Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Michał Probierz były trener Wisły Kraków - dyskusje na temat pracy trenera. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8618)

bonawentura 30.05.2012 20:04

Dywagacje na temat tego, żeby przyszedł do nas Skorża są po prostu niesmaczne. Dajmy Probierzowi czas - to jest nasz nowy trener, dopiero za najbliższy sezon będzie można go rozliczać. Żeby było w Wiśle normalnie, potrzeba stabilizacji. To jest najważniejsze. Dla mnie Probierz, jak będzie się rozwijał jako trener, będzie wprowadzał nowych, młodych zawodników do kadry, a Wisła na tym dobrze wyjdzie, to może tutaj trenować i 10 lat. Ale na temat sposobu pracy z drużyną, efektów tej pracy będziemy mogli porozmawiać wstępnie w grudniu przed świętami. Teraz to patrzmy na ręce Bednarzowi, bo on jest odpowiedzialny za letnie transfery do klubu.

lazy 30.05.2012 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1253201)
Dywagacje na temat tego, żeby przyszedł do nas Skorża są po prostu niesmaczne. Dajmy Probierzowi czas - to jest nasz nowy trener, dopiero za najbliższy sezon będzie można go rozliczać. Żeby było w Wiśle normalnie, potrzeba stabilizacji. To jest najważniejsze. Dla mnie Probierz, jak będzie się rozwijał jako trener, będzie wprowadzał nowych, młodych zawodników do kadry, a Wisła na tym dobrze wyjdzie, to może tutaj trenować i 10 lat. Ale na temat sposobu pracy z drużyną, efektów tej pracy będziemy mogli porozmawiać wstępnie w grudniu przed świętami. Teraz to patrzmy na ręce Bednarzowi, bo on jest odpowiedzialny za letnie transfery do klubu.

Smaczne czy nie smaczne kibic Wisły zje. Najwyżej poleje się lukrem na wierzchu. To motto zarządu/rady nadzorczej/właściciela.

A w bajki o stabilizacji to ja po prostu nie wierzę.

Chciałbym tylko przypomnieć kto przyszedł do Wisły po sezonie w którym zajęliśmy 8 miejsce... A że fortuna się kołem toczy (szczególnie w Wiśle) to....

orm 01.06.2012 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1253201)
jak będzie się rozwijał jako trener, będzie wprowadzał nowych, młodych zawodników do kadry, a Wisła na tym dobrze wyjdzie, to może tutaj trenować i 10 lat.

Kluczowe tu jest "jak będzie", a jak nie będzie, to co? To wtedy przyjdzie ktoś inny, a do tej pory Cupiał miał (moim skromnym zdaniem niezbyt rajconalną) skłonność do wracania do ludzi, których juz raz wyrzucił, bo się nie sprawdzili

jerry.lii.lewis 18.06.2012 09:35

Euro się dla Polski skończyło, Smuda wolny.
Trzeba zacząć kciuki trzymać za Probierza (czy się go lubi czy nie) żeby czasem Smudy tu nie przywiało.

Chrisman 18.06.2012 09:37

niech wezmą Skorże i Villasa Boasa

Grantar 18.06.2012 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jerry.lii.lewis (Post 1258066)
Euro się dla Polski skończyło, Smuda wolny.
Trzeba zacząć kciuki trzymać za Probierza (czy się go lubi czy nie) żeby czasem Smudy tu nie przywiało.

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...zek_Smuda.html

JOSE 841 18.06.2012 11:53

Boże broń Reymonta przed Smudą.1906% poparcia dla Probierza Euro pokazało że Smuda już nie czyni cuda.C raczej ne strzeli sobie w kolano by zatrudniać największego przegranego Euro .Aczkolwiek ciekawe czy Probierz człowiek na którego C czekał kilkanaście miesięcy ma jakieś klauzule odejścia w kontrakcie???

tofik 18.06.2012 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1258067)
niech wezmą Skorże i Villasa Boasa

Maciek Skorżas Boas

!!IRIVER!! 18.06.2012 19:38

Dejcie spokój, niech Bóg nas ma w opiece ....

mitmichael 19.06.2012 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1258082)

Własnie ogladam na zywo program na Orange Sport Euro Raport i wypowiadaja sie o przyszłym trenerze reprezentacji Polski, kto zastapi Smude. Dziennikarz z magazynu Pilka Nozna Adam Godlewski rozmawial z Michałem Probierzem a ten mu odpowiedział, ze jest jeszcze zbyt młodym trenerem aby w tej chwili objac posade selekcjonera reprezentacji, na razie interesuje go tylko prowadzenie klubu. Bardzo fajnie, ze tak przedstawil sprawe - w tym przypadku nie ma mowy o zadnej wymianie na linii Smuda-Probierz :)

martin_6 19.06.2012 16:14

Może być zawsze wymiana Smuda za Probierza, a Probierz wpi.du...

KoPer 27.06.2012 10:05

Lato przyznał w RMF, że Probierz jest kandydatem na selekcjonera

http://tsw.com.pl/news/Lato-Probierz...ekcjonera-2101

szprotson 27.06.2012 10:59

skoro Probierz nie widzi Małego w drużynie to chyba nie interesuje sie kadra.
No chyba ze rozdupcy cała Wisłę i pojdzie do reprezentacji, to wtedy ...szkoda gadac.

borys 27.06.2012 11:25

szprotson, nie znamy "tla" sytuacji.

Moze maja na oku kogos lepszego niz Malecki i dlatego Probierz powiedzial pass.
Po drugie, probierz chce grac szybko, skrzydlami, wymieniajac wiele podan + w tym systemie zyje sie z dosrodkowan.
Z powyższych Maly ma tylko szybkosc. Aczkolwiek w ub. sezonie jakby zaciagnal reczny.
Dodatkowo gra zespolowa u Maleckiego lezy i kwiczy.

najm 27.06.2012 11:38

tu nie chodzi to to czy znalezli kogos lepszego od Małego. Przeciez oni od zimy chca go wywalic, wiec teraz jest okazja, to czemu nie? Jeszcze za to płacą ..

Yo Yo 27.06.2012 12:34

Myślę, że wszyscy byśmy na tym skorzystali i oby tak też się stało. ;) A więc Probierz na selekcjonera. I niech tylko smuda trzyma się z daleka od nas.

bonawentura 27.06.2012 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yo Yo (Post 1260210)
Myślę, że wszyscy byśmy na tym skorzystali i oby tak też się stało. ;) A więc Probierz na selekcjonera. I niech tylko smuda trzyma się z daleka od nas.

To do diabła kogo mamy zatrudnić przy tym zarządzie wtedy? Skorżę?

Ma_niek 27.06.2012 12:44

Myslisz ze Skorża chciałby pracować z Bednarzem?.

Yo Yo 27.06.2012 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1260211)

Faktem jest to, że nie widać innych opcji. Ale moim zdaniem i tak to jest nieuniknione. Skład mamy słaby, oczekiwania to pewnie jak co roku MP, więc dni Probierza w Wiśle i tak wydają się być policzone. Ciekaw jestem, czy w ogóle przetrwa rundę jesienną. Mam nadzieję, że da chociaż trochę pograć młodym.

W ogóle irytuje mnie arogancja duetu Probierz-Bednarz, choćby przy każdej konferencji prasowej, ale to już inna bajka.

KOALIK 27.06.2012 12:51

Cytat:

Piotra Nowaka.

radek2323 27.06.2012 12:56

Ludzie za wesolo nie jest ale poczekajcie z Probierzem dajcie mu chociaz popracowac do zimy ku(r)wa jak dzieci .

Piotr Nowak - rece ktore lecza
Koalik prosze cie przestan co to zmieni?

cinekw 27.06.2012 13:01

Wszyscy proponują Nowaka na trenera czy to Polski czy to jakiegoś klubu, a czy ktokolwiek zna tego człowieka? Wie jak się zachowuje? Co preferuje? Jaki ma kontakt z piłkarzami? Czy popada w konflikty? Jaki ma pomysł na grę? Zatrudniliśmy Probierza, więc niech pracuje co najmniej cały sezon.

KOALIK 27.06.2012 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radek2323 (Post 1260217)
Ludzie za wesolo nie jest ale poczekajcie z Probierzem dajcie mu chociaz popracowac do zimy ku(r)wa jak dzieci .

Piotr Nowak - rece ktore lecza
Koalik prosze cie przestan co to zmieni?

Chodziło o sytuację, w której Probierz zostałby trenerem reprezentacji. Jak Probierz nim nie zostanie, to przecież nikt nie żąda zmiany szkoleniowca w Wiśle.

arti 27.06.2012 13:19

Cytat:

Albo Zielińskiego (Amica,Dyskopolo itd.). Korupcyjne grzeszki już nam przecież nie przeszkadzają.. Hej niech się dalej kręci karuzela dziadostwa..
Myślę, że Fornalik zostanie selekcjonerem, a ostatnie wieści, że jest 3 kandydatów to po prostu kit.

radek2323 27.06.2012 13:22

Koalik ok rozumiem tylko zobacz pare stron wczesniej i tam zobaczysz "czy nikt nie zada" zreszta Probierz powiedzial ze nie interesuje go teraz reprezentacja czyli temat zamkniety . Pozdrawiam

Kociewiak 27.06.2012 13:24

Leśne dziady i tak już zapewne zdecydowały bo śląskie lobby jest za Fornalikiem.

bonawentura 27.06.2012 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1260221)
Chodziło o sytuację, w której Probierz zostałby trenerem reprezentacji. Jak Probierz nim nie zostanie, to przecież nikt nie żąda zmiany szkoleniowca w Wiśle.

Ale Probierz już się wypowiadał w sprawie jego kandydatury i przypuszczam, że nawet jeśliby padła, to by odmówił.

syryls 28.06.2012 11:40

Mam nadzieje że jeśli Melikson pozostanie w Wiśle to Probierz wykrzysta jego umiejętności stawiając go blisko pola karnego bo tam jest najgroźniejszy, w d*** to mam że Maor przejdzie 2-3 rywali na środku boiska kiedy albo poda i nastąpi zwolnienie akcji bo prócz Ilieva nie mamy graczy do gry kombinacyjnej, chociaż kiedy Moskal był trenerem to Genkov wyraźnie pracował nad podaniami, albo się zatrzyma i gówno z tego. Maaskant umiał wykorzystać jego drybling ale blisko pola karnego rywali, Kaziu ustawiał go też jako takiego cofniętego rozgrywającego zresztą podobnie robi/ł to Probierz, mam nadzieje że coś się zmieni w tym czasie. Nawet po takim szczególe ale ważnym, widać że większe doświadczenie miał Maaskant, może nie miał głowy do obrony, ale umiał wykorzystać błędy rywala.

brylant17 28.06.2012 13:12

Probierz na temat o możliwej pracy w Reprezentacji Pzpn:

http://sport.onet.pl/5173838,eurokontakt-detal.html

Także wypowiada się o Wiśle tzn. ripostuje, że chce zostać w Wisełce i chce zapełnić stadion uszczęśliwić Cupiała...

mitmichael 28.06.2012 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1260479)
Probierz na temat o możliwej pracy w Reprezentacji Pzpn:

http://sport.onet.pl/5173838,eurokontakt-detal.html

Także wypowiada się o Wiśle tzn. ripostuje, że chce zostać w Wisełce i chce zapełnić stadion uszczęśliwić Cupiała...

Czyli potwierdza słowa Godlewskiego ktore przytoczyłem na poprzedniej stronie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl