Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

serek.c2 08.10.2019 21:27

Ale Ty patrzysz na skład zarządu TS Wisła?

Ałgaja 08.10.2019 21:44

Fakty są takie, że nie są to ciągle te same osoby.

Gdy rozwiązano kontrakt z Owczarzak w październiku czy listopadzie 2017 roku to General Menagerem drużyny był Łukasz Kwaśniewski, a w Zarządzie TS były takie gwiazdy jak Marzena, Dukat, Szymański, no i Kwaśniewski i Michlowicz. Żadnej z tych osób nie ma już w TS.
Gburczyk weszła do zarządu TS dopiero w czerwcu 2018 roku i tak naprawdę obecnie ona została na placu boju o koszykówkę, bo drużyna obecnie nie ma GM.

Piknik1906 08.10.2019 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ałgaja (Post 1544259)
Fakty są takie, że nie są to ciągle te same osoby.

Gdy rozwiązano kontrakt z Owczarzak w październiku czy listopadzie 2017 roku to General Menagerem drużyny był Łukasz Kwaśniewski, a w Zarządzie TS były takie gwiazdy jak Marzena, Dukat, Szymański, no i Kwaśniewski i Michlowicz. Żadnej z tych osób nie ma już w TS.
Gburczyk weszła do zarządu TS dopiero w czerwcu 2018 roku i tak naprawdę obecnie ona została na placu boju o koszykówkę, bo drużyna obecnie nie ma GM.

Nie pisałem, że są wszystkie osoby są te same. Dla mnie osobą mającą najwięcej do powiedzenia w sprawie koszykówki przed i po ostatnich wyborach była ta sama osoba. Może rzeczywiście dalej w przeszłość niż lato 2018 w zarządzie p. Gburczyk nie było, ale z tego co słyszałem była to bardzo bliska koleżanka Marzeny więc chyba miała mocny wpływ na sekcję. Z drugiej strony nie wiadomo czy jej przyjaciółka nie wprowadzała w błąd. Chyba za mało wiemy żeby napisać, że jest odpowiedzialna za błędy sprzed dwóch lat. Z tego się wycofuję. Ale chyba też nie wiemy na tyle dużo, żeby napisać z pewnością, że ludzi odpowiedzialnych już w klubie nie ma.

Na pewno z kolei wiemy, że obecny zarząd TS zgłaszając drużynę do rozgrywek wiedział, że nie ma na to pieniędzy zapewnionych i z tego co podobno mówił sam prezes nie była to decyzja jednomyślna. Także za obecny brak środków odpowiedzialni są na pewno ludzie z obecnego zarządu. A z tego co czytałem to brakuje duże kilkaset tysięcy i to że uzbieramy 150 tysięcy wcale nie oznacza, że drużyna dogra do końca sezonu.

Ałgaja 08.10.2019 22:36

Na ten moment kluczowe jest zebranie pieniędzy na spłatę zobowiązań względem Owczarzak - to jest 140 tys. które spadło na obecny zarząd TS w spadku po Marzenach i ówczesnym kierownictwie sekcji.

Inną sprawą jest to, że rzeczywiście budżet koszykarek nie jest na ten sezon w całości zabezpieczony, ale (nie chcę tutaj nikogo usprawiedliwiać, ani się pocieszać) takie rzeczy w tej zabawie to norma, klub ma kilka miesięcy żeby jeszcze pozyskać sponsorów.

Co do Gburczyk to z tego co ja wiem nie miała w 2017 roku żadnego wpływu na pierwszą drużynę, zresztą nadal gdyby mogła to zajmowałaby się tylko Akademią Wisły Can Pack (na ten projekt Can Pack nadal daje takie pieniądze jakie dawał), ale życie zmusiło ją do czegoś innego.

sandomingo 10.10.2019 10:50

U nas od lat strasznie kuleje " marketing polityczny" czy tam jak to nazwać.

Wielki kibic Fedorowicz nic nigdy nie uzyskał.

Teraz Gowin niby zmobilizował urząd wojewódzki ale póki co to jest kropla w morzu potrzeb.

A taki Czarnecki we Wrocławiu załatwił możnego sponsora dla siatkarek a i ponoć uratuje męską siatkówkę w Warszawie "rękami" Orlenu.

Arkadiusz.Czerepach 10.10.2019 14:57

taki kibic z Fedorowicza że przed derbami wywiadu da do jakiegoś szmatławca razem z Mazanem , dajcie spokoj z tymi miernymi politykami

master17 10.10.2019 17:37

Federowicz, to zwykła ..., a Gowina, to trzeba dofinansować, bo na życie mu nie starcza.

funkykoval 10.10.2019 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nieznajomy (Post 1544255)
Zbliżają się wybory... startuje Pan Jarosław Gowin. Napiszę wprost, to może być nasza ostania szansa na zmianą tego co się dzieje z Wisłą w kontekście braku pomocy ze strony magistratu i Majchrowskiego...

Sorry ale mam wrażenie, zdążę politycy przypominają sobie o klubach w latach wyborów - bez względu na przynależność partyjną

siara 10.10.2019 18:32

Fedorowicz....raczej beneficjent, niż dobroczyńca....

Cycu 10.10.2019 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nieznajomy (Post 1544255)
Zbliżają się wybory... startuje Pan Jarosław Gowin. Napiszę wprost, to może być nasza ostania szansa na zmianą tego co się dzieje z Wisłą w kontekście braku pomocy ze strony magistratu i Majchrowskiego...

Mam podobne zdanie, bo tylko Gowin nam został, taka prawda.

Co do Jarosława Gowina i PISu:

- jest członkiem Socios Wisła,
- wsparł koszykarki Wisły- logo Małopolski na koszulkach- 70 tys. zł do końca roku, a w kolejnym roku nowa umowa,
- w najbliższym czasie ma pojawić się logo Małopolski na spodenkach piłkarzy Wisły, oferta została już złożona,

Jeżeli PIS wygra wybory i będzie rządził samodzielnie, to Gowin będzie lobował i optował za stadionem Wisły, żeby Państwo dało kasę na jego modernizację, bo znając życie Majchrowski pewnie nie dołoży ani złotówki na te Igrzyska Europejskie, a Gowin ma duże znajomości w Ministerstwie i na pewno coś załatwi. Tak samo z budową nowej hali Wisły na Igrzyska, na razie plany są ambitne, ale wszystko zależy od wsparcia państwa.

W pełni można powiedzieć, że Gowin jednak coś zrobił dla Wisły i na pewno zrobi jak się na niego zagłosuje. Według mnie to nie będzie stracony głos.

Gin 10.10.2019 19:14

Co to jest 70 tyś ,to się Gowin wysilil. Myśli że za 70 tyś kupi kilka tyś głosów???

Cycu 10.10.2019 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gin (Post 1544277)
Co to jest 70 tyś ,to się Gowin wysilil. Myśli że za 70 tyś kupi kilka tyś głosów???

A ktoś inny wspomógł Wisłę czy tylko ten zły Gowin?
Gowin teraz załatwił 70 tys. dla koszykarek, zaraz dostaną piłkarze (o wiele więcej), a na Igrzyska Europejskie w 2023 roku może załatwić państwowe dofinansowanie na przebudowę stadionu Wisły i ciekawe co wtedy powiesz?
Masz lepszego kandydata, który nam pomoże? Bo ja jakoś takiego nie widzę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1544276)
Co do Jarosława Gowina i PISu:

- jest członkiem Socios Wisla,
- wsparł koszykarki Wisły- logo Małopolski na koszulkach- 70 tys. zł do końca roku, a w kolejnym roku nowa umowa,
- w najbliższym czasie ma pojawić się logo Małopolski na spodenkach piłkarzy Wisły, oferta została już złożona,

Jeżeli PIS wygra wybory i będzie rządził samodzielnie, to Gowin będzie lobował i optował za stadionem Wisły, żeby Państwo dało kasę na jego modernizację, bo znając życie Majchrowski pewnie nie dołoży ani złotówki na te Igrzyska Europejskie, a Gowin ma duże znajomości w Ministerstwie i na pewno coś załatwi. Tak samo z budową nowej hali Wisły na Igrzyska, na razie plany są ambitne, ale wszystko zależy od wsparcia państwa.

W pełni można powiedzieć, że Gowin jednak coś zrobił dla Wisły i na pewno zrobi jak się na niego zagłosuje. Według mnie to nie będzie stracony głos.

rafkur 10.10.2019 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1544278)
A ktoś inny wspomógł Wisłę czy tylko ten zły Gowin?
Gowin teraz załatwił 70 tys. dla koszykarek, zaraz dostaną piłkarze, a na Igrzyska Europejskie w 2023 roku może załatwić dofinansowanie na przebudowę stadionu Wisły i ciekawe co wtedy powiesz?
Masz lepszego kandydata, który nam pomoże? Bo jak jakoś takiego nie widzę.

Pscyhofanem Gowina nie jestem ale trudno się nie zgodzić ))

serek.c2 10.10.2019 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gin (Post 1544277)

Może być niedługo więcej - ja bym docenił.

Gdyby ktoś chciał wesprzeć koszykarki pojawiły się w przedsprzedaży fajne koszulki (dochód zasili akcję #dorzucdokosza):

https://twitter.com/TSWislaKrakow/st...61258843762689

Cycu 10.10.2019 21:47

Teraz patrzę i widzę, że TS dostał milion złotych od Ministerstwa Sportu i Turystyki na rozbudowę bazy treningowej Akademii Piłkarskiej Wisły Kraków.

serek.c2 10.10.2019 21:48

Ten milion jest konkretnie na boisko.

Stelio 11.10.2019 13:57

Opierać swoją całą decyzję polityczną w wyborach parlamentarnych na podstawie niepewnych profitów które może otrzymać klub lub też może ich nie otrzymać to skrajna krótkowzroczność... Za Wisłą niezależnie od ugrupowania można glosować w wyborach samorządowych, do parlamentu głosujcie zgodnie z przekonaniami i poglądami... pamiętajcie, że oprócz chodzenia na mecze trzeba jeszcze żyć w tym kraju.

leszekm 11.10.2019 14:56

Pewne to jest że nic nie dostaniemy od komucha Majchrowskiego.

wolfy 11.10.2019 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm (Post 1544289)
Pewne to jest że nic nie dostaniemy od komucha Majchrowskiego.

Dostaniemy? Przecież on najchętniej Wisłę pogrzebie, stadion zburzy i odda deweloperom. Im mniej się o stadionie mówi tym lepiej dla niego i jego przydupasów.
Stadion Wisły to jest Miś na miarę dawnych czasów.

gizmowisla 11.10.2019 19:35

Czerwoni towarzysze M i F smieja sie z tego

nieznajomy 11.10.2019 19:37

Każdy niech głosuje według swojego uznania. Dla mnie Wisła Kraków zawsze była i jest najważniejszą wartością w życiu i jak jest cień szansy, że głos na Jarosława Gowina może jej w jakiś sposób pomóc to zagłosuję na niego. Być może nic to nie da, ale i tak spróbuje, na pewno nie zaszkodzi jak inne głosy np.na pewnego radnego (o ironio z Prądnika Czerwonego) który chciał burzyć nam stadion. Nasze władze niestety nie są partnerami dla Majchrowskiego i jego świty (będą i tak realizować swoje pomysły wbrew interesom klubu) i potrzeba równie mocnego gracza. Nie wiem czy Pan Gowin nim jest i coś pomoże ale i tak spróbuje.

Pozdrawiam Wiślacką Brać

Cycu 16.10.2019 13:12

Hyde Park z Szymonem Jadczakiem

https://weszlo.fm/audycje/hyde-park-507/

azor 20.10.2019 16:53

Naprawdę zero komentarzy po książce? :)

master17 20.10.2019 21:10

Czego oczekujesz ?

wiesniak842 20.10.2019 21:32

Gówno. Koniec recenzji.

s1mone 20.10.2019 21:49

Nie czytałem i czytać nie zamierzam. Jakby były tam jakieś rzeczy dodatkowo nas obciążające to pewnie już byłoby o tym już głośno na forum. Zapewne jest tam trochę prawdy, trochę fikcji i bardzo dużo przesady. Sensacja się dobrze sprzedaje i Jadczak zbija na tym kapitał. Teraz są nowe władze, więc nie mam ochoty się taplać w bagnie przeszłości ani czytać o domniemanych porachunkach kibolsko - gansterskich. Nawet jeśli naprawdę miały miejsce.

Jak ktoś chce Jadczakowi kabzę nabijać to proszę bardzo, ja osobiście nie zamierzam.

Coglin 21.10.2019 10:14

Jeśli chodzi o informację, to jak ktoś chociaż trochę się interesował co się dziej w Krakowie, to podejrzewam, że o większości rzeczy słyszał / czytał na necie.

Część informacji to bajdurzenie jadczaka, spora część przepisana na żywca z akt, trochę historyjek opowiadanych przy piwie (przez Tyce?), nie koniecznie tak jak było.

Książka jest napisana fatalnie stylistycznie, sporo powtórzeń, które tylko zapełniają strony.

Sporo jadczakowych wstawek w stylu "jaki jestem super" i jakieś bezsensowne wycieczki personalne do ludzi z tt.

Oczywiście nie warto kupować. Jak ktoś chce przeczytać to można znaleźć pdfa w necie.

Adrio 21.10.2019 21:38

Dla zwykłego człowieka to będzie: "łał naprawdę takie niepojęte rzeczy działy się w jednym z najlepszych klubów w Polsce?"
A uwierzcie dużo będzie takich czytać. Tak jak wyżej, książka napisana fatalnie, mieszanie wątków na poziomie opowiadania dziecka z podstawówki. Wydaje mi się dużo koloryzowania, debilne pytania retoryczne, dużo niedopowiedzeń i nie do końca wyjaśnionych myśli czy sytuacji.

Redaktorem śledczym można nazwać Sumlińskiego, a nie Jadczaka który na Wiśle nabija sobie fejm i udziela wywiadów na prawo i lewo.

Po tygodniu od wydania książki ponoć już wiadomo gdzie jest nóż który godził w głowę Dino Baggio
po dwóch ponoć ma być wiadomo gdzie jest złoty pociąg
a po miesiącu gdzie Bursztynowa komnata.

pepe72 21.10.2019 21:57

Tu macie recenzję napisaną przez Stano:
http://weszlo.com/2019/10/21/stanows...platanych-rak/

Z tego co widzę nie ma odpowiedzi co robiła przez lata policja i prokuratura.

SlawekS 22.10.2019 00:45

A tu jest recenzja na stronie naszego głównego, "koszulkowego" sponsora:
https://laczynaspasja.pl/wisla-w-ogn...ie-o-kibicach/

Coglin 22.10.2019 06:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SlawekS (Post 1544497)

Cytat:

Abstrahując od tematu: to książka cholernie dobrze napisana.
:haha::haha::haha:

Arkadiusz.Czerepach 22.10.2019 06:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SlawekS (Post 1544497)

a jest w książce cos o tym jak Marzena z towarzystwem (nomen omen) LV Bet klepneli ? :)

wolfy 22.10.2019 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1544498)
:haha::haha::haha:

Też mnie to rozwaliło.

Stanowski nie ma oporów przed artykułami sponsorowanymi. To tak jak z Turbogrosikiem...

mr_kwolf 22.10.2019 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1544503)
Też mnie to rozwaliło.

Stanowski nie ma oporów przed artykułami sponsorowanymi. To tak jak z Turbogrosikiem...

A co ma Stanowski do recenzji na stronie LVbeta?

wolfy 22.10.2019 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1544504)
A co ma Stanowski do recenzji na stronie lvbeta?

To nie jest felieton Stanowskiego? Sorry, nie wchodziłem na link, a czytałem jego felieton i brzmiał podobnie.
Wybacz, mój błąd.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stanowski
Niemniej – jest to książka bardzo mocna, o zdumiewającym stopniu szczegółowości, porywająca. Odważna.

szprotson 22.10.2019 11:13

ta ksiązka, ten zbitek papieru to jest przedruk z akt + nocne mocne opowieści ludzi ktorzy siedzili obok ludzi którzy coś widzieli.

1q2 22.10.2019 12:56

Zarzuci mi ktoś linka do pdfa na priv?
Najbardziej interesuje mnie co on tam nawywijał od tych swoich 'informatorów'.Mieliśmy na serio o ekshumacji pewnego jegomościa. We fragmentach książki widzę że to już bekę sobie chłopaki kręcili. Teraz mamy np. 'robienie dziecka'.

Aż normalnie zwizualizowałem to sobie.Wielki wódz Misiek przemawia do kandydatów. 'Chcecie być w Sharksach? Musicie zrobić chociaż jedno dziecko tzn tak obrobić delikwenta żeby mu wszystkie flaki na zewnątrz wyszły. Do roboty!" :D

mr_kwolf 22.10.2019 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1544505)
To nie jest felieton Stanowskiego? Sorry, nie wchodziłem na link, a czytałem jego felieton i brzmiał podobnie.
Wybacz, mój błąd.

Śmieszne bo jakoś pominąłeś jak ją krytykuje:

Cytat:

Czy czegoś mi zabrakło? Tak, myślę, że kilka razy autor przesadnie dba o swoje bezpieczeństwo procesowe, czego efektem są niedopowiedzenia lub też anonimowość postaci, o których chciałbym jednak dowiedzieć się trochę więcej. Myślę też, że nie wszystkie mechanizmy zrozumiałem, nie wiem, jakiego rzędu pieniędzmi obracały krakowskie gangi i jaka jest skala ich biznesu, nie wiem, jak ukrywali majątek. Ale wiem nieporównywalnie więcej niż wiedziałem przed lekturą. To, że z kilkoma szczegółami się nie zgadzam nie ma dla mnie większego znaczenia – nie muszę się zgadzać. Brakuje mi mocniejszego wglądu w etap sprzedaży klubu oszustom i odzyskiwania go. Zgaduję, że autor chciał uniknąć zarzutów, iż opisuje coś, co wszyscy już wiedzieli i postawił wyłącznie autorskie informacje, ale wydaje mi się, że czasami dla zachowania kompozycji książki po prostu trzeba i schylić się po takie troszkę bardziej znane treści. Chciałbym czasami dostać jakąś postać „odmalowanąâ€ literacko, by lepiej ją zrozumieć (a cała historia pełna jest postaci tragicznych, wciągniętych w gangsterski wir wcale nie na swoje życzenie).
Ja bym nie zapłacił za taki "artykuł sponsorowany".

Cycu 22.10.2019 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1544505)
Wybacz, mój błąd.

Tu masz wypowiedź Stanowskiego: http://weszlo.com/2019/10/21/stanows...platanych-rak/

szprotson 22.10.2019 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1544508)
Śmieszne bo jakoś pominąłeś jak ją krytykuje:

Ja bym nie zapłacił za taki "artykuł sponsorowany".

wydaje mi sie ze wolfy oceniał ogół, tzn. Ja bym zapłacił za taki artykuł sponsorowany. Dlaczego? dlatego iż wcześniej miała miejsce potężna kampania która chwile trwałą, wiec te kilka zdań wersus setki nakręconych ludzi....tak, uważam ze to kurewsko mały koszt, te kilka zdań recenzji....

To tak jakbym przez miesiąc mówił i głosił wszesm i wobec, ze Audi to najlepszy producent samochodów na świecie. A potem napisał ze dużo pali :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl