![]() |
Tylu ludzi na budowie, ilu teraz widać w kamerce jeszcze nie widziałem. Chyba że to złomiarze prywatyzują zbrojenie.
|
Kamerka nie działa prawidłowo. Obraz jest z wczoraj z ok 11 godziny.
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wojciech_Obtu%C5%82owicz
Cytat:
|
Ktos dodal ta linijke 2 dni temu.
|
Jak na to wszystko patrzę to aż mi się nie chce wierzyć. Mniejsze miasta w Polsce będą mieć lepsze, piękniejsze i większe stadiony. Takie miasto jak Kraków na prawdę zasługiwało na coś o wiele lepszego. A teraz na każdym kroku kibice w Polsce śmieją się z naszego stadionu nazywając go kurnikiem. Wstyd i tyle.
|
Nasz nazywają kurnikiem a ich to same Allianz Areny. Nasz stadion ewenementem na skalę światową jeśli chodzi o odległość? W Chorzowie jest bliziutko, albo w Rzymie na olimpijskim. Takie narzekania na odległość która i tak będzie mniejsza niż w przypadku starego c, ech. Co wy chcecie piłkarzy po tyłkach macać jak będą aut wybijać? Ja osobiście wole siedzieć jak najwyżej ze względu na widoczność. A widoczność w pierwszym rzędzie gdzie odległość do murawy wynosi 2-3 metry chyba nie jest powalająca. To jakaś norma że co 10-15 stron tego tematu jest płacz o odległość. Zluzujcie bo i tak nie przybliżą, a oceniać będziemy jak zbudują.
|
1 Załącznik(ów)
tak w gwoli przypomnienia młodym
jak sie zapełni ludzmi to sie pośikacie przed tymi monitorami |
Lepsze ?? W czym mają być lepsze ,siedzenia beda podgrzewane ,obite skórą i z wibracją jak padnie bramka ?
Może i będą wyglądać ładnie ,może i odległość trybun od boiska bedzie blizsza .Ale wez pod uwage ,ze o ile my bediemy jakos w stanie zapelnic nasz kurnik to u nich bedzie z tym krucho ,a ich wieksze stadiony bedą świecić pustkami. Nam większy stadion nie jest potrzebny ,co prawda moglby on lepiej wygladac i boli to ,ze do zaprojektowania tak waznego obiektu nie zrealizowano zadnego przetargu tylko wybrano starego znajomego ,który nigdy wczesniej nie miał doczynienia z projektowaniem stadionów. Stadion ma byc przede wszystkim funkcjonalny . Wstydzić sie go nie musimy, bedziemy miec pelne trybunki z wnetrzem ( kibelki , bary , sklepiki itp.) ,a w tych niektorych mniejszych miastach zeby sie wysrac to beda musieli chodzc do toy toya . Bez ciśnień ludziska bedzie dobrze. |
Dokładnie. Ja nawet wątpie czy uda się zapełnic chociaż te 20 tys, nie mówiąc o komplecie. 35 tys to dla nas dobra pojemność. A to, że stadion będzie może kostropaty, jakie to ma znaczenie, ważne żeby ludzie na niego przychodzili. Co Gdańskowi czy Wrocławiowi ze stadionów na ponad 40 tys jak komplet będzie może na meczach reprezentacji i ewentualnie pucharach. W lidze nie ma szans żeby tyle przychodziło. Może Poznań swój zapełni, bo Amica nie ma żadnej konkurencji w promieniu 200 km, ale to tylko pod warunkiem że będą w czubie.
|
Cytat:
|
Wolę mieć stadion wyjątkowy pod względem odległości trybun od boiska, niż dzięki temu, że z pewnych miejsc np. nie widać boiska, lub mimo dachu woda się na łeb leje.
Na prawdę nie ma co narzekać. Jeżeli odleglość D od boiska to faktycznie 11 metrów, to 16 nie będzie sprawiało większej różnicy. |
Jeśli już po raz kolejny wałkujemy te odległości to jaką szerokość mają trybuny za bramkami?
|
Cytat:
Ktos tu na forum podal ze dokladnie dlugosc D i E od boiska to 11,5 metra. Jesli wiec ma byc 17 ,to jakos da sie to przezyc. Problemem starego C bylo fatalne nachylenie do boiska ,no i brak zadaszenia.Przez co akustyka byla do bani,choc nie raz robilsmy tam ostry kocioł. Teraz i jeden problem i drugi znikają,bedzie akustyka bedzie zajebiscie glos sie niesc.Odleglosc nawet jesli troszke wieksza ,nie bedzie miala juz zadnego znaczenia. A pojemnosc jest ok,napewno frekwencja nam podskczy bo czesc ludzi tych ktorzy niechodzili przyjdzie z ciekawosci zobaczyc jak to jest na nowym stadione i mzoe sie wkręca.No i troche sie dookola pozmienia,porobia sie punkty gastonimoczne(a nie prowizorka) itd innymi slowa zrobi sie troche jak na zachodzie to i kibiców przybedzie.Bo teraz to jest raczej jeszcze bida . |
No no, panowie nawet w niedziele zasuwają :D Widać terminy gonią :D
|
Mam nadzieję, że już jutro lub najdalej we wtorek zaczną wylewać płytę. Mieli zacząć podobno już w zeszłym tygodniu, ale jak widać coś im z tym nie poszło.
|
Cytat:
Mądre słowa. Oglądacie czasem ligę portugalską? Zwróćcie uwagę na to, że na tych pięknych, wielkich stadionach wybudowanych specjalnie na EURO 2004 świecą pustki. Stadiony okazało się były za duże na potrzeby klubu, który po EURO miał na nich grać. Nawet koordynator portugalskiego EURO, kiedy wysyłaliśmy nasz projekt ostrzegał nas, żebyśmy nie budowali zbyt dużych stadionów, bo później będą one bezużyteczne(tak jak to jest teraz w Portugalii). Popatrzcie na Lubin czy Kielce. Tam pojemność wynosi około 15 tys. Nie przeszkadza to jednak w wybudowaniu ładnego, nowoczesnego, funkcjonalnego stadionu. 35 tys to jest max. Tyle i tak zgromadzi się tylko na hity naszej ekstraklasy(mecze z Legią, Lechem, Cracovią) i na europejskie puchary. A czy naprawdę nam zależy, żeby na potencjalny mecz na EURO 2012 na naszym stadionie było 5 tys wiecej kibiców? A żeby później na lidze stadion był pusty? Bo nawet jeżeli zgromadzi się 20 tys kibiców to i tak połowa miejsc będzie wolna... |
Płytę mają wylewać ponoć w środę,tak na forum skyscrapercity.com twierdzi jeden z użytkowników po rozmowie z robotnikiem.A tak poza tym to wczoraj pracowali - pierwszy raz w sobotę.
|
działa wam kamerka?
|
Działa, ale obraz jest z piątku.
|
Jeśli chodzi o przyszłą frekwencję wpływ będą miały przede wszystkim ceny biletów. Jak to zostanie tak jak jest teraz to będą pustki. Ale to już dyskusja do innego tematu.
|
Wiorex 35 tys dla najwiekszego klubu z miasta ktory z aglomeracja liczy 1,5 mln mieszkańców to jest malo a nie max . Zobaczcie Największe miasta Portugalii :
Lizbona: 600 000 Porto: 263 000 Braga: 170 858 Coimbra: 148 470 Setúbal: 114 000 nic dziwnego ze sa pustki jak w miesie mieszka 170 000 mieszkancow, stadion jest na 40 i do tego jeszcze jest kilka klubow w mieście ... Michal666 dobrze mowi wiele zalezy od ceny biletów __________ pozdr |
Idąc Twoim tokiem rozumowania stadion na 100 tyś byłby optymalny, bo przecież w promieniu 100 km od rynku głównego mieszka 8 mln ludzi, więc 1/5 ludności Polski.
Moim zdaniem 34 tyś to optymalna pojemność, zwłaszcza, że Kraków to miasto podzielone tak naprawdę na 3 kluby. Wisła, Hutnik i cracovia. |
Cytat:
PS. I jeśli chodzi o kulturę na stadionach to nie chodzi mi o to, że mamy siedzieć na dupie i jeść kiełbaskę, ale o to by ze stadionów w Polsce kompletnie zniknęły rozruby, zadymy. Bić się można poza stadionem. |
A dodatkowo jarecki zobacz co się teraz z wieloma z tych stadionów dzieje! Są puste i tylko to, że kluby są całkiem bogate chroni je od ruiny. Większy stadion - większe koszta. To musi być optymalnie spasowane.
|
Dokładnie. Ale myślę że w przyszłości rozbudowa stadionu do 40 tys nie będzie problemem. Mam nadzieję że wielki architekt umożliwił bezproblemową modyfikację obiektu.
|
Wiem że mocno odbiegam od tematu ale wyżej nawiązaliście do tego. Niestety ale drużyny takie jak Odra, Piast czy Polonia Bytom nie będą raczej nigdy napędzać kibiców na stadiony. Co innego Śląsk czy Jaga, a nawet jeśli wrócą do ekstraklasy Widzew czy Korona.
Myślę, ze przy odpowiednich do spotkania cenach biletów jesteśmy go w stanie zapełniać na średnim poziomie 25 tys. |
Jesteśmy 4,5 razy więksi od Portugalii .Nie mówiąc już o Holandii,Belgii,Czechach....
W każdym razie taka pojemność przez parę lat powinna spasować . |
Ekhm leją betonik wreszcie ;) Do tego z dwóch konkretnych pomp,spory ruch na budowie i kamerka działa ;)
Arturo Qr2nów- nie wystarczyło że ja to napisałem ? |
Nareszcie coś ruszyło do przodu :) Mam nadzieję, ze teraz znowu nie będzie dłuższej przerwy na wyschnięcie betonu tylko będą wylewać płytę etapami :)
|
No, no :-) Lecą na dwa baty :D
http://www.krakow.pl/kamera/wisla/ |
http://sport.onet.pl/0,1260069,1953580,wiadomosc.html
Cytat:
|
gruszki wylewające beton w pełnym słońcu, sielankowy obrazek, jeszcze zielone drzewa w parku:D licze ze pod wieczór pojawią sie fotki swiezego betonu:)
|
I aż żal że nie ma kamerki w koncie D lub E,wolałbym żeby była odświeżana raz na minutę nawet niż na żywo,ale żeby było coś widać jak na Legii chociażby.Orientuje się ktoś czy w ogóle są jakieś szanse na to ?
**** nie ****,przydała by się nie gadaj,czemu mogą być wszędzie tylko nie u nas ? |
**** z kamerami. Ważne że robota idzie do przodu.
|
No wreszcie coś robią...
|
Cytat:
Ależ się ucieszyłem, gdy dzisiaj spojrzałem na kamerkę :D |
Praca wre, cały czas :) Serce sięraduje, choć projekt jaki jest wszyscy wiemy ;)
|
No no wreszcie chłopaki robią wylewke .A potem to juz chyba z górki w kazdym razie coraz lepiej to wyglada.
|
Wiadomo ile taki beton będzie sechł? koło tygodnia, dwóch czy może miesiąc?
|
Nikt tu nie wie co to za cement zastosowali. Teoretycznie beton uzyskuje żądaną wytrzymałość po 28 dniach. Ale jeżeli jest to jeden z tych szybkowiążących to może być i tydzień. Ważne są też warunki atmosferyczne.
Jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl