Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Kibicowanie na polskich stadionach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4803)

Nosalka 13.03.2011 17:33

Jak oglądam "mecze przyjaźni" w triadzie to śmiać mi sie chce.
Amica siedzi w narożniku oddzielona od pasiastych (to nie jest przypadkiem sektor gości?), przekrzykują sie z pasiastymi. Amica śpiewa swoje, Cracovia swoje. Najpiew słychać gości śpiewających "Cracovie pokonamy", potem Cracovia odpowiada tym samym (Lecha pokonamy) :D

fialo 13.03.2011 17:36

Ile dzisiaj białoczerwonych w Kauflandzie? Bo się napinali, że dziś komplet będą mieli ?

Nosalka 13.03.2011 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1064274)
Ile dzisiaj białoczerwonych w Kauflandzie? Bo się napinali, że dziś komplet będą mieli ?

Na komplet to to nie wygląda :rotfl:

Doczekałem się WTSK.

Ogryzek 13.03.2011 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nosalka (Post 1064270)
Jak oglądam "mecze przyjaźni" w triadzie to śmiać mi sie chce.
Amica siedzi w narożniku oddzielona od pasiastych (to nie jest przypadkiem sektor gości?), przekrzykują sie z pasiastymi. Amica śpiewa swoje, Cracovia swoje. Najpiew słychać gości śpiewających "Cracovie pokonamy", potem Cracovia odpowiada tym samym (Lecha pokonamy) :D

Z tego co wiem to chyba zawsze tak mają, zwłaszcza Amica. Arka chyba też siedziała osobno jak była, Lech teraz też. Cóż, co stadion to obyczaj. Ja akurat nie uważam że to gorzej niż u Nas. Rzecz gustu.

BTW

Kompletu na pewno nie ma:)

Pawel.Busko 13.03.2011 18:58

Panowie, ale to nie chodzi czasem o te karty kibica Cracovii?

palikot 14.03.2011 20:03

http://www.youtube.com/watch?v=Ts0Tn...layer_embedded

Doping Legii na Sląsku... zaciekawiło mnie że oprócz głównego gniazdowego jest ktoś kto ogarnia doping w innej częsci młyna... warta uwagi także praca głównego gniazdowego

aredo 17.03.2011 00:59

Podbeskidzie z nami. Ładne i proste, chyba trochę już nawet za proste.
Hasło na płocie: "Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych nigdy ich nie osiągnie".

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...3190695514.jpg

palikot 21.03.2011 01:43

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...i-ligi,1612441
To jest jeszcze raz coś dla tych, co szumnie twierdzą, że "okrzyki" a nie ceny biletów mają wpływ na frekwencje... Niech tak kiedyś nasz zarząd zrobi jeden mecz ligowy za 10-15 zł na nowym stadonie... zobaczycie co się bedzie działo...

rav 21.03.2011 07:47

Do tego potrzeba jeszcze panią prezes z botoksem w ustach z przeszłością w Playboyu ;)

SV_ 21.03.2011 08:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1068184)
To jest jeszcze raz coś dla tych, co szumnie twierdzą, że "okrzyki" a nie ceny biletów mają wpływ na frekwencje... Niech tak kiedyś nasz zarząd zrobi jeden mecz ligowy za 10-15 zł na nowym stadonie... zobaczycie co się bedzie działo...

a) teraz karnet = 15 zł za mecz|
b) na Warcia kilka tysięcy biletów było darmowych - nawet nie wiem czy nie wszystkie

edit b): "Bilety były rozdawane w kilku punktach w mieście"

Lubie takich malkontentów co tylko czekają by dojebać swojemu klubowi.

studio 21.03.2011 09:13

Darmowe byly wszystkie, ale trzeba bylo je odebrac, ale spokojnie:) Nagle na Warcie nie bedzie tyle chodzilo a i kiedys darmowe wejsciowki sie skoncza.

Gwiaździsty 21.03.2011 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1068217)
Darmowe byly wszystkie, ale trzeba bylo je odebrac, ale spokojnie:) Nagle na Warcie nie bedzie tyle chodzilo a i kiedys darmowe wejsciowki sie skoncza.

Nie byłbym tego taki pewien, że nie bedzie chodziło. Wasze dziewczyny z ul. Kałuży nie są w stanie zapełnić swojego kurniczka przy też prawie darmowych biletach (1 zł. dla kobiet i młodziezy do lat 12 oraz studentów za 5 zł. !) i to na meczach z wami czy Legią, a frekwencje mieli 2 x mniejszą niż Warta na meczu I ligowym z GKS Katowice. :). Tak, że wszystko jest kwestią czasu.

studio 21.03.2011 11:25

A ja jestem tego zdecydowanie pewien no i kompletnie nie trafiony przyklad dales:) Czas pokaze kto mial racje:)

Gwiaździsty 21.03.2011 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1068256)
A ja jestem tego zdecydowanie pewien no i kompletnie nie trafiony przyklad dales:) Czas pokaze kto mial racje:)

Widać, że trafiony i to dobrze, skoro taka "merytoryczna" była odpowiedź. :)

A co do Warty, to nie dość, ze rocznik lepszy to przynajmniej poznański klub a nie wynalazek z Wronek ściągnięty do Poznania w miejsce zlikwidowanego Lecha.

studio 21.03.2011 11:50

Widac ze trzeba "recznie" tlumaczyc.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1068244)
prawie darmowych biletach (1 zł. dla kobiet i młodziezy do lat 12 oraz studentów za 5 zł. !) i to na meczach z wami czy Legią, a frekwencje mieli 2 x mniejszą niż Warta na meczu I ligowym z GKS Katowice. :). Tak, że wszystko jest kwestią czasu.

Co maja prawie darmowe bilety dla kobiet zwiazanego z jakas sensowna srednia frekwencja? Czy to kobiety maja przychodzic na stadiony? Sa "dodatkiem". Cracovia ma jakas srednia a teraz zobacz sobie na srednia Warty bez wczorajszego meczu to moze oczy Ci sie otworza ze glupoty piszesz.

Tak samo moge napisac ze Warta miala wczoraj lepsza frekwencje niz Wy na ostatnim meczu z Widzewem. Ale jaki to ma sens jak na nastepnym meczu bedzie ich max 10k? i to przy naprawde wielkim szczesciu.

Nie chce mi sie wiecej dyskutowac na temat ktory nie ma sensu.

e: a druga czesc wypowiedzi to juz typowo podworkowa napinka. Tak Cie boli wczorajszy remis?

Gwiaździsty 21.03.2011 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1068266)

Co maja prawie darmowe bilety dla kobiet zwiazanego z jakas sensowna srednia frekwencja? Czy to kobiety maja przychodzic na stadiony? Sa "dodatkiem". Cracovia ma jakas srednia a teraz zobacz sobie na srednia Warty bez wczorajszego meczu to moze oczy Ci sie otworza ze glupoty piszesz.

Wystarczy zobaczyć ile kobiet chodzi na mecze, do tego dodać młodzież do 12 lat za 1 zł. oraz studentów za 5 zł., których niemało jest w Krakowie i 40 - 50 % frekwencji już jest.
No i nie zapominajmy, że Warta występuje w niższej klasie rozgrywkowej niz porównywany klubik z ul. Kałuży. Gdyby Warta grała w ekstraklasie np. z Legią, Wisłą, Widzewem, Górnikiem, Ruchem itp. frekwencja mogłaby być taka co mecz.

Co do Warty to pewnie teraz jest to folklor, ale z czasem jestem przekonany, że może zaistniec jako alternatywa, tymbardziej że kiedyś więcej ludzi chodziło w Poznaniu na ten klub.
Od czegoś trzeba zacząć. Początek już jest zrobiony :). Za 10 lat nikt nie będzie pytał skąd się to wzięło.

palikot 21.03.2011 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SV_ (Post 1068211)
a) teraz karnet = 15 zł za mecz|
b) na Warcia kilka tysięcy biletów było darmowych - nawet nie wiem czy nie wszystkie

edit b): "Bilety były rozdawane w kilku punktach w mieście"

Lubie takich malkontentów co tylko czekają by dojebać swojemu klubowi.

Gdzie widzisz malkontenctwo, bo ja czytam swoj post 5 raz i nie mogę tego rozkminić...
Chyba nie wiesz o co mi chodziło...

LUKAS77 21.03.2011 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1068184)

z tym ze wszystkie bilety rozdano tam zadarmo, o ile sie orientuje trzeba bylo wypelnic tylko jakis formularz. nie ma co sie podniecac ta frekfencja, moim zdaniem wiekszosc ludzi przyszla zwiedzic za darmo stadion i tyle.

palikot 21.03.2011 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LUKAS77 (Post 1068347)
z tym ze wszystkie bilety rozdano tam zadarmo, o ile sie orientuje trzeba bylo wypelnic tylko jakis formularz. nie ma co sie podniecac ta frekfencja, moim zdaniem wiekszosc ludzi przyszla zwiedzic za darmo stadion i tyle.

dlatego piszę, że w Polsce frekwencja głownie zalezy od cen biletów i stadionów i marketingu. Jak na druzynę ktora jest postrzegana w Poznaniu jak u nas Hutnik prychodzi 17 tys ludzi do tego w barwach, to chyba swiadczy ze Ci ludzie gdzieś tam są...
Inny przyklad to frekwencja na Górniku... ok 10-5 lat temu - zenada 5 tys góra... nagle zrobili bilety najpierw za 5 zł potem za 10 i na kazdym meczu komplet 15-18 tys na tym ich kurniku
To chyba są przyklady nad ktorymi trzeba się troche zastanowić... Nie sugeruje karnetów za 15 zł. ale stwierdzam fakt, że jestesmy tak "dobrzy" kibicowsko, ze wiecej jak 15 zł ludzie nie chcą płacic za bilet na mecz... bez względu na to, czy na meczach się klnie czy nie. Mnie to osobiscie frustruje, ale tak juz jest... takich kibicow mamy

SV_ 21.03.2011 15:51

Warta ma w ogole jakis kibicow czy to sa tylko Amicowcy utozsamiajacy sie z Warta? Duzo osob w barwach Amici bylo na tym wspomnianym meczu? Pytanie do studia

Pan Jotka 21.03.2011 16:01

Kupujesz karnet za 190 PLn i masz w tym 9 meczy...To potrzeba rozumiem sprzedawac za 15 pLN bilet żebys przyszedł jeden z drugim??? Załozę się że malkontenci przyviegną na mecz Lechem w sile dotąd niespodziewanej gdzie bilety będa po 50 PLN. Wiadomo...Przeciez nie chodzi sie na mecze dla Wisły. ;-)

palikot 21.03.2011 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1068360)
Kupujesz karnet za 190 PLn i masz w tym 9 meczy...To potrzeba rozumiem sprzedawac za 15 pLN bilet żebys przyszedł jeden z drugim??? Załozę się że malkontenci przyviegną na mecz Lechem w sile dotąd niespodziewanej gdzie bilety będa po 50 PLN. Wiadomo...Przeciez nie chodzi sie na mecze dla Wisły. ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=G7xGQomTuSs

Dla mnie i dla wielu z was to nie problem... Ja tylko zwiracam uwagę na to, że jesli klub chce sciągać "nowych" kibiców o pardon klientów cenami biletów - 40- 50 zł... na mecz ligowy Wiła-Ruch... to nie scągnie... Sciągnie na Legie, na Lige Mistrzów czy grupy LE tak jak w Poznaniu. Powiedzmy sobie szczerze, kibiców w Polsce mamy słabych, a Ci fanatyczni są nieliczni... Widac to u nas jak na dłoni... Ci ktorzy dadzą 190 zł i zapełnią całą trybunę jest 6 tys. do tego kilka tysiecy ktorzy dadzą wiecej i pójda na prostą bo ich stać i Wisłe kochają... A gdzie reszta? te 33 tysiace? Ma w dupie Wisłe... przyjdą jak będzie tanio, wygodnie, i będzie pachniało medialnym wydarzeniem... coś a'la show z TVn-u.
To samo w Poznaniu... Na lige chodzi 18- 22 tys ludzi... Przyjedzie City i nagle pół miasta zapomina, że burdy, bluzgi, chamstwo, opluwanie itd. Taka niestety rzeczywistość... dlatego akcja Belfasta zajawiania młodych Wisłą jako ABG jest akcją szczególną, na co nie powinniśmy szczędzić ani kasy ani chęci.

studio 21.03.2011 17:22

Z tymi barwami to przesadziliscie :) Szaliki byly rozdawane pod stadionem :) Kibicow moze maja max 3 tys. Srednio ich chyba 1 tysiac przychodzilo, mozna powiedziec, produkt marginalny:) Dlatego z tym hip hura to bym poczekal:)

murray 21.03.2011 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1068391)
Z tymi barwami to przesadziliscie :) Szaliki byly rozdawane pod stadionem :) Kibicow moze maja max 3 tys. Srednio ich chyba 1 tysiac przychodzilo, mozna powiedziec, produkt marginalny:) Dlatego z tym hip hura to bym poczekal:)

Jeszcze z 6 lat temu, na was też tyle przychodziło...

Gwiaździsty 21.03.2011 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1068360)

Udajesz inteligentnego ? Rozmawiamy o cenach biletów na mecz, a nie o karnetach na jeden sektor zarezerwowany zresztą dla młyna. Chcesz jednym sektorem na ok. 6 tys. przysłaniać ceny biletów (drogich) na całym stadionie ? Nie każdy zresztą kupi karnet bo z róznych względów nie bedzie na wszystkich meczach. Nawet dla tego co zamierza przyjśc jeden jedyny raz na stadion ceny powinny być przystępne. Ale jak widać nie dla wszystkich to jest jasne.

studio 21.03.2011 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1068398)
Jeszcze z 6 lat temu, na was też tyle przychodziło...

Jest taka zasada ze jak sie czego nie wie to sie nie pie&^oli glupot bo potem mozna na niezlego idote wyjsc co Ci sie w 100% udalo.

Najmniejsza frekwencja:
Lech Poznań 1-1 Amica Wronki 25 marca, 18:30 (4.500)

Najwieksza frekwencja
Lech Poznań 1-0 Legia Warszawa 30 września, 20:00 (26.000)

Srednio ok 9-10tys

Sezon dokladnie z przed 6 lat.

Martinho 22.03.2011 00:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1068432)
Jest taka zasada ze jak sie czego nie wie to sie nie pie&^oli glupot bo potem mozna na niezlego idote wyjsc co Ci sie w 100% udalo.

Najmniejsza frekwencja:
Lech Poznań 1-1 Amica Wronki 25 marca, 18:30 (4.500)

Najwieksza frekwencja
Lech Poznań 1-0 Legia Warszawa 30 września, 20:00 (26.000)

Srednio ok 9-10tys

Sezon dokladnie z przed 6 lat.

Amica Wronki 2-2 Odra Wodzisław Śląski 20 kwietnia, 18:00 (1.500)

TO są dane waszego sezonu sprzed 6 lat

Średniej nie liczyłem

regan 22.03.2011 03:12

hahaha... no nie ma to jak suche fakty :)

Pan Jotka 22.03.2011 06:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1068418)
Udajesz inteligentnego ? Rozmawiamy o cenach biletów na mecz, a nie o karnetach na jeden sektor zarezerwowany zresztą dla młyna. Chcesz jednym sektorem na ok. 6 tys. przysłaniać ceny biletów (drogich) na całym stadionie ? Nie każdy zresztą kupi karnet bo z róznych względów nie bedzie na wszystkich meczach. Nawet dla tego co zamierza przyjśc jeden jedyny raz na stadion ceny powinny być przystępne. Ale jak widać nie dla wszystkich to jest jasne.

Udaje. Widać nie dorosłem to poziomu wywodów znawców tematu biletów.
http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...ba_15_056.html W Poznaniu tez nie dorośli. No ale im pewnie klub rozdał te karnety. Bez odpowiedzi.

murray 22.03.2011 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinho (Post 1068553)
Amica Wronki 2-2 Odra Wodzisław Śląski 20 kwietnia, 18:00 (1.500)

TO są dane waszego sezonu sprzed 6 lat

Średniej nie liczyłem

Dokładnie o to mi chodziło...
Nawet dokładnie 6 lat temu (z małym marginesem) - dokładny tysiak w meczu z Polonią W-wa

orzeu 22.03.2011 09:16

A jesli chodzilo o nieistniejacy juz dzisiaj klub KKS Lech Poznan to (z 90minut.pl):

21 wrzesnia 2004
Lech Poznań - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 2-0
1500 widzów na meczu zgodowym!
Dwa tygodnie pozniej, 6 pazdziernika 2004 kolejny mecz zgodowy z Arką Gdynia - widzow 3000.
Kibice sukcesu i tyle.

Masz jeszcze cos do dodania? Zanim stwierdzisz ze to byl Puchar Polski i w tym samym czasie na meczu z Legia bylo 17.000 to sam sobie odpowiedz czy to powinno miec znaczenie dla tej "rzeszy wiernych fanatykow Kolejorza". Nam liga ani rywal nie przeszkadzal aby na ten sam PP na mecze z hitowymi druzynami jak Koszarawa Zywiec, Szczakowianka i Tloki Gorzyce przychodzilo po 6 tys ludzi. Alez wtedy ....zilo...

studio 22.03.2011 09:40

PEWNIE ZE MAM:) obecny Puchar Polski, ostatnia runda:

Wisła Kraków 0-1 Podbeskidzie Bielsko-Biała 1 marca, 20:30 (8.000)
Lech Poznań 0-1 Polonia Warszawa 20 lutego, 15:30 (20.000)

Milego dnia :D

Mateuusz 22.03.2011 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1068589)

nie ma to jak porównywac mecze z pierwszoligowcem do meczy miedzy druzynami ekstraklasy:)

studio 22.03.2011 10:19

Czyli idziesz ogladac przeciwnika niz Wisle ?:) Jak u nas teraz bedzie wiecej z Podbeskidziem to bedziecie pisac ze to polfinal to co innego niz cwiercfinal:) Dla zakonczenia bezensownej licytacji popatrzcie na post Jotki.

ps. orzeu, rzeczywiscie musimy byc kibicami sukcesu skoro przez 15 lat zdobylismy az jeden PP i jedno mistrzostwo:)

Mateuusz 22.03.2011 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1068598)
Czyli idziesz ogladac przeciwnika niz Wisle ?:) Jak u nas teraz bedzie wiecej z Podbeskidziem to bedziecie pisac ze to polfinal to co innego niz cwiercfinal:) Dla zakonczenia bezensownej licytacji popatrzcie na post Jotki.

ps. orzeu, rzeczywiscie musimy byc kibicami sukcesu skoro przez 15 lat zdobylismy az jeden PP i jedno mistrzostwo:)

nie, akurat tu nie trafiles:) nie chodze dla przeciwników. mowie i piknikach ktorych braklo ze wzgledu na poziom spodkania.

Gwiaździsty 22.03.2011 12:01

Trzeba pamiętać, że obecny okres jest dla amikowców najlepszym w historii klubu (mistrzostwo + puchary). Dlatego taki run na karnety. Chociaż jak widać nie daje to i tak jakiegos większego przełożenia na frekwencje. Mając jako pierwsi oddany cały stadion i tak zapełniają go w połowie w meczach ligowych.
U nas z kolei po zeszłorocznej wtopie, zespół w przebudowie montowany na nowo, minie trochę czasu zanim skusi swoją grą większą ilość ludzi. No i ceny biletów robią swoje.

orzeu 22.03.2011 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1068598)

Nie zamierzam sie przekrzykiwac kto ma wiekszego wiec niech ci bedzie. Na Lechu sami wierni i kumaci od lat, frekwencji nie zmienia ani to z kim gracie, ani czy druga liga czy pierwsza, ani sponsor z kuchenkami i transfery ani mistrz Polski.

jaro1985r 22.03.2011 20:42

Studio zobacz sobie jaki macie potencjał. Cała Wielkopolska i okolice to Lech, u nas w Małopolsce i okolicy jest Wisła,Cracovia,Hutnik,Sandecja,Korona Kielce i cały Śląsk w pobliżu, który ma swoje fan cluby juz w Małopolsce. Nie zazdroszczę wam tego bo atrakcji u was wogóle nie ma a u nas cały czas trzeba rywalizować na mieście na każdym kroku

studio 22.03.2011 21:18

orzeu, mi rowniez nie o to chodzilo, to wy zaczeliscie liczbami rzucac, kibice suckesu to byli na Man city, Juve czy Salzburg, na Brage juz wszystkie bilety sie nie sprzedaly, sprzedadza sie pewnie jeszcze na Legie i to koniec, chyba ze w ostatni mecz o mistrza bedziemy walczyc co byloby cudem.

Ale nie pozwole rzucac haslami ze jestesmy kibicami sukcesu jak taka frekwencje mamy budowana od ladnych paru lat gdzie mistrza nie mamy co roku.

Jaro ale czy to nasza wina? Spieranie sie o frekwencje czy doping kompletnie nie ma sensu bo na to wszystko sklada sie wiele czynnikow, czasem nie zaleznych od nas samych.

bridgeburner 22.03.2011 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1068589)

Ja tylko chciałem subtelnie zasugerowac
że w niedziele jednak troche wiecej kibiców przychodzi na takie mecze niż we wtorek

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl