![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Górnik licencje na bank dostanie-tylko sezon zaczną w Sosnowcu.
Gorzej z Widzewem,chociaż jak czytam to maja sie odwoływać,wiec szansa tez jest :) |
Cytat:
|
Czyli dochodzi nam nowy wyjazd na ten stadion: http://bi.gazeta.pl/im/6/10223/z1022...ta-Gliwice.jpg
Co do Widzewa wg mnie nie dostanie licencji , ŁKS również a co to oznacza chyba każdy wie. |
Mistal, przecież ŁKS spadł... więc licencji oni mogą nie dostać na grę w I lidze...
|
ale jak Widzew nie dostanie licencji, to spadną do 1. ligi, a na jego miejsce powinna wejść drużyna z miejsca 15. Tylko ze LKS jest na 15. miejscu, wiec jak i oni tej licencji nie dostana...
Oby nie. Oby zydki spadły albo przejęła ich Termalika. |
Jeśli się nie mylę to teraz jest tak, że jeśli pierwszy klub nie dostanie licencji to gra kolejny(ŁKS), jeśli ŁKS również licencji nie uzyska to gra Cracovia a dopiero potem klub z 1 ligi.
|
Cytat:
Górnik dostanie licencję, gorzej z Widzewem nie lubię ich, ale prawda jest taka, że to byłoby sk.......ństwo względem klubów z Łodzi, kiedyś ŁKS a teraz Widzew pada ofiarą Filipiaka i jego "bandy". a czego my się spodziewaliśmy po cracovii, przecież są to k....y bez honoru - wszyscy od wlascieciela, przez działaczy i piłkarzy kończąc na osobach zwanych kibicami... Oni już mają pewnie uzgodniony deal z "leśnymi dziadkami". Już Kafarski o tym od dawna mówił. Zresztą Filipiak miał chyba rację nie motywując finansowo piłkarzy (jak w zeszłym roku), a zostawiając sobie kasę na motywowanie odpowiednich osób po sezonie.... |
To jest jak gówno muchy przyklejone do szyby.
Logika podpowiada że już dawno powinno odpaść ale trzyma się franca tej szyby jak popieprzona. Mam nadzieję że raz w historii PZPN pójdzie po rozum do głowy i kolejny raz się nie sprzeda. |
Cytat:
|
Ja liczę, że Legia wymieni Koseckiego na Traore. Wtedy obserwujcie co się będzie działo, między Ljuboją a Traore :D
rozpad drużyny od środka:) |
łudzę się (mam nadzieje), że Widzew ma jednak jakieś plecy u leśnych dziadów z pzpn(r) i jednak "góra" nie pozwoli mu spaść. Z ŁKSem była trochę inna historia wcześniej, sytuacje obydwu klubów nieporównywalne, także wg mnie Widzew się odwoła i po ćmojach bojach, ale dostanie tą licencje.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Gdy będę stary, w stanie dogorywania - wysadze się na gnieździe parchów, bo innym sposobem nie ma sznas na ostateczne rozwiązanie problemu ich istnienia.
|
Ten chwast nie jest do wyplewienia.
To jest jak rzep na ogonie -za h**ja go nie odczepisz na nich nie ma sposobow ,zielony stolik juz dziala,Kafarski w tym wywiadzie nie bez powodów był taki wesolutki. |
To już nie będzie tak, że kolejna drużyna z pierwszej ligi wchodzi na miejsce drużyny z ekstraklasy, który nie dostał licencji?? Bo tak chyba było mówione przed sezonem...
|
Przecież tak już było że raz Cracovia utrzymała się dzięki nieprzyznaniu licencji ŁKS-owi. Z tego co pamiętam to kolejne drużyny z pierwszej ligi wchodzą w przypadku karnej degradacji kogoś z ekstraklasy (w sezonie 2007/2008 było chyba czterech beniaminków)
EDIT: może mnie ktoś poprawi ale z tego co pamiętam to z tych beniaminków Zagłębie Sosnowiec też dostało degradacje jeszcze przed rozpoczęciem sezonu :shock: Polska... |
Narzekacie jak stare baby. Cracovia już spadła i zielony stolik nic na to nie poradzi.
|
W sezonie 2008/09 też spadła....
|
Cytat:
Cytat:
https://encrypted-tbn1.google.com/im...eYGDTfEvAu4ZLR |
Cytat:
|
zgadza się, jak ktoś nie spełnia wymogów licencyjnych to niech spieprza z ligi, ale dlaczego do kur.wy nędzy znów zostaje klubik który nie utrzymał się w sportowej walce, a nie wchodzi ktoś nowy, kto mógłby dawać rękojmię chociaż jakiejkolwiek jakości. Jak te .....y mają co roku się w taki sposób utrzymywać, to może zróbmy lige jak w NBA gdzie jest sztywna liczba drużyn, nie ma spadków,awansów. Ja pier.dole co za absurd.
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Oczywiście że zespół np. z 3 miejsca z 1 ligi zasługuje 100x bardziej na ekstraklasę niż te żydy cholerne.
Dokładnie co to k.u.r.w.a. za liga z której spaść się nie da ?!?! |
Cytat:
|
Kasa nie powinna być wyznacznikiem tego czy klub powinien grać w ekstraklasie.
Jeśli np. Widzew ma długi, to jest to problem jego działaczy i zawodników. Piłkarze RTSu niech idą do sądu i sądzą się z klubem. Bedzie to przestroga dla innych kopaczy, aby nie podpisywać kontraktów z danym klubem. Tym samym taki rodzynek w kolejnym sezonie spadnie sportowo. Sprawa załatwiona. Amen. jżs Każdy ma prawo podpisać kontrakt z bankrutem. Jednak jeśli bankrut nie wywiązuje się z zobowiązań to jest to sprawa na lini klub - zawodnik. Tylko i wyłącznie. Nie rozumiem co ma do tego jakaś organizacja. Jeśli znajdzie się kolejnych 20 frajerów, którzy za wirtualną kase utrzymają sportowo Widzew, to jest to tylko ich kaprys. |
Cytat:
Zastanawiające jest jedno. Dlaczego zaczyna się przestrzegać aż tak wymogi licencyjne, akurat wtedy kiedy żydki mają spaść?. Chcesz mi powiedzieć, że przez te 3 lata wszystkie kluby ekstraklasy spełniały wymogi licencyjne w 100%? :pala: |
Cytat:
|
Cytat:
Spadek a walka o utrzymanie to spora różnica. |
Mówię o całej ekstraklasie, a nie o żydkach. Sezon 2008/09 licencji nie otrzymał ŁKS- cracovia na miejscu spadkowym (15- wystarczyło nie dać licencji jednemu zespołowi). Następne 2 sezony nagle okazuje się, że wszystkie kluby w tym bagienku, spełniają wymogi licencyjne. Nadchodzi sezon 2011/12. cracovia na ostatnim miejscu. Potrzeba 2 klubów które owej licencji nie dostaną. I co się dzieje? Dwa kluby licencji nie otrzymują.
Nadal wierzę, że Górnik dostanie, i żydy polecą tam gdzie ich miejsce (za wałki z licencjami, za sprzedany mecz z Zagłębiem L.- za który sraxa nadal nie została ukarana). |
Cytat:
|
Jak żydy się utrzymają po raz drugi pod zielonym stołem to kibice klubów ekstraklasy (oczywiście oprócz Amici i Groclinu bo oni honoru też nie mają) powinni odpuścić mecze z nimi! Nie jeździć do nich oraz nie przychodzić u siebie na mecz z nimi! Przecież to jest s....ysyństwo jakich mało tak utrzymywać drużynę! Nie ma ktoślicencji to niech wejdzie 3 , 4 , 5 ....a 13 druzyna 1 ligi ale nie może być tak ,że by z ligi SPORTOWO NIKT NIE SPADŁ !
|
Dziwnym trafem tylko wtedy gdy spada Cracovia przestrzegane są restrykcyjnie wymogi licencyjne. Niektórzy muszą walczyć o utrzymanie a niektórzy utrzymują się na piękne oczy i nie muszą walczyć. Równi i równiejsi w naszej lidze.
|
Cytat:
|
Chore pomysły wprowadzają.
Ciekawe jak znajda tyle terminów na ligę? http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...rzesdzona.html |
Cytat:
|
Nieważne co zrobią - ważne żeby w ekstraklasie nie było parchów. Amen.
Im więcej gry tym lepiej - nie chrzańcie że człowiek nie może biegać 2x w tygodniu po 90 min - bez jaj - na WF w podstawówce się więcej biegało. |
Cytat:
17 kolejek: 1 sierpnia - 1 grudnia (trzy-cztery kolejki w środy - licząc margines na przerwy reprezentacyjne) 13 kolejek: 15 stycznia - 2 kwietnia (trzy-cztery kolejki w środy - licząc margines na przerwy reprezentacyjne) 14 kolejek (grupy mistrzowskie i spadkowe): 2 kwietnia - 18 czerwca (trzy-cztery kolejki w środy) Tylko kwestia jak będą wyglądały mecze w połowie stycznia pod względem sportowo-kibicowsko-organizacyjnym... No i w takim wypadku runda wiosenna kończy się 10 dni po pierwszym dniu wiosny. Nie wiem czy by to w naszych warunkach miałoby sens. IMHO lepszym jednak pomysłem byłoby zmniejszenie ligi do 10 zespołów i gra każdy z każdym 4 kolejki (2 mecze jako gospodarz i 2 jako gość). To daje nam 36 meczów. Innym pomysłem mógłby być powrót do systemu wiosna-jesień tak jak w Rosji i kilku innych krajach wschodnich. Paradoksalnie to mogłoby być handicapem do awansu do faz grupowych pucharów. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl