Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

FredzIo 13.08.2009 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 778022)
a jak gra Obraniak ? jakby nie te 2 gole to niczym sie nie wyróżnił, tracił piłki i był statyczny, ani 1 dośrodkowania a to niby pomocnik. może stres, może.

No rzeczywiście strasznie chujowy ten Obraniak! Argument, że gdyby nie wpakował dwóch bramek to by się nie wyróznił jest bardzo mądry. Chciałbym dodać też, że gdyby Frankowski nie strzelił 115 bramek dla Wisły, to też by się nie wyróżnił.

szprotson 13.08.2009 11:21

mecz dno.

Co mieliśmy, to strzeliliśmy i gro.

"LEO,LEO" ? To on ma jeszcze swoich fanow? Każdy na niego napierdala, a tu mecz i polowa stadionu sika w gacie?

Krzynówka na emeryture! Jest dnem i to brzydkim!

Wojtas 13.08.2009 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 778188)
mecz dno.

Co mieliśmy, to strzeliliśmy i gro.

"LEO,LEO" ? To on ma jeszcze swoich fanow? Każdy na niego napierdala, a tu mecz i polowa stadionu sika w gacie?

Okrzyk Leo powinno sie wyplewic jak kiedys trębaczy z haslem "nie badz jeleniem nie trąb".

Sciszam jak to slysze,bo wstyd.

Gwiaździsty 13.08.2009 17:22

Wojtas napisał:
Cytat:

Okrzyk Leo powinno sie wyplewic jak kiedys trębaczy z haslem "nie badz jeleniem nie trąb".
:) Zważ tylko na to, kto obecnie w ogromnej większości wypełnia stadion na reprezentacji. Takiej ilości cylindrów, anielskich włosów nie uświadczysz nawet na Sylwestra. W dodatlu często są to kibice z "wielkich" ośrodków i klubów, wyrobieni kibicowsko :). LLLLLLLLLLLLLLEEEEEEEEEEEEEEEEOOOOOOOOOOO !

Wojtas 13.08.2009 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 778350)

:) Zważ tylko na to, kto obecnie w ogromnej większości wypełnia stadion na reprezentacji. Takiej ilości cylindrów, anielskich włosów nie uświadczysz nawet na Sylwestra. W dodatlu często są to kibice z "wielkich" ośrodków i klubów, wyrobieni kibicowsko :). LLLLLLLLLLLLLLEEEEEEEEEEEEEEEEOOOOOOOOOOO !

No ja wiem ze to ci co zimą smigają na Malysza,roznica tylko ta ze tam trabki jeszcze obciachem nie są i moga sobie na nie pozwolic ,a tu jakos muszą wtracic swoje 3 grosze wiec powstał ten debilny ryk.

Jak juz pozdrawiac to kogos z autorytetem,a nie goscia ktorego trzyma tu tylko kontrakt i kasa o jakiej wiekszosc dziadkow w jego wieku moze pomarzyc,a gdyby mozna uciekl by stad do Feyennordu szybciej niz Golota z ringu.

WiślakMyślenice 13.08.2009 17:52

Błaszczykowski - technika, szybkość, kiwka, przegląd gry, podania na b.wysokim poziomie, jak nie na najwyższym. Grecy za nim nie nadążali, znakomicie przerzucił piłkę za obrońców greckich przy bramce na 2-0. I te akcje 1 na 1 ;] Dziw, że to Polak :D (Lewe skrzydło)

Obraniak - debiut marzenie. B.duże wzmocnienie składu. Przegląd gry, wykańczanie akcji, strzały z dystansu, technika, dobra gra bez piłki. (środek pomocy)

Murawski - mimo, iż nie gra on na razie w Rubinie umie myśleć na boisku. (środek pomocy)

Brożek - coś się chłopak nie może przełamać. Ważne, że jest to piłkarz kompletny, że tak zacytuję P.Szpakowskiego. Jak mu nie idzie strzelanie goli, to asystuje. Drugi raz zewnętrzną częścią stopy, tym razem z pierwszej piłki. (atak)

Chętnie powołałbym Peszkę jako lewoskrzydłowego i Małeckiego jako ofensywnego pomocnika.

Robert Lewandowski - trochę mnie rozczarował. Patrząc na jego formę w lidze, myślałem żę przynajmniej będzie próbował szukać sobie okazji strzeleckich, lecz nie mógł przedrzeć się przez dobrze ustawionych Greków. Mimo to widzę go w pierwszym składzie, do momentu powrotu Irka Jelenia. (atak)

Smolarek - brak mu ogrania meczowego, nie ta kondycja, łatwe straty. Ebi najlepsze chwile ma już chyba ze sobą.

Roger - niestety, nic poza tym "Kulwa mać" nic nie pokazał. Spowalnianie gry, za mocne podania. Nie ten facet co na EURO.

Mariusz Lewandowski - zbyt często nie widziałem go przy piłce, także jakakolwiek ocena byłaby subiektywna.

Krzynówek - jak widzę jego twarz i grę, to komórka wychodzi mi z kieszeni, żeby wysłać sms-a o treści "pomagam". Tylko nie wiem, czy pod względem tego, że uzbierać mu kasę na operację plastyczną, czy na książkę "podstawy piłki nożnej - poradnik dla początkujących". Kompletna padaka, nie umie podać piłki, albo przeciwnik przechwyci piłkę, albo za słabo, albo za mocno, spowalnia grę, nie myśli na boisku, gubi się w pojedynkach 1 na 1. Co to ma być?

Awe 13.08.2009 19:42

No niestety czas Krzynówka już minął. Lewa obrona to jest w ogóle dramat. Szans nie dostają Brożek i Gancarczyk i męczymy się z Krzynówkiem i Komorowskim.

FajQ 13.08.2009 20:33

Takie pytanie czy widział ktoś flagę Polski na łuku "LIBIA" Czy ja coś mam z oczami...

For_FuN_ 13.08.2009 21:44

http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html

Szkoda, ze nie udalo sie tego juz zalatwic, bo moglby zagrac jeszcze w eliminacjach. Wydaje mi sie, ze teraz francuscy pilkarze polskiego pochodzenia beda starali sie o podobnie.

Żmijka 13.08.2009 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FajQ (Post 778447)
Takie pytanie czy widział ktoś flagę Polski na łuku "LIBIA" Czy ja coś mam z oczami...

Chyba "Libiąż" ... :-p

Arkas 13.08.2009 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 778188)
mecz dno.

Krzynówka na emeryture! Jest dnem i to brzydkim!

Nie pierd*l Wawrzyniaka nie przebije:P

rospun 14.08.2009 22:01

http://sport.onet.pl/74456,1248770,2...wiadomosc.html
Cytat:

To dlaczego nie powołał pan do kadry Łukasza Podolskiego?

- Porozmawiajcie z Podolskim. Mnie powiedział, jak jeszcze grał w Kolonii: "Panie trenerze, ja tu jestem od piątego roku życia. Jeśli będę grał dla Polski, to mnie skasują". Wiele takich rozmów odbyliśmy, ale wcale o nich nie informowaliśmy.
Małe co-nieco dla fanów "polskości" Podolsky'ego (o ile to prawda ;) )

piter19 14.08.2009 22:04

czy ktoś wie co sie działo na trybunach gdzies tak w 10 minucie bo widziałem że coś sie działo a potem weszły psy itd.??

Blaszczu16 14.08.2009 23:02

http://sport.onet.pl/74456,1248770,2...wiadomosc.html
Czy nie wydaje się wam że Paweł Janas wypowiada się w podobnym stylu do Macieja Skorży? Tak samo inteligentnie, popiera swoje zdanie faktami, nie przekłamuje rzeczywistości, poprostu umie spojrzeć trzeźwo na piłkę. Nie dziwne że z naszym trenerem bardzo się lubią i szanują. Moim zdaniem na selekcjonerskiej karierze zaważył 1, słownie JEDEN mecz, szkoda że ten najważniejszy- mecz z Ekwadorem na mundialu. Kadra Janasa według mnie grała najładniej dla oka. Szkoda takiego trenera. Można powiedzieć:"Cudze chwalicie, swego nie znacie".

For_FuN_ 15.08.2009 00:59

Janasowi to dziennikarze powolywali zawodnikow do reprezentacji...wyjatkiem bylo ogloszenie skladu na Mundial, gdzie wybral samodzielnie i wiemy jak to sie skonczylo.

Co do Podolskiego, to gdyby naprawde chcial grac w naszej kadrze, to by gral. Mogl poczekac ten miesiac lub 2, nie zrobiloby to zadnej roznicy.

Krissu 19.08.2009 17:37

Cytat:

Szeroka kadra reprezentacji Polski na mecze el. MŚ z Irlandią Płn. i Słowenią:

bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Łukasz Załuska (Celtic Glasgow), Sebastian Przyrowski (Polonia Warszawa), Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn)

obrońcy: Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Bartosz Bosacki (Lech Poznań), Piotr Polczak (Cracovia), Jacek Krzynówek (Hannover 96), Marcin Komorowski (Legia Warszawa), Seweryn Gancarczyk (Lech Poznań), Paweł Golański (Steaua Bukareszt)

pomocnicy: Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Łukasz Trałka (Polonia Warszawa), Rafał Murawski (Rubin Kazań), Roger Guerreiro (Legia Warszawa), Ludovic Obraniak (OSC Lille), Tomasz Bandrowski (Lech Poznań), Grzegorz Krychowiak (Girondins Bordeaux), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków), Sławomir Peszko (Lech Poznań), Jakub Wilk (Lech Poznań)

napastnicy: Robert Lewandowski (Lech Poznań), Marek Saganowski (FC Southampton), Paweł Brożek (Wisła Kraków), Euzebiusz Smolarek, Łukasz Sosin (Anorthosis Famagusta)
Nigdy dziada nie zrozumiem.

Fuks 19.08.2009 17:42

A Komorowskiego w jaki sposob rozumiesz? Bo ja nie bardzo ~~

igortsw 19.08.2009 17:44

Krychowiaka bierze w ciemno, jak zwykle Małecki po za kadrą.

Heh i ten napis przy Szczęsnym Arsenal Londyn :D

For_FuN_ 19.08.2009 17:51

Brak Piotra Brozka, Marcina Kowalczyka, Macieja Iwanskiego(Tralka i Bandrowski sa lepsi :D?), Grosickiego, Rafala Grzelaka, Wichniarka, Kosowskiego i Zurawskiego.

Powolanie Polczaka to objaw choroby, bo facet jest tragiczny.

Eustachy 19.08.2009 18:00

Czy nie uwazacie, ze powolania dla goscia (Saganowski) z trzeciej ligi to juz jest przesada ?
Tzw. zdezawuowanie statusu reprezentanta.

Jaroo1 19.08.2009 18:25

to jest jakas masakra, jak kiedys popierałem Leo bo przyjechał do Polski i rzucał nowe spojrzenie na piłke to teraz tez go zupelnie nie rozumiem i strasznie mnie on irytuje. Mysle ze to przez niego tak slabo gramy, moze nawet awansujemy do tych MS ale co z tego, to nie zmienia faktu ze teraz potrafimy przegrac z kazdym, doslownie z kazdym i tak jak za Janasa objechalismy kogo mielismy objechac w El MS to teraz strach sie bac Słowenii, Słowacji czy nawet San Marino, a juz w ogole dobre mecze, wygrane po dobrej grze zdarzaja sie baaardzo rzadko, meczu z Grecja nie ma co liczyc bo to mecz towarzyski ;/
Nie wiem jak mozna brac do kadry Komorowskiego jesliw ldize gra Piotrek Brozek sto razy lepiej od tego pana, nie wiem czemu Mały noe dostanie swojej szansy, nie wiem czemu przebojowy, szybki Grosicki nie zostanie nagrodzony powolaniem do kadry, nie wiem czemu powolanie ma Krychowiak ktory nie gra we Francji a jest młody a nie dostanie go troche starszy Małecki ktory prezentuje wysoki poziom czy Grosik!
Załosne dla mnie ejst to e Gancarczyk dostał powolanie, na Ukrainie byl niezauwazany nagle transfer do super mocnej Polskiej ligi i wow juz moze byc reprezentantem bo zagrał kilka meczow w Ekstraklasie hehe to ejst jakas paranoja. Nie wiem czemu tego dziadka Krzynowka bierzemy i to chcemy wykreowac z niego obronce, co on namda na Euro2012, czy nei powinnismy pod ta impreze sie szykowac? Nie wiem czemu z Grecja Obraniak nie zagrał od 1 polowy, nowy ok wszystko rozumiem tylko kiedy jak nei w sparingu ma sie zgrac z druzyna?
To jest jakas kompletna porazka co ten Holender wycyznia, czekam az odejdzie z kadry bo osmiesza nasz kraj :(

PS Jelen ostatnio nie grał w lidze, tutaj tez niepowołany. Napewno jakas kontuzja (cos mi sie o uszy obiło) czy to cos powaznego, kiedy wraca?

Cytat:

Jeśli dobrze pamiętam za ok. 2 miesiące.
łooo no to niekolorowo :(( znowu chlop przespi czesc sezonu w Lidze francuskiej ;/ a szkoda. Mysle ze w formie i w pellni zdrowia moglby walczyc o tytul Krola Strzelcow

harthausen 19.08.2009 18:28

Bardzo dobrze, że tylko Brozio i Łobo wzięci, chociaż bez nich też by się obejść mogło. I tak realnych szans już na żaden awans nie ma (wiem, wiem, matematycznie to ho, ho ile to jest możliwe) a te zgrupowania dla naszych zbyt często kontuzjami się kończą.
Jak nie na treningach to na samym meczu. Albo nasi niedotrenowani i nie wytrzymują obciążeń albo jakiś rzeźnik przegina z ćwiczeniami.

Weez3r 19.08.2009 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 781175)
PS Jelen ostatnio nie grał w lidze, tutaj tez niepowołany. Napewno jakas kontuzja (cos mi sie o uszy obiło) czy to cos powaznego, kiedy wraca?

Jeśli dobrze pamiętam za ok. 2 miesiące.

kubawislak 19.08.2009 18:38

Cytat:

Załosne dla mnie ejst to e Gancarczyk dostał powolanie, na Ukrainie byl niezauwazany nagle transfer do super mocnej Polskiej ligi i wow juz moze byc reprezentantem bo zagrał kilka meczow w Ekstraklasie hehe to ejst jakas paranoja. Nie wiem czemu tego dziadka Krzynowka bierzemy i to chcemy wykreowac z niego obronce, co on namda na Euro2012, czy nei powinnismy pod ta impreze sie szykowac?
ŚWIĘTA RACJA!!!!
Dlatego za Krzynówka powinien jechać Pieta.
Moim zdaniem Benhałer zgubił soczewki i na nowe go nie stać ;p

Donki 19.08.2009 18:47

Ja nie rozumie jak gościu (LEEEEEEEoooo) może powoływać zawodniaka który w polskiej lidze siedzi na ławie czyli jest słaby a w reprezentacji gra ?? Chodzi o Rogera

Donki 19.08.2009 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 781188)
Ja nie rozumie jak gościu (LEEEEEEEoooo) może powoływać zawodniaka który w polskiej lidze siedzi na ławie czyli jest słaby a w reprezentacji gra ?? Chodzi o Rogera

Albo gosćia który nie ma klubu a jak go ma to siedzi w nim na ławie. Chodzi o Smolarka

Krissu 19.08.2009 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 781149)
A Komorowskiego w jaki sposob rozumiesz? Bo ja nie bardzo ~~

Zaznaczyłem to co mi się przy pierwszym przeglądnięciu w oczy rzuciło :-)

BRTS39 20.08.2009 11:47

Obraniaka zostawcie bo to polak , ma korzenie polskie ROger - to jest przybysz

Tiramisu 20.08.2009 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 781453)
Obraniaka zostawcie bo to polak , ma korzenie polskie ROger - to jest przybysz

Coś w tym małym p jest. Moim zdaniem on się czuje Francuzem. Jakby się czuł związany z Polską to by się przynajmniej od lat paru uczył języka polskiego i polskiej historii.

Jasne, jego i Rogera porównywać nie można, ale dziecko Chińczyków urodzone w Polsce i wychowane w polskiej kulturze bardziej byłoby polskie niż Ludwik(?) (zażyczył sobie aby mówić do niego Ludovic, po francusku. tak?).

Deever 20.08.2009 12:15

O ile mnie pamięć nie myli, jakiś czas temu w wywiadzie, bodajże dla PS, Obraniak zapytany o to, kto jego zdaniem był najwybitniejszym Polakiem w historii odpowiedział, że Jacek Bąk. :D

To tak w kwestii jego polskości.

For_FuN_ 20.08.2009 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Deever (Post 781469)
O ile mnie pamięć nie myli, jakiś czas temu w wywiadzie, bodajże dla PS, Obraniak zapytany o to, kto jego zdaniem był najwybitniejszym Polakiem w historii odpowiedział, że Jacek Bąk. :D

Czyli zakwestionowales tez polskosc wielu innych Polakow, ktorzy nie bardzo orientuja sie w historii czy wydarzeniach zycia codziennego w kraju, czy w czymkolwiek innym zwiazanym z naszym krajem..."fajnie" ;). Dobrze, ze kwestie rozstrzyga prawo, a nie ludzie z takim podejsciem do innych ludzi.

P.S - A powolywanie sie na PS, to juz wogole...zdecydujcie sie w koncu, czy ta gazeta jest wiarygodna czy nie...troszke wiecej konsekwencji.

K4millo 20.08.2009 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Deever (Post 781469)

No to Cię myli pamieć, bo to powiedział Damien Perquis, a nie Obraniak.

Tiramisu 20.08.2009 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 781476)
Czyli zakwestionowales tez polskosc wielu innych Polakow, ktorzy nie bardzo orientuja sie w historii czy wydarzeniach zycia codziennego w kraju, czy w czymkolwiek innym zwiazanym z naszym krajem..."fajnie" ;). Dobrze, ze kwestie rozstrzyga prawo, a nie ludzie z takim podejsciem do innych ludzi.

Pomijając już czy tak Ludovic powiedział czy nie,,, TY NA SERIO?! Domyślam się, że jesteś z tych co po trupach do celu i dla sukcesu obok zasad, ale z porównaniem ludzi wychowanych tutaj do człowieka wychowanego we Francji to już przegiąłeś. Prawo,,, Żeby ono było tak "sprawiedliwe" dla wszystkich,,, I przypuszczam, że kolega którego cytujesz nic nie ma do Obraniaka jako człowieka, ocenia tylko jego polskość, a raczej jej brak. Mnie się Ludovic nawet sympatyczny wydaje. Tylko co z tego.

Przyznaj po prostu - jesteś głodny sukcesu i wszystko przyjmiesz i zniesiesz by sukces przyszedł. Nie broń na siłę polskości kogoś, kto zapewne ma to daleko w poważaniu.
Postawy są różne - ja np bym też chciała, żeby moje pokolenie miało swój rok 74, ale nie za wszelką cenę. Ty masz prawo czuć inaczej. Z tym się kłócić nie będę, bo dziś to ja jestem dinozaurem ze swoimi przekonaniami i nic nie wywalczę. Ale nie róbmy cyrku z argumentami za i przeciw, szczególnie za.

Proud 20.08.2009 13:16

ja jestem zdecydowanie przeciwny takim Polakom jak Olisadebe, Roger, a nawet Obraniak.

Wole abyśmy dostawali łomot od słabeuszy, ale grali rdzennymi Polakami.

Reprezentacja to nie klub...mają w niej grać ludzie, którzy wiedzą co to jest mieć Orzełka na piersi...

smutne jest również sposób przyznawania obywatelstwa...słyszałem o ludziach mieszkających za granicą, z pochodzenia Polakach, dla których obywatelstwo polskie wiele znaczy, bo czują się i są Polakami! Znają język, historie, tradycje naszego Kraju. Czekają na nadanie obywatelstwa kilka lat...a taki Roger dostaje je po roku...bo jest nam potrzebny do kadry...dla mnie to jest dramat.

martinius028 20.08.2009 13:25

Zastanówmy sie przez chwile jakie są fakty:
-Obraniak mial dziadka Polaka
-dostał obywatelstwo
-gra w reprezentacji Polski

O jego polskości trudno jest rozmawiać nie wiedząć jak on to wszystko widzi.Dla mnie Roger nie powinnien w żadnym razie otrzymać obywatelstwa gdzyż ani nie mieszka w Polsce jakiś długi czas ani nie ma żony Polki .W ogóle nie jest związany z naszym krajem oprócz gry w jednym z klubów naszej ligi, jest jak turysta.
Moim zdaniem inna sprawa jest z Obraniakiem który już w 2006 roku starał się o Polskie obywatelstwo i miał przodków z Polski.

For_FuN_ 20.08.2009 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tiramisu (Post 781490)
Pomijając już czy tak Ludovic powiedział czy nie,,, TY NA SERIO?! Domyślam się, że jesteś z tych co po trupach do celu i dla sukcesu obok zasad, ale z porównaniem ludzi wychowanych tutaj do człowieka wychowanego we Francji to już przegiąłeś. Prawo,,, Żeby ono było tak "sprawiedliwe" dla wszystkich,,, I przypuszczam, że kolega którego cytujesz nic nie ma do Obraniaka jako człowieka, ocenia tylko jego polskość, a raczej jej brak. Mnie się Ludovic nawet sympatyczny wydaje. Tylko co z tego.

Przyznaj po prostu - jesteś głodny sukcesu i wszystko przyjmiesz i zniesiesz by sukces przyszedł. Nie broń na siłę polskości kogoś, kto zapewne ma to daleko w poważaniu.
Postawy są różne - ja np bym też chciała, żeby moje pokolenie miało swój rok 74, ale nie za wszelką cenę. Ty masz prawo czuć inaczej. Z tym się kłócić nie będę, bo dziś to ja jestem dinozaurem ze swoimi przekonaniami i nic nie wywalczę. Ale nie róbmy cyrku z argumentami za i przeciw, szczególnie za.

Ty masz chyba jakis problem z czytaniem ze zrozumieniem :D(co tutaj jest niestety duzym problemem). To pan, ktorego cytowalem ustala czyjas polskosc na podstawie wiedzy o naszym kraju i w ten sposob wyklucza duza czesc naszego spolczenstwa mieszkajaca na miejscu. Miej pretensje do tego kogos, bo ja zareagowalem oburzeniem na takie slowa.

Hmm, czyli wedlug ciebie twoj kolega wyzej ma prawo decydowac, kto jest Polakiem i kto czuje sie Polakiem? Brawa dla was ;).

P.S - Gdzie w moich wypowiedziach jest pisanie o wynikach sportowych? Nie ma to, jak przekrecac celowo czyjes slowa.

Tiramisu 20.08.2009 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martinius028 (Post 781496)
Zastanówmy sie przez chwile jakie są fakty:
-Obraniak mial dziadka Polaka
-dostał obywatelstwo
-gra w reprezentacji Polski

O jego polskości trudno jest rozmawiać nie wiedząć jak on to wszystko widzi.Dla mnie Roger nie powinnien w żadnym razie otrzymać obywatelstwa gdzyż ani nie mieszka w Polsce jakiś długi czas ani nie ma żony Polki .W ogóle nie jest związany z naszym krajem oprócz gry w jednym z klubów naszej ligi, jest jak turysta.
Moim zdaniem inna sprawa jest z Obraniakiem który już w 2006 roku starał się o Polskie obywatelstwo i miał przodków z Polski.

Można nie wiedzieć jak on to wszystko widzi, ale można na podstawie pewnych faktów podejrzewać.
Fakty są takie:
- facet nie mówi ani słowa po polsku
- nie ma pojęcia o historii Polski (no bo chyba specjalnie by wiedzy nie ukrywał?), i nie mówię o jakiś szczegółach,, (swoją drogą,, ciekawe ile razy był w Polsce zanim się pojawił pomysł o reprezentacji,,,,)
- ma w 1/4 polską krew, a w 3/4 francuską.

A więc podejrzewam: woli być kapitanem na cudzym statku niż majtkiem na własnym. Nie widziałam jak gra, ale niech ktoś mi powie - miałby duże szanse być gwiazdą reprezentacji Francji? Tylko tak obiektywnie.

Kiedyś kluby składały się z wychowanków, ale z biegiem czasu to się zmieniło. Pewno też nie wszystkim się podobało. Tylko klub to firma, a reprezentacja to fundacja, niech będzie "czysta" ;).

ps. Jak się Roger ożeni z Polką to ani krzty bardziej na reprezentację nie zasłuży.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 781504)
Ty masz chyba jakis problem z czytaniem ze zrozumieniem :D(co tutaj jest niestety duzym problemem). To pan, ktorego cytowalem ustala czyjas polskosc na podstawie wiedzy o naszym kraju i w ten sposob wyklucza duza czesc naszego spolczenstwa mieszkajaca na miejscu. Miej pretensje do tego kogos, bo ja zareagowalem oburzeniem na takie slowa. Czyli wedlug ciebie twoj kolega wyzej ma prawo decydowac, kto jest Polakiem i kto czuje sie Polakiem? Brawa dla was ;).

P.S - Gdzie w moich wypowiedziach jest pisanie o wynikach sportowych? Nie ma to, jak przekrecac celowo czyjes slowa.

Albo Ty z wyrażaniem własnych myśli. Sprawa nie do rozstrzygnięcia. I błagam - nie mów mi co jest problemem na tym forum - ja również mam o nim wyrobioną opinię.

Nie napisałam jakie masz podejście do wyników sportowych, napisałam "DOMYŚLAM SIĘ". Na podstawie Twojej wypowiedzi. Mam do tego prawo. Nie jest tak? Ok - przecież nie będę Ci tego wmawiać. To, czego człowiek broni, pozwala na powiedzenie czegoś o nim. I to jest moja opinia a Tobie, a nie Ty. Ty na pewno masz jakąś o mnie.
Post Deevera wziąłeś albo zbyt dosłownie albo po prostu się teraz wymigujesz od odpowiedzialności za głupotę, którą napisałeś. Co jak co, ale Polak Jacka Bąka jako wybitnego Polaka nie poda. No litości. Chyba, że jakiś debil, a za takiego Ludovicia nie mamy? (pomijamy cały czas, że on tego nie powiedział - mówimy o tym, co autor posta miał na mysli). To, że poznasz dobrze historię Hiszpanii nie uczyni Cię Hiszpanem, ale nie wmawiaj mi, że to nie jest dziwne, że chłopak, który tak bardzo chce reprezentować Polskę nic o niej nie wie.
I gdybym decydowała czy Obraniak Polakiem ma być czy nie to by nim nie był. Ja tylko tę jego polskość oceniam. Do oceny prawo mam. Nie muszę brać bezkrytycznie czegoś, o czym ktoś zadecydował. Dlaczego? Dlatego, że niektóre decyzje są po prostu głupie. Bez dyskusji jest jego polskie pochodzenie. Jego przywiązanie do Polski (a m.in. tego wymagam od kogoś, kto ten kraj reprezentuje) już wątpliwości budzi.

Podsumowując: dla mnie jest Francuzem z polskimi korzeniami. Tyle.

pirat.z.karaibow 20.08.2009 13:59

Dajcie spokój wirtualni patrioci. Boli Was to? To trzeba było reagować aktywnie a nie wyżalać się przed komputerem! Tylko tyle umiecie.

I bardzo dobrze. Obraniak, Roger, mam nadzieję że Hernani itd.

unpredictable_wislaczka 20.08.2009 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 781508)
I bardzo dobrze. Obraniak, Roger, mam nadzieję że Hernani itd.

I Marcelo, Diaz niestety odpada, ale może z Paulistą się uda? I będziemy mieli wtedy reprezentację POLSKI, która będzie zdobywała punkt za punktem. Bo przecież najważniejsze,żeby wygrywali,a kto jest na boisku to już mało istotne...

ed: Swoją drogą, co według Ciebie oznacza aktywne reagowanie na nadawanie komuś obywatelstwa? Czy na powołania Leeeoooo też można w jakiś sposób aktywnie reagować?

pirat.z.karaibow 20.08.2009 15:03

Po prostu jesteście internetowymi krzykaczami, tyle. Świata nie zmienicie, kibicować nie musicie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl