![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym juz mowilem ze w Polsce scena polityczna to bagno i wtracilem sie tylko dlatego poniewaz niemoge juz wiecj sluchac/czytac jak sie tutaj czci klamce i oszusta. takiego samego oszusta jak Tusk, jak Palikot jak Pawlak itd Cytat:
Cytat:
Na koniec zapytam o jeszcze jedna rzecz na ktora nie otrzymaem odpowiedzi: Dlaczego kancelaria Prezydenta nie sprawdzila badz nie zareagowala na to jak przygotowana byla wizyta z 10 kwietnia? wystarczylo tylko zeby ktos zwrocil uwage ze zwierzchnik Polskich sil zbrojnych leci lotem ktory nie jest lotem wojskowym lecz cywilnym? Tak niewiele a jak wiele zmienia, prawda? Wtedy ruscy musieliby wydac wrak, czarne skrzynki, nie zdjetoby dodatkowego oprzyrzadowania itd |
No to doczekałem się nowego rozdania jeśli chodzi o zaszufladkowanie w tym temacie i tym razem trafiłem do przegródki z napisem "kryptopeowiec". Nie obrażam się w żadnym razie, ale brzmi to strasznie i śmiesznie w kontekście tego, że więcej niż jeden raz zdarzyło mi się zmarnować głos na tą "watahę" z krwiożerczym Kaczorem pożerającym wieczorami dzieci na czele, a smutnego, bezradnego i pozostawionego samotnie w kącie Donka nigdy nie obdarzyłem takim zaufaniem.
Nie będę odkrywczy, ale wyzywanie od lemingów i innych zrobiło swoje co wywołało akcję-reakcję. |
Przede wszystkim ta kwestia powinna znaleźć się w temacie smoleńskim, ale skoro już znalazła się tutaj...
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
To dużo łagodniejsze od "naczelny gazownik i skompromitowany aparatczyk", "śmieszny aparatczyk" (do Wislak68), "pisowski aparatczyk" (do Arapaho) i skierowane kiedyś do mnie "główny konfabulant". Cytat:
Było tu już milion razy podawane :> |
Cytat:
Szok biorąc pod uwagę kim jest rozmówca ;) |
Szok, że Murzyn i ma takie zdanie czy szok, że z PO i ma takie zdanie?
|
I jedno i drugie ;)
Nie licząc Gowina, praktycznie nikt z PO się nie wychylał przed szereg z takimi wywiadami. Daję sobie rękę uciąć że do końca kadencji na pewno ta partia nie dotrwa w takim składzie. Kolejny podatek wprowadzają właśnie - ile można jawnie ludzi w ch.... robić ? |
Mam nadzieję, że Pan Godson zmieni partie, bo tylko w PO się marnuję.
A może to ja po prostu jestem konserwatystą. |
Cytat:
Od aparatczyków wyzywałem typka, który przez lata udawał na forum obiektywnego i zrównoważonego dyskutanta, który nie ukrywam odbiegał znacząco in plus względem ogółu, ale w momencie, gdy wyszło na jaw, że po swoim nawróceniu i powrocie na forum działa głównie jako członek danej partii zbierający zabłąkanych wyborców, a dodatkowo wszedł chyba w kryzys wieku średniego, gdyż nie było wypowiedzi bez obrażania innych użytkowników ("działacz partyjny", czy "śmieszny aparatczyk" to były naprawdę lajtowe określenia w porównaniu do jego stylu) skończyła się jakakolwiek możliwość dyskusji. Także nie "kadź" mi tutaj o jakiś moich przewinach, a cofnij się do momentu, gdzie pewien forumowicz i cała rzesza nawiedzonych lewicowych dyskutantów obniżyła poziom tego tematu poniżej mułu. PS. Poza tym cofnij się do momentu, kiedy nie było Ciebie na tym forum i poczytaj posty polityczne sprzed Smoleńska. Właśnie wtedy zrozumiesz, że szukanie drzazgi w oku powinno zacząć się od siebie, gdyż ja przez ładnych parę lat (odkąd przewodziłem młodzieżowej radzie miejskiej) byłem zarówno anty-PO i anty-PiS co wyrażałem również w tym temacie. Nie moją winą jest, że po Smoleńsku wszystkie osoby, które są anty-PiS zostały wrzucone do worka ze zdrajcami, a zarazem wyborcami PO, kryptopeowcami, czy lemingami. Na Waszą obronę działa to, że w realu stało się podobnie i ten ostracyzm nabrał niewyobrażalne jeszcze kilka miesięcy przed Smoleńskiem rozmiary. |
Żeby ułatwić sprawę wrzucę komentarz pod komentarzem to wrzucę cytat, abyś nie musiał się bawić.
Do Apraho - faktycznie obraźliwe stwierdzenie, które było pytaniem... a dodatkowo odpowiedzią na porównanie mnie do Grasia (obrzydliwy typ o czym wspominałem i chyba nawet podawałem kiedyś opinię jego kolegi ze studiów) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Także nie a co się łudzić, że coś się zmieni w tym temacie. Panuje tutaj towarzystwo wzajemnej adoracji, taka wojenka żelaznych elektoratów. BBudowniczy wyżej wymienił tych z PO, jeszcze mógłby wypisać tych z PiS. i to sa osoby, które w Tusku widzą samo zło a w Kaczyńskim dobro i na odwrót, ci z po kochają Tuska a Kaczyńskiego gnoją za wszystko. Różnica jest taka, że tych z PiS jest tu więcej dlatego tez mogą więcej, oni rozdają karty. I dlatego Tuska i tych, którzy nie są zwolennikami PiS można wyzywać a Kaczyńskiego i zwolenników PiS nie można. Oczywiście Drozd albo się powstrzyma albo zaraz wejdzie i napisze, że jestem lemingiem hehehe Jaja jak berety |
http://niezalezna.pl/38101-tajemnica...nca-wyjasniona to już jest przesada....;/
Co do Godsona to że w jednej rzeczy ma racje nie znaczy że jest db politykiem w innych kwestiach ma zdecydowanie poglady takie jak PO czyli śmięm twierdzić że taki socjalizm/lberalizm co do pedałów i związków i wczorajszych wypowiedzi u lisa Pedałów trzeba leczyć bo to choroba psychiczna jak w latach 70, 80 robili. Też tacy byli ale mało kto o takich słyszał! A co do wartości to już największy pogański filozof (żeby nie było, że katolicki) czyli Arystoteles mówił że najważniejsza jest rodzina, małżeństwo mężczyzny i kobiety. A to było w 4 w pne... !! A w Chrześcijaństwie najważniejszy mi się zdaje przepis "KKK 1660 Przymierze małżeńskie, przez które mężczyzna i kobieta stanowią między sobą wewnętrzną wspólnotę życia i miłości, powstało z woli Stwórcy, który wyposażył je we własne prawa. Z natury jest ono nastawione na dobro współmałżonków, a także na zrodzenie i wychowanie potomstwa. Małżeństwo ochrzczonych zostało podniesione przez Chrystusa Pana do godności sakramentu" |
I coś jeszcze.
Partia Oszustów zawstydziła Bareje. http://www.forbes.pl/afera-drogowa-g...38460,1,1.html http://niezalezna.pl/38124-miliony-z...zykryc-grodzka Już wiemy, dlaczego zwolniono Kamińskiego :lol: |
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ue-u...wiadomosc.html
Fragment trwających od kilku lat(i przez następne kilka lat) wstępnych przepychanek o Ukrainę. Preludium do czegoś poważniejszego, aczkolwiek to raczej perspektywa dekad. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale nawet ten argument stanowi raczej wyjątek wśród "tych z PiS" , a nie regułę jak u osobników spod "jebło to jebło, po ch*j drążycie". |
I wszystkie teorie rasistowskie poszły się je*ać :D . Czarnoskóry z Afryki mądrzejszy od dużej części Polaków (popierających związki partnerskie i inne zboczenia ) .
|
Cytat:
W sprawie wyników sportowych, wyraziłem opinię że to jak prezentują się nasi reprezentanci w bardzo dużym stopniu zależy od tego, jaka panuje sytuacja w państwie. Chodziło głównie o mentalne podejście, odpowiedzialność, poczucie obowiązku i wspólnoty. Zrobiłem to w temacie MŚ, ani słowem nie wspominając o polityce, chyba ze w kontekście Węgrów którzy spuścili nam srogi wpie..ol. Twoja reakcja przypominała atak padaczkowy, w którym zacząłeś mi wymieniać jakie to sukcesy Polacy odnosili pod rządami PO. :) Tylko nie raczyłeś wspomnieć które z nich były wynikami ponad przewidywania, no i nie wybrałeś wyników z dwóch lat rządów PO żeby je porównać do wyników z czasów PiS. To niedopatrzenie czy celowa manipulacja? Sprawiasz Jaroo wrażenie osoby która za wszelką cenę chce sobie i innym udowodnić, że czy PiS czy PO nie ma to znaczenia. I to właśnie sprawia że jeżeli któryś z nas jest lemingiem to jesteś to właśnie Ty. Bo, "wszyscy są tacy sami" to pierwsze przykazanie układu który lemingami steruje. Smutna prawda. Więc zrozum, że jak już nazywam cię lemingiem, to nie przez moje widzimisie. Kolejny Twój wpis i kolejny wiatrak z którym próbujesz walczyć. Skąd wywnioskowałeś ze nie podlegam krytyce? Sam przecież połowę swoich postów poświęcasz temu, że Drozd to albo tamto. Albo nie rozumiesz znaczenia tego co piszesz, albo byliśmy świadkami kolejnego ataku. Chcesz udowodnić ze się mylę? Zapraszam, ale bez argumentów się nie uda. No i co to znaczy "jest atakowany"? Obawiam sie Jaroo że dla ciebie przedstawienie argumentów to atak na kogoś, a to tylko atak na jego brednie, to zasadnicza różnica. |
Dlaczego nie może być tak w Polsce?
|
Cytat:
Edit: no właśnie :P |
Oczywiścię chodziło mi o Europę. Nie wiem dlaczego napisałem Polskę ;)
|
Zapewne dlatego, że muzułmanów w Australii jest około 2 % a np. we Francji 8-10 %.
Cyganów Sarkozy z Francji wyrzucił ; ) ,,Imigrantów trzeba wspierać, ale i od nich wymagać, czego w ostatnich latach brakowało. W Niemczech społeczeństwo „multi-kulti” zupełnie się nie sprawdziło. '' Tak na marginesie ta wypowiedź premiera(byłego zresztą) Australii jest z 2009 r. |
Cytat:
|
Cytat:
|
cpc
Jedni głosowali za uchwałą upamiętniającą 150 rocznicę powstania styczniowego, a drudzy przeciw. Mam dłużej tłumaczyć absurdalność twierdzenia, że to jedno i to samo. Taki fakt nie wystarcza Ci żeby wiedzieć na kogo głosować? Mnie wystarcza, a podobnych wskazówek są setki. |
Cytat:
|
Cytat:
,, W specjalnej uchwale, przyjętej przez aklamację...'' yyyy co lemingu ? |
Cytat:
Po drugie nigdzie nie napisałem, że PiS i PO to to samo, innymi słowy, że nie ma między nimi żadnych różnic, wręcz przeciwnie - na istnienie takich różnic wskazałem więc nie bardzo wiem do kogo ten zarzut związany z absurdalnością. Podam pierwszy przykład z brzegu - sprawa premii dla marszałków. Na premie Kopacz musiał zgodzić się poseł Kuchciński, a nie powinien tego robić, nawet nie dlatego że mamy jakiś kryzys, zaciskanie pasa itp... Gdyby to była inna osoba z PO to nie miałbym żadnych z tym problemów. Niestety marszałek Kopacz wg polityków PiS i zwolenników tej partii otarła się w Smoleńsku o zdrade stanu. Skoro tak jest postrzegana przez szeroko pojęte środowisko związane z PiSem to żaden poseł tej partii nie powinien jej w nagrodę wypłacić premii, nawet gdyby ta premia wynosiła nie 45 tys pln a 100 złotych. Niestety tak się nie stało a gdyby nie media, opinia publiczna w tym internauci to pewnie do kieszeni marszłaek Kopacz wpadłoby sporo grosza. Krótko mówiąc PO z PiSem zagrali w jednej drużynie. Dla mnie taka sytuacja stanowi pewien sygnał ostrzegawczy. Jako, że tych sygnałów jest więcej to do tej pory nie przekonałem się do partii J. Kaczyńskiego. Zawsze uważałem PiS za co najwyżej mniejsze zło ale jednak zło i tego zdania póki co nie zmienie, a nie ukrywam chciałbym zdanie zmienić i mam nadzieję, że kiedyś tego doczekam. Arapaho: tak się składa, że nie chodziło mi o brak różnic światopoglądowych między konserwatywnym skrzydłem PO a PiSem. Dla mnie akurat to podobieństwo działa na korzyść obu stron, a skoro tak to nie może być użyte przeze mnie jako zarzut w odniesieniu do PiSu. Ale okay, nie podałem konkretnych przykładów to mogłeś mój post również tak odczytać. |
Cytat:
http://www.rp.pl/artykul/947548.html Cytat:
http://wpolityce.pl/dzienniki/jeden-...-optymistyczny |
Po pierwsze
Uchwała upamiętniająca 150 rocznicę powstania styczniowego =/= ogłoszenie roku 2013 rokiem Powstania Styczniowego Po drugie nie uważam, że jest to istotna kwestia do dyskusji. Pozwoliłem sobie jedynie skomentować post Drozda we właściwy jemu samemu sposób. |
Zamki na piasku "made by PO" :
http://wpolityce.pl/wydarzenia/46447...o-eksploatacji "....będziemy jeździć nowoczesnymi autostradami ....": http://wpolityce.pl/wydarzenia/46464...og-i-autostrad W reżimowej TVP zaprezentowano Kolejne rozsypujace sie odcinki autostrad. Wykonano je ze słabej jakości materiału innego jak w dokumentacji. W procederze oszukiwania brali udział urzędnicy państwowi. A Tusk w ciemnym płaszczyku poleciał do Brukseli rżnąć głupa i wystepować w teatrzyku dla lemingów jako waleczny rycerz o pieniadze. |
Mamy dziś dwie ciekawe informacje
1. Brunona k. Wypowiedział się na temat próby organizacji swojego wybuchu 2. Oddtajnienie teczki BOR z 2007 roku Obie świadczą o manipulacji jaka robi PiS, u nich jak zwykle było odwrotnie |
Aby żyło sie lepiej. Wszystkim !:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ieci,id,t.html 1,2,3....mało . jeszcze jeden, jeszcze jeden ! |
Cytat:
Ja natomiast uważam, że jest to bardzo istotna kwestia, bo obrazuje stosunek do Polski, jej historii i roli historii w kształtowaniu postaw zwłaszcza młodych Polaków. Nawiasem mówiąc skoro już zdecydowałeś się odpisać mógłbyś choćby zdaniem uzasadnić dlaczego nie ma dla Ciebie znaczenia czy ktoś chce pamiętać o Polakach walczących o niepodległość czy nie. Cytat:
Sejm nie chce aby rok 2013 był rokiem Powstania Styczniowego! Niepojęta decyzja komisji kultury Cytat:
|
A to jeszcze nie wszystko:
http://niezalezna.pl/38182-juz-koniec-tanich-wakacji By żyło się lepiej. Wszystkim ! Urzędnicy Donalda nie brali tylko pieniędzy. W naturze też coś zharatali i nie była to gała: http://wpolityce.pl/wydarzenia/46518...og-ciag-dalszy A tu Tusk obwieszony kolejną blaszką (ma ich już tyle, że sowieccy generałowie mogliby mu im zazrościć): http://wpolityce.pl/artykuly/46499-e...atkowe-zdjecia P.S. Świetne zdjęcia, można sie dobrze uśmiać gdyby nie było to tak tragiczne dla Polski. |
Cytat:
Czemu nie ma dla mnie znaczenia dyskusja na ten temat ? Bo to jest szukanie dziury w całym. Szczególnie w kontekście problemów poważniejszych niż te czy powstanie styczniowe uczcił sam Senat czy Sejm i Senat jednocześnie. |
Cytat:
Niech mi ktoś to ....a wytłumaczy bo pensje są 4 krotnie niższe niż w Niemczech, koszty materiałów też są niższe a budujemy najdrożej |
Wytłumaczenie jest proste - miała być Irlandia no to jest ;)
|
W jednym cytacje gość z SISK piszę że w Irlandii budowali po 4 mln/km a dalej GDDKiA że w Irlandii są ceny po 10 mln/km .NIezły rozrzut
|
W kwestii kosztów budowy dróg to GDDKiA jest tak samo wiarygodna jak Bednarz...
;) |
Przecież jedno nie musi przeczyć drugiemu. W Polsce są odcinki, które są o połowę tańsze od średniej, a również są takie, które kosztują po 200 mln zł za 1 km (S8 od Konotopy do ulicy Powązkowskiej).
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl