Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Kociewiak 14.08.2011 20:52

pan Kafarski raczej może się już pakować i wracać do Kościerzyny, bo nawet 10:0 z ŁKSem mu już nie pomoże...

martin_6 14.08.2011 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1146801)
Powiem szczerze. Stadion OK, ale oprawa? "Szczymdoludzi" ? Beznadziejna.

Ale że w czym problem? Race niestety zabronione, więc opraw jak na Bałkanach u nas nie będzie, ale było jak najbardziej ok jak dla mnie. Trochę dużo pikników, które przyszły zobaczyć sobie stadion i doping przez to średni, ale żeby od razu beznadzieja?!

fox mulder 14.08.2011 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1146837)
pan Kafarski raczej może się już pakować i wracać do Kościerzyny, bo nawet 10:0 z ŁKSem mu już nie pomoże...

Znając życie teraz Probierz.
Mniemam, że nowy stadion w Gdańsku przeżył dziś prawdziwe oblężenie januszów, więc póki co nie ma sensu narzekać na doping.:-)

mitmichael 14.08.2011 21:11

Narzekaja wszyscy na sedziowanie w Polsce a ja wlasnie ogladam Lille - Montpellier i to co sedzia wyprawia wola o pomste do nieba - 3 karne ewidentne a ten zołte kartki daje za symulacje

Sartre 14.08.2011 21:13

Tak nawiasem mówiąc, to jak patrzę na tą spieprzoną akcję przez Niedzielana, gdzie on do pustej bramki nie zdecydował się strzelać, to tam jednak chyba był faul i powinna Cracovia dostać karnego... komentatorzy tam się jarali, że Niedzielan symulował, ale ja tam widzę czarno na białym jak Małkowski wbija w Niedzielana z bara...

Co by nie mówić, Lechia powinna się cieszyć z tego punktu...

Kociewiak 14.08.2011 21:13

myślałem, że będzie tragedia, ale pozytywnie się zaskoczyłem. Oczywiście nie obyło się bez kosmitów, kumpel wyczaił nawet śledziucha :rotfl:. Stadion super, doping dobry, ale drużyna do tego stadionu niestety nie pasuje narazie... czekamy na zmiany

palikot 14.08.2011 21:37

Brawo dla Lechii za frekwencje, doping, za transparent, kilka tekstów na Donalda i ogólnie za charakter... Mam nadzieję, że tak na każdym meczu będzie :)

Nehiar 14.08.2011 23:58

Szczerze dzisiaj po oglądnięciu meczu mogę powiedzieć, że niestety nasz stadion w porównaniu z tym w Gdańsku to jest brzydal ...

cinekw 15.08.2011 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 1146925)
Szczerze dzisiaj po oglądnięciu meczu mogę powiedzieć, że niestety nasz stadion w porównaniu z tym w Gdańsku to jest brzydal ...

Racja, stadion piękny. Ale dużo za duży, jakoś wole naszego brzydala z klimatem :P

4fan_player 15.08.2011 00:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1146754)
Stadion 2 x za duży na potrzeby Lechii. Będą mieli problem z tym stadionem. Jeżeli na otwarciu nie ma kompletu to powodzenia dalej. Niby ładny ale jakoś taki bez duszy. Coraz bardziej zaczynam doceniać nasz. Może i nie szczyt sztuki architektonicznej ale kuwa ma to coś. I przede wszystkim nie jest obły ( a opon nie trawię).
Meczu nie komentuje bo aż żal pisać. Ew jeden komentarz - wierzący z Lechii powinni dać na mszę za ten mecz.

Jakiego ....a kompletu? Stadion był zgłoszony na 34 tysiące. Wiadomo było przed meczem, że kompletu nie będzie bo nie były sprzedawane bilety na sektor, który docelowo będzie sektorem gości.

A skąd Ty wiesz, że ten stadion nie ma duszy? W C+ to zauważyłeś? Lepiej martw się o frekwencje w Krakowie bo jak na mecz mistrza Polski przychodzi 13 tys osób na 24 tys. możliwe to jest dopiero problem.

Co atmosfery.. To może na sektorze było trochę wynalazków ale mimo wszystko było klimatycznie. Trzeba poprawić nagłośnienie i doping będzie całkiem, całkiem.

Gdy Tusk był pokazany na telebimie to od razu został wygwizdany. Do tego kilkukrotnie było śpiewane "Donald matole.." + oczywiście transparent przeciwko niemu.

Niektórym polecam pierw ocenić jak to wygląda na swoim podwórku. Potem wybrać się na mecz do Gdańska i dopiero wtedy ocenić czy stadion ma dusze czy nie. No chyba, że Wy macie takie telewizory, że to przed TV czujecie..

Wiślak z Azorów 15.08.2011 00:11

/\/\ nie wiem może nie zauważyłem po prostu ale Wy chyba nie macie gniazda na młynie tak ?

4fan_player 15.08.2011 00:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak z Azorów (Post 1146930)
/\/\ nie wiem może nie zauważyłem po prostu ale Wy chyba nie macie gniazda na młynie tak ?

Na tym meczu nie było jeszcze gniazda. To był pierwszy mecz więc organizacyjnie jeszcze jest wiele rzeczy do poprawienia. Ale jestem pewien, że jak nie będzie przypadkowych osób to doping i cała otoczka będzie o wiele lepiej wyglądać.

Piotson 15.08.2011 02:37

Tak jeszcze apropo meczu Legia-Górnik.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ski__1_1_.html
Czy w 18 sekundzie jeden z komentatorów nie mówi niestety? Obiektywizm pierwsza klasa :]

rafkur 15.08.2011 07:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1146929)
Jakiego ....a kompletu? Stadion był zgłoszony na 34 tysiące. Wiadomo było przed meczem, że kompletu nie będzie bo nie były sprzedawane bilety na sektor, który docelowo będzie sektorem gości.

A skąd Ty wiesz, że ten stadion nie ma duszy? W C+ to zauważyłeś? Lepiej martw się o frekwencje w Krakowie bo jak na mecz mistrza Polski przychodzi 13 tys osób na 24 tys. możliwe to jest dopiero problem.

Co atmosfery.. To może na sektorze było trochę wynalazków ale mimo wszystko było klimatycznie. Trzeba poprawić nagłośnienie i doping będzie całkiem, całkiem.

Gdy Tusk był pokazany na telebimie to od razu został wygwizdany. Do tego kilkukrotnie było śpiewane "Donald matole.." + oczywiście transparent przeciwko niemu.

Niektórym polecam pierw ocenić jak to wygląda na swoim podwórku. Potem wybrać się na mecz do Gdańska i dopiero wtedy ocenić czy stadion ma dusze czy nie. No chyba, że Wy macie takie telewizory, że to przed TV czujecie..

Ale po co tyle agresji? Stadiony znam praktycznie wszystkie ( nowo budowane) bo to należy do zakresów moich obowiązków zawodowych. Wasz stadion jest ładny i tyle. Tylko, że stadion to nie kobieta .13 tys u nas na Zagłębiu, które nie budzi praktycznie żadnych emocji to i tak niezły wynik. Zwłaszcza w obliczu tego co się działo z biletami na Cypryjczyków. Część ludzi nie wiedziała o niezależnej kolejce, część trzyma kasę na ważniejsze mecze, których czeka nas jednak kilka dodatkowych w tym sezonie. Zobaczymy co będzie u Was za jakieś 3-4 kolejki jak już wszyscy zainteresowani nowym stadionem będą mieli zaliczoną wizytę i przyjedzie chociażby właśnie Zagłębie.
To co napisałem, nie wynika z niechęci czy zazdrości tylko z czystego pragmatyzmu. W Polsce 30 tys stadion to aż za dużo. Ok, są ze 3 mecze w sezonie plus puchary kiedy taki stadion może się zapełnić. Takie są realia i prędko inne nie będą. Lech będący jedyną wielkopolską drużyna w I lidze ( bo nie uznaję nowomowy typu "ekstraklasa") miał problem z kompletem w fazie grupowej LE. Stadiony 40-50 tysięczne będą miały sens za ok 10 lat pod warunkiem, że polska piłka będzie szła do przodu. Tylko, że za 10-15 lat te stadiony będą już przestarzałe.

leszekm_ 15.08.2011 08:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1146948)
Ale po co tyle agresji? Stadiony znam praktycznie wszystkie ( nowo budowane) bo to należy do zakresów moich obowiązków zawodowych. Wasz stadion jest ładny i tyle. Tylko, że stadion to nie kobieta .13 tys u nas na Zagłębiu, które nie budzi praktycznie żadnych emocji to i tak niezły wynik. Zwłaszcza w obliczu tego co się działo z biletami na Cypryjczyków. Część ludzi nie wiedziała o niezależnej kolejce, część trzyma kasę na ważniejsze mecze, których czeka nas jednak kilka dodatkowych w tym sezonie. Zobaczymy co będzie u Was za jakieś 3-4 kolejki jak już wszyscy zainteresowani nowym stadionem będą mieli zaliczoną wizytę i przyjedzie chociażby właśnie Zagłębie.
To co napisałem, nie wynika z niechęci czy zazdrości tylko z czystego pragmatyzmu. W Polsce 30 tys stadion to aż za dużo. Ok, są ze 3 mecze w sezonie plus puchary kiedy taki stadion może się zapełnić. Takie są realia i prędko inne nie będą. Lech będący jedyną wielkopolską drużyna w I lidze ( bo nie uznaję nowomowy typu "ekstraklasa") miał problem z kompletem w fazie grupowej LE. Stadiony 40-50 tysięczne będą miały sens za ok 10 lat pod warunkiem, że polska piłka będzie szła do przodu. Tylko, że za 10-15 lat te stadiony będą już przestarzałe.

Popieram, zburzyć stadion w Gdańsku, kompletny niewypał. Za ładny, zbyt nowoczesny, po za tym nie ma duszy co doskonale widziałem na internetowym streamie jedząc kiełbasę.

eMAGieIKa 15.08.2011 08:38

Nie wiem wlasnie jak inni moga oceniac czy stadion ma dusze czy nie poprzez TV... chyba nie ktorym gul skacze i dla tego tak pisza... Mnie osobiscie stadion Lechii sie bardziej podoba niz nasz.

Lechista69 15.08.2011 09:12

Niestety faktycznie bardzo wiele osob przyszlo na stadion bo taka jest teraz "moda", moda na stadion, foty na fejsa itp itd, z kolejnymi meczami wyjdzie ile januszy sie zacznie wykruszać a ilu z nowych złapie bakcyla na Lechię.

Doping jak na taką mieszankę ludzi stał na dosyć dobrym poziomie, Tusk wygwizdany kilkukrotnie.

Foto:

http://niezalezna.pl/uploads/foto/2011/08/1_2.jpg

Niestety tuż po rozpoczęciu meczu podlazła do mnie jakaś laska że jej miejsce zajmuje chociąż miejsce obok wolne było a ona "nie bo mam swoje wyznaczone" eh...

Gra Lechii to niestety tragedia, Kafarskiego nalezalo wywalic w poprzednim sezonie po niespelnieniu minimum czyli 6 miejsca, impotencja dzialaczy w Gdansku to niestety nasza pieta Achillesowa... w tym momencie potrzebny jest trener ze swiezym spojrzeniem i nawet Probierz bedzie lepszy od Kafarskiego ktory sie poprostu nie nadaje teraz do walki o takie cele jak europejskie Puchary.

Teraz Lks, ale z taka gra to predzej Lks sie przelamie na Lechijce niz Lechia na Lksie... dlatego nowy szkoleniowiecj potrzebny od zaraz :P

Kociewiak 15.08.2011 09:21

Cytat:

Stadiony znam praktycznie wszystkie ( nowo budowane) bo to należy do zakresów moich obowiązków zawodowych. Wasz stadion jest ładny i tyle. Tylko, że stadion to nie kobieta

Nie wiedziałem, że o "duszy" stadionu świadczy konstrukcja itd. :lol:. Myślałem, że to kibice, fanatycy zawsze w stadion tchną ducha i klimat

leszekm_ 15.08.2011 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1146962)
Niestety faktycznie bardzo wiele osob przyszlo na stadion bo taka jest teraz "moda", moda na stadion, foty na fejsa itp itd, z kolejnymi meczami wyjdzie ile januszy sie zacznie wykruszać a ilu z nowych złapie bakcyla na Lechię.

Doping jak na taką mieszankę ludzi stał na dosyć dobrym poziomie, Tusk wygwizdany kilkukrotnie.

Foto:

http://niezalezna.pl/uploads/foto/2011/08/1_2.jpg

Niestety tuż po rozpoczęciu meczu podlazła do mnie jakaś laska że jej miejsce zajmuje chociąż miejsce obok wolne było a ona "nie bo mam swoje wyznaczone" eh...

Gra Lechii to niestety tragedia, Kafarskiego nalezalo wywalic w poprzednim sezonie po niespelnieniu minimum czyli 6 miejsca, impotencja dzialaczy w Gdansku to niestety nasza pieta Achillesowa... w tym momencie potrzebny jest trener ze swiezym spojrzeniem i nawet Probierz bedzie lepszy od Kafarskiego ktory sie poprostu nie nadaje teraz do walki o takie cele jak europejskie Puchary.

Teraz Lks, ale z taka gra to predzej Lks sie przelamie na Lechijce niz Lechia na Lksie... dlatego nowy szkoleniowiecj potrzebny od zaraz :P

A z czego ma ten Kafarski puchary ulepić? Z pomocy w której brylują takie asy jak Surma, Nowak, Dawidowski i Piotrowski? Z bloku obrony Bąk-Kozans-Vucko? A może z jednej z najsłabszych ławek rezerwowych w lidze? Sory, ale macie beznadziejny skład, do walki góra o środek tabeli, w zeszłym roku długo wykręcaliście wynik ponad stan. Jeśli kogoś u was winić to zarząd, że w ogóle nie robi żadnych ruchów transferowych.

Kociewiak 15.08.2011 09:30

No i Kafarskiego który cały czas twierdzi, że nie potrzeba wzmocnień bo ma super hiper mega wypasiony skład i po kilku geniuszy na każda pozycje :) Panie Kafar dzięki ale czas się pożegnać

Kandzior 15.08.2011 09:40

Klub się musi wzmacniać to naturalne więc myślę, że Lechii przede wszystkim jest potrzebnych kilku lepszych piłkarzy a trener to tak jakby sprawa drugiego rzędu. Całe szczęście, że Wam ten Traore nie uciekł w lecie ale to i tak za mało żeby ciągnąć cały zespół do wysokich pozycji w tabeli.

kreseq 15.08.2011 11:22

Nie znacie sie, Lechia czeka az czolowe druzyny spuchna i dogoni ich ba, nawet ich przegoni.

emj10 15.08.2011 12:28

Miejsce Lechii jak dla mnie nie jest żadnym zaskoczeniem na chwilę obecną. Patrząc na ich miejsce w tabeli rundy wiosennej, czyli 6 od końca, a tak naprawdę 4 od końca, bo Arka i Polonia Bytom mocno odstawały od reszty i spadły do I ligi to taki scenariusz był jak najbardziej prawdopodobny. Do tego dochodzą bardzo średnie, jeśli nie słabe transfery na tle rywali i zaskakująco wysoka forma np. Korony, czy Bełchatowa co suma sumarum dało wynik w postaci miejsca tuż przed strefą spadkową po 3 kolejkach.

Junior_Battle 15.08.2011 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1147024)
Nie znacie sie, Lechia czeka az czolowe druzyny spuchna i dogoni ich ba, nawet ich przegoni.

boki zrywać....

kreseq 15.08.2011 13:00

Mialem byc bardziej konkretny i stwierdzic ze Lechia ma bardzo slaba druzyne i srodek tabeli to bedzie dla nich sukces?
Moze mialem dodac ze ich trener zyje w matriksie sadzac ze ma wystarczajacy sklad i nie potrzebuje wzmocnien?
Tak, nasmiewam sie z nich bo po tym co mowi trener i po tym czego sie mozna bylo naczytac w prasie czlowiekowi sie po prostu chce smiac.

Smieje sie tez z podejscia Maciusia S do taktyki, frajerstwa Jozwiaka i Miklasa i wielu innych spraw zwiazanych z klubem ktoremu kibicuje.

Jak cos jest do niczego to tak to nazywam a nie udaje ze jest inaczej.

rafkur 15.08.2011 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1146967)
Nie wiedziałem, że o "duszy" stadionu świadczy konstrukcja itd. :lol:. Myślałem, że to kibice, fanatycy zawsze w stadion tchną ducha i klimat

Po prostu widziałem go jeszcze przed otwarciem i tyle. Zresztą nie ten jeden. Czy ma duszę pokaże czas. Nie wiem, być może fanatycy wypełniający go w 1/10 zrobią swoje. Oby. Ktoś się na ta chwilę myli. Nie ma sensu dalsza licytacja.

emj10 15.08.2011 13:16

Ja aż tak ostro tego bym nie nazwał. Mamy w rodzimej piłce masę mitomanów, tych większych od ludzi pokroju Laty, Smudy, Filipiaka czy Wojciechowskiego i mniejszych tj. Miklas, Kafarski, Probierz, Skorża i wielu wielu innych. Każdy lubi trochę pobajdurzyć, ale dłuższe życie w oderwaniu od rzeczywistości powoduje, że ta ułuda staje się jawą, a człowiek, który zaczyna wierzyć w takie wymysły swojej wyobraźni nie może być traktowany na poważnie. Kwintesencją tej całej fikcji, która zawładnęła rodzimą kopaną są wyznania trenerów, którzy z bardzo średnią ekipą celują w MP, usiłują wmówić wszystkim, że lider zespołu (Grosicki) nie jest niezbędny, albo że wzmocnienia są niepotrzebne, bo i tak mamy najlepszy skład w całej lidze (gdy w rzeczywistości jest on 4/5 w skali ekstraklasy), albo mamy długą ławkę (gdy w rzeczywistości przed meczem musimy dobrać 3 zawodników z ME).

Kafarski nie wyróżnia się jakoś specjalnie na in plus, ani na in minus, ale z tym składem osobowym, przy formie drużyny nie lepszej niż z rundy wiosennej nie wróżę mu dotrwania do jesieni.

Pilsner 15.08.2011 13:46

Cytat:

Stadiony 40-50 tysięczne będą miały sens za ok 10 lat pod warunkiem, że polska piłka będzie szła do przodu. Tylko, że za 10-15 lat te stadiony będą już przestarzałe.

Jedymi slowy Veltins Arena w Gelsenkirchen jest juz obiektem przestarzalym bo ma 11 lat?
Alinaz Arenie brakuje 4 lat zeby stala sie przestarzala, natomiast Ajax Arene to juz chyba powinni zaczac rozebrac bo ma 15 lat.
Nie bede tu wymienial kolejnych 70 obiektow ktore nie traca po latach na funkcjonalnosci i estetyce ale warto abys sie zastanowil nastepnym razem zanim napiszecz cos rownie niedorzecznego..... zwlaszcza ze wszystkie wymienione sa tak naszpikowane elektronika ze nawet spuszczenie wody w kiblu jest odnotowane przez komputer.

WiślakMyślenice 15.08.2011 13:54

Nie tylko o to chodzi. Jeśli poziom ligi rzeczywiście się podniesie, wtedy te stadiony będą ZA MAŁE. Ludzie są spragnieni dobrej piłki w Polsce (jak szybko wyprzedawały się bilety na Amikę, a teraz na Wisłę?). Jak pl kluby będą co roku osiągać fazy grupowe LM czy LE, w lidze będą grać atrakcyjną piłkę, to wtedy taki 30-tyś. w Wa-wie wyda się śmieszny, bo chętnych będzie 10x tyle.

Kociewiak 15.08.2011 13:57

Plus dobra reklama produktu pod tytułem "Polska Ekstraklasa", czy w danym regionie np "Wisła Kraków", "Jagiellonia" itd. itd...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl