Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

7 kotów 21.09.2009 09:04

I ten bardzo doswiadczony zespol, powinien wczoraj wygrac w Sosnowcu. Ja Lobodzinskiego bym wymienil nawet za 35-letniego Radzewicza.

Pan Jotka 21.09.2009 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 795089)
http://goool.pl/main_v3.php?id=22859

ehehehe delikatna sugestia dla trenera :D
Kogo obstawiacie na okres październik-listopad na trenera Polonii? Jak się wyjaśni w reprezentacji to myślę, że któryś z niezatrudnionych, może Kasperczak, albo Majewski, który po 2 meczach (daj Bóg) kończy pracę.
(już w 1 z tych 3 wspomnianych meczów Radolsky nie wygrał, a teraz grają z Wami, dla przypomnienia)

Nie wiem czy to pisałem tutaj , ale Wojciechowski jest naprawde kretynem. Strzeż Panie Boże Wisłe, aby nigdy nie mial u sterów kogoś podobnego...To bylby trener nr 6 w osatnich 1,5 roku chyba.

flamengista 21.09.2009 14:36

Prawda jest taka, że chciejstwo wywołane porażką z Levadią się już skończyło. Nasi grajkowie uznali, że tematu wtopy z Estończykami już nie ma i zapanował ponownie minimalizm.

Dla mnie mecz wczorajszy i tak nie ma żadnego znaczenia - podobnie jak już i tak niemożliwy rekord w postaci samych zwycięstw do końca sezonu. Jedyną szansą na rehabilitację jest awans do europejskich pucharów w roku przyszłym - albo do fazy grupowej PUEFA, albo do LM (tu trzeba cudu).

Co do Amiki i Legii - byłem pewien, że w tej kolejce zdobędą 3 punkty więc dla mnie żadnej niespodzianki nie ma. Jednak wydaje mi się, że oba zespoły jeszcze z kryzysu nie wyszły, a Wisła właśnie w kryzysik (może i kryzys) wpada.

Czyli garbaty ściga się ze ślepym i kulawym. Ot, urok naszej ligi:-D

!!IRIVER!! 21.09.2009 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 795282)
Nie wiem czy to pisałem tutaj , ale Wojciechowski jest naprawde kretynem. Strzeż Panie Boże Wisłe, aby nigdy nie mial u sterów kogoś podobnego...To bylby trener nr 6 w osatnich 1,5 roku chyba.

Pragnę zauważyć, że do niedawna, nasz właściciel niczym się nie różnił. Też zmieniał trenerów niczym skarpetki.

Pan Jotka 21.09.2009 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 795399)
Pragnę zauważyć, że do niedawna, nasz właściciel niczym się nie różnił. Też zmieniał trenerów niczym skarpetki.

Co fakt to fakt..Ale przynajmniej zawsze zachowywano jakąs klase. A tutat jest buractwo w czystej postaci. Poza tym nie zmieniano u nas trenera co 3-4 mecze ;-)

Wojtas 21.09.2009 17:50

No i skonczyla sie rehabilitacja za Levadie która trwała cale 5 meczów.

Naszym glownym problemem jest wyjatkowa nieudolnosc w polu karnym rywali....zaczelo sie o od Levadii wlasnie.I jak rzep psiego ogona,dalej sie trzyma...

Co do Amiki i Legii graja tak samo bez ladu i skladu jak graly,wiec na razie to trzeba uwazac na chorzowskich czy nawet na taka Polonie.Alle potem Kuchenii i Warszawiacy jestem pewien ze nas dogonią i wtedy sie okaze kto ma jaki zespoł.

Ogryzek 21.09.2009 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 795480)
No i skonczyla sie rehabilitacja za Levadie która trwała cale 5 meczów.

Naszym glownym problemem jest wyjatkowa nieudolnosc w polu karnym rywali....zaczelo sie o od Levadii wlasnie.I jak rzep psiego ogona,dalej sie trzyma...

Co do Amiki i Legii graja tak samo bez ladu i skladu jak graly,wiec na razie to trzeba uwazac na chorzowskich czy nawet na taka Polonie.Alle potem Kuchenii i Warszawiacy jestem pewien ze nas dogonią i wtedy sie okaze kto ma jaki zespoł.

A nie 6 meczy trwała rehabilitacja? Dopiero w 7 kolejce zgubiliśmy punkty:)

I tak przy okazji 300 - ale nie Spartan:D

http://www.sport.pl/pilka/1,95642,70..._Dariusza.html

AYALA 24.09.2009 08:27

Engel trenerem Polonii Warszawa ?

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html

Pan Jotka 24.09.2009 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 796509)

Jak najlepiej zapewnić sobie wyniki? Ano posadzić na ławce trenerskiej wiceprezesa PZPN. Rozumiem , że złotousty Jurek zrezygnuje z fuchy w Dziadprzechowalni?

konrad89 25.09.2009 09:30

O, znowu coś o oglądaniu pleców:D.Oni się chyba nigdy nie nauczą.Pozdro dla Piotrka R.:D
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Mario Nh 25.09.2009 09:39

Ja w dalszym ciągu nie rozumiem jednej rzeczy. Po co polskie kluby zatrudniają kilku trenerów w tak krótkim odstępie czasu. Każdy nowy trener jest przecież poniekąd porażką dla prezesa, zarządu. Przyznaniem się do złej decyzji itd...eh

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konrad89 (Post 796868)
O, znowu coś o oglądaniu pleców:D.Oni się chyba nigdy nie nauczą.Pozdro dla Piotrka R.:D
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

A kibice w Polsce oglądając ten szlagier chcą w końcu zobaczyć kilka goli. :foch:

saklak1906 25.09.2009 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 796870)
Ja w dalszym ciągu nie rozumiem jednej rzeczy. Po co polskie kluby zatrudniają kilku trenerów w tak krótkim odstępie czasu. Każdy nowy trener jest przecież poniekąd porażką dla prezesa, zarządu. Przyznaniem się do złej decyzji itd...eh

To ty nie wiesz Oni sie nigdy nie myla, a zawsze ten najgorszy jest trener. Ot takie Polskie standarty

Proud 25.09.2009 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 796870)
A kibice w Polsce oglądając ten szlagier chcą w końcu zobaczyć kilka goli. :foch:

ostatnio mnie Milko rozwalił w C+, porównując chyba mecze Inter - Juventus i Real - Barcelona do derbów Polski Lech - Legia :lol:

jeszcze Legie rozumiem...zawsze była w czołówce...ale Lech? nawet do sukcesów Amiki dodając mistrzostwa starego Lecha, to liczby nie rzucają na kolana :P

Górnik, Ruch, Wisła, Legia mecze pomiędzy tymi zespołami można nazwać szlagierami Polski. Jeśli chodzi o Lecha równie dobrze o miano derbów Polski mogłyby się ubiegać mecze z udziałem Widzewa czy Cracovi(sic!) :D

saklak1906 25.09.2009 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 796892)
do derbów Polski Lech - Legia :lol::D :D :D

Ta derby Polski jaki debil to wymysli, takim mianem to moga okreslic mecz Wisla-Legia i odwrotnie bo te dwa kluby reguralnie bija sie o mistrza.
Raz sie Amice udalo w ostatnich 15 latach wbrapac na podium i juz sie robia na potege ligi. Niech se jeszcze za to ze 2 gwiazdki nad logo umieszcza.:-/ :-/

Jazon 25.09.2009 11:02

^^A poza tym odwieczna animozja 2 stolic kraju :D , 2 największych miast, no i w ogóle :)
Animozje krakowsko-warszawskie są znane w całym kraju, a poznańsko-warszawskie to co najwyżej w Wielkopolsce i mają charakter lokalny. Dlatego jak derby Polski (choć jak dla mnie to trochę sztuczny konstrukt, derby są przede wszystkim rozgrywkami między klubami z jednego miasta), to tylko Kraków vs. Warszawa:)

FraMat 25.09.2009 11:04

A niech sobie mają derby Polski. Zawsze w walce o 2 miejsce...

Marszałek 25.09.2009 11:08

Jak sądzicie, w tych Derbach Europy Wschodniej, będzie gra z klepki i inne tego typu szaleństwa,czy ot zwykła kopanina? Matematycznie dobrze by było jakby padł remis.

Krissu 25.09.2009 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 796899)
Jak sądzicie, w tych Derbach Europy Wschodniej, będzie gra z klepki i inne tego typu szaleństwa,czy ot zwykła kopanina? Matematycznie dobrze by było jakby padł remis.

Myślę, że właśnie remis będzie w Derbach Wszechsłowiańskich.

Chociaż jakby wygrała Legia to też przeżyję ;-)

spidey 25.09.2009 11:16

Dajcie spokój, dupa nie derby.
Mecz z pyrami to spotkanie jakich wiele (dla Legii i większości kraju oczywiście).

Krissu 25.09.2009 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spidey (Post 796904)
Dajcie spokój, dupa nie derby.
Mecz z pyrami to spotkanie jakich wiele (dla Legii i większości kraju oczywiście).

Ale chyba dla pyr spotkanie z Wami to nie to co dla Was spotkanie z nimi.

saklak1906 25.09.2009 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 796905)
Ale chyba dla pyr spotkanie z Wami to nie to co dla Was spotkanie z nimi.

W Poznaniu w dniu meczu to prawie jak swieto naroodowe, sklepy zamykaja juz o 12 a zaklady o 2, ulice pustoszeja i maja uroczyste kolacje w domu z rodzina:D :D :D

Ale to chyba raczej kompleks Warszawy i Legii bo inaczej tego nazwac nie mozna.

spidey 25.09.2009 11:23

Nie no to normalne, strasznie ziemniaki się ciśnieniują.
Ale to już rozmowa na inny całkiem osobny temat. Można by księgę na ten temat naskrobać :)

harthausen 25.09.2009 11:24

to może być dobry mecz, najprawdopodobniej oba zespoły zagrają otwartą piłkę, nawet jeśli ze skutecznością będą problemy to tu i tu będą atakować.
Dla nas najlepszy chyba remis, choć gdyby Lech wygrał też bym nie płakał :). Byle po dobrym meczu, tej naszej (polskiej, po całości) padaki w kopanej piłce i już serdecznie dosyć mam. Najgorsze, że przerzucić się na inną dyscyplinę nie potrafię.

Edytka:
a co za teorie wymyślacie o tym, że w Poznaniu się strasznie tym przejmują? Przejrzałem gazety stamtąd, ich stronki , z paroma znajomkami stamtąd pogadałem - żadnych extra nastrojów nie wyczułem. Owszem, mecz z gatunku ważniejszych , ale żeby zaraz decydujący moment historii był to bajki w Warszawce wymyślane.
Na tej samej zasadzie kiedyś w Moskwie na Placu Czerwonym mercedesy rozdawali :D.
Grubo więcej bzdur o wadze i nastrojach przed meczem to raczej w lokalnych mazowieckich gazetkach (PS, GW) oraz legijnych stronkach przeczytać można.

spidey 25.09.2009 11:27

Coś czuję, bo mnie w kościach strzyka, że będzie padaka w tym spotkaniu.
Dla mnie typowo zapowiada się na remis, i to niestety szybciej 0:0 niż 2:2.
Pospinają chłopki zwieracze i usztywnią kolanka. Jedni i drudzy będą bali się ruszyć zdecydowanie. No chyba że szybko padnie dla kogoś bramka.

studio2 25.09.2009 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 796910)
a co za teorie wymyślacie o tym, że w Poznaniu się strasznie tym przejmują? Przejrzałem gazety stamtąd, ich stronki , z paroma znajomkami stamtąd pogadałem - żadnych extra nastrojów nie wyczułem. Owszem, mecz z gatunku ważniejszych , ale żeby zaraz decydujący moment historii był to bajki w Warszawce wymyślane.

Grubo więcej bzdur o wadze i nastrojach przed meczem to raczej w lokalnych mazowieckich gazetkach (PS, GW) oraz legijnych stronkach przeczytać można.

Wkońcu jakiś sensowny post i to podparty rzeczowymi argumentami a nie z dupy wziętymi jak poprzednicy.

Będzie remis, żadna drużyna nie będzie chciała wygrać tego meczu.

!!IRIVER!! 25.09.2009 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio2 (Post 796940)
Będzie remis, żadna drużyna nie będzie chciała wygrać tego meczu.

Też tak sądzę, z odróżnieniem tylko, że nikt nie będzie chciał przegrać. :-/

kot 25.09.2009 14:03

Cytat:

Derby Polski już tuż,tuż. Cała Polska zamiera w bezruchu. Stawką jest jak zwykle tytuł viceMISTRZOWSKI. Razem dodane, drużyny Legii i Lecha zdobyły dotychczas 13 tytułów mistrzowskich i zrobią wszystko, aby najstarszy klub Polski nie zdobył ponownie przypadkowo, 13 tytułu mistrzowskiego i nie zrównał się w tytułach z tymi dwoma gigantami polskiej piłki nożnej. Bowiem o mianie Derby Polski decydują przecież wyłącznie tytuły mistrzowskie.
Oto mój własny przykład, jak media potrafią kreować wirtualną rzeczywistość. Bo tak naprawdę tak w Poznaniu, jak i tym bardziej w Warszawie, kibice aż tak bardzo nie odlatują od rzeczywistości, nawet po pijanemu. Prawdziwe derby Polski to Ruch-Górnik. Może za dwa lata będą nimi Wisła/Ruch lub Górnik.

konrad89 25.09.2009 15:31

Derby. klasyk? To po prostu jeden z ciekawszych meczów w sezonie dla bezstronnego kibica. Derby Polski jakby się ktoś uparł to nie jest mecz Legii z Lechem ani Wisły z Lechem tylko Wisły z Legią. Bo przynajmniej od 10-11 lat walczą o mistrza i te pojedynki mają już jakąś historię no i animozje Kraków-Warszawa . Nie to co mecz Amiki z Legią, który jest ważny dla ziemniaków z powodu ich kompleksów na tle Warszawy. A tak na marginesie to liczę na remis obojętnie jaki nawet 0:0.

7 kotów 25.09.2009 16:27

Legia wygra. 3:0.

FraMat 25.09.2009 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 797045)

faktycznie Legia gra dużo solidniej, a skoro Ty tak twierdzisz, lecę obstawić u buka

Wojtas 25.09.2009 17:42

Klasyki to sa derby Slaska ,Krakowa ,Lodzi mecze Wisla-Ruch,Cracovia-Ruch ,Widzew-Legia itd.

To sa mecze gdzie ludzie pamietaja wyniki tych spotkan sprzed 30 lat ,ojciec czy dziadek wspomina jak to pilkarze tych druzyn walczyli i biegali,jak na sedziego sie kalosz wołało,jak w niedziele najpierw na msze potem na mecz...., maja one TRADYCJE I HISTORIE.

Mecz Legia -Amika nie ma nic ...ot kolejny meczyk do zaliczenia z piwkiem u boku :)

Pozdro dla tych co nazywaja to Derbami Polski :lol: :lol: :lol:

mam ubaw po pachy :)

Ogryzek 25.09.2009 17:43

Mam nadzieję że będzie remis:)

A jeśli już ma ktoś wygrać to niech wygra Lech. Mimo wszystko traci do nas o 1 punkt więcej niż Legia. A może to być punkt na wagę MP? :D

Żmijka 25.09.2009 17:47

Protest przeciwko decyzjom Komisji Ligi

Cytat:

Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibiców zapowiada na wszystkich weekendowych spotkaniach ekstraklasy i I ligi protest przeciwko ostatnim decyzjom Komisji Ligi Ekstraklasy, która ukarała kluby i kibiców za wywieszenie transparentów o 17 września. I choć teraz komisja zarzeka się, że kara nie dotyczyła treści transparentów tylko faktu nieprzestrzegania procedur ich zgłoszenia, w czwartek sprawę komentowali w Sejmie nawet parlamentarzyści.

Europoseł Jacek Kurski zwołał w tej sprawie konferencję prasową i ubrany w klubowy szalik apelował, aby Lechia nie odwoływała się od nałożonej na nią kary. "Po to, żeby nie stwarzać wrażenia, że chodzi tylko o te 5 tysięcy złotych" - mówił Kurski. W podobnym tonie wypowiadał się już wcześniej także Ryszard Czarnecki. Prezydent Gdańska Paweł Adamowicz karę dla Lechii nazwał z kolei "idiotyzmem". Gdańscy radni PO i PiS wspólną uchwałą potępili postępowanie Ekstraklasy SA.

Problem z tego typu flagami nie dotknął tylko Lechii Gdańsk. W Łodzi podczas meczu ŁKS-u z Flotą Świnoujście delegat PZPN zakazał wywieszenia transparentu "17.IX.1939 - CHWAŁA OBROŃCOM POLSKOŚCI" z przekreślonym sierpem i młotem. Zagroził również karą, jeśli w uzasadnieniu minuty ciszy padną słowa "napaść, agresja, Rosja".

Jeszcze wcześniej zakaz dotknął także flagę Legii Warszawa "Better Dead Than Red", na której również widoczny jest przekreślony sierp i młot.

W związku z tym kibice wszystkich klubów podjęli decyzję o nie prowadzeniu dopingu przez pierwsze 45 minut w czasie meczów rozgrywanych w ten weekend. Dopingu nie będzie także przez pierwszych 45 minut dzisiejszego spotkania Legia - Lech.
Zobaczymy jak to będzie ...

tofik 25.09.2009 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 797045)

Wygrać mogą. Ale 3:0 ? Chyba na "plej stejszyn"

lolek10 25.09.2009 18:17

Mecz na zywo Legii i Lecha: http://je.pl/ixbt

Charlie 25.09.2009 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lolek10 (Post 797096)
Mecz na zywo Legii i Lecha: http://je.pl/ixbt

A na sopcascie sie nie da obejrzeć :/ ? Bo cały czas mam "channel is offline"

frano_rozrywka 25.09.2009 19:10

[FONT=Arial]sop://SOPCAST.SOCCER-LIVE.COM.PL:3912/80258[/FONT]

bofff 25.09.2009 19:29

zajebisty doping

sq 25.09.2009 19:34

no chyba wąsy nie słyszały o akcji OZSK i raz po raz śpiewają "Legia (klask klask klask)"
kolega też zapewne niedoinformowany

bofff 25.09.2009 19:39

trochę byłem nieobecny. Chodzi o PZPN, o flagi?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl