Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

Greeg 27.07.2009 13:48

Jeśli nasze wczesniejsze problemy z tak wczesnym dojazdem na miejsce wynikały z tego że miał to być dla nas sprawdzian przed liga i negocjacjami z policją z Sosnowca to już powinniśmy coś wiedzieć o godzinie zbiorki i odjazdu pociagów.

SiD1894 27.07.2009 14:00

Jak WyglĄda PowrÓt ?!

kacap 27.07.2009 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SiD1894 (Post 769365)
Jak WyglĄda PowrÓt ?!

po meczu idziesz grzecznie na dworzec, uwalasz dupę na miejscu i jedziesz do Krk jak reszta Wiślaków zadowolonych ze zwycięstwa z hanysami.

www.wislakrakow.pl -> tam masz info nt. biletów, ich cen etc.

SiD1894 27.07.2009 14:38

:D Kacap dzięki Ci.A jak to wygląda z biletami ? Kupuje bilet za 35 zł i już mogę jechać czy muszę się na jakaś listę zapisac?

SiD1894 27.07.2009 15:15

Godziny zbiórki jeszcze nie ustalono bo, SKWK dopiero to ustala.

28.07.2009 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 761985)
Ale niektórzy tego nie rozumią.

Przyjebać chyba trzeba będzie 50 zł od biletu to może się niektórzy otrząsną.

W dupach się poprzewracało, takich marudzen na żadnych innych forach ekip z wyzszej półki nie ma. Krótka piłka i koniec.
Nie ma marudze, nie ma .......enia tylko się podporządkowują pod to co zamieszczają osoby które mają co nieco w głowie , za sobą multum wyjazdów i nie chcą na złość tylko wręcz przeciwnie.

Bełkot i płacz jak u starych bab.
Nie pasuje, nie dam rady, chcę jechać autem a nie chce płacić za pociąg to trzymam mordę krótko a nie snuje pierdoły o tym co kto robi a co nie robi. Bo **** to kogo szczerze powiedziawszy obchodzi.

@
kto jedzie autami niech ma oczy dookoła glowy.
Powodzenia.

Krótko, dobitnie, w żołnierskich słowach... tak, bo tak, albo wyp...lać!

Szkoda tylko, że bez sensu.

Urokiem krakowskiej Wisły, jest między innymi to, że ma bardzo, ale to bardzo różnych kibiców. Nie jestem przekonany do tezy, że duża ilość wyjazdów wpływa na posiadanie większego "co nieco" w głowie. Zaproponowana sprzedaż biletów, nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem i nawet ekonomicznie trudno ją obronić. Jeżeli na dodatek, zgodzimy się z przysłowiem, że -czas to pieniądz, to już w ogóle dupa blada. Trudno mieć do części kibiców pretensję, że widząc podział kwoty w proporcjach 15+20 zżymają się i rezygnują z wyjazdu. Straszenie apokalipsą samochodową, też jest trochę bez sensu. Pomijam fakt, że bardzo dużo osób jeździ na "niekrakowskich" blachach. Nawet rejestracja krakowska, nie jest równoznaczna, z natychmiastowym wpierd...lem.
Ale do meritum:
Rozumiem i doceniam wysiłek włożony w przygotowanie taniego transportu, dla możliwie jak największej rzeszy kibiców. Ale, czy nie należało pomyśleć, o stworzeniu dwóch kategorii biletów? Pierwsza z przejazdem (15+20) i druga- sam bilet wejściowy z własnym transportem (15+10 dopłaty do pociągu). W ten oto sposób, jak mawia klasyk, i wilk byłby syty, i Manchester City...

ps
Że 10 zł, to nie pieniądze? Cóż, na ulicy, póki co nie leżą, to raz, a dwa- mam auto siedmioosobowe. Siedmiu chłopa, to jest spora dopłata do pociągu, a dla nas zwrócony koszt podróży, plus bonus wynikający z zaoszczędzonego czasu przed i po spotkaniu.

ps''
Nie lubię jeździć pociągami.

_gilardino_ 28.07.2009 12:18

Tak a potem płacze na forum że opony poprzebijane i latanie na psy jak po meczu z Levadią.

28.07.2009 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 769937)
Tak a potem płacze na forum że opony poprzebijane i latanie na psy jak po meczu z Levadią.

Masz znajomych? Masz. To wśród pięciu znajomych znajdź takiego, co jeździ autem w leasingu, albo beemą co ją ściągnął, ale nie przerejestrował. A jeżeli nie dostrzegasz różnicy, między polskimi blachami w Estonii, a krakowskimi w Sosnowcu, to za cholerę nic na to nie poradzę.

gris 28.07.2009 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 769937)

A płakał ktoś tu na forum, że mu opony przebili? Nie widziałem a chętnie bym poczytał. Dasz link?

globoos 28.07.2009 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SiD1894 (Post 769391)
:D Kacap dzięki Ci.A jak to wygląda z biletami ? Kupuje bilet za 35 zł i już mogę jechać czy muszę się na jakaś listę zapisac?

przecież przy zapisach się wpisujesz na listę. jak masz bilet to jedziesz normalnie, jak nie masz - jedziesz na jana, czego oczywiście nie popieram ;)

Deivid 28.07.2009 12:26

Cytat:

Krótko, dobitnie, w żołnierskich słowach... tak, bo tak, albo wyp...lać!

Szkoda tylko, że bez sensu.

Urokiem krakowskiej Wisły, jest między innymi to, że ma bardzo, ale to bardzo różnych kibiców. Nie jestem przekonany do tezy, że duża ilość wyjazdów wpływa na posiadanie większego "co nieco" w głowie. Zaproponowana sprzedaż biletów, nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem i nawet ekonomicznie trudno ją obronić. Jeżeli na dodatek, zgodzimy się z przysłowiem, że -czas to pieniądz, to już w ogóle dupa blada. Trudno mieć do części kibiców pretensję, że widząc podział kwoty w proporcjach 15+20 zżymają się i rezygnują z wyjazdu. Straszenie apokalipsą samochodową, też jest trochę bez sensu. Pomijam fakt, że bardzo dużo osób jeździ na "niekrakowskich" blachach. Nawet rejestracja krakowska, nie jest równoznaczna, z natychmiastowym wpierd...lem.
Ale do meritum:
Rozumiem i doceniam wysiłek włożony w przygotowanie taniego transportu, dla możliwie jak największej rzeszy kibiców. Ale, czy nie należało pomyśleć, o stworzeniu dwóch kategorii biletów? Pierwsza z przejazdem (15+20) i druga- sam bilet wejściowy z własnym transportem (15+10 dopłaty do pociągu). W ten oto sposób, jak mawia klasyk, i wilk byłby syty, i Manchester City...

ps
Że 10 zł, to nie pieniądze? Cóż, na ulicy, póki co nie leżą, to raz, a dwa- mam auto siedmioosobowe. Siedmiu chłopa, to jest spora dopłata do pociągu, a dla nas zwrócony koszt podróży, plus bonus wynikający z zaoszczędzonego czasu przed i po spotkaniu.

ps''
Nie lubię jeździć pociągami.
OK tylko pomyśl kto by sprawdzał każdemu że ma wykupiony kwit za przejazd za 20zł? Tego sie nie sprawdza bo jest to cieżkie do ogarnieńcia. Myśle ze duzo tzw "sępów" wybierałoby opcje drugą (15zł bilet + 10zł dopłaty do pociągu) i co wtedy zrobi SKWK ? Ma dopłacać PKP z własnych pieniedzy?

28.07.2009 12:39

Czy jazda na sępa była by skur...ństwem? Myślę, że tak i to sporym! W SKWK sporo wysportowanych, odpowiednio zbudowanych facetów, co to mają szczególne uczulenie, na postępowanie niehonorowe. W drzwiach wagonu staje taki ułan młody, taki Gołota, ale inteligentniejszy i odważniejszy, a Ty wchodząc machasz radośnie biletem. Nie, nie musi go czytać, bo bilet z przejazdem jest w tonacji czetrwonej, a sam bilet jest w kolorze granatowym. Machasz czerwonym- wsiadasz. Machasz niebieskim... Gołota macha Tobą. Proste?

ewcia 28.07.2009 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gris (Post 769941)
A płakał ktoś tu na forum, że mu opony przebili? Nie widziałem a chętnie bym poczytał. Dasz link?

Nikt nie płakał, ale znaleźli się tacy, którzy po łbach dostali barwy potracili i jeszcze problemów narobili ludziom.

cebulka997 28.07.2009 12:43

Deivid ma racje:P wszyscy by kupowali 15+10 a watpie ze przed pociagiem by sprawdzali kwity:P moze i by sprawdzili ty co wsiadaja w Krakowie a ci co wsiadaja na innych stacjach? bedzie wtedy duuze opoznienie i to wtedy sie nie wybula;]

_gilardino_ 28.07.2009 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gris (Post 769941)

To co Ewcia napisała a co do forum to jakiś gość się żalił że nie pojedzie więcej na mecz bo w centrum Sosnowca mu szyby rozbili kamieniami w samochodzie,ale linka szukać nie będę.

koniec off topa.

I nie wiem na h** ta dyskusja od kilku tygodni skoro i tak niczego wasze narzekanie nie zmieni.

28.07.2009 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 769955)
To co Ewcia napisała a co do forum to jakiś gość się żalił że nie pojedzie więcej na mecz bo w centrum Sosnowca mu szyby rozbili kamieniami w samochodzie,ale linka szukać nie będę.

koniec off topa.

I nie wiem na h** ta dyskusja od kilku tygodni skoro i tak niczego wasze narzekanie nie zmieni.

Może to być dla Ciebie szokiem, ale sporo, na tym łez padole, zmieniło się dzięki temu, że ludzie ze sobą dyskutowali. A to, co do tej pory napisałem, nazwał bym raczej- ja wiem? Propozycją? Sugestią? Możliwością? Chyba jednak, nie narzekaniem.

misiekpb 28.07.2009 16:58

Tak z ciekawości nie orientuje się ktoś ile karnetów poszło??

SiD1894 28.07.2009 20:55

Wiadomo coś o której jest zbiórka na dworcu głównym ??

wisłaWieczysta 28.07.2009 20:58

mówiono przecież że wszystko będzie podane w swoim czasie !!!!

SiD1894 28.07.2009 21:02

A kiedy ten czas nadejdzie ?

wislak_92 28.07.2009 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SiD1894 (Post 770247)
A kiedy ten czas nadejdzie ?

Ty tak na powaznie?

Hardcore1906 29.07.2009 10:48

Wszyscy po bilety !!!

SZYMEK_TSW 29.07.2009 10:52

Na sobotnie spotkanie udamy się pociągiem specjalnym. Bilety na mecz (do kupieniaw pakiecie z przejazdem, cena 35 zł) sprzedawane są od środy do piątku w sklepie Wiślacki Świat w godz. 11-18.
Zbiórka na Dworcu Głównym w sobotę o godz. 12.05 , odjazd tuż po godz. 12.20
Odjazd z Sosnowca nastapi od razu po przejściu ze stadionu na dworzec.
Prosimy o punktualne przybycie, oraz poszanowanie naszego środka transportu.
Pociąg zatrzyma się na stacjach ( w obie strony) : Kraków Główny, Kraków Łobzów, Zabierzów, Krzeszowice, Trzebinia, Jaworzno.

Życzymy udanej podróży ;)

skwk

cebulka997 29.07.2009 11:07

czemu nie ma 2 specjalow?

bondTSW 29.07.2009 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cebulka997 (Post 770428)
czemu nie ma 2 specjalow?

1. Prawdopodobnie mniejsze zainteresowanie niż meczem LM (?)
2. I tak połowa tych co kupią bilety (bilet+transport pociągiem) pojedzie autami.

Hardcore1906 29.07.2009 11:30

A gdzie dokladnie na dworcu głównym jest zbiórka ?

misiekpb 29.07.2009 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hardcore1906 (Post 770441)
A gdzie dokladnie na dworcu głównym jest zbiórka ?

jak przyjdziesz to zobaczysz gdzie idzie większośc Wislaków w koszulkach więc nie będziesz miał problemu z trafieniem:)

SZYMEK_TSW 29.07.2009 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cebulka997 (Post 770532)
czemu nie jest wogole napisane o ktorej pociag bedzie na innych stacja? bo chyba trzeba wiedziec na ktora trzba przyjsc na zbiorke:P

Czemu tak płaczesz o wszystko jak sam piszesz..??

Cytat:

Ja tam kupie pod stadionem bo nie ma sensu jechac tak daleko do Krakowa jak Sosnowiec jest za Katowicami, czyli nie daleko mnie A wiem ze na pewno ktos bedzie mial na sprzedaz

SiD1894 29.07.2009 15:23

Byłem dzisiaj po bilet :) ale zmartwiło mnie jedno , nikogo poza mną nie było :-/

BEER BROTHER 29.07.2009 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichałZG (Post 770540)
Panowie mam pytanie, może ktoś wie.
Jeśli chce zabrać na mecz kumpla za granicy który nie ma obywatelstwa Polskiego a w dowodzie nie ma Peselu to co mam podać gdy będę kupował bilet??
oprócz imienia i nazwiska??

spytaj Panów w WŚ na pewno na miejscu znajdą jakieś rozwiązanie ;)

Hardcore1906 30.07.2009 13:39

Wiadomo coś, ile już biletów poszło ??

misiekpb 30.07.2009 13:46

Na pewno będzie wiadomo po meczu:)

A ja jestem ciekaw ile karnetów zostanie sprzedanych na tę rundę.

palikot 30.07.2009 14:23

500 to max...

Robert_wislak 30.07.2009 14:50

heheh palikot żarty sie ciebie dziś trzymają? ;)

ewcia 30.07.2009 14:56

Oby chociaż te 500 było bo nie ma czym za pociąg zapłacić.

pan Dudi 30.07.2009 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ewcia (Post 771067)
Oby chociaż te 500 było bo nie ma czym za pociąg zapłacić.

Troszkę off top w związku z tym postem- może by tak naszym kopaczom uświadomić, że pisemko z przeprosinami mogą sobie wsadzić.. do kieszeni, a skoro tak bardzo jest im przykro i tak samo bardzo chcą to, co nam zafundowali niedawno, wynagrodzić, to niech zafundują nam przynajmniej 1 darmowy pociąg miesięcznie (nie jednorazowo, a miesięcznie przez cały sezon) czy to do Sosnowca, czy na jakiś wyjazd. Niech jedna i druga zasrana gwiazdeczka sięgnie do kieszeni i chociaż tak się przyda, skoro na boisku nie ma z niej żadnego pożytku.

_gilardino_ 30.07.2009 15:36

No czego ty od nich wymagasz, jak to lubią mowić w wywiadach "kariera piłkarza jest krótka", więc nie będą rozdawać "ciężko" zarobionych pieniędzy

pikuś 30.07.2009 20:24

Będzie możliwośc zakupienia jeszcze biletu w sobote czy nie?

salek 31.07.2009 07:15

w sobotę nie będzie można kupić biletów, bo przecież pociąg jedzie już o 12.20, a poza tym do piątku trzeba wysłać listy uczestników tego wyjazdu.

Na tą chwilę na mecz z Ruchem sprzedano około 300 biletów...

pozdr

misiekpb 31.07.2009 09:58

no tak ale z tego co pisało przed sezonem to na lige miała być możliwość kupna biletów w kasie stadionu przed meczem jeśli te bilety jeszcze będą. Czy będzie to obowiązywało czy jednak tylko kupno w Krakowie?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl