weszło to nie jest już szmatławiec?
no moralność kalego na 1906%

wolfy 07.01.2014 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1343848)
no proszę to weszło to nie jest już szmatławiec?

Fakt bycia szmatławcem promującym zbydlęcenie nie oznacza, że automatycznie wywiady czy wypowiedzi zawodników w nim zamieszczane są nieprawdziwe. Moralność kalego chyba tylko Ty tu widzisz.

Nie byłem fanem Smudy, ale nawet mnie w pewnym momencie zrobiło się niedobrze od ich ataków personalnych skierowanych przeciw niemu. Podobnie ataki na trenera Levy-ego za - uwaga - wygląd. Jeżeli to dla ciebie jest poważne dziennikarstwo, to wypada tylko współczuć.

szprotson 07.01.2014 19:07

najlepsze było weszło jak szydziło z Kołtonia tekstu "a dlaczego nie Barcelona"
ciekawe ze teraz o tym zapomnieli....

cfa 07.01.2014 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1343865)
Fakt bycia szmatławcem promującym zbydlęcenie nie oznacza, że automatycznie wywiady czy wypowiedzi zawodników w nim zamieszczane są nieprawdziwe. Moralność kalego chyba tylko Ty tu widzisz.

Nie byłem fanem Smudy, ale nawet mnie w pewnym momencie zrobiło się niedobrze od ich ataków personalnych skierowanych przeciw niemu. Podobnie ataki na trenera Levy-ego za - uwaga - wygląd. Jeżeli to dla ciebie jest poważne dziennikarstwo, to wypada tylko współczuć.

No tak w pewnych kwestiach są żenujący. Ale wywiady z zawodnikami, działaczami czy ludźmi związanymi z piłką mają bardzo fajne, nie są tak sztampowe jak np w PN.

jaro1985r 07.01.2014 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1343897)
No tak w pewnych kwestiach są żenujący. Ale wywiady z zawodnikami, działaczami czy ludźmi związanymi z piłką mają bardzo fajne, nie są tak sztampowe jak np w PN.

Tylko ,że oni albo kogoś kochają(swoich przydupasów) albo nienawidzą i zdania nie zmieniają o takiej osobie.O Smudzie to oni chyba nigdy dobrego zdania nie napisali, nawet teraz gdy ma bardzo dobre wyniki u nas to przestali o nim pisać, czekają tylko na potknięcia i znowu się zacznie nabijanie z Franka.Za to np Michniewicz,Leśnodorski,Osuch są zawsze ok, nie mówiąc już o bohaterach Stanowskiego czyli Iwanie i Kowalczyku

wolfy 08.01.2014 04:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1343848)

Wiesz co? Dam Ci przykład co naprawdę znaczy zwrot "moralność Kalego".

Swego czasu "Weszło!" domagało się od Smudy zwrócenia premii za mistrzostwo, które piłkarze i działacze Zagłębia kupili. Samemu Franzowi niczego nie udowodniono, czy brał w tym udział pewnie się już nie dowiemy.
Jednocześnie to samo "Weszło!" roztoczyło parasol ochronny nad Czesiem "777" Michniewiczem, który wydzwonił pewnie parę tysięcy na rozmowy z "Fryzjerem". Kiedy Łukasz Piszczek pojawił się w koszulce z tą sympatyczną liczbą na jakimś meczu/gali/whatever obok Michniewicza (a był on na pewno zorientowany w temacie jako były piłkarz Zagłębia z tego okresu), Stanowski dostał spazmów i nabluzgał zawodnikowi na łamach swojego portalu. No bo przecież jak on śmiał zadrwić z kryształowo czystego Czesia, żałosny piłkarzyna, co on może wiedzieć (pewnie sporo, skoro siedział wtedy w szatni).

Dwa podobne przypadki (niczego nie udowodniono samym trenerom, ale handel był i ich zawodników ukarano), tyle że jeden obrywał o to przez całą kadencję selekcjonera, a drugiego na bezczelnego broniono, atakując każdego kto by się ośmielił o całej sprawie przypomnieć. Podwójne standardy dla "swoich" i "tamtych". Jak nasi mają niejasne karty w przeszłości to zamiatamy pod dywan, jak ma ktoś kogo nie lubimy - jazda bez trzymanki.

To jedna z wielu podobnych akcji które nastawiły mnie bardzo wrogo do tego portalu.

cfa 08.01.2014 08:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 1343902)
Tylko ,że oni albo kogoś kochają(swoich przydupasów) albo nienawidzą i zdania nie zmieniają o takiej osobie.O Smudzie to oni chyba nigdy dobrego zdania nie napisali, nawet teraz gdy ma bardzo dobre wyniki u nas to przestali o nim pisać, czekają tylko na potknięcia i znowu się zacznie nabijanie z Franka.Za to np Michniewicz,Leśnodorski,Osuch są zawsze ok, nie mówiąc już o bohaterach Stanowskiego czyli Iwanie i Kowalczyku

O Smudzie pisali trochę dobrego zanim wziął kadrę i zanim wyszła sprawa premii za "korupcję", a kiedyś wspominali też o bilingach Czesia "telefonisty" Michniewicza, ale Czesio powiedział im, że umawiał się z Fryzjerem na ryby czy coś innego, uj nie pamiętam i w ten sposób się oczyścił.
A o co chodzi z 777 nie wiem :)

silver03 08.01.2014 10:07

Aaa to dlatego po Piszczku też jeździli jak po łysej kobyle.

Lukasz 08.01.2014 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1343912)
A o co chodzi z 777 nie wiem :)

Podbije. Ilość połączeń do fryzjera ?
Blisko cyfry jest tej: http://www.sport.pl/sport/1,65025,10...happening.html

Bartosz 08.01.2014 13:17

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...1068408206.jpg

Dieta profesjonalnego piłkarza.

wolfy 08.01.2014 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1343917)
Podbije. Ilość połączeń do fryzjera ?
Blisko cyfry jest tej: http://www.sport.pl/sport/1,65025,10...happening.html

777 czy 711 - sens pozostaje taki sam. Dawałem z pamięci, ale wiadomo, że lepiej dowalić się do nieistotnego szczegółu niż odpowiedzieć merytorycznie.

Z mojej strony EOT. Liczbę połączeń możecie sobie ustalić we własnym zakresie.

SharksiK 08.01.2014 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1343897)

Oczywiście, jeśli chodzi o wywiady to wypadają nieżle. Żenujące są natomiast artykuły ferujące dany tok myślenia. Z obroną Osucha przebili samych siebie...

No i z Małeckim. Czekali, czekali i się w końcu doczekali aż Mały .......nie głupotą w jakimś wywiadzie. Chyba najlepiej jak by skończył karierę a jeśli już chciał ją kontynuować to mógł .......nąć że:
- W sercu moim Biała Gwiazda, wbijam kora w śledzia i basta !

szprotson 08.01.2014 19:28

wolfy nie wiem czy pamiętasz ale swego czasu na weszło nie mozna bylo dodac komentarza jesli wpisywałes w nim CM 711 :)

gypsy 08.01.2014 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 1343933)

Co on tam ma? Jogurt i jakąś bułkę? Robisz aferę, jakby przyszedł z zestawem powiększonym z McDonaldsa.

KrzychooR 08.01.2014 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1343988)
Co on tam ma? Jogurt i jakąś bułkę? Robisz aferę, jakby przyszedł z zestawem powiększonym z McDonaldsa.

Bo powinien mieć izotoniki i jakąś odżywkę :D

Straszne... gdzie ten profesjonalizm???

;)

ArturBarlinek 08.01.2014 21:33

nie wiedziałem, gdzie wkleić, więc niech ktoś ewentualnie poprawi:
Bogusław C. oskarżony:
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...nych,id,t.html

Kocur 08.01.2014 23:15

Spoko, już jest dokładnie w 4 innych tematach na tej samej stronie, luzik :D

enzo 15.01.2014 13:03

Tak z czystej ciekawości. Orientuje się ktoś, który z naszych zawodników śmiga widocznym na drugim planie GTR-em? Chyba że to po prostu bryka osoby trzeciej.

http://galeria.wislakrakow.com/20140...d/DSCF1673.jpg

wiertar 15.01.2014 14:59

ogólne patrzac na parking to widać że zlote czasy się już w Wisle skonczyly ;)

jaro1985r 15.01.2014 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1344767)
ogólne patrzac na parking to widać że zlote czasy się już w Wisle skonczyly ;)

Dokładnie, pamietam jakimi furami przyjeżdżali za czasów Petrescu na treningi do Skotnik :)

Smok 15.01.2014 19:14

GTR-em jeździ A.G.
A to są pewnie w większości ich drugie autka :o)

gypsy 17.01.2014 10:44

Dziś 29. urodziny obchodzi Ostoja Stjepanović! Sto lat i jak najwięcej udanych występów z Białą Gwiazdą na piersi! :)

syryls 18.01.2014 15:55

Lucas ma polskie obywatelstwo? Swoja drogą mam nadzieje ze Smuda da mu duza szanse w lidze zeby go nie zniechecic bo talent spory

serek.c2 18.01.2014 16:01

Lucas nie ma obywatelstwa i chyba nie będzie się już ubiegał.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl