Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

bakiagh 19.08.2011 18:10

Strasznie słaby mecz. Kopanina jak w A-klasie.

Sartre 19.08.2011 18:25

Jak dla mnie chyba najgorszy mecz jaki w tym sezonie widziałem. Żenada straszliwa, tam nikt nie potrafi prosto kopnąć.

frg 19.08.2011 18:33

patrząc na Zagłębie można powiedzieć jedno: jak zwykle wiele drużyn spina się na mecz z Wisła a potem w następnych meczach graja padake. Bez jaj, jakby Zagłębie grało dzisiaj tak samo jak w zeszłą sobotę z nami to by rozniesli to całe podbeskidzie.

0 22 19.08.2011 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1150127)
No ja to widzę inaczej. Jest kilka powodów, by uznać Legię za naszego najgroźniejszego rywala w tym sezonie:
1. Wreszcie dobra forma bramkarzy. Skaba gra bardzo dobrze i chyba już zostanie numerem 1. Przy Dowhaniu może się stać czołowym golki[erem ligi.
2. Wreszcie lider defensywy. Żewłakow robi różnicę, podobnie jak kiedyć Cleber w Wiśle.
3. Pozostanie Borysiuka - byłem pewien, że odejdzie, ale z nim i Vrdjolakiem Legia może zdominować środek pola w każdym meczu ligi, łącznie z nami.
4. Szeroka ławka rezerwowych - Astiz, Kneżević, Wolski, Żyro, Hubnik, Kucharczyk. Po naszej najlepsza w lidze.
5. Skorża - ku mojemu wielkiemu zdziwieniu wreszcie "coś zaskoczyło". Drużyna wreszcie zaczyna grać sensowną piłkę. Dokładnie na odwrót, niż w Wiśle, gdzie na początku było nieźle, a im dłużej Maciek naszych trenował, tym gorzej.

To nawet miłe, że tak to widzisz, ale ja wole być pozytywnie zaskoczonym niż rozczarowanym na koniec sezonu, więc:

1. Skaba jest faktycznie w super formie, ale wciąż w niego nie wierzę - jednak pierwszy gol z kacapami, był trochę 'jego'.
2. Żewłakowa stać na świetne mecze, ze Spartakiem zagrał najlepszy w Legii (w ogóle obrona zrobiła wielki postęp w stosunku do zeszłego roku - zwłaszcza Komorowski), ale z Żalgirisem, Cracovią i Górnikiem miał kilka obcinek, nonszalanckich zagrań, czasami się niepotrzebnie bawi.
3. Tu zgoda. Dodałbym jeszcze, że Gol wyrasta na jednego z lepszych środkowych pomocników ligi. Postęp prawie jak Komorowski, zaczynam w niego wierzyć.
4. A tutaj się kompletnie nie zgodzę. W ogóle nie mamy ławki. Było to ładnie widać wczoraj, gdy piłkarze umierali fizycznie i nie było kogo poza Kucharczykiem wprowadzić. Z Hubnika już nic nie będzie, wielka nadwaga, kontuzje, Astiz ma spory dołek, Żyro i Wolski to jeszcze nie jest to i nie wiem czy kiedyś będzie, no a Kneżewić grał z jeden mecz i zawalił w nim z 7 bramek. Ohayon jest niewiadomą. Mecz w Moskwie obawiam się, że to pokaże, bo zagramy właśnie bez Radovicia, Komorowskiego i Manu. Legia jest uzależniona od 3-4 graczy i tych 3-4 graczy nie ma zastępców, dlatego gdybyśmy weszli do LE to moim zdaniem automatycznie odpadamy z walki o mistrza. A wolę mistrza niż LE, bo dużo łatwiej się dostać do LM niż kolejny raz walczyć z jakimś Spartakiem, Bilbao czy Tottenhamem o LE.

P.S. Mam nadzieje, że nie dostanę bana.

Sartre 19.08.2011 18:40

Cytat:

P.S. Mam nadzieje, że nie dostanę bana.
:lol: no normalnie gorzej, to już tylko wtsk byś mógł zacząć spamować :lol:

Ja bym Ci dał bana w szczególności za tego Gola najlepszym środkowym pomocnikiem ligi :lol:

mitmichael 19.08.2011 18:56

Poczekajcie na spotkanie Podbeskidzia z LKS-em. Juz sobie wyobrazam co to bedzie za mecz :P

flamengista 19.08.2011 18:58

Mecz dramatyczny, ale widać że Podbeskidzie powoli się przyzwyczaja do ekstraklasy. Chcieli remisu i zasłużenie wywieźli punkt. Jeśli wyróżniać uczestników tego marnego widowiska, to tylko 2:
1. Darek Łatka - dał z siebie 110%. Niezwykła ambicja i walka na całym boisku.
2. Krzysztof Król:lol: Dzisiaj bezbłędny, a wślizg w ostatniej minucie - rewelacyjny.

Co do Legii - nie ma sensu ciągnąć tej dyskusji, ale pozostaję przy zdaniu że w porównaniu do Amiki wasza ławka wygląda o niebo lepiej.

AYALA 19.08.2011 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez frg (Post 1150212)
jakby Zagłębie grało dzisiaj tak samo jak w zeszłą sobotę z nami to by rozniesli to całe podbeskidzie.

bo łatwiej sie jest bronic na swojej połowie w 11-tu niż atakowac Podbeskidzie .Lubin ma pieniądze, przyzwoitych grajków ale brak pomysłu na gre.Po formie Sernasa to już tylko wspomnienia zostały

Sartre 19.08.2011 19:05

Demjan też solidnie zagrał, co było trzeba nękać, to nękał. Malinowski wszedł, i też "zrobił różnicę", tzn. przynajmniej na takim I-ligowym poziomie...

Jak już dali te poniedziałki, to niech grają wtedy ŁKS i Podbeskidzie, po cholerę psuć ludziom piątki? ŁKS gra kaszanę, a Podbeskidzie gra tak, że inni grają kaszanę z nimi. Tak czy siak, oglądać się nie da.

Zagłębie zagrożone przedostatnim miejscem. Czarny koń sezonu 10/11, psia ich mać... ;)

ToTylkoJa 19.08.2011 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1150127)
Ale faktem jest, że przyjemnie się patrzy na grę Ljuboi, dokładnie tak jak na grę Meliksona. Nie odskakuje mu piłka, dokładnie wie co chce zrobić. Do tego zmysł snajpera i inteligencja. Im więcej takich zawodników w polskiej lidze, tym lepiej.

A teraz wyobraźmy sobie Meliksona, Ljuboję, Radovica i Rudniewa w jednym zespole. To byłaby miazga ofensywna jak na naszą ligę (i myślę, że nie tylko).

emj10 19.08.2011 19:09

Jak tak dalej pójdzie to Urban pierwszy poleci, o czym pisałem już tydzień temu. Grać z taką paką taką padakę nie wypada.

adikos1906 19.08.2011 19:10

O Amika gra u siebie. Wreszcie... :D

Ale jakoś 'dziwnie' Kryszałowicz wygląda. :D

flamengista 19.08.2011 19:11

Ależ się Kryszał roztył :shock:

Zamilski właśnie stwierdził, że bramka Małeckiego nie była przypadkowa - to kopia bramki z meczu z Arką (zeszły sezon).

ToTylkoJa: sugerujesz, że wszyscy powinni grać w Wiśle? :-D

johny96 19.08.2011 19:12

Podbeskidzie słabe, Zagłębie nie lepiej. Czemu takie ekipy muszą grać mecz życia z Wisłą.
Kryszałowicz się spasł strasznie i tak śmiesznie mówi.

zim zum 19.08.2011 19:14

Przytuła jest dramatycznym komentatorem. A ten jego krzyk "karny" w 95 minucie to nie wiem co to bylo :)

Za takie spotkania nie powinni przyznawac pkt nikomu ;)

adikos1906 19.08.2011 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1150251)
Przytuła jest dramatycznym komentatorem. A ten jego krzyk "karny" w 95 minucie to nie wiem co to bylo :)

Za takie spotkania nie powinni przyznawac pkt nikomu ;)

Gołym okiem było widać, że piłka została wybita czysto. Niedość, że marny piłkarz to jeszcze gorszy komentator.

adikos1906 19.08.2011 19:50

znowu Rudnev...

mitmichael 19.08.2011 19:50

No to pierwszy prezent Lech juz od Ruchu dostal

Karherop 19.08.2011 19:51

Padł gol dla Lecha . Z przebiegu spotkania do było bardzo do przewidzenia . Ruch jest słaby jak barszcz i tylko aż się prosi o skarcenie . Wątpię aby było ich stać na odpowiedzenie jakimkolwiek golem .

whistar 19.08.2011 19:54

Dlaczego nie ma dopingu na Amice? I nie odpowiadajcie, że dlatego że grają "u siebie" :) Protestują przeciwko zabraniu cateringu firmie Litara?

AS82 19.08.2011 19:55

Zobaczcie jak Lech sie rusza po boisku, wszyscy pilkarze sa w ruchu nikt nie stoi w miejscu, a u nas jak to wyglada , Malecki sie kiwa a reszta stoi i sie patrzy

cieniek 19.08.2011 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez whistar (Post 1150282)
Dlaczego nie ma dopingu na Amice? I nie odpowiadajcie, że dlatego że grają "u siebie" :) Protestują przeciwko zabraniu cateringu firmie Litara?

Lech nie jeździ na mecze do Wronek. Tam jakieś lokalne plemiona zdaje się raz po raz wznoszą okrzyki.

Sartre 19.08.2011 19:59

Abott Wołąkiewiczowi, to chyba chciał urwać nogę.

Edit: A Możdżeń, to mógł zejść z boiska, wziąć prysznic, przebrać się, wrócić, a i tak by zdążył strzelić. Ale akcja i brama ładniutkie...

mitmichael 19.08.2011 20:01

Czy tam nie bylo przypadkiem minimalnego spalonego Mozdzenia? Bo ja widziałem czubek buta za linia spalonego, ktora akurat w tym meczu pokazali

AS82 19.08.2011 20:02

To teraz zdajsie bedziemy ogladac jak Lech goli co mecz wszystkich, juz 2-0 :-/

rafkur 19.08.2011 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cieniek (Post 1150286)
Lech nie jeździ na mecze do Wronek. Tam jakieś lokalne plemiona zdaje się raz po raz wznoszą okrzyki.

A czemuż to nie jeżdżą do macierzy? :rotfl: Syndrom wieśniaka w dużym mieście, który po roku mówi "u nas" na miejsce swojego aktualnego zamieszkania a "u was" na miejsce gdzie spędził 20 lat?

whistar 19.08.2011 20:03

Dzięki cieniek, hm Amica wygląda naprawdę dobrze, nie spodziewałem się, że Bakero jest w stanie ich poukładać.

cieniek 19.08.2011 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1150290)
A czemuż to nie jeżdżą do macierzy? :rotfl: Syndrom wieśniaka w dużym mieście, który po roku mówi "u nas" na miejsce swojego aktualnego zamieszkania a "u was" na miejsce gdzie spędził 20 lat?

Pewnie po prostu nie lubią Wronek.

Karherop 19.08.2011 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez whistar (Post 1150292)
Dzięki cieniek, hm Amica wygląda naprawdę dobrze, nie spodziewałem się, że Bakero jest w stanie ich poukładać.

abstrachując od porównań do stylu , to fakt w jakim położeniu jest teraz Lech ( bez pucharów ) oraz to jakim wynikiem zakończył poprzedni (udany w pucharach ) sezon można wysnuć wiele odnośników do Wisły z sezonu 2007/2008 . Wtedy też wielu nie wierzyło że Skorża poukłada Wisłę . Tak jak teraz Bakero poukładał Lecha ( na ile to jego zaśługa - tego nie wiem ). Nie dziwi mnie specjalnie że Lech gromi ligowych średniaków i słabeuszy . Dzisiaj też to się skończy minimum 3-0 dla Lecha .

whistar 19.08.2011 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1150290)

O to to, Wronki przypominają im bolesną przeszłość D)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl