![]() |
Transfery Wisły w ostatnich latach (podsumowanie w dzisiejszym Dzienniku Polskim)
Cytat:
|
B. Cupiał
Moim zdaniem nie ma się co denerwować - pamiętacie wywiad z naszym Bogdanem - "mam Wisłę w sercu"
Jak po takich słowach można swój ukochany klub osłabiać, nasza Wisełka to jego oczko w głowie. Widzieliście jaki był zadowolony po ostatnim mistrzostwie - po prostu chce rozsądnie wydać swoje pieniądze. Nie na nowych Dawidiwskich, Radovanowiczów (czy jakoś tak), Matusiaków Uratuje nas tylko spokój (chociasz ja sam zaglądam na nasze strony 20 razy dziennie :p ) |
POPIERAM! My możemy tylko cierpliwie czekać. Ja jakoś wierze Bednarzowi i mam nadzieje że transfery będą.
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html A oto dowód. Z tego co tu piszą to złożyliśmy propozycje Bartczakowi i Jodłowcowi, a zainteresowani jesteśmy Hernanim. a teraz matematyka. na onecie pisze że ci trzej piłkarze są po pół miliona euro. To daje 1,5 miliona. Dudka poszedł za 2,5 miliona. 1,5 miliona + 1 milion (NEI) = 2,5 miliona. Czyli kasa za Dudke rozsądnie wydana. http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html A znowu według tego jesteśmy strasznie bogaci ale kasy niewydajemy ;P http://wislaportal.pl/news.php?id=13428 Temat Fortina wraca. http://***************/news/show/1370 Jednak Lalin zagrał słabo... |
Cytat:
Cytat:
No, bardzo :lol: |
Cytat:
Bogdan? moze Basałaj??:) jak tak patrze na to podsumowanie transferow to rzeczywiscie Wisla nakupowala w zeszlym roku... ale zarazem w tym jeszcze kasy odstepnego nie wydala na żadnego pilkarza czuje ze w tym okienku bedzie pobity rekord transferowy za jakiegos typa w granicach 1 miliona E obym sie nie mylil:), wazne by byl on takim wzmocieniem jakiego sie oczekuje ... :) |
Cytat:
|
Cytat:
Co do tureckiego rywala w walce o Nei, to wg mnie on ma wybór między kasą ( oferta turków) albo klasą ( chodzi mi o klasę zespołu) :) |
o Neiu ponoć głównie mówią w Bulgarii, o ile si enie myle też w Brazylii cos pisali.
Spojrzcie na sytuacje,ze zostaje Kokoszka... i tak chcielismy dokupic stopera, bo 4. wypadałoby mieć dobrych wiec czemu teraz w swietle braku tego uciekiniera nie kupic obu( Hernaniego i Jodlowca) tak tak nie mamy kasy na ofensywny a dwoch na jedna pozycje mamy kupic.. powiecie... ale skoro Wisla nie zaluje pieniedzy tylko chce je dobrze wydac to niech pomysla ze to zalatwi sprawe obrony ja dluzszy czas ( odejscie powoli Clebera) i pod warunkiem ze Junior z Piotrkiem beda dobrze sie spisywali na lewej... |
Cytat:
Ale z drugiej strony http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=18464 tylko ciekawe czy te media bułgarskie nie są takie jak "nasz" fakt... (mogę się mylić) |
Cytat:
|
"Zaczyna się coś dziać", bo gazetki z najeżdżania przeszły do chwalenia. - zaczynają się orgazmy
Tylko nie poplamnie monitora z tej radości, bo jakimś cudem, może się okazać, że to co jest napisane w gazetach, to tylko wyssane z palca brednie.. |
Cytat:
|
Ludzie, dajcie sobie spokój z tym Nejem. Jego transfer jest tak prawdopodobny, że prędzej do Krakowa dojadą Gimenez i Mazilu. Po co napalać się na transfer, z którego najpewniej nic nie wyjdzie?!
|
"(...) Właściciel J.W. Construction zawarł z Drzymałą nieoficjalną umowę, że w klubie jeszcze przez jeden sezon zostaną Radosław Majewski i Tomasz Jodłowiec"
Żródło: http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=31040 |
Cytat:
wiemy o tym ale jak dostanie 400tys E to nie powinien odmowic skoro ponoc negocjuje juz z WIsla... |
Cytat:
|
Cytat:
no chyba że ktoś mi da linka z prasy bułgarskiej , jest tu na forum ekspert od cyrylicy |
Dobrze ale moze ten Nei woli grac w drużynie mistrza polski który gra w eliminacjach do Ligi Mistrzów niz w 8 drużynie ligi tureckiej
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Ruscy, czy Ukraincy maja podobnie ale placa gigantyczna kase by ktos wartosciowy do nich przyjechal. My nie mamy nic czym mozna by kogokolwiek zachecic dlatego zjezdzaja sami na cisnieniu badz na chwile by sie wypromowac.Akurat Cleber jest wyjatkiem potwierdzajacym ta regule;) |
Kupie wam chłopaki łopaty, a wy sobie dół wkopcie i wskoczcie tam i się zakpcie :liscie: bo biadolicie jak stare baby
|
Ante Puljicia i Zelimira Terkesa - wg. wyborczej ich obserwował. Też mi się wydaje że nic specjalnego. Ciekawi ci pomocnicy Zadara bo dość bramkostrzelni, ale ich akurat podobno nie obserwował..
|
Cytat:
|
mamy nowego Gimeneza
Perrone który niby miał się pojawić w środę lub czwartek w Austrii o ile on w ogóle wiedział że miał się pojawić tam gdzie miał się pojawić :rotfl: :rotfl: |
Cytat:
żeby nie było off topa http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18468 |
|
Cytat:
|
Cytat:
MODERATORSKA DYWIZJA PANCERNA SS RADZI: Oddychamy i wzdychamy pelnymi zdaniami! |
No no 7 kotów modem :D
Nareszcie Wiśle udało się kogoś pozyskać :) Mam nadzieję, że przetrwasz próbę czasu i nie zrezygnujesz tak szybko. P.S Po cichu licze że w zapanuje tu wkoncu porządek ________________________________________ 1 Rozmywanie 2 Nie na temat 3 Wpis ogolnie bez sensu : ))))))))))))) |
A ja jestem ciekawy gdzie jest Argentyńczyk Perrone, który miał w środę lub czwartek pojawić się w Bad Waltersdorf na zgrupowaniu Wisły. Od momentu ukazania się newsa na naszej stronie jakoś jest cisza w tej sprawie...
|
Cytat:
|
Normalnie najfajniejsze że jest zwyczajna łapanka:) Nie mamy nikogo upatrzonego. Bo jak to inaczej nazwac jeżeli naszym głównym celem transferowym jest Nei.
Nie mogliśmy się nim interesować wcześniej bo przecież jeszcze 1 miesiąc temu był dla nas nieuchwytny(CSKA by go nie sprzedało za taką kasę o której się teraz mówi). Więc się pytam ilu piłkarzy upatrzył Bednarz? Nie wystawia mu to najlepszej opinii. Jeszcze dopóki prowadził agencję znał rynek czeski, a teraz mam wrażenie że się nie tylko nie posuwa ze znajomością rynku do przodu, ale wręcz cofa... Zabawa w Hernaniego, Jodłowca skończy się tak samo jak z Iwańskim. Legia zapłaciła 600tys bo wg nich tyle ten piłkarz był wart. I zdziwionko. Szczerze wątpię w super okazje. Jednak musimy zapłacić w miarę godną cenę bo nikogo nie kupimy. |
Z Lalinem stalo sie to co wiedzial kazdy przed jego 1 treningiem w Wisle. Zaskakuje mnie Bednarz swoja naiwnoscia...
A tu ciekawe zestawienie jak wygladaja transfery u klubow zblizonych poziomem do Wisly, ktore rowniez walcza o LM. Niestety jestesmy na szarym koncu. http://www.sport.pl/pilka/1,65050,54...Mistrzow_.html Np Aalborg sprowadzil i dal najwyzszy kontrakt w druzynie - 125 tys Euro Johanssona, ktory dwa ostatnie lata gral w Wigan. Wniosek jest jeden i chyba dla wszystkich od lat znany. Glownym problemem Wisly jest cala struktura organizacyjna klubu. Zawodnikow takich jak ten Szwed jest masa w Europie, ktorzy za 200-250 tys Euro sprobowaliby swoich sil w pucharach europejskich. Moze aby sie wypromowac do lepszego klubu, moze do kadry.. Ale z pewnoscia podjeliby takie wyzwanie. U nas kuleje cala siec informacji, skauting, dzieki ktoremu moznaby takich graczy wylawiac i sprowadzac. |
Sytuacja jest bardzo podobna do tych co juz przerabialismy...
Najpier testowanie zawodnikow niewiadomo skad a dopiero nagle pozniej sie zaczynaja transfery gotowkowe... Dziwna to jest sprawa ale moze ktos liczy ze cos sie moze uda zlowic na bardzo ptrzetrezbionym rynku swiatowym.. Mnie jedna rzcze caly czas zastanawia na mecz z Beitarem nie bedzie wzmocnien (raczej),sklad nie bedzie uzupelniony itd itp.. A ja k juz jest mowa o lidze to nagle sie mowi o tym ze okienko jest do 31 sierpnia... A szczerze to ja wole zwyciestwo z Beitarem i walke w pucharach n iz zwyciestwo w tej jakze slabiutkiej,skorumpowane do cna polskiej lidze... |
Wlasnie brakuje mi troche transferow i zainteresowania pilkarzami z tego okreslonego poziomu. Bo my albo sprowadzamy amatorow z Hondurasu, albo mierzymy w pilkarzy typu Nei czy Kallon, o ktorych wiadomo, ze sa rozchwytywani przez pol Europy - w przypadku pierszewgo, bo w kraju gdzie gra jest gwiazda czyli automatycznie skupi na sobie uwage menadzerow i bogatych klubow, a drugi ze wzgledu na przeszlosc.
Brakuje mi zainteresowania mocno przecietnymi pilkarzami, ktorzy graja lub grali w jednej z silnych lig europejskich, ktorzy z jakis powodow nie mieszcza sie juz w swoich druzynach i chcieliby sprobowac sil w nowym otoczeniu. Czy to z dolow 1 lig czy druzyn z zaplecza. Nie wierze aby wsrod setek grajacych tam pilkarzy nie znalazlo sie kilku chcacych zawalczyc o LM, miec pewne miejsce w skladzie, zyc w pieknym miescie i dostawac pewne, regularnie 250 tys Euro. Ale jak mowie, do tego trzeba miec cala armie skautow i pracowac nad tym juz od lutego, a nie 2,5 tyg przed pierwszym meczem... Bo teraz niezaleznie czy przyjdzie ten Nei czy nie to mielismy pelna amatorke ze wzmocnieniami. |
czyli rozumiem że jak Partizan przez 2 lata sprzedał za 23 mln euro piłkarzy a kupił za 3 to sie wzmocnił?
jak Guimares sprzedała za 3 mln euro a kupiła za 0,5 mln euro to też szykuje sie na LM. jak Aalborg sprzedał najlepszego piłkarza Price to ma byc dla nas wzorem aby opchnąć Brożka? Artmedia sie wzmacnia a Ruch i Polonia Bytom wykupują im podstawowych piłkarzy :) co do kontraktów patrzcie gość z Wigan zgodził sie grać za 125 tys euro a Kosowski? i zobaczcie dziennikarz chciał udowodnić że inni sa lepsi a wychodzi na to że inni olewają LM i sprzedają piłkarzy :) |
http://sport.onet.pl/0,1248675,17868...wiadomosc.html
Czytaliście ten artykuł? Dla mnie to śmiech na sali, w końcu w inne sprawy część tych pieniędzy już została zainwestowana. |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl