Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Lukasz 28.11.2013 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1340312)
Akurat komfort psychiczny mam na wysokim poziomie. Taki przywilej lekkoducha.

Nie w ten 'klimat' pisałem - odpowiedz nie była personalna. :)

Jeszcze raz:
Osiągnięcie jakiejkolwiek równowagi polegającej na tym że każdy zarabia tyle ile warta jest jego aktualna praca jest trudne a czasami wręcz niesprawiedliwe. Jeśli pracujesz, zapewne korzystasz z takich dobrodziejstw jak urlop lub zwolnienie chorobowe. Dlaczego pracodawca za nieobecność płaci? Jest to niesprawiedliwe? Zobacz - jak pójdziesz na emeryturę też nie będziesz pracował a będziesz dostawał 'pieniądze'.

Spójrz na Gargułę. Obecnie kluczowy zawodnik a jeszcze rok temu przepłacony 'gumojad' lub inwalida. Wtedy 'niepotrzebny', dziś niezbędny. Chavez choć teraz jest zbędny (na jego pensję pracuje Garguła) ale kiedyś własnie on na boisku pracował na wynagrodzenie dla Łukasza.

Niech Osman sobie spokojnie choruje i wraca do zdrowia. Póki co, ciężar gry muszą unieść inni - zdrowi.

piotek 28.11.2013 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1340320)
Nie w ten 'klimat' pisałem - odpowiedz nie była personalna. :)

Jeszcze raz:
Osiągnięcie jakiejkolwiek równowagi polegającej na tym że każdy zarabia tyle ile warta jest jego aktualna praca jest trudne a czasami wręcz niesprawiedliwe. Jeśli pracujesz, zapewne korzystasz z takich dobrodziejstw jak urlop lub zwolnienie chorobowe. Dlaczego pracodawca za nieobecność płaci? Jest to niesprawiedliwe? Zobacz - jak pójdziesz na emeryturę też nie będziesz pracował a będziesz dostawał 'pieniądze'.

Spójrz na Gargułę. Obecnie kluczowy zawodnik a jeszcze rok temu przepłacony 'gumojad' lub inwalida. Wtedy 'niepotrzebny', dziś niezbędny. Chavez choć teraz jest zbędny (na jego pensję pracuje Garguła) ale kiedyś własnie on na boisku pracował na wynagrodzenie dla Łukasza.

Niech Osman sobie spokojnie choruje i wraca do zdrowia. Póki co, ciężar gry muszą unieść inni - zdrowi.

Problemem Chaveza jest dobra postawa naszych stoperów. Nie wiem, cyz Osman jest w tym momencie chocby obrońcą numer 3. Całkiem możliwe,ze Smuda wolałby przestawić do srodka Burego, a bok oddać Stolarowi lub Frycowi.
BTW. Stolarski ma zagrać jutro od pierwszej minuty. To jak to jest? Lepszy Fryc, czy Stolarski?

Jagul 28.11.2013 23:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1340312)
Akurat komfort psychiczny mam na wysokim poziomie. Taki przywilej lekkoducha.

Chodzi o to,że kontrakt na poziomie 80koła miesięcznie ciąży klubowi w obecnej sytaucji. Tniemy budżet jak się da,szukamy oszczędnośći to nie może nas ciagnąć w doł pojedyńcza jednostka. A za jego pensję można by opłacić młodych,których oby głupim fartem znajdzie Smuda ze Ździskiem.

Zwłaszcza,że nie jest to kluczowy piłkarz,nawet nie 1 drużyna tylko rezerwowy. Do tego już 29letni obrońca,gdzie środkowych obrońców u nas w brud. Czekaj,Uryga zawsze na zastępstwo mogą wejść.

Ktoś z nim taki kontrakt podpisał i tyle można powiedzieć w tej sprawie.

Lukasz 28.11.2013 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1340387)
Problemem Chaveza jest dobra postawa naszych stoperów. Nie wiem, cyz Osman jest w tym momencie chocby obrońcą numer 3. Całkiem możliwe,ze Smuda wolałby przestawić do srodka Burego, a bok oddać Stolarowi lub Frycowi.

Na ten moment - nie wiadomo jak będzie jutro. :-/

Niech wyzdrowieje i siedzi na ławce - jak sobie przypomnę jego 'sanki' które musi raz czy dwa razy zaserwować podczas spotkania, to jest mi słabo. Ufff :D

huberix 01.12.2013 11:42

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ask-wroclaw-30

Rubin w szaliku :) (wiem nie jest jeszcze nasz ale jak go testujemy to w sumie.. ) ;)

WISŁAZWE 01.12.2013 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1340623)
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ask-wroclaw-30

Rubin w szaliku :) (wiem nie jest jeszcze nasz ale jak go testujemy to w sumie.. ) ;)

I co w związku z tym?
Milan Jovanić na dzień dobry pozował do zdjęć robiąc z palców VV jak się skończyło każdy chyba wie..

piotek 02.12.2013 10:09

Na sport.pl donoszą, że Chavez może poddać się operacji kolana, co z kolei może wyeliminować go z mundialu... Wiem, że mała, ale szansa, żeby się tam wypromował zawsze jest. A że jest chyba najbardziej obciążającym budżet zawodnikiem, wiemy wszyscy.

SharksiK 03.12.2013 02:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1340806)
Na sport.pl donoszą, że Chavez może poddać się operacji kolana, co z kolei może wyeliminować go z mundialu... Wiem, że mała, ale szansa, żeby się tam wypromował zawsze jest. A że jest chyba najbardziej obciążającym budżet zawodnikiem, wiemy wszyscy.

Ostatnio na mundialu się tak wypromował że aż trafił do nas...

Ps:

Najbardziej obciążający? To budżet jest niewystarczający.

Lukasz 06.12.2013 09:24

Selfie Donalda.

http://gwizdek24.se.pl/galeria/wilde...125549/259850/

darean 06.12.2013 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1341299)

no no opłaciło się pozazdrościć sylwetki

morganfield 06.12.2013 16:42

Bardzo zdolni mięśniowo są ludzie z jego rejonów.

fanfan 06.12.2013 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1341342)
Bardzo zdolni mięśniowo są ludzie z jego rejonów.

Raczej bardziej zmotywowani do ciężkiej pracy żeby wywalczyć sobie lepsze życie .

morganfield 06.12.2013 20:16

To szkoda, że równie zmotywowani, dla lepszego życia, nie pracują nad boiskową inteligencją. Może wtedy Donald nie paliłby 3/4 akcji, a Osman nie jeździł co chwila na tyłku.

fanfan 06.12.2013 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1341360)
To szkoda, że równie zmotywowani, dla lepszego życia, nie pracują nad boiskową inteligencją. Może wtedy Donald nie paliłby 3/4 akcji, a Osman nie jeździł co chwila na tyłku.

Czego się spodziewać po zawodnikach szkolonych w Haiti i Hondurasie ? Ambicja , chęci są ważne ale też warunki w jakich uczyli się rzemiosła nie są bez znaczenia . Dodatkowo Donald ciągle uczy się gry na skrzydle w naszej lidze , to dla niego swego rodzaju nowość a Osman już się raczej nie oduczy pewnych nawyków które się w nim wyrobiły przez całą karierę.

syryls 06.12.2013 21:32

Propo Chaveza, trzeba dać mu pograć pod koniec sezonu żeby załatwił sobie miejsce na MŚ to dostaniemy więcej hajsu:) Wiadomo miejsce najważniejsze ale trzeba sobie radzić jakoś w tej sytuacji finansowej

morganfield 06.12.2013 22:53

fanfan masz jakieś informacje jak wygląda szkolenie w Haiti i Hondurasie? Podziel się bo to bardzo ciekawe.

fanfan 06.12.2013 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1341393)
fanfan masz jakieś informacje jak wygląda szkolenie w Haiti i Hondurasie? Podziel się bo to bardzo ciekawe.

Serio pytasz? No drugą Hiszpanią nie są z pewnością oraz potrafię sobie wyobrazić jak to wygląda w takich krajach zwłaszcza w Haiti i moje wyobrażenia z całą pewnością nie różnią się zbytnio od rzeczywistości , dodatkowo czytałem wywiady zarówno z Osmanem jak i Donaldem w których było bardzo dużo na temat tego jak wyglądała od początku ich przygoda z piłką oraz treningi . Przecież szkolenie w tamtejszych krajach a ,np. w Europie to niebo a ziemia i wcale nie trzeba tam być żeby to stwierdzić .

matysiuk 07.12.2013 15:00

Było?:
http://www.zawiszafans.com/zdjecia/g...9/DSC_1997.JPG
http://zawiszafans.com/galeria/foto/740/16

wojti11795 08.12.2013 20:19

było :-).....

sergio 08.12.2013 20:21

W reklamie piwa mógłby spokojnie grać

hawaiisurfer 09.12.2013 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1341393)

Jeśli chodzi o Haiti - panuje tam straszna bieda, dzieci nie mają co jeść, wszyscy żywią się wyłącznie maniokiem. Nie wolno pojedynczym dzieciom dawać jedzenia, bo jak inne to zobaczą, to wszystkie się na nie rzucą. Podejrzewam, że jedynym szkoleniem, jest szkolenie jak przetrwać. O piłkarskim nawet nie ma co mówić.

Jeśli chodzi o Honduras - nie wiem, ale myślę, że niewiele lepiej.

Lukasz 10.12.2013 13:58

Wywiad z Głowackim w GK by B.Karcz

- Nie da się ukryć, że wyjazdy to nie jest nasza specjalność, a do tego wszystkiego doszła jeszcze gorsza forma na koniec tej rundy. Brakuje nam energii, polotu. Takiego, jaki prezentujemy u siebie - podsumował ostatnie występy "Białej Gwiazdy" jej kapitan, Arkadiusz Głowacki.

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...lotu,id,t.html

TymonPRO 11.12.2013 16:14

Sport.pl podaje że Patryk ,,Mały'' Małecki rozmawia z Pogonią i wszyscy to podłapali :) haha

Mały kiedyś nas zapewnił że w żadnym innym klubie niż Wisła i ewentualnie Lechia Gdańsk nie zagra w ekstraklasie(nawet w niedawnym wywiadzie o tym mówił)

Tak więc spokojnie,jak odejdzie to zagranice a ja mam nadzieje że zostanie u nas bo napewno nie zapomniał jak się gra w piłkę.

Małecki w Pogoni?? Plotki Plotki Plotki

Rob_Zombie 11.12.2013 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1341744)
Sport.pl podaje że Patryk ,,Mały'' Małecki rozmawia z Pogonią i wszyscy to podłapali :) haha

Mały kiedyś nas zapewnił że w żadnym innym klubie niż Wisła i ewentualnie Lechia Gdańsk nie zagra w ekstraklasie(nawet w niedawnym wywiadzie o tym mówił)

Tak więc spokojnie,jak odejdzie to zagranice a ja mam nadzieje że zostanie u nas bo napewno nie zapomniał jak się gra w piłkę.

Małecki w Pogoni?? Plotki Plotki Plotki

Zważywszy na formę Małego przez ostatnie 18 miesięcy, obawiam się że to nie będzie wybór między Lechią a zagranicą tylko między Pogonią* a bezrobociem.
*czy też jakimkolwiek innym polskim klubem

keth 11.12.2013 16:36

Dokładnie, życie nieraz brutalnie weryfikuje plany i marzenia. Kariera krótka, a tutaj lista chętnych coraz krótsza. trzeba też pamietać że Małecki jest dość "popularny" na niektórych stadionach

TymonPRO 11.12.2013 16:52

Skoro Pepe Ćwielong może grać w 2 Bundeslidze to czemu nie miałby tam grać np: Małecki??

Troche przesadzacie z tą jego fatalną formą przez 18 miesięcy bo za Kulawika był naszym najlepszym graczem a było to w zeszłym sezonie(tak wiem jak grała cała drużyna)

Jego problemem jest jego obecna forma i trener Smuda,skoro stawia na fatalnego Boguskiego to Mały nie ma tutaj przyszłosci(Smuda zapewne zagości u nas kilka lat)

Druga pozycja na,której może grać Mały też jest obsadzona przez rezerwowgo Emanuela Sarkiego więc tutaj też odpada

Ogólnie jego konkurenci to Boguski,Guerrier,Sarki z czego tylko ten pierwszy jest gorszy( nie zdaniem Smudy)

PS: Mały nie będzie chciał być rezerwowym a już napewno nie u Smudy,więc albo nagle trener zmieni zdanie i da mu prawdziwą szanse (nie 10 min w meczu) albo Mały odejdzie

Rob_Zombie 11.12.2013 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1341752)
PS: Mały nie będzie chciał być rezerwowym a już napewno nie u Smudy,więc albo nagle trener zmieni zdanie i da mu prawdziwą szanse (nie 10 min w meczu) albo Mały odejdzie

Występy Małego w minutach od pierwszej kolejki tego sezonu: 90, 89, 45, 90, 90, 90, 79, 72, 61

Do 10 kolejki wychodził więc regularnie w pierwszym składzie. Jeśli 10 meczów ciągłej gry nie jest "prawdziwą szansą" to co ku*wa nią jest? Można jeszcze do tego dodać że to chyba jedyny obok Miśkiewicza (choć tutaj mogę się mylić) piłkarz który zagrał we wszystkich meczach tej rundy.

TymonPRO 11.12.2013 18:04

Czyli dokładnie 5 meczy w pełnym wymiarze czasowym, w tym mecz parodia Wisła Kraków - Lechia Gdańsk w ramach Pucharu Polski gdzie jego koledzy nie mieli zamiaru grać

Oczywiście że jest bez formy i tego nie neguje,nie mogę tylko zrozumieć w jakim aspekcie jest gorszy od Rafała Boguskiego(osobiście nic do niego nie mam ,poza jego grą)

Ten sezon:

Patryk Malecki był łącznie 20 razy w kadrze. Grał 8 razy od początku, wszedł 12 razy z ławki rezerwowych.

Rafal Boguski był łącznie 19 razy w kadrze. Grał 17 razy od początku, wszedł 2 razy z ławki rezerwowych.

Małecki 927 minut w Ekstraklasie 2013/2014 (dodatkowo 168 min w Pucharze Polski)
Boguski 1431 minut w Ekstraklasie 2013/2014(0 w Pucharze Polski)

Małecki 1 Gol w meczu z Jagielonią przy Reymonta
Boguski 1 Gol w meczu ze Śląskiem przy Reymonta( właściwie bramka Guerriera bo Rafał mu ją dobił przed linią bramkową)

Asysty:
Małecki 1
Boguski 4(jedna w przegranym meczu z Górnikiem 3:2)

Żółte kartki:

Małecki 4(3 w lidze)
Boguski 0

Boguski rozegrał o 504 minuty więcej w lidze,średnio 5 spotkań więcej

FraMat 11.12.2013 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1341762)
Oczywiście że jest bez formy i tego nie neguje,nie mogę tylko zrozumieć w jakim aspekcie jest gorszy od Rafała Boguskiego(osobiście nic do niego nie mam ,poza jego grą)

w aspekcie:
- zaangażowania w grę
- myślenia na boisku
- walki o piłkę
- ustawiania się na boisku
- dostrzegania lepiej ustawionych kolegów
- gry z pierwszej pilki
- sposobu prowadzenia piłki
- wracania się pod własne pole karne i wspomagania obrońców

Oczywiście to tylko moje zdanie, z ktorym nikt nie musi się zgadzać.
I naprawdę nie jestem fanem Boguskiego

rafkur 11.12.2013 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1341763)
w aspekcie:
- zaangażowania w grę
- myślenia na boisku
- walki o piłkę
- ustawiania się na boisku
- dostrzegania lepiej ustawionych kolegów
- gry z pierwszej pilki
- sposobu prowadzenia piłki
- wracania się pod własne pole karne i wspomagania obrońców

I naprawdę nie jestem fanem Boguskiego

Takie małe kompendium )))

morganfield 11.12.2013 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1341763)

Ale z czym tu się nie zgadzać? Przecież to są uczciwe spostrzeżenia.
Ja dodam - uniwersalność.

Rafałowi brakuje zadziorności, pazerności, agresji, ambicji czyli cech którymi do pewnego czasu cechował się Patryk.
Irytujące jest to chuchanie, dmuchanie na Boguskiego, żeby tylko się znowu nie „połamał“, ale to dotyczy również tych najbardziej kluczowych zawodników w drużynie.

Drozd 11.12.2013 20:54

Boguski jest tym pożyteczniejszy im bardziej poukładana jest gra drużyny. Zwyczajnie, jak każdy dobry grajek. Patrz gra Meliksona za Maaskanta, a za Probierza.

Małecki jak nie będzie grał dla drużyny tylko się popisywał to będzie grzał ławę tak jak grzeje. Widać pobyt za granica niczego go nie nauczył. A to że niektórzy winią za fochy Małeckiego Boguskiego to już paranoja totalna.

Rustin 11.12.2013 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1341782)
Boguski jest tym pożyteczniejszy im bardziej poukładana jest gra drużyny. Zwyczajnie, jak każdy dobry grajek. Patrz gra Meliksona za Maaskanta, a za Probierza.

Małecki jak nie będzie grał dla drużyny tylko się popisywał to będzie grzał ławę tak jak grzeje. Widać pobyt za granica niczego go nie nauczył. A to że niektórzy winią za fochy Małeckiego Boguskiego to już paranoja totalna.

Litości, nazwanie Boguskiego dobrym grajkiem i porównanie z Meliksonem, porównujemy żarcie z budki na Miasteczku Studenckim z jedzeniem w restauracji?

Co do Małeckiego, od dłuższego czasu jest bezużyteczny, podobnie jak Sarki.

crux.a 11.12.2013 22:55

Nie mogę wysłać ankiety na Białe Gwiazdy 2013 bez odpowiadania na pytanie 4 "Przystojniak roku". Mówiąc oględnie, jako stary heteryk nie czuję męskiej urody. Help!

St Yabol 11.12.2013 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1341793)
Nie mogę wysłać ankiety na Białe Gwiazdy 2013 bez odpowiadania na pytanie 4 "Przystojniak roku". Mówiąc oględnie, jako stary heteryk nie czuję męskiej urody. Help!

to rzuc cos losowo, proste :)

morganfield 11.12.2013 23:20

Blizny. To jest to co poprawia męską urodę.

Drozd 12.12.2013 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rustin (Post 1341784)
Litości, nazwanie Boguskiego dobrym grajkiem i porównanie z Meliksonem, porównujemy żarcie z budki na Miasteczku Studenckim z jedzeniem w restauracji?

Co do Małeckiego, od dłuższego czasu jest bezużyteczny, podobnie jak Sarki.

Nie porównuje Boguskiego z Meliksonem, choć można by się pokusić, a pokazuję że postawa zawodnika zwłaszcza środka pola w dużym stopniu zależy o poziomu drużyny w której gra. Inaczej, Boguski nie pokaże wszystkich swoich możliwości bez wsparcia kolegów z zespołu.

Pewnie ze Boguski jest dobrym grajkiem, ja bym powiedział że może być/będzie najlepszym w lidze choć to moja subiektywna ocena. :)

Rustin 12.12.2013 09:11

Każdy będzie dobry, jeśli poziom drużyny jest wysoki. Taki Paweł Strąk grał 11 lat temu w wygranym meczu z Schalke, a jest totalnym drewnem i teraz jest gwiazdą zaledwie Zawiszy.
Boguski był w swoim czasie przydatny, zanim spec od proszków go połamał. Obecnie jednak jest tak samo bezproduktywny jak wcześniej wymienieni przeze mnie Małecki i Sarki. To też subiektywna opinia ;)

Karherop 12.12.2013 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rustin (Post 1341828)
Każdy będzie dobry, jeśli poziom drużyny jest wysoki. Taki Paweł Strąk grał 11 lat temu w wygranym meczu z Schalke, a jest totalnym drewnem i teraz jest gwiazdą zaledwie Zawiszy.
Boguski był w swoim czasie przydatny, zanim spec od proszków go połamał. Obecnie jednak jest tak samo bezproduktywny jak wcześniej wymienieni przeze mnie Małecki i Sarki. To też subiektywna opinia ;)

bzdury

zgodzę się z hasłem - ktoś ma dobrą formę, forma drużyny ma wpływ na dobrą formę poszczególnych zawodników . Nie ma zależności gdzie cała drużyna gra dobrze i nie ma w swoim zespole słabych ogniw . Co możesz sugerować mówiąc ze każdy będzie dobry .. Nawet w najlepszych sezonach Wisły zawsze byli zawodnicy którzy byli 5 kołem u wozu .

Strąk sam sobie zmarnował karierę , a nie przez to że nie grał już w tak dobrej Wiśle . Byli zawodnicy którzy przechodzili od nas do słabszych zespołów i nagle stali się lepszymi zawodnikami.

lazy 12.12.2013 13:21

W kwestii Małecki vs. Boguski

Tego drugiego wyróżnia właśnie produktywność - w sensie współpraca, gra zespołowa i efektywność gry na boisku.

Małego nie broni w tym momencie nic... To smutne ale takie są fakty.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl