Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w mediach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2620)

domin_czyzyny 08.06.2012 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mlynnek (Post 1255420)
Tak, byłem i były. Co teraz?

może nie rozumiesz, ale FUCK EURO nie jest rasistowskim okrzykiem, ale okrzykiem określającym nasz stosunek do tej szopki, którą serwuję nam EUFA, rząd, media i wszyscy tzw. NORMALNI KIBICE, którzy na stadionie nigdy nie byli. Gdyby to były okrzyki FUCK NIGER - to bym może zrozumiał to oburzenie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KoPer (Post 1255417)

myślę, że to były "błędy młodości" zanim zdali sobie kibice w Polsce co dla nas znaczy EURO 2012... łapanki, brutalność milicji, nagonka mediów, kłamstwa polityków, zrzucania na nas winy za cało zło świata, itp., itd.

Matejas_ 08.06.2012 09:40

Czytając wczorajszą konwersację, zacząłem wierzyć w to, iż potomków niektórych "inteligentów" faktycznie ściągnięto na siłę do blokowisk prosto z pola, a Ci poświęcając całe życie socjalistycznej idei pracy niewiele przekazali dzieciom wartościach, o których nawet ktoś wspomniał w tej dyskusji. Idąc na trening repry Holandii zatracam poczucie własnej wartości? Pytanie tylko co to za wartość! To, że nazjeżdżało się do miasta Holendrów, Brytyjczyków czy Włochów nie znaczy że mam latać za nimi, jeb@ć ich od najgorszych, a widząc czarnoskórego udawać szympansa. Jeśli to dla niektórych wartość... to prosze Was bardzo. Ja mam zdecydowanie inną hierarchię wartości, aniżeli Wy i pewnie jak wielu usłyszał bym od Was że frajer, ciota albo pedał... tymczasem wielu "państwowców" jest tak męskich, jakby robiło ich dwóch facetów! To że nie napierd@lam na Tuska, że nie biegam za policją z kamieniami, że walą mnie występy "reprezentacji biało-czerwonych", że nie mam polskiej flagi czy kondona na lusterko przypieprzonego na samochodzie, że nie napierd@lam czarnoskórych tylko za to że są inni nie oznacza, że moje wartości są gorsze! Kolor skóry jakoś mi nie przeszkadza! Jednak tolerować chamstwa i prostactwa nie mam zamiaru, o czym miał okazję wczoraj przekonać się w Lasku Wolskim pewien młody człowiek, który splunął na jakiś samochód, który stał prawidłowo ale według młodzieńca nie, gdyż nie mógł sobie "z ulubionej strony przeskakiwać szlabanu". Ponadto osłabia mnie prostactwo i minimalizm ludzki! Dlaczego u nas nie przyjmują się piosenki ambitne, dłuższe niż 2-3 wersy?! Pytanie pozostawiam tym, którzy nie są w stanie zapamiętać więcej niż "jesteśmy dumą tego miasta..." oraz "tak się bawią ludzie..."!!
Kilku osobom odjeb@ło na punkcie porządkowania świata po swojemu. Z nikim się nie liczyć, nikomu nie popuścić. "Nie podoba się to wypad" - tekst pokroju dresa spod Apogeum albo Energy - oj niektórych dotknęło. Zwięrzęce instynkty, prostackie zachowania... to pokazuje, jak wiele ludzi zatrzymało się "pomiędzy drzewem z ziemią". Ale jeśli to są Wasze wartości, których będziecie bronić po kres swych dni - wasze prawo brońcie je! Ale pamiętajcie, że na jest od Was o wiele więcej ludzi, których gówno obchodzi Wasze zdanie.

mlynnek 08.06.2012 09:47

[QUOTE=domin_czyzyny;1255432]może nie rozumiesz, ale FUCK EURO nie jest rasistowskim okrzykiem, ale okrzykiem określającym nasz stosunek do tej szopki, którą serwuję nam EUFA, rząd, media i wszyscy tzw. NORMALNI KIBICE, którzy na stadionie nigdy nie byli. Gdyby to były okrzyki FUCK NIGER - to bym może zrozumiał to oburzenie.

ale ja mówie o ekipie spod gniazda udającej małpy. wiec?

nemox007 08.06.2012 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1255415)
Po pierwsze nie były to okrzyki " Holandię .......e" a odnoszace sie do turnieju.
Po drugie ja do Holandii mam taki stosunek, jak stosunek Państwa holenderskiego do mnie.
Jeśli to panstwo traktuje mnie jak zwierze, to ja w stosunku do tego Państwa będę miał zbliżony stosunek.

Enschede i wszystko jasne...

A tak naprawdę trzeba być ZA EURO, całował herb holenderski/włoski/niemiecki, ubierać sie jak klaun w obce barwy i malować ryje, robić szopke i głośno piszczec na widok Balitelliego, Ronaldo, czy innego zelusia- aby być porządnym, myślący, tolerancyjnym, wspaniałym, wzorcowym europejczykiem, kibicem, itp.

Jeśli powyższego nie robisz jesteś głupkiem, polglowkiem, chamem, prostakiem, ksenofobem, faszysta, rasista. Media w Polsce (tzw. Gowno Prawda) i media europejskie naznacza Cię i nasluchasz sie od rodaków, ze Twoje zachowanie szkodzi Polsce, bo nie piszą o nas miłe, ładnie i przyjemnie.
Jakiś pedał czy lewak w Londynie nie kliknie LIKE IT.

Co gorsza nawet tutaj znajda sie ludzie, którzy maja wyprawę mózgi przez "gowno prawdę" i TVN. I powtarzają kłamstwa oraz lykaja bez zastanowienia interpretacje faktów, albo raczej insynuacje.

Tutaj mamy "prawdziwego" Polaka. Bo prawda jest taka że choćby jeden z 20mln ludzi w jakimś względzie nam podpadł to już cała reszta też jest złaaaaaaaa.
Co do Enschede. Nie ukrywajmy że cała Europa jest ustawiona naegatywnie do polskich kibiców ale tak naprawdę Wiślacy czy inni - wszyscy dostejmy teraz "nagrodę" za Wilno, mecz z Parmą, Superpuchar w Bydgoszczy. Poniosło się to w świat i nie dziwmy się że pół Europy ma do nas uprzedzenia.

Ale teraz przy Euro jest szansa żeby pokazać jacy są naprawdę Polscy kibice.
Nie mam pojęcia czy były te rasistowskie odzywki ale jeśli tak to pytam się czemu Ci ludzie skoro mają takie poglądy nie pokazują tego w stosunku do Chaveza, Jaliensa czy Diaza?

Albo ktoś jest rasistą albo kompletnym idiotą. A poza tym to nawet jak jeden czy drugi ubierze się w koszulke holandii, paragwaju czy nawet gwatemali to czy przestaje być Polakiem? Poszedł na trening zobaczyć zawodników których możemy nie zobaczyć w Polsce przez następne 10lat.

I co do zdjecia wyżej - jesli powodem żeby Jeb.... Euro ma być to że na stadionie Wisły nie będą rozgrywane mecze - to żaden argument.

Ja rozumiem że coś można manifestować ale powiedzcie co CI ludzie którzy tam byli chcieli przekazać??

michael 08.06.2012 09:47

Po meczu Borussi w Dortmundzie większośc przystanków jest rozwalonych, ale że Niemcy dość mądry naród jeśli chodzi o dbanie o własny wizerunek to nie nagłaśniają takich rzeczy i maja opinię wzorowych kibiców.
Czytajcie wybiórczą- daleko zajdziecie.
Kochajcie Holandię, kraj w którym nasi rodacy, którzy tam pracują boją się rozmawiać po polsku bo jest taka napinka na nas. Sami doświadczyliśmy jak się traktuje ludzi w Holandii- Enschede.
Kochajcie EURO 2012 w Polsce , bo przecież przyniesie nam tylko miliardy strat, a potem nie będzie na ważniejsze rzeczy jak służba zdrowia, oświata, emerytury i inne.

domin_czyzyny 08.06.2012 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1255445)
Czytając wczorajszą konwersację, zacząłem wierzyć w to, iż potomków niektórych "inteligentów" faktycznie ściągnięto na siłę do blokowisk prosto z pola, a Ci poświęcając całe życie socjalistycznej idei pracy niewiele przekazali dzieciom wartościach, o których nawet ktoś wspomniał w tej dyskusji. Idąc na trening repry Holandii zatracam poczucie własnej wartości? Pytanie tylko co to za wartość! To, że nazjeżdżało się do miasta Holendrów, Brytyjczyków czy Włochów nie znaczy że mam latać za nimi, jeb@ć ich od najgorszych, a widząc czarnoskórego udawać szympansa. Jeśli to dla niektórych wartość... to prosze Was bardzo. Ja mam zdecydowanie inną hierarchię wartości, aniżeli Wy i pewnie jak wielu usłyszał bym od Was że frajer, ciota albo pedał... tymczasem wielu "państwowców" jest tak męskich, jakby robiło ich dwóch facetów! To że nie napierd@lam na Tuska, że nie biegam za policją z kamieniami, że walą mnie występy "reprezentacji biało-czerwonych", że nie mam polskiej flagi czy kondona na lusterko przypieprzonego na samochodzie, że nie napierd@lam czarnoskórych tylko za to że są inni nie oznacza, że moje wartości są gorsze! Kolor skóry jakoś mi nie przeszkadza! Jednak tolerować chamstwa i prostactwa nie mam zamiaru, o czym miał okazję wczoraj przekonać się w Lasku Wolskim pewien młody człowiek, który splunął na jakiś samochód, który stał prawidłowo ale według młodzieńca nie, gdyż nie mógł sobie "z ulubionej strony przeskakiwać szlabanu". Ponadto osłabia mnie prostactwo i minimalizm ludzki! Dlaczego u nas nie przyjmują się piosenki ambitne, dłuższe niż 2-3 wersy?! Pytanie pozostawiam tym, którzy nie są w stanie zapamiętać więcej niż "jesteśmy dumą tego miasta..." oraz "tak się bawią ludzie..."!!
Kilku osobom odjeb@ło na punkcie porządkowania świata po swojemu. Z nikim się nie liczyć, nikomu nie popuścić. "Nie podoba się to wypad" - tekst pokroju dresa spod Apogeum albo Energy - oj niektórych dotknęło. Zwięrzęce instynkty, prostackie zachowania... to pokazuje, jak wiele ludzi zatrzymało się "pomiędzy drzewem z ziemią". Ale jeśli to są Wasze wartości, których będziecie bronić po kres swych dni - wasze prawo brońcie je! Ale pamiętajcie, że na jest od Was o wiele więcej ludzi, których gówno obchodzi Wasze zdanie.

tekst prawie jak z Gówna Wybiórczego. Nikt mądry nie zachęca do latania za Holendrami, Włochami czy Niemcami. Przyjechali do nas i mają się czuć dobrze, co nie znaczy, że Polacy (Ci dla których Polska to coś więcej niż malowanie ryjów i kupowanie kondomów w barwach Biało - Czerwonych) mają im dawać dupy czy robić loda... Mamy się zachowywać godnie, z honorem i szacunkiem do nich i do nas samych.

Jak my jako naród nie będziemy się szanować, to nikt nas szanować nie będzie. Jeśli my nie będziemy bronić własnego zdania, to nikt nie będzie nas szanował i traktował poważnie. Musimy mieć ogromne kompleksy, które pogłębiają jeszcze media i wmawiają nam, że jesteśmy gorsi od Włochów, Niemców czy Hiszpanów.
I tylko lizidupstwo jest pochwalane.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nemox007 (Post 1255457)
Tutaj mamy "prawdziwego" Polaka. Bo prawda jest taka że choćby jeden z 20mln ludzi w jakimś względzie nam podpadł to już cała reszta też jest złaaaaaaaa.
Co do Enschede. Nie ukrywajmy że cała Europa jest ustawiona naegatywnie do polskich kibiców ale tak naprawdę Wiślacy czy inni - wszyscy dostejmy teraz "nagrodę" za Wilno, mecz z Parmą, Superpuchar w Bydgoszczy. Poniosło się to w świat i nie dziwmy się że pół Europy ma do nas uprzedzenia.

Ale teraz przy Euro jest szansa żeby pokazać jacy są naprawdę Polscy kibice.
Nie mam pojęcia czy były te rasistowskie odzywki ale jeśli tak to pytam się czemu Ci ludzie skoro mają takie poglądy nie pokazują tego w stosunku do Chaveza, Jaliensa czy Diaza?

Albo ktoś jest rasistą albo kompletnym idiotą. A poza tym to nawet jak jeden czy drugi ubierze się w koszulke holandii, paragwaju czy nawet gwatemali to czy przestaje być Polakiem? Poszedł na trening zobaczyć zawodników których możemy nie zobaczyć w Polsce przez następne 10lat.

I co do zdjecia wyżej - jesli powodem żeby Jeb.... Euro ma być to że na stadionie Wisły nie będą rozgrywane mecze - to żaden argument.

Ja rozumiem że coś można manifestować ale powiedzcie co CI ludzie którzy tam byli chcieli przekazać??

nie obrażam się na określenie "prawdziwy Polak" - widzę, że w Twoim języku to określenie obraźliwe, szydercze, itp. Nigdy też nie udawałem małpy na widok czarnucha - tak uprzedzając Twoje oskarżenie.
I nie cała Europa jest negatywnie nastawiona do naszych kibiców, w wielu miejscach byliśmy traktowani dużo lepiej niż w tej "TOLERANCYJNEJ HOLANDII" (choćby Liege - tak blisko a jaka różnica w traktowaniu). A w Enschede zostaliśmy potraktowani gorzej od muzułmanów, czarnuchów, żółtych, itp. - co oczywiście nie znaczy, że teraz się zaczaję na Holendra i mu w.......ę. Ja mówiłem tylko o tym, że dla mnie ten kraj pod względem wizerunku jest skończony i wiele lat minie zanim zmienię zdanie. I nigdy nie ubrałbym sobie koszulki w tym kolorze (rodem z MPO) i z pogardą patrze na ludzi nieświadomych, którzy ją ubierają - podczas, gdy nasi rodacy są gnębieni przez obywateli i państwo holenderskie i traktowani w wielu przypadkach jak zwierzęta.
Osoba, która ubiera sobie koszulkę obcego Państwa i jara się nim, dla mnie nie jest świadoma swojej Polskości. Dla takiej osoby, Polska to tylko miejsce, w którym się urodziła i obecnie mieszka.
Taką świadomość narodową zresztą lansują obecne media i niestety szkoła. W Twojej głowie ta świadmość chyba też jest na takim poziomie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1255478)
Udawanie małp na treningu to honor po chuju
Generalnie to mi się wierzyć nie chce w to bo o taki idiotyzm to bym naszych nie podejrzewał, z drugiej strony też ciężko mi wierzyć by holenderski trener robił aferę z niczego bądź się przesłyszał.

ps. mam nadzieje że już żadnych otwartych treningów nie będzie;)

ja nic takiego nie słyszałem, reportem PAP też tego nie słyszał. Może Fuck Euro zrozumieli zgodnie z linia polityczną dzisiejszego lewactwa, że jak jesteś przeciw EURO to jesteś rasista i cham!!
I nie mówiłem o udawaniu małp, mówiłem o szacunku dla samego siebie, swojego Klubu i Kraju. Chodziło mi głównie i jaranie się jakimiś kopaczami, ubieranie obcych barw i zlewanie swojej godności i szacunku do swojego kraju.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LUKAS77 (Post 1255480)
Poziom protestu jego forma i miejsce dla wiekszosci kibicow zenujace . Z roznymi na Wisle sie spotkalem i nigdy sie na ich temat nie wypowiadalem. Nie trafiaja do mnie argumenty o ktorych wypowiadacie sie wyzej, dla mnie ponizyliscie siebie kibicow i Wisle. Mam nadzieje ze za kilka lat patrzac na to co pokazaliscie kilku z was bedzie poprostu glupio. Ciekawi mnie rownierz ilu z was zagorzalych fanow dzis, dotrwa w milosci do klubu czasu kiedy bedzie zajmowal miejsce wsrod starych Wislakow na innej trybunie... Obym sie mylil ale polowa z was nie przetrwa najblizszych pieciu lat bycia wiernym sympatykiem Wisly.
P.S.Pelne poparcie dla Wypowiedzi Dorotsok73

a dla mnie Wisłę i Polskę poniżaja osoby, które piszczą na widok kopacza, ubierają obce barwy - w szczególności holenderskie. I nie piernicz o wierności, bo co ma piernik do wiatraka.
Nie jeden taki jak Ty chodzi oglądać mecze na stadionie Cracovii, bo przecież Legia, Lech tam też przyjeżdża - a to renomowane kluby są ...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sylver_ (Post 1255490)
panie Domin, wiesz pan, co to jest hipokryzja?
Przypomina mi to historie z meczu ligowego, gdy Wisła grając o ważne punkty nie dostawała wsparcia trybun, bo był protest. Trzeba było to zorganizować tak, żeby nikt nie mógł się przy.ebać do Waszej akcji. Żeby nie było rozgłosu na pól Europy, że w Krakowie śpiewają na czarnych...

WETO!

punkty nie są najważniejsze...a te media tylko do akcji LOVE/LIKE EURO by się nie przyjebały...wszystko inne byłoby chamstwem, a w szczególności - TERAZ MODNE - rasistowskie.

DO JERRY.LII - rada - wyjdź z domu, choć na chwilę i przestań oglądać TVN i czytać GW

Matejas_ 08.06.2012 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1255461)
Mamy się zachowywać godnie, z honorem i szacunkiem do nich i do nas samych.

Jak my jako naród nie będziemy się szanować, to nikt nas szanować nie będzie. Jeśli my nie będziemy bronić własnego zdania, to nikt nie będzie nas szanował i traktował poważnie.

I tego się trzymajmy!

1q2 08.06.2012 10:03

Cytat:

Mamy się zachowywać godnie, z honorem i szacunkiem do nich i do nas samych.

Generalnie to mi się wierzyć nie chce w to bo o taki idiotyzm to bym naszych nie podejrzewał, z drugiej strony też ciężko mi wierzyć by holenderski trener robił aferę z niczego bądź się przesłyszał.

LUKAS77 08.06.2012 10:07

Poziom protestu jego forma i miejsce dla wiekszosci kibicow zenujace . Z roznymi na Wisle sie spotkalem i nigdy sie na ich temat nie wypowiadalem. Nie trafiaja do mnie argumenty o ktorych wypowiadacie sie wyzej, dla mnie ponizyliscie siebie kibicow i Wisle. Mam nadzieje ze za kilka lat patrzac na to co pokazaliscie kilku z was bedzie poprostu glupio. Ciekawi mnie rownierz ilu z was zagorzalych fanow dzis, dotrwa w milosci do klubu czasu kiedy bedzie zajmowal miejsce wsrod starych Wislakow na innej trybunie... Obym sie mylil ale polowa z was nie przetrwa najblizszych pieciu lat bycia wiernym sympatykiem Wisly.
P.S.Pelne poparcie dla Wypowiedzi Dorotsok73

Sliver12 08.06.2012 10:07

Najlepiej by było gdyby w ogóle olać ten trening Holendrów i nie przychodzć. Trenowali by sobie przy pustych trybunkach. No ale cóż, chcieli zobczyć gwiazdy. I co są teraz szczęśliwsi? hehe

jerry.lii.lewis 08.06.2012 10:09

Nie wiem komu potrzebne są takie komentarze o Wiśle. Co chcieli udowodnić?? Że charakter mają?? Własne zdanie na temat EURO??
I co do tego mają Holendrzy??
Trzeba było pojechać do Warszawy i jako kibice piłkarscy (nie kibice Wisły bo piłka klubowa do tego nic nie ma) protestować podczas obiadu u Platiniego. Ale do tego trzeba by dupę ruszyć, a w przypadku niekulturalnych odzywek po tejże dupie słusznie oberwać :)
A co do forum - nic dziwnego, że się z nas śmieją, skoro takie teksty padają:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1255234)
No i jesteśmy dogadani :D
Ty lubisz jak jest łatwo przyjemnie, my lubimy, jak jest hardcorowo i niepoprawnie.
My jesteśmy, was nie ma. Skończcie tą napinke bardzo bym prosił :)

Ot filozofia kibola. Precz z preczem i zabrania się zabraniać.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1255247)
nie na temat, ale jak o czymś nie wiesz, to nie pisz. Bo akurat większość chłopaków tam wraca "jak do domu". A że dwóch gości sypie - może tak, a może to taka sama sprawa jak z Teddy Boys w Legii, gdzie media informowały, jak to się rozpruli wszyscy. I że Staruch jest ich przywódcą :lol:

Nooo, to macie z czego być dumni - kumple kryminaliści, a może nawet recydywiści !!! Czapki z głów :haha:

A gdzie się tacy uchowali ????:shock:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1255294)
Tak oligarchiczne, na stadionie nie ma demokracji. Rusz może tyłek poza Kraków, pojeździj po Polsce to moze coś zrozumiesz. Jak bedziesz wiedzę czerpał z reżimowych mediów to zostaniesz dalej w świecie ciemności.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1255432)
myślę, że to były "błędy młodości" zanim zdali sobie kibice w Polsce co dla nas znaczy EURO 2012... łapanki, brutalność milicji, nagonka mediów, kłamstwa polityków, zrzucania na nas winy za cało zło świata, itp., itd.

Wojna się skończyła, komuna też. Można z lasu wyjść i powoli przestawać szczekać na tramwaje.

jaro1985r 08.06.2012 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1255478)

Reporter PAP, który był obecny na całym treningu holenderskich piłkarzy, dementuje doniesienia duńskiego tabloidu. Trening - według jego relacji - obejrzało ok. 25 tysięcy kibiców. Zawodników powitano oklaskami. W trakcie trwającego półtorej godziny treningu grupa widzów odśpiewała... "Mazurka Dąbrowskiego", nie zabrakło też klubowych przyśpiewek sympatyków Wisły. Kibice pożegnali wicemistrzów świata "meksykańską falą" na trybunach, a piłkarze podziękowali brawami.
Po treningu szkoleniowiec Holendrów Bert van Marwijk chwalił atmosferę na stadionie. "Trening przy tak licznej widowni to coś niezwykłego. Atmosfera na stadionie była fantastyczna" - powiedział.
Trening obserwowało kilkudziesięciu holenderskich dziennikarzy. Na późniejszej konferencji nikt z nich nie pytał o domniemany incydent. To jak to w końcu było ?:D

Wierzcie nadal wiarygodnym mediom

sylver_ 08.06.2012 10:13

Cytat:

Nikt mądry nie zachęca do latania za Holendrami, Włochami czy Niemcami. Przyjechali do nas i mają się czuć dobrze, co nie znaczy, że Polacy (Ci dla których Polska to coś więcej niż malowanie ryjów i kupowanie kondomów w barwach Biało - Czerwonych) mają im dawać dupy czy robić loda... Mamy się zachowywać godnie, z honorem i szacunkiem do nich i do nas samych.

panie Domin, wiesz pan, co to jest hipokryzja?

niestety coraz bardziej utrwalam się w przekonaniu, że "działacze" tak w właśnie postępują. Daliście wodę na młyn Gównianej Gazecie, a teraz będziecie bronic swoich postępowań.

Przypomina mi to historie z meczu ligowego, gdy Wisła grając o ważne punkty nie dostawała wsparcia trybun, bo był protest. Trzeba było to zorganizować tak, żeby nikt nie mógł się przy.ebać do Waszej akcji. Żeby nie było rozgłosu na pól Europy, że w Krakowie śpiewają na czarnych...

a fota zamieszczona powyżej mówi sama za siebie. I nie są to "błędy młodości" bo każdy kumaty człowiek, wiedział wcześniej, jak to Euro będzie wyglądać!

WETO!

FraMat 08.06.2012 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jot (Post 1255381)
Łżesz jak pies :) Są dowody, że było inaczej... sprzęt, agresja, w mediach nie było o tym słychać, bo nie było takiego przekazu medialnego jak dzisiaj. Za błazna dasz sobie ostrzeżenie albo bana? Miało nie być obrażania.

Skąd wiesz, że ktoś chciał wyładować swoje kompleksy? Twoja nadzieja ginie w realnym świecie, bo nie masz wiele do powiedzenia na stadionie :)
Teraz daj sobie ostrzeżenie debilu za wyzywanie innych od debili. Teraz wybiórczo będziesz traktował regulamin i mi dasz bana a sam będziesz cieszył ryja do monitora? Pewnie też usuniesz mój post, bo tak jest łatwiej :)

Rasistowskie zachowania to wymyśliliście sobie wy, smutne piz.dy, których jedynym zajęciem jest siedzenie przed komputerem i klepanie w klawiaturę. Nie macie co w domu robić, sracie we własne gniazdo, kur.wy dziennikarze czytają forum i tworzą ścierwo, co nazywacie "większość zachodnich mediów".

Tyle już było pisane, skoro obrażacie frajerze jeden z drugim przez internet ludzi działających na Wiśle - ustawcie się na Reymonta z nimi, albo na wyjeździe. Wtedy zobaczymy czy będziecie tacy cwani...

Ostrzegałem Cię.
Ja, w przeciwieństwie do Ciebie, nie zwracam się do nikogo na forum osobiśce, jadąc mu od debilow, czy ciot.
Nie piszę; "Jot, jesteś debilem", albo: "Jaro, jesteś debilem", albo "domin, jesteś debilem".
ja, w przeciwieństwie do Ciebie, w latach 80-ych bylem na meczach, a Ciebie chyba jeszcze w planie nie było. Debile faktycznie zdarzali się zawsze, nawet wtedy, ale to był margines. A teraz jest odwrotnie. Normalni sa marginesem.
Ale skończy się to. Bedzie jak w wielu krajach, gdzie hołotę odsunięto od stadionów.
Masz bezterminowego bana.

jaro1985r 08.06.2012 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1255506)
Ostrzegałem Cię.
Ja, w przeciwieństwie do Ciebie, nie zwracam się do nikogo na forum osobiśce, jadąc mu od debilow, czy ciot.
Nie piszę; "Jot, jesteś debilem", albo: "Jaro, jesteś debilem", albo "domin, jesteś debilem".
ja, w przeciwieństwie do Ciebie, w latach 80-ych bylem na meczach, a Ciebie chyba jeszcze w planie nie było. Debile faktycznie zdarzali się zawsze, nawet wtedy, ale to był margines. A teraz jest odwrotnie. Normalni sa marginesem.
Ale skończy się to. Bedzie jak w wielu krajach, gdzie hołotę odsunięto od stadionów.

Ale ogólnie piszesz o nas. Wiadomo do kogo pijesz, Ty jako moderator. Hołoty od stadionów nie odsuniecie ! Poprzez pisanie w internecie wam się to nie uda :) CIACH BAJERA !

cfa 08.06.2012 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michael (Post 1255458)
Po meczu Borussi w Dortmundzie większośc przystanków jest rozwalonych, ale że Niemcy dość mądry naród jeśli chodzi o dbanie o własny wizerunek to nie nagłaśniają takich rzeczy i maja opinię wzorowych kibiców.
Czytajcie wybiórczą- daleko zajdziecie.
Kochajcie Holandię, kraj w którym nasi rodacy, którzy tam pracują boją się rozmawiać po polsku bo jest taka napinka na nas. Sami doświadczyliśmy jak się traktuje ludzi w Holandii- Enschede.
Kochajcie EURO 2012 w Polsce , bo przecież przyniesie nam tylko miliardy strat, a potem nie będzie na ważniejsze rzeczy jak służba zdrowia, oświata, emerytury i inne.

Mam koleżankę w Holandii i pytałem jak wygląda sprawa traktowania polaków, wiesz co powiedziała ?
"mieszkam w mieście z którego wywodzi się ta cała frakcja anty, ale z jakimś zagrożeniem, piętnowaniem czy czymkolwiek się nie spotkałam."
Ponadto uważam, że filozofia "oni nam tak, to my im bardziej" jest błędna, lepiej pokazac, że potrafimy to zignorowac co może niektórym zamknąc mordy, pomóc wyciągnac wnioski po błędnych zachowaniach.

domin_czyzyny 08.06.2012 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1255506)
Ostrzegałem Cię.

Myślę, że Jotem powinieneś załatwić tą sprawę na "Privie", błędem jest stosowanie Twoich uprawnień administracyjnych w dyskursie (NAWET BURZLIWYM) z innym forumowiczem.
Jeśli ban jest niezbędny to powinien go dać kto inny, a nie Ty. Bo bycie sędzią na własnym procesie zawsze pozostawi NIESMAK.

Zastanów się nad tym.

sylver_ 08.06.2012 10:52

Cytat:

punkty nie są najważniejsze...

No właśnie, zawsze można powiedzieć Wisełko nic się nie stało!... nie chodziło bezpośrednio o punkty. chodziło o Wasz SZACUNEK do kibiców, którzy chcieli mobilizować drużynę, dla których zwycięstwo było ważne. Pojechaliście po starych, tych, którzy nie zgadzają się taka politykę.

Tym razem pojechaliście po normalnych ludziach, którzy przyszli na piknik piłkarski.
Zachęciliście tym eventem ludzi do przychodzenia na nasz 35 tyś stadion?!

Nie podcina się własnych korzeni!

To tak OFTOP

FraMat 08.06.2012 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1255516)
Myślę, że Jotem powinieneś załatwić tą sprawę na "Privie", błędem jest stosowanie Twoich uprawnień administracyjnych w dyskursie (NAWET BURZLIWYM) z innym forumowiczem.
Jeśli ban jest niezbędny to powinien go dać kto inny, a nie Ty. Bo bycie sędzią na własnym procesie zawsze pozostawi NIESMAK.

Zastanów się nad tym.

Zastanowiłem sie.
Jot nie tylko mnie zwyzywał, ale zwracał się do innego użytkownika krkgiba per "smutne piz.dy"
Jesli inny moderator zdejmie mu bana, nie będe miał nic naprzeciwko

Pablo84 08.06.2012 10:58

To co, były te okrzyki te nie.wg belgijskiej prasy nie było, wg rosyjskiej gazety wyborczej były.To wiec jak wkońcu?trybuna ludu jak widać wiecznie żywa.Troche to przerażające wszystko....

Kamyk 08.06.2012 10:59

Panowie ale po co ta cała napinka. Lepiej skupić się na tym co dzieję się teraz. Bo dzieje się dużo.

domin_czyzyny 08.06.2012 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sylver_ (Post 1255518)
No właśnie, zawsze można powiedzieć Wisełko nic się nie stało!... nie chodziło bezpośrednio o punkty. chodziło o Wasz SZACUNEK do kibiców, którzy chcieli mobilizować drużynę, dla których zwycięstwo było ważne. Pojechaliście po starych, tych, którzy nie zgadzają się taka politykę.

Tym razem pojechaliście po normalnych ludziach, którzy przyszli na piknik piłkarski.

To tak OFTOP

ogólnie piszesz WY w stosunku do mnie. Ja wtedy dopingowałem Wisłę (jeśli mówisz o meczu z Lechem z wiosny 2011) na tyle ile się dało. O proteście dowiedziałem się na meczu, bo chyba ogłoszono go na niewiele przed meczem, a na mecz przyjechałem prosto z pracy.

Błędem był brak komunikacji z innymi kibicami, błędem był rozdźwięk który wtedy powstał. Wtedy uważałem, że ten protest nie był potrzebny, dziś uważam, że jednak był. To co się dzieje na stadionach względem kibiców wymaga naszych reakcji. Ale jak taki protest chce się przeprowadzić, to trzeba o nim poinformować dużo wcześnieji wytłumaczyć co i dlaczego - a wtedy tego zabrakło (ale chyba tez nie było na to czasu, bo decyzja o nie wpuszczeniu oprawy była na kilka godzin przed meczem).

Ale Ty tak wychwalasz tych "normalnych" kibiców, starszych kibiców - co z meczy na kilka minut przed końcem wychodzili, bo Wisła przecież już nie odrobiłaby strat... Każdy ma za uszami wiele, i nie ma stron bez winy.

Jedni i drudzy chcą być nad. Ale ja myślę, że problemem nie są Pikniki, ale ludzie, którzy na mecze nigdy nie chodzą, albo tylko sporadycznie a wypowiadają się jakby byli alfą i omegą.

FraMat 08.06.2012 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1255526)
To co, były te okrzyki te nie.wg belgijskiej prasy nie było, wg rosyjskiej gazety wyborczej były.To wiec jak wkońcu?trybuna ludu jak widać wiecznie żywa.Troche to przerażające wszystko....

http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/m...3,artykul.html

domin_czyzyny 08.06.2012 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1255525)
Zastanowiłem sie.
Jot nie tylko mnie zwyzywał, ale zwracał się do innego użytkownika krkgiba per "smutne piz.dy"
Jesli inny moderator zdejmie mu bana, nie będe miał nic naprzeciwko

na każdego zawsze znajdzie się paragraf. Ile takich jest zwrotów na forum, jeśli za każdy taki zwrot byłby ban to nikt, kto tu się wypowiada nie mógłby pisać - bo miałby ban. Jot był cennym forumowiczem, nie chodzi mi o poglądy, ale że jednak się wypowiadał.

Ja myślę, ale to moje skromne zdanie i mam nadzieję że inni forumowicze to popierają, że jednak BANA powinien dać mu kto inny. Bo wiesz, że inny moderator nie ściągnie mu bana, bo podobno jest u Was taka zasada, że nie podważa się banów innych moderatorów.

To tak jak dać mandat i powiedzieć: załatwiaj sobie jego anulacje.

edit by FraMat:
W przypadku Jot to nie był jednorazowy wyskok.
Nie będe pisał do innych moderatorów ze skargą.
Sam proponuję, że jesli inny moderator uzna, że Jot zachował sie OK, niech mu zdejmie bana

willow 08.06.2012 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1255535)

Nie wiedziałem, że udawanie goryla to walka o polskość i honor...
Chociaż, właściwie co po niektórzy nie muszą udawać.

człowiek to się uczy jednak całe życie.

FraMat 08.06.2012 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1255397)
Kompleks to dla mnie ma ktoś kto podnieca się tym, że jakiejś światowej klasy kopacz wykonał kilka skłonów na treningu. To jest dopiero zaściankowość.

a tobie framat, gratuluje rozpowszechniania swoich idiotycznych tez na portalach ogólnopolskich

http://www.wykop.pl/link/1164705/ras...mment-10390137

Ktoś powinien cię utemperować anonimowy błaźnie.

Wiesz, co odczep się ode mnie.
W którym miejscu napisałem, że rozpowszechniam jakiekolwiek tezy o rasistowskim zachowaniu?
Jesli czegokolwiek się czepiam, to zachowania podczas treningu w ogólności. Zachowania, ktore było WIOCHĄ, bez wchodzenia w szczegóły
Powtórzę: ludzie przyszli sobie na trening, żeby zobaczyć w akcji jednych z najlepszych piłkarzy na świecie. Być może nie będą mieli biletów na żaden mecz Euro. Mieli okazję przyjśc za darmo NA TRENING a nie na JAKIEŚ AKCJE GRUPKI OSZOŁOMÓW.
Tymczasem mała grupka uznała za słuszne pokazac przed całym swiatem z jakiej wiochy się wywodzi, zajmując się sprawami, które z TRENINGIEM HOLENDRÓW nie miały nic wspólnego. Przy okazji pojawiły się zarzuty o rasizm. Nie byłem na treningu. Nie bawią mnie takie rzeczy, ale wkurza mnie gdy garstka oszołomów robi z kibiców Wisły wisokowych idiotów i rasistów.

ps. za błazna, też masz upomnienie

Pablo84 08.06.2012 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1255542)

Holender słyszał, jednak inne europejskie media nie słyszały nic.bardzo chciałbym przeczytać orginalny wywiad z tym piłkarzem.już wiele razy wkladano w usta piłkarzy przeróżne zdania.
Zresztą, nawet jakby to faktycznie miało miejsce.Ilu ludzi wydawało tego typu odgłosy?caly stadion?Cala trybuna?
Oburzony holender nieh się spyta swojego kolegi z drużyny Marcelo, czy spotkała go w Krakowie krzywda.
....a czasami mi się wydaje, że ludziom coraz trudniej przychodzi własne myślenie...

domin_czyzyny 08.06.2012 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1255542)

a kto pisze, że to walko o honor i polskość. A czy odgłosy były to nie jest pewne, wszyscy twierdzą co innego. Może biednemu Holendrowi się coś przyśniło, niewykluczone bo przecież po meczu o tym nie mówili. Dopiero następnego dnia się obudzili i stwierdzili, że nie było tak miło i kulturalnie, jak to mówili dzień wcześniej.

elliot_ness 08.06.2012 11:23

Każdy słyszy to co chce i na co jest akurat zapotrzebowanie w zachodniej prasie. Aby się nie ośmieszyć BBC i inne media atakujące Polskę będą widzieć rasizm wszędzie gdzie tylko się da. Moralnośc i rzetelnosc dzisiejszych dziennikarzy jest mocno naciągana. Pamietam jak kilka lat temu konkurencyjna stacja nagrała dziennikarza ,który rozmawiał z protestującymi ludzmi pod ambasadą Rosyjską. Namowił ich aby weszli na teren ambasady bo będzie lepszy efekt i lepsze ujęcia. Dziennikarz wyleciał z pracy.Ksenofobia wobec Polaków jest bardzo mocna w Belgii i Holandii min. wystąpienia polityków nawołujących do niechęci wobec naszych rodaków czy to nie jest naganne ? Wyszukuje się jakieś incyndentalne zdarzenia ,których nigdzie i nikomu jeszcze nie udało sie uniknąć.

p.s. Rozumiem ,ze ci niezadowoleni kibice skandujący f**ck euro nie oglądną żadnego meczu.... bo inaczej byli by hipokrytami.

FraMat 08.06.2012 11:24

Ciekawe dlaczego inne treningi w innych miastach przebiegły spokojnie i prasa nie miała sie do czego doczepić.
Zawsze tylko ten biedny Kraków prześladowany.
Może warto się nad tym zastanowic, zamiast iść w zaparte i wybielać grupkę, ktora często robi nam wiochę?

LUKAS77 08.06.2012 11:26

[QUOTE=domin_czyzyny;1255461]tekst prawie jak z Gówna Wybiórczego. Nikt mądry nie zachęca do latania za Holendrami, Włochami czy Niemcami. Przyjechali do nas i mają się czuć dobrze, co nie znaczy, że Polacy (Ci dla których Polska to coś więcej niż malowanie ryjów i kupowanie kondomów w barwach Biało - Czerwonych) mają im dawać dupy czy robić loda... Mamy się zachowywać godnie, z honorem i szacunkiem do nich i do nas samych.

Jak my jako naród nie będziemy się szanować, to nikt nas szanować nie będzie. Jeśli my nie będziemy bronić własnego zdania, to nikt nie będzie nas szanował i traktował poważnie. Musimy mieć ogromne kompleksy, które pogłębiają jeszcze media i wmawiają nam, że jesteśmy gorsi od Włochów, Niemców czy Hiszpanów.
I tylko lizidupstwo jest pochwalane.

nie obrażam się na określenie "prawdziwy Polak" - widzę, że w Twoim języku to określenie obraźliwe, szydercze, itp. Nigdy też nie udawałem małpy na widok czarnucha - tak uprzedzając Twoje oskarżenie.
I nie cała Europa jest negatywnie nastawiona do naszych kibiców, w wielu miejscach byliśmy traktowani dużo lepiej niż w tej "TOLERANCYJNEJ HOLANDII" (choćby Liege - tak blisko a jaka różnica w traktowaniu). A w Enschede zostaliśmy potraktowani gorzej od muzułmanów, czarnuchów, żółtych, itp. - co oczywiście nie znaczy, że teraz się zaczaję na Holendra i mu w.......ę. Ja mówiłem tylko o tym, że dla mnie ten kraj pod względem wizerunku jest skończony i wiele lat minie zanim zmienię zdanie. I nigdy nie ubrałbym sobie koszulki w tym kolorze (rodem z MPO) i z pogardą patrze na ludzi nieświadomych, którzy ją ubierają - podczas, gdy nasi rodacy są gnębieni przez obywateli i państwo holenderskie i traktowani w wielu przypadkach jak zwierzęta.
Osoba, która ubiera sobie koszulkę obcego Państwa i jara się nim, dla mnie nie jest świadoma swojej Polskości. Dla takiej osoby, Polska to tylko miejsce, w którym się urodziła i obecnie mieszka.
Taką świadomość narodową zresztą lansują obecne media i niestety szkoła. W Twojej głowie ta świadmość chyba też jest na takim poziomie.

ja nic takiego nie słyszałem, reportem PAP też tego nie słyszał. Może Fuck Euro zrozumieli zgodnie z linia polityczną dzisiejszego lewactwa, że jak jesteś przeciw EURO to jesteś rasista i cham!!
I nie mówiłem o udawaniu małp, mówiłem o szacunku dla samego siebie, swojego Klubu i Kraju. Chodziło mi głównie i jaranie się jakimiś kopaczami, ubieranie obcych barw i zlewanie swojej godności i szacunku do swojego kraju.

a dla mnie Wisłę i Polskę poniżaja osoby, które piszczą na widok kopacza, ubierają obce barwy - w szczególności holenderskie. I nie piernicz o wierności, bo co ma piernik do wiatraka.
Nie jeden taki jak Ty chodzi oglądać mecze na stadionie Cracovii, bo przecież Legia, Lech tam też przyjeżdża - a to renomowane kluby są ...

Widze ze wszystko o mnie wiesz. mowisz o piernku do wiatraka, tylko ze to wy przyszliscie manifestowac swoja nienawisc do wszystkiego w formie ktora byla jaka byla. Ciezko bylo mi zrozumiec jaki cel mial ten protest gdyz poszedl w zla strone. Wygladalo to tak jakby dwoch wiedziala co robi a reszta klakierow przyszla "bo bedzie fajnie" ktos cos zaspiewal ktos cos powtorzyl i wyszla wielka "kupa" nie protest.

Poruszasz sie po forum w bardzo patriotycznym tonie i dobrze z tym ze nie oceniaj innych lub krytykuj na podstawie opini z ktorymi ci nie po drodze.

LUKAS77 08.06.2012 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1255551)
Ciekawe dlaczego inne treningi w innych miastach przebiegły spokojnie i prasa nie miała sie do czego doczepić.
Może warto się nad tym zastanowic, zamiast iść w zaparte i wybielać grupkę, ktora często robi nam wiochę?

jak to nie wiesz? przeciez to byla prowokacja... :)

bódyń 08.06.2012 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1255546)
....a czasami mi się wydaje, że ludziom coraz trudniej przychodzi własne myślenie...

Czytajac Twoje posty nabieram pewnosci, ze ludzie nie mysla. Nasi dobrzy i maja racja i niewinni , inni winni
Mojsza racja
http://www.youtube.com/watch?v=ff-XVdiepTo

willow 08.06.2012 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1255546)
Holender słyszał, jednak inne europejskie media nie słyszały nic.bardzo chciałbym przeczytać orginalny wywiad z tym piłkarzem.już wiele razy wkladano w usta piłkarzy przeróżne zdania.
Zresztą, nawet jakby to faktycznie miało miejsce.Ilu ludzi wydawało tego typu odgłosy?caly stadion?Cala trybuna?
Oburzony holender nieh się spyta swojego kolegi z drużyny Marcelo, czy spotkała go w Krakowie krzywda.

dokładnie, coraz trudniej przychodzi własne myślenie, a coraz łatwiej poddawanie się jakiejś ogólnej schizie. Gdzieś ktoś przy piwie rzucił, że euro to nagonki na kibiców, brutalność policji i utrata tożsamości narodowej i grupka przygłupich nastolatków zapragnęła zaistnieć i zaprotestować.

I co? Czują się bohaterami? Uratowali Polskę przed rozbiorami niechybnymi, wzniecili iskrę rewolucji, która niczym kula śnieżna spowoduję lawinę i wyzwoli Polskę spod jarzma Unii Europejskiej, tak?

A gówno. Zrobili z siebie debili i na szczęście tylko z siebie. Bezmózgowcy, manipulowani, tylko jestem ciekaw, przez kogo, bo sami nie zdolni do przyjęcia jakiejkolwiek wizji. Starszy powie, że trzeba udawać małpę, to trzeba udawać.

Na wymioty się zbiera, ale przyzwyczaiłem się już. Poziom wiślackiego kibica schodzi - nomen omen - na psy.

domin_czyzyny 08.06.2012 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1255551)

widzisz, Ty też obrażasz osoby od wieśniaków, oszołomów a nie masz pewności czy były ODGŁOSY MAŁP.
A co do pozostałego zachowania - bo też je potępiasz - może po prostu na innych stadionach byli sami tzw. "normalni kibice", którzy na meczu nigdy nie byli - nie dostali gazem, pałką w twarz, nigdy nie byli traktowani jak bydło przez policjantów, ochroniarzy, rząd.

Może tamci ludzie nigdy nie mieli do czynienia z sytuacjami, które polski ruch kibicowski spotyka na każdym kroku.
I dla nich szczytem zainteresowania piłką (i jedynym przypadkiem zainteresowania futbolem) był właśnie trening.
Nigdy wcześniej, ani nigdy później nie będzie to ich dotyczyć. Ot takie przemyślenie.

I nie jest tak, że to zawsze winna jest ta "hołota", jak Ty ją nazywasz.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LUKAS77 (Post 1255552)
Poruszasz sie po forum w bardzo patriotycznym tonie i dobrze z tym ze nie oceniaj innych lub krytykuj na podstawie opini z ktorymi ci nie po drodze.

Ja nie widzę w tym nic złego, że piszę po części w tonie patriotycznym - ale tylko tam, gdzie to trzeba poruszyć. A co do krytyki, to chyba normalne, że krytykuję to co mi nie pasuje. Nie będę na gówno mówił papu, albo nie będę udawał, że deszcz pada gdy ktoś na mnie pluje. Ale to tylko moje zdanie, nie zmuszam nikogo do kochania Polski, Wisły, znania historii i tradycji. Mamy wolność i jeśli ktoś ma w dupie Polskę, to ma do tego prawo - ale ja mam wtedy prawo do krytyki takiego zachowania - to tylko przykład, nikogo o to nie oskarżam.

P.S. Jak cytujesz czyjeś posty to rób to prawidłowo, bo nie można się w tym połapać.

Gervas 08.06.2012 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sylver_ (Post 1255518)

To tak OFTOP

Pokazali jak przychodzą w Sosnowcu i w tym sezonie, a za sympatyków piłki nożnej którzy żeby zrobić zdjęcie roobena czy innego kopacza ubraliby nawet koszulkę sąsiadki to ja dziękuję

Za wiele lat jestem na Wiśle, żeby nadal myśleć że charakter dopingu ma wpływ na frekwencje, liczą się tylko sukcesy koledzy, sukcesy i ceny biletów.

@FraMat
Po twoich postach sądzę, że nie miałeś nic z latami 80/90 wspólnego, w mojej pamięci to sie troche różniło, przypomnij sobie np tramwaj po meczu hokeja

Pablo84 08.06.2012 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1255557)
dokładnie, coraz trudniej przychodzi własne myślenie, a coraz łatwiej poddawanie się jakiejś ogólnej schizie. Gdzieś ktoś przy piwie rzucił, że euro to nagonki na kibiców, brutalność policji i utrata tożsamości narodowej i grupka przygłupich nastolatków zapragnęła zaistnieć i zaprotestować.

I co? Czują się bohaterami? Uratowali Polskę przed rozbiorami niechybnymi, wzniecili iskrę rewolucji, która niczym kula śnieżna spowoduję lawinę i wyzwoli Polskę spod jarzma Unii Europejskiej, tak?

A gówno. Zrobili z siebie debili i na szczęście tylko z siebie. Bezmózgowcy, manipulowani, tylko jestem ciekaw, przez kogo, bo sami nie zdolni do przyjęcia jakiejkolwiek wizji. Starszy powie, że trzeba udawać małpę, to trzeba udawać.

Na wymioty się zbiera, ale przyzwyczaiłem się już. Poziom wiślackiego kibica schodzi - nomen omen - na psy.

Widzisz, część z nas naprawdę wolała by chleba nie igrzysk.Mimo, że kocham Wisłe,szydze z tego euro, z tego Januszowego podniecania się euro, wystawianiu na pokaz flag z logami sponsorów- tymczasem w św niepodległości flag jakby mniej, w szkołach mniej historii a w mediach promowane są idee dążace do tego, by coraz bardziej zatracać św narodową ale integrować się z Unią.Nie nie jestem nacjonalistą, jednak pewne rzeczy można zobaczyć, tylko trzeba stanąć na chwile i obiektywnie się przyglądnąć.Media chcą, byśmy tutaj wspólnie zrobili 5 stadion europejskim gościom. byśmy przywitali ich boso, ale w ostrogach, pokazali jacy jesteśmy gościnni, by zagraniczne media spuszczały się na temat postępu jaki podobno zagościł w naszym państwie, tymczasem rzeczywistość jest zupełnie inna- czy się tobie to podoba czy nie.
Dlatego wielu ludzi się buntuje i ma w głebokim poważaniu tą propagandę sukcesu i ten cyrk na kólkach który się serwuje w mediach.Tak jestem zawistnym Polakiem, wiecznym malkontentem, który zawsze widzi szklankę do połowy pustą.

Killler 08.06.2012 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sylver_ (Post 1255407)
również się przyłączam.

powiedz tylko, że to sarkazm, bo jeszcze to odczytają za pochwałę i nabiorą rozpędu do podobnych działań.
Oczywiście, że nie było rasistowskich haseł, słyszałem na własne uszy.

Ale co do chuya mają do treningu Holendrów pasy, po których pociskano?, bo tego nie kumam

Jeśli sarkazm nie został zrozumiany to tylko jeszcze bardzie potwierdza wniosek że dyskusja z nimi nie ma sensu.

Grantar 08.06.2012 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1255559)
.........

Oczywiście mam szacunek do "hardcorowych kibiców" .. Sposoby kibicowania są różne - granicą jest nieszkodzenie klubowi.
W sytuacji gdy cała Europa (słusznie czy nie słusznie) jest wyczulona na rasizm na polskich stadionach, trzeba dać sobie na wstrzymanie ......

Oczywiście uważam że małpie pohukiwania to szczyt prymitywizmu i gdyby tylko ci odważni kibice dawali świadectwo tylko sobie było by mi ich co najwyżej żal.
No ale przez kilku ..... opinia o wszystkich kibicach Wisły będzie jaka będzie.
Co z tego że 24,900 osób nie ma nic wspólnego z rasizmem ?. Nic. Takie są media.

Wkurza mnie takie stanowisko że "prawdziwy" kibic to dostawał pałą a w związku z tym ci "grzeczni" niech się nie odzywają bo nie wiedza co to prawdziwe kibicowanie .....

Grantar 08.06.2012 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1255566)
Tak jestem zawistnym Polakiem, wiecznym malkontentem, który zawsze widzi szklankę do połowy pustą.

Ok. tacy też potrzebni. Tylko po co psuć innym radość z imprezy, której nie było przez lata i której jak sądze po występach twoich idoli przez następne lata nie będzie ...?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl