![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Jeszcze w tym miesiącu ma zostać ogłoszony przetarg na budowę centrum treningowego na zarabiu. Znajomego firma ma startować w nim. Ma być zapis w umowie ze Wisła ma dzierżawić minimum 10 lat obiekty. Wstępny koszt budowy zaplecza bez boisk to ok 2 mln zł.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Troche więcej szczegółów dotyczacych budowy bazy treningowej w Myślenicach:
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...prowadzka.html |
Cytat:
|
Nie wiem czy o to chodzi, ale pseudoherb SSA jest odbiciem lustrzanym?
|
Cytat:
Zwróć uwagę jak wygląda logo użyte na poniższym obrazku: wis.la/chg9d A jak wygląda logo którym posługuje się klub. wis.la/jspbh Niby szczegół ale mnie drażni.. Ktoś kto robił ten projekt nie poświęcił nawet dwóch minut na to aby obrócić to logo w taki sposób jak ma być. zwracałem na to uwagę już wczoraj. |
Nie przygladnalem sie. Juz myslalem, ze chciales tam herb TS u :)
Na trzecim obrazku w galerii na stronie Gazety Myslenickiej jest ok. Ja i tak jestem zaskoczony in plus ze to nie herb Myslenic :) W koncu Wisla tylko wynajmie ta baze. |
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ylko_pilkarzy/
Miasto to zleciło, czy Wisła ? Bo w sumie nie mogę znaleźć przetargu na stronie ZiKiT |
Cytat:
10 znaków |
http://tsw.com.pl/news/Wiecej-inform...slenicach-2611
kolejne informacje o budowie bazy w Myślenicach ! |
Cytat:
|
Myślę że z biegiem czasu kiedyś powstanie baza pewnie w opatkowicach ale na dzień dzisiejszy przy długach względem TF to lepiej taki układ a przynajmniej projekt arch. będzie lepszy
|
koledzy wszystko małymi kroczkami nie odrazu kraków zbudowano
|
patrzac na to ze po 15 latach TF w Wisle, mamy plan bazy treningowej to chyba Krakow zbudowano szybciej
|
Skoszarować drużyne w Myślenicach i nie pokazywać ludziom dopóki się grać nie nauczą porządnie :))
|
Gdyby zrobił to na samym początku, ew. w 2002 roku teraz przynosiłoby to efekty.
|
Dotarliśmy do wszystkich umów podpisanych na budowę stadionu Wisły Kraków. Okazuje się, że wydano na niego więcej niż 540 mln zł, jak uparcie podają urzędnicy
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...-dna,id,t.html |
Stadion z punktu widzenia obcokrajowca.
http://www.stadiumjourney.com/stadiu...reymana-s1644/ |
Z oficjalnego FB:
Cytat:
|
no i co teraz cwaniaczki mowilem, ze Cupial nigdy nie sprzeda Wisly i, że jak powiedzial ze baza musi byc to bedzie i co teraz!!!
|
Naprawdę duży dzień i duży krok w stronę normalności ! Pierwsza dobra wiadomość w tym sportowo beznadziejnym roku.
|
też jestem tego samego zdania, oczywiście wolałbym bazę treningową przy R22.
Ale w sytuacji, gdy Cupiał nie ma pieniędzy lub nie chce ich przeznaczyć na budowę ośrodka treningowego, Miasto Kraków ma wszystko w dupie jeśli chodzi o Wisłę, to dobrze, że chociaż Myślenice tutaj poszły nam na rękę. Teraz modernizacja bazy dla dzieciaków przy R22 i będzie to prawdziwy krok w stronę normalności. |
Baza w Myślenicach ma więcej zalet niż baza na R22 - wiem wiem nie brzmi to najlepiej ale - cisza i spokój na ciężkie treningi. Bez niepotrzebnych stresów z powodu presji kibiców. A i Cupiał ma blisko i zawsze może wpaść z "gospodarską wizytą" zobaczyć jak pracują kopacze. Jest to dobre rozwiązanie bo do Myślenic nie jest daleko.
Miło czytać takie info. Wreszcie jakiś pozytyw:) |
Cytat:
Główna zaleta jest taka, że docelowo baza będzie o wyższym standardzie niż przy R22. Wady: - symbolicznie wynosimy się z R22... ale nie robiłbym z tego powodu afery, - ponoć oszczędzamy, tymczasem klub musi jakoś zorganizować zawodnikom niemal codzienny transport, a to kosztuje; wiadomo, że nie mówię o zawodnikach pierwszego zespołu, ale już młodzi pukający do pierwszej drużyny czy rezerwy trzeba jakoś przewieźć; dochodzi do tego strata czasu na dojazdy, - przenosiny nieco utrudnią pracę krakowskim mediom. Żeby nie było: cieszę się, że Wisła będzie miała gdzie trenować, choć zdaję sobie sprawę, że to w dużej mierze decyzja polityczna. |
Jeszcze pytanie, czy ta baza rzeczywiście powstanie do końca 2013.
Z tego co czytałem, umowa ma być podpisana między Gminą Myślenice a specjalną spółką, która dopiero ma poddzierżawiać obiekt Wiśle. A baza ma powstać za pieniądze wykonawcy, który będzie ją wykonywał, czyli de facto skredytuje inwestycję. Pytanie, czy znajdzie się na to chętny. |
Cieszę się, że wreszcie będą porządne warunki do treningu, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Czy to dobrze, że Wisła wiąże się aż na 20 lat? Wszystko byłoby ok, gdyby klub miał w przyszłości, przejąć ten ośrodek na własność, ale nie ma o tym mowy w informacji na oficjalnej stronie.
|
Z komunikatu wynika, że baza będzie głównie dla pierwszego zespołu i rezerw, juniorzy dalej będą trenowac na klepiskach :P
|
Moi drodzy, bazy przy R22 być nigdy nie powinno! Na bazę powinno się składać kilka boisk. Także kilka pełnowymiarowych. Na to przy R22 nigdy nie było miejsca. Zresztą to zbyt cenne tereny by wysiewać na nich trawę i grodzić to płotami. Zarówno z biznesowego punktu widzenia oraz ze względu na aspekty sportowe baza na prowincji to rozwiązanie dla nas najlepsze. Zresztą to praktyka powszechna w ogromnej większości profesjonalnych klubów piłkarskich.
|
Cytat:
Po drugie i ważniejsze, proponuję przejść się na Reymonta 22 i obejrzeć w jakim stanie jest główne boisko treningowe i to przy byłym stadionie lekkoatletycznym. Podpowiem: trawka przystrzyżona, ziemia równa. Nic tylko trenować. Cytat:
Tymczasem TS Wisła, które wciąż nie rezygnuje ze sprzedaży czy udostępnienia części terenów pod budowę hotelu zaadaptowało je pod kolejne boisko. Bo uznali, że nawet, jeśli posłuży ono 1-2 lata (a potem tereny zostaną sprzedane pod hotel) to i tak się to opłaca niż wynajem boisk nie wiadomo gdzie. |
O ile się nie mylę w Szachtarze mają podobne praktyki.. Baza, a stadion to dwie różne rzeczy.. Lepsze to niż czekanie Bóg wie ile na strefę treningową przy R22.. Przeczekajmy ten ubogi okres, za rok będzie lepiej! Pozdrawiam obiektywnych..
|
A jak to różnica czy przy R22 czy w Myślenicach? Ja nie widze żadnej
|
Cytat:
chłopaki przewietrza fury, pewnie pojawi sie wiecej suszarek na zakopiance |
Cieszę się że podpisali umowę, dziwię się że na 20 lat, przecież to kupa czasu. Z domku mam gdzieś 4 km do przyszłej bazy Wisły więc w wolnym czasie będzie można wpaść na trening :-) . Dziwi mnie negatywne nastawienie co po niektórych na "wyprowadzkę" Wisły. W dzisiejszych czasach Wisła to nie tylko Krakowski klub ale i Małopolski. Ile fanów przyjeżdża wspierać Wisłę do Krakowa, może teraz pora aby to Wisła do nas przyjezdzala?
|
Bardzo dobry ruch. Jestem dumny z Wisły, ale trochę za późno. :(
Trzeba było cudować bazę 5 lat temu kiedy Wisła była best ale tak czy siak będzie obiekt, jest zajebiscie Cicho, spokojnie i oderwanie od stadionu bo jak taki piłkarz codziennie jeździ obok stadionu to już chyba żygać sie chce a tu za miasto wyjedzie , elgegancko :) |
Cytat:
Terenu starczyłoby tam na dwa pełnowymiarowe boiska i nic więcej. Zgadzam sie, że lepiej gdyby baza była w zasięgu obwodnicy... ale będę bardziej niż zadowolony z pierwszej cywilizowanej infrastruktury treningowej w Myślenicach. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie ma bazy jest źle. Jest/będzie baza, to też źle bo nie w Krakowie...
W wielu dużych europejskich klubach na porządku dziennym jest sytuacja w której centrum treningowe znajduje się poza miastem. Zespół przyjeżdża na stadion zagrać tylko mecz lub ewentualnie (w przypadku pucharów) zrobić trening na płycie głównej przed meczem. Do Myślenic z Krakowa leci się 15 minut, więc bez przesady z tym narzekaniem na odległość. Podejrzewam, że każdy piłkarz będzie na własną rękę dojeżdżał (mam na myśli tych z 1. drużyny), autobusy i zorganizowany transport to co najwyżej dla młodszych roczników tylko. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl