![]() |
Cytat:
|
Nie chce mi się wierzyć, że po tak dużej transzy z canal+ zapłacono piłkarzom tylko pół wypłaty.
Rozwiązania widzę dwa, albo canal+ jeszcze nie przelał całej kasy, albo po prostu ten dziennikarz ma trefne info. Poza tym i tak się nie powołał na źródło, więc dla mnie to pier*** bzdur. |
Nie ma trefnego info.
|
Cytat:
Z mojego info. wiem sa opoznienia w wyplatach bo nadszedl dead line z i trzeba rozliczyc tez innych wierzycieli i dlatego nie ma plynnosci |
Z eklasy Tzn. C+ do nich oni nam czy to inna kasa?
Jeśli jesteśmy przed wpływem tych 8 baniek ok słabo to wygląda ale damy radę. Jeśli po to znaczy, że jesteśmy głęboko pod wodą. |
Jeśli prawdą jest, że mamy tak poważne zatory w płatnościach pensji, to pozostaje tylko współczuć TSowi. To nie jest tak, że oni nie chcą zapłacić, tylko po prostu nie mają z czego. Z każdej strony sapią nad nimi wierzyciele, te 8 baniek to pewnie chwilowo ugasi tylko najpilniejsze pożary.
Z biznesowego punktu widzenia należałoby jak najszybciej spłacić najwartościowszych piłkarzy (wiem, że to draństwo w stosunku do pozostałych zawodników), z piłkarzami typu Brożek/Głowacki/Małecki usiąść i poprosić o trochę czasu, bo stracić takiego Brleka za 3 niezapłacone pensje to byłby szczyt frajerstwa. |
Cytat:
|
Twitter Sebastian Staszewski sport.pl
|
Dopiero teraz widać jak niekompetentni ludzie zarządzali tym klubem, kasa Cupiała jednak nie wszystko rekompensowała, ale mimo to uważam, że TS-owi jest potrzebne wsparcie inwestora, tylko z głową na karku, a o takim można na razie pomarzyć
|
Cytat:
Czy to jest mozliwe? Moim zdaniem, tak. :D |
Abstrahuje od całej sytuacji z płaceniem pieniężników. Oczywiste jest to, że klub powinien płacić. Jesteśmy jednak świadkami niebezpiecznego zjawiska kiedy to nie prezesi czy dyrektorzy oceniają zawodnika, tylko zawodnik ocenia zarządców. Robienie teatru z braku przelewów czy wbijanie szpilek w politykę transferową nie jest rolą zawodnika. ( Choćby miał rację).
Uważam Krzyśka niestety za faceta mało inteligentnego. Ta sytuacja powinna być dość prosta dla średnio rozgarniętego gościa. Mianowicie jeśli klub nie płaci to znaczy, że nie ma pieniędzy co świadczy o tym, że boryka się z pewnymi trudnościami. Pieniążków niestety nie drukuje się za pośrednictwem drukarki klubowej, gdyby tak było jestem pewnym że pani Prezes przelała by zawodnikom pieniążki natychmiast. Nagłośnienie sprawy medialnej nie sprawi, że w klubie pojawią się pieniążki, negatywne artykułu na na pewnego tego nie powodują a na dłuższą metę nawet przeszkadzają. Jedynie co Krzysiek ugrał to wyładował swoją frustracje i co by nie mówić takimi sprawami odciąga uwagę od swojej osoby przedstawianej jako dobrego piłkarza i reprezentanta odnoszącej sukcesy kadry narodowej. Woli być kojarzony jako gość walczący o pieniądze a to nie jest sposobem na budowanie pozytywnego wizerunku swojej osoby. Cała sprawę zamiótł bym pod dywan, po prostu wyjaśnił Krzysztofowi jak dziecku w przedszkolu, że wynikała taka i taka sytuacja. podkreśliłbym że jest dobry piłkarzem i próbowałbym przedłużyć nawet z nim kontrakt jeśli taka jest wola działu sportowego. Obserwując temperament Pani Marzeny boję się aby czasem za mocno go nie zdyscyplinowała. |
To nie ma sensu. Mączyński już kilkukrotnie jasno dał do zrozumienia, że chce odejść. Żadna rozmowa tego nie zmieni, temat będzie wracał co pół roku.
|
Oby odszedł już teraz. My na tym zarobimy, on zagranicą dorobi, a i nikt już nie będzie latał do mediów na skargę ze Wisła nie płaci.
|
Cytat:
Zamiast piętnować problem, to niektórzy krytykują zawodnika. A potem obudzimy się jak w Chorzowie. :neutral: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Piętnujmy więc problem:
ty niegrzeczny problemie, wy złośliwe stare długi, chamskie zaległości, jak możecie istnieć w naszym kochanym klubie i nie znikać?! Tak lepiej? |
Cytat:
|
Co trzeba?
Piętnować to se możesz dziarę na czole conajwyżej. Trzeba dać klubowi pracować i podkreślać to co dobre. Tworzyć dobrą prasę i atmosferę wokół klubu. Tak się rodzą sukcesy. Uprawianie upierdliwego czepialstwa niczemu nie służy, niczego nie zmieni, conajwyżej może zaszkodzić, bo to forum czyta multum dziennikarzy i wystarczy, że jedna menda podchwyci temat. |
Cytat:
Powinna byc taka zasada ze plucie na klub dlugotrwale malkontenctwo czepialstwo i szukanie dziury w calym powinno byc szczegolnie moderowane |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale co patrzeć na ręce? Sugerujesz że włodarze Wisły przywlaszczaja sobie pieniądze które maja iść dla piłkarzy? TS robi co może zeby ratować klub.
|
Cytat:
Od Twojego "piętnowania" pieniędzy nie przybędzie, wręcz przeciwnie. Mendy psujące atmosferę odstraszają sponsorów. Tobie się wydaje, że TS nie płaci biednemu Mączyńskiemu (z którym kontrakt na który nas nie stać podpisywała Tele-Fonika) bo to źli kapitaliści? Jak Legia miała zatory płatnicze to żadna menda z GW nie robiła syfu a miejscowi kibice nie bruździli. Super macie idoli. Pogratulować. Nie chcecie pomóc to chociaż nie przeszkadzajcie. |
Cytat:
Zasada ograniczonego zaufania. @Wolfy, ja na dzień dzisiejszy jestem ostatnim który oczekuje cudów. Jednak nie podoba mi się to, że w mediach ludzie z naszego klubu powtarzają, że czas kiedy były zaległości płacowe są za nami. A chwile później wyskakuje news, który informuje, że mamy zaległości. Takie coś nie ma mojej akceptacji i mi się nie podoba. |
To napisz tu :
[email protected] A mówiąc poważnie to ty z choinki się urwałeś? Naprawdę myślisz, że w czasach, w których z wypłatami zalega 80% ligi, my po tym jak klub przejął TS bez inwestora nagle będziemy płacić na czas? Jesteś niepoważny. Licencja jest, a finanse klubu w skali macro to sprawa klubu, a nie twoja. Taka dajmy na to Lechia Gdańsk dostaje karę ujemnych punktów, a u nich wszyscy gadają ile to kasy jest i jak klub świetnie prosperuje. My licencje dostajemy bezproblemowo, ale nie - 'Wisła jest w tarapatach!' - Zakrzyknął X-Ray. TRZEBA INWIGILOWAĆ. TRZEBA PATRZEĆ NA RĘCE. SPRAWDZAĆ. PILNOWAĆ. Conajmniej jakbyś miał dostęp do dokumentów Wisły i mógł sprawdzać salda. Generalnie Patryk powinien się do ciebie pofatygować i zapytać kto zacz. W astronomicznym skrócie: Weź człowieku wejdź do szafy, zamknij się tam i sobie posiedź. Maila do bravo możesz trzasnąć z komórki. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
litości kłamstwo jest kłamstwo i tyle jak ktoś mówi że nie ma zatorów a potem wychodzi zupełnie co innego to ja nie mam żadnych pytań i możesz pisać te chwytające za serce 10 latków teksty (i obrażać wszystkich tych co mają inne zdanie) i tak to niczego nie zmieni |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I powtórzę: OBECNA SYTUACJA MI SIĘ PODOBA. JEST PRZYZWOICIE PIŁKARSKO-FINANSOWO. LICZĘ JEDNAK, ŻE BĘDZIE CORAZ LEPIEJ I WYJDZIEMY NA PROSTĄ. |
Co do prosperity Legii to zobaczymy co będzie, jak nie pyknie LM w tym roku ;)
|
Nie chce sie wtracac, ale faktycznie jest cos u nas takiego ze kazdy chce pokazac jaki to nie jest kumaty co by to nie zrobil na czyims miejscu jak by sie zachowal itd. Kazdy chce cos udowodnic, tylko nie wiem co i po co, jak i tak siedzi taki pod nickiem i nikt go na oczy nie widzial. Kazdy chce sie wykazac jaka to ma wiedze a potem sie okazuje ze tacy ulegaja fakenewsom dezinformacjom ktore chlona jak pelikany. I wychodzi na to że są śmieszni. Takich delikwentow mozna przeczytac na tym forum a wszeczegolnosci na wislaportal.
Czy moderatorzy nie rozumieja ze to dziala na szkode Wisly ktora powinna stac wyzej w hierarhii wartosci niz jakas .......*ona wolnosc slowa, którą hejterzy, trolle i inne życzące źle klubowi bezmózgi wykorzystują do tego by pluć na klub. Szczegolnie boli mnie zeszloroczne przyzwolenie na propagowanie podzialow wsrod kibicow przez tych idiotow na forach szczegolnie na wislaportal. To samo tyczy sie transferow i spraw klubowych o ktorych malo wiemy a jedyne zrodlo informacji to skompromitowane redakcje ze skompromitowanymi dziennikarzami i potrafimy sie jeszcze tym podniecać zamiast traktowac to chlodno i przynajmniej podejrzliwie. Jak dla mnie powinna byc wieksza dyscyplina wsród kibiców pod wzgledem tego co wypisujemy na różnych forach a mody powinny dac jasny sygnal ze na klub nie plujemy z byle przecieku dziennikarskiego |
Cytat:
|
Cytat:
|
Sprzedamy Brleka i Mączyńskiego to będą pieniądze na pensje. Oni są naszymi "aktywami". Nie sprzedamy ich to będziemy mieli problemy. A pieniądze z ich sprzedaży będą dla nas jak tlen. Dorobić możemy sobie jeszcze na Sadloku, Ondrasku i może Cywce. Nie ma wielkiej filozofii. Pieniądze od sponsorów, czy z ligi są niewystarczające.
Ja się bardziej martwię o to, co będzie za rok. Na razie możemy funkcjonować jedynie jako klub zarabiający na sprzedaży najlepszych piłkarzy. W ciągu roku musi się ktoś u nas wybić. Llonch? Bartosz? Ktoś nowy? Dlatego nie możemy kupować samych "dziadków". Na dodatek pewnie odejdzie stara gwardia. Istnieje spore ryzyko obniżki poziomu sportowego, a co za tym idzie mniejsze prawdopodobieństwo wypromowania zawodnika, pieniądze z ligi i atrakcyjność dla sponsorów. Natomiast jakieś dziwne rzeczy dzieją się tutaj na forum. Ja się wliczam do zwolenników obecnego zarządu. Jestem 1906% za nimi. Porównując to do tego co było rok-dwa lata temu to zmiana zdecydowanie na plus. Nie chcę żeby wracał Cupiał, bo wierzę że obecne władze w obecnych warunkach "robią to lepiej" i efektywniej. Za nimi stoją też osoby (powiedzmy, że nie są to wszyscy pracownicy klubu, a ich grupa) nieznane szerszemu gronu kibiców, które pracują jak szare myszki, są cichymi bohaterami i dużo dają naszemu klubowi za co słusznie pochwały dostaje Pani Prezes, ale nie jest to tylko jej zasługa. Co więcej, śmieszą mnie czasem reakcje na forum. Przegrywamy dwa mecze, użytkownicy zwalniają trenera, przyczepiają się do kozłów ofiarnych (Boguski, Uryga, Stilic). Rozumiem, więc tych, którzy alergicznie reagują na krytykę klubu na forum. Tyle tutaj przelewa się niekonstruktywnych negatywnych ocen, bzdur, błędnych opinii wynikających z niecierpliwości, że mnie też trochę odrzuca na początku jak widzę jakieś negatywne posty. Ale nie popadajmy w paranoję. Ktoś jest zaniepokojony sytuacją klubu, rozczarowany bo wydawało się, że wszystko jest na prostej. Taka wiadomość wychodziła do mediów - co moim zdaniem było słusznym działaniem ze strony klubu, a ktoś inny może powiedzieć że zarząd nas oszukiwał. A jednak piłkarze mają spore zaległości (według niektórych mediów, którym nie ufacie, takie że mogliby zerwać kontrakty). To już kibic nie może sobie napisać o swoim rozczarowaniu na forum? Czy mamy rozmawiać o tym jedynie prywatnie i to najlepiej szeptem, żeby nikt nie podsłuchał? Jest ryzyko, że któryś zawodnik rozwiąże z nami kontrakt jak Lipski z Ruchem. Mamy już doświadczenie z tym jak nasze problemy finansowe spowodowały stratę zawodników, czy też zmusiły nas do spłaty dodatkowych odsetek. Były też przypadki błędów i gapiostwa zarządów. Cierzniak, Wilk, Kokoszka, Dolha, Genkov... Z innej grupy Mandziara, Wdowczyk. Czy mamy 100% pewności, że tak znów się nie stanie, gdy istnieje takie ryzyko? Od razu mówię, że nie winię za to zarządu - w takiej znaleźliśmy się sytuacji - a poza tym sprzedamy Brleka i Mąkę, to spłacimy pilne długi. Ale pytanie, czy jest tutaj na forum zakaz pisania na ten temat? To samo jeśli chodzi o PR. Wiem, że bronicie tu naszego rzecznika. Zresztą mnie bardzo cieszy to, że dochodzą z klubu (w prywatnych rozmowach) słuchy, że facet jest profesjonalistą. Imponuje tym, że jest pewny siebie, dobrze prezentuje się w wywiadach przed kamerami. Fajnie, że jest poliglotą szczególnie w okresie, gdy mamy po części zagraniczny sztab szkoleniowy i kadrę. Natomiast mi bardzo nie podobają się jego wojenki z dziennikarzami na Twitterze. W klubie pracuje łącznie pewnie z kilkadziesiąt osób. Ze wszystkich nich to rzecznik powinien mieć najlepszy kontakt z mediami. Niezależnie, czy jest źle, czy dobrze, ale mimo wszystko. Ten kto myśli, że prywatne kontakty nie mają wpływu na współpracę ten jest po prostu naiwny. W biurze prasowym pracuje bardzo fajna, sympatyczna dziewczyna, która robiła świetne materiały wideo z meczów. Z przyjemnością się to oglądało w tej rundzie. Wczoraj napisała (a przynajmniej ona była podpisana), no cóż lekko mówiąc, słaby artykuł pod wieloma względami o Alanie Urydze. Nie za dobrze wyszło. Następnym razem będzie lepiej. Całe szczęście wygląda na to, że nic się nie stało, ale czy nie można o tym napisać? Ja wiem, że forum stanowi małą, ale jednak wciąż jakąś część klimatu wokół klubu. Przypuszczam jednak, że prędzej czytają go pracownicy klubu niż sponsorzy. Może artykuł wspomniany wyżej byłby usunięty wcześniej, gdyby ktoś napisał o tym na forum. Aż się prosiło o mem z Grzegorzem Braunem "usuń to na Boga" ;) Czy krytyka taka jak powyżej w stosunku do konfliktu z dziennikarzami naszego rzecznika, czy też słabego artykułu na stronie oznacza to, że uważam, że ja zrobiłbym to lepiej, a pracownicy naszego klubu to nieudacznicy i w ogóle to co się dzieje to dramat, powinno się zwolnić wszystkich? Przecież oczywiście, że nie. I tak się po mnie nie zgłoszą żebym cokolwiek napisał na naszą stronę klubową po przeczytaniu tego posta, zdecydowanie niemożliwego do określenia, jako napisanego perfekcyjną polszczyzną przez osobę z tzw. lekkim piórem :lol:. Jak już wcześniej wspomniałem, osobiście cenię pracę zarówno rzecznika, jak i dziewczyny z biura prasowego. Generalnie dla kibiców wygląda to znacznie lepiej niż kiedykolwiek. Natomiast, może jestem naiwny, ale jeśli do rzecznika zamiast pochwał za ruganie dziennikarzy różnych mediów, dochodziłyby głosy krytyczne jego działań w tym obszarze to może zmieniłby podejście, które nam akurat w tym względzie niestety nie służy. I to tyczy się również innych sytuacji i osób w klubie. PS. Mówicie, że na stronach innych klubów jest inaczej. To sobie wejdźcie na komentarze i fora innych ligowców to zobaczycie jaki tam gnój się przelewa. |
Moim zdaniem Pani Prezes oraz naszemu rzecznikowi brakuje trochę doświadczenia w kontaktach z mediami. Sprawa zaległości rozbija się tylko o źle dobrane słowa. Zamiast powiedzieć, że zaległości już nie ma, trzeba było powiedzieć, że wszystko jest płacone w terminach ustalanych z zawodnikami i by było po problemie.
Od zawsze wiadomo, że polskie media lubią się dopierdzielać do każdego słowa i dlatego te artykuły powstają. Dla mnie nie ma co się więcej na ten temat rozwodzić, bo i tak to nic nie zmieni. Po prostu zebrać doświadczenie i się na tym uczyć! Najważniejsze jest teraz jak najszybciej dopiąć kadrę. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ubodło Cię to co napisał S1mone dlatego że miał sporo racji. Twoje "piętnowanie" to dziecinada. Jakoś my dostaliśmy od razu licencję co było wielkim osiągnięciem obecnych władz. Porównywanie z patologią Ruchu który był finansowany przez miasto jest obraźliwe dla TS-u. Nam nikt nie pomaga. |
Ktoś potrafi oszacować ile długów zostało po TF?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl