![]() |
Cytat:
|
|
Nie ma co gadać, bardzo nieodpowiednie zachowanie. Olał klub, który tyle lat zapewniał mu ciepłą i dobrze płatną posadkę...
Facet od pół roku nic nie gra. Za zasługi nikt mu tej posadki nie zagwarantuje, ale szacunek do kolegów, trenerów i bossa powinien zostać zachowany. Jak to mówi stare porzekadło. Mężczyznę poznaje się nie po tym jak zaczyna.... |
Po tym co odpier.dolił teraz to szerokiej drogi niech nie wraca.
|
Jeszcze niedawno myślałem że odejście Małeckiego to będzie dla nas strata, ale teraz wiem, że to będzie pokaźne wzmocnienie, bo skoro chłop potrafi robić takie cyrki na meczu to co musiał wyprawiać na treningach. Jeszcze znowu by komuś na treningu nogę złamał, a tak skończy się ferment.
|
Powołania dla Brożka i Miskiewicza
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...akow,id,t.html |
I jeszcze jedno. Radosław Sobolewski gdy odchodził to dziękował ze łzami w oczach właścicielowi za to co zrobił dla niego i jego rodziny.
To był wzruszający widok. Małecki nie przyszedł na wigilię klubowa, a pasowało chociaż podziękować Cupialowi jeśli pogodził sie odejściem. Nie podszedł do kibiców. Smutny widok. Byc może Patryk ma problemy psychiczne, być może jak ktoś pisał w innym temacie jest tylko dzieciątkiem któremu skończyła się zajawka na Wisle. Nie jest facetem z klasa co już nie raz udowodnił. Zawsze wydawał mi się takim co dużo mówi, i obnosi się dumnie symbolami związanymi z Wisła. Czy tak Reymana i Jana Pawła II nosi w sercu to watpilem i wątpię. |
Ja już od dawna mówiłem że cyrk jaki wyprawia Małecki (tatuaż, mówienie o kochaniu Wisły) to tylko i wyłącznie gra pod publiczkę. Niestety wiele osób się na to nabrało.
Cieszyłem się jak odszedł do Turcji. Mam nadzieję że teraz odejdzie i będziemy mogli o nim zapomnieć. Jeżeli Małecki odejdzie za granicę to niestety ale będzie to oznaczało dla niego zjazd. Nie pod kątem finansowym, ale pod kątem kariery. Przecież on nie zna żadnego języka poza polskim. Dlatego sobie w Turcji nie poradził. |
Jak Ćwielong i Peszko poradzili sobie w 2 Bundeslidze to on sportowo chyba też da radę, w końcu podobne typy piłkarzy
|
Cytat:
Dla was wszystko jest czarne albo białe, nie ważne, że jest to złożony problem to Małecki albo Bóg, albo ..... |
Fajnie, że jesteśmy wysoko w tabeli. Wszystko super, ale to zasługa tak naprawdę wysokiej formy naszego kręgosłupa : Miśkiewicz Głowacki Garguła Brożek. Akurat wszyscy zagrali świetną rundę, ciekawe, czy uda się utrzymać formę do wiosny
|
Cytat:
Wystarczyło posłuchać jak się wysławia i co przez niego przemawia. Przepraszam za porównanie ale tak jak w przypadku Szpilki miałem, mam spore wątpliwości co do tego typu osób które wyrzucają kibiców na drugą stronę błoń, są wyszczekani. Czy robią to pod publikę czy szczerze mają Wisłę w sercu. Rozejrzyj się wokół siebie, na pewno masz jakiegoś znajomego co chodził na Wisłę bo chciał przynależeć do pewnej grupy, bo była moda w gimnazjum na Wisłę, bo kupował sobie koszulki z chuligańskim motywem i chciał być fajny. Na końcu skończyła się zajawka i znalazł tysiąc wymówek. Ja tego nie kupuję. A już na pewno nie u piłkarza w tak młodym wieku. Co innego gdyby miał 27 lat reprezentował naszą Wisłę od początku kariery. To są tylko moje i niektórych osób przypuszczenia. W innym temacie próbowałem go nawet usprawiedliwiać, może ma depresję? Paweł Brożek powąchał europy i wrócił z inną głową, Małecki nie. |
Szkoda, że tak się kończy jego przygoda z Wisłą myślałem, że będzie bardziej lojalny no niestety tatuowanie symboli klubowych jednak nic nie znaczy w jego przypadku. Ciekawe co zrobi z tym tatuażem?
Najgorsze jest to, że nawet nie podjął rękawicy. |
No zapewne go wytnie ...
|
Sami na trybunach niejednokrotnie zagłaskiwaliśmy Małeckiego, więc do kogo teraz mieć pretensje, jak nie do siebie?
|
Małecki ma kłopoty z samym sobą lub kieruje nim jakiś głupi doradcą . To dwie możliwości zachowań Małeckiego w ostatnich dniach. Mam wrażenie jednak że pozbycie się go to same plusy .... bo swoje 5 minut już miał za Skorży i Maaskanta zwłaszcze gdzie błysnął parę razy. Jednak po powrocie z Turcji to już nie ten sam piłkarz co kiedyś. W związku z tym powodzenia gdzie indziej Małecki
|
Cytat:
- do obowiązków piłkarza nie należy podchodzenia do kibiców po meczu - tak samo nie każdy ma ochotę chodzić na służbowe, sztywne spotkania wigilijne |
Cytat:
A jaka była reakcja moich znajomych na to, że "nie przepadam za Małeckim". :> Cóż, nie wszyscy jak małpka powtarzają coś za innymi. |
podszedł po sektor C podziękować bo może myślał że dostanie oprawe na pożegnanie: Mały nie zapomnij". Ale sie zdziwił i poszedł do szatni.
A tak na poważnie że nawet nie odwrócił się na skandowanie to już przesadził. |
Ja wierzę, że gesty Małeckiego były prawdziwe, a to wszystko co teraz obserwujemy, to efekt frustracji, braku dojrzałości i przede wszystkim KLASY! Patryk zachowuje się, jak małe dziecko, któremu mama zabrała ulubioną zabawkę, albo szalenie zakochany chłopak, który w momencie rozstania z ukochaną, zaczyna przejawiać do niej uczucie gniewu. Moim zdaniem ta szopka to z jego strony problem emocjonalny. I w tym właśnie momencie wychodzi, że tak naprawdę, facet jest jak dziecko obrażone na cały świat. Kiedyś zrozumie swój błąd. W tej chwili czuje się ofiarą i ma wszystko i wszystkich w dupie, krzywdząc przy okazji innych....
|
Jak się przymykało oko na wybryki Małeckiego przez cały jego pobyt w naszym klubie to teraz pokazuje na co go stać.Brak szacunku dla kibiców co pokazał już wcześniej.Brak szacunku dla trenera i pracodawcy pokazał teraz.To aż strach pomyśleć co pokaże jak już nie będzie grał dla Wisły.NIE dla Małeckiego w Wiśle!!!
|
Fajnie, że rozmawiamy o niedojrzałości 25 letniego faceta.
|
Ja przyznam, że mój stosunek do Małego to ciągła sinusoida, były okresy kiedy czułem do niego naprawdę wielką sympatię, bo mu wierzyłem, że naprawdę ma na tą Białą Gwiazdę jazdę jak żaden inny piłkarz, że niepokorny, że trochę rąbnięty, że bezczelny (tylko tacy osiągają prawdziwe sukcesy). Niestety Patrykowi sięw pewnym momencie po prostu przewróciło w dupie i to co było jego zaletą stało się wadą i to w sposób groteskowy.
Dobrze to było widać na ostatniej fecie, kiedy na Sukiennicach wyrywał wszystkim innym mikrofon i intonował wciąż jedną i tą samą piosenkę, która mu się najbardziej podoba: "Patryk Małecki!" Nawet przez chwile się nieźle śmiałem, bo myślałem, że on to dla jaj robi, niestety zorientowałem się za moment, że to na poważnie [facepalm] Mały, gdziekolwiek nie będziesz grał, dorośnij w końcu, bo czas juz najwyższy. |
Ciężko mi zrozumieć tego faceta, ale wydaje mi się, że on się po prostu czuje/czuł bezkarny. Coś na zasadzie: "Kibice stoją za mną murem, wszystkie wybryki zostaną mi puszczone płazem". No niestety Patryczku, teraz to już nawet twoi najwięksi zwolennicy nie będą za Tobą płakać. A wiesz czemu? Bo WISŁA>Małecki. To wie każdy, kto przychodzi na R22 i to powinieneś sobie uświadomić również ty. Miałeś ZASZCZYT grać dla takiego klubu przez 6,5 roku i powinieneś być za to wdzięczny Cupiałowi do końca życia. Bo ja na jego miejscu pożegnałabym cię trochę wcześniej.
Ja osobiście straciłam sympatię do Małego po ostatnim wybryku przed wyjazdem do Turcji. Zdałam sobie sprawę, że to zwykły recydywista i się chyba nie pomyliłam. Można jedynie żałować i zastanawiać się, czy gdyby ten chłopak miał nieco inny charakter, to czy nie osiągnąłby w piłce więcej? Niewiadomo, bardzo możliwe, że tak. Przykro mi to mówić, ale Patryk jest głupcem. Mógł zaskarbić sobie szacunek kibiców na zawsze, bez względu na to, w jakiej formie się znajduje... |
Cytat:
|
Cytat:
Z Małym problem pojawił się od samego początku, w klubie nie znalazł żadnego człowieka, który zastąpiłby mu ojca czy starszego brata..... Chociażby pamiętna wypowiedź Mielcara, który stwierdził, że kiedy Błaszczu zapisywał się do szkoły po przyjściu do WIsły, Mały właśnie się z niej "wypisywał" - nie miał nikogo kto by go ustawił i zmusił chociażby do ukończenia jakiejkolwiek szkoły, czy poukładał mu pewne rzeczy w głowie. Był najbardziej utalentowany ze swojego rocznika, szybko trafił do I zespołu - i to wówczas, gdy było w tym składzie sporo solidnych zawodników. W sumie to szkoda mi go i wydaje mi się, że będzie mu trudno wrócić do dobrego poziomu, jaki prezentował 2-3 lata temu. A poza Wisłą będzie mu jeszcze trudniej. W Polsce pewnie trafi do Lechii Gdańsk, i tak się skończy jego przygoda z WIsłą... |
Moim zdaniem w sprawie Małeckiego niepotrzebnie dorabiana jest ideologia.
Sprawa jest dużo prostsza. niech mi ktos napisze w czym Małecki przewyższał innych piłkarzy w lidze?(w czasach gdy grał dobrze) Na pewno nie dryblingiem, techniką, stałymi fragmentami. Byli też szybsi i z lepiej ułożoną nogą. Ale żaden nie mial takiej pewności siebie. Owszem wynikała ona z postawy troglodyty, ale była i napedzała go przysłaniając większość niedoskonałosci. Po powrocie z Turcji gdzie jego wyobrażenia o sobie i swoim talencie i możliwościach runęły, pewnośc siebie znikła ( nie jestem ekspertem ale w takich przypadka podręcznikowo wypływa depresja) A Małecki stał sie tym kim był wcześniej, czyli średnio wyszkolonym piłkarzem z zwodem na zamach i uderzeniem z czuba. Szkoda mi go, bo chociaż go krytykowałem, to parę chwil fajnych dał. |
a ja cały czas mam nadzieję, że nowym klubem Małeckiego będzie Dynamo Mińsk i coś wydaje mi się, że w tej sprawie byli Maaskant ze Stanem na Wiśle.
|
Cytat:
|
|
Co ma Maaskant do Dynama?
E: spóźniłem się:) |
Szkoda, bo Małego zawsze lubiłem przymykawszy oko na jego wybryki. Pokazał gdzie ma kibiców. Taki Donald potrafił sprawić sobie koszulkę z podziękowaniami, zawsze podpisuje autografy z uśmiechem na ustach przy sektorze szkolnym . Wtedy robi mi sie aż ciepło na sercu. Donald-gościu z Haiti potrafi docenić, że jest w wspaniałym klubie i że mimo wpadek kibice będą z nim, a taki Mały siedzi na ławce i nagle obrażony na cały świat i co najważniejsze kibiców.
|
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...mi_szkoda.html
Cytat:
To był przykład dla każdego młodego piłkarza Wisły, że można się przedostać do pierwszego składu i nie tylko być zmiennikiem, ale i pierwszoplanową postacią, był przykładem piłkarskiego przywiązania do klubu, był przykładem kibica był... |
Cytat:
|
Powód absencji Małeckiego. Pozostali zawodnicy wiedzieli o niej wcześniej.
Ciekawe ile osób z tego tematu poczuje się zobowiązana do sprostowania swoich wypocin? Ważniejsze jednak od forumowych frustratów jest spostrzeżenie, że nikt nam tak nie robi koło dupy jak my sami. Najpierw wypowiedź Smudy nagłośniona przez media (w tym TWSD), później akcja z Maaskantem. Na obu tracimy wizerunkowo, nic w zamian nie zyskując. Ktoś mi może to wyjaśnić? |
Cytat:
|
Szczerze? Nie mam jakoś przekonania co do tego rzekomego stawienia się w sądzie, nie wiem czemu. Nie zmienia to nic w kwestii jego postawy co do trenera i właściciela(?).
|
Śmieszna sytuacja w której teraz pewnie oberwie się Smudzie ale wg mnie zupełnie bezpodstawnie . Gdyby Franek wiedział jak wygląda sprawa to z pewnością nie miałby zastrzeżeń . Patryka wizyta w sądzie ( o ile to nie jest tylko ściema dla wybielenia się ) tłumaczy z nieobecności na Wigilii ale nie tłumaczy z tego że kompletnie nie ma szacunku do trenera czyli swojego co by nie mówić szefa . Dlaczego nie poinformował o tym fakcie Smudę albo kierownika drużyny bądź kogokolwiek kto by przekazał wiadomość trenerowi bądź prezesowi . Wizyta w sądzie to nie jest sprawa która może wypaść w ostatniej chwili więc powinien o tym fakcie poinformować już kilka dni wcześniej i wtedy nie byłoby żadnego problemu , Patryk natomiast wyszedł ze stadionu obrażony i po prostu wyjechał z miasta . Poinformował kolegów ? Wyobrażacie sobie sytuację ,że wszyscy piłkarze znają powód absencji Patryka i żaden z nich nie przekaże tej wiadomości trenerowi , kierownikowi drużyny bądź prezesowi ? A z pewnością na tym spotkaniu była taka sytuacja że ktoś zobaczył że Małeckiego nie ma i zapytał czy ktoś coś wie dlaczego i jak co jest logiczne . Oczywiście nie ma sensu już dalej wałkować tego tematu bo zaczyna mi to przypominać sytuację po tym jak Moskal odsunął Małego od pierwszego zespołu i co potem Patryk mówił w pewnym wywiadzie ale jedno jest pewne : rozsądny człowiek tak się nie zachowuje . Wyobraźcie sobie jak sami olewacie takie spotkanie w pracy zupełnie nie informując przed tym swojego przełożonego .
|
Cytat:
|
W każdej z sytuacji niewygodnych dla Patryka M. czekaliśmy po kilka dni na wytłumaczenie głupiego zachowania, jeżeli tempo jego myślenia jest takie samo na boisku to nie dziwi mnie już forma jaką reprezentuje.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl