Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

brylant17 09.06.2009 17:49

Problem byłby z osbsadą bramki oldbojów nobo kto? Majdan,Trablik,Piekutowski,Huges

Zienczuk8 09.06.2009 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 743029)
Problem byłby z osbsadą bramki oldbojów nobo kto? Majdan,Trablik,Piekutowski,Huges

no to Dolha:) napewno milo nas wspomina i da sie zaprosic:)

IncognitoTSW 10.06.2009 17:47

Co do bramki oldbojów to wyłącznie Sarnat ;] z miesiąc temu widziałem go na meczu oldbojów Wisły - pograł pół godziny na bramce, znudziło mu się to poszedł w pole.

Kaan 10.06.2009 20:26

Gratulacje dla Dana za zdobycie mistrzostwa!

http://sport.onet.pl/74327.7,1248707...wiadomosc.html

HEDu 11.06.2009 11:11

oldboje, Kosowski 31 lat xD

ultr4 11.06.2009 13:31

Fragment wywiadu z Grzegorzem Szamotulskim

Cytat:

Czemu nie wyszło?

- Szczerze? Zaniedbałem się trochę. W Legii momentami ważyłem ponad sto kilogramów, a teraz – mając 33 lata – ważę 89. Teraz wieczorami robię brzuszki, rozciągam się, biegam na bieżni, a wtedy nic z tych rzeczy. Byłem zmanierowany, trudno mi było przemówić do rozsądku. Poza tym mam poczucie, że straciłem bardzo ważne lata. Gdybym wówczas trenował jak trenuję teraz, z takim trenerem jakim jest pan Piotr Dzwonek albo z takim fachowcem jak Krzysztof Dowhań, byłbym zwyczajnie lepszy. Ale – ze smutkiem przyznaję to po latach – od Jacka Kazimierskiego nie nauczyłem się zbyt wiele. To były tylko kopnięcia na chwyt, prawa, lewa, prawa, lewa. Teraz, jak oglądam dawne mecze Legii to… szczerze wstydzę się tego, jak broniłem. Wiem, że kibice na Łazienkowskiej mnie lubią, śpiewali "Nie ma lepszego od Grześka Szamotulskiego", prasa wybierała mnie bramkarzem roku, odkryciem roku. Ale tak naprawdę jestem z siebie zadowolony dopiero teraz. Uważam, że po trzydziestce wreszcie osiągnąłem poziom, na jaki było mnie stać znacznie wcześniej.
I znowu potwierdzenie tego, że Jacuś nie jest zbyt dobrym trenerem.

IncognitoTSW 11.06.2009 16:29

Tylko, że Jacek Kazimierski dalej jest (nie)stety pracownikiem Wsły - dlatego dział chyba nieadekwatny. A nie przypominam sobie, żeby Szamo grał w Wiśle?

MedEx 11.06.2009 16:50

Wisły do kur** nędzy...:evil:

brylant17 11.06.2009 19:31

Cytat:

W niedzielę 14 czerwca na stadionie przy al. Unii odbędzie się pożegnalny mecz byłego zawodnika ŁKS, a obecnie menedżera klubu, Tomasza Kłosa. W spotkaniu zmierzą się drużyny ŁKS Ptak 98 - Przyjaciele Tomasza Kłosa.

W zespole mistrzów Polski z 1998 roku zagrają oraz byli i aktualni piłkarze ŁKS: Bogusław Wyparło (występ stoi pod znakiem zapytania wobec perspektywy wyjazdu Bodzia W. do rodziny w USA), Zbigniew Robakiewicz, Witold Bendkowski, Marek Chojnacki, Rafał Pawlak, Grzegorz Krysiak, Tomasz Wieszczycki, Tomasz Lenart, Tomasz Kos, Rafał Niżnik, Zbigniew Wyciszkiewicz, Ariel Jakubowski, Marek Saganowski, Mirosław Trzeciak, Zdzisław Leszczyński, Artur Kościuk.

Mistrzów Polski poprowadzą: Ryszard Polak i Marek Dziuba, a o zdrowie zawodników zadbają Marek Krochmalski, Józef Kociemski i Krzysztof Zarębski. Nad całością czuwać ma Marek Łopiński (legendarny kierownik drużyny - ikona ŁKS).

W zespole przyjaciół wystąpią: Łukasz Podolski, Mirosław Klose, Andrzej Woronin (wychowanek Dynama Kijów, wypożyczony z Liverpoolu w tym sezonie gra w Hercie Berlin), Artur Boruc, Jerzy Dudek, Radosław Majdan, Michał Żewłakow, Tomasz Hajto, Jacek Bąk, Piotr Świerczewski, Radosław Kałużny, Marek Koźmiński, Tomasz Iwan, Maciej Żurawski, Jakub Błaszczykowski, Artur Wichniarek, Tomasz Rząsa, Radosław Gilewicz, Adam Matysek, Marcin Daniec. Zespół poprowadzą: Jerzy Engel, Henryk Kasperczak oraz Witold Królewiak (pierwszy trener Tomasza Kłosa).

Tomasz Kłos zagra po połowie (po ok. 30 minut) w obu zespołach. Dochód z imprezy, którą finansuje Centrum Targowe Ptak SA, zostanie przeznaczony na jeden z Domów Dziecka. Cena biletu 5 zł.
źródło http://www.lkslodz.pl/

Lukass_7 11.06.2009 21:51

Ciekawe czy ten mecz będzie gdzieś do obejrzenia.
Same gwiazdy w drużynie Przyjaciół :)

brylant17 11.06.2009 21:56

Lukass_7 Mam dla ciebie dobrą wiadomość, widziałem dzisiaj zapowiedź na Polsat Sport 17:45 Niedziela :)

PatrykTS1 11.06.2009 23:13

haha dobry motyw z tym meczem ;D

fajnie będzie zobaczyć Podolskiego, Klose z Dańcem w drużynie ;)

AYALA 12.06.2009 08:24

Stanko Svitlica odzyskuje pomału forme jakiej nie zaprezentował przy R22.Gra teraz 2 ligowym zespole Serbskim FK Srem Sremska Mitrovica i w rundzie wiosennej strzelił 8 bramek.Pamietam jak kiedyś Okuka powiedział o Stanku że gdby był szybszy to grałby w Realu Madryt.
http://www.futbol.pl/artykul/54903.html

tofik 12.06.2009 20:37

No ładną ekipę zebrali na ten mecz. Szczególnie w drużynie przyjaciół.

Wojtas 13.06.2009 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 744045)
Stanko Svitlica odzyskuje pomału forme jakiej nie zaprezentował przy R22.Gra teraz 2 ligowym zespole Serbskim FK Srem Sremska Mitrovica i w rundzie wiosennej strzelił 8 bramek.Pamietam jak kiedyś Okuka powiedział o Stanku że gdby był szybszy to grałby w Realu Madryt.
http://www.futbol.pl/artykul/54903.html

Boze do dzis mysle ze to byl jakis niesmaczny zart i sniło mi sie ze ten facet ktory calowal (L) i tanczyl z flagą na naszej murawie ,potem grał kiedys z Biała Gwiazdą na piersi.

Ujma i wstyd.

Ale zachcialo nam sie Liczkow ,Engelow i Okukow to skutki byly jakie byly,klub robil za przechowalnie dla Kaczorowskich,Kryszalowiczow i innych "znajomych" trenerow.

Grisza1 13.06.2009 19:42

http://futbolnet.pl/wiadomosci/kalu-...-z-premiership

Kalu w Angilii?

HEDu 13.06.2009 21:25

Uche mimo ze 2gi strzelec zespołu (jako pomocnik) ma byc na wylocie, tak to juz jest w tym piłkarskim swiecie :(

Kluvi 13.06.2009 21:38

HEDu czytałeś uważnie ten artykuł? K. Uche kończy się kontrakt i chcą na nim jeszcze zarobić!
Widocznie nie udało im się go przekonać do podpisania nowego kontraktu..

HEDu 14.06.2009 09:18

no to Almeria spadnie w tym sezonie bo wszyscy najlepsi gracze odchodzą ;) nie ma co sie dziwić, Wisła pewnie ma podobny budżet co beniaminek Primera Division (albo i mniejszy) wiec polityka transferowa taka sama ...

a i jeszcze- Paulista wznowił jakis czas treningi z 1 druzyna APOELu po złamaniu nogi które wykluczyło go na cały sezon, ale podobno trener widzi dla niego miejsce w zespole więc sie go nie pozbędą.

brylant17 14.06.2009 19:09

Łks 98-Przyjaciele Tomka Kłosa 5-6

bramki

Łks 98

2 Tomek Kłos
Marek Saganowski
Tomasz sprzedawca fajek Hajto
Jakubowski

Przyjaciele Tomka Kłosa:
Żurawski
Podolski
Malarz 2x
Iwan
Żewłakow

Tomasz Kłos zagrał w ataku :)

Marcin Daniec nie grał,bawił się w reportera :P

Kuba Błaszczykowski nie grał siedział na ławce przez 90 min.zakaz od Borussi

Mirek Szymkowiak bodajże 10 min w drużynie Przyjaciół Tomka Kłosa

Zabrakło Dudka,Klose,Boruca

Tomek Kłos zagrał w Łks 98 przez 85 minut 5 minut grał w Przyjaciele Tomasza Kłosa

kaska7891 14.06.2009 19:25

Ja byłam mile zaskoczona obecnością Żurawia i w ogóle pierwszy raz widziałam go tak uśmiechniętego i chętnego do gry.Bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobi, zresztą ogólnie bardzo fajne widowisko

brylant17 14.06.2009 19:28

Mi się nie spodobało jak Marcin Daniec zapytał Żurawia Czemu nie wróciłeś do Wisły Kraków

a on odprał Wisły Kraków?

Jakby o Wisle nie słyszał...

unpredictable_wislaczka 14.06.2009 20:53

Raczej nie jakby nie słyszał, tylko zaczął się pultać, bo za bardzo nie wiedział,co odpowiedź. Reakcja Dańca też była dobra:)

Szkoda,że Kuba nie mógł zagrać, ale to i tak myślę miłe z jego strony,że mimo wszystko przyjechał.

Mnie zaskoczyła trochę i to mile postawa Podolskiego. To że przyjechał, widać było jego chęć do gry,uśmiechnięty i wogle

Ogólnie mecz ciekawy, dużo bramek,czyli to co kibice lubią najbardziej i myślę,że akcje przyjaciół Kłosa też mogły się podobać :)

ed: ale i tak myślę,że komentatorzy z polsatu sport najlepiej skomentowali brak na stadionie pana Lato lub kogokolwiek z PZPN-u :P

Krystian168 14.06.2009 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez unpredictable_wislaczka (Post 745346)
Reakcja Dańca też była dobra:)

ed: ale i tak myślę,że komentatorzy z polsatu sport najlepiej skomentowali brak na stadionie pana Lato lub kogokolwiek z PZPN-u :P

a co powiedział Daniec i komentatorzy PS ?

bo nie mogłem oglądać...

brylant17 14.06.2009 21:06

kurcze szkoda, że Tomek Kłos nie strzelił Hattrick'a miał chyba 4 sytuacje z czego 2 wykorzystał :)

P.s Zapomniałem, że grał Maciej Stolarczyk :P

tylko_na_kilka_dni 14.06.2009 21:29

'dobry' byl tez kibic LKSu ktory po meczu wszedl (zapewne jak wiekszosc po autograf...) na boisko w koszulce 'smierc żydzewskiej...'. Zapewne szukal Mysony.

twardybidon 14.06.2009 21:44

http://www.fkteplice.cz/php/new/obrazky_g.php?id=3433

Vidlicka z Pucharem Czech.

MCX 14.06.2009 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez twardybidon (Post 745394)

Z pucharem Czech - OK.
Ale czemu bez gaci ?! :|

brylant17 14.06.2009 22:15

MCX kryzys? :D :P

Nehiar 14.06.2009 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 745418)
MCX kryzys? :D :P

wieku średniego ?

MCX 14.06.2009 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 745419)
wieku średniego ?

Haha daleko mi.
Ale nie róbmy offtopu :D

Żmijka 14.06.2009 22:20

Pierwsze wrażenie też takie miałam - tzn, że jest bez gaci. Ale jest inne ujęcie które ukazuje "tajemnicę" sukcesu ;-) Dobre jest też foto z fanką uwieszoną na szyi :lol:

Ogólnie to widać, że chłopak daje radę - te Teplice to mimo wszystko nie byle jaka drużynka. W lidze europejskiej zagrają. U nas w sumie szansy nie dostał, skreślony na wejściu, bo "człowiek Liczki". Może by jakimś filarem nie był, ale i zaszkodzić pewni by też nie szkodził ...

unpredictable_wislaczka 14.06.2009 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krystian168 (Post 745353)
a co powiedział Daniec i komentatorzy PS ?

bo nie mogłem oglądać...

Daniec fajnie zareagował na odpowiedź Żurawskiego, czemu nie przeszedł do Wisły. Maciek zaczął się pultać,a Daniec na to ok dziękuję wystarczy.Czy jakoś tak to było :P

A Borek (?? nie wiem bo ja ich tam nie ogarniam w tym polsacie:P ), w każdym bądź razie przed transmisją stwierdzili,że kiedy taki piłkarz jak Kłos,który w kadrze rozegrał 69 spotkań, kończy karierę, to obowiązkiem kogoś z PZPN-u jest przyjechać. Zakładając,że sam Lato stawić się nie może. Któryś tam powiedział,że czas,żeby zwiedzać Zimbabwe mają, a tutaj nie przyjechał nikt.

vaazon 15.06.2009 10:03

A mnie śmieszy zakaz Borussi, Kuba grał bez przerwy w lidze, widać że chłopak zdrów. Rozumiem, że lepiej dmuchać na zimne i odpuścić zgrupowanie kadry itp. ale w takim pożegnalnym meczu bardzo CIĘŻKO o kontuzje. Nikt by mu nie wszedł z wślizgu w nogi, sam Kuba nie grałby na 100%. Zawsze symboliczne 10 minut mógł zaliczyć.
Dudkowi i Borucowi nie chciało się przyjechać. Brawo dla Poldiego, Żurawia i innych z zagranicy. Nawet nie wiedziałem, że Klose był zaproszony. To że nie przyjedzie było oczywiste, facet nie przyznaje się do Polski, wręcz się tego wstydzi. Nie chce z naszymi dziennikarzami po polsku rozmawiać i w ogóle :shock:

brylant17 15.06.2009 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez unpredictable_wislaczka (Post 745431)
Daniec fajnie zareagował na odpowiedź Żurawskiego, czemu nie przeszedł do Wisły. Maciek zaczął się pultać,a Daniec na to ok dziękuję wystarczy.Czy jakoś tak to było :P

A Borek (?? nie wiem bo ja ich tam nie ogarniam w tym polsacie:P ), w każdym bądź razie przed transmisją stwierdzili,że kiedy taki piłkarz jak Kłos,który w kadrze rozegrał 69 spotkań, kończy karierę, to obowiązkiem kogoś z PZPN-u jest przyjechać. Zakładając,że sam Lato stawić się nie może. Któryś tam powiedział,że czas,żeby zwiedzać Zimbabwe mają, a tutaj nie przyjechał nikt.

Tak to, Borek powiedział :P

Rob_Zombie 15.06.2009 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vaazon (Post 745578)
A mnie śmieszy zakaz Borussi, Kuba grał bez przerwy w lidze, widać że chłopak zdrów. Rozumiem, że lepiej dmuchać na zimne i odpuścić zgrupowanie kadry itp. ale w takim pożegnalnym meczu bardzo CIĘŻKO o kontuzje.

A przypomnij sobie kiedy Błaszczykowski doznał ostatniej kontuzji która wykluczyła go na kilka miesięcy.
Jak nie pamiętasz to przypomnę: na jakimś mikołajkowym charytatywnym turnieju-zabawie. Tam też było bardzo 'CIĘŻKO' o kontuzje, a jednak.
Szczerze mówiąc po takim doświadczeniu trenerzy Borussii byli by idiotami gdyby mu tego zakazu NIE dali.

unpredictable_wislaczka 15.06.2009 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 745612)
A przypomnij sobie kiedy Błaszczykowski doznał ostatniej kontuzji która wykluczyła go na kilka miesięcy.
Jak nie pamiętasz to przypomnę: na jakimś mikołajkowym charytatywnym turnieju-zabawie. Tam też było bardzo 'CIĘŻKO' o kontuzje, a jednak.
Szczerze mówiąc po takim doświadczeniu trenerzy Borussii byli by idiotami gdyby mu tego zakazu NIE dali.

Dokładnie to samo chciałam napisać:) To był jakiś turniej sylwestrowy czy coś. No i przez tak głupią kontuzję miał praktycznie pokrzyżowane pół rundy, bo co wrócił na boisko,to mu się odnawiała. A ile dla Borusii znaczy Kuba na boisku, przekonali się, kiedy wrócił i grał równomiernie, bo nawet sam trener BVB to podkreślał. Więc raczej trudno im się dziwić,że dali mu taki zakaz, bo rzeczywiście wolą dmuchać na zimne

Żmijka 15.06.2009 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vaazon (Post 745578)
(...)

Kontuzji można doznać w każdym "głupim" meczu - nawet takim z kolegami pod blokiem. I zupełnie się nie dziwię, że mu zabronili, jak cały czas dochodzi do siebie, na kadrę nie pojechał na własną prośbę, właśnie, żeby się doleczyć, a ostatnią kontuzję przez którą stracił pół rundy odnisł w trakcje Turnieju Sylwesrowego - to czemu my się dziwimy ...

A co do Klosego to nie wiem co ma przyznawanie się do Polski czy jego brak do przyjazdu ... to nie był mecz Polska ktoś tam. To pożegnanie kolegi było. Szkoda, że nie przyjechał, chociaż było wiadomo, że nie zagra (o zgrozo - jemu też klub zabronił! :shock: ).

Wywiady Dańca były rewelacyjne, Żuraw w świetnym nastroju i niezłej formie. Szymek jeszcze też daje radę, Stolara trochę mało było widać.

Ogólnie mecz świetny, wielka szkoda, że u nas tego typu spotkania nie są popularne. Powinny się odbywać i dla Reprezentantów, ale także dla załużonych zawodników danych klubów.

vaazon 15.06.2009 17:47

zwracam honor, nie pamiętałem o tej kontuzji Błaszcza na turnieju-zabawie.
Cytat:

A co do Klosego to nie wiem co ma przyznawanie się do Polski czy jego brak do przyjazdu
A no tyle, że nie będzie nigdy szansy by go zobaczyć w podobnym meczu w Polsce :rotfl::rotfl:

brylant17 15.06.2009 18:36

vaazon to był tunrniej sylwestrowy jakoś tak :P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl