Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

dawiss 18.02.2010 22:49

Jest tylu pilkarzy na swiecie, ze skoro trener 3sezon prosi o wysokiego napastnika, to wstydem dla zarzadu jest wodzenie trenera za nos...

felipe 18.02.2010 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 856340)
Brak bramkarza

Zawsze jesteś tu pierwszy do polemiki z krytykującymi (naczej: "trzeźwo oceniającymi) naszego władcę pola karnego, także zdecyduj się proszę...

Bo widzę, że ty tak chyba po prostu lubisz się posprzeczać, nie wiem, może z nudów ?

Wojtas 19.02.2010 00:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 856282)
Patrząc na to "bogactwo" propozycji, które testowaliśmy, a które jest plonem pracy Caplar&Klajdienst, który to duet jest autorskim projektem "najlepszego trenera w Polsce" Skorży, można ogłosić kompletną porażkę tego gremium. To co przewinęło się przez te kilka miesięcy to jest jawna kpina z klubu i kibiców. Ci panowie zapadli chyba w sen zimowy. Aż strach pomyśleć co menago Skorża i jego duet zaserwują nam w letnim okienku, chyba że w klubie pojawi się w końcu nowy prezes i wywali to towarzystwo na zbity pysk.

To co sie przewinelo to wogole nie ma co nazywac i analizowac tego pod katem wzmocnien bo to smeich na sali.

Nie wiem jaka byla rola i sens zatrudniania Kledisnsta i Caplara
Ich Rodrigo czy jak mu tam to gwozdz do trumny tych panow.To juz ten listonosz z Bytovii w ataku co wkrecał Jopa byly lepszy na testy ,blizej ,nie ma bariery jezykow ,mniejsze wymagania finansowe...

ktos tu widzi jakis absurd ??

szkoda ze klub widzac co sie dzieje z kadrą nie potrafi sprowadzic jakiegokowliek napastnika w normalnymi statystykiami,nie kaleki ,nie ludzi ktorzy nie grali 2 lata w pilke tylko takich ktorzy mogli by nas wzmocnic.

zobaczymy jak sie to igranie z ogniem skonczy ,bo mam takie wrazenie ze stapamy po coraz bardziej kruchym lodzie.

kristos 19.02.2010 08:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 856192)
Gdybym był Tobą, zapytałbym teraz: "Przypuszczam, że jesteś jakimś wybitnym doświadczonym trenerem, aby tak stwierdzić, lub masz chociaż jakiejś konkretne osiągnięcia w dziedzinie szkolenia piłkarzy?", ale ponieważ nie jestem, zauważę jedynie, że żaden trener nigdy nie mówi, iż organizacja gry defensywnej opiera się głównie na przygotowaniu fizycznym.

Jeśli nie widzisz różnicy między znajomością zagadnień gry w piłkę nożną i zagadnień prowadzenia klubu piłkarskiego ,to mi bardzo przykro i szkoda naszej dyskusji.

mic 19.02.2010 09:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 856391)
Zawsze jesteś tu pierwszy do polemiki z krytykującymi (naczej: "trzeźwo oceniającymi) naszego władcę pola karnego, także zdecyduj się proszę...

Bo widzę, że ty tak chyba po prostu lubisz się posprzeczać, nie wiem, może z nudów ?

a Ty umiesz czytac ze zrozumieniem ? Nigdzie i nigdy nie pisalem ze Pawelek jest jakims super bramkarzem, ktory jest idealny dla Wisly. Dyskutuje tylko z malkontentami ktorzy winia Pawelka o to ze deszcz pada. Taka mala roznica. Moze chociaz zacytujesz moj post na poparcie swojego chorego wymyslu ? :)

"Trzezwo oceniajacymi" :lol:

OL Lyonaise 19.02.2010 09:38

Cytat:

Alarm dla Ruchu! Licencja zagrożona

http://img.interia.pl/sport/nimg/0/t...ja_3937116.jpg
Czy w przyszłym sezonie na Cichej nadal będzie gościć ekstraklasa? Fot. Joanna Żmijewska /INTERIA.PL

34 minuty temu
Ruch Chorzów może podzielić los ŁKS i nie dostać licencji na grę w ekstraklasie w przyszłym sezonie - alarmuje "Przegląd Sportowy"
Według gazety finanse śląskiego klubu zbadają w poniedziałek dwaj audytorzy. Zdaniem przewodniczącego komisji licencyjnej PZPN Ruch utrudnia dostęp do informacji o faktycznej sytuacji finansowej spółki. - Dopiero przedwczoraj dostaliśmy zawiadomienie w tej sprawie - bronią się przy Cichej. Przymusowej kontroli jednak i tak nie unikną.
"Chorzowianom raczej nie grozi odebranie lub zawieszenie licencji jeszcze w tym sezonie. Ale niebawem muszą złożyć wniosek o dopuszczenie do rozgrywek ekstraklasy w sezonie 2010/2011. W przypadku ŁKS już pokazaliśmy, że lekceważenie obowiązków dotyczących przygotowania się do procedury, może skończyć się źle" - cytuje "PS" jednego z członków komisji.
PZPN sprawą zajęła się, gdy piłkarze - w proteście przeciwko zaległościom finansowym - opóźnili wyjazd na obóz do Bielska-Białej. Skarżyli się wówczas, że ostatnie wypłaty dostali za październik. Ponadto Ruch - choć się do tego długu nie przyznaje - ma zaległości wobec ZUS-u na 3,1 miliona złotych.

Wiem że to jakby lichwiartstwo ale może zapytać by jeszcze raz Ruch o Sobiecha. Ten gracz idealnie pasowałby do koncepcji naszego trenera? Może trochę obniżą żądania. Jeżeli byliśmy w stanie zaoferować za Nowaka około 500k?

Ciekawe czy rzeczywiście Ruch podyktował cenę nie do przyjęcia. Ale myślę, że za 2,5 mil zlotych spokojnie Sobiech jest do wyciągnięcia. Jeszcze nieskończone 20 lat. Chłopak prezentuje się naprawdę solidnie i myślę, że miałby szansę wywalczyć miejsce w podstawowej jedenastce.

Marszałek 19.02.2010 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OL Lyonaise (Post 856447)
Wiem że to jakby lichwiartstwo ale może zapytać by jeszcze raz Ruch o Sobiecha. e.

Co w tym lichwiarskiego? Jeśli za pół darmo by się go udało wyciągnąć to jak najbardziej. Wart jest on trochę więcej niż kilka piłek,no i jest ryzyko,że jego gra jest fartem jednej rundy. Tak więc ostrożnie. Poza tym w Ruchu nie ma nic wartościowego co by mogło przykuć naszą uwagę.

OL Lyonaise 19.02.2010 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 856454)
Co w tym lichwiarskiego? Jeśli za pół darmo by się go udało wyciągnąć to jak najbardziej. Wart jest on trochę więcej niż kilka piłek,no i jest ryzyko,że jego gra jest fartem jednej rundy. Tak więc ostrożnie. Poza tym w Ruchu nie ma nic wartościowego co by mogło przykuć naszą uwagę.

No właśnie może być jednorundowcem. Ale sytuacja jest jak kiedyś z Gargułą czy Matusiakiem. Jak potwierdzi klasę będzie nie do wyciągnięcia.
Ja na miejscu Skorży dałbym za niego 2 mil złotych.

Tyle, że nasi nie lubią ryzyka(wolą zaryzykować kupę kasy w kontrakt kogoś kontuzjogennego), a poza tym może nawet tyle nie mamy. Może też być tak, że Ruch chce znacznie więcej. Ale ten chłopak by do nas pasował.

snyrting 19.02.2010 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OL Lyonaise (Post 856464)

Stary to ja chętnie Ci pomogę w zrobieniu kampanii, żebyś dostał nominacje na trenera.
Tylko kolego daj mi na piśmie, że wybulisz te 2 mln z własnej kieszeni.

Btw. Takie pieniądze ze polskiego piłkarza? No bez przesady, ostatnim Polakiem, który się sprawdził na zachodzie jest niejaki Ireneusz Jeleń. Od tego czasu, przypomne było to w 2006, żaden z naszych wybitnych kopaczy nawet się nie zbliżył do takiego poziomu.

Wydanie 500k € na jednorundowca, to zbyt duże ryzyko. My na taki luksus sobie nie możemy pozwolic.

OL Lyonaise 19.02.2010 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 856469)
Stary to ja chętnie Ci pomogę w zrobieniu kampanii, żebyś dostał nominacje dla trenera.

Btw. Takie pieniądze ze polskiego piłkarza? No bez przesady, ostatnim Polakiem, który się sprawdził na zachodzie jest niejaki Ireneusz Jeleń. Od tego czasu, przypomne było to w 2006, żaden z naszych wybitnych kopaczy nawet się nie zbliżył do takiego poziomu.

Wydanie 500k € na jednorundowca, to zbyt duże ryzyko. My na taki luksus sobie nie możemy pozwolic.

chyba masz rację
mógłby to być transfer a la Jirsak
ale z drugiej strony trochę męczące jest to ciągłe testowanie odpadów bez potencjału
nie za bardzo widzę w tym jakąś logikę ze strony naszego klubu bo po prostu przyjeżdżają naprawdę słabi gracze, może nie ma lepszych za darmo
ale ten system nie za bardzo się spradza a pozyskiwanie graczy typu Sobiech jest jakąś tam gorszą bądź lepszą alternatywą
napewno Sobiech łatwiej by sobie poradził w naszej drużynie niż w Lechu bo u nas ciężar grania jednak rozkłada się na większą liczbę graczy- tak mi się wydaje, na przykładzie Lecha staram się pokazać, że Sobiech do nas pasuje
Brożek bardziej stylem przypomna Niedzielana niż Lewandowski, a co za tym idzie mogliby stworzyć podobny duet, który się już jakoś tam sprawdził
No i muszę powiedzieć, że Sobiech jest jedynym napasnikiem w naszej lidze(poza Lewandowskim), który byłby w stanie ładnie się wprowadzić w nasz zespół. Napewno jakbym miał wydać te 2 mil to bym wolał Sobiecha niż Nowaka. To tak apropos naszych domniemanych przymiarek.

arti 19.02.2010 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 856469)
Stary to ja chętnie Ci pomogę w zrobieniu kampanii, żebyś dostał nominacje na trenera.

Błaszczykowski od 2007 w Borussi też sobie radzi.
Co do Sobiecha i 2mln dajcie sobie spokój. Jakie 2mln? Skąd się nagle wezmą??
W kontekście pucharów to może lepszy od Sobiecha byłby gość, który gdzieś tam grał, ma doswiadczenie (typu Cleber,Ba nawet Penksa). Ale moim zdaniem to wszystko piep... Dla nas zimowe okienko sie już skończyło.

OL Lyonaise 19.02.2010 11:19

A odnośnie Grosickiego. Jest to bardzo dobry gracz. Jednak jego gra się wcale wiele nie zmieniła od czasu przygody w Szwajcarii. Nie za bardzo rozumię dlaczego Skorża go chce teraz jeżeli jeszcze niedawno mógł go mieć za czapkę gruszek. Jeżeli odtrąciliśmy gracza ze względów pozasportowych to nie ma teraz sensu płacić za niego jeszcze większej kasy.
Nie bardzo rozumię co się zmieniło, że wg. prasy Skorża go nagle zapragnął.
To pokazuje trochę bezsensowną politykę naszego klubu, brak jakiejkolwiek logiki w kwestii transferowej.

snyrting 19.02.2010 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OL Lyonaise (Post 856472)
Napewno jakbym miał wydać te 2 mil to bym wolał Sobiecha niż Nowaka.

No chyba, że tak stawiasz sprawę. W tym wypadku muszę Ci przyznac racje. Niestety póki co jesteśmy zmuszeni do prowadzenia polityki transferowej na takich zasadach jak zauważyłeś. Czasami jednak nam sie poszczęsci i wsród szrotu uda nam się wyłowic taką perełkę jak Marcelo.

arti - rzeczywiście, zapomniałem o Błaszczu. My bad.

tofik 19.02.2010 12:16

Omijałbym produkty polskiej myśli szkoleniowej z daleka. Ewentualnie za darmo jako melodia przyszłości lub uzupełnienie składu. Z ekstraklas kupować kogokolwiek to bezsens. Zza granicy za 400k sprowadzisz kogoś takiego jak Kirm, a u nas na Szczota byłoby mało.

Maciuś 19.02.2010 12:23

Cos tak czuje ze na koniec sezonu ze Skorza wyleca i Edek i Jozek i to bedzie ostatni rodzial noweli Skorza&friends. Moze od tego momentu zacznie sie normalne budowanie klubu.

koyoot 19.02.2010 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OL Lyonaise (Post 856464)
No właśnie może być jednorundowcem. Ale sytuacja jest jak kiedyś z Gargułą czy Matusiakiem. Jak potwierdzi klasę będzie nie do wyciągnięcia.

Tyle, że nasi nie lubią ryzyka(wolą zaryzykować kupę kasy w kontrakt kogoś kontuzjogennego), a poza tym może nawet tyle nie mamy. Może też być tak, że Ruch chce znacznie więcej. Ale ten chłopak by do nas pasował.

Wystarczyloby go wykupic a potem wypozyczyc spowrotem do Ruchu na jedna runde bo te 13 meczow jakos odpekamy i zdobedziemy mistrzostwo i bez Sobiecha. A on sie w spokoju rozwinie.

P.S. Sobiech i Sadlok to dwojka pilkarzy ktorych koniecznie powinnismy wykupic z Ruchu(ale z braku laku...)

Baala 19.02.2010 12:26

Jeśli chodzi o Sobiecha to gdzies czytałem, że w każdej kategorii młodzieżowej miał więcej goli niz występów, także talent jak na Polskie warunki ma na pewno.

marco94 19.02.2010 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 856500)
Cos tak czuje ze na koniec sezonu ze Skorza wyleca i Edek i Jozek i to bedzie ostatni rodzial noweli Skorza&friends. Moze od tego momentu zacznie sie normalne budowanie klubu.

Najlepiej zacząć od niezłego trenera z Zachodu, jak np. Bakero w Polonii.
Może któryś z nich? http://www.futbolnews.pl/informacje/...h-pamieta.html

koyoot 19.02.2010 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marco94 (Post 856513)
Najlepiej zacząć od niezłego trenera z Zachodu, jak np. Bakero w Polonii.
Może któryś z nich? http://www.futbolnews.pl/informacje/...h-pamieta.html

Temat trenerski to nie tutaj. Ale moim zdaniem to o wiele wazniejsze jest zatrudnienie kogos mlodego na dorobku.

P.S. Inna kwestia to moim zdaniem to ze nikogo znanego nie zatrudnimy bo jesli stac nas bedzie na oplacenie kontraktu, to nie bedzie nas stac na wzmocnienia druzyny. Kolko sie zamyka. A przy tych kwotach ktore my zaczynamy placic pilkarzom 300-400 tys euro rocznie to mozna z zachodu sciagnac juz troszke podstarzale gwiazdy ale gwiazdy ktore o lata swietlne wyprzedzaja umiejetnosciami pilkarzy w Polskiej lidze. Sami pomyslcie co powinno sie najpierw wziac pod uwage. Kazdy zespol powinno sie budowac najpierw od pilkarzy.

Maciuś 19.02.2010 12:53

Nie, najpierw od dobrego sztabu szkoleniowego.

Gordian 19.02.2010 12:55

Wy tu gadu, gadu o pierdołach (Sedloki i inne Sobiechy), a naszym priorytetem powinno być zatrzymanie w czerwcu Alvareza i to w pierwszej kolejności.

marcin19876 19.02.2010 16:11

w pełni sie zgadzam z przed mówcą, musimy zrobic wszystko by zatrzymac naszego prawego obrońce, a pozatym zwrócic uwage na pewną nieścisłość - nie wiem czy ktos pamieta jak Skorża mowił ze są prowadzone bardzo zaawansowane rozmowy z paroma zawodnika głównie napastkinikami!, teraz sie slysze ze pewnie przyjada nastepni napastnicy na testy!to jak to wkoncu jest??? kto tu mówi prawde, i gdzie kasa z oszczedność z Cantoro, Ćwielonga....

Galonek 19.02.2010 16:50

Niestety trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Nikt już nas nie wzmocni w tym okienku.

JrQ- 19.02.2010 17:30

Cytat:

Omijałbym produkty polskiej myśli szkoleniowej z daleka. Ewentualnie za darmo jako melodia przyszłości lub uzupełnienie składu. Z ekstraklas kupować kogokolwiek to bezsens. Zza granicy za 400k sprowadzisz kogoś takiego jak Kirm, a u nas na Szczota byłoby mało.
Nie przesadzaj, trzeba po prostu kupować z głową.
Gdyby nie takie kupowanie niegdyś, to w naszym zespole nie graliby Baszczyński, Głowacki, Szymkowiak, Żurawski, Kosowski i wielu innych....

mario69 19.02.2010 17:33

Coś młodego, ukraińskiego na treningu

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...enuje_z_wisla/

Jeśli ma choć cień talentu i w tym wieku na predyspozycje choćby wejść z ławki to ok, jeśli nie to nie ma sensu, bo tylko się zmarnuje w ME

OL Lyonaise 19.02.2010 17:37

W tym sezonie wystąpił w 16 meczach swojego klubu, w tym w 14 ligowych i zdobył jedną bramkę. W poprzednich rozgrywkach natomiast zagrał 21 razy i strzelił 4 bramki.
:):):)

nie liczcie na wiele, wiek dobry

kurde nawet taki ogorek musi byc za darmo...wiesc sie rozniosla ze Wisla szuka

nesta 19.02.2010 17:42

Grubo jest jak juz z 2 ligi ukrainskiej sciagamy na testy..

gigant 19.02.2010 17:45

Sądząc po CV będzie idealnie pasował, wysoki, młody i pewnie Wisła łyknie coś od jego menadżera za przygarnięcie nieboraka.

To wszystko jest żenujące, a oficjalna powinna sobie darować takie newsy żeby nie w****iać kibiców tydzień przed startem ligi.

Niedługo w poszukiwaniach i testowaniu napastników, przebijemy serial "bramkarski".

jabadabaryba 19.02.2010 17:47

trochę więcej jego statystyk.
http://pl.soccerway.com/players/aleksey-babyr/84806/
delikatnie mówiąc, mało przekonywujące.

IncognitoTSW 19.02.2010 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OL Lyonaise (Post 856623)
W tym sezonie wystąpił w 16 meczach swojego klubu, w tym w 14 ligowych i zdobył jedną bramkę. W poprzednich rozgrywkach natomiast zagrał 21 razy i strzelił 4 bramki.
:):):)

nie liczcie na wiele, wiek dobry

kurde nawet taki ogorek musi byc za darmo...wiesc sie rozniosla ze Wisla szuka

Nie umie strzelać, ale jest wysoki.

tomasz_19 19.02.2010 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mario69 (Post 856622)
Coś młodego, ukraińskiego na treningu

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...enuje_z_wisla/

Jeśli ma choć cień talentu i w tym wieku na predyspozycje choćby wejść z ławki to ok, jeśli nie to nie ma sensu, bo tylko się zmarnuje w ME

jestem ciekaw gdzie go wypatrzyli, możliwe, że w centrum handlowym.... ogólnie żenada, 2 bramki w 14 meczach, mówią wszystko o gościu, czy nas już na prawdę nie stać na kogoś bardziej sensownego? Great job mr Skorża!

Griszka30KR 19.02.2010 17:54

Niestety ten temat coraz bardziej przypomina plotkowanie stetryczałych bab(nie twierdzę,ze sam tego nie robiłem).W transferach od kilku lat sie u nas nic nie dzieje, za to przez ten czas temat trzeba było podzielic na kilka i kazdy ma już kilka set pod tysiąc stron,dziesiątki tysiące postów.W innych klubach kibice wymieniaja sie na ten temat zdawkowo i w momencie jesli transfer jest aktualny,u nas jak ktoś gdzies "pierdnie" już poruszenie, jakis klub ma problem,to odrazu przymierzani sa wszyscy zawodnicy i zaczynają sie polemiki dlaczego tak,a czemu nie jak wogóle nie ma to sensu.Jak ktos w wyrażeniu powie Wisła ,od razu jest przymierzany do klubu z informacjami z transfermarket i filmikami z youtube.Tysiące żali,tysiące uniesień -rzeczywisty transfer jeden na rok.Przepraszam jeśli kogos uraziłem.Pozdrawiam

Maciuś 19.02.2010 17:56

Skoro ma byc ktos wysoki to moze by Skorza zajrzal na mecze kosza albo siatki?

palladynTS 19.02.2010 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 856635)
Skoro ma byc ktos wysoki to moze by Skorza zajrzal na mecze kosza albo siatki?

...:rotfl::rotfl::rotfl:...

a tak po prawdzie,to gościu statystyki ma piorunujące :lol:

tak mi przyszło do głowy że powinniśmy zatęsknić za Bartoszem Iwanem który w Katowicach troche nastrzelał...no i niski nie jest!!!

brylant17 19.02.2010 18:03

Moment,chwila zaraz a gdzie jest ten młody Hiszpan?!? nie dam sobie ręki uciąć, że to akurat Hiszpan co jeszcze trenował z ME przed zgrupowaniami?.Bo był taki grajek bodajże,a co do tego Ukraińca może to taki Shevchenko xD :D

bearex 19.02.2010 18:05

to chyba byl Wloch w tej Młodej, a co do tego Ukraińca, może się Skorża zaintereswoał Ukraińcami jak nam Schevczenko wbił 2 gole :D I teraz Maciej ma fazę ukraińską :D

Wasiu 19.02.2010 18:08

Na 6 spotkań przygotowawczych 5 rozegralismy z zespolami z Ukrainy wiec calkiem mozliwe.
No coz, Skorza chyba doszedl do wniosku ze kiedys sie musi udac. Tylu tych zawodnikow juz nasciagal wiec statystycznie powinnismy w koncu na jakas perelke trafic ...
Napastnik ktorzy strzelil 5 bramek w 37 spotkaniach i to jeszcze 2 ligi nie wyglada zbyt dobrze. No ale dajmy mu chociaz te 30 minut w sparingu. Moze ma jakis ukryty talent.

palladynTS 19.02.2010 18:08

makaron to był ,nie Hiszpan.

Markus 19.02.2010 18:08

Czyżbyśmy szukali drugiego Beto? Nowy Ukrainiec osiągniecia ma podobne, pardon, gorsze, bo Beto, który jak wiemy był adekwatnym superstrzelcem, zaliczył przynajmniej epizod w młodzieżowce brazylijskiej...

Poszukiwania brakującego napastnika stają się coraz bardziej żałosne i groteskowe.

OL Lyonaise 19.02.2010 18:13

Możliwe, że był na testach w jakimś Metaliście albo coś. Ale bardziej prawdopodobne, że menadżer postanowił nam go wcisnąć. Kolesiowi się skończył kontrakt.

Żeby pasował do naszego ideału jeszcze musi być po jakiejś kontuzji. Zerwane więzadła albo coś:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl