![]() |
Powiedz jaką miał po 11 i Gula i Brzęczek bo dalej udajesz głupiego.
I ja nie bronię Hyballi, bo tego nie potrzebuje, bronić to się powinny władzę klubu, bo wyniki ich raczej nie bronią. |
A dlaczego po 11?Poza tym ja Brzęczka nie bronię ale chyba nawet 11 kolejek nie rozegrał.A jak po 11 to może Skowronka dodajmy do porównania?
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam serdecznie :) |
https://weszlo.com/2022/05/06/prasa-...ek-zostaniemy/
Jarek już całkiem odleciał. Wszystko idealnie, wszystko super, wszystko pięknie, a w rzeczywistości po 3,5 roku jeden wielki burdel, cyrk na kółkach. Dla mnie ten zarząd coraz bardziej przypomina Vanne Ly i tych przebierańców. To może należy zmienić nazwę stadionu na: ,,Stadion Wisły Kraków imienia Jurka Brzęczka, braci Błaszczykowskich, Jarka Królewskiego i Tomka Jażdżyńskiego". A co? Kuba z Jarkiem już dawno odlecieli w absurdzie własnej nieomylności na sam szczyt błazenady. |
Być może mamy progres i Jarek wydedukował że transferami "a nuż się uda" nic nie osiągniemy ? Bądźmy dobrej myśli może sobie jakiś algorytm napisze do tego i w przyszłości będzie lepiej wszak biznes umie robić, szkoda tylko że nie wydedukował wcześniej że z pustego to i salomon nie naleje, mam na myśli skład osobowy drużyny.
Dlatego warto by go zapytać czy w Synerise też zatrudnia ludzi odrzuconych przez inne firmy bo się nie nadawali do tej roboty lub może dawno wypalonych przed emeryturą co nam funduje w Wiśle czy może szuka najlepszych dostępnych na rynku i płaci im odpowiednie pieniądze. Grunt że teraz nam dali Brozia w skautingu na otarcie łez - buahahaha / przez łzy Jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia to lepiej milczeć taka złota myśl dla Jarosła. |
Cytat:
|
https://weszlo.com/2022/05/07/wisla-...blaszczykowski
ten link niczym filmiki aNouca powinien sie znalezc w kazdym temacie |
Filmiki nie są moje, gwoli ścisłości. Ja tylko wrzucam linki, żeby miały lepsze wyświetlenia.
A wracając do tematu, najważniejsze z tekstu: Cytat:
Wisła najsłabiej punktującym zespołem w polskiej lidze. I to jest, kvrwa, przerażające! Oraz: Cytat:
|
To raczej logiczne że punktujemy najgorzej, skoro co sezon ledwo udaje nam się utrzymać. Dopóki nie zostaną zatrudnieni fachowcy w miejsce obecnych pracowników dopóty nic się nie zmieni.
|
Ostatnich 3 trenerów Wisły i ich osiągnięcia po odejściu:
Artur Skowronek - Zagłębie Sosnowiec, 24 mecze ze średnią punktów 1,29 na mecz Peter Hyballa - trudno tu mówić o jakichkolwiek osiągnięciach, powinien w tym czasie raczej zaliczyć turnus w psychiatryku Adrian Gula - sprawa zbyt świeża, jak nas "wytrenował" chyba wszyscy widzieli, pewnie coś sobie znajdzie w lecie To zestawienie pokazuje, że nie tylko katastrofalne błędy zostały popełnione odnośnie sprowadzanego, piłkarskiego szrotu, ale przede wszystkim zatrudniani byli TRAGICZNI trenerzy. Jak to do kupy miało zadziałać?? To był przepis na sportową równię pochyłą Wisły. |
Dodajmy, SWIADOMA rownia pochyla. Zanizanie poziomu sportowego przez zarzad bylo SWIADOME!
|
Cytat:
|
Gdybyśmy się cudem utrzymali, można byłoby ogłosić wielką wiktorię trenera Brzęczka i awansować go na super dyrektora sportowego. Nie dlatego, że jest taki mądry i doświadczony, ale dlatego, że Błaszczykowski nie ośmieliłby się go ruszyć i respektowałby jego kompetencję, a my nie bylibyśmy skazani na trenera Brzęczka oraz sam Brzęczek pewnie zachowywałby się kulturalnie w stosunku do nowych wynalazków. Ja zresztą od początku rządów trio obstawiałem taki scenariusz, a nie Brzęczka trenera.
Cytat:
|
Cytat:
|
Gratulacje dla trio oraz specjalne dla figuranta Dawida Błaszczykowskiego. Przejebaliście parę lat ratowania klubu.
|
Niby tak, ale z drugiej strony gdyby nie oni, to byśmy siedzieli gdzieś tam w 4 lidze i każdy by już o Wiśle zapomniał. Stalibyśmy się drugim Hutnikiem. Kolejki miliarderów do przejęcia Wisły nie ma i nie było. I raczej nie będzie.
Więc tak, popełnili masę błędów, ale mimo wszystko gdyby nie trio, to bylibyśmy w jeszcze gorszym położeniu. W zasadzie w piłkarskim niebycie. Coś za coś. |
Cytat:
Zamiast tego mamy spadek do 1 ligi z patologiczną organizacją i toksycznymi, chorymi układami w klubie, w którym nikt normalny nie będzie chciał pracować. |
Cos za cos ,4 lata temu nas uratowano i kupiono czas ktory został absolutnie zmarnowany.Kazdy dzien i miesiac zmarnowany.
Lecimy z ligi z myślą ze wcale szybko mozemy do niej nie wrócić,bo obecne uklady to patologia a nie klub piłkarski i nie da sie na tym nic budować. |
Kwiecień to mógł nas brać zamiast Trio, to mu rura zmiękła, więc robienie z niego ratownika dla Wisły to mrzonki.
Natomiast TRIO trzeba oceniać osobno a nie jako całość. Królewski Jażdżyński u swojej działce zrobili kawał roboty. Przyczyną obecnego syfu jest działka sportowa za którą odpowiada Błaszczykowski. On przedłużył Skowronka, on zwolnił Hyballe, on zatrudnił Gule. On doprowadził do szamba w szatni, on na to nie reagował przez całą rundę. |
Cytat:
Zastanawiam się tylko, na kogo znowu Kuba zrzuci winę |
Cytat:
Szkoda całego projektu i tej karuzeli. Mam nadzieję, że bracia B zostaną odsunięci od decyzji sportowych. Bardzo się zastanawiam kto stoi za transferem Poletanovicia bo to był jedyny sensowny nasz ruch od dawna. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Brat Blaszczykowskiego musi wypier*****, a Kuba musi zrozumiec ze byl swietnym pilkarzem ale nosa do zarzadzania w pilce nie ma wogole.
|
Kwiecien nie wzial Wisly przez dlugi, ale przez sytuacje z kibolami. Pora to powiedziec wprost.
|
No jasne, że tak ale przez lata nie dało się tego napisać teraz płacimy rachunki.
Jak ktoś mysli, że 60-tki dukaty, zielaki, miśki to już gruba kreska to chyba ma nierówno pod czerepem. |
Cytat:
|
Jarosław Królewski po meczu Wisła 0-0 Jagiellonia:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Spoglądam na dumnie publikowane tabelki i wykresy przez właścicieli Wisły i trudno mi zrozumieć, dlaczego oni mają problem z utrzymaniem takiego klubu, który generuje rekordowe zyski. Przy wykresie Jażdzyńskiego można porównać sobie jakim zapleczem finansowym dysponowali Sarapata z Dukatem, a mimo to, drużyna Wisły grała dużo, dużo lepiej. Do tego Królewski z Jażdzynski informowali, że Wisła wyciąga największe pieniądze z dnia meczowego, sklepu klubowego, 100% sprzedanych skyboxów, a ponadto doszło wielomilionowe wsparcie od Socios. Na prawdę trzeba być - upośledzonym, żeby mieć problem z utrzymaniem takiego klubu. Bo inaczej nie da się tego ubrać w słowa..
https://i.ibb.co/pvfkWbV/IMG-20220511-104244.jpg https://i.ibb.co/4mcN22y/IMG-20220511-104228.jpg |
tak , to kolejny strzał w kolano
|
Po prostu problem jest z przełożeniem wyników finansowych na sportowe. Wbrew pozorom to nie jest takie proste, co pokazuje np. spadek Górnika po wejściu Allianz.
|
Istotne jest to, na co idą pieniądze i czy są mądrze wydawane. Nie mam pewności, czy deklarowana poprawa finansów skutkowała zwiększeniem budżetu na pion sportowy, a nawet jeśli, to efekt oglądacie na boisku.
|
O to właśnie chodzi, że fatalne zarządzanie pod kątem stricte sportowym powoduje, że worki pieniędzy z budżetu Wisły spalane są w piecu.. i najlepszym przykładem na to są wykresy wyżej + informacja o tym, że koszty utrzymania drużyny wzrosły o 7 mln złotych (a Wisła rozgrywa najsłabszy sezon od 26 lat) oraz wydanie pół miliona euro na Falzgagica,prezentującego poziom 3-ligowy.
|
Cytat:
odpowiedź jest bardzo prosta: finansami zajmuje się fachowiec w tej dziedzinie - Jażdzyński, marketingiem i szeroko pojętymi innowacjami Królewski - również postać, której można zaufać, że ma w tym doświadczenie. Pionem sportowym zajmuje się Kubuś sygnowany przed Dawidka. A niestety, to że ktoś radził sobie kiedyś na skrzydle nie oznacza, że będzie sobie radził w gabinecie. Plus wybujałe ego, małostkowość i przekonanie o swojej nieomylności przynosi takie a nie inne efekty. |
No ale co z tej kasy skoro:
1. Inflacja, wzrost cen jest ogromny na przestrzeni 1-3 lat więc i wydatki większe 2. Dług, niech powiedzą ile długu splacili, bo moze np tam idzie spora część nadwyżki? 3. Chwalenie sie że jest 2 czy 4 razy więcej kasy od sponsorów. To jest statystyka, ile realnie to jest pieniędzy bo może porównują to do roku gdzie byly problemy ze sponsorami przez Sarapaty i wtedy te wpływy byly male więc nie trudno je podwoic. A poza tym jest różnica miec od sponsorów dzis 100 zl a jutro 1000, czyli az 10 razy więcej ale da to 900 zl, a dzis 1 mln a jutro 2 mln, czyli raptem 2 razy wiecej ale az milion zł. 4. To samo może dotyczyć przychodu z dnia meczowego. Zalezy do jakiego okresu oni to porównują. 5. Z tegotego co pamiętam za czasow WSH toto jeszcze mielismy na tyle mocna ekipe ze umielismy sprzedać piłkarzy za jakąś kase. Zawsze tanio sprzedawalismy ale nawet niech wpadnie te 1-2 mln euro lacznie to jest 5-10 mln zlotych. Takze automatycznie te wszystkie bajeczne zyski obecnie, wtedy były mniejsze ale niwelowane przez inne wplywy. Odnoszę wrażenie, że nasz klub to jest mocny marketingowo. Ładnie potrafią wszystko przedstawić, dobrze sie odnajdują w socjal mediach, każdy ma swojaw role, jeden sobie moze pozowlic na obrazenie np Obidzinskiego, drugi na wojownie na tweeterze itp i nikt za takie wyskoki odpowiedzialności nie ponosi bo przecież to wspólna firma i kazdy jest wolny. I tak samo sie rozmywa odpowiedzialność za działania organizacyjne i wyniki sportowe. Nigdy nie ma winnego wśród trio ale za to trio zawsze chwali sie sukcesami i dobrze pompuje te swoje zasługi... |
Dla mnie kluczowa będzie reakcja po spadku, jeśli nie poelci za to głowa Dawida B. tylko towarzystwo wzajemnej adoracji dalej będzie hulać, to możemy się spodziewać, ze wątek "Walka o utrzymanie" dalej będzie żył za rok, tym razem już szczebel nizej...
|
Cytat:
Mam zły humor, przepraszam, w czarnych barwach widzę najblizsze tygodnie. |
2. Koronawirus
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl