![]() |
I ten bardzo doswiadczony zespol, powinien wczoraj wygrac w Sosnowcu. Ja Lobodzinskiego bym wymienil nawet za 35-letniego Radzewicza.
|
Cytat:
|
Prawda jest taka, że chciejstwo wywołane porażką z Levadią się już skończyło. Nasi grajkowie uznali, że tematu wtopy z Estończykami już nie ma i zapanował ponownie minimalizm.
Dla mnie mecz wczorajszy i tak nie ma żadnego znaczenia - podobnie jak już i tak niemożliwy rekord w postaci samych zwycięstw do końca sezonu. Jedyną szansą na rehabilitację jest awans do europejskich pucharów w roku przyszłym - albo do fazy grupowej PUEFA, albo do LM (tu trzeba cudu). Co do Amiki i Legii - byłem pewien, że w tej kolejce zdobędą 3 punkty więc dla mnie żadnej niespodzianki nie ma. Jednak wydaje mi się, że oba zespoły jeszcze z kryzysu nie wyszły, a Wisła właśnie w kryzysik (może i kryzys) wpada. Czyli garbaty ściga się ze ślepym i kulawym. Ot, urok naszej ligi:-D |
Cytat:
|
Cytat:
|
No i skonczyla sie rehabilitacja za Levadie która trwała cale 5 meczów.
Naszym glownym problemem jest wyjatkowa nieudolnosc w polu karnym rywali....zaczelo sie o od Levadii wlasnie.I jak rzep psiego ogona,dalej sie trzyma... Co do Amiki i Legii graja tak samo bez ladu i skladu jak graly,wiec na razie to trzeba uwazac na chorzowskich czy nawet na taka Polonie.Alle potem Kuchenii i Warszawiacy jestem pewien ze nas dogonią i wtedy sie okaze kto ma jaki zespoł. |
Cytat:
I tak przy okazji 300 - ale nie Spartan:D http://www.sport.pl/pilka/1,95642,70..._Dariusza.html |
|
Cytat:
|
O, znowu coś o oglądaniu pleców:D.Oni się chyba nigdy nie nauczą.Pozdro dla Piotrka R.:D
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html |
Ja w dalszym ciągu nie rozumiem jednej rzeczy. Po co polskie kluby zatrudniają kilku trenerów w tak krótkim odstępie czasu. Każdy nowy trener jest przecież poniekąd porażką dla prezesa, zarządu. Przyznaniem się do złej decyzji itd...eh
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
jeszcze Legie rozumiem...zawsze była w czołówce...ale Lech? nawet do sukcesów Amiki dodając mistrzostwa starego Lecha, to liczby nie rzucają na kolana :P Górnik, Ruch, Wisła, Legia mecze pomiędzy tymi zespołami można nazwać szlagierami Polski. Jeśli chodzi o Lecha równie dobrze o miano derbów Polski mogłyby się ubiegać mecze z udziałem Widzewa czy Cracovi(sic!) :D |
Cytat:
Raz sie Amice udalo w ostatnich 15 latach wbrapac na podium i juz sie robia na potege ligi. Niech se jeszcze za to ze 2 gwiazdki nad logo umieszcza.:-/ :-/ |
^^A poza tym odwieczna animozja 2 stolic kraju :D , 2 największych miast, no i w ogóle :)
Animozje krakowsko-warszawskie są znane w całym kraju, a poznańsko-warszawskie to co najwyżej w Wielkopolsce i mają charakter lokalny. Dlatego jak derby Polski (choć jak dla mnie to trochę sztuczny konstrukt, derby są przede wszystkim rozgrywkami między klubami z jednego miasta), to tylko Kraków vs. Warszawa:) |
A niech sobie mają derby Polski. Zawsze w walce o 2 miejsce...
|
Jak sądzicie, w tych Derbach Europy Wschodniej, będzie gra z klepki i inne tego typu szaleństwa,czy ot zwykła kopanina? Matematycznie dobrze by było jakby padł remis.
|
Cytat:
Chociaż jakby wygrała Legia to też przeżyję ;-) |
Dajcie spokój, dupa nie derby.
Mecz z pyrami to spotkanie jakich wiele (dla Legii i większości kraju oczywiście). |
Cytat:
|
Cytat:
Ale to chyba raczej kompleks Warszawy i Legii bo inaczej tego nazwac nie mozna. |
Nie no to normalne, strasznie ziemniaki się ciśnieniują.
Ale to już rozmowa na inny całkiem osobny temat. Można by księgę na ten temat naskrobać :) |
to może być dobry mecz, najprawdopodobniej oba zespoły zagrają otwartą piłkę, nawet jeśli ze skutecznością będą problemy to tu i tu będą atakować.
Dla nas najlepszy chyba remis, choć gdyby Lech wygrał też bym nie płakał :). Byle po dobrym meczu, tej naszej (polskiej, po całości) padaki w kopanej piłce i już serdecznie dosyć mam. Najgorsze, że przerzucić się na inną dyscyplinę nie potrafię. Edytka: a co za teorie wymyślacie o tym, że w Poznaniu się strasznie tym przejmują? Przejrzałem gazety stamtąd, ich stronki , z paroma znajomkami stamtąd pogadałem - żadnych extra nastrojów nie wyczułem. Owszem, mecz z gatunku ważniejszych , ale żeby zaraz decydujący moment historii był to bajki w Warszawce wymyślane. Na tej samej zasadzie kiedyś w Moskwie na Placu Czerwonym mercedesy rozdawali :D. Grubo więcej bzdur o wadze i nastrojach przed meczem to raczej w lokalnych mazowieckich gazetkach (PS, GW) oraz legijnych stronkach przeczytać można. |
Coś czuję, bo mnie w kościach strzyka, że będzie padaka w tym spotkaniu.
Dla mnie typowo zapowiada się na remis, i to niestety szybciej 0:0 niż 2:2. Pospinają chłopki zwieracze i usztywnią kolanka. Jedni i drudzy będą bali się ruszyć zdecydowanie. No chyba że szybko padnie dla kogoś bramka. |
Cytat:
Będzie remis, żadna drużyna nie będzie chciała wygrać tego meczu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Derby. klasyk? To po prostu jeden z ciekawszych meczów w sezonie dla bezstronnego kibica. Derby Polski jakby się ktoś uparł to nie jest mecz Legii z Lechem ani Wisły z Lechem tylko Wisły z Legią. Bo przynajmniej od 10-11 lat walczą o mistrza i te pojedynki mają już jakąś historię no i animozje Kraków-Warszawa . Nie to co mecz Amiki z Legią, który jest ważny dla ziemniaków z powodu ich kompleksów na tle Warszawy. A tak na marginesie to liczę na remis obojętnie jaki nawet 0:0.
|
Legia wygra. 3:0.
|
Cytat:
|
Klasyki to sa derby Slaska ,Krakowa ,Lodzi mecze Wisla-Ruch,Cracovia-Ruch ,Widzew-Legia itd.
To sa mecze gdzie ludzie pamietaja wyniki tych spotkan sprzed 30 lat ,ojciec czy dziadek wspomina jak to pilkarze tych druzyn walczyli i biegali,jak na sedziego sie kalosz wołało,jak w niedziele najpierw na msze potem na mecz...., maja one TRADYCJE I HISTORIE. Mecz Legia -Amika nie ma nic ...ot kolejny meczyk do zaliczenia z piwkiem u boku :) Pozdro dla tych co nazywaja to Derbami Polski :lol: :lol: :lol: mam ubaw po pachy :) |
Mam nadzieję że będzie remis:)
A jeśli już ma ktoś wygrać to niech wygra Lech. Mimo wszystko traci do nas o 1 punkt więcej niż Legia. A może to być punkt na wagę MP? :D |
Protest przeciwko decyzjom Komisji Ligi
Cytat:
|
Cytat:
|
Mecz na zywo Legii i Lecha: http://je.pl/ixbt
|
Cytat:
|
[FONT=Arial]sop://SOPCAST.SOCCER-LIVE.COM.PL:3912/80258[/FONT]
|
zajebisty doping
|
no chyba wąsy nie słyszały o akcji OZSK i raz po raz śpiewają "Legia (klask klask klask)"
kolega też zapewne niedoinformowany |
trochę byłem nieobecny. Chodzi o PZPN, o flagi?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl