![]() |
Czytam kilka ostatnich postów atakujących zarząd, czyżby panowie spod znaku rekina zaczynali powoli siać ferment?
Jedyne co można im zarzucić to brak rozeznania w biznesie piłkarskim i zbyt duże zaufanie nieudacznikowi Stolarczykowi w kwestii sportowej. Gdyby nie ci ludzi i ich 4mln to nie dość, że teraz Wisla nie grałaby w ektraklasie to jeszcze bardzo możliwe, że nawet nie wiedzielibyśmy do końca kto jest jej właścicielem... a to, że to model tymczasowy podkreślali oni sami, chcieli dać oddech i znaleźć kogoś kto ten klub przejmie, okazuje się jednak (TUTAJ SZOK) że, uwaga, NIE MA OGARNIĘTEGO I CHĘTNEGO KUPCA. Aaa i spoiler: nie będzie go. |
Cytat:
OK, 4 mln uratowały istnienie klubu, ale teraz przetrwanie klubu zależy akurat od tego, żeby poradził sobie sportowo. |
Stelio, krótka piłka. Normalnie nie jechałbym C od sierot po Cupiale (do czego sam się przyznałeś), ale przekręcanie nazwiska Stolara i to z małej litery wskazuje w jakiej mentalnej piaskownicy jesteś.
Aha, nie otwieraj już lodówki, bo ci zamrożony rekin z niej wypadnie. |
O dziwo imiennie jest jazda tylko po Krolewskim i Obidzinskim, Jazdzynski i Kuba poki co (ciekawe do kiedy) kryja sie tylko w bezosobowych formach âtrojcyâ âgosci, ktorzy maja tyle wspolnego z klubem, co Sarapataâ itd itp. Dziwie sie naprawde, ze naszej ekipie ratunkowej cokolwiek sie chce jak widza z jaka holota czasem maja do czynienia. Nawet jesli to tylko pojedyncze glosy to i tak w glowie mi sie nie miesci jak mozna byc tak zjebanym.
|
Zawiść i zazdrość ludzka, mówi to Panu coś Panie Wehrmacht?
To jest odpowiedź. |
Kuba ma dość pozostałych, ale pewnie się wam paradygmat załamie i zakwalifikujecie go do kumpli Miśka i Zielaka.
|
Cytat:
|
Adrio dlatego, że może się okazać w grudniu wiadomość o zwijaniu żagli.
Solny Błaszczykowskiego nie mieszałbym w to. Myślę, że on głównie wyłożył kasę, a zajmują się całą resztą inny skład. Owszem, jak coś może załatwić, to pewnie i tym się zajmuje. |
Cytat:
Udzielili pożyczki na kwotę 4 mln zł, która została zabezpieczona gruntami. Tym pieniądzom nic nie grozi. Takich zabezpieczeń nie miał żaden z możliwych inwestorów i pożyczkodawców w Wiśle, z Panem Kwietniem włącznie. Ich wkład to przede wszystkim czas i zaangażowanie. Trzeba jednak przyznać, że w zamian za to dostali 13-krotnego mistrza Polski, jeden z najbardziej medialnych klubów piłkarskich w tym kraju, grający na najwyższym szczeblu rozgrywkowym. Źle na tym na pewno nie wyszli. By nie było - ja się cieszę, że organizacyjnie mamy obecny zarząd. Rzecz w tym, że poza Kubą Błaszczykowskim, nikt nic tu za darmo dla klubu nie robi. |
Cytat:
4 bańki w tę czy we w tę to żadna różnica. Żadne ryzyko. A że na 4 bańki które można obracać w branży IT będąc na fali to nie te same 4 bańki zamrożone w jakimś dziwny układzie do wyegzekwowania którego potrzeba będzie lat batalii w sądach. I setkach tysięcy wydanych na adwokatów i komorników. Zamrożona kasa to są straty. W branży Królewskiego to są wielkie straty. No ale przecież wiadomo w zamian za to Synerise się wypromowało więc Kowalski kiedy kupuje fakt w kiosku rano, przy okazji kupi AI do analizowania bigdata od nich zamiast innej firmy wiadomo wszystko takie jasne i proste. Czysty zysk. Więc trzeba coś wymyślić trzeba gnoić ludzi którzy podjęli się ratowania Wisły. Po Kubie głupio jechać ale po Królewskim to już można szaleć wiadomo. Taki śmieszny ten Harry i ma okulary na nosie i w ogóle jakiś taki nie swój nawet pewnie szalika na dzielni nigdy nie skroił. |
Taki złoty interes, a żadnych chętnych nie było? Co za frajernia z tych polskich biznesmenów...
|
Cytat:
To można jeszcze większego smrodu narobić niż ten co się ciągnie za TSem od pewnego czasu? |
Cytat:
Jarek to przecież na wyjazdy jeździł nawet (Szawle w 2010 r.). |
Od.......ta się Panie Delgado od naszej trójki, nikt zamiast nich nie chciał przejąć Wisły, nawet Pan Kwiecień sam zrezygnował, chociaż był przed nimi i sam mógł kupić cały klub.
Nikt go nie wygonił i do niczego nie zmuszał, sam podjął taką decyzję, także skończ pierd*olić, bo już nie mogę tej starej śpiewki słuchać. A co do transferów (Niepsuj, Janicki) to były autorskie pomysły trenera Stolarczyka. |
Ciężko mi dyskutować, bo ponoszą mnie emocje, za bardzo zależy mi na klubie kiedy widzę ślepotę ludzi.
Czytajcie posty użytkownika master17, oddają to co się dzieje idealnie i bez emocji. Oczywiście lepiej zamknąć oczy, to wygodne wyjście, czekajcie na post Królewskiego z Dubaju, aha, no i jego startup może się wywalić przez zaangażowanie w Wisłę, bo w przeciwnym wypadku robiłby hajsy w innej galaktyce lol |
A Kwietnia to jeszcze kiedyś po nogach będziecie całować, bo Wisła nigdy nie zginie!
|
Nikt nic złego na Kwietnia nie powiedział. Z tego co słyszę od ludzi z Wieczystej, to Wisła mu się trochę znudziła i będzie chciał w następnym sezonie zabrać z niej kilku piłkarzy, których kart jest właścicielem, choćby Kumaha
|
Fakt jest taki, że im bardziej chujowe wyniki będą, tym bardziej będzie nerwowo dookoła całej trójki.
A nawet nasz ultra spokojny zarząd będzie musiał zareagować w końcu w sprawie trenera. |
Cytat:
Żadnego Dubaju nie będzie nie będzie żadnego białego konia. Zrozum Trio wyciągnęło nas spektakularnie z SOR ale teraz leżymy w śpiączce na OIOM. W najlepszym scenariuszu czeka nas 4-5 lat maniany i tułania się w okolicach strefy spadkowej bez wielkich sponsorów i bez nowego właściciela. Szczególnie że zgasła ostatnia nadzieja na jakiekolwiek wzmocnienia w zimie. Jeśli chodzi o sportową stronę niestety Trio nie popisało się, ale priorytetem była licencja i w ogóle utrzymanie klubu na powierzchni. Wydawało się że spokojnego tułania się w okolicach 10 miejsca Stolarczyk i kilka nowych szrotów wystarczą. Niestety tak nie jest. Jestem przekonany że do przerwy Stolarczyk zostanie na stanowisku nawet jeśli przegra wszystko 7-0 chyba że znajdzie się jakiś trener filantrop który będzie pracował za minimalną krajową i bony obiadowe. Nie napisałem że Synersie upadnie przez tą bańkę tylko, że zamrażanie pieniędzy to generowania strat. Bo obracając tymi pieniędzmi mogli by zarabiać dodatkową kasę - proste ale wydawało mi się że ogarniecie że diler narkotykowy trzęsący klubem razem ze swoimi osiłkami rękami podstawionej marionetki nie jest dobrym pomysłem też było proste a jednak dla większości tutaj nie było. |
@Ajax już nie przesadzaj.. bo 4 bańki to wyłożyli wszyscyy, a ponad milion złotych w świecie IT to są grosze, nawet na polskie warunki (tylko zwykłemu zjadaczowi chleba wydaje się ta kwota niewyobrażalna)
|
Do usunięcia. Szkoda dyskutować.
|
Jesteśmy w piździe i tyle. I to nie przez królewskiego czy innych ale przez własnych "kibiców" przez WSH, które ojebywało ten klub z kasy i z godności, które 13 krtonego mistrza Polski, który był w dobrej kondycji finansowej ogołociło do zera, a raczej an minus kilkadzieisąt mln złotych, bo klub się nie liczył a liczyło się aby była kasa na .....i, koks i dostatnie życie.
Od tego gówna się zaczeło i do dziś przez to gówno się tak sytuacja toczy. Póki co wychodzimy finansowo na nogi, tzn zaczynamy zmniejszać dług ale sportowo akurat teraz jest pyta. Mam nadzieję, że się sytuacja odwróci i jakoś się utrzymamy. Ale co do szukania winnych i robienia z kogoś wroga publicznego odpowiedzialnego za całe zło obecnie lub w przyszłości to co niektórzy widzę, że się obudzili minimum rok za późno. Trzeba było wtedy głośno krzyczeć kto jest kto i za co odpowiedzialny a nie teraz .......ić na ludzi, którzy - moim zdaniem - realnie pomagają jak nikt inny od czasu po Cupiale. Także trochę wstydu... |
Wehrmacht poważnie Ciebie dziwi, że ludzie czepiają się głównie Królewskiego i Obidzińskiego ? Pierwszy jest bardzo aktywny (tak wiem już, że to choroba) w internecie, a drugi ludzi traktuje jako słupki w sprawozdaniach.
Kwiecień owszem mógł sam wejść w Wisłę, ale otwarcie mówił, że sam nie da rady. Nie wiem na ile, to jest prawdą, ale z obecną ekipą ratunkową nie bardzo mu było po drodze, ale patrząc na jego dalsze zainteresowanie piłką coś w tym może być. Co do przyszłości, to jeśli organizacyjnie/finansowo nie klękniemy całkowicie, to sportowo uważam, że w ogonie tabeli, ale się utrzymamy na koniec sezonu. |
Cytat:
|
krzysiek311311
Popieram w całej rozciągłości. Też mi się wydaje, że to wszystko było robione pod wypromowanie firmy IT, brylowanie w mediach Pana Królewskiego itp... a wszystko inne mają w głębokim poważaniu. Sami trzymając dalej tego pseudo trenera wrzucają kamyczek do tego ogródka. |
Zapytajcie się pana Kwietnia (bo dla Wiślaków to Pan Kwiecień) co sądzi o korpo.......eniu pana Obidzyńskiego. I jaki to ma wpływ na faktyczne zarządzanie klubem sportowym w naszej sytuacji.
Tyle, więcej nie napiszę. |
Tak, dziwi mnie czepianie sie i atakowanie ludzi, ktorzy przeprowadzili nas przez to co przechodzilismy w styczniu. Dlatego w tym kraju pilka jest gdzie jest i nigdy z obsranego kibla nie wyjdzie. Jedyne co mozna osiagnac za zaangazowanie sie w pilke w Polsce, to predzej czy pozniej po kilku porazkach obrzucenie gownem i obrzyganie przez wszystkowiedzaca, nieomylna holote z dostepem do klawiatury. Oczywiscie w ogromnej wiekszosci poukrywana pod losowym obrazkiem z neta i przypadkowym zbitkiem liter w nicku. Ostatnie, naprawde ostatnie na co powinny patrzec osoby zarzadzajace tym klubem, to na zdanie chóru twitterowego czy forumowego. Juz predzej powinni sie horoskopami posilkowac.
|
Jaroo z tą dobrą kondycją finansową nie przesadzaj, bo sam Obi powiedział, że rządy Blondyny, to jakieś 10 mln w plecy.
Ajax na prawdę pytasz dlaczego po Kubie nikt nie jeździ ? Czy reprezentant kraju, mistrz Niemiec itp jest słabo wypromowany, że musiał udzielać Wiśle pożyczki ? Chciałbym przypomnieć, że to nie jego pierwsza pożyczka, a oddany procent i tak finalnie został w klubie, gość za grę w WIŚLE KRAKÓW zarabia mniej jak cieć na budowie i można jeszcze parę innych rzeczy dopisać. Wehrmacht właśnie teraz, jak nigdy nauczeni przeszłością powinniśmy z ograniczonym zaufaniem podchodzić do pewnych spraw. |
Ty masz za to nieprzypadkowy nick i swoją fotę w avatarze
do pana "Wermacht" choć w sumie czemu nie Waffen SS? |
Cytat:
Po ślepym uwielbieniu morderców i dilerów narkotyków zapaliła się lampka podejrzliwości czy aby Królewski złośliwie nie wciągnął Kuby w ratowanie Wisły żeby postawić hotel i sprzedawać więcej swoich programów w kiosku ruchu. Taaaaaaa wygląda legitymacyjne proszę się rozejść! |
Przydałaby się chyba konferencja prasowa z prawdziwego zdarzenia, bo jedna i druga strona forumowej barykady mocno odjeżdża ;)
|
Proszę Cię Kuby już nie mieszaj w to. Nikt tutaj nie pisał o hotelach i gruntach, na które mieli chrapkę. Po prostu spróbowali pomóc bez żadnego ryzyka, a z lekką korzyścią mimo wszystko i to cała filozofia.
Serek mniejsza z tym jeśli każdemu zależy na Wiśle i cała dyskusja mieści się w granicach dobrego smaku ;) |
Jeżeli klubu nie stać na nowego trenera to tym bardziej nie będzie stać na lepszych kopaczy vide utrzymanie w Ekstraklasie i koniec końców projekt ratowania klubu a obrazowo trupa sprzed kilku miesięcy zakończy się wnioskiem o upadłość z przyczyn prawnych i faktycznych.
|
Jak oceniacie obecną pracę Piotra Obidzińskiego? Bo jak dla mnie to na razie same porażki.
1. Relacje z miastem są beznadziejne. 2. Nie udało się wywalczyć niższych opłat za stadion. 3. Nie udało się rozłożyć na dłuższe raty długu w stosunku do miasta. 4. Miasto zabrało pieniądze z Canal+ zgodnie z ustaleniami z porozumienia z Sarapatą. 5. Brak zatrudnienia dyrektora sportowego. 6. Fatalne transfery, zbyt duża decyzyjność Stolarczyka. 7. Nie pozyskano żadnego sponsora, nawet od miasta nie udało się wytargować więcej. A przypominam, że to już będą 3 kwartały jego pracy. Najpierw z tylnego siedzenia, a od lipca bezpośrednio ze stanowiska prezesa. |
Cytat:
|
Cytat:
Punkt 1, 2, 3, 4 - nie możesz powiedzieć, że nie próbowali przedstawiać sensownych rozwiązań, prosić, tłumaczyć i apelować do władz miasta. Inna rzecz, że miasto miało w dupie Wisłę i nie chciało skorzystać np. z rozwiązania z bandami LED, które na Cracovii zostało przyjęte. Czy to wina Obidzińskiego, czy raczej poprzedników, którzy zrobili miasto w wała? Stąd też pewnie magistrat nie chciał z nami więcej gadać. 5, 6, 7 - zgodzę się, aczkolwiek sądzę, że duża decyzyjność trenera w temacie transferów nie jest błędem, bo to on układa taktykę i dobiera ludzi. Niestety, mam wrażenie że i kompetencje Stolara, i możliwości finansowe Wisły, były w tym względzie dość ograniczone. |
Cytat:
|
Obi ma fajną korpogadkę, dobrze czuje się w mediach (najlepiej w jemu przychylnym weszło - wiadomo, kumpel Leśnego) ale o piłce i Krakowie ma albo miał pojęcie niewielkie.
Próbował z miastem rozmów z pozycji silniejszego ale tym Majchra nie złamiesz, zwłaszcza jak ma wszystkie wartościowe karty w ręku. I do tego jeszcze dziwne akcje z odbieraniem cateringu w loży - jak dla mnie słabe. Propozycje składane przez klub były w zdecydowanej większości faktycznie niezgodne z prawem. Jeżeli miasto nie zdecyduje się na zwiększenie puli na promocję przez sport to nic z tego nie będzie. Dodatkowo miasto ma podpisane przez Sarapatę.cesje i nie musi nic robić. Hawranek i kilku innych radnych mówia, że jak Wisła padnie to miast będzie miało problem, bo nie odzyska długu a stadion będzie stał pusty. Ale jaki to jest problem dla miasta? Dużą część długu już odzyskało a te pozostałe 3 miliony to jest dla Krakowa pikuś a 1,8 mln rocznie przychodu (nie dochodu) z tytułu wynajmu stadionu? Kropelka w budżecie miejskim. A zmniejszenie długu to jest w najmniejszym stopniu zasługa Obiego. Pieniądze nasze (akcje + karnety dwa razy) i transfery Imaza, Kostala i Kolara. Nic poza tym. Ja tam póki co wielkich sukcesów zarządu nie widzę. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl