![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Takich graczy dla ktorych slowo Wisla cos znaczy i tak w klubie nie ma wiec nie widze takiego probelmu. Ci co oczekuja tylko regularnych wplat sa i to nawet w nadmiarze a sami nie chca za wiele zaoferowac w zamian. A wracajac do bierzacych kwesti. Gramy tak jak gramy bo: - kilku graczy jest za dlugo juz w klubie i wiecej juz z siebie nie sa w stanie dac. - ogromna wiekszosc Naszej kadry nie wie co to technika i jak Ja spozytkowac dla dobra zespolu. - rowniez wiekszosc nie zawodnikow nie rozumie zalozen taktycznych na dany mecz. - to co powiedzial Pawelek w jednym z wywiadow ze Gornik wygral zaangazowaniem,ambicja i szybkoscia wskazuje ze cos jest nie tak z podejsciem do meczu zawodnikow. To co Oni nadal sadza ze sa the best i kazdy sie przed Nimi polozy?? Co do Maaskanta to faktycznie poki co troche za bardzo ciagnie Boukhariego i chyba za pozno dokonuje zmian w zespole. Tak czy owak nalezy dociagnac do konca rundy, miec swiadomosc jak jest i ze raczej sie bronimy przed dolem tabeli a nie gonimy gore i czekac na to co sie wydarzy w przerwie zimowej. Cupial powinien wziasc cos na wstrzymanie, dac pracowac Holendrom i dopiero w wakacje rozliczyc czy sa plusy czy minusy ich zatrydnienia. |
może ratunkiem by było wypozyczyć Borożka do flota na pół roku by pokazac ze nie jest nietyklany a sciagnaci do nas napastnika floty moze wtedy atak bedzie bardzie zwawy a brozek jak wroci bedzie w konicu grał
|
Cytat:
wszystko fajnie tylko pisz po Polsku :-/ |
Napastnicy, napastnicy, a kto ma im dogrywać te piłki - Jirsak - cień samego siebie, Sobolewski- odpowiedzialny za rozbijanie ataków, co i tak ostatnio średnio mu wychodzi, czy może Garguła( w nim nadzieja) tylko, brakuje mu jeszcze zrozumienia z Brożkiem czy Małecki ew. Riosem. Chłopak ma pecha, bo gdyby nie kontuzje, to myślę, że coś by z tego było, widać na ostatnim meczu, że lubi nie konwencjonalne zagrania, tylko, że Brozio nie łapie do końca o co chodzi, dajmy im czas na zgranie, bo jakoś ciężko sobie wyobrazić, że oni się zgrają jak praktycznie od początku rundy, przetasowania w 11, kontuzje, kartki.
No tak gdybanie, ale ja i tak daje trenerowi czas na budowę drużyny, choć w tym wypadku My, kibice nie mamy raczej nic do gadania, tylko pan Cupiał. Tylko, jeszcze zmiany wcześniej trenerze, zmiany a nie 10 minut do końca i dopiero. |
Cytat:
ktoś kto gra w Wiśle długo jest po prostu za słabym piłkarzem aby grać gdzie indziej - ot i cała tajemnica. Bo nas z jakiejkolwiek jakości co okienko wysysały kluby zachodnie,wschodnie i południowe, aż została bida z nędzą. Swoją drogą ciekawe kiedy ktoś potrafiący prosto kopnąć piłkę pójdzie kopać na północ, bo Rosenborg czy Kopenhaga to w tym momencie dla nas inny świat. Pytanie, czy ktokolwiek by się tam załapał :> |
Cytat:
Jesli chodzi o mecz z Zabrzem to Gornik nam pozwalał wymienac sobie ta piłke ,wiec ten mecz niech nam nie przysloni defektów naszej druzyny Grnik zagral beznadziejnie i podal nam na tacy opanowanie srodka pola a juz taka Korona czy Slask zagęscili go i byla lipa, bylismy wrecz bezradni a mecz ze Slaskiem to najwieksza kicha jaka widzialem na zywo od dluzszego czasu... takze ja narazie efektów pracy Maaskanta wieksych nie widze,choc co juz wiele osbo to podkreslało,on nie ma wykonawców do sworich systemow gry(dobrzy skrzydlowi,intelignenty napastnik) |
Skoro nie ma wykonawcow to po kiego bral Wisle... ? ze nie wiedzial jak jest? Leo mu nie powiedzial jak u nas jest? ;) On szybciej nauczy sie polskiego zanim z tego stada zrobi team////
|
Cytat:
|
Nie przeszkadzali, bo po co mieliby to robic? Nastawili sie na kontre, co bylo najrozsądniejszym wyjsciem.
|
Cytat:
|
Cytat:
Górnik jak i Jagiellonia mieli prostą taktykę - podwójne zasieki, których w związku z totalnym brakiem kreowania gry przez naszych piłkarzy nie potrafimy sforsować, i wyczekiwanie na okazję do kontry bądź błąd samych graczy Wisły. Klepanie piłki na połowie boiska to nie jest gra ofensywna, to jest gra na alibi. Jak nie ma niekonwencjonalnego złamania akcji, przesuwania całych linii ustawienia za akcją czy umiejętności przytrzymania piłki pod kryciem, to mamy wrzutki na Brożka otoczonego przez 4 obrońców będącego często tyłem do bramki. |
Cytat:
Cytat:
|
|
Cytat:
Cytat:
|
Tylko jest jedno pytanie czy Maskant dostanie czas na budowe tego zespołu.Patrząc na grę i wyniki tej drużyny wiadać gołym okiem że w tym sezonie nic nie zwojujemy.Ten zespoł jest dosłownie rzecz biorąc bez jaj nie ma kto ciagnac tego wuzka.Co roku sciagani sa coraz gorsi piłkarze jeszcze 6 lat tem obecni piłkarzez 1 składu albo grzali by ławe lub podziwiali mecze z trybun.Z 2 strony pomoc i atak nie zostaly osłabione ale jak tu koledzy powyzej pisza nasze gwiazdki są bez formy zaś osłabiona obrona została wzmocniona szajsem 2 sortu z zagranicy.Nie podoba mi się to ze sciagamy samych zagranicznych piłkarzy w cafe futbol Maciek Żurawski powiedział prawdę że oni są a zaraz może ich nie byc ze ramis to dla nich swietny wyniki nie skocza w płomien za naszym ukochanym klubem.Ogolnie rzecz biorąc żal dupę sciska....
|
Cytat:
He he he smieszny artykulik. Akurat mi na miejscu Maaskanta na dobrej opini wsrod polskich trenerow tak samo by zalezalo jak na zeslorocznym sniegu :rotfl: Pozatym to fuckt wiec sam tytul gazety wystarcza za komentarz :-p |
Cytat:
Policzmy tych zagranicznych w dwóch ostatnich, beznadziejnych dwóch meczach. Sląsk, 7 Polaków w podstawowym + 1 z ławki Górnik, 6 Polaków w podstawowym + 3 z ławki Ja się pytam gdzie ta dominacja zagranicznych że aż tak decydują o obliczu spotkań że to na nich i tylko na nich trzeba zwalić winę? Dla mnie to nic innego jak działania w imieniu swoich interesów, ze strony polskich piłkarzy i trenerów. Rzucają kłody pod nogi Maskaata, a to jedni a to drudzy, w wywiadach, komentarzach, pólsłówkach. A że wyników ni ema to w kolejnych tygodniach się to nasili. Tak działa każda grupa zamknięta, przyszedł ktoś z zewnątrz, od jednych wymaga dużo innym zabiera miejsce na ławce to i go szczypią z każdej strony. Nigdy nie uleczymy naszej piłki jeśli po raz kolejny ulegniemy takim naciskom. |
Biedni polscy FACHOWCY. Jak ktoś śmiał cokolwiek powiedzieć na temat ich kunsztu trenerskiego. I to skąd - z jakieś malutkiej Holandii, przecież to tylko wicemistrz świata. Widać że nudzi im się, a tu tyle tematów o których można pisać - Smoleńsk, politycy, wypadki drogowe, inwazje kosmitów ale nie bo nic się nie dzieje w Wiśle, dawno nie było zmiany trenera:)
|
Cytat:
Sprowadzono trenera z zagranicy, więc automatycznie jest mniej miejsc pracy dla polskich trenerów. Środowisko zareagowało pozytywnie :-/ Dobrze jeszcze, że Maaskant nie zabrał się za krytykowanie zastanej sytuacji, poziomu wyszkolenia polskich piłkarzy, poziomu transferów, itd. |
Cytat:
|
Cytat:
|
kolarz90 przesadzasz. Już był tu taki jeden, który był najmądrzejszy i pouczał wszystkich dookoła. Każdy był głupi, tylko on jeden mądry. Zwał się Leo B.
Maaskant ma prawo kogoś skrytykować, ale osoba skrytykowana również może się odgryźć. Wg Ciebie taki Nawałka miał podkulić ogon i powiedzieć 'tak, ma Pan rację, moi piłkarze zdychali na boisku bo nie mieli sił a Wisła nawet w 90 minucie biegała po całym boisku'. Tyle, że byłaby to nieprawda. Maaskant coraz częściej ma gadki w stylu Skorży. Zero efektów, ale w gadce to jest mistrzem (mowa o Macieju). Zauważyłem, że Wasz trener wszędzie widzi winnych, tylko nie we własnej osobie. Kazus Skorży. |
Cytat:
A co do Leo, to miał on w tym wszystkim więcej racji niż jego oponenci, zwłaszcza PZPN |
Cytat:
Cytat:
Polscy trenerzy, siedzą w fotelach i liczą na porażki Wisły, bo tylko wtedy jebany mit polskiej myśli szkoleniowej nie upadnie. Zastanawialiście się ilu ludziom Maaskant jako trener Wisły nie pasuje? Jest ich duuużo |
Tu nie chodzi nawet o to jedno miejsce trenerskie w Wisełce,ale o to , że następstwem dobrych (mam nadzieje ,że to nastąpi) wyników Maaskanta będzie to,że inne kluby pójdą tą samą drogą, np Lech czy Legia,a naszej myśli szkoleniowej pozostanie na ogół 1sza liga i doły Ekstraklasy w najlepszym wypadku
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Boje sie pomyśleć co by było gdyby Maaskant miał już wyniki.. W końcu dzięki temu chłopowi, pomiając wyniki w lidze, klub idzie w kierunku profesjonalnego. Domello : ja wiem, ze piszesz o całokształcie, ja tez. Chodzi o to, ze naszym rodzimym trenerom nie po drodze jest zatrudnianie lepszych od nich bo ich mit padnie, i zakręci się kurek z pieniędzmi.Więc wszyscy beda rzucac kłody pod nogi, byle by tylko nie poszła fama, ze lepiej zatrudnic zagranicznego. |
szprotson, tym razem nie chodzi mi o sama Wisle a o caly Polski zwiazek pilkarski. I nie chodzi mi o to aby zatrudniac tylko i wylacznie zagranicznych trenerow, ale sie od nich uczyc... zwlaszcza przygotowania fizycznego a pozniej taktyk. Ale oczywiscie najpierw musi byc zdolna mlodziez ktora bedzie sie rozwijala pod okiem profesjonalistow a nie tej zwanej "polskiej mysli szkoleniowej". Mam nadzieje ze dozyje tych lat.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Zobacz sobie jak Basel tworzy akcję, jaka zespołowość i ruch przy pierwszym golu, kto rozgrywa piłkę już na połowie Romy i ile zawodników jest przed linią piłki tworząc możliwe warianty rozegrania przy drugim golu, i technikę zawodnika przy trzeciej. http://rutube.ru/tracks/3691394.html...&bmstart=43920 To nie Intery czy Barcelony, to Basel które dostało na Reymonta kilka lat temu. Tyle że tam ofensywni piłkarze nie rozgrywają na środku, bo ich braknie z przodu. I teraz przyłóż sobie z całym szacunkiem Sobola do umiejętności rozprowadzenia akcji jak to robią szwajcarzy - on tego nie robi, bo nawet tego nikt u nas od niego nie wymaga, przecież on ma tylko powstrzymywać. Wszystko fajnie, tylko z takim podejściem z własnej woli tracimy jednego piłkarza potrafiącego rozegrać piłkę. Ze nie wspomnę o trzeciej bramce, i dyskusji że Brożek jest dobrym napastnikiem, jak on nigdy się do takiej akcji nawet nie pomyślał zabrać, a co dopiero żeby się chociaż zbliżył do jej wykonania. A to szwajcar którego Basel ściągnęło za darmo z Lousanne. Byl wypożyczany jeszcze do zeszłego sezonu, i pewnie do wzięcia za grosze. A po jednej akcji widac że byłby w Wiśle najlepszym technicznie piłkarzem i gwiazdą ligi. Reasumując, Maaskant stara się wprowadzać zachodnie wzorce, tyle że nie ma to racji bytu, z takim materiałem. Stąd zima da ostateczną odpowiedz - albo w końcu robimy rozpi.d w drużynie i pozbywamy się ludzi od lat obniżających jakość tego zespołu, w zamian ściągając przyzwoitych graczy, albo po prostu staczamy się w dół, i Mourinho z sir Alexem nie pomogą. Swoją drogą żal mi Roberta, bo podejrzewam że wiedząc to co teraz wie nie podjął by się pracy tutaj. |
Przeczytałem. Facet jest megalomanem.
To, żxe sukcesy odnosi dzis Probierz i Kafarski, a także Bartoszek czy Sasal to nie wynik ich nadzwyczajnych umiejętności trenerskich. Składa się na to fakt, że taki Probierz czy Kafarski pracują z drużyną już długo, drużyna nie przeżyła gwałtownych wstrząsów w postaci wymiany niemal calego składu a za przeciwników ma albo słabsze ekipy, albo druzyny "poi przejściach" z nowymi trenerami. Wyjątkiem jest Amika: zespół jest stabilny i trener się nie zmienił. Za to trener jest taki sobie a drużyna źle przygotowana |
Chciałbym by Wisła była też tak źle przygotowana i grała jak równy z równym z Juve. Wygrała z Dnipro i Salzburgiem.
W Lechu myślę że jest problem braku motywacji do wygrywania w lidze. Osiągnęli już to o co walczyli od lat czyli Majstra. W Lidze Europy grają w grupie silniejszej niż większość w lidze mistrzów. Więc tak naprawdę mają wszystko czego chcieli. |
witeq - dużo racji w tym co piszesz.
A co do Bartoszka to on już zdążył posprzeczać się z trenerem Ruchu Fornalikiem - sugerując że go bardzo przechytrzył i dlatego Bełachatów ograł Ruch. Tak mają niektórzy młodzi ludzie/trenerzy:) Ja natomiast wolałbym żeby nasz trener Maaskant przemówił wynikami/dobrą grą naszej Wisły a nie swoimi krasomówczymi talentami! Bo na razie ma duży kredyt zaufania u nas kibiców - ale nie po to żeby się wymądrzał na konferencjach prasowych tylko żeby dobrze pracował:) Bo wygląda to tak na ten moment - jak porównując - "wszech mądry" Filipiak który wie wszystko jak awansować do LM tylko że z roku na rok jego team broni się przed spadkiem:D Niech więc Maaskant więcej pracuje a nie poucza innych jak sam na razie nic nie pokazał! FraMat - Bartoszek to akurat musiał składać od nowa zespół latem w przeciwieństwie do Probierza (pracuje najdłużej) czy Sasala. Dlatego to czy Bartoszek to świetny trener czy to zbieg okoliczności to się okaże - bo punkt wyjścia miał niewiele lepszy niż Maaskant (rozsprzedany Bełchatów i dużo nowych piłkarzy). Podsumowując Robercie - więcej pracy, mniej błyszczenia na konferencjach:) Przemów wynikami wtedy zamkniesz wszystkim usta a nie gadką! |
Kogo Maaskant niby pouczał ? Można link.
|
Cytat:
Lenczyk po wywiezieniu cennego punktu spod Wawelu odgryzł się. - Jestem w Śląsku na chwilę, by wkrótce zrobić miejsce trenerowi z Holandii. Taka ostatnio nastała moda." O tym pisałem - może zamiast poucza powinienem napisać - obraził? Ja uważam - nie masz wyników (Filipiak) morda w kubeł. Maaskant - do czasu kiedy nie pokaże że jest świetnym trenerem skupia się na sobie i swoim teamie a nie na "gadce". PS Gdyby takie wyniki i grę miał Bartoszek prowadząc Wisłę to już by go tu nie było! Maaskant ma duży kredyt zaufania, więc niech pracuje a nie gada! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl