![]() |
Cytat:
|
Cytat:
:lol: ogarnijscie sie zobaczymy co pokaze w sparingu z Sosnowcem a potem takie wpisy x Cytat:
|
Cytat:
|
To co wyprawiają w tym klubie przechodzi już wszelkie pojęcie. Gdyby ten chłopak był naprawdę dobry zgarnąłby go jakiś klub ukraiński a nie klub który na rodzimym rynku nie potrafi dostrzec talentu takich piłkarzy jak Peszko, Lewandowski czy Grosciki (myślę tu o umiejętnościach. Nie trzeba być znawcą piłki nożnej aby dojść do tak banalnego wniosku. Rozumiem gdyby takich zawodników na testy ściągał sobie Piast Gliwice czy Polonia Bytom ale nie klub który głośno mówi o tym, że chce grać w europejskich pucharach.
|
Cytat:
oj zatęsknią za nim co niektórzy zatęsknią... Cytat:
u Heńka to był Sosin który nie pasował do koncepcji :) ba przez pewien czas nie pasowali Cantoro czy Frankowski u Leo to np. Jeleń, Brożek itd konecpecji to mozna mieć jak się ma kasę, u nas trzeba ułożyć jak najlepiej z tego co jest |
glownym atutem tego zawodnika nie ma by bramkostrzelnosc tylko sila, wyskok i dobra gra glowa. Taki typek przykladowo dostaje crossa od Alvareza na 20ty metr, zbja pilke glowa za linie obrony gdzie na pelnym gazie wchodzi Malecki i jest sam na sam z bramkarzem. To jest bardzo pozyteczna opcja, dzieki takiemu rozwiazaniu zastosowanemu przez Lenczyka pokonalismy Saragosse. Wtedy pilki zbilal Sosin. Wlasciwie w ataku nie istnielismy zanim on sie nie pojawil na boisku.
Mimo wszystko w drugiej lidze ukraini#skiej to nawet ja wpakowalbym ze dwie bramki. Wiec troche smiesznie wyglada statystyka tego chlopaka. |
Poziom Wiślackiej polityki jest niezmienny, nigdy szału nie było w ostatnich latach, bo i za Kasperczaka i za Mielcarskiego, czy Bednarza dobrze nie było. Za to poziom forum bardzo, ale to bardzo się obniża. Za niedługo admini pozwolą tu na wpisywanie postów podobnych do tych, które znajdują się na Onecie, czy WP. Już teraz wielu z Was używa "bardzo wyszukanych ironii", normalnie boki zrywać. I nie chodzi mi tylko o sytuację z Ukraińcem, on przecież nie jest wzmocnieniem do pierwszego składu na teraz, on był przymierzany do Młodej Ekstraklasy, a skoro zaprezentował się tak dobrze, to czemu go nie sprawdzić z pierwszym zespołem. Czy my mamy jakiś utalentowanych napastników? No bo z tego co pamiętam to tylko z 1 wiązaliśmy jakieś nadzieje, ale go już u nas nie ma. Wiem, że Wam nie zależy na sytuacji klubu, Wy chcecie transferów (nie wszyscy oczywiście), ale przecież przed sezonem trzeba było się inaczej przygotowywać. Zaraz zacznie się lawina: Skorża zapowiadał 3 transfery! zwolnić go! co to za kłamca!
(Za kilka miesięcy, jeśli Skorża nadal będzie trenerem, na forum na pewno ktoś napisze, że to Polak kopał dołki pod Danem i to przez niego pozbyliśmy się tak zajebistego szkoleniowca.) Co do tych transferów, to wiadomo, że nie mógł powiedzieć nie mamy kasy, nikogo nie kupimy, bo by media znowu miały pożywkę, ze Wisła się stacza, koniec Ery Cupiała itp. To że niektórzy z tego forum czytają informację tak jak chcą przeczyta, a nie tak jak są napisane, jest jakimś objawem obsesji. Wolfiego chyba ktoś przystopował, bo jak admin może na każdym kroku obrażać jedną z najważniejszych postaci w naszym klubie. (I nie chodzi mi o to by nie pisać źle na temat spraw klubowych. Tylko znajdowanie w każdej informacji negatywnych aspektów jest po prostu chore i to się powinno leczyć.) Testujemy 30-latka, źle. Testujemy 19-latka, fatalnie. Co wy macie do tych testów, przecież po to one są, by ocenić piłkarza, a nasz sztab, trzeba powiedzieć, robi to dobrze (na tle choćby Legii). Diaz, Singlar nie są amatorami, w piłkę grać potrafią. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Kolego Senior Memberze...jak już coś piszesz to plizka co to jest "Mondralo"...co to jest "dojac". Ja wiem że każdemu się zdarzyć może "literówka",no ale jak nie jesteśmy czegoś pewni albo nie wiemy to zaglądamy do Słownika Języka Polskiego. Kolego Senior Memberze.Mądralo. A tak w temacie.Mnie to boli że takie ogóry z drugiej strony Błoń nas trzepły.OK.Zdarzyło się.Może wypadek przy pracy,ale zapewne pamiętasz że nasi ,nie wykazali kompletnie żadnego zaangażowania w tym meczu,moim zdaniem kompletnie obok niego przechodząc. |
Ze względu na to,że jestem kibicem Wisły jestem nawet skłonny pomodlić się,żeby ten Ukrainiec okazał się grajkiem o którego nam chodzi co oczywiście na chłopski rozum wydaje się być b.mało prawdopodobne.inny paradoks,to ze niby mamy 300czy 400tys.euro plus ileś na kontrakt dla Nowaka,ale nie mamy pół z tego na jakiegoś grajka co gdzieś grał,cos strzelił,a teraz jest na aucie jak np.Chińczyk z MU
|
Cytat:
Cłopczyku po co ta ironia? Otóż kiedy ja zacząłem chodzić na Reymonta 22 a było to bardzo dawno temu albowiem mama wydała mnie na swiat coś w okolicach 20 lat przed objęciem rządów p.Cupiała, mniemam że ty wtedy na gówno mówiłeś papu. To po primo. Po secondo gdybyś miał jakąkolwiek wiedzę w temacie upadku Stomilu Olsztyn to nie wyciągałbyś jej tutaj na forum publiczne ponieważ narażasz się na śmieszność.Poczytaj w mądrych księgach od czego się te problemy zaczęły. Ogólne problemy finansowe są mi ogólnie znane.Jednakże ciągłe gadanie i narzekanie na brak kasy w klubie zrobiło się nudne i nieprawdziwe.Bo pieniądze jakieś są .Chodzi tylko by dobrze je ulokować.Uważam że lokacja jakichkolwiek pieniędzy w zawodników typu Juszczyk czy ten Ukrainiec nie ma sensu .Ot tyle. A odpowiadając na Twoje ostatnie pytanie chłopczyku,bardzo chętnie rozbiłbym skarbonkę i wyłożył parę złotych ,jednakże jest jedna sprawa.Kasę trzymam w skarpecie. Pozdro dla normalnych |
Nie chodzi o to, że testują, ale kogo testują. Testy dla testów, bez rozeznania, planu, oparte na przypadku, polegające na zapraszaniu byle słabeuszy są zwykłą kpiną ośmieszającą klub i nic nie wnoszącą. Tak jak z bramkarzami. Nawet jednonożnego inwalidę o kulach też można zaprosić na testy - sens ich byłby ten sam.
Wisła prowadzi dramatyczną politykę kadrową. Od ponad 2 lat nie potrafi ściągnąć bramkarza, od czasów Żurawskiego, napastnika. Tak jak przez cały ten czas, testy kolejnego stada anonimowych kopaczy nic tu nie zmienią, będąc jedynie ośmieszająca klub farsą. Stanowią tylko świadectwo biedy, nieprofesjonalizmu i zapaści polityki kadrowej klubu. |
|
tydzien do zamkniecia okna w Polsce. a my tylko przeprowadzilismy 1 transfer, bo powrotów nie licze.
i ten transfer, to tylko zastępstwo za Cantoro, nic więcej, nic pewnego że okaże się lepszy od niego (chyba tylko tańszy i młodszy ale niewiele). Gosc regularnie grywał ostatnio w 2006 roku i epizodycznie w 2007, więc nikogo nie dziwi że tani i z pocałowaniem ręki przyjął kontrakt na pół roku. Wyniki sparingów nie przekonują, nie przekonuje też liczba kontuzji. a najbardziej niepokoją testy piłkarzy - szrotu. Pic na wode fotomontaż, sztuka dla sztuki.Nie wzmacniamy się, tylko osłabiamy, lub uzupełniamy kadre co najwyżej, jak na Mistrza Polski - 'swietnie'. |
Jak Cupiał był chętny do dawania kasy, to go wszyscy doili, albo nie potrafili rozsądnie jej spożytkować. Nic dziwnego, że się zraził do tego interesu.
Dlatego teraz Wisła radzi sobie sama i czego się spodziewać, skoro nie mogliśmy dopiąć budżetu ? Nikt nie przyjdzie. W nastepnym sezonie wykupimy 20k karnetów, to będzie można wymagać. E: Cytat:
Mm, to dziwne. Ale skoro już przeszedł do innego klubu, to było się zapytać o kim mówimy. W końcu po jabłkach :) Coś mi się wierzyć nie chce. |
Trener Skorża wciąż nie traci nadziei na pozyskanie napastnika, który wydatnie wzmocniłby szeregi jego zespołu. - Okno transferowe jeszcze się nie zamknęło, może wydarzy się jeszcze coś pozytywnego. I nie chcielibyśmy sprowadzać do Wisły zawodników na sztukę. Chcemy zawodnika, który wniósłby do drużyny coś więcej niż prezentujemy teraz. Prowadzimy rozmowy z zawodnikami, którzy testów nie potrzebują.
Przed wyjazdem do Hiszpanii trener wypowiadał się na temat transferu gracza do ataku niemal z pewnością w głosie. Mimo tego, do drużyny nie dołączył nowy zawodnik na tę pozycję. - Wtedy miałem na myśli bardzo dobrego napastnika, który wybrał inny kraj. Nie dziwię mu się, bo była to dużo silniejsza liga. A szkoda, bo rozmowy były bliskie finalizacji. Kilku zawodników, z którymi rozmawialiśmy wybrało inne oferty, bo to byli naprawdę dobrzy zawodnicy, którymi interesowały się też inne kluby, nie tylko Wisła. W sparingu wziął udział 20-letni Ukrainiec Oleksij Babyr. Nie jest on jednak brany pod uwagę jako wzmocnienie pierwszego zespołu. - To chłopiec, który był na testach w Młodej Ekstraklasie i zebrał dobre recenzje od Tomka Kulawika - wyjaśnił Maciej Skorża. Ja tam wierzę dla Skorży, Polska liga jest na tyle słaba, że nikt z lepszych zawodników za marne pieniądze grać tu nie będzie...a tak naprawdę za 100-200tys euro to my nic dobrego nie kupimy....ten młody Ukrainiec, co praktycznie niewiele umie, a jest wyceniany na 100tys euro. |
Cytat:
|
Cytat:
Ja wiem, że to idiotyczne, ale większość polskich trenerów ma fetysz wzrostu (skrajnym przypadkiem jest "doktor" Majewski, w czasach jego Cracovii żartowano, że buduje drużynę koszykarską). Pamiętacie Engela i "wszystkie piłki na Kałużnego"? Janasa z Rasiakiem? Kojarzycie pomysły Urbana? Skorża to polski trener, nie można od niego wymagać zbyt wiele - zawodnik musi być naprawdę wybitny (jak na nasze warunki), żeby nadrobić brakujące centymetry. Choć na chłopski rozum - w naszej sytuacji nie mamy prawa wybrzydzać co do wzrostu, to na testy przyjeżdżają wyłącznie jakieś kloce. To nam mocno zawęża pole poszukiwań. Gdzie sens, gdzie logika? Mimo wszystko chcę, żeby ten Ukrainiec do nas trafił - skoro już musimy wyrzucić pieniądze w błoto, to niech trafią one do naprawdę potrzebujących. Przez pół roku chłopaka dożywimy - przynajmniej jakiś dobry uczynek będzie. |
To prawda ale po co testuja skoro rozmawiaja z naprawde wartosciowymi napastnikami ktorzy nie potrzebuja testow ? jezeli to co mowi trener Skorza to prawda
|
kupią wartosciowego napastnika :).Gość ma podobno przyjechać dopiero tuż przed meczem do Bełchatowa.I to przebrany za kobietę,żeby nikt go nie poznał.Wskoczy ok kopa do pierwszego składu i huknie ze 3 bramy.Taki czarny koń :-)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ja raczej wyczuwam smród i niesmak.Ciąg dalszy robienia nas w buca. |
Cytat:
|
Cytat:
jeśli tak to proszę o linka, ale najlepiej do strony oficjalnej, nie jakichś gazet.. Cytat:
|
*Goral*- ja widze tam inne statystyki: 2003/2004 [jesień]: Wisła Krk 8 meczy 2 bramki
2003/2004 [wiosna]: GKS Katowice 8 meczy 3 bramki. Tak jak mówiłam- szału nie było, ale jak ktoś oglądał go to widział, że będą z niego ludzie. Poza tym wtedy jednak może i bardziej w naszej lidze rządziły pieniądze (te pod stolikami), ale jakaś taka mocniejsza była niż teraz. Czekam na jakieś konkretne wzmocnienie/a, a nie robienie z nas- kibiców naiwnych głupków. |
Mówisz o tym samym Brożku, który na tym forum był wyśmiewany/mieszany z błotem i raz na 2 tygodnie odsyłany do rezerw? Faktycznie wiedzieliście, że będą z niego ludzie...
|
Spoxter, to na pewno wypowiedź jeszcze kiedy trenerem był:
Cytat:
|
Co oznacza dobry scouting... Dejan Lekic przeszedł do Cerveny za 50 tys Euro:) w czerwcu 2009. Teraz jest wart kilkansćie/dziesiąt razy więcej.
|
no Legia - Dong, 24 latek (23 bramy w 39 występach w lidze belgijskiej, epizod w ManU), Lech - Krivets, 22 latek (wicekról strzelców bodajże białoruskiej ekstraklasy, do tego masa asyst, występy i gole w LM). To dwie marki. Ten z Lecha za kilkaset tysi ojro nawet ;) a my 29 latek, jakiś gość po przejsciach i bez grania od dawien dawna, bez żadnych zaskakujących statystyk nawet z poprzednich sezonów, zapchajdziura, cos jak Diaz:)
a gdzie Legii i Lechowi do nas :D ? Lechowi to dopiero... kiedy oni mistrzami byli to nawet ja ne pamiętaju ! |
Cytat:
Ale ok nie ważne to już koniec pewnie jest słaby i go odeślą i nic się wielkiego nie stanie. |
Może lepiej żeby się nie udało teraz pozyskać tego napastnika. Aż się boję co to może być za geniusz, który jest bez pracy pod koniec lutego:) Lepiej nie zapychać miejsca cieniasami, będziemy mieć przynajmniej jakąś nadzieję na przyszłe okienko.
Aż dziwne że Wisła przegapiła tego Donga. Za darmo, młodu, wysoki i dość bramkostrzelny. Niby szukamy, inni szukają krócej i już znaleźli. Man. Utd nie interesuje się ogórkami. |
Cytat:
|
Historia z napastnikiem który rzekomo ma wzmocnić Wisełkę przypomina legendę o Yeti.
Wszyscy o nim słyszeli...ale nikt go nie widział :-) |
ale akurat Skorża zawalił kasę w tamtym roku... teraz kasą nikogo nie możemy skusić. Moim zdaniem nikogo dobrego teraz nie kupimy, trzeba wykupić Alvareza i postawić na zgranie tych zawodników, których mamy. Nie mamy po prostu wyjścia:). Jeżeli uda się obronić mistzostwo to znowu może się udać ściągnąć zawodnika o dość uznanej pozycji jak Kirm(myślicie że czym go skusiliśmy jak nie perspektywą Ligi Mistrzów). Wtedy będzie też już bardzo realna wizja stadionu.
Jeżeli obronimy mistrza to nasza pozycja negocjacyjna będzie znowu dobra. Jestem zdania, że nasza szansa w tym okienku już mineła. Należy sobie dać na wstrzymanie i zacząć od nowa. Mistrzostwo już nie zależy raczej od tego kogo pozyskamy. Teraz podpiszemy jakąś zapchajdziurę a potem nie starczy pieniędzy na Alvareza, który się już zaaklimatyzował i jakoś tam sprawdził. I moze byc pewnym punktem pierwszej 11 przez 5 lat, Jest napewno dosc klasowym obronca. Moim zdaniem należy oszczędzać maksymalnie, zrobić wszystko żeby utrzymać skład i ewentulanie od czasu do czasu pozyskać kogoś perspektywicznego typu Kirm. Ta drużyna jest na tyle młoda, że powinno się jej dać szansę w kolejnych 3 sezonach. Wuększość zawodników wchodzi w najlepszy piłkarski wiek(25-30lat). Nie sprzedawać nikogo, dawać podwyżki, budować atmosferyę, zgrywać i grać. Myślę, że jest szansa na sukces, a jeżeli go nie będzie to po prostu poszukać innego trenera. |
Cytat:
|
Sprawa Brożka to żółta kartka dla Heńka.extra wejście do drużyny w 2001 i zamiast bycie trzecim napastnikiem w Wiśle zsyłki do ŁKS i GKS.Panie MS-bardzo dziękuję za 2MP,Beitar,Barcę,cenię Pańską pracę i jestem za Panem.Ale w kwestii napastnika-jak rozmawialiście np. z 10 dobrymi i oni się rozpłynęli to trza było rozmawiać z 11,który przyszedlby do nas.kim będziemy grać jak coś będzie z PB i RB??
|
Ktos pisal ze kazdy proporcjonalnie zrobil po jednym trnasferze
Amika-Krivetec Legia -Dong My - Ba jednak ilosc to nie jakosc.. jesli w przypadku Kuchennych i Warszwiakow mozna mowic ze ich nowi zawodnicy grali w swoich klubach,strzelali gole ,i cos znaczyli to ten nasz Ba przy nich wyglada slabo a nawet bardzo zle. Dlugo nie gral w pilke ,byl kontuzjwany itd. Nie przekresla to jednak jego dalszej przyszlosci tylko poakzuje fakt ze Ba to ani wzmocnienie ani zapachj dziura.Taki czlowiek zagadka ,no ale z taka polityka i scoutnigiem coz mozna innego osiagnąc. |
No Dong to wiele osiągnął... w procentach ze sprzedaży koszulek MU ze swoim nazwiskiem...
|
Cytat:
Fakt.Został wybrany bardzo "chlubnym "mianem...największego niewypału w całej(!) historii MU. Ale pokaż mi choć jednego zawodnika z ligi polskiej który do tej szerokiej kadry MU by sie załapał? A jeśli juz to Dong opuściłby to niezwykle zaszczytne miano :-) Dla mnie najlepszy zakup w tej chwili w lidze zrobił kuchenkorz.Krivec to jest facet który będzie błyszczał. Co do Issy.Był kiedyś taki film.pt "Dolina Issy" według powieśći Czesława Miłosza. Marzeniem moim jest by taką doliną naszego Issy był Kraków.Wszak połozenie geograficzne się zgadza,a nazwisko zobowiązuje! Ba! Musi grać dobrze! Tak jak inni piłkarze o tym nazwisku że wspomnę tylko Ibrahima Ba! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl