Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Pytania do moderatorów i bieżące działania! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=214)

Jot 20.08.2010 12:28

Dajcie temu głąbowi bana: http://wislakrakow.com/forum/member.php?u=59700

rav 21.08.2010 11:42

Nigdy wszystkim nie dogodzisz. Jedni chcą moderowania forum łagodnego, inni oburzają się, że poziom dyskusji jest niewystarczający. Proponuję, by każdy dostosował forum do swojego gustu.

Nie jest to funkcja nowa, ale bardziej uwypukliłem. Z lewej strony, pod nazwą użytkownika pojawił się przycisk http://www.wislakrakow.com/forum/ima...ons/ignore.gif
Jeśli uważasz kogoś za pokemona, nie chcesz czytać jego głupot, nie podobają Ci się brednie, które wypisuje - po prostu wciśnij przycisk i dodaj tą osobę do listy ignorowanych. Wówczas jego posty nie będą Ci się wyświetlać, pojawi się jedynie informacja, że tu znajduje się post tej osoby. Zawsze możesz też delikwenta usunąć z listy ignorowanych (w swoim panelu użytkownika, lub klikając w odpowiedni link na liście postów).

Polecam tą funkcję, szczególnie tym, którzy narzekają na poziom forum. Z drugiej strony, może trochę złagodzimy moderowanie, ale to się jeszcze okaże. Takie zasady, jak obrażanie dyskutantów, a także innych osób, będą w dalszym ciągu surowo karane.

wolfy 21.08.2010 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 965825)
Ogarnijcie się, bo to forum zeszło NA TOTALNE PSY.

Chłopak już tyle nabija te posty, prosi o bana - miejcie litość.

ChG 21.08.2010 13:42

Stwierdziłem tylko smutne fakty.

Poza tym nie musisz mnie straszyć na PW. :)

grzesiek632 21.08.2010 14:32

Funkcja "Ignoruj" to istne cudo techniki! ;D

Chwali się Was za ten wynalazek. Brawo dla administracji.

Adam 22.08.2010 07:50

Mam pewna sygestie dot. forum... otoz nasze forum jako chyba jedyne z posrod klubow ekstraklasy ma charakter Otwarty... tj wszyscy moga czytać tematy bez względu na to czy sa zarejestrowani czy nie... z jednej strony to dobrze bo nikt nie jest przymuszony do rejestracji... niestety przed meczem z widzewem zarejestrowalem sie na ich forum(sic!) zeby zobaczyć jak sie napinaja przed meczem z nami... Cytowali na forum cale nasze fragmenty z forum śmiali sie z tego ze sie modlimy o remis itp... Dlatego moja propozycja jest prosta zmienić charakter forum z Otwartego na ZAMKNIETY tj aby mozna czytać posty i na nie odpowiadac wymagana rejestracja

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 965731)
Z drugiej strony, może trochę złagodzimy moderowanie,

Miejmy nadzieje :) Bez urazy ofc ale niektore posty sa niepotrzebnie kasowane...

Pzdr

vabanq 23.08.2010 14:54

Prosze admina tematu "Obiekty sportowe które powstały,powstaja lub powstaną" w imieniu moim i innych użytkowników o zbanowanie niejakiego MiszczMana. Swoimi wypowiedziami i językiem jakim sie posluguje w pelni zasluzyl na dluzszy odpoczynek

Proud 23.08.2010 15:37

http://wislakrakow.com/forum/member.php?u=59700

Wypier**lcie tego żyda, bo ciśnienie skacze od takich pajaców.

Donki 24.08.2010 18:22

http://wislakrakow.com/forum/member.php?u=58850

BAN ;)

Awe 24.08.2010 18:39

Jest szansa, na stworzenie "komórkowej" wersji serwisu? Mam dodane wislakrakow.com do RSS w operze na komórce i nagłówki i krótki opis pobiera super. Ale jak "wejdę" w artykuł to otwiera się normalna wersja strony i zżera zwykle koło 200 kB (obrazki itd.).

rav 25.08.2010 12:12

Jest szansa, ale na razie nic więcej nie powiem..

Proud 25.08.2010 20:22

http://wislakrakow.com/forum/showthr...345#post968345

picasso 30.08.2010 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 971497)
1 ban, 28 usuniętych postów. Może jeszcze jakiś junior member ma jakieś sensacyjne wiadomości ??

nie wiem czy informacja prawdziwa czy nie,ale gdyby sie okazala prawdziwa to myślę że ban będzie cofniety,a gość przeproszony?

KOMINEK 30.08.2010 20:35

Nie , nie zostanie - a jak chcesz wiedzieć dlaczego to poczytaj sobie zasady pisania w temacie Wisła Kraków - Piłka nożna

picasso 30.08.2010 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 971500)
Nie a jak chcesz wiedzieć dlaczego to poczytaj zasady pisania w temacie piłka nożna

jakoś mnie to nie dziwi...

KOMINEK 30.08.2010 21:09

Pewnie że najlepiej uważać że moderatorzy są głupi złośliwi rządni władzy. Czytałeś regulamin to wiesz junior memeber nie ma prawa pisać postów powołując się tylko na swoje źródła tym bardziej w Polityce transferowej. A dlaczego taki jest bo już nie raz na tym forum widziałem posty od super poinformowanych junior memberów o tym że już jest podpisany albo sprzedany dany zawodnik pół forum jarało się przez ileś godzin a gość z Poznania czy Warszawy czy też z drugiej strony błoń, bądź ktoś chcący koniecznie zaistnieć miał niezły ubaw, że tak nas wypuścił.
Naprawdę nic się nie stanie jak ta sama informacja zostanie jutro potwierdzona parę godzin wytrzymamy a unikniemy dzięki temu niezłego syfu.

picasso 30.08.2010 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 971518)
Pewnie że najlepiej uważać że moderatorzy są głupi złośliwi rządni władzy. Czytałeś regulamin to wiesz junior memeber nie ma prawa pisać postów powołując się tylko na swoje źródła tym bardziej w Polityce transferowej. A dlaczego taki jest bo już nie raz na tym forum widziałem posty od super poinformowanych junior memberów o tym że już jest podpisany albo sprzedany dany zawodnik pół forum jarało się przez ileś godzin a gość z Poznania czy Warszawy czy też z drugiej strony błoń, bądź ktoś chcący koniecznie zaistnieć miał niezły ubaw, że tak nas wypuścił.
Naprawdę nic się nie stanie jak ta sama informacja zostanie jutro potwierdzona parę godzin wytrzymamy a unikniemy dzięki temu niezłego syfu.

pisalem to w postach ktorych tu akurat nie przeniosłeś.nie chodzi o samego bana,ale jeżeli okaże się że gość ma rację to wychodzi na to że ten ban był "niesprawiedliwy"tym bardziej że okienko kończy się za dwa dni i tyle można bylo wytzrymać ze zweryfikowaniem informacji.

Titto 30.08.2010 21:29

Bana otrzymał JOSE 841 ?

melin 30.08.2010 22:05

KOMINEK -"żądni" od " żądza" . A poza tym że posta napisał "junior member" to napisało o tym wcześniej już kilka piłkarskich portali - więc po co ta cała chryja i szalone banowanie? Teraz znów pojawiły się sensacyjne informacje... Jeszcze pytanie- czy status "senior member" zależy tylko od tego jak często ktoś wali posty na forum- czy od kiedy jest na forum zalogowany - a nie pisze - bo nie chce dyskutować z pokemonami ??? :P

KOMINEK 30.08.2010 22:56

Ban poszedł nie za dyskusje o sprzedaży Diaza ale za pisanie informacje w formie sensacji, że autor właśnie na własne oczy w hotelu widział jak Diaz został sprzedany.

Do chwili napisania tego postu autor umieścił na forum 2 (słownie dwa) posty.

Gdyby post został umieszczony w ,,Gdybym był bogaty...czyli transferowe s-f wokół Wisły” nawet przez junior memebera zostałby pewnie usunięty i tyle.
Naprawdę gdyby takie posty przez osoby nie widoczne na co dzień na forum nie były usuwane forum zmieniłoby się w śmietnik.
Nie jesteśmy w stanie sprawdzać kto pragnie zostać jednodniową gwiazdą a kto chce się podzielić właśnie zasłyszaną informacją.
Wprowadziliśmy zasadę że osoby choć trochę obracające się na forum mogą w temacie ,,Gdybym był bogaty...czyli transferowe s-f wokół Wisły” takimi wiadomościami się dzielić. Przekroczenie zasad które nas wszystkich obowiązują powoduje karę i nie ma zmiłuj. Regulamin naprawdę nie gryzie.

Ps. Za błąd w pisowni przepraszam.
Ps.2 Ja się nie podejmuję decydować kto jest pokemonem a kto nie a forum służy do dyskusji

tarantulaw2 31.08.2010 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 967795)
Jest szansa, na stworzenie "komórkowej" wersji serwisu? Mam dodane wislakrakow.com do RSS w operze na komórce i nagłówki i krótki opis pobiera super. Ale jak "wejdę" w artykuł to otwiera się normalna wersja strony i zżera zwykle koło 200 kB (obrazki itd.).

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 968094)
Jest szansa, ale na razie nic więcej nie powiem..

A jest szansa żeby można było przeglądać forum przez Tapatalk na Androida?

DeadOrAlive 31.08.2010 12:49

Awe, wszystko co musisz zrobić to ustawić w opcjach jakość obrazków na niską, wtedy jedna strona będzie Ci zjadac około 40-60 kb. Ja tak mam i wcale nie narzekam, bo mimo wszystko mogę sobie spokojnie przeglądnąć informacje.

tarantulaw2 31.08.2010 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 971861)
Awe, wszystko co musisz zrobić to ustawić w opcjach jakość obrazków na niską, wtedy jedna strona będzie Ci zjadac około 40-60 kb. Ja tak mam i wcale nie narzekam, bo mimo wszystko mogę sobie spokojnie przeglądnąć informacje.

Tak, ale jeśli ktoś ma telefon z Androidem to najlepiej sie przegląda przez Tapatalk...

rav 31.08.2010 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 971855)
A jest szansa żeby można było przeglądać forum przez Tapatalk na Androida?

Nie brałem takiej możliwości pod uwagę, ale to rozważę.
Jak możesz, prześlij kilka linków z opiniami na temat plugina tapatalk, w szczególności jego stabilności i bezpieczeństwa. Na priva albo na mojego maila (rav, potem małpa i dalej wislakrakow.com)

bridgeburner 01.09.2010 08:56

Jakis świezak w transferowym wieszczy z powietrza transfer Janse
w przypadku gdy okaże sie, że to nieprawdziwa informacja prosze o stosowna nagrode
dla niejakiego marcel1986

Kocur 02.09.2010 20:38

Pleaseeeeeeee, niech ktoś wyczyści ten temat:

HISTORIA PROWADZACYCH DOPING NA SEKTORZE X

Bardzo ciekawe rzeczy można było poczytać a teraz to jest rozmowa kto komu ścianę popisał kredkami :/

1q2 02.09.2010 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 973660)
Pleaseeeeeeee, niech ktoś wyczyści ten temat:

HISTORIA PROWADZACYCH DOPING NA SEKTORZE X

Bardzo ciekawe rzeczy można było poczytać

No właśnie - było- temat dawno się wyczerpał i skręcił na inne tory

Mario Nh 03.09.2010 17:09

Panowie zajrzyjcie do tematu infonet bo się burdel zrobił.

tofik 07.09.2010 16:17

Pysio znów zbanowany ? Mozna wiedzieć za co ? :)
Podobno miał półrocznego bana...i ile wytrzymał po powrocie ? Dwa dni ?

gigant 09.09.2010 20:42

Naprawdę musi być user o nicku "gigants"? Wiem, że program przyjął ale błagam Was...

Tiramisu 09.09.2010 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 976796)
Naprawdę musi być user o nicku "gigants"? Wiem, że program przyjął ale błagam Was...

Dołączam się do błagań ;). Ciągle mnie zmyla. Zbyt charakterystyczny nick.

Watts 09.09.2010 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 976796)

tak samo dopiero niedawno zorientowałem się, że jest patRIOT i patRIOTS :lol:

Niekonik 09.09.2010 21:46

A ja sie chcialem zapytać, ktory z moderatorów tego forum jest takim maniakiem jednej z parti ii takim społeczniakiem ze nałozył na mojego braciaka półrocznego bana za załozenie tematu o obrońcach krzyża i nazwanie ich oszołomami??? Na koniec chcialem jeszce powiedzieć, że moj brat był zalogowany na forum od 2003 roku!!!! Ciekaw jestem, czy ów moderator bedzie umial wytłumaczyc swoją decyzje.

No prosze, gdzie ta odwaga?

crazykaro 11.09.2010 10:19

Zbanujcie kolesia bo zakłdy nowy temat aby dowiedzieć się gdzie będzie mlyn jakby to nie było oczywiste po cenach
http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7600

kamilll1906 11.09.2010 20:57

mozna prosić o zmianę nicka na "Buczer"?

TSW Fanatyk 12.09.2010 10:14

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...280#post978280

kilka postów ostatnich to koncert życzeń i cały czas się dopisują. Drodzy (wazelina musi być ;) ) admini zerknijcie na to ;)

mic 15.09.2010 14:23

http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=3426

WISŁAZWE 15.09.2010 20:18

Może pasowało by zajrzeć do tematu o WIELKIEJ ZBIÓRCE NA GRAFFITI I OPRAWY http://wislakrakow.com/forum/showthr...570#post980570

Czy to tylko moje zdanie :>

lucekj 16.09.2010 11:22

Drodzy moderatorzy.

Ubolewam nad faktem, iż w naszych wiślackich szeregach jest pełno zawiści, wrogości i negatywnej polskości.

Chcę się odnieść do mojego posta (który został zresztą wykasowany) po przegranym meczu z Ruchem Chorzów.

Dostałem bana za zrobienie LITERÓWKI (które zdarzają mi się bardzo często). Wystarczy zjeść jedną literkę aby dać pretekst (Markusowi?) na wlepienie bana.

Czy tak trudno zrozumieć, że niekoniecznie celowo można napisać SRAKA jedząc T (pierwotnie STRAKA)??

Wiele obraźliwych tekstów można przeczytać na tym forum od modów, byłych modów czy zwykłych użytkowników.

Dla mnie hipokryzją jest pisanie o eliminacji KOLESIOSTWA Skorży, a jednocześnie wpierając wulgaryzmy (które podobno są wbrew regulaminowi) użytkowników, zaprzyjaźnionych z modami, czy to jest ok??

Przecież, niektórzy po naszych zawodnikach rzucają .urwami i dostają bany krótsze niż ja. Jaką wagę ma epitet rzucony w kierunku Wiślaka, a jaką zjedzenie litery???

Szanujmy się wzajemnie, to że ktoś ma inne poglądy na pewne sprawy nie oznacza, że trzeba mu zatykać usta KASUJĄC posty (bojąc się o swoją reputację vide Markus w naszej rozmowie na temat finansów Wisły).

Nie jestem leszczem, pokemonem i gościem, który nie zna panujących tu zasad i zalogował się miesiąc temu.

Co da Wam ban, jak mogę utworzyć w ciągu jednego dnia 10 kont z 10 różnych IP?? Wiecie przecież, że nie loguję się z jednego tylko z piszę z kilku różnych miejsc.

Po co bawić się w chowanego? Możecie zbanować konta, maile, IP, ale i tak jak będę chciał zabrać głos to to zrobię.

Czekałem jednak ten ponad miesiąc, bo szanuję pewne zasady. Kilka razy chciałem zabrać głos jak mnie MArkus przywoływał do tablicy (może robił podpuchę ??), ale czekałem do końca kary.

Tak więc chciałbym zapytać czy ktoś z władzy ma jaja aby przyznać się do zbanowania?
Bo powód "SRAKA" jak dobrze wiedzie był TYLKO pretekstem, regulamin jest nagminnie łamany przez wszystkich, wiadomo, że na niektóre sprawy przymyka się oko, na inne nie można, ale żeby za coś takiego??

Moim typem jest MArkus oczywiście (choć mogę się mylić), z innymi nie miałem zatargów.

wolfy 16.09.2010 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 980798)
Moim typem jest MArkus oczywiście (choć mogę się mylić), z innymi nie miałem zatargów.

A wcześniej typem wszystkich skrzywdzonych byłem ja. Taki 1q2 dałby sobie rękę uciąć, że go prześladuję. Przejąłem pałeczkę od Wilka, którego szlag trafił po kolejnej nagonce pokemonów.

Niby nie moja broszka, bo już się nie muszę z dzieciarnią użerać, ale łatwo chyba zauważyć pewien wzorzec.

Nie wiesz od kogo dostałeś bana, to nie rzucaj oskarżeń na ślepo. Z doświadczenia wiem, że nie dałem nawet 50% przypisywanych mi banów. Miałeś pecha, bo Twoja literówka mogła zostać odczytana dwuznacznie - a moderatorzy mają zwykle za mało czasu, żeby nad każdą sprawą się pochylać. Jak ja moderowałem - popełnialiśmy błędy, teraz pewnie jest podobnie. Naucz się z tym żyć.

Jeżeli uważasz, że ktoś tutaj czyha na Ciebie - cóż, ociera się to o paranoję. Uwierz, że z drugiej strony barykady to wygląda zupełnie inaczej - sam często nie pamiętałem po kilku dniach komu dałem bana. Tak zwyczajnie - moderowanie to tylko niewielki, bardzo mało istotny wycinek życia każdego z nas, więc lepiej tego nie demonizuj. Naprawdę myślisz, że dorośli ludzie podniecają się gnębieniem jakiegoś lucka z forum TWSD? Ale tak na serio?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl