![]() |
Cytat:
|
mecz dno.
Co mieliśmy, to strzeliliśmy i gro. "LEO,LEO" ? To on ma jeszcze swoich fanow? Każdy na niego napierdala, a tu mecz i polowa stadionu sika w gacie? Krzynówka na emeryture! Jest dnem i to brzydkim! |
Cytat:
Okrzyk Leo powinno sie wyplewic jak kiedys trębaczy z haslem "nie badz jeleniem nie trąb". Sciszam jak to slysze,bo wstyd. |
Wojtas napisał:
Cytat:
|
Cytat:
No ja wiem ze to ci co zimą smigają na Malysza,roznica tylko ta ze tam trabki jeszcze obciachem nie są i moga sobie na nie pozwolic ,a tu jakos muszą wtracic swoje 3 grosze wiec powstał ten debilny ryk. Jak juz pozdrawiac to kogos z autorytetem,a nie goscia ktorego trzyma tu tylko kontrakt i kasa o jakiej wiekszosc dziadkow w jego wieku moze pomarzyc,a gdyby mozna uciekl by stad do Feyennordu szybciej niz Golota z ringu. |
Błaszczykowski - technika, szybkość, kiwka, przegląd gry, podania na b.wysokim poziomie, jak nie na najwyższym. Grecy za nim nie nadążali, znakomicie przerzucił piłkę za obrońców greckich przy bramce na 2-0. I te akcje 1 na 1 ;] Dziw, że to Polak :D (Lewe skrzydło)
Obraniak - debiut marzenie. B.duże wzmocnienie składu. Przegląd gry, wykańczanie akcji, strzały z dystansu, technika, dobra gra bez piłki. (środek pomocy) Murawski - mimo, iż nie gra on na razie w Rubinie umie myśleć na boisku. (środek pomocy) Brożek - coś się chłopak nie może przełamać. Ważne, że jest to piłkarz kompletny, że tak zacytuję P.Szpakowskiego. Jak mu nie idzie strzelanie goli, to asystuje. Drugi raz zewnętrzną częścią stopy, tym razem z pierwszej piłki. (atak) Chętnie powołałbym Peszkę jako lewoskrzydłowego i Małeckiego jako ofensywnego pomocnika. Robert Lewandowski - trochę mnie rozczarował. Patrząc na jego formę w lidze, myślałem żę przynajmniej będzie próbował szukać sobie okazji strzeleckich, lecz nie mógł przedrzeć się przez dobrze ustawionych Greków. Mimo to widzę go w pierwszym składzie, do momentu powrotu Irka Jelenia. (atak) Smolarek - brak mu ogrania meczowego, nie ta kondycja, łatwe straty. Ebi najlepsze chwile ma już chyba ze sobą. Roger - niestety, nic poza tym "Kulwa mać" nic nie pokazał. Spowalnianie gry, za mocne podania. Nie ten facet co na EURO. Mariusz Lewandowski - zbyt często nie widziałem go przy piłce, także jakakolwiek ocena byłaby subiektywna. Krzynówek - jak widzę jego twarz i grę, to komórka wychodzi mi z kieszeni, żeby wysłać sms-a o treści "pomagam". Tylko nie wiem, czy pod względem tego, że uzbierać mu kasę na operację plastyczną, czy na książkę "podstawy piłki nożnej - poradnik dla początkujących". Kompletna padaka, nie umie podać piłki, albo przeciwnik przechwyci piłkę, albo za słabo, albo za mocno, spowalnia grę, nie myśli na boisku, gubi się w pojedynkach 1 na 1. Co to ma być? |
No niestety czas Krzynówka już minął. Lewa obrona to jest w ogóle dramat. Szans nie dostają Brożek i Gancarczyk i męczymy się z Krzynówkiem i Komorowskim.
|
Takie pytanie czy widział ktoś flagę Polski na łuku "LIBIA" Czy ja coś mam z oczami...
|
http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html
Szkoda, ze nie udalo sie tego juz zalatwic, bo moglby zagrac jeszcze w eliminacjach. Wydaje mi sie, ze teraz francuscy pilkarze polskiego pochodzenia beda starali sie o podobnie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
http://sport.onet.pl/74456,1248770,2...wiadomosc.html
Cytat:
|
czy ktoś wie co sie działo na trybunach gdzies tak w 10 minucie bo widziałem że coś sie działo a potem weszły psy itd.??
|
http://sport.onet.pl/74456,1248770,2...wiadomosc.html
Czy nie wydaje się wam że Paweł Janas wypowiada się w podobnym stylu do Macieja Skorży? Tak samo inteligentnie, popiera swoje zdanie faktami, nie przekłamuje rzeczywistości, poprostu umie spojrzeć trzeźwo na piłkę. Nie dziwne że z naszym trenerem bardzo się lubią i szanują. Moim zdaniem na selekcjonerskiej karierze zaważył 1, słownie JEDEN mecz, szkoda że ten najważniejszy- mecz z Ekwadorem na mundialu. Kadra Janasa według mnie grała najładniej dla oka. Szkoda takiego trenera. Można powiedzieć:"Cudze chwalicie, swego nie znacie". |
Janasowi to dziennikarze powolywali zawodnikow do reprezentacji...wyjatkiem bylo ogloszenie skladu na Mundial, gdzie wybral samodzielnie i wiemy jak to sie skonczylo.
Co do Podolskiego, to gdyby naprawde chcial grac w naszej kadrze, to by gral. Mogl poczekac ten miesiac lub 2, nie zrobiloby to zadnej roznicy. |
Cytat:
|
A Komorowskiego w jaki sposob rozumiesz? Bo ja nie bardzo ~~
|
Krychowiaka bierze w ciemno, jak zwykle Małecki po za kadrą.
Heh i ten napis przy Szczęsnym Arsenal Londyn :D |
Brak Piotra Brozka, Marcina Kowalczyka, Macieja Iwanskiego(Tralka i Bandrowski sa lepsi :D?), Grosickiego, Rafala Grzelaka, Wichniarka, Kosowskiego i Zurawskiego.
Powolanie Polczaka to objaw choroby, bo facet jest tragiczny. |
Czy nie uwazacie, ze powolania dla goscia (Saganowski) z trzeciej ligi to juz jest przesada ?
Tzw. zdezawuowanie statusu reprezentanta. |
to jest jakas masakra, jak kiedys popierałem Leo bo przyjechał do Polski i rzucał nowe spojrzenie na piłke to teraz tez go zupelnie nie rozumiem i strasznie mnie on irytuje. Mysle ze to przez niego tak slabo gramy, moze nawet awansujemy do tych MS ale co z tego, to nie zmienia faktu ze teraz potrafimy przegrac z kazdym, doslownie z kazdym i tak jak za Janasa objechalismy kogo mielismy objechac w El MS to teraz strach sie bac Słowenii, Słowacji czy nawet San Marino, a juz w ogole dobre mecze, wygrane po dobrej grze zdarzaja sie baaardzo rzadko, meczu z Grecja nie ma co liczyc bo to mecz towarzyski ;/
Nie wiem jak mozna brac do kadry Komorowskiego jesliw ldize gra Piotrek Brozek sto razy lepiej od tego pana, nie wiem czemu Mały noe dostanie swojej szansy, nie wiem czemu przebojowy, szybki Grosicki nie zostanie nagrodzony powolaniem do kadry, nie wiem czemu powolanie ma Krychowiak ktory nie gra we Francji a jest młody a nie dostanie go troche starszy Małecki ktory prezentuje wysoki poziom czy Grosik! Załosne dla mnie ejst to e Gancarczyk dostał powolanie, na Ukrainie byl niezauwazany nagle transfer do super mocnej Polskiej ligi i wow juz moze byc reprezentantem bo zagrał kilka meczow w Ekstraklasie hehe to ejst jakas paranoja. Nie wiem czemu tego dziadka Krzynowka bierzemy i to chcemy wykreowac z niego obronce, co on namda na Euro2012, czy nei powinnismy pod ta impreze sie szykowac? Nie wiem czemu z Grecja Obraniak nie zagrał od 1 polowy, nowy ok wszystko rozumiem tylko kiedy jak nei w sparingu ma sie zgrac z druzyna? To jest jakas kompletna porazka co ten Holender wycyznia, czekam az odejdzie z kadry bo osmiesza nasz kraj :( PS Jelen ostatnio nie grał w lidze, tutaj tez niepowołany. Napewno jakas kontuzja (cos mi sie o uszy obiło) czy to cos powaznego, kiedy wraca? Cytat:
|
Bardzo dobrze, że tylko Brozio i Łobo wzięci, chociaż bez nich też by się obejść mogło. I tak realnych szans już na żaden awans nie ma (wiem, wiem, matematycznie to ho, ho ile to jest możliwe) a te zgrupowania dla naszych zbyt często kontuzjami się kończą.
Jak nie na treningach to na samym meczu. Albo nasi niedotrenowani i nie wytrzymują obciążeń albo jakiś rzeźnik przegina z ćwiczeniami. |
Cytat:
|
Cytat:
Dlatego za Krzynówka powinien jechać Pieta. Moim zdaniem Benhałer zgubił soczewki i na nowe go nie stać ;p |
Ja nie rozumie jak gościu (LEEEEEEEoooo) może powoływać zawodniaka który w polskiej lidze siedzi na ławie czyli jest słaby a w reprezentacji gra ?? Chodzi o Rogera
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Obraniaka zostawcie bo to polak , ma korzenie polskie ROger - to jest przybysz
|
Cytat:
Jasne, jego i Rogera porównywać nie można, ale dziecko Chińczyków urodzone w Polsce i wychowane w polskiej kulturze bardziej byłoby polskie niż Ludwik(?) (zażyczył sobie aby mówić do niego Ludovic, po francusku. tak?). |
O ile mnie pamięć nie myli, jakiś czas temu w wywiadzie, bodajże dla PS, Obraniak zapytany o to, kto jego zdaniem był najwybitniejszym Polakiem w historii odpowiedział, że Jacek Bąk. :D
To tak w kwestii jego polskości. |
Cytat:
Czyli zakwestionowales tez polskosc wielu innych Polakow, ktorzy nie bardzo orientuja sie w historii czy wydarzeniach zycia codziennego w kraju, czy w czymkolwiek innym zwiazanym z naszym krajem..."fajnie" ;). Dobrze, ze kwestie rozstrzyga prawo, a nie ludzie z takim podejsciem do innych ludzi. P.S - A powolywanie sie na PS, to juz wogole...zdecydujcie sie w koncu, czy ta gazeta jest wiarygodna czy nie...troszke wiecej konsekwencji. |
Cytat:
|
Cytat:
Przyznaj po prostu - jesteś głodny sukcesu i wszystko przyjmiesz i zniesiesz by sukces przyszedł. Nie broń na siłę polskości kogoś, kto zapewne ma to daleko w poważaniu. Postawy są różne - ja np bym też chciała, żeby moje pokolenie miało swój rok 74, ale nie za wszelką cenę. Ty masz prawo czuć inaczej. Z tym się kłócić nie będę, bo dziś to ja jestem dinozaurem ze swoimi przekonaniami i nic nie wywalczę. Ale nie róbmy cyrku z argumentami za i przeciw, szczególnie za. |
ja jestem zdecydowanie przeciwny takim Polakom jak Olisadebe, Roger, a nawet Obraniak.
Wole abyśmy dostawali łomot od słabeuszy, ale grali rdzennymi Polakami. Reprezentacja to nie klub...mają w niej grać ludzie, którzy wiedzą co to jest mieć Orzełka na piersi... smutne jest również sposób przyznawania obywatelstwa...słyszałem o ludziach mieszkających za granicą, z pochodzenia Polakach, dla których obywatelstwo polskie wiele znaczy, bo czują się i są Polakami! Znają język, historie, tradycje naszego Kraju. Czekają na nadanie obywatelstwa kilka lat...a taki Roger dostaje je po roku...bo jest nam potrzebny do kadry...dla mnie to jest dramat. |
Zastanówmy sie przez chwile jakie są fakty:
-Obraniak mial dziadka Polaka -dostał obywatelstwo -gra w reprezentacji Polski O jego polskości trudno jest rozmawiać nie wiedząć jak on to wszystko widzi.Dla mnie Roger nie powinnien w żadnym razie otrzymać obywatelstwa gdzyż ani nie mieszka w Polsce jakiś długi czas ani nie ma żony Polki .W ogóle nie jest związany z naszym krajem oprócz gry w jednym z klubów naszej ligi, jest jak turysta. Moim zdaniem inna sprawa jest z Obraniakiem który już w 2006 roku starał się o Polskie obywatelstwo i miał przodków z Polski. |
Cytat:
Hmm, czyli wedlug ciebie twoj kolega wyzej ma prawo decydowac, kto jest Polakiem i kto czuje sie Polakiem? Brawa dla was ;). P.S - Gdzie w moich wypowiedziach jest pisanie o wynikach sportowych? Nie ma to, jak przekrecac celowo czyjes slowa. |
Cytat:
Fakty są takie: - facet nie mówi ani słowa po polsku - nie ma pojęcia o historii Polski (no bo chyba specjalnie by wiedzy nie ukrywał?), i nie mówię o jakiś szczegółach,, (swoją drogą,, ciekawe ile razy był w Polsce zanim się pojawił pomysł o reprezentacji,,,,) - ma w 1/4 polską krew, a w 3/4 francuską. A więc podejrzewam: woli być kapitanem na cudzym statku niż majtkiem na własnym. Nie widziałam jak gra, ale niech ktoś mi powie - miałby duże szanse być gwiazdą reprezentacji Francji? Tylko tak obiektywnie. Kiedyś kluby składały się z wychowanków, ale z biegiem czasu to się zmieniło. Pewno też nie wszystkim się podobało. Tylko klub to firma, a reprezentacja to fundacja, niech będzie "czysta" ;). ps. Jak się Roger ożeni z Polką to ani krzty bardziej na reprezentację nie zasłuży. Cytat:
Nie napisałam jakie masz podejście do wyników sportowych, napisałam "DOMYŚLAM SIĘ". Na podstawie Twojej wypowiedzi. Mam do tego prawo. Nie jest tak? Ok - przecież nie będę Ci tego wmawiać. To, czego człowiek broni, pozwala na powiedzenie czegoś o nim. I to jest moja opinia a Tobie, a nie Ty. Ty na pewno masz jakąś o mnie. Post Deevera wziąłeś albo zbyt dosłownie albo po prostu się teraz wymigujesz od odpowiedzialności za głupotę, którą napisałeś. Co jak co, ale Polak Jacka Bąka jako wybitnego Polaka nie poda. No litości. Chyba, że jakiś debil, a za takiego Ludovicia nie mamy? (pomijamy cały czas, że on tego nie powiedział - mówimy o tym, co autor posta miał na mysli). To, że poznasz dobrze historię Hiszpanii nie uczyni Cię Hiszpanem, ale nie wmawiaj mi, że to nie jest dziwne, że chłopak, który tak bardzo chce reprezentować Polskę nic o niej nie wie. I gdybym decydowała czy Obraniak Polakiem ma być czy nie to by nim nie był. Ja tylko tę jego polskość oceniam. Do oceny prawo mam. Nie muszę brać bezkrytycznie czegoś, o czym ktoś zadecydował. Dlaczego? Dlatego, że niektóre decyzje są po prostu głupie. Bez dyskusji jest jego polskie pochodzenie. Jego przywiązanie do Polski (a m.in. tego wymagam od kogoś, kto ten kraj reprezentuje) już wątpliwości budzi. Podsumowując: dla mnie jest Francuzem z polskimi korzeniami. Tyle. |
Dajcie spokój wirtualni patrioci. Boli Was to? To trzeba było reagować aktywnie a nie wyżalać się przed komputerem! Tylko tyle umiecie.
I bardzo dobrze. Obraniak, Roger, mam nadzieję że Hernani itd. |
Cytat:
ed: Swoją drogą, co według Ciebie oznacza aktywne reagowanie na nadawanie komuś obywatelstwa? Czy na powołania Leeeoooo też można w jakiś sposób aktywnie reagować? |
Po prostu jesteście internetowymi krzykaczami, tyle. Świata nie zmienicie, kibicować nie musicie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl