Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Błaszczykowski, Jażdżyński, Królewski - właściciele Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10278)

Drozd 05.05.2022 11:59

Powiedz jaką miał po 11 i Gula i Brzęczek bo dalej udajesz głupiego.

I ja nie bronię Hyballi, bo tego nie potrzebuje, bronić to się powinny władzę klubu, bo wyniki ich raczej nie bronią.

krysztal 05.05.2022 12:28

A dlaczego po 11?Poza tym ja Brzęczka nie bronię ale chyba nawet 11 kolejek nie rozegrał.A jak po 11 to może Skowronka dodajmy do porównania?

stary dziad 05.05.2022 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1582601)
A co daje "potencjał kibicowski"?

w rozbiciu na kibica
- Wisła - 31.71 zł
- Lech - 47,21 zł
- Legia - 86,90 zł

swoją drogą Cracovia ma w przeliczeniu na kibica wyższy przychód niż Wisła - 44,89 choć w liczbach bezwzględnych jest to zaledwie 40% naszego przychodu.

Coś mi tu nie pasuje, dla mnie te dane niezbyt wiarygodne. Bo przecież bilety na występy corumpovii są średnio 25% niższe. Czyli co , więcej kiełbasy zżerają , więcej piwska chleją ?

czaro 05.05.2022 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1582629)
Niczego nie muszę :)

Niezmiennie mnie po prostu bawisz z obroną tego człowieka, z tym Twoim "buntem inspirowanym przez władze klubu" i tak dalej... Nie zastanawia Cię kompletnie dlaczego Niemiec milczy odnośnie powodów rozstania z naszym klubem, nie dała Ci do myślenia nawet jego późniejsza "kariera" po rezygnacji Wisły z jego usług. No ale już kończę, bo i tak nic nowego nie wniosę do dyskusji. Zostań przy swoim, pozwól że ja pozostanę przy swoim.

Pogodzę Was - Hyballa ma ze sobą problemy, a zarząd i właściciele winni, że go wzięli, a potem nie potrafili profesjonalnie się pozbyć.

Pozdrawiam serdecznie :)

KOALIK 06.05.2022 12:35

https://weszlo.com/2022/05/06/prasa-...ek-zostaniemy/

Jarek już całkiem odleciał. Wszystko idealnie, wszystko super, wszystko pięknie, a w rzeczywistości po 3,5 roku jeden wielki burdel, cyrk na kółkach.

Dla mnie ten zarząd coraz bardziej przypomina Vanne Ly i tych przebierańców.

To może należy zmienić nazwę stadionu na: ,,Stadion Wisły Kraków imienia Jurka Brzęczka, braci Błaszczykowskich, Jarka Królewskiego i Tomka Jażdżyńskiego".

A co? Kuba z Jarkiem już dawno odlecieli w absurdzie własnej nieomylności na sam szczyt błazenady.

Dive Pirate 06.05.2022 15:03

Być może mamy progres i Jarek wydedukował że transferami "a nuż się uda" nic nie osiągniemy ? Bądźmy dobrej myśli może sobie jakiś algorytm napisze do tego i w przyszłości będzie lepiej wszak biznes umie robić, szkoda tylko że nie wydedukował wcześniej że z pustego to i salomon nie naleje, mam na myśli skład osobowy drużyny.
Dlatego warto by go zapytać czy w Synerise też zatrudnia ludzi odrzuconych przez inne firmy bo się nie nadawali do tej roboty lub może dawno wypalonych przed emeryturą co nam funduje w Wiśle czy może szuka najlepszych dostępnych na rynku i płaci im odpowiednie pieniądze.
Grunt że teraz nam dali Brozia w skautingu na otarcie łez - buahahaha / przez łzy
Jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia to lepiej milczeć taka złota myśl dla Jarosła.

czaro 06.05.2022 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1582665)
Dla mnie ten zarząd coraz bardziej przypomina Vanne Ly i tych przebierańców.

I to mówi wiele o tobie. Nawet tej lepszej wersji, kiedy nie piszesz o ubeckich spiskach i fejkowej pandemii.

Arkadiusz.Czerepach 07.05.2022 11:36

https://weszlo.com/2022/05/07/wisla-...blaszczykowski

ten link niczym filmiki aNouca powinien sie znalezc w kazdym temacie

aNouc 07.05.2022 11:56

Filmiki nie są moje, gwoli ścisłości. Ja tylko wrzucam linki, żeby miały lepsze wyświetlenia.

A wracając do tematu, najważniejsze z tekstu:

Cytat:

Jeśli weźmiemy łączną tabelę za okres od 1 stycznia 2019 roku do dziś, to wychodzi nam na to, że Wisła Kraków jest najsłabiej punktującym zespołem z grona drużyn, które były w Ekstraklasie przez te wszystkie sezony.

Wisła najsłabiej punktującym zespołem w polskiej lidze. I to jest, kvrwa, przerażające!

Oraz:

Cytat:

W Wiśle zastanawiające jest to, że mimo zwiększających się możliwości finansowych, klub ten zdobywa tyle samo lub mniej punktów.

JudasPriest 07.05.2022 12:13

To raczej logiczne że punktujemy najgorzej, skoro co sezon ledwo udaje nam się utrzymać. Dopóki nie zostaną zatrudnieni fachowcy w miejsce obecnych pracowników dopóty nic się nie zmieni.

Patryko 07.05.2022 12:32

Ostatnich 3 trenerów Wisły i ich osiągnięcia po odejściu:

Artur Skowronek - Zagłębie Sosnowiec, 24 mecze ze średnią punktów 1,29 na mecz
Peter Hyballa - trudno tu mówić o jakichkolwiek osiągnięciach, powinien w tym czasie raczej zaliczyć turnus w psychiatryku
Adrian Gula - sprawa zbyt świeża, jak nas "wytrenował" chyba wszyscy widzieli, pewnie coś sobie znajdzie w lecie

To zestawienie pokazuje, że nie tylko katastrofalne błędy zostały popełnione odnośnie sprowadzanego, piłkarskiego szrotu, ale przede wszystkim zatrudniani byli TRAGICZNI trenerzy. Jak to do kupy miało zadziałać?? To był przepis na sportową równię pochyłą Wisły.

ReMix 07.05.2022 12:41

Dodajmy, SWIADOMA rownia pochyla. Zanizanie poziomu sportowego przez zarzad bylo SWIADOME!

ciacho 07.05.2022 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1582732)
To raczej logiczne że punktujemy najgorzej, skoro co sezon ledwo udaje nam się utrzymać. Dopóki nie zostaną zatrudnieni fachowcy w miejsce obecnych pracowników dopóty nic się nie zmieni.

W klubie podobno tworzą nowy dział skautingu zbudowany z fachowców najwyższych lotów. Już w lecie kolejny zaciąg szrotu.

czaro 07.05.2022 13:53

Gdybyśmy się cudem utrzymali, można byłoby ogłosić wielką wiktorię trenera Brzęczka i awansować go na super dyrektora sportowego. Nie dlatego, że jest taki mądry i doświadczony, ale dlatego, że Błaszczykowski nie ośmieliłby się go ruszyć i respektowałby jego kompetencję, a my nie bylibyśmy skazani na trenera Brzęczka oraz sam Brzęczek pewnie zachowywałby się kulturalnie w stosunku do nowych wynalazków. Ja zresztą od początku rządów trio obstawiałem taki scenariusz, a nie Brzęczka trenera.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1582731)
Filmiki nie są moje, gwoli ścisłości. Ja tylko wrzucam linki, żeby miały lepsze wyświetlenia.

To, proszę, przestań to robić. Ktoś już Ci tłumaczył, że jest to uwłaczające dla autorów tych filmów i Twojej inteligencji. Jest to spam, do tego nieskuteczny. Śmiecisz na forum, a wyświetleniom nie pomagasz.

Arkadiusz.Czerepach 07.05.2022 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1582731)

A wracając do tematu, najważniejsze z tekstu:

ciekawsze sa raporty finansowe

silver03 07.05.2022 21:03

Gratulacje dla trio oraz specjalne dla figuranta Dawida Błaszczykowskiego. Przejebaliście parę lat ratowania klubu.

Elendil 07.05.2022 21:20

Niby tak, ale z drugiej strony gdyby nie oni, to byśmy siedzieli gdzieś tam w 4 lidze i każdy by już o Wiśle zapomniał. Stalibyśmy się drugim Hutnikiem. Kolejki miliarderów do przejęcia Wisły nie ma i nie było. I raczej nie będzie.

Więc tak, popełnili masę błędów, ale mimo wszystko gdyby nie trio, to bylibyśmy w jeszcze gorszym położeniu. W zasadzie w piłkarskim niebycie. Coś za coś.

Książę Palownik 07.05.2022 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1582799)
Niby tak, ale z drugiej strony gdyby nie oni, to byśmy siedzieli gdzieś tam w 4 lidze i każdy by już o Wiśle zapomniał.

Po upadłości pewnie Kwiecień by nas wział. Teraz byśmy pewnie robili awans do 1 ligi ale na zdrowych zasadach, z profesjonalną organizacją.

Zamiast tego mamy spadek do 1 ligi z patologiczną organizacją i toksycznymi, chorymi układami w klubie, w którym nikt normalny nie będzie chciał pracować.

Wojtas 07.05.2022 21:31

Cos za cos ,4 lata temu nas uratowano i kupiono czas ktory został absolutnie zmarnowany.Kazdy dzien i miesiac zmarnowany.
Lecimy z ligi z myślą ze wcale szybko mozemy do niej nie wrócić,bo obecne uklady to patologia a nie klub piłkarski i nie da sie na tym nic budować.

Drozd 07.05.2022 21:38

Kwiecień to mógł nas brać zamiast Trio, to mu rura zmiękła, więc robienie z niego ratownika dla Wisły to mrzonki.

Natomiast TRIO trzeba oceniać osobno a nie jako całość. Królewski Jażdżyński u swojej działce zrobili kawał roboty. Przyczyną obecnego syfu jest działka sportowa za którą odpowiada Błaszczykowski. On przedłużył Skowronka, on zwolnił Hyballe, on zatrudnił Gule. On doprowadził do szamba w szatni, on na to nie reagował przez całą rundę.

FraMat 07.05.2022 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1582814)
Kwiecień to mógł nas brać zamiast Trio, to mu rura zmiękła, więc robienie z niego ratownika dla Wisły to mrzonki.

Natomiast TRIO trzeba oceniać osobno a nie jako całość. Królewski Jażdżyński u swojej działce zrobili kawał roboty. Przyczyną obecnego syfu jest działka sportowa za którą odpowiada Błaszczykowski. On przedłużył Skowronka, on zwolnił Hyballe, on zatrudnił Gule. On doprowadził do szamba w szatni, on na to nie reagował przez całą rundę.

wyjątkowo się zgadzam

Zastanawiam się tylko, na kogo znowu Kuba zrzuci winę

Ajax 07.05.2022 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1582814)

Pełna zgoda. Co do kwietnia chciał poczekać na IV ligę i wtedy łyknąć klub bez długów.

Szkoda całego projektu i tej karuzeli. Mam nadzieję, że bracia B zostaną odsunięci od decyzji sportowych.

Bardzo się zastanawiam kto stoi za transferem Poletanovicia bo to był jedyny sensowny nasz ruch od dawna.

Jaroo1 07.05.2022 21:44

Cytat:

A ma jeszcze na kogo? Z poza klubu to wiadomo, że na sędziów.

FraMat 07.05.2022 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1582824)
A ma jeszcze na kogo? Z poza klubu to wiadomo, że na sędziów.

Powie, że kibice wywierali zbyt dużą presję

Blixa 07.05.2022 21:48

Brat Blaszczykowskiego musi wypier*****, a Kuba musi zrozumiec ze byl swietnym pilkarzem ale nosa do zarzadzania w pilce nie ma wogole.

skarabeus 07.05.2022 22:15

Kwiecien nie wzial Wisly przez dlugi, ale przez sytuacje z kibolami. Pora to powiedziec wprost.

Delgado 07.05.2022 23:42

No jasne, że tak ale przez lata nie dało się tego napisać teraz płacimy rachunki.
Jak ktoś mysli, że 60-tki dukaty, zielaki, miśki to już gruba kreska to chyba ma nierówno pod czerepem.

R33 07.05.2022 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax
Bardzo się zastanawiam kto stoi za transferem Poletanovicia bo to był jedyny sensowny nasz ruch od dawna.

To nie był czasem pomysł Brzęczka?

aNouc 08.05.2022 00:12

Jarosław Królewski po meczu Wisła 0-0 Jagiellonia:

Cytat:

Pozostaje powalczyć w ostatnich dwóch meczach i liczyć na królową nauk. Niezależnie od kolejnych wydarzeń, jeszcze dużo pasji i siły we mnie - jestem przekonany, że i te problemy pokonamy.

czaro 08.05.2022 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1582851)
Kwiecien nie wzial Wisly przez dlugi, ale przez sytuacje z kibolami. Pora to powiedziec wprost.

Polska, XXI w.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1582818)
wyjątkowo się zgadzam

Jest takie powiedzenie, żeby z rodziną i przyjaciółmi nie robić interesów, bo albo nie wyjdzie interes, albo straci się rodzinę i przyjaciół.

aNouc 11.05.2022 09:55

Spoglądam na dumnie publikowane tabelki i wykresy przez właścicieli Wisły i trudno mi zrozumieć, dlaczego oni mają problem z utrzymaniem takiego klubu, który generuje rekordowe zyski. Przy wykresie Jażdzyńskiego można porównać sobie jakim zapleczem finansowym dysponowali Sarapata z Dukatem, a mimo to, drużyna Wisły grała dużo, dużo lepiej. Do tego Królewski z Jażdzynski informowali, że Wisła wyciąga największe pieniądze z dnia meczowego, sklepu klubowego, 100% sprzedanych skyboxów, a ponadto doszło wielomilionowe wsparcie od Socios. Na prawdę trzeba być - upośledzonym, żeby mieć problem z utrzymaniem takiego klubu. Bo inaczej nie da się tego ubrać w słowa..

https://i.ibb.co/pvfkWbV/IMG-20220511-104244.jpg

https://i.ibb.co/4mcN22y/IMG-20220511-104228.jpg

Arkadiusz.Czerepach 11.05.2022 09:59

tak , to kolejny strzał w kolano

wolfy 11.05.2022 10:28

Po prostu problem jest z przełożeniem wyników finansowych na sportowe. Wbrew pozorom to nie jest takie proste, co pokazuje np. spadek Górnika po wejściu Allianz.

czaro 11.05.2022 10:34

Istotne jest to, na co idą pieniądze i czy są mądrze wydawane. Nie mam pewności, czy deklarowana poprawa finansów skutkowała zwiększeniem budżetu na pion sportowy, a nawet jeśli, to efekt oglądacie na boisku.

aNouc 11.05.2022 10:37

O to właśnie chodzi, że fatalne zarządzanie pod kątem stricte sportowym powoduje, że worki pieniędzy z budżetu Wisły spalane są w piecu.. i najlepszym przykładem na to są wykresy wyżej + informacja o tym, że koszty utrzymania drużyny wzrosły o 7 mln złotych (a Wisła rozgrywa najsłabszy sezon od 26 lat) oraz wydanie pół miliona euro na Falzgagica,prezentującego poziom 3-ligowy.

azor 11.05.2022 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1583233)
Spoglądam na dumnie publikowane tabelki i wykresy przez właścicieli Wisły i trudno mi zrozumieć, dlaczego oni mają problem z utrzymaniem takiego klubu, który generuje rekordowe zyski. Przy wykresie Jażdzyńskiego można porównać sobie jakim zapleczem finansowym dysponowali Sarapata z Dukatem, a mimo to, drużyna Wisły grała dużo, dużo lepiej. Do tego Królewski z Jażdzynski informowali, że Wisła wyciąga największe pieniądze z dnia meczowego, sklepu klubowego, 100% sprzedanych skyboxów, a ponadto doszło wielomilionowe wsparcie od Socios. Na prawdę trzeba być - upośledzonym, żeby mieć problem z utrzymaniem takiego klubu. Bo inaczej nie da się tego ubrać w słowa..

odpowiedź jest bardzo prosta: finansami zajmuje się fachowiec w tej dziedzinie - Jażdzyński, marketingiem i szeroko pojętymi innowacjami Królewski - również postać, której można zaufać, że ma w tym doświadczenie. Pionem sportowym zajmuje się Kubuś sygnowany przed Dawidka. A niestety, to że ktoś radził sobie kiedyś na skrzydle nie oznacza, że będzie sobie radził w gabinecie. Plus wybujałe ego, małostkowość i przekonanie o swojej nieomylności przynosi takie a nie inne efekty.

Jaroo1 11.05.2022 11:41

No ale co z tej kasy skoro:

1. Inflacja, wzrost cen jest ogromny na przestrzeni 1-3 lat więc i wydatki większe
2. Dług, niech powiedzą ile długu splacili, bo moze np tam idzie spora część nadwyżki?
3. Chwalenie sie że jest 2 czy 4 razy więcej kasy od sponsorów. To jest statystyka, ile realnie to jest pieniędzy bo może porównują to do roku gdzie byly problemy ze sponsorami przez Sarapaty i wtedy te wpływy byly male więc nie trudno je podwoic. A poza tym jest różnica miec od sponsorów dzis 100 zl a jutro 1000, czyli az 10 razy więcej ale da to 900 zl, a dzis 1 mln a jutro 2 mln, czyli raptem 2 razy wiecej ale az milion zł.
4. To samo może dotyczyć przychodu z dnia meczowego. Zalezy do jakiego okresu oni to porównują.
5. Z tegotego co pamiętam za czasow WSH toto jeszcze mielismy na tyle mocna ekipe ze umielismy sprzedać piłkarzy za jakąś kase. Zawsze tanio sprzedawalismy ale nawet niech wpadnie te 1-2 mln euro lacznie to jest 5-10 mln zlotych. Takze automatycznie te wszystkie bajeczne zyski obecnie, wtedy były mniejsze ale niwelowane przez inne wplywy.

Odnoszę wrażenie, że nasz klub to jest mocny marketingowo. Ładnie potrafią wszystko przedstawić, dobrze sie odnajdują w socjal mediach, każdy ma swojaw role, jeden sobie moze pozowlic na obrazenie np Obidzinskiego, drugi na wojownie na tweeterze itp i nikt za takie wyskoki odpowiedzialności nie ponosi bo przecież to wspólna firma i kazdy jest wolny. I tak samo sie rozmywa odpowiedzialność za działania organizacyjne i wyniki sportowe. Nigdy nie ma winnego wśród trio ale za to trio zawsze chwali sie sukcesami i dobrze pompuje te swoje zasługi...

Stelio 11.05.2022 12:08

Dla mnie kluczowa będzie reakcja po spadku, jeśli nie poelci za to głowa Dawida B. tylko towarzystwo wzajemnej adoracji dalej będzie hulać, to możemy się spodziewać, ze wątek "Walka o utrzymanie" dalej będzie żył za rok, tym razem już szczebel nizej...

czaro 11.05.2022 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1583246)
1. Inflacja

Ja robię już listę argumentów, którymi będziemy tłumaczyć spadek. To jest dobre, ale sponsoruje nas Orlen, więc proponuję jednak "putinflację".

Mam zły humor, przepraszam, w czarnych barwach widzę najblizsze tygodnie.

kowalkowskij 11.05.2022 13:35

2. Koronawirus

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl