![]() |
Spokojnie, Stlic zostanie wykończony przez Smudę w okresie letnim, jak sobie pożyga w tuje.
|
Stilić - nie sądzę.
Problem ze Smudą mają tzw. "szybkościowcy", choć akurat Sarki wydaje się lepszy niż jesienią. A na pewno trochę zyskał ostatnio w oczach Smudy w porównaniu z meczami w zeszłym roku. Stilić zaś do sprinterów nigdy nie należał, poza tym wie, jak trenować u Smudy, żeby było ok. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jasne słaba forma całej drużyny to zapewne skutek przeplatania i wina piłkarzy, ze wtedy gdy nie byli "przygotowywani" przez Smudę grali bardzo dobrze a teraz po serii żygnięć w tuje nie potrafią się odnaleźć przy tak nowatorskich metodach treningowych.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czytając wywiad ze Smudą faktycznie można odnieść wrażenie, że nie dopuszcza on w swoim postępowaniu żadnej pomyłki. Może tym razem jeszcze bardziej podkręcił to swoje słynne zajechanie zawodników?
Jednak pomimo fatalnych wyników, uważam, że na Smude nikt złego słowa "na górze" nie powie. Ma duży kredyt zaufania i zawsze wykręci się, że nie ma zawodników, pieniędzy na transfery, że Brożek nie ma formy itp. I tym, że przecież miał uchronić Wisłę od spadku, a drużyna wciąż jest na drugim miejscu... |
Smuda to prostak jest oderwany od cepa. Kredyt zaufania ma tylko dlatego, ze na dobrym ukladzie z Cupialem jedzie. Przeciez posiadanie takiego czlowieka jako swojego "szefa" uwlacza ludzkiej inteligencji. Na szczescie w Polsce Smuda to uznany fachowiec i nikomu nie przeszkadza jego grubianstwo. Ciekawe czemu?:D
Aha to co o Iwanie powiedzial to tylko potwierdza moja teze. On nawet stonowanej wypowiedzi na poziomie nie potrafi stworzyc. Metody treningowe jak na WFie w podstawowce z oczywiscie podkrecona odpowiednio sruba. |
Cytat:
ps. przypomnę Ci że w niektóre kluby mają zarzuty za sezon 05/06.... Smuda jest prostakiem, wie to każdy, ale nie róbmy z tych trenerów co byli jakichś Bogów. W których to meczach zabiegaliśmy przeciwników? |
Cytat:
Smuda ma ten defekt jeśli chodzi o trenowanie, że nie da sobie nic powiedzieć. |
z Arisem to my na sto procent nie graliśmy. Mogliśmy grać co najwyżej z Iraklisem Saloniki, gdzie Cantoro świnskim szczęściem w doliczonym czasie gry z wolnego strzelił ;)
Graliśmy padake za Petrescu, ale prawda jest taka, że też Wisła w tamtym okresie przechodziła kryzys kadrowy.. Do dzisiaj mam w uszach to greckie : klis klis iraklis. |
Cytat:
W 93 minucie z wolnego strzelił Mijajlović :) Zobaczymy jak nasi będą grali w rundzie dodatkowej... Może to wszystko jest zaplanowane? :mysli: |
fajnie się z Wami piszę....
Z Arisem graliśmy, może z Ajaxem ? I Może trenerem był Capello ? Cantoro strzelił ale nie z wolnego. w 94 bramke życia strzelił Nikola, jak można tego nie pamiętać... https://www.youtube.com/watch?v=bO8KSNpjN1I Proszę. |
Przepraszam, mój błąd ;) Na szczęście brameczki pamiętam, Mijajlović z wolnego i Cantoro w dogrywce po podaniu Brożka.
|
pamiętasz też że trenerem był Okuka ?:>
I pytanie : Znasz Broniszewskiego i wiesz ze nie ma charyzmy? Ja go nie znam, więc pytam bo sądząc po tym co napisałeś to go znasz |
Cytat:
|
A ten wspaniały "trener" do dzisiaj nie chce oddać pieniędzy z premii za kupione mecze :) i do tego bardzo denerwuje sie na tych co go o to pytają :)
Co do Petrescu. Pamiętam taki mecz na Wisle, że Zagłębie LUbin miało nas tu zjeść na surowo, efekt był taki, ze Wisła wygrała 2:0, a lubinianie nawet nie pierdnęli w tym meczu, zostali zabiegani, wręcz stłamszeni. A ktos pytał dlaczego został zwolniony ? Popytaj sie Kapki, i róznych zaprzyjaźnionych menagerów, którzy nie mogli wtedy za bardzo kręcić swoich wałów bo Petrescu miał za silna osobowośc aby dać sobie wcisnąć róznych wynalazków Zdzicha. Został więc obalony i Zdzicho wrócił do interesów. |
Tylko i wyłącznie sympatyczny Czech! Stachu załatwi nam kogo tylko chce u niezatapialnego niczym łódka Bols Zdzicha na regularnych meetingach przy błękicie Paryża, borygo, mocnej Pameli, vipach i heraclesie-classic płońsk aperitif po 3,40 za litr. W klubowych budynkach będzie unosić się zapach ekstrementów. Franz, zawodnicy jak i panie z zaprzyjaźnionego krakowskiego mopsu i kuchni św. Alberta przy ul. Dietla z trudem będą powstrzymywać odruch wymiotny. Pijackiego eldorado nie będzie końca.
|
Ależ Smuda to zjebał. Po raz kolejny wiosną jego drużyna gra kaszanę.
|
Smuda śrubuje rekord 2 pkt. w ...7 meczach !!!!!
|
Smuda szacuneczek!
|
odkąd Smuda powiedział że brakuje nam 3 pkt do pewnego utrzymania zdobyliśmy ich 2... Chyba czas na zmiany... poważne zmiany
|
Ewidentnie zostało coś spieprzone w przygotowaniach drużyny+ wąska ławka+kontuzje+aspekty pozasportowe (protest) i jest kicha. Ten sezon dograć i jak się skończy to Zarząd musi myśleć co dalej z trenerem zrobić. My tu możemy sobie gdybać, ale tak B. Cupiał zadecyduje. Ja wśród polskich trenerów nie widzę nikogo lepszego. Chyba, że Boss stwierdzi koniec zabawy i zabierze zabawki.....a to nie jest nierealne patrząc co się dzieje.
|
każde jego tłumaczenie po porażce z pseudopiłkarzami z Widzewa, Podbeskidzia i Zagłębia jest coraz bardziej groteskowe. Zasłanie się brakiem składu jakby co najmniej Widzew miał skład albo Podbeskidzie. Zaraz wyjdzie, że nie ma kim grać, a Gargułą,m Stilić, Brożek i Głowacki to piłkarze w naszej lidze anonimowi. Jesteśmy na dziś NAJGORSZĄ drużyną w ekstraklasie. Ani przygotowania siłowego, ani taktycznego, ani mentalnego, ani piłkarskiego, technicznego. Winę za ten stan rzeczy powinien wziąć na siebie trener. Dla mnie możliwe są trzy przyczyny takiego stanu rzeczy: 1. przygotowania zimowe przeprowadzone przez trenera-dyletanta zapatrzonego we własny warsztat 2. piłkarze Wisły grający przeciwko trenerowi chcą go zwolnić wynikami 3. Odgórny nakaz nie wchodzenia do pucharów. Tak czy siak - wstyd, kabaret, kompromitacja i pośmiewisko.
|
Cytat:
Niestety Frankie ma trzyletni kontrakt, który trzeba będzie wypłacić dlatego o kimś lepszym możemy przez ten czas zapomnieć (chyba że zacznie się dziać naprawdę źle... tfutfutfu). |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ratuje nas tylko Albin Mikulski,lub Jerzy Fiutowski .
|
Cytat:
Więc pomijając finanse to wg mnie na pewno lepsi są choćby Skorża i Fornalik, Nawałka (obaj jak na warunki ligowe). @Wojtas Bardziej "cenię" Baniaka. Sprawdził się niejeden raz w klubach płn-zach Polski. Pytanie czy na płd jego warsztat:D też by zadziałał? |
Jak czytam teorie smudziarzy to pusty śmiech ogarnia. Ruch np. potrafił znaleźć takiego Kocjana, który z 13 miejsca potrafił ich wywindować na 3 miejsce w tabeli. W dodatku minał nas w tabeli w stylu jak się mija syrenkę na autostradzie, wyprzedził nas o 5 pkt. a w Krakowie sklepał nas jak uczniaków. Następny trener Wdowczyk, wyraźnie potrafił dobrze przygotować zespół do rundy wiosennej. Chyba nie ma nikt wątpliwości, ze byli niżej nas a są nad nami i widać, ze będą walczyć o puchary. A Smuda ? może sobie dalej opowiadać bzdety na konferencjach prasowach dla swoich zwolenników.
|
Śpieszę z wyjaśnieniem-M. Skorża może jest i leszym trenerem od F. Smudy ale, że był już u nas i tani nie jest odrzuciłem go z moich rozważań dotyczących polskich trenerów, których można ewentualnie brać pod uwagę. Za nieprecyzyjność wypowiedzi wybaczcie:)
Z kolegą Artim się nie zgodzę-Nawałka to pozom Smudy. A ekspertem przygotowania do rundy wiosennej to on też nie jest:) Co do Fornalika-niby sukces w Ruchu w 1 sezonie, po za tym nic specjalnego.... no nie wiem |
Nie no lepszy Smuda, który ciągle .......i, że nie ma składu a jakoś w dzisiejszym meczu czy w poprzednich gdzie grali : Miśkiewicz, Pi. Brożek, Bunoza, Głowacki, Uryga, Nalepa, Bury - Gerrier, Guła, Stilic, Chrapek, Stiepa, Sarki - Brożek to ja nie odnotowałem żeby większość z nich pochodziła z rezerw czy juniorów. Co on więc .......i, że składu nie ma ? Ja rozumiem jakby w obronie był tylko Głowa i Bunoza, na bramce Misiek bez rezerwy, w pomocy Guła z Chrapkiem a z przodu tylko Paweł i meczową 11-tkę byśmy każdorazowo uzupełniali 5-6 juniorami czy chłopakami z 3 ligi ale no k...a mać, kadrowo to my nie jesteśmy taki słabi jeśli chodzi o tą pierwszą 11-tkę ? Jeśli ktoś jest zmęczony to dać mu odpocząć 2 kolejki i powrót do składu. Z resztą co ja pierdzielę, jakie zmęczenie ? 37 meczów w ciągu roku ? Piłkarze powinni mu być wdzięczni, że mają szansę równać do zachodu.
|
A oto wypowiedź Łatki o Wiśle:
Cytat:
|
Cytat:
|
Smuda to by nawet murzyna na plantacji zajechał.
|
zmiana trenera raczej nie wchodzi w gre bo Klub musiałby Franzowi za cały sezon zapłacić a następce gwarantującego lepsze wyniki ciężko znaleźć w naszej sytuacji finansowej.Fajnie jakby takiego drugiego Kociana udało sie sprowadzić ze Słowacji ale może sie też trafić ktoś pokroju Liczki,Libora Pali albo Pavla Hapala...loteria.
Opcja krajowa ......Hajto ? Mroczkowski ? Kubicki ? Sasal ? to już wole Tomka Kulawika , Marka Motyke albo Kazia Moskala bo Oni mają Wisłe w sercu. |
10 x wolę żeby zaczęli budować normalną Wisłę niż przeznaczali kasę w dotychczasowej wysokości na kolejnego "eksperta" na ławce trenerskiej bo jak pokazuje przykład Ojrzyńskiego niezłego trenera można też wyhaczyć tanio. Za różnicę niech zatrudnią jakiegoś fachowca od marketingu dla Wisły i przeznaczą na muzeum.
|
Gdzie się podziali wszyscy zwolennicy Smudy?
Jeszcze 2-3 miesiące temu zbrodnią było pisanie, że to amator. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl